Arhiva 2013

1
Dermal fillers. Toxina botulinică. Injectări cu silicon
2
Îngrijirea pielii corpului în timpul sarcinii și alăptării
3
Produse cosmetice – efecte pe termen lung
4
Rutina de îngrijire a tenului meu – toamna/iarna 2013
5
Lansare site paulaschoice.ro
6
Curățarea pensulelor pentru make-up
7
Paula’s Choice RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 și RESIST C15 Super Booster
8
Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp Shampoo, Queen Helene Gentle Natural Facial Scrub Oatmeal ‘n Honey – Review
9
Paula’s Choice Resist Retinol Body Treatment și Resist Skin Transforming Treatment Azelaic Acid – Review
10
Seminar despre îngrijirea pielii – Întâlnire cu Pasagera în București

Dermal fillers. Toxina botulinică. Injectări cu silicon

Dermal Fillers

Dermal fillers sunt subtanțe injectabile de umplere (filleri dermali injectabili) pe bază de ingrediente cu proprietăți de umplere. Dintre ingredientele care au proprietăți de umplere atunci când sunt injectate, cel mai folosit este acidul hialuronic. Nu confundați dermal fillerele cu Botoxul, acțiunea lor este complet diferită asupra zonei tratate.

Practic aceste substanțe sunt folosit pentru mărirea buzelor și volumetrie facială (umplu ridurile, șanțurile nasolabiale, cicatricite, definesc conturul feței, ameliorează depresiunile din jurul ochilor – cearcăne, etc). După procedură aspectul zonei tratate este îmbunătățit considerabil – de la corectarea parțială a ridurilor, șanțurilor, etc până la umplerea lor în întregime.

Nu există cel mai bun dermal filler, pentru fiecare dintre persoanele care doresc o astfel de procedură se alege un filler potrivit în funcție de problemele care trebuiesc tratate. Înainte de a apela la o procedura de acest tip consultați-vă cu un medic în care aveți încredere și care vă poate recomanda procedura potrivită pentru tenul vostru. Este posibil ca medicul să recomande un filler pe o anumită zonă și un alt filler pe altă zonă, în funcție de problemele și așteptările voastre.

În jurul vârstei de 40-45 de ani, semnele îmbătrânirii pielii cauzate în special de lipsa protecției solare aplicate zilnic, de structura țesutului cutanat, de expresiile faciale și mulți alți factori, devin evidente pe ten și sunt imposibil de schimbat cu ajutorul produselor cosmetice. Există foarte multe proceduri de corectare temporară sau semi permanentă a semnelor îmbătrânirii, de la dermal fillere până la lifting chirurgical. Dintre aceste proceduri, cele mai comune și bineînțeles mai puțin dureroase și costisitoare sunt fillerele, care pot fi folosite și pentru umplerea cicatricilor, corectarea conturului feței și mărirea buzelor. Efectele fillerelor sunt temporare, după încetarea efectelor zona tratată își revine la formă inițială.

Citește mai departe

Îngrijirea pielii corpului în timpul sarcinii și alăptării

Cea mai mare problemă a pielii în timpul sarcinii și alăptării sunt vergeturile. După cum am spus în articolul Soluții pentru vergeturi, nu există produse cosmetice care să prevină sau să trateze vergeturile.

În timpul sarcinii pielea de pe anumite zone (în special abdomen, sâni, șolduri) se întinde extrem de mult, iar în unele cazuri această întindere poate duce la ruptura stucturii de susține a pielii formată din colagen și elastină. În principiu, vergeturile sunt ‘cicatrici’ formate în straturile inferioare ale pielii, iar asupra acestora nu poate acționa nici un produs cosmetic aplicat pe suprafața pielii.

Când vine vorba de vergeturi, femeile însărcinate vor face sau nu vergeturi în funcție de predispozițiile genetice și într-o mică măsură în funcție de elasticitatea pielii la momentul respectiv. Femeile care au fost însărcinate și afirmă că au folosit un anume produs, iar produsul respectiv a prevenit apariția vergeturilor probabil că nu ar fi făcut vergeturi chiar dacă nu ar fi folosit produsul respectiv.

Citește mai departe

Produse cosmetice – efecte pe termen lung

Fiecare dintre noi încearcă să își construiască o rutină de îngrijire potrivită tipului de ten și nevoilor tenului cu scopul de a avea un ten cu aspect sănătos și fără probleme. Când spun aspect sănătos spun de fapt luminozitate, hidratare, culoare uniformă.

