Listă cu produse demachiante/ produse de curăţare

Listele cu produse au fost șterse deoarece nu mai sunt de actualitate. Veți găsi review-uri aici: Review – produse cosmetice și aici veți găsi o mulțime de review-uri: Beautypedia. Întotdeauna verificați lista de ingrediente a produsului pe care doriți să îl achiziționați, comparativ cu cele listate în review, este posibil să apară diferențe.

238 comentarii

Scrie un comentariu
  • Parcă Clean&Clear se găseşte la noi, nu? În DM sau farmacii? Că sună foarte bine gelul spumant de faţă oil-free de la secţiunea de produse solubile-n apă 🙂

    • Buna anatati,
      Sigur ca se gaseste, parca si la Real sau alte hypermarketuri (sper ca nu gresesc). Daca iti cumperi ar fi interesant de stiut de unde si la ce pret.

  • nici un produs romanesc?! as vrea sa te intreb ce parere ai despre vaselina cosmetica … nu in ultimul rand as vrea sa-ti multumesc pentru toate informatiile pe care le imparti cu noi,mult succes,timp si rabdare..!

  • Demachiantul Artistry de la Amway l-am avut multi ani si este foarte bun. Toate produsele lor mi-au placut, le-am folosit toata adolescenta mea 🙂

    • Lista e mai mult decat binevenita. Produsele de la Cosmetic Plant au afisate ingredientele pe site-ul lor, poate unele se incadreaza in lista.

      • Buna Jade,
        O sa imi notez si revin aici cu un comentariu despre ele. Dar sa nu iti faci mari sperante in legatura cu Cosmetic Plant, am vazut un toner cu 30% alcool 🙂

        • buna
          este foarte frustrant ca tu vorbesti de multe produse pe care noi nu le avem, chiar si Olay, caut ca disperata si nimic! nici macar nu se numesc la fel iar eu nu stiu cum pot comanda de pe net, nu obisnuiesc asa ca am rezerve in a face asta
          altfel, sfaturile tale sunt uimitoare si le voi urma pe toate. Mi-am stabilit etapele ingrijirii pielii de dim pana seara dar nu gasesc produsele. Ce suparata sunt!

          • Buna Andrada,
            Nu sunt eu vinovata de calitatea produselor cosmetice de pe piata din Romania, poti oricand sa cauti singura produse si sa le verifici ingredientele.
            Ai citit articolele „La cumparaturi de cosmetice?”
            Personal achizitionez produse doar prin internet, le prefer pe cele ale Paulei, insa toate produsele din lista se pot achizitiona online.
            Voi face update la listele acestea atunci cand timpul imi va permite.
            Multumesc pentru intelegere.

    • Buna Nipokio,
      Acestea sunt ingredientele produsului:Water, Glycerin; Sodium Myristoyl Sarcosinate,Sodium Myristoyl Sarcosinate; PEG-120 Methyl Glucose Dioleate; Sodium Lauroamphoacetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice (aloe), Polyquaternium-10, Peg-150 Pentaerythrityl Tetrasterate, Glycol Disterate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide Mea, Laureth-19, Disodium Lauroamphodiacetate, Sodium Trideceth Sulfate, Citric Acid, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, DMDM Hydantoin
      Acest produs contine SLES, nu SLS. Seamana ca denumire, dar sunt doua substante cu totul diferite, poti citi postul sa te lamuresti. Ma bucur ca ai intrebat. Intre timp i-au schimbat ambalajul si cred ca nu mai spun ca are Aloe, desi ingredientele sunt aceleasi.

  • Buna pasagera
    Spuneai undeva ca ti se pare buna ideea cu servetele demachiante. Si mie imi place…deafpt cui nu?! e f utila.As dori sa te intreb(desi ai zis ca e mai scump)folosesti servetele ca sa inlaturi machiajul,deci demachiante? si daca da, exista servetle ok pt asta?poti sa recomanzi ceva?!Multumesc

    • Buna Sandra,
      Eu folosesc servetele demachiante, dar pun pe ele produs demachiant, ma enerveaza la culme sa folosesc 5-6 dischete demachiante ca sa imi indepartez fondul de ten. In lista asta apar si cateva servetele demachiante. Insa ca regula generala e important doar sa nu contina nici un iritant, restul tine doar de preferintele fiecaruia. Am reusit sa ma irit foarte tare de la unele de la DM care aveau ca ultim ingredient parfum si totusi era prea mult. Dupa ce o sa le termin pe cele care le am acum o sa incerc servetelele umede de bebe cu aceiasi conditie, sa nu contina nici un iritant. Scopul meu este sa obtin rezultate bune cu o actiune cat mai blanda asupra pielii si sa coste cat mai putin 🙂 Dupa asta sa te ghidezi.

