Îngrijirea pielii după îndepărtarea părului

Indiferent de metoda de epilat (sau orice formă de îndepărtare a părului de pe corp folosită) se poate ca imediat după epilare să  apară la suprafaţa pielii o formă uşoară de foliculită care arată că nişte pustule foarte mici care câteodată colectează puroi. În afară de foliculită foarte multe femei se confruntă cu creşterea firelor de păr sub piele. Pentru aceste probleme există câțiva pași ușor de urmat care pot ameliora aspectul pielii.

1. Înainte de epilare (sau orice forma de indepartare a parului de pe corp)  exfoliaţi pielea cu un scrub. Folosiți scrubul în ziua anterioară epilării.

2. Folosiţi înainte de epilare o săptămâna şi după epilare  o săptămâna de exfolianți chimici, de preferinţa BHA 2% (puteți încerca Resist Weightless Body Treatment 2% BHA. În ziua epilării nu trebuie să folosiţi exfoliere chimică. Ideal ar fi să folosiți exfolianți chimici în fiecare zi daca vă confruntați cu problemele de mai sus, mai puțin în ziua epilării.

3. După epilare aplicaţi pe piele un produs anti inflamator. Vă puteţi prepara singure acest produs folosind 2 aspirine netamponate și  ceai verde concentrat (sau  suc proaspăt de aloe vera) îl puteţi aplica oriunde pe corp, bărbaţii care se irită când se rad îl pot folosi pe faţă fără probleme. Un produs de genul acesta este Paula’s Choice Earth Sourced Toner. Folosiţi amestecul obţinut 4-5 zile după epilare, chiar şi de două ori pe zi dacă este nevoie, după 24 de ore va trebui să preparaţi alt amestec.

4. După produsul anti inflamator să aplicaţi un produs ce conţine zinc oxide în concentraţie mare, indicat ar fi o cremă pentru eriterm fesier pentru bebeluşi care să aibă acest ingredient. Folosiţi crema 4-5 zile după epilare, chiar şi de două ori pe zi dacă este nevoie. (Eu am folosit Bubchen, este ieftină şi bună, dar nu contează producătorul. După câteva şedinţe în care mi-am tratat corect pielea după epilare nu mai am probleme cu foliculita, iar înainte nu mă puteam epila pe braţe vara din cauza foliculitei)

5. În cazul în care foliculita este în formă gravă puteţi încerca acid fucidic (Fucidin sau alte produse ce conţin acest ingredient), eritromicină sau bacitracină (Baneocin sau alte produse ce conţin acest ingredient), dacă problema persistă mai mult de o săptămână va trebui să consultaţi un medic.

De cele mai multe ori creșterea firelor de păr sub piele sau chiar apariția foliculitei se datorează metodei de epilare, aparatul pentru epilat fiind „vinovat” în multe cazuri pentru apariția acestor probleme.

Exemplu concret de rutină de îngrijire în cazul în care faceți foliculită dupa epilare:

Presupun că folosiți BHA zilnic. Să zicem că vă epilați marți. Rutina de îngrijire în saptamâna respectivă este următoarea:
Luni: Dimineața – scrub Seara – BHA 2%, cremă hidratantă
Marți: După epilare aplicați produsul anti inflamator, după 10 de minute aplicați un produs cu oxid de zinc. Seara (sau după câteva ore) repetați aplicarea produsului anti inflamtor și a produsului cu oxid de zinc.
Miercuri: Dimineața – BHA 2%, protecție solară în cazul în care nu purtați haine. Seara – produs anti inflamator și produs cu oxid de zinc.
Joi și vineri: la fel ca miercuri
Sâmbătă, șamd: Dimineața – protectie solară în cazul în care nu purtați haine. Seara – BHA 2%, produs hidratant.
Dimineața și seara aplicați produsele pe pielea curată.
În cazul in care folosiți acid fusidic, eritromicină sau bacitracină aplicați-le seara, în loc de produsul cu oxid de zinc.