Multe persoane își construiesc o rutină cu produse foarte bine formulate, au efecte extraordinare în primele 6 luni apoi au impresia că tenul s-a obișnuit cu produsele și că nu mai văd efecte la fel de spectaculoase. O să încerc să explic efectele produselor cosmetice pe termen lung, pentru a înțelege că tenul nu se obișnuiește niciodată cu produsele cosmetice.

Produse de curățare, demachiante, soluții micelare
În cazul în care folosiți un astfel de produs, potrivit tipului de ten și nevoilor tenului din acel moment, produsul respectiv va fi eficient și benefic întotdeauna, chiar și după mulți ani de folosire. Singurul moment în care este necesar să schimbați un astfel de produs este momentul în care tipul de ten se schimbă (se poate întâmpla chiar de la un anotimp la altul) sau nevoile tenului se schimbă (ex: aveți acnee și folosiți un produs de curățare care conține un antibacterian; când acneea s-a vindecat puteți renunța și la cleanserul cu antibacterian sau îl puteți păstra pentru prevenirea apariției pustulelor). Am încadrat în această categorie și soluțiile micelare pentru că sunt produse de curățare, nu aduc alte beneficii tenului, indiferent de ce anume pretind producătorii.

Tonere
Tonerul este un pas opțional în rutina de îngrijire. Un toner corect formulat conține ingredientele de care pielea are nevoie pentru a fi sănătoasă și anume antioxidanți, anti iritanți, ingrediente cell communicating și ingrediente skin identical. Tonerul poate fi singura hidratare de care are nevoie tenul gras de exemplu și poate fi un produs care să ofere extra hidratare pentru orice tip de ten în momentele în care aveți nevoie de extra hidratare. Efectele benefice ale unui toner vor fi aceleași de la prima aplicare până la ultima aplicare, tenul nu se obișnuiește niciodată cu ingredientele de care are nevoie pentru a avea un aspect sănătos. Bineînțeles, în funcție formulele noi apărute în industria cosmetică și de tipul de ten puteți schimba tonerul, dacă și cel nou va avea în compoziție cele patru categorii de ingrediente amintite mai sus.

Citește mai departe

Rutina de îngrijire a tenului meu – toamna/iarna 2013

Tenul meu este mixt, cu foarte puține porțiuni de ten normal, în mare parte este gras. Fiind gras este predispus la apariția punctelor negre. Am un nivel de testosteron mărit, tenul meu ar fi plin de pustule dacă nu aș folosi tratamentele (acid azelaic, acid salicilic, adapalene) de mai jos. De asemenea este destul de sensibil, iar în timpul sezonului rece are tendințe de deshidratare asociate cu ușoare descuamări din cauza temperaturilor scăzute de afară și a căldurii uscate din casă.

Rutina de îngrijire a tenului de mai jos este personală, complexă și a fost contruită în timp. În cazul în care începeți o rutină de îngrijire ca cea de mai jos fără să fi folosit niciodată produsele respective, este posibil ca tenul să aibă reacții adverse grave.

Dimineața
Îmi curăț tenul cu un produs solubil în apă, prefer unul cremos, tamponez ușor pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic un toner pentru hidratare ușoară. Aștept 2 minute pentru ca tonerul să se absoarbă în piele. Aplic un ser sau un produs tratament, aștept 2 minute ca produsul să se absoarbă în piele. Aplic protecția solară, aștept 4-5 minute înainte de a aplica machiaj (dacă îmi aplic machiaj). Prefer protecție solară colorată în locul fondului de ten, rareori aplic pudră și extrem de rar aplic fond de ten. În această perioadă folosesc alternativ două produse pentru protecție solară, ambele minerale, colorate: Barely There Sheer Matte Tint Level 2 (preferatul meu iarna trecută) sau RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 with Antioxidants (nou apărut). În zilele în care aplic fond de ten aplic Shine Stopper Instant Matte Finish cu mișcări de tapotare, după ce am aplicat protecția solară.

