Arhiva ianuarie 2012

1
Folosirea produselor destinate pielii copiilor pentru curățarea tenului
2
Noutăți pe pasagera.ro
3
Și totuși cum ne vindecăm afecțiunile cutanate? ( partea II)
4
Și totuși, cum ne vindecăm afecțiunile cutanate?
5
Ești ceea ce gândești

Folosirea produselor destinate pielii copiilor pentru curățarea tenului

În ultimul timp am răspuns la comentarii și mail-uri și m-am întrebat în ce fel v-aș putea ajuta mai concret. Înțeleg foarte bine că nu am răspuns la foarte multe întrebări și de aceea am hotărât să fac o serie de articole care să conțină o întrebare din comentariile voastre și răspunsul meu. Sunt foarte multe întrebări interesante care merită un articol.

Întrebarea Iuliei:

„Îți scriu cu rugămintea de a primi un sfat referitor la formula a două produse de curățare spre care mi-am îndreptat atenția cu scopul de a le procura. Caut un produs de curățare solubil în apă, pe care îl voi folosi după demachiere și înainte de a aplică o cremă hidratantă. Prefer un produs cu o formulă blândă dar eficient în curățarea post-demachiere, care cel puțin să nu dăuneze condiției tenului, dacă se întâmplă să fie și benefic lui este cu atât mai bine. Îmi este greu să găsesc la mine în oraș produse deja existente în lista ta de recomandate și privind vitrinele farmaciilor am zărit 2 produse de curățare marca Eau thermale Avene destinate pielii bebelușilor, din gama Pediatril mai precis. Am căutat lista de ingrediente a 2 produse ce par potrivite ca uz zilnic și, citind în dicționarul indicat de tine, am remarcat că fiecare component în parte este în regulă, însă nu sunt sigură dacă formulă în întregimea ei reprezintă un produs bun.

Citește mai departe

Noutăți pe pasagera.ro

1. Articolul „Pasagera vă răspunde” nu mai permite comentarii deoarece de fiecare dată când cineva comentează (inclusiv eu) se trimite un mail către toți cei care sunt abonați la comentarii noi. În acest moment sunt 958 de comentarii în subsolul articolului și peste 50 care așteaptă să fie aprobate (știți deja că aprob comentariile doar atunci când răspund la ele, pentru mine așa este cel mai simplu, e singura șansa să răspund la toate comentariile.)

De două săptămâni am fost acuzată de cei la care am hostat blogul de faptul că pasagera.ro produce spam trimițând prea multe email-uri abonaților la comentarii. Din acest motiv, blogul a fost suspendat deja de două ori pentru câteva ore.
Fiecare companie de hosting acceptă un număr maxim de mailuri newsletter în general între 300 și 600, dar credeți că știam așa ceva acum două săptămâni? Nici măcar în termenii și condițiile lor nu apare menționat acest lucru, dar omul cât trăiește învăța. Soluția nu am găsit-o, aș avea nevoie de ajutorul unei persoane specializate pe wordpress să rezolv cumva problema.

Citește mai departe

Și totuși cum ne vindecăm afecțiunile cutanate? ( partea II)

Cvasi-medicina este formată din toate formele de tratament care nu fac parte din medicina convențională. Formele de terapie sunt diverse: de la aromaterapie, homeopatie și acupunctura până la folosirea energiei în mod conștient pentru a vindeca. O să încerc să explic felul în care vă puteți folosi de niște legi simple ale Universului pentru a vă ajuta în procesul de vindecare, iar acest lucru tot o formă de cvasi-medicina este. Acest articol este continuarea articolului  „Și totuși cum ne vindecăm afecțiunile cutanate?”.

„Nu există un consens în definirea termenilor de „placebo” și „efect placebo”, dar din variatele abordări existente se poate afirma că „Placebo” este orice procedură terapeutică sau o componentă a acesteia despre care nu a fost demonstrat că administrarea sa ar produce o activitate fiziologică sau psihologică specifică, menită să îmbunătățească starea de sănătate a pacientului în cazul afecțiunii tratate.

Citește mai departe

Și totuși, cum ne vindecăm afecțiunile cutanate?

Cine nu dorește să citească prima parte a articolului, partea în care povestesc despre mine, blog și felul în care am înțeles tot ce încerc să explic, poate trece direct la:
Tratați-vă corpul fizic cu ajutorul medicinei
Tratați-vă corpul spiritual – cvasi-medicina

A trecut aproape un an de când am început să scriu articole pe pasagera.ro. Nici măcar nu mai contează de ce am început să scriu, tot ce contează este că eu am învățat alături de voi foarte mult. Fiecare întrebare a voastră al cărui răspuns nu îl știam m-a făcut să „cercetez” și mai mult pentru a găsi răspunsuri, necunoscutul vostru a devenit mai întâi cunoscutul meu, iar răspunsurile  au contribuit la tot ce știu eu acum în domeniul medical (și nu numai).  În primele luni de activitate pe blog nu am făcut altceva decât să îmi organizez timpul atât de bine încât să am la dispoziție cel puțin 8 ore pentru blog.

De cele mai multe ori însă, am ajuns să îmi dedic serile târzii tot blogului. În scurt timp devenisem obsedată de articolul zilnic care trebuia scris și de toate întrebările ce asteptau un răspuns. Obsesia este o calitate și un defect în același timp, te poate duce departe sau te poate dărâma. Cred că în acea perioadă am făcut tot ce puteam, omenește, pentru blog și sper că și câțiva dintre voi ați avut la fel de multe de câștigat ca și mine din acest timp virtual pe care l-ați petrecut aici.

Citește mai departe

Ești ceea ce gândești

În momentul în care am început să îmi tratez afecțiunile cutanate cu seriozitate am conștientizat că nu știu nimic despre organul bolnav (pielea) și despre cauzele îmbolnăvirii lui. Pot spune că m-a fascinat felul în care funcționează celulele pielii, dar mai ales impactul factorilor externi asupra ei. O gândire logică și o cercetare meticuloasă m-au făcut să acumulez tot bagajul de cunoștințe medicale (și nu numai) care m-au dus tot mai aproape de cunoașterea de sine și înțelegerea lucrurilor ce mă înconjoară.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.