Exemplu concret de rutină de îngrijire în cazul în care nu faceți foliculită dupa epilare, dar aveți fire de păr sub piele:

Presupun că folosiți BHA zilnic. Să zicem că vă epilați marți. Rutina de îngrijire în săptamâna respectivă este urmatoarea:
Luni: Dimineața – scrub Seara – BHA 2%, cremă hidratantă.
Marți: După epilare aplicați produsul anti inflamator, dupa 10 de minute aplicați un produs cu oxid de zinc. Seara (sau după cateva ore) repetați aplicarea produsului anti inflamtor și a produsului cu oxid de zinc.
Miercuri: Dimineața – protecție solară în cazul în care nu purtați haine. Seara – BHA 2%, produs hidratant.
Joi: Dimineața – protecție solară în cazul în care nu purtați haine. Seara – scrub, produs hidratant.
Vineri și sâmbătă – La fel ca miercuri.
Duminică, șamd – Dimineața – protecție solară în cazul în care nu purtați haine. Seara – BHA 2%, produs hidratant.
Dimineața și seara aplicați produsele pe pielea curată.

218 comentarii

Scrie un comentariu
  • Si eu am probleme cu iritarea pielii dupa epilare si vroiam sa te intreb daca se gaseste si in farmacii crema Bubchen?
    Am vazut acum ca au site, dar nu prea are rost sa comand crema care e 10 lei si ceva si sa platesc transportul 8-9 lei.

    • Buna Dorina,
      Nu conteaza producatorul, conteaza ingredientul, orice crema pentru eriterm fesier cu oxid de zinc este la fel de buna. Da, se gaseste Bubchen in farmacii, in ambalaje mari si mici. Eu am folosit-o pe aceea ambalata in cutie de metal.

  • interesant. nu stiam ca exista ceva ca sa ne ferim de foliculita :*

    azi mi-am dat seama ca am uitat sa pun felicitarea 🙁 …sper sa ajunga toate cu bine

  • Nici ca se putea un articol mai bun.Chiar speram sa acoperi si subiectul acesta.Crezi ca as putea inlocui produsul de la pasul 4 cu baneocin pudra(recomandat tot de tine)?am destul rani de la firele crescute pe sub piele.daca nu,atunci care produs bubchen recomanzi?Pe site-ul lor sunt mai multe produs si nu imi dau seama care ar fi cel recomandat si de tine.
    Inca o data,multumesc pt articolul asta,pt mine este super informativ
    Ah,dupa cat timp ar trebui sa vad primele rezultate?Si cum ar trebui sa procedez cu firele care sunt deja crescute aiure pe sub piele?le las sau la scot?sau ce fac pt ca sa vad oribil si nu dau semne ca ar vrea sa iasa de buna voie si nesilite de nimeni.

    • Buna Ana,
      Baneocin poate fi in orice forma vrei tu. Dar inainte sa iti aplici un atibiotic este nevoie sa iti aplici produse care te pot ajuta cu aceasta foliculita (in forma usoara bineinteles). Nu prea conteaza producatorul, mergi la orice farmacie si ceri un produs cu zinc oxide ieftin adica o crema pentru eriterm fesier. Pe site-ul Bubchen este a doua din lista de eriterm fesier. Repet, eu am folosit-o pe aceasta, dar poti folosi orice cu zinc oxid.
      Firele crescute aiurea vor iesi singure cu scrub si cu BHA, dar te poti da cu cat zinc oxid vrei, daca nu folosesti exfolianti nu vei scapa de firele crescute sub piele.
      Daca nu cresc singure la suprafata dupa o saptamana de BHA le poti scoate cu mare atentie. In timp ar trebui sa nu mai ai probleme.

    • Buna Morrighan,
      Multumesc de atentionare, am fost tare zapacita azi, m-am uitat la un buletin de analize unde aparea stafilococul auriu si candida si am intrebat: dar unde sunt bacteriile?
      Cred ca am nevoie de putina odihna, acum sunt in continua agitatie si cautari. O sa modific in articol, sa vezi ce vroiam sa spun de fapt 🙂

  • Acum cativa ani am avut ceva probleme cu firele crescute in piele. Problema era ca nu le puteam lasa acolo..si mi le scoteam singura cu un ac sau storcand pur si simplu.Ma deranja cand vedeam ca fire de peste 1 cm cresteau sub piele.
    M-am ales cu niste pete de toata frumusetea. Din acest motiv m-am prezentat si la dermatolog, pentru ca efectiv ajunsesem sa ma dau cu fond de ten pe picioare , iar petele mele nu se estompau deloc. Inainte sa ajung la dermatolog, ma pacaleam ca daca stau la soare si ma bronzez…petele or sa fie mai putin vizibile. De unde…mi se accentuau si mai mult.
    Am urmat cateva sedinte de laser, n-am mai umblat la ele, mi-a fost prescrisa si crema Unitone (cu greu am gasit aceasta crema…si am mai dat si o gramada de bani ). A durat ceva pana am vazut si eu o piele normala pe picioare. Si acum mai am pete facute recent pentru ca ma abtin cu greu sa nu mai strivesc pielea cu unghiile.
    O sa incerc sa-mi iau si exfoliant pentru corp

