Arhiva 2014

1
Rutina de îngrijire a tenului meu – Toamna/Iarna 2014
2
Paula’s Choice – Resist Daily Treatment 2% BHA și Resist Weekly Foaming Treatment 4% BHA
3
Paula’s Choice Clinical 1% Retinol – Review
4
Dermatita cortizonică – Simptome și tratament
5
Seminar și consultanță cosmetică – București, Noiembrie 2014
6
De ce am probleme cu tenul?
7
Pete post acnee – Prevenire și tratament
8
Îngrijirea tenului bărbaților
9
Îngrijirea pielii – bebeluși și copii
10
Importanța protecției solare

Rutina de îngrijire a tenului meu – Toamna/Iarna 2014

Tenul meu este mixt, cu foarte puține porțiuni de ten normal, în mare parte tenul prezintă exces de sebum. În general tenul meu este predispus la apariția punctelor negre. De asemenea este destul de sensibil în sensul că nu tolerez iritanți și nu mă împac foarte bine cu filtrele chimice din produsele cu SPF. Cu rutina de mai jos previn apariția punctelor negre și a pustulelor, previn îmbătrânirea prematură a pielii și mă asigur ca am o piele care arată și se simte tânără și sănătoasă.

Rutina de mai jos este personală, complexă și a fost contruită în timp. În cazul în care începeți o rutină de îngrijire ca cea de mai jos fără să fi folosit niciodată produsele respective, este posibil ca tenul să aibă reacții adverse grave.

DIMINEAȚA
Îmi curăț tenul cu un produs solubil în apă, prefer unul cremos, tamponez ușor pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic un toner pentru hidratare ușoară. O dată cu lansarea noului toner din gama RESIST, destinat tenului normal, mixt sau gras, cu tendințe acneice și semne ale îmbătrânirii pielii, am ales să renunț la Skin Balancing Pore Reducing Toner în favoarea produsului RESIST Weightless Advanced Repairing Toner. În formula tot niacinamide este ingredientul de bază, dar conține și peptide. Practic este varianta Skin Balancing, îmbunătățită și focusată mai mult pe anti aging. Ca textura sunt foarte asemănătoare.

După ce am aplicat tonerul aplic imediat serul cu vitamina C, practic le combin pe ten pe cele două. Aștept 2 minute înainte de a trece la pasul următor. Aplic un ser. Înainte preferam să combin serul cu vitamina C, acum prefer să combin tonerul cu vitamina C.

Citește mai departe

Paula’s Choice – Resist Daily Treatment 2% BHA și Resist Weekly Foaming Treatment 4% BHA

Aplic exfolianți chimici de 5 ani și am observat că în timp tenul meu și-a schimbat de mai multe ori toleranța și reacțiile la ei și mai mult decât atât am observat ca aplicările de două ori pe zi nu mai îmi sunt de ajutor. Exfolianții de tip BHA îmi mențin tenul curat, fără puncte negre și pustule. Cu ajutorul lor mă asigur că tenul meu este mereu luminos și că este stimulată producția de colagen și elastină. Mai mult decât atât, epiderma mea este perfect sănătoasă, celulele moarte nu se acumulează în exces și orice produs cosmetic aplicat pe ten este asimilat de piele cu ușurință.

resist daily pore refining treatment 2 BHAResist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA

Am introdus în rutina mea noul produs cu BHA lansat de Paula’s Choice în urmă cu 7 luni. Practic am înlocuit produsul meu obișnuit cu BHA (Skin Perfecting 2% BHA Liquid) cu Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA.

Deși eram foarte mulțumită de Skin Perfecting BHA 2% Liquid folosit în special pentru a preveni apariția punctelor negre, am fost entuziasmată de formula noului BHA, îmbunătățit cu ingrediente anti aging, reparatoare și cu antioxidanți. Skin Perfecting 2% BHA Liquid are o formulă simplă, cu acid salicilic 2% și un singur antioxidant. Ca textură, Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA este lichid și practic imperceptibil pe ten, nu lasă peliculă lipicioasă (cum mi se întâmpla de multe ori cu Skin Perfecting 2% BHA Liquid dacă aplicam din greșeală prea mult produs). Ca efecte anti aging Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA este net superior, iar cu rol de prevenire a apariției punctelor negre produsele sunt identice.

