Ingrediente cell communicating
Ingredientele de tip cell communicating au un rol important în funcţionarea normală a celulelor pielii. Aceste ingrediente cell communicating au abilitatea de a comunica celulelor pielii să arate, să funcţioneze şi să se comporte cât mai aproape de cum ar face-o o celulă sănătoasă şi abilitatea de a opri anumite substanţe din a comunica celulelor să se comporte anormal.
De exemplu, anii în care nu v-aţi protejat de soare au dus la producerea de celule anormale. În loc de a se regenera normale, rotunde, simetrice şi intacte, celulele distruse de soare se reproduc plate, nesimetrice şi fără integritate structurală, iar în urma acestor deformări se comportă anormal. Ingredientele cell – comunicating au potenţial în rezolvarea acestei situaţii.
Acest studiu al ingredientelor cell communicating este o descoperire relativ nouă, dar promiţătoare pentru sănătatea pielii.
Ingredientele cele mai cunoscute sunt niacinamide, adenosine triphosphate şi vitamina A (Retinol este numele întregii molecule de vitamina A). Informații detaliate despre diferitele forme de vitamina A puteți citi în articolul spre care am făcut trimitere.
Bibliografie
Dermatology
Skin Pharmacology and Physiology
Cosmetic Dermatology
Experimental Cell Research
The Original Beauty Bible, Paula Begoun
International Journal of Biochemistry and Cell Biology
foarte interesant 😀
[…] care va efectua o hidratare corecta contine antioxidanţi, anti-iritanţi, ingrediente de tip cell-communicating şi ingrediente de tip skin-identical. Produsele hidratante trebuie sa fie ambalate in ambalaje […]
Buna Corina,
Multumesc mai intai pentru un site minunat. Dpa cum au spus si alti cititori, nu ma pot opri din citit de cand l-am descoperit. Am cautat informatii despre ingrediente cosmetice si am dat peste site-ul celor de la elemental. Bugetul nu imi permite sa imi cumpar produse bine formulate gta facute. Mi-am luat de la plafar ulei de jojoba si vreau sa intreb daca pot adauga in el alte ingrediente benefice. Ma tenteaza sa imi cumpar niacinamide (ca nu gasesc retin a), vitamina C pudra si coenzima Q 10.
Multumesc frumos, o seara buna!
Buna Mihaela,
Formularea unui produs cosmetic chiar si hand made nu inseamna adaugarea unor ingrediente intr-un ulei. Inseamna respectarea concentratiilor, PH-ului, indicatiilor de combinare a ingredientelor (nu toate se pot combina pur si simplu), conservarea lor, etc. Nu iti recomand sa faci produse hand made fara sa ai studii seriose de chimie cosmetica.
Apropo, niacinamide nu e acelasi lucru cu tretinoinul din Retin-a.
Buna Corina, este minunat siteul si toate informatiile.
Vroiam sa te intreb daca o ingrijire corecta a tenului (cu hidratare corecta cu toate tipurile de ingrediente necesare (antioxidanti, anti-iritanti, cell communicating), cu protectie solara etc) poate remedia efectele soarelui din tinerete cand nu stiai prea multe si erorile de folosire a cremelor din trecut.
Sau doar te ajuta sa nu fie mai rau? Cu alte cuvinte, putem remedia urmele lasate in trecut?
Ana,
Da, intr-o mare masura da. Citeste asta: https://pasagera.ro/mai-bine-de-atat-nu-se-poate.html.
Buna Pasagera,
Am citit undeva ca niacinamida ar avea nevoie de un pH ideal de 6 pentru a functiona corespunzator, pentru ca intr-o soluție cu pH mai mare sau mai mic s-ar transforma in acid nicotinic, care e iritant…e adevărat? Pe tema asta, am citit si ca diferitele tipuri de ten (gras, uscat etc) ar avea in mod natural pH-uri diferite si ar avea nevoie de produse cu pH-ul de asa natura incat sa il echilibreze pe cel al tenului…de ex, daca eu am tenul gras înseamnă ca am nevoie de produse mai acide decat ar fi normal ca sa-mi aduca tenul la un pH de 5, 5?
Alexandra,
Acidul nicotinic nu este iritant. Niacinamida nu are nevoie de pH neaparat 6, intre 3 si 7.5 ramane stabila, nu se transforma in acid nicotinic.
pH-ul pielii este influentat foarte putin si pe durata foarte scurta de produsele cosmetice. Daca ai ten gras trebuie sa folosesti produse blande, fara surfactanti duri, cu pH nu mai mare de 7 (pH neutru). Pielea isi echilibreaza singura pH-ul in maxim 20 de minute de la aplicarea unui produs cu pH mai mare sau mai mic decat al pielii.
Buna Corina
Tenul meu nu se impaca deloc cu niacinamida ( am folosit toner skin balancing si resist, amandoua imi uscau obrajii iar fruntea era si mai grasa decat de obicei ). Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca niacinamide nu este ok pt mine. Si nici cu retinolul nu stau mai bine. Pe timpul iernii, am avut pielea uscata si am incercat pt hidratare resist intensive repair cu retinol. Desi imi simteam pielea hidratata, totusi aveam o senzatie de caldura si de strangere in acelasi timp ( nu stiu cum sa descriu in alte cuvinte, sper ca ma intelegi).
Anul trecut am folosit un gel hidratant care continea arbutin si adenosine care mi s-a potrivit foarte bine, dar pe care nu l-am mai cumparat pt ca avea si alcool. Cat de ironic suna, nu-i asa?. Am incercat resist clear skin hydrator ( care are aceeasi consistenta) si parca nu intra bine in piele, apoi mi-am dat seama ca si acesta contine niacinamide 🙂
Am nevoie de ingrediente de tip cell communicating, pt ca pana la 34 de ani nu am folosit niciodata protectie solara, dar nu stiu ce sa aleg. Ma poti ajuta cu un sfat?
Multumesc
Cristina,
Incearca uleiuri care au proprietati cell communicating, sunt mult mai blande (Vezi articol). Sau noteaza-ti toate ingredientele cell communicating de pe site-ul din US: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/cell-communicating-ingredients?sortby=Rating&direction=Descending&count=25 apoi citeste despre ele si cauta pe beautypedia.com produse care sa le contina si sa aiba formule ok. Serul Resist Super Antioxidant contine palmitoyl tripeptide-5, o peptida cell communicating. Si Calm Repairing Serum si Resist Advanced Toner contine ingrediente cell communicating. De mare ajutor poate fi si http://www.paulaschoice.ro/skin-care/produse-concentrate/resist-hyaluronic-acid-booster.html