  • Ce draguta esti! de unde ai tu oare atata energie sa raspunzi fiecareia , nu stiu!Trebuie sa fi foarte pasionata de subiectul asta ma gandesc.thx

    • Buna Sandra,
      Nu energia e problema, ci timpul, as vrea sa se lateasca… Am ajuns sa imi notez pe hartie ce am de facut pe blog, atat de multe as vrea sa scriu. Am 20 de subiecte de articole trecute la ‘Urgent’ 🙂 Si mai am si viata si copil si sot, dar toata lumea intelege.

  • Buna
    Cam tarziu am observat ca demachiantele sunt trecute in 2 categorii: fata si ochi.Corina tu folosesti ceva diferit pt fata si ceva diferit pt ochi? In general nu e bine sa folosim acelas demachiant all over?

    • Buna Sandra,
      Depinde de tipul de machiaj cu mentiunea ca scopul demachiantului este sa indeparteze machiajul bine cu minim de actiune asupra pielii. Am scris aici rutina mea de demachiere. Si aici despre o alta metoda de demachiere.

  • Buna, Corina,

    Îţi scriu mai jos ingredientele unui gel pentru curăţarea feţei să-mi spui ce părere ai. Menţionez că e singurul din tot DM-ul care nu avea alcool (sau cel puţin nu-l are sub o denumire cunoscută de mine:D). Că m-am dus fără listă, şi uitasem ce ai recomandat tu de la Clean&Clear.
    Aşadar, produsul se numeşte: Oil Control Facial Wash de la Beauty Formulas şi conţine: aqua, sodium laureth sulfate, cocoamidopropyl betaine, sodium chloride, cocamide dea, sodium c8-16 isoalkylsuccinyl lactoglobulin sulfonate, hammamelis virginiana (witch hazel) distillate, salicylic acid, parfum (fragrance), methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone. Parfum contains: limonene).

    Parfumul ştiu că e iritant. Limonene ştiu că e iritant. Altceva?
    Absolut toate celelalte produse de spălat pe faţă aveau minim alcool şi parfum.

    • Buna Tatiana,
      Din pacate are alti iritanti, destul de puternici: hammamelis virginia distillate (procesul de distilare se face in baza de alcool), limonene (in acest caz parfum=limonene, concentratia lui este mult prea mica sa fie problematica). Cocamide DEA poate fi problematica pentru piele. De ce se numeste Oil Control? Pentru ca acesti iritanti usuca fata 🙂
      In general, in produsele pentru spalat pe fata, daca parfumul ocupa unul din ultimele 3 locuri nu este o tragedie.
      Imi pare rau, acesta nu este un produs pe care eu l-as folosi.

  • Of. De la un produs de curăţarea feţei nu mă aştept la nimic. Doar să nu irite faţa. Am ştiut eu că ceva nu e în regulă cu distillate ăla. Pe Clean&Clear nu l-am găsit în variantele menţionate de tine, ci în altele care aveau alcool. Am să caut Boots atunci.

  • Buna,

    Azi ti-am gasit site-ul. Foarte informativ. De curand imi cautam un demachiant atat pt ochi cat si pt fata.

    In ultima vreme am folosit:
    Clarins, Pure Melt Cleansing Gel
    si
    Biotherm, Biocils demachiant pentru ochi

    Cel din urma, pt ochi practic imi irita ochii groaznic, practic lacrimam si ma usturau – pe departe cel mai scump demachiant pe care l-am cumparat vreodata….23euro sau ceva de genu – mare teapa – direct la gunoi cu el. L-am incercat timp de o saptamana si ce mi se pare un pic ciudat este ca in prima saptamana mi se pare absolut fabulos…cooling effect and all…dar dupa o saptamana cu fix acelasi produse de machiaj (rimel normal, fard de pleoape f subtil, fond de ten dedesubt) practic mi se parea o oroare sa ma demachiez cu el….

    Cel de la Clarins mi se pare mult prea gras….contine ca ingredient activ un ulei mineral si chiar daca mie mi se pare gras cand il aplic la sfarsit tb sa se transforme intr-un ulei dar dupa ce am incercat si sa-mi clatesc fata si sa-mi tamponez usor fata + toner…imi simt pielea usor aiurea….acesta a costat tot in jur de 20-30 euro….n-as zice ca e un produs rau…dar pt banii dati ma asteptam la ceva mai mult.