    • Exact aceeasi problema o am si eu. De mers la vreun dermatolog nici nu mai poate fi vorba, sincer m-am saturat de toate prostiile pe care le-am auzit din gura lor. Toata viata mi-au pus diagnostic de prurit (mancarime), apoi varicela, rujeola, rubeola, oreion, toate bolile de piele posibile care implica bube, pustule, iritatii, mancarimi. Acum 2 ani, un alt dermatolog mi-a pus diagnosticul psoriazis. Am urmat tratament pt psoriazis (Elocom, Dermovate, geluri de dus hidratante La Roche Posay parca mi-au dat, lotiuni de corp si altele care m-au costat o gramada de bani). Intr-adevar, rezultatele s-au vazut pe moment. In vara aia am fost la Techirghiol, m-am dat cu namol si am stat la soare si pielea mea arata minunat, bronzata, fara bubite sau pete. A recidivat din nou. Anul trecut mi s-a pus diagnosticul de foliculita, urmat de „sfatul” de a nu ma mai epila. Am zis ca innebunesc. Foloseam epilatorul de cativa ani buni. Cu ceara nu m-am inteles niciodata. Crema depilatoare si lama nici nu vroiam sa le vad. Mi-a dat atunci Triderm crema, o tinctura sa dezinfecteze bubitele si o lotiune de hidratare. A mers si cu Triderm o perioada, nu mai aveam bubitele, dar nu scapam de semnele si petele lasate in urma scarpinatului. Am incercat si Fucidin. La fel, e bun doar pt iritatii, bubite, nu si pentru pete. Apoi am apelat la o crema de depigmentare, care isi face treaba cat de cat, dar nu cat mi-as dori. Ce sa fac? M-am saturat! E jenant sa umbli vara in pantaloni lungi doar pt ca nu-ti poti arata picioarele. De mers la mare sau la strand nici nu poate fi vorba. Cred ca o sa ma mai duc o data la Techirghiol sa vad ce rezolv. Oricum, namolul, soarele si apa sarata sunt singurele care au dat rezultate la mine. Dar cand nu am posibilitatea sa ma bucur de ele, la ce sa mai apelez?

        • am descoperit acum acest site si imi place la nebunie..te felicit..si eu am o mare pb cu firele sub piele..am fost la dermatolog si m-a diagnosticat cu pseudofoliculita pe gambe si mi-a recomandat k dupa epilare sa ma dau cu Fucidin H si in fiecare seara cu Eucderin cu 5% uree ( prin ingrediente am vazut dupa articolul scris de tine ca contine AHA) .. ce parere ai despre tratament? pe langa am si foarte multe semne ramase pt k incercam sa le scot si nu stiu daca vor trece in timp..eu ma epilez cu epilatorul electric

          • Buna Adina,
            Ar trebui sa incerci si alte metode de epilare, dupa epilarea cu epilatorul sunt foarte multe sanse sa iti creasca fire sub piele. Ureea din Eucerin tot exfoliant este, dar e destul de iritanta, iar AHA-ul din produsul respectiv nu stiu in ce concentratie este sa iti spun daca exfoliaza sau nu.
            Fucidin H este un produs cu hidrocortizon, nu se poate aplica timp indelungat pentru ca are efecte adverse asupra pielii, dar banuiesc ca ti-a spus dermatologul.

  • Buna Corina,
    Desi folosesc un epilator electric, n-am avut probleme cu fire crescute sub piele (2-3 poate, dar fac un scrub pe tot corpul o data pe saptamana, si dupa scrub ies la suprafata), in schimb am keratosis pilaris pe brate, picioare si piept(decolteu), e sub control in marea majoritate a timpului dar este vizibil (piele de gaina).Cand e grav este foarte rosu, din fericire se intampla rar sa fie grav.
    Un articol despre keratosis pilaris ar fi super daca ai putea sa faci.
    Multumesc

    • Buna Federova,
      Iti multumesc mult pentru incredere, blogul a crescut prin voi si cu voi si cu cat mai multe cititoare citesc informatiile de aici cu atat mai multe sanse avem ca producatorii de cosmetice sa inceapa sa produca pentru pielea noastra nu pentru buzunarul lor.