În timp rutina mea s-a schimbat, de la aplicări de BHA 2% dimineața și seara, acum aplic BHA doar seara, de 5 ori pe săptămână. În timp, folosind exfolianții regulat, tenul meu, deși mixt (în mare parte cu exces de sebum), nu mai are tendința de a se încărca, iar punctele negre nu mai sunt o problemă majoră.

Citește mai departe

Paula’s Choice Clinical 1% Retinol – Review

Clinical 1% Retinol TreatmentClinical 1% Retinol Treatment

Am început să folosesc acest produs în luna mai, cu mult timp înainte să fie lansat în România. Din punctul meu de vedere Clinical 1% Retinol Treatment este cel mai bun produs anti aging pe care l-am folosit în cei 5 ani de când am devenit un consumator informat. Acest produs a fost cel care ‘mi-a anulat’ vizita la estetician pentru ședința anuală de botox. Dar să începem cu începutul.

În luna mai, când Paula Begoun a venit în București, a adus cu ea câteva produse care urmau să fie lansate în vara acestui an, printre care și Clinical 1% Retinol. Eu foloseam de o vreme bună Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum, pe care îl pot aplica și pe pleoape, pielea mea tolerează foarte bine retinolul.

Ce m-a intrigat în legătură cu acest produs, în afară de concentrația atât de mare de retinol, a fost faptul că Paula l-a lăudat de nenumărate ori și a spus că este un produs cu adevărat deosebit. Nu știu dacă știți, dar Paula nu tolerează foarte bine retinolul, ea poate aplica Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum doar de 2 ori pe săptămână, deci este foarte puțin probabil ca ea să îl folosească prea des.

Diferența de concentrație dintre cele două produse este foarte mare, Clinical conține 1% retinol, iar Resist Intensive conține 0.1% retinol.

Citește mai departe

Dermatita cortizonică – Simptome și tratament

În ultimul timp am văzut tot mai multe cazuri de dermatită cortizonică, iar în urma unui comentariu de pe blog m-am gândit că e mai bine să răspund la întrebări într-un articol dedicat.

Ce este cortizonul?

Cortizolul este un hormon glucocorticosteroid secretat de glandele suprarenale cu o acțiune puternică anti inflamatorie și imunosupresivă. În 1952, doi medici americani (Marion Sulzberger și Victor Witten) au scris o lucrare prin care au prezentat un anume ingredient numit în acel moment Compound F și redenumit ulterior hidrocortizon, cu acțiuni puternice anti inflamatoare, lucrare care practic a introdus glucocorticosteroizii în dermatologie și a dat naștere la corticoterapia locală.

Acest hidrocortizon este de fapt un corticosteroid, iar corticosteroizii sunt derivați sintetici ai hormonilor glucocorticosteroizi (care se secretă natural în corp), încorporați într-un excipient adecvat (cremă, unguent, etc) pentru a-i face potriviți aplicării lor la nivelul pielii. De atunci farmacia și medicina a evoluat și au apărut o mulțime de alți corticosteroizi destinați aplicării locale, cum ar fi: metilprednisolon, tixocortol, beclometazona, dexametazona, flumetazona, fluocortolona, fluocinolon, triamcinolon, mometazona, budesonid, clobetasol.

Indiferent de afirmațiile despre produsele prezente pe piața cosmetică sau în industria farmaceutică, nu există cortizon natural în creme, loțiuni, geluri, etc. ‘Cortizonul natural’ este de fapt cortizol și este secretat de glandele suprarenale, nu există sub formă naturală în produse.

