Nu există un singur ingredient miraculos

Dacă aţi citit Cum se realizează hidratarea pielii aţi înţeles că antioxidanţii, ingredientele skin-identical şi ingredientele cell communicating sunt elementele necesare unui produs pentru a hidrata cu adevărat pielea. Din fericire există pe piaţă foarte multe produse de acest fel, ambalate corespunzător în tuburi şi recipiente mate.

Contrar a ceea ce industria cosmetică vrea să credem, aceste produse nu se bazează pe un singur ingredient miraculos pentru a face pielea să arate mai bine, să fie mai sănătoasă sau pentru a diminua ridurile. Lună de lună consumatorii sunt bombardaţi cu reclame de noi ingrediente, fiecare susţinându-şi superioritatea asupra celor precedente. De la vitamina C sau colagen până la plante exotice de prin pădurile tropicale, sau o nouă moleculă derivată, sunt propuse ca soluţie pentru nevoile pielii.

Marea majoritate a acestor substanţe nu au nicio cercetare care să le ateste acţiunea benefică asupra pielii, iar cele care au şi care sunt cu adevărat benefice şi necesare pielii, nu sunt cu nimic mai esenţiale decât toate celelalte substanţe benefice pielii.
Imaginaţi-vă că deşi morcovii şi strugurii sunt excelenţi pentru sănătatea voastră, dacă aţi mânca doar morcovi şi struguri aţi ajunge subnutriţi. Pielea este şi ea un organ complex care are nevoie de multe substanţe pentru a funcţiona cât mai bine şi pentru a arăta cât mai tânără şi sănătoasă.

2 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna seara Corina, draga mea!
    As vrea sa stiu care este parerea ta in ce priveste procaina…mai precis injectiile cu procaina efectuate sub supraveghere medicala!
    Multumesc.

    • Angelica,
      Nu este elixirul tineretii, din pacate. La baza procaina este un anestezic controversat (persoanele alergice pot face soc anafilactic) si are ca efecte secundare eruptii cutanate (printre multe altele). Fiind vorba despre un medicament te rog sa consulti un medic.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.