  • Buna Corina.
    De cand ai postat ma tot tin sa-ti scriu si nu apuc.
    Vreau sa-ti spun ca este al doilea articol la care suntem gand la gand, ca sa spun asa. Chiar in ziua in care ma pregateam sa-ti adresez o intrebare despre problema respectiva, va si postarea 🙂
    Si eu ma confrunt cu aceasta problema, a firelor crescute pe sub piele. Folosesc epilatorul si dupa cateva zile deja incep sa-mi apara bubite rosii datorita firelor de par care incearca sa sparga epiderma. Ma enerveaza teribil, mai ales vara, pentru aspectul inestetic.
    Mai suns am vazut ca se poate folosi o crema ce contine zinc oxide. Eu am folosit si inca folosesc cu succes crema „Petrini” de la Farmec (tub opac) de 2 ani. Este cea mai ieftina crema ce contine oxid de zin – in jur de 6,5-7 lei, functie de farmacie.
    ingrediente:
    Aqua, Paraffinum Liquidum, Sorbitan Oleate, Cera Alba, Hydrogenated Castor Oil, Stearic Acid, Zinc Oxide, Lanolin, Talc, Petrolatum, Magnesium Akuminum Silicate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethyllparaben, Propyleneparaben, Butyleneparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Magnesium Sulfate, Bisabolol, Calandula O fficinalis Oil, Boswellia Serrata Extract, Dipropylene Glycol, BHA.
    Ce parere ai despre aceasta crema? Banuiesc ca Zinc Oxide se regaseste intr-o cantitate mica.
    Medicul de familie ne-a recomandat-o cand avea cel mic cateva saptamani. Atunci nu se gasea pe piata aceasta crema si cu greu am reusit s-o preparam intr-o farmacie. Din pacate nu am primit si reteta, ci doar produsul final. Farmacista ne-a spus ca este o crema dinainte de 89 si era foarte mirata ca vrem asa ceva. Ulterior am gasit-o pe cea de la Farmec doar in farmaciile Centrofarm si acum vad ca iar sunt probleme la vanzarea ei (se gaseste mai greu).
    Multumesc pentru raspuns si o seara frumoasa!
    Anca

    • Buna Anca,
      Este o crema pentru eriterm fesier, buna, dar cu nimic deosebita fata de celelalte. Acum gasesti foarte multe de acest gen in magazine, cea din UK, Sudocrem este foarte buna pentru eriterm. O gasesti la Sensiblu. Si o poti folosi si tu, are mult zinc oxide.

      • Buna ,
        Si eu ma lupt cu problemele pielii post epilare. Imi place „programul” si mi-am propus sa-l incerc. Tocmai am cumparat Sudocrem de la Sensiblu pentru ca luna aceasta este la oferta 🙂 si pentru ca ma grabeam am citit ingredientele acasa . Printre ele lavender oil si ceea ce pare sa fie un derivat al lui -linalyl acetate. Avand in vedere ca ulei de lavanda ar fi un iritant destul de puternic , ce parere ai de raportul beneficii riscuri in cazul acestei creme ?
        Ingrediente : aqua, paraffinum liquidum, zinc oxide , paraffin, , lanolin, cera microcristallina , sorbitan sesquioleate, benzyl benzoate, cera alba, benzyl alcohol, linalyl acetate, propylene glycol, benzyl cinnamate, lavender oil , citric acid, BHA.
        Multumesc anticipat pentru raspuns .

        • Rox,
          Concentratiile de iritanti din Sudocrem sunt foarte mici, dar orice potential iritant chiar poate irita pielea. Din pacate eu nu cunosc nici macar un produs de acest gen care sa nu contina iritanti. Poti folosi Sudocrem observand atenta reactia pielii.

    • Buna,
      Citeste te rog articolele din categoria exfoliere si vei gasi liste de produse recomandate. Pentru ca imi place sa interactionez cu oameni te rog sa te semnezi cu numele tau, sau anonim, sau X, sau cum vrei tu.
      Multumesc pentru intelegere.

  • eu dupa ce am citit articolul m-am dus la farmacie.. am gasit o crema Avene la raionul pentru copii
    ( pentru iritatii) . nu am ingredientele in fata .. dar stiu din memorie ca avea primul ingredient Apa termala avene, al doilea cred ca era paraffinum liquidum si al treilea oxid de zinc.. in plus mai continea si ulei de migdale , fara parfum . Am folosit -o de doua ori dar deja se vad rezuiltatele.. aveam o irirtatie pe mainei – de la epilat plus expunere la soare si deja s-a calmat . nu se vindeca total intr -o zi dar chiar se vede diferenta .