    Acum sunt pe punctul de a incerca
    Cleanse and Polish Hot Cloth Cleanser de la Liz Earle (50ml, tub cu pompa)
    Instant Boost Skin Tonic Spritzer 30ml
    Skin Repair Moisturiser 50ml tube – Normal/combination
    Brightening Treatment Mask 50ml tube
    Eyebright Soothing Eye Lotion 50ml bottle
    ––––––––––––––––––-
    Acestea sunt intr-un set Wedding something kit…

    Intensive Nourishing Treatment Mask™ – o sa inlocuiesc brightening mask cu aceasta pt ca cealalta nu e rec pt tenuri sensibile…

    Ingredientele mi se pareau ok, la fel si reviziile de pe site….

    Cele de mai sus nu le-am zis pt a face un nume rau produselor respective ci doar pt a-mi imparti experienta, oricat de limitata este ea. Biotherm mi se par produse f scumpe si nu stiu cat sunt de convinsa de calitatea lor.

    Clarins…e intr-o zona gri….

    E prima oara cand o sa folosesc liz earle….sper sa pot imparti o parere pozitiva cu voi….pe site-ul lor puteti gasi mult mai multa informatie decat pot copia eu aici 😀

    http://www.lizearle.com

    • Buna Crizu,
      Biotherm – Biocils Make-up Removal Gel, for Sensitive Eyes – acesta l-ai avut? E un demachiant de ochi bine formulat. Totusi pielea fiecareia (si mai ales ochii) sunt diferiti, cateodata poti reactiona chiar si la cele mai bine formulate produse, nu prea ai de unde sa stii pana nu incerci. Sunt total de acord ca produsele trebuie sa aiba un pret rezonabil, nu as da niciodata 20 de euro pe un demachiat de ochi. In lista mea sunt cateva la preturi excelente, ca de exemplu Yves Rocher demachiant bifazic cu albastrele.
      Clarins Pure Melt Cleansing Gel – contine doi iritanti puternici si nu inteleg de ce un producator de talia Clarins mai folosesc asa ceva; intr-adevar curatarea se bazeaza pe ulei, sunt persoane deranjate de senzatia uleiului pe fata. Eu recomand spalarea pe fata dupa demachiere, dar acest produs nu il recomand nimanui.
      Am vizitat site-ul Lizearle si nu am gasit kitul despre care vorbesti, nu am gasit ingrediente. Am vazut ca au produse ambalate in borcan, cu siguranta acelea sunt bani aruncati la gunoi, ingredientele sunt instabile in prezenta aerului si luminii. Nu stiu daca exista produse formulate bine sau formulate rau, daca te intereseaza ceva anume intreaba-ma in sectiunea Pasagera va raspunde.
      Cat despre Clarins si Biotherm si alte branduri: eu niciodata nu spun despre un brand ca e bun sau rau ci spun despre produsele lor. Nu se poate generaliza, mai ales ca produsele care sunt benefice unei persoane nu sunt neaparat benefice alteia.

  • Buna,
    Eu folosesc Neutrogena 2in1(Wash and Mask).Ingrediente:Aqua, Glycerin, Kaolin, Bentonite, Sodium Methyl cocoyl Taurate, Titanium Dioxide, Trideceth-9, Salicylic Acid, Menthol, PEG-5 Ethylhexanoate, Coconut Acid, Xanthan Gum, PEG-4, PEG-4 Laurate, PEG-4 Dilaurage, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Citric Acid, SOdium Citrate, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum.
    Imi poti spune daca exista vreun ingredient „daunator”?Pana acum m-a ajutat,dar am impresia ca(sunt deja la al treilea tub) a inceput sa imi usuce un pic fata.Si nu imi dau seama daca e de la el.Merci anticipat

    • Buna LazyCat,
      Ca majoritatea produselor lor de curatare si acesta este formulat foarte prost, este plin de ingrediente iritante care usuca pielea. Da, de la el ti se usuca fata.

    • Dap, acela este de la Biotherm. L-am folosit acum doua zile din nou, dupa o pauza de doua saptamani – reactia a fost mai decenta dar azi dupa ce m-am machiat am vazut in oglinda un fel de pata…ca atunci cand te ciupeste un tantar sub ochiul stand – asta-mi lipsea, in rest le am pe toate :-)).

      Nici eu nu vreau sa impart in bun si rau vreun brand dar mi se intampla involuntar.

      Evit din principiu produsele „din borcan”. Nu eram la curent cu oxidarea si ëxprirarea produsului dar mi se parea cam neigienic sa-mi bag eu degetul in borcan….

      O sa revin la sectiunea indicata de tine cu lista ingredientelor de la Liz Earle. Sunt curioasa pt ca multe madame le lauda si ei se lauda cu n’ premii castigate…

      Mersi,
      Crizu

  • Buna Corina. Mi-ai deschis apetitul pentru ingredientele cosmeticelor si acum trebuie sa te stresez cu intrebari 😀
    Am vazut in lista de produse recomandate demachiantul bifazic Balea. L-am folosit si eu, chiar mai am putin, dar am o usoara sensibilitate la el. Dupa demachiere, la ochiul drept simt cum ca si cand n-as mai avea lacrimi. Chiar in coltul interior al ochiului simt ca si cand as indreptat o sursa de caldura si s-ar usca zona respectiva. Nu stiu de ce doar la dreptul, la ochiul stang n-as nici un fel de problema – cantitatea de demachiant e aceeasi, aceeasi tehnica (nu frec, nu apas). Oricum produsul imi place mult.
    Daca am observat acest mic disconfort am incercat un alt demachiant bifazic, cel de la Farmec, mai exact Demachiant pentru ochi si buze pentru machiaj rezistent la apa. Acelasi ambalaj ca cel de la Balea, doar ca dopul este cu capac si nu cu filet.
    Ingrediente: Aqua, Paraffinum Liguidum , Isopropyl Myristate, Cyclomethicone, Glycerin, Panthenol, Echinacea Purpurea Extract , Propylene Glycol , Polyminopropyl Biguanide, CI 61565.

    Din practica am observat ca singura diferenta este cel de la Farmec este mai uleios, lasa o pelicula grasa pe zona unde a fost folosit. Demachiaza la fel de bine ca si Balea.

    Am cautat in dictionarul Paulei ingredientele ambelor produse ca sa ma obisnuiesc cu ele si sa vad daca sunt sau nu happy face-uri si am o mica nedumerire pentru cel de la Farmec.

    In dictionarul Paulei nu gasesc Echinacea Purpurea Extract, dar l-am gasit in CosIng cu urmatoarele functii: MOISTURISING, SKIN CONDITIONING, TONIC. In acest caz eu la ce functie incadrez extractul? Este un ingredient bun sau direct iritant fiind extract din planta?

    De asemenea, imi poti spune te rog (am incredere in recomandarile tale, dar vreau sa incep usor sa ma obisnuiesc cu ingredientele si mai exact sa inteleg cum sa le adopt functia) pentru demachiantul Balea, la ingredientul Cyclopentasiloxane pe care l-am gasit doar in CosIng, ce functie ii aloc din urmatoarele gasite pe site: EMOLLIENT, HAIR CONDITIONING, SKIN CONDITIONING, SOLVENT. Banuiesc ca oricare din cele 3 ramase fara hair conditioning.

    Iti multumesc mult pentru ajutor si rabdare! O seara frumoasa in continuare!

    • Buna Anca, (pot sa iti spun asa? AM e prea impersonal)
      Daca simti cea mai mica neplacere cand folosesti un produs iti recomand sa opresti folosirea lui cel putin o saptamana si apoi sa il incerci din nou. Daca observi aceleasi neplaceri cel mai bine este sa renunti la el. Am spus de foarte multe ori ca ce face bine unei persoane nu face neaparat bine alteia. Dupa cum probabil ai observat demachiantul Balea este bine formulat, dar tu poti fi sensibila la unul dintre ingrediente. Ingredientul Cyclopentasiloxane intr-un produs de acest tip are rolul de solvent, la baza el este un silicon.
      Demachiantul de la Farmec: Echinacea Purpurea Extract este un anti iritant conform dictionarelor mele. Nu toate extractele de plante sunt iritante, foarte multe sunt benefice, cel mai cunoscut este aloe vera. Este mai emolient acesta, intr-adevar, din cauza parafinei lichide. Daca acesta iti place atunci pe acesta foloseste-l, dar sa speli/clatesti fata dupa folosire. O sa il trec in lista de recomandate, e formulat excelent, multumesc ca mi-ai spus despre el. Acesta este primul produs romanesc pe care il recomand, ar trebui sa sarbatorim 🙂
      Oricum sper sa inteleaga toata lumea ca eu recomand produsele dupa cum sunt formulate si ambalate si ca recomand doar ce este formulat perfect.

      • Yuhuuuu!!! Ma bucur mult ca l-am adus in discutie pe cel de la Farmec.
        Nu folosesc zilnic produse de machiaj la nivelul ochilor. Mi se intampla sa treaca si 2 saptamani, asa ca am avut ocazia sa incerc demachiantul Balea si dupa o perioada de pauza. O sa renunt la el in favoarea celui de la Farmec cu care chiar ma inteleg bine. Intotdeauna ma clatesc cu apa dupa folosirea unui produs demachiant pentru ca nu suport senzatia, simt ca nu am fata curata si nici nu pot sa adorm seara daca stiu ca nu m-am spalat pe fata.
        O sa incep sa-mi fac liste in word cu ingredientele, in special cele asupra corara am nelamuriri.
        Multumesc pentru informatii! O sa te mai deranjez cu intrebari si pe viitor 😀

        ps: chiar te rog sa-mi spui Anca.

  • Buna, Corina! iti urmaresc blogul de ceva timp si bineinteles ca nu ma pot abtine sa nu-ti spun si eu cat de interesant mi se pare. am invatat multe citindu-l, insa am nevoie de cateva sfaturi: m-am hotarat sa trec la produsele recomandate de tine, insa am intampinat ceva greutati in gasirea lor; avand un ten mixt, am vrut sa-mi iau de la L”occitane laptele demachiant-Ultra Comforting Cleansing Milk(restul produselor pentru tipul meu de ten sunt servetele demachiante cu care nu ma inteleg prea bine), insa singurul produs pe care l-am gasit pe net(poate nu m-am descurcat eu cum trebuie, mai ales ca nici site-ul celor de la L”occitane nu am putut sa-l accesez cum trebuie, preturile nu sunt trecute la produse si nu ma lasa sa trimit vreun mail dar nici sa-mi fac vreun cont) si nu stiu daca este acelasi – Ultra Comforting Cleansing Milk with Shea Butter and Cotton.
    Dar n-as putea ca in locul demachiantului pentru fata sa folosesc Demachiantul pt ochi si buze de la Farmec?
    Ca si crema hidratanta cu SPF, am gasit in Carrefour(eu stau intr-un mic orasel de provincie, unde nu se gasesc chiar toate brandurile din lista) de la Olay-Regenerist rehydrating lotion for dramatically firmer younger looking skin SPF 15 – aceasta este aceeasi cu cea din lista Regenerist UV Defense Regenerating Lotion SPF 15? eu am dubii ca ar fi asa, insa fata de acolo mi-a spus ca e aceeasi, totusi as vrea sa fiu sigura, mai ales ca pentru bugetul meu, 62 lei reprezinta ceva….
    Multumesc mult pentru rabdare ca mi-ai citit postul si o zi cat mai frumoasa!

    • Buna Lummi,
      L’Occitane este un produs extrem de scump si cel mai bine incerci altceva pentru demachiat si anume Boots – Expert Sensitive Gentle Cleansing Lotion, eu l-am folosit si pe tenul foarte gras fara probleme si il gasesti la Sensiblu. Sincer nu stiu unde se gasesc produsele pentru ca nu le comercializez eu, doar le analizez chimic si pe cele mai multe le-am testat. Cel L’occitane l-am primit din SUA. Da, este acelasi insa intre cele doua, pentru ten mixt eu zic sa alegi Boots.
      Demachiant de fata foarte bun este si cel de la Farmec si daca dupa ce il folosesti te speli cu un produs solubil in apa asa cum trebuie sa te speli dupa orice demachiat nu o sa ai probleme. Chiar o sa ii fac review cat de curand, il testez acum.
      Nu stiu daca e una si aceeasi fara sa ii vad ingredientele insa ingredientele produsului recomandat de mine sunt: Active: Octisalate (4%), Avobenzone (2%), Ensulizole (1%), Octocrylene (1.25%), Other: Water, Glycerin, Niacinamide, Dimethicone, Isopropyl Isostearate, Panthenol, Palmitoyl Pentapeptide-3, Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Allantoin, Cetearyl Glucoside, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Dimethiconol, Triethanolamine, Titanium Dioxide, Peg-100 Stearate, Ammonium Polyacrylate, Polytetrafluoroethylene, Carbomer, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Disodium Edta, Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance
      Le poti tipari si merge cu ele la magazin.

  • Oau, mersi mult, m-ai salvat cu demachiantul de la Boots. Chiar imi faceam probleme ca nu gasesc nici unul din lista, mai mult chiar, este si accesibil ca pret.
    In ceea ce priveste crema hidratanta cu SPF de la Olay, i-as fi luat ingredientele, doar ca pe cutia in care se afla crema nu erau ingredientele; probabil ca sunt trecute chiar pe tub, insa nu am avut acces la acesta, deoarece cutia se mai afla intr-o cutie transparenta de plastic pe care nu am avut cum sa o deschid.O ricum mersi si pt. ingrediente, le voi lista si vad eu cum ma descurc.
    O seara placuta in continuare!

    • Buna Lumi,
      Cred ca trebuie sa te uiti mai bine la cutia de carton pentru ca ele sunt acolo cu siguranta, chiar acum cateva zile m-am uitat la un produs care era bine ferecat de parca era aur.

  • Buna,Corina

    Am vazut in lista produselor de curatire acea crema de curatare cu particule abrazive Clean&Clear,cosmetic pe care l-am folosit si eu.Ce parere ai de lotiunea tonica din aceeasi gama?
    Multumesc!

    • Buna Endre,
      Nu am lotiunea tonica, nu ii stiu ingredientele, nu pot spune nimic despre ea fara ingrediente. Despre lotiunile tonice am scris „Ce tonifica tonerul?”

      • Am in casa acest tonic anti puncte negre,iti pot lasa ingredientele chiar aici (scrise cu atentie):
        Aqua,Alcohol Denat,PPG-5-Ceteth-20,Glycerin,Salicylic Acid,Panthenol,Chamomilla Recutita Extract,Aloe Barbadensis Gel,Bisabolol,propylene glycol,Glucose,Butylene Glycol,Manthyl Lactate,Sodium Benzoate,Parfum.

        As vrea sa stiu daca e in regula sa-l folosesc.Multumesc

        • Buna Endre,
          Al doilea ingredient este alcoolul, nu iti recomand acest produs. Contine acid salicilic, dar il contine degeaba deoarece nu are nici un ingredient stabilizator de PH care sa faca posibila exfolierea. Despre alcool si exfolianti poti citi in site,am mai multe articole.

  • Buna Corina!
    Am si eu o problema:am inceput sa folosesc demachiantul Boots – Expert Sensitive Gentle Cleansing Lotion si am o reactie ciudata la el: simt mici intepaturi cand il aplic pe fata, cel mai rau e pe buze, pe care le simt „amortite”, chiar si dupa ce am terminatcu demachierea (doar cu demachiantul de la Gerovital am mai patit asa, dar acela nu mi-a placut din multe puncte de vedere). Nu ma inrosesc, nu mi-a aparut nimic pe fata,am doar senzatia asta aiurea, ai idee ce poate fi?

    • Buna Ade,
      Sincer nu stiu ce anume ti-ar putea acea senzatia, acel demachiant este unul dintre cele mai blande posibile. Daca dupa o saptamana nu se schimba nimic eu zic sa il schimbi tu pe el. Din pacate nu ai cum sa stii cum reactioneaza tenul la un anume produs decat daca il incerci. Insa cu siguranta iritanti cunoscuti nu contine, este doar o sensibilitate a ta la un anume ingredient care se regaseste in cele doua demachiante.

      • Multumesc pentru raspuns:) Am cautat ingredientele de la Gerovital, singurul ingredient pe care l-am regasit si in demachiantul de la Boots este Propylene glycol. Ar mai fi si EDTA in cel de la Gerovital, pe cel de la Boots am gasit Tetrasodium EDTA, nu stiu daca inseamna acelasi lucru. Culmea e ca m-am uitat si la demachiantul bifazic de la YR cu albastrele si… le are pe amandoua! si Propylene glycol si Tetrasodium ETDA; dar acesta nu-mi provoaca nici un disconfort, e cel mai placut demachiant din cate am incercat. Sunt un pic in ceata, o sa vad cum evolueaza lucrurile…

  • Foarte interesant blogul. Tot stau si citesc pe sestache la birou diverse postari. Ma intereseaza fff mult subiectul pielii si ingrijirea ei sanatoasa. De anul trecut am descoperit produsele handmade si naturiste (sau naturale 😀 ) si am incetat sa mai cumpar produse de ingrijire bazate doar pe reclama.
    Apropo de postul acesta cu lista de demachiante, vreau sa precizez ca eu ma demachiez cu ulei de samburi de struguri. Mi-am luat anul trecut o serie intreaga de uleiuri organice presate la rece, printre care si acesta, si vreau sa spun ca e fff bun. Indeparteaza machiajul cel mai rezistent, nu intinde rimelul sau creionul de ochi, dizolva tot si nu ustura deloc. Il folosesc si la ochi. Si dupa ma spal pe fata fie doar cu apa fie cu un produs de curatare. Mi se pare cea mai buna metoda de demachiere ever. Si am ales uleiul de samburi de struguri pt ca e mai ieftin decat cel de jojoba sau macadamia sau migdale sau argan, de exemplu. Pe care le-am folosit si sunt bune, dar fiindca se consuma mai repede am zis sa merg pe ceva mai avantajos ca pret. Ar fi o idee si pt alte femei, sa nu mai arunce 30-40 lei pe demachiant cand pot sa dea 22 lei pe o sticla de 0.75 l care sa tina cateva luni la demachiat. Mentionez ca am tenul mixt, cam sensibil si predispus la cuperoza. Deci nu e ultra-uscat sa zic ca d-aia am nevoie urgent de ulei. Nu incarca tenul, nu-l face lucios, nu provoaca cosuri sau puncte negre, doar lasa pielea curata (dar fara sa scartaie), catifelata si moale. Nici nu mai simt nevoia de hidratare dupa.

  • Buna,
    am incercat demachiantul Bioderma Sensibio H2O (pentru fata si ochi) si deocamdata imi place. E diferit de alte demachiate, e o solutie care seamana cu apa, si se aplica pe dischete demachiante, nu e necesara clatirea dupa folosire.
    Ingredientele sunt: aqua, PEG-6 Caprylic/capric glycerides, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, propylene glycol,disodium edta, cetrimonium bromide.
    Sunt curioasa ce parere ai despre formulare, daca e ok?

  • Despre demachiantul Himalaya ce parere ai ?Eu m-am inteles foarte bine cu el 🙂
    Ingredients :Aqua, Isohexadecane, Stearic Acid, Iso-parrafin, Triethanolamine, Lanolin anhydrous, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance.

  • Buna. Te rog mult ajuta-ma si pe mine cu ceva.. este prima data cand citesc ceea ce scrii, si sunt tare multe pagini.. iar eu am ramas fara demachiant.. Trebuie sa-mi iau zilele urmatoare; problema este ca m-am indragostit de cel de la Gerovital, anti acnee. Ingredientele sunt:apa, cocamidopropyl betaine, glicerina, carbomer, triethanolamine, ocimum basilicum, flower/leaf/stem extract, phaseolus vulgaris(kidney bean) extract, hedera helix(ivy) extract, propylene glycol, PEG-40 hidrogenated castor oil, sodium benzoate, lactic acid, EDTA, parfum, methylchloroisothiazolinonem, methylisothiazolinone. E ok sau ar trebui sa-l schimb? Am cumparat acum 3 luni toata gama lor impotriva cosurilor, si desi nu am scapat de ele (nu am foarte multe, dar cele pe care le am sunt mari si f oarte urate.. pe sub piele..), fata mea nu mai e deloc deshidratata, si am scapat si de tenul uleios (foaaarte uleios) pe care il aveam. Punctele negre, cosurile si pori dilatati au ramas..

  • Multumesc mult pentru raspuns. Cred ca pana nu mi se va irita fata, nu-l voi schimba.. ador textura pe care o are si cat de bine curata :/

  • Buna, am observat ca produsul Neutrogena – Extra Gentle Cleanser – ten normal, ten uscat, ten sensibil apare si la demachiant crema si la solubil in apa. Sunt doua produse diferite?

    • Buna Sandra,
      Stiu ca ciudat, e unul si acelasi produs, mie chiar imi place. Are o consistenta cremoasa si poate fi folosit si pe post de demachiant (masat 1 minut in piele si apoi limpezit) si pe post de produs de spalat pe fata pentru ca este si solubil in apa. Nu cred ca se gaseste in Europa, dar poti incerca pe ebay.

  • Buna! Deoarece de o perioada tot incerc sa gasesc cosmetice cat mai naturale, am fost atrasa de acest blog. Totusi, cum este posibil ca de exemplu, produsul Camomile Gentle Eye Makeup Remover de la Body Shop sa fie trecut la produse recomandate? contine o gramada de substante toxice, iritante cum ar fi:Sodium Laureth Sulfate si Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben. Am folosit Artistry de la Amway ani la rand si mi-a placut dar am renuntat la produsele lor tot datorita ingredientelor…

    • Buna Andreea,
      Inteleg intrebarea da, dar cu sodium laureth sulfate faci o confuzie deoarece este SLES nu SLS si sunt doua ingrediente total diferite, am scris aici despre cele doua.
      Tot ce se spune despre parabeni este din fericire un mit intretinul de diverse interese, am scris aici despre asta. O sa observi ca la sfarsitul articolelor sunt citate jurnalele medicale unde se regasesc afirmatiile respective, nu reinventez eu cosmetica.
      Am si un articol despre cosmetice bio daca doresti sa citesti, dar pe acela te las sa il cauti cu motorul de cautare.

  • Buna Corina,
    Imi poti spune, te rog, cum ti se pare demachiantul Garnier. Are urmatoarele ingrendiente:
    AQUA/WATER, ISOPROPYL MYRISTATE, ISOHEXADECANE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, ACRYLATES/C10-30 ALKYLACRYLATE CROSSPOLYMER, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CARBOMER, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, DISODIUM EDTA, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LINALOOL, MAGNESIUM LAURETH SULFATE, MAGNESIUM LAURETH-8 SULFATE, MAGNESIUM OLETH SULFATE, METHYLPARABEN, PYRUS MALUS WATER/APPLE FRUIT WATER, QUATERNIUM-15, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM LAURETH-8 SULFATE, SODIUM OLETH SULFATE, TRIETHANOLAMINE, VITIS VINIFERA EXTRACT/ GRAPE FRUIT EXTRACT, PARFUM/FRAGRANCE.

    Eu nu ma pricep la ingrendiente, dar m-am uitat pe siteul cosmeticscop si din ce am vazut contine detergenti si emolienti in principal 😀 si 2 ingrendiente neromandate(LINALOOL si QUATERNIUM-15). Unele nu le-am gasit. Astept parerea ta. 🙂 EU am tenul gras-mixt(dupa anotimp) accneic. Am vazut ca emolientii nu sunt recomandati pt tenul meu.

  • hey..voiam sa te intreb daca produsele de curatare solubile in apa ca Clean & Clear – Foaming Facial Cleanser, Sensitive Skin curata machiajul la fel de bine ca un demachiant, ca sa stiu daca trebuie si demachiant :(. unele femei pe makeupalley spuneau ca le.a provocat cosuri…eu am tenul foarte incarcat de puncte negre si mi.e frica. sa.l iau? :-/ sau sa.l iau pe Boots – Expert Sensitive Gentle Cleansing Wash, asta daca se mai gaseste :-s ? sau sunt la fel de ok?

    • Buna Artemis,
      Clean&Clear Foaming Facial Cleanser este un produs de curatare care poate indeparta si machiajul, dar nu te baza pe el pentru asta. Ambele sunt bune, cel de la Boots nu contine nici macar fragrance.

  • Buna ziua.
    Sunt din Chisinau si produsele enumerate de dvs la sectiunea Produse de curatat nu sunt in vanzare aici.
    Am 22 ani si am ten mixt si acnee destul de urata pe frunte in mare parte.
    Sunteti unica salvare, deja mi-am pierdut toata increderea ca mai pot scapa de probleme cu tenul.
    Deci, voi urma pasii/rutina zilnica recomandata de dvs. si as daca puteti sa ma ajutati in alegerea produsului de curatat. Am gasit in farmacii produsul de la Vichy Normaderm

    Normaderm Deep Cleansing Gel
    ACTIVE INGREDIENT………….PURPOSE
    SALICYLIC ACID 0.5%………… ACNE TREATMENT
    INACTIVE INGREDIENTS:
    WATER • SODIUM LAURETH SULFATE • PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE • DECYL GLUCOSIDE • GLYCERIN • PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE • PEG-7 GLYCERYL COCOATE • TOTAROL • TRIETHANOLAMINE • GREEN 3 • SODIUM CITRATE • YELLOW 5 • DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE • CAPRYLOYL SALICYLIC ACID • EPERUA FALCATA BARK EXTRACT • DEXTRIN • FRAGRANCE .
    Il pot folosi?

    Multumesc.

    • Buna Olga,
      Poti folosi acest produs pentru curatarea fetei, dar trebuie sa intelegi ca el este doar un produs de curatare si in nici un caz nu iti va trata acneea pentru ca acidul salicilic continut in acest produs nu exfoliaza, am scris despre produsele de curatat care contin exfolianti chimici, ele sunt doar produse de curatat, nu exfoliaza.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.