Paula’s Choice – Resist Daily Treatment 2% BHA și Resist Weekly Foaming Treatment 4% BHA

Aplic exfolianți chimici de 5 ani și am observat că în timp tenul meu și-a schimbat de mai multe ori toleranța și reacțiile la ei și mai mult decât atât am observat ca aplicările de două ori pe zi nu mai îmi sunt de ajutor. Exfolianții de tip BHA îmi mențin tenul curat, fără puncte negre și pustule. Cu ajutorul lor mă asigur că tenul meu este mereu luminos și că este stimulată producția de colagen și elastină. Mai mult decât atât, epiderma mea este perfect sănătoasă, celulele moarte nu se acumulează în exces și orice produs cosmetic aplicat pe ten este asimilat de piele cu ușurință.

resist daily pore refining treatment 2 BHAResist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA

Am introdus în rutina mea noul produs cu BHA lansat de Paula’s Choice în urmă cu 7 luni. Practic am înlocuit produsul meu obișnuit cu BHA (Skin Perfecting 2% BHA Liquid) cu Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA.

Deși eram foarte mulțumită de Skin Perfecting BHA 2% Liquid folosit în special pentru a preveni apariția punctelor negre, am fost entuziasmată de formula noului BHA, îmbunătățit cu ingrediente anti aging, reparatoare și cu antioxidanți. Skin Perfecting 2% BHA Liquid are o formulă simplă, cu acid salicilic 2% și un singur antioxidant. Ca textură, Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA este lichid și practic imperceptibil pe ten, nu lasă peliculă lipicioasă (cum mi se întâmpla de multe ori cu Skin Perfecting 2% BHA Liquid dacă aplicam din greșeală prea mult produs). Ca efecte anti aging Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA este net superior, iar cu rol de prevenire a apariției punctelor negre produsele sunt identice.

În timp rutina mea s-a schimbat, de la aplicări de BHA 2% dimineața și seara, acum aplic BHA doar seara, de 5 ori pe săptămână. În timp, folosind exfolianții regulat, tenul meu, deși mixt (în mare parte cu exces de sebum), nu mai are tendința de a se încărca, iar punctele negre nu mai sunt o problemă majoră.

Marele avantaj al noului produs este faptul că este formulat în așa fel încât este mai blând decât Skin Perfecting 2% BHA Liquid. În cazul în care folosiți Skin Perfecting 2% BHA Liquid (mai ales dacă aplicați de două ori pe zi) și observați că tenul are tendința de uscăciune sau descuamare încercați să răriți aplicările, asigurați-vă că aplicați corect protecția solară sau încercați Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA.

Pentru a nu irosi exfoliantul (sau alte produse lichide cum ar fi tonerul) eu aplic o cantitate mică în palmă, aplic pe obraz, aplic din nou o cantitate mică în palmă, aplic pe celălalt obraz, apoi întind produsul pe toată fața, evitând cu mare atenție zonă ochilor și buzele (în special colțurile buzelor).

resist weekly foam bhaResist Weekly Retexturizing Foaming Treatment 4% BHA

Acest produs nu este disponibil în Europa deoarcece BHA în concentrație mai mare de 2% nu poate fi comercializat ca și produs cosmetic. Scriu despre el deoarece a fost singurul produs pe care l-am încercat în ultimii ani și am observat o diferență în textura pielii mele chiar a doua zi dimineață, după prima aplicare. Toate produsele pe care le folosesc sunt extrem de bine formulate, cu efecte clare asupra tenului meu, dar această spumă cu 4% BHA m-a surprins pentru că în dimineața următoare aplicării ei, când mi-am curățat tenul, mi-am simțit pielea extrem de fină și catifelată.

Resist Weekly Retexturizing Foaming Treatment 4% BHA este formulat astfel încât BHA-ul să fie eliberat treptat în piele, fiind procesat printr-o tehnologie de capsulare. Practic Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA și Resist Weekly Retexturizing Foaming Treatment 4% BHA sunt singurii exfolianti pe care îi folosesc în rutina mea, am renunțat la Resist BHA 9, pe care îl aplicam o dată pe săptămână și care nu mi-a dat niciodată senzația de ten super catifelat, așa cum o face Resist Weekly 4% BHA.