  • Buna! Am descoperit de curand blogul tau si vreau sa te felicit pentru toate sfaturile pe care le dai, foarte folositoare de altfel.
    Nu am reusit sa citesc toate articolele insa mi-a captat atentia in special acesta pentru ca am destul de multe probleme cu firele crescute pe sub piele care se inflameaza si mereu nu reusesc sa ma abtin sa nu le storc si de aceea am foarte multe semne pe picioare de care incerc cu greu sa scap.
    M-am epilat cu epilatorul multi ani la rand, apoi am incercat sa ma epilez cu ceara sperand ca voi mai scapa de bubite dar fara rezultat si acum folosesc lama, gandindu-ma ca daca nu mai smulg firele de par nu vor mai creste pe sub piele, inflamandu-se.
    Am mai folosit din cand in cand pentru a-mi exfolia pielea malai pe care il umezeam si frecam energic pe picioare, la sfatul unei prietene.
    As vrea sa urmez sfaturile pe care le-ai publicat in acest articol dar intrebarea mea se refera la exfoliantii chimici bha 2 %. In lista dedicata acestora am observat ca sunt mai mult creme pentru fata( sau cel putin asa mi s-a parut) de aceea as vrea sa intreb daca se gasesc si in alta formula astfel incat sa pot sa folosesc produsele respective pe picioare.
    In plus, daca eu folosesc ca metoda de epilare lama, la cat timp ar trebui sa aplic produsul respectiv pentru ca am vazut ca ne-ai sfatuit sa folosim exfolierea chimica la o saptamana inainte si dupa, iar eu cu lama ma epilez cam la 2 zile?
    Scuze de deranj si de mailul kilometric:P

    • Buna Alina,
      Oricare din exfoliantii chimici din lista respectiva pot fi folositi oriunde pe corp bineinteles. Produsele Paulei au 120 ml, lichidul poate fi folosit cu o pompa tip spray fara probleme.
      Exista si produse cu BHA pentru corp, chiar Paula.
      Pentru ca te razi o data la doua zile va trebui sa aplici exfolianti in zilele in care nu te razi, e singura sansa, dar sa incepi de doua ori pe saptamana sa observi cum se comporta pielea. Daca ai si pustule mici va trebui sa folosesti una din solutiile de mai sus, doar exfoliantii nu cred ca vor face fata.
      Apropo, cum ai rabdare sa te razi o data la doua zile?
      Nu te scuza te rog. Cand spui mail te referi la acest comentariu? Altceva nu am primit.

  • Da, ma refeream la acest comentariu,formularea a fost nepotrivita.
    O sa incerc sa caut atunci produsele respective sa vad ce pot gasi prin farmacii inclusiv cele cu oxid de zinc.
    Pai oricum, si cand ma epilam cu ceara trebuia sa ma fac cam la o saptamana jumatate pentru ca tot crestea in randuri si cosmeticiana mea era in Pitesti, eu stand in Bucuresti acum si era tot complicat:P
    Plus ca am tot sperat ca voi scapa de firele crescute pe sub piele in acest mod. Culmea ca pe maini ma fac cu epilatorul si nu am probleme, numai pe picioare mai ales in zona tibiei.
    Dar pentru semnele ce au ramas pe picioare din cauza faptuluica am tot bruscat pielea incercand sa scot firele de par care se inflamesera ai vreo solutie?
    Thanks

    • Buna Alina,
      Zona tibiei este zona in care de obicei apar aceste probleme cu firul de par crescut sub piele, e mult prea complicat sa explic de ce. Important este sa stim ca in afara de cele de mai sus nu ai ce face in legatura cu asta.
      Pentru semne cauta te rog articolul despre cicatrici post acneice, acolo am scris si despre petele ramase pe piele in urma pustulelor si aceste pete sunt de acelasi tip.

    • Buna Alina,
      Zona tibiei este zona in care de obicei apar aceste probleme cu firul de par crescut sub piele, e mult prea complicat sa explic de ce. Important este sa stim ca in afara de cele de mai sus nu ai ce face in legatura cu asta.
      Pentru semne cauta te rog articolul despre cicatrici post acneice, acolo am scris si despre petele ramase pe piele in urma pustulelor si aceste pete sunt de acelasi tip.