Citește mai departe

Seminar și consultanță cosmetică – București, Noiembrie 2014

În luna Noiembrie, 2014,  voi fi prezentă în București

1. Miercuri, 26 noiembrie – Consultanță cosmetică
2. Joi, 27 noiembrie – Consultanță cosmetică
3. Vineri, 28 noiembrie – Consultanță cosmetică
Locația: Salon de Gală – Calea Floreasca Nr. 141-143
Repere: Salon de Gală este la etajul 1 al ultimului bloc de birouri de pe stânga, pe Calea Floreasca. La parterul blocului este Garanti Bank, iar la intrare este un portar care vă poate direcționa spre Salon de Gală. De asemenea pe bloc există un panou cu locația. Alte puncte de reper: Nail Rouge Bar și Spring Time se află în apropiere de salon.

Consultanța se desfășoară într-o sală adiacentă salonului, va fi clar marcat locul.

Consultanța cosmetică personalizată presupune analiza tenului, tipului de ten, afecțiunilor cutanate prezente pe ten și formularea unei soluții (rutină) de îngrijire personalizată cu recomandări de produse cosmetice.

Costul unei consultanțe este 70 Ron și durează 30 de minute. Pentru programări sunați vă rog la numărul de telefon 0733 098 360. Prima programare este la ora 10.30, ultima programare este la ora 19.30. Costul consultanței se achită în avans.

Notă: În cazul în care doriți să achiziționați produse Paula’s Choice și nu aveți nevoie de consultanță, standul Paula’s Choice va fi deschis miercuri, joi și vineri între orele 10.30 – 20.00 în locația respectivă.

Citește mai departe

De ce am probleme cu tenul?

De ce mi se întâmplă mie acest lucru? De ce am probleme cu tenul? Până acum tenul meu a fost perfect și nu a trebuit să am grijă de el în mod special și acum am o grămadă de probleme cu aspectul pielii! Nu înțeleg de ce alte persoane nu fac nimic pentru a-și îngriji tenul, iar eu mă străduiesc și nu am rezultatele pe care le doresc. Nu înțeleg de ce problemele se ameliorează o perioadă și apoi observ din nou că tenul meu nu arată bine.

V-ați pus vreodată cel puțin una din întrebările de mai sus? Există două motive pentru care apar acest tip de întrebări.

1. Factorul fizic. Lipsă unei rutine de îngrijire corecte. Pentru a avea un ten sănătos, fără probleme, rutina de îngrijire trebuie să conțină câțiva pași importanți și trebuie să fie făcută zilnic, fără excepție. Mai mult decât atât, numeroase probleme cutanate sunt doar efecte ale unor cauze diverse, de obicei interne. Despre rutinele de îngrijire și diverse afecțiuni cutanate citiți articole pe blog.

2. Factorul psihic. Omul nu este doar corpul săi și în nici un caz nu este doar fața sa și aspectul exterior. Omul este un tot unitar format din corp, minte și suflet. Există multe descrieri ale complexului pe care îl numim om, dar majoritatea se bazează pe această trinitate: corp, minte, suflet. Aceste trei componente sunt interconectate și se influențează una pe cealaltă. Dacă rezolvăm problema la nivelul corpului, eliminânând factorul fizic de mai sus nu înseamnă întotdeauna că am rezolvat problema complet pentru că manifestarea unei probleme cutanate în corpul fizic este strâns legată de celelalte două componente ale omului și anume mintea și sufletul.

Citește mai departe

Pete post acnee – Prevenire și tratament

Ce este o pată post acnee?

pata rosie post acneeO pată post acnee, numită uneori și maculă, este de fapt o zonă de piele hiper pigmentată, ca urmare a unui proces inflamatoriu. Practic, o dată ce o pustulă sau o papulă se vindecă, în zona respectivă apare o hiper pigmentație post inflamatorie.

Această pată este procesul natural de vindecare a pielii, iar pielea prezintă modificări în textură și culoare în zonă respectivă. La început aceste pete post acnee sunt roșii, apoi își schimbă culoarea în maro, iar în timp se estompează treptat.

În funcție de ritmul de vindecare al pielii (diferit de la persoană la persoană) și de rutina de îngrijire a pielii, aceste pete pot fi prezente pe ten, din momentul apariției lor, chiar și 2-3 ani. În cazurile mai fericite, cu o îngrijire corectă, petele dispar în câteva luni.