Seara
Dacă am fost machiată încep cu demachierea ochilor cu Yves Rocher Demachiant Expres pentru Ochi Sensibili cu Albăstre, apoi îmi demachiez tenul Shu Uemura Ultime8 Sublime Beauty Cleansing Oil. Mă spăl cu un produs solubil în apă, apoi îmi curăț tenul cu soluția micelară Bioderma Sensibio H2O. Îmi limpezesc tenul și tamponez pielea cu un prosop curat pentru a o usca.

Dacă nu am folosit machiaj în timpul zilei, seara mă spăl pe ten cu un produs solubil în apă apoi tamponez pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic un toner mai hidratant decât cel folosit dimineața și aștept 2 minute ca produsul să se absoarbă în piele.

Aplic un produs tratament, aștept 2 minute ca produsul să se absoarbă în piele. Aplic crema hidratantă, aștept 1-2 minute, aplic un ser. Două seri pe săptămână nu aplic tratamente ci folosesc (pe tenul curat) o mască hidratantă sau un scrub. După limpezirea acestora aplic tonerul, aștept 2 minute ca produsul să se absoarbă în piele apoi aplic următoarele produse.

Folosesc pe toată fața inclusiv pe pleoape: tonerele, protecția solară, cremele hidratante și serurile (mai puțin RESIST C15 Super Booster). Nu orice persoană poate aplica aceste produse pe pleoape, depinde de sensibilitatea fiecăruia.

Citește mai departe

Lansare site paulaschoice.ro

pc ro

O fotografie care spune mai mult decât 1000 de cuvinte. Vă anunț cu bucurie lansarea magazinului online Paula’s Choice Romania.

pentru oferte speciale și lansări de produse Paula’s Choice.

Notă: Comenzile se livrează doar pe teritoriul României și nu se procesează cu cardul (momentan).

Curățarea pensulelor pentru make-up

Întrebare primită în comentarii:
Cum spălăm pensulele de machiaj, este o soluție specială pentru curățatul pensulelor sau pur și simplu, le spălăm cu apă și săpun?

Răspuns:
Există soluții speciale, există rețete pentru soluții speciale și există o mulțime de metode pentru curățarea pensulelor folosind diverse produse de curățare inclusiv alcool.

Dintre soluțiile speciale cred că cel mai cunoscut este Mac Brush Cleanser. Se folosește așa: metoda 1 sau așa: metoda 2.

Enkore are o rețetă pentru un produs de curățare a pensulelor: Link. L-am folosit și eu, curăța foarte bine.

Dintre metodele de curățare a pensulelor mai cunoscute vă recomand: metoda 1 sau metoda 2.

Citește mai departe

Paula’s Choice RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 și RESIST C15 Super Booster

Resist SPF 30RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30
După cum știți eu prefer produsele cu protecție solară minerală, colorate. În vara aceasta am folosit două de acest tip, SkinCeuticals Physical Fusion SPF 50 și Elta MD UV Physical SPF 41 (review-uri găsiți pe blog). Toamna trecută am folosit cel mai mult Barely There Sheer Matte SPF 30, iar pentru toamna aceasta Paula’s Choice a lansat noul produs RESIST Super Light SPF 30, produs pe care îl folosesc de aproape o lună.

RESIST Super Light SPF 30 este special conceput pentru tenul mixt, gras, sensibil sau care prezintă cuperoză/rozacee. Bineînțeles poate fi aplicat și pe tenul normal, dar persoanele cu ten uscat probabil vor simți nevoia de extra hidratare dacă doresc să îl folosească.

Are o culoare neutră universală spre deosebire de Barely There care este disponibil în 4 nuanțe. Nu are putere de acoperire, nu poate înlocui fondul de ten, culoarea produsului asigură lipsa peliculei albe pe care o au de obicei SPF-urile minerale.

Protecția solară este dată de Zinc Oxide Coated, se întide extrem de bine pe piele, surprinzător pentru un produs SPF mineral, este extrem de light pe ten și are o putere mare de matifiere, fără să usuce tenul așa cum fac de obicei SPF-urile minerale. Aceste proprietăți se datoareaza tehnologiei de prelucrare a oxidului de zinc folosit în formula produsului.

Este în bază de apa și silicon, conține foarte mulți antioxidanți și adenosine cu rol de ingredient cell communicating, asigură hidratarea completă din timpul zilei pentru tenul normal, mixt și gras.

Poate fi aplicat în jurul ochilor fără probleme și asigură o bază de machiaj foarte bună.

De când îl folosesc pot spune că sunt mulțumită de matifierea pe care o oferă, se comportă foarte bine sub fondul de ten și nu îmi blochează porii (tenul meu este mixt, cu zone extinse de ten gras și foarte puține zone de ten normal), dar recomand persoanelor care au ten cu tendințe acneice să încerce mostre, valabil pentru orice produs cu protecție solară minerală.

Ca toate produsele Paula’s Choice, nu conține parfum, coloranți sau alți iritanți.

Citește mai departe

Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp Shampoo, Queen Helene Gentle Natural Facial Scrub Oatmeal ‘n Honey – Review

Philip_Kingsley_Flaky_Itchy_Scalp_ShampooPhilip Kingsley Flaky Itchy Scalp Shampoo

Ingrediente: Aqua, TEA Lauryl Sulfate, Lauryl Betaine, Cocamide DEA, Glycerin, Piroctone Olamine, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Parfum.

Timp de mai bine de 10 luni, după fiecare vopsire a părului am făcut pe scalp, localizată pe o zonă destul de mare, o dermatită de contact care se manifesta prin prurit (mâncărime intensă), descuamări (sub formă de coji mari), roșeață, căderea părului. După experiența anterioară cu dermatita seboreică am fost extrem de dezamăgită de apariția acestei dermatite, am avut impresia că a recidivat dermatita seboreică pe care am reușit să o tratez în urmă cu câțiva ani. Am observat însă că se amplifică extrem după vospit, zona respectivă chiar mă ustura considerabil cât timp stăteam cu vopseaua pe păr în comparație cu restul scalpului și că treptat se ameliora în următoarele săptămâni. Din nefericire eu mă vopsesc o data la 5-6 săptămâni și timp de 10 luni practic am suferit din cauza eczemei mai mult sau mai puțin.

Am încercat să schimb vopseaua, am încercat câteva vopsele, toate de uz profesional, nici o schimbare. Am încercat toate șampoanele pe care le aveam pentru dermatită seboreică: Selsun Blue 2.5%, Selsun Blue, Polytar, etc, nici o schimbare, nici măcar temporară. În plus aceste șampoane au proprietatea de a îndepărta vopseaua de păr și usucat părul excesiv.

Bineînțeles toată această situație s-a acutizat când am trecut printr-o perioadă foarte stresantă, moment în care am hotărât să găsesc o soluție repede pentru că mă săturasem.

Am început o căutare asiduă de șampoane și am descoperit Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp Shampoo care are în compoziție piroctone olamine, ingredient antifungic, antibacterian și cu efecte anti mătreață.

Conține doi conservanți extrem de iritanți în produsele care nu se limpezesc și parfum, dar pentru că e un șampon nu sunt problematice aceste ingrediente. Surfactanții din compoziție sunt puțin duri.

După prima folosire am observat dispariția pruritului, descuamarile s-au ameliorat considerabil, la fel și căderea părului. După a doua folosire eczema s-a vindecat complet spre surprinderea mea, iar de atunci îl folosesc o dată pe săptămâna și nu am mai avut probleme niciodată, au trecut mai bine de 2 luni de la prima folosire. Spumează abundent, are miros discret, nu usucă părul și nici nu afectează vopseaua. Îl recomand tuturor care au dermatite cu simptomele de mai sus și persoanelor care au mătreață (pitiriazis capitis).

Nu știu dacă îl veți găsi în magazinele din România, l-am achiziționat online de pe feelunique.com, dar există pe multe site-uri, în varianta de 250ml sau de 1l.

Citește mai departe

Paula’s Choice Resist Retinol Body Treatment și Resist Skin Transforming Treatment Azelaic Acid – Review

Resist RetinolRESIST Retinol Skin Smoothing Body Treatment with Antioxidants este noul produs al Paulei pentru corp care aduce ca noutate pe lângă antioxidanții conținuți de crema hidratantă Slip Into Silk Lotion o concentrație importantă de retinol. Produsul are o textură cremoasă, se întinde extrem de ușor și se dozează foarte bine fiind ambalat în recipient cu pompă, ideal de altfel pentru ca retinolul să rămână stabil în formulă.

M-am întors din vacanța de la Dunăre cu o alergie pe corp de la apa cu care m-am spălat și cu o eczemă pe gambe, eczemă pe care am mai avut-o și care se manifestă cu prurit, iritație și piele extrem de uscată. De obicei e nevoie de câteva săptămâni ca eczema să se amelioreze, prefer să nu folosesc cortizon pentru a grăbi vindecarea. În trecut am încercat diverse creme și unturi hidratante, dintre toate cel mai repede s-a vindecat cu un produs care din păcate nu mai există din gama Jason Naturals.

De data aceasta am încercat Resist Retinol Body Treatment și am fost surprinsă când după doar 4-5 zile eczema s-a vindecat total. Nu mă așteptam la acest rezultat, am continuat să folosesc produsul în fiecare seară, iar pielea mea arată și se simte hidratată. În acest moment nu mai simt nevoia de a folosi produse hidratante dimineața, după duș. Am întrerupt aplicarea produsului pentru câteva zile pentru a observa ce se întâmplă, dar pielea a rămas hidratată în continuare. Dintre toate produsele hidratante pe care le-am încercat în ultimii ani Resist Retinol Skin Smoothing Body Treatment mi-a hidratat și mai mult, mi-a îmbunătățit aspectul pielii vizibil, nu doar pentru câteva ore de la aplicare. Cu siguranță va rămâne produsul pe care îl voi folosi cu rol de hidratare pentru corp, este tot ce am nevoie.

Ca proprietăți produsul promite ameliorarea petelor, aspectului îmbătrânit al pielii, eczemelor. Din fericire nu am pete pe corp, iar pielea mea nu arată îmbătrânită, nu pot comenta despre aceste doua aspecte. Este recomandat și pentru mâini. Eu vă recomand să nu omiteți aplicarea protecției solare pe zonele expuse radiațiilor solare ( de exemplu pe mâini) pentru a vă asigura că pielea are un aspect sănătos și nu arată îmbătrânită înainte de vreme și pentru a preveni apariția petelor solare.

Având o textură cremoasă, dar fără să fie gras sau lipicios, poate fi aplicat și pe tenul normal, uscat sau foarte uscat, cu rol de cremă hidratantă. Concentrația de retinol nu este precizată de producător și nu am reușit să o aflu, dar am senzația că este puțin mai mică decât cea din Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum.

Citește mai departe

Seminar despre îngrijirea pielii – Întâlnire cu Pasagera în București

În luna septembrie voi fi prezentă în București pentru a susține 3 seminarii diferite pe tema îngrijirii pielii.

Seminariile se desfășoară în cadrul librariei Bastilia, Piața Romană, Nr.5.

1. Vineri, 27 septembrie, ora 17 – Am acnee, cum procedez?

Programul seminarului, pe scurt:

A. Prezentarea funcționalității pielii, pe scurt, în special prezentarea rutinei zilnice de îngrijire și executarea pașilor necesari îngrijirii pielii in cazul tenului acneic sau cu tendințe acneice. Prezentarea tratamentelor posibile pentru acnee, pete si cicatrici post acneice.

B. Construirea rutinei zilnice de îngrijire pentru oricine dorește, în limita timpului disponibil.

C. Pasagera vă răspunde la întrebări.

D. Prezentarea produselor Paula’s Choice și soluțiile oferite de această gamă de produse, pentru tenul acneic sau cu tendințe acneice.

2. Sâmbata, 28 septembrie, ora 16 – Îngrijirea tenului – Junior

Programul seminarului, pe scurt:

A. Prezentarea funcționalității pielii, în special prezentarea rutinei zilnice de îngrijire și executarea pașilor necesari îngrijirii pielii.

B. Construirea rutinei zilnice de îngrijire a tenului pentru oricine dorește, în limita timpului disponibil.

C. Pasagera vă răspunde la întrebări.

D. Prezentarea produselor Paula’s Choice și soluțiile oferite de această gamă de produse, pentru îngrijirea tenului.

3. Duminica, 29 septembrie, ora 15 – Îngrijirea tenului – Senior

Programul seminarului, pe scurt:

A. Proceduri cosmetice și medicale pentru îngrijirea tenului. Alegerea produselor cosmetice în funcție de lista de ingrediente. Cum citim lista de ingrediente a unui produs cosmetic.

B. Construirea rutinei zilnice de îngrijire pentru oricine dorește, în limita timpului disponibil.

C. Pasagera vă răspunde la întrebări.

D. Prezentarea produselor Paula’s Choice și soluțiile oferite de această gamă de produse, pentru îngrijirea tenului.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.