Free Radical Damage – impactul negativ al radicalilor liberi asupra pielii

Factorii externi care au efect nociv asupra pielii sunt soarele, aerul şi poluarea, fumul/fumatul. Unii dintre acești  factori ne sunt necesari pentru a trăi, dar totuși au un impact negativ asupra pielii pentru că produc la nivel celular substanţe biochimice toxice numite radicali liberi.

Antioxidanţii au rolul de a reduce acest impact negativ denumit „free radical damage”. Free radical damage are loc la nivel molecular, nu se vede, nu se simte, dar este unul dintre cele mai distructive procese care afectează şi cauzează îmbătrânirea corpului şi pielii. Este de asemenea responsabil pentru multe probleme de sănătate de la cancer la boli cardiace şi neurodegenerative.

Acest impact cauzează mutaţii la nivelul celulei pielii şi al ADN-ului; pielea nu mai este capabilă să producă colagen nou şi produce celule cu malformaţii, în acelaşi timp îşi pierde puterea de vindecare.

Radicalii liberi au tendinţa să atace şi să distrugă membranele celulare, astfel lezând, sau chiar omorând celula. În al doilea rând ei acţionează de mai multe ori şi nu se opresc. Au o proprietatea unică de a se reproduce din nou şi din nou până când devastează complet membrana celulară.
Pentru piele, soarele are cel mai mare impact negativ.

Bibliografie
Free Radical Biology and Medicine
Ageing Research Reviews
International Journal of Biochemistry and Cell Biology
The Original Beauty Bible, Paula Begoun
International Journal of Cosmetic ScienceTe rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.