Are textură de spumă, dar când se aplică pe ten se transformă în lichid. Este ușor mai consistent decât Resist Daily Pori Refining Treatment 2% BHA și poate lăsa o peliculă lipicioasă pe suprafața pielii dacă aplic prea mult. În general, o singură pompă îmi este suficientă pentru aplicarea pe ten. Aplic produsul o singură dată pe săptămână, iar o dată cu nouă rutină am renunțat complet la Clarisonic pentru că acum am tenul catifelat și fin.

Acest produs a fost reformulat între timp, se pare că au luat în considerare faptul că spuma poate rămâne lipicioasă pe ten dacă se aplică prea mult produs. Varianta nouă are o textură mai lejeră, ingredientele active nu și-au schimbat concentrația.

36 comentarii

Scrie un comentariu
  • Ma bate si pe mine gandul sa folosesc un produs cu BHA, folosesc o crema cu AHA 12% si este MINUNATA..:)

    Nu am inteles insa de ce eviti zona ochilor si colturile gurii. Eu aplic AHA si in zonele acelea, din abundenta… Nu fac bine? Sau e valabit doar pentru produsul tau, care e mai puternic decat al meu?

    • Andra,
      Cu siguranta AHA-ul pe care il ai tu are pH foarte mare si nu este suficient de acid pentru a fi exfoliant sau nu are concentratia 12%. Un produs formulat corect, cu AHA 12% si pH intre 3 si 3.8 se poate aplica pe ten maxim o data la 10 zile, in nici un caz in jurul ochilor sau langa colturile gurii.
      BHA-ul este diferit de AHA, nu se pot compara ca si concentratie. BHA are concentratie maxima 2% pentru aplicari zilnice, iar AHA se poate aplica zilnic in concentratii maxime de 8%.

  • Multumesc pentru raspuns. Produsul la care ma refer este acesta: http://www.amazon.com/Alpha-Hydrox-Silk-Lotion-Percent/dp/B00HZJZY6O

    Producatorii sustin ca are o concentratie de 12% Acid Lactic.. deci nu e adevarat?

    La mine are efect, ma trezesc cu tenul hidratat si luminat. La primele utilizari ma ustura pielea. acum sunt insa ok. O folosesc aproape in fiecare seara, singura sau aplic o crema hidratanta la 5 minute dupa daca simt ca ma strange pielea.

    Si imi permit sa insist cu o intrebare: de ce nu trebuie sa aplicam exfolianti chimici la colturile buzelor si sub ochi? Pentru ca eu credeam ca acolo trebuie insistat chiar :))

    Multumesc inca o data!

    • Andra,
      Cunosc produsul de pe beautypedia si exfoliaza, de unde trag concluzia ca ai toleranta extrema la AHA pentru ca poti aplica atat de des, pe toata fata.
      Exfoliantii chimici nu se aplica in jurul ochilor decat cu mare atentie, sa nu ajunga pe pleoape, sa nu intre in ochi, sa nu ajunga in coltul ochilor – practic nu se aplica foarte aproape de ochi. Pielea din jurul ochilor are foarte putine glande sebacee, iar epiderma este mai subtire decat pe restul fetei. Concentratiile mari de acizi aplicate zilnic pot duce (dupa cateva aplicari sau in timp) la sensibilizarea permanenta a zonei respective, la descuamari si iritatii.
      Cand spun colturile buzelor ma refer exact la colturile buzelor. Nu integ de ce exfoliantii ar fi importanti in zona respectiva. Daca te ingrijorezi de aparitia santurilor nasolabiale, acestea nu sunt foarte aproape de colturile buzelor. Buzele nu au glande sebacee, colturile buzelor se pot irita, inflama si chiar ‘rupe’ de la multe alte ingrediente mai putin potente decat AHA-ul.
      Mare atentie la numarul de aplicari, este posibil ca toleranta pielii la AHA sa se schimbe in timp.

      • Buna,
        Si eu folosesc exfolianti la colturile buzelor. Si sunt chiar disperata sa folosesc acolo pt ca am riduri 🙁 De la coltul gurii am o liniuta in jos, e clar rid din cauza mimicii, dar e rid, in dreapta e o liniuta lunga de vreo 5-6 mm, in stanga sunt 2 liniute (ambele pleaca din coltul gurii) la fel de lungi. Nici la ochi nu am asa riduri 🙁 Si se vad taaare urat, mai ales ca folosesc fond de ten si intra nasol in acele liniute. Mai exista vreo sansa sa le „sterg”??? Folosesc BHA si AHA de cativa ani (toate produsele pt ten sunt „aprobate” de Paula 🙂 )si de curand am introdus Stieva A 0,05 o data pe saptamana (de cand folosesc Stieva am oprit exfoliantii sa se obisnuiasca tenul cu Stieva, in a 3-a sapt. am folosit de 2 ori/sapt. si m-am cam ars, asa ca am revenit la folosire 1 data/sapt., desi nu ma asteptam sa fiu asa sensibila, foloseam o seara AHA 10% , urmatoare BHA lichid 2%+serumul cu retinol Resis fara probleme, iar cu ceva ani in urma am folosit Retin A fara probleme). Evident, SPF zilnic.

        • Codrina,
          Acele ‘liniute’ sunt prelungirile santurilor nasolabiale. Nici un produs cosmetic nu are efect asupra lor, nici macar Botoxul. Doar dermafillerele, acele substante de umplere pot estompa ‘liniile’ din colturile gurii. Imi pare rau.

      • Multumesc pentru raspuns. Am fost plecata cateva zile fara net, dar de-abia asteptam raspunsul 🙂

        Nu am insistat in zona ochilor sau colturile gurii, insa nici nu le evit pentru ca nu am avut neplaceri cu AHA niciunde pe fata. In schimb, am o reactie mai urata la retinol, chiar si in concentratii mici. (descuamari si mici riduri care apar unde nu erau inainte).

        Ma sfatuiesti sa aplic totusi mai rar AHA? Chiar si cu acest produs, inca mai am acnee (hormonala), mici pete si cateva puncte negre si albe pe nas. Deci probabil BHA este o solutie mai buna (mai ales dupa ce am citit articolul tau despre diferenta intre exfolianti)

        AHA este foarte bun, am observat o imbunatatire a tenului (e mai luminos, mai putin inflamat, hidratat dimineata etc.). Dar stiu ca poate fi mult mai bine.

        Mai am o intrebare: eu sunt bruneta si probabil de asta buzele mele sunt inchise (foarte inchise cand mi-e frig). As putea folosi AHA sau altceva pe buze pentru a-mi deschide nuanta? Nici ruj nu pot sa imi pun fara fond de ten, pentru ca se schimba culoarea rujului… Aceeasi problema o am si la colturile buzelor, unde ar fi acei muschi ai mimicii… Nu am riduri, doar o portiune mai inchisa, care evidentiaza zona. Se acopera cu fond de ten dar mi-ar placea sa dispara.

        Tot la tine am auzit si de cremele cu hidroquinona. Crezi ca e safe sa aplic o crema cu acest compus pe buze/colturile buzelor?

        Multumesc mult!

        • Andra,
          AHA-ul nu este cel mai potrivit pentru ameliorarea pustulelor, ci BHA-ul. Acneea cauzata de dereglari hormonale nu se trateaza cu produse cosmetice aplicate local, acestea pot doar ameliora ce este deja la suprafata tenului.
          Nu folosi exfolianti pe buze pentru ca buzele nu au glande sebacee si este posibil sa se usuce si sa sangereze. Nici hidroquinona nu se aplica pe buze. Poti cauta un medic estetician pentru a cere solutii viabile, desi cred ca vei fi dezamagita de raspunsuri. Pentru buze nu exista produse cosmetice care sa schimbe definitiv pigmentarea, doar produse de machiaj care cosmetizeaza culoarea respectiva.

    • Ale,
      Nu e nici primul nici ultimul care pretinde ca are efecte ca si Botoxul, cel putin acesta nu pretinde ca efectele se mentin pe ten mai mult de 8 ore.
      Eu nu cred ca este posibil sa ai aceste rezultate, nici macar la nivel de cosmetizare (adica nu la nivel de reparare definitiva).
      Am cautat cateva review-uri independente si se pare ca functioneaza (pentru anumite persoane nu functioneaza) pentru 3-4 ore, ca un fel de agent de inghetare a expresiei fetei. Si nu este peptida care da aceasta proprietate.
      Daca incerci da-ne de stire 🙂

  • Buna Corina,
    Eu folosesc clear anti-redness 2%bha extra strength o data la doua zile si inca nu am scapat de micile pustule sau de punctele negre. Folosesc de aprox 2 luni.
    Il pot inlocui cu cel din acest review? M-ar ajuta mai mult sau continui cu ce am? 🙂
    Multumesc!

  • Am achizitionat Resist Daily Pore Refining Treatment impreuna cu CLEAR Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2%. Pentru mine nici unul nu functioneaza in mod pozitiv.
    Tenul meu este mixt. Am observat ca dupa folosirea ambilor exfolianti imi apar foarte multe cosuri si puncte negre. M-am tot gandit ca trebuie sa am rabdare sa „iasa” tot ce mai e prin piele dar in 4 luni de zile nu am vazut nicio imbunatatire si am ajuns la concluzia ca BHA nu este pentru mine. Mentionez ca il folosesc o data pe saptamana in conditiile in care folosesc si Retinol 1% si chiar si asa tenul meu care a fost mereu cat de cat curat (exceptie facand 2-3 cosulete din cand in cand) arata mai rau ca niciodata. Pielea s-a ingrosat, ridurile s-au accentuat, melasma e tot acolo, au aparut pete depigmentare si evident si cosuri uratele. Cu sigurnata e o greseala undeva in rutina mea desi mi-am dat silinta sa fiu disciplinata si sa am cele mai bune produse din punctul meu de vedere. (PC sau cotate Best)

    • Deea,
      Exfoliantii, pentru a fi eficienti in indepartarea punctelor negre, trebuiesc folositi (daca tenul tolereaza), in fiecare seara. Folositi o data pe saptamana este prea putin probabil sa aiba aceste efecte.
      Asa cum am spus si la celalalt comentariu al tau, Skinceuticals Retinol 1% este cel care iti cauzeaza aceste probleme, nu exfoliantii.

      • Dar, chiar daca este folosit zilnic, pana isi face exfoliantul (BHA) efectul este posibil sa fie si cateva etape mai putin dorite in care tot ce este mai rau in piele „iese” la suprafata si punctele negre se inmultesc sau devin mai uratele?
        Totusi se observa unele imbunatatiri ale tenului.
        Sau inseamna ca unele produse folosite blocheaza porii?

        • Georgiana,
          Acizii exfolianti nu aduc nimic la suprafata, ei exfoliaza in interiorul porilor. Este posibil ca alte produse pe care le folosesti sa nu iti fie potrivite. Poti incerca sa scoti pe rand produsele din rutina si sa observi ce se intampla cu tenul.
          Exfoliantul trebuie introdus treptat in rutina pentru a da timp tenului sa se acomodeze cu el.

  • Salut!
    Ma intrebam cum ai achizitionat BHA 4% pentru ca as fi interesata de acest produs si de serul C15%. Numai ca aceste produse nu ajung nicaieri in UE. Sunt nemultumita din acest punct de vedere :-<

    • Madalina,
      BHA 4% l-am achizitionat din SUA, prin bunavointa unei prietene care mi l-a adus. Concentratiile peste 2% sunt considerate medicamente si nu se pot comercializa in Romania. C 15 va fi disponibil in februarie in Romania.

  • Buna Corina,
    Citeam comentariile de mai sus , mai precis, cel din 7 ianuarie , prin care i-ai raspuns Georgianei ca exfoliantii nu „aduc” nimic la suprafata.
    In schimb, uite ce am gasit , in timp ce citeam , pe site-ul Paulei , rewiew-urile BHA-ului Resist , cel pe care il folosesti tu in prezent:

    Customer Service Response
    Replied on: Tuesday, August 12, 2014

    Thanks for your review! You may need to give this product a bit more time, and the breakouts you’re seeing can be a side effect of using a well formulated BHA exfoliant. Essentially, the exfoliation causes contents deeper in the pore to become dislodged, leading to a potential breakout that, over time, would’ve happened (the BHA just pushes it to the surface faster). If you remain unhappy, please contact us to discuss a return and complete refund.
    —Admin

    Fac aceasta precizare( intr-un mod diplomat)…in dorinta de a ne lamuri.
    Iti multumesc in numele tuturor cititoarelor!

    • Delia,
      Cred ca este prima data cand nu sunt total de acord cu Paula’s Choice, o sa explic si de ce.
      Pustulele se formeaza atunci cand un anume tip de bacterii se dezvolta in exces si formeaza o colonie. Pentru ca aceste bacterii sa formeze o colonie este nevoie de mai multe conditii favorabile.
      Practic ei spun ca BHA-ul scoate la suprafata continutul porilor (ceea ce este corect, dar in acelasi timp BHA-ul si dizolva acest continut in timpul in care il scoate la suprafata) si ca acest continut ar putea duce la aparitia pustulelor (ceea ce este corect, acest continut este un potential teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor). Doar ca nu neaparat acest continut ar duce la aparitia pustulelor.

      Ce vreau eu sa spun prin ‘exfoliantii nu aduc nimic la suprafata’ in contextul intrebarii puse de Georgiana este ca nu exista pustule sub piele care vor fi declansate de BHA. Exista mitul ca Retin-A scoate ‘cosurile’ la suprafata si ca inainte sa aiba efecte pozitive pe ten, are efectul de a scoate la suprafata si tenul arata mult mai rau o perioada. Acest lucru nu este adevarat, este pur si simplu o reactie de intoleranta temporara sau permanenta la tretinoin.

      Mare atentie si la intrebarea Georgianei, ea nu se refera la pustule cu puroi (Asa cum se refera intrebarea de la Paula’s Choice) ci la puncte negre. Oricum ar fi, chiar daca pustulele sunt cauzate de faptul ca exfoliantul dizloca si scoate la suprafata continutul porilor si acest lucru genereaza o colonie de bacterii (cu ultima parte nu sunt complet de acord) sau ca este o reactie de intoleranta temporara sau permanenta sau ca este o reactie datorata aplicarii incorecte, recomand rarirea aplicarilor exfoliantului si urmarirea reactiilor pielii si atunci cand se aplica alte produse (Este posibil ca BHA-ul nici sa nu aiba legatura cu acele eruptii).

      Sper ca raspunsul meu sa fie complet, daca crezi ca nu este te rog revin-o cu intrebari.

  • Buna Corina ! Folosesc exfoliantu BHA 2% zilnic, in fiecare seara .Ma intrebam cind pot incepe sa il introduc in rutina o data pe saptamina pe cel AHA10%? ( nu am folsit niciodata AHA ). Mersi mult si o duminica cit mai frumoasa!

  • buna, Corina,

    As dori sa stiu daca as putea folosi acest produs chiar daca inca nu am riduri, am 29 de ani. Oare pielea mea va continua sa produca collagen daca incetez sau raresc aplicarile, sau se va lenevi? Este oare mai indicat ca pentru inceput sa folosesc Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid?
    Multumesc,
    E

    • Adi,
      Pielea produce in fiecare zi cantitatea X de colagen. In functie de produsele pe care le aplicam pe piele putem stimula productia de colagen, iar dupa oprirea acestora pielea va produce cantitatea Y conform varstei noastre si a multor altor elemente din viata noastra de zi cu zi. De exemplu daca aplici BHA timp de 20 de ani si opresti aplicarea la varsta de 49 de ani cu siguranta pielea ta nu va produce colagen ca si in urma cu 20 de ani. Nici macar in timpul aplicarii de BHA, la 49 de ani pielea nu va produce colagen ca la 29 de ani. In plus mediul in care traim (poluare, fum, etc), cantitatea de zahar pe care o consumam si multi alti factori influenteaza cantitatea de colagen produsa de piele.
      Alege exfoliantul in functie de nevoile tenului tau din acest moment, nici un stimulator de colagen nu poate dupa oprirea lui sa influenteze pielea in a produce sau nu colagen. Din pacate pielea leneveste o data cu varsta si la un moment dat chiar se opreste din a mai produce colagen. La varsta ta colagenul produs de piele este foarte foarte putin.

  • Produsul este foarte bun , dar ar avea nevoie de un pulverizator . Mi se pare greu de dozat astfel incat sa nu risipesc produsul .

    • Diana,
      Aplica in palma si din palma aplica pe piele. Exfoliantii nu pot fi pulverizati pe ten pentru ca nu pot fi aplicati in zona ochilor, pe mucoasa nazala si pe buze, iar pulverizarea nu ofera o aplicare foarte precis delimitata.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.