Un alt factor important în apariția acestor pete este felul în care se abordează tratarea pustulelor: persoanele care sparg pustulele (unele persoane nu extrag aceste pustule corect și infecția reapare, iar pustula va fi spartă de mai multe ori) pot avea pe suprafața tenului pete mai mari, care se vor vindeca mai greu. În multe cazuri, în urma extracției incorecte a pustulelor, în zona respectivă poate apărea o cicatrice post acnee.

Citește mai departe

Îngrijirea tenului bărbaților

Diferențe între tenul bărbaților și al femeilor

Diferențele majore între tenul bărbaților și al femeilor sunt dictate de diferențele hormonale dintre femei și bărbați. Astfel, pe tenul bărbaților crește barbă, glandele sudoripare și sebacee sunt mai mari, iar dermul (stratul următor epidermului) este mai gros decât în cazul femeilor.

În rest totul este la fel, necesitățile pielii sunt aceleași, iar îngrijirea de bază a pielii ar trebui să fie făcută exact ca și în cazul femeilor.

Problemă cea mai mare și de fapt diferența cea mai mare nu este la nivel fizic ci la nivel mental. Bărbatul (vorbesc despre bărbat în general, există și excepții bineînțeles) nu dorește să folosească multe produse cosmetice pentru că mintea bărbatului asociază cosmetica cu feminitatea. Chiar de când sunt mici, majoritatea băieților, nu se vor juca sau chiar vor râde de păpușile fetițelor.

Este extrem de greu să convingi un bărbat să folosească produse cosmetice pe care nu scrie ‘pentru bărbați’, iar în domeniul cosmetic există foarte puține produse etichetate pentru bărbați destinate îngrijirii pielii. Mai precis majoritatea produselor ‘pentru bărbați’ sunt produse pentru bărbierit, produse after shave și gel de duș. Puține sunt companiile care se încumetă să lanseze pe piață alt tip de produse ‘pentru bărbați’ din simplu motiv că se adresează unui segment de piață cu potențial foarte mic de cumpărare.

Citește mai departe

Îngrijirea pielii – bebeluși și copii

Încă din primele zile ale vieții copilului meu m-am întrebat cum anume ar trebui să îi îngrijesc pielea. Pediatra mi-a recomandat câteva brand-uri cunoscute (cum ar fi Mustela, Klorane, Avene, etc) sau produse naturale, organice. În urma experiențelor mele vă prezint mai jos problemele frecvente în îngrijirea pielii bebelușilor și rezolvarea lor. Produsele recomandate sunt cele pe care le-am aplicat cel mai des pe pielea fiului meu.

În primul rând, ce trebuie să știți este că pielea bebelușilor este extrem de sensibilă. Pielea este matura la vârsta aproximativă de 18 ani, iar până la această vârstă trebuie tratată cu mare atenție. Nu alegeți produse cosmetice în funcție de faima lor, alegeți întotdeauna produse cosmetice în funcție de lista de ingrediente. Alegeți întotdeauna produse care nu conțin parfum sau alți iritanți (cum ar fi uleiuri esențiale, extracte de citrice, SLS, etc).

Imediat ce ați observat apariția unei afecțiuni cutanate, erupții, iritații, alergii, etc, luați legătura cu medicul pediatru.

Citește mai departe

Importanța protecției solare

 

Vă rog să observați cum arată distrugerile celulare cauzate de radicalii liberi generați de radiațiile solare. Observați și pielea copiilor care nu a fost expusă la soare atât de mult și pielea unor persoane care se protejează. De asemenea, atenție la cantitatea de SPF necesară pentru ca produsul să formeze un strat compact de protecție solară. Aplicarea protecției solare este primul lucru care poate ajuta pielea să râmănă sănătoasă și este obligatorie, indiferent de anotimp. Radiațiile solare sunt prezente în atmosfera în fiecare zi din an și afectează pielea din primul minut de expunere fără protecție.

Mulțumesc Alexandra pentru link.

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.