Pensule pentru blending


Cred că se face o greşeală generală când se denumesc pensule de blending pensulele care nu sunt rotunde. Blending-ul unui fard de ochi presupune mişcări circulare cu cercuri mici înainte şi înapoi, în special pe linia pliului pleoapei (crease). Din punct de vedere tehnic acest blending se realizează cu o pensula rotundă (denumită şi tapered), nu cu una plată. Bineînţeles că machiajul poate fi realizat cu orice fel de pensule, doar vroiam să clarific acest aspect.
Atenţie: Pensulele nu se ţin în mână aşa cum se ţine pixul!!! Am văzut foarte mulţi make-up artişti care nu ştiu să ţină pensula în mână. Diferenţă de finish este mare, încercaţi şi o să vedeţi.

1. Sigma SS 226 (actuala E 45) Small Tapered Blending – peri naturali, formă rotundă. Am observat pe site-ul lor că această pensula are o formă lumânare, a mea cu siguranţă este rotundă după cum se vede în fotografie. Este o pensula de blending ideală, de mărime mică-medie. MAC a avut corespondenta MAC 226, dar a fost ediţie limitată, şi aceea este de tip lumânare.

2. Sigma SS 224 (actuală E 40) Tapered Blending – peri naturali, formă rotundă, mărime medie-mare. Mac are corespondenta MAC 226, sunt foarte asemănătoare, dacă o aveţi pe una cu siguranţă nu aveţi nevoie de cealalalta. Este o pensula bună de blending, potrivită pentru ochii mari.

3. Nars Small Domed 12 – peri naturali, mărime mică. Este o pensula de tip lumânare, potrivită mai mult pentru aplicarea fardului în pliul ochiului şi pentru blending în zone foarte mici.

4. Nars Large Domed 13 – peri naturali, mărime medie. Pensula este de tip lumânare, potrivită pentru aplicarea fardului în pliul ochiului şi pentur blending în zone mai mici.

5. Enkore SM Pointed 08 – peri sintetici, mărime medie. Arată ca o pensula de stippling, dar nu am folosit-o niciodată cu mişcări de stippling, pentru blending însă este foarte bună.

6. Enkore LG Pointed 16 – peri sintetici mărime mare. Arată ca o pensula de stippling, dar nu am folosit-o niciodată cu mişcări de stippling, pentru blending însă este foarte bună cu condiţia să aveţi ochii mari.

7. Sigma SS 222 (actuală E 35) Tapered Blending – peri naturali, mărime medie. Este mai mică decât E 40 şi este ideală pentru blending, poate fi folosită chiar şi pentru aplicarea fardului în pliul pleoapei. MAC 222 este foarte apropiata ca forma de aceasta.

8. Smashbox Definer Brush 15 – peri naturali, mărime medie. Este o pensulă cu peri mai scurţi şi mai rigizi, am folosit-o cu greu pentru blending, dar pentru aplicarea fardului în pliul pleoapei poate fi excelentă cu puţină îndemânare.

9. Sonia Kashuk Domed Eyeshadow – peri naturali, mărime mare. Este o pensula mult prea mare pentru ochii mei, are perii scurţi şi rigizi, destul de dificil de lucrat cu ea.

10. ELF Studio Contour Brush – peri sintetici, mărime medie. Această pensula nu e bună nici pentru blending nici pentru aplicarea produsului în pliul pleoapei (părerea mea), nu i-am găsit nici o întrebuinţare de fapt.

11. Body Shop Eyeshadow Blending – peri sintetici, mărime mare. Deşi se numeşte pensula de blending, aceasta cu siguranţă nu este o pensula clasică de blending, este teşita şi mişcările sunt de „du-te vino”, nu circulare. Eu o folosesc pentru aplicarea highlighterului, pentru îndepărtarea excesului de pudra de sub ochi, etc.

12. MAC 217 Blending Brush – peri naturali, mărime mică-medie. La fel, această pensula nu este o pensula clasică de blending, eu chiar nu pot face mişcările circulare cu ea, în schimb este perfectă pentru aplicarea fardului în pliul pleoapei, pentru highlighter, pentru aplicarea fardului pe pleoapă, pentru un fel de blending cu mişcări „du-te vino”.

Pensulele rotunde ar trebui uscate în brush guard pentru a le păstra forma, dacă nu ştiţi ce este în articolul de aici este o fotografie cu brush guardul. Dacă însă nu aveţi brush guard puteţi folosi o lavetă de hârtie, aici puteţi vedea cum mai exact. Personal nu folosesc elastic şi nu folosesc atât de multă hârtie. De asemenea îmi usuc toate pensulele într-o farfurie adâncă, pentru a nu da voie apei să ajungă la mânerul de lemn.
Notă: Fotografia şi produsele îmi aparţin.

Voi ce pensule pentru blending folosiţi?

11 comentarii

Scrie un comentariu
 • Sincer, nu-mi dau seama exact cum anume zici ca trebuie tinuta pensula. Din ce spui tu, eu cred ca le tin ca pe pixuri. Ce zici, ne faci o postare si cu asta?

  • Buna Sadie,
   Ieri am cautat un video cu un make-up artist care sa tina pensula cum trebuie, dar nu am avut prea mult timp. Astazi cu siguranta o sa pun un link spre asa ceva.
   Repet: machiajul se poate realiza si cu degetele (nu e indicat, dar se poate), dar daca tii pensula corect aplicarea se face altfel, mai usor, mai simplu, rezultatul este altfel. Nu ma deranjeaza cand vad o persoana pasionata de make-up ca tine pensule ca pe creioane, si eu le-am tinut (apropo, am fost corectat de un make-up artist la o lansare de colectie MAC cand am incercat o culoare; mi-a explicat atunci de faza ca nu poti face blending cu o pensula turtita si sa nu le tin ca pe pixuri ca nu scriu cu ele ci pictez). Dar cand vad cate un make-up artist consacrat care le tine de parca ar scrie ma enervez rau 🙂

 • Imi place colectia ta 🙂 Cel mai des folosesc 217 si 226 pentru blending.
  Nu stiu daca ai incercat pensulele Crown UK, sunt foarte accesibile ca pret si de calitate buna.

  • Buna Anca,
   Nu am incercat Crown, am vazut ca Enkore a lansat o linie de pensule cu ei. Tu de unde le achizitionezi? De fapt intrebarea este: crezi ca as avea nevoie de alte pensule? 🙂 Am si alte articole despre pensule de fond de ten, blush si kabuki. Urmeaza si pensulele pentru pudra si cele pentru fard de pleoape.

 • 217-le e preferata mea dintre toate pensulele ever. Nu sunt eu vreo experta intr-ale machiajului, dar pentru machiajele ce mi le fac eu e pensula la care apelez cel mai des.

 • 217 e ca o legenda, toata lumea o lauda. cred ca trebuie sa o adaug pe lista. nu am nici o pensula de blending, pentru mine machiajul ochilor si pensulele necesare este inca un fel de mister.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.