  • De cand ma stiu ca epilez cu lama. De cateva luni, chiar un an, am observat ca pielea subratului este mai galbuie. Am cautat pe net si am inteles ca asa se intampla cand te epilezi cu ceara prea fierbinte, nu scria nimic de lama.
    Exista vreo solutie cu care ar trebui sa ma dau dupa epilat ca sa evit colorarea subratului?

    • Buna Laura,
      Da, cu anti iritanti pentru a preveni. Iti poti face comprese cu ceai verde si ceai de musetele pe care sa le aplici 4-5 zile seara, dupa epilare. Dupa comprese nu te speli, te speli inainte si a doua zi dimineata. Ceaiul trebuie facut proaspat.
      Pentru decolorarea existenta poti incerca exfolianti chimici in fiecare zi si retinoizi.

  • Buna!
    De vreo 2 ani am probleme cu epilatul inghinal, pielea mea reactioneaza ingrozitor la ceara, aparatul nu-l suport, iar cu lama tine putin si oricum fac bubite cand incepe sa creasca parul. Pana acum, am folosit cel mai des Baneocin crema, care mi s-a spus ca ar fi cea mai puternica, pe care o aplicam imediat dupa epilare, si evitam contactul cu apa in zona pana a doua zi. Bubitele erau tinute in frau maxim 2-3 zile, dupa care se umpleau de puroi si nu mai stiam ce sa le fac, in afara de a le da cu Baneocin crema sau/si pudra. Am ajuns sa prefer pilozitatile in locul bubitelor, dar vara este imposibil sa ma feresc de ceara. Intrebarea mea este: imediat dupa epilare, sa dau direct cu produsul anti-inflamator recomandat de tine? parca mi-e si frica sa nu folosesc baneocinul, ca de fiecare data cand am incercat cu altceva, in urmatoarele ore se formau bubitele cu puroi.

    • Buna Adi,
      Cu produsul anti inflamator te dai imediat dupa epilare, peste el aplici crema cu oxid de zinc. Trebuie sa aplici de cateva ori pe zi. Daca Baneocin nu functioneaza va trebui sa incerci altceva. Citeste si articolul despre foliculita.

  • Buna tuturor,

    A descoperit cineva un produs de corp cu BHA mai accesibil ca pret si „gasibil” pe la noi? Si eu am probleme cu firele crescute pe sub par, mai ales in zona inghinala.

      • Buna Bianca,
        Nici o crema de la Farmec nu contine BHA, iar cand spun BHA ma refer la exfoliantul chimic acid salicilic. In articolul despre BHA poti citi despre ingredientul listat BHA care nu e acelasi cu acidul salicilic. Gommage (scrub) nu e acelasi lucru cu exfoliere chimica.

  • Salut!

    Eu intampin o problema ceva mai atipica dupa epilare, mai exact la aproximativ 1 sapt dupa ce ma epilez (folosesc un epilator). Am un prurit ingrozitor (sunt alergica la diverse si am trait deseori aceasta senzatie, dar niciodata atat de puternica).
    Ideea e ca de cele mai multe ori nu ma pot abtine si imi provoc si leziuni de grataj.
    Cred ca apare atunci cand firul de par incepe sa creasca si strabate straturile pielii. Senzatia a aparut atunci cand am inceput sa folosesc epilatorul.
    Pana acum nu m.a putut ajuta nimeni in acest sens, doar cu recomandarea de a lua medicamentele uzuale pt prurit (nu.mi mai amintesc exact ce). Totusi, doresc sa evit sa ma incarc cu pilule.

    • Buna Ruxandra,
      Incearca solutia oferita de mine cu anti iritanti si creme cu oxid de zinc, rau nu iti poate face.
      Este neaparat sa folosesti epilatorul daca rezultatul este un prurit?

      • Multumesc pt recomandari! Am sa incerc si creme cu oxid de zinc si anti iritanti.

        Creme anti iritante si baneocin am mai incercat si n.au avut efect. Intr.o vreme ma dadeam chiar si cu pudra mentolata (stiu ca mentolul irita) pt efectul racoritor, dar ma calma temporar.

        Cat despre epilator, nu cred ca el este problema. Si cand utilizam benzi cu ceara , rece aveam aceeasi problema. Eu banuiesc ca problema este cresterea firului de par, dupa 2-3 zile , dupa ce trece de tegument , trece si pruritul.
        Cumva m.am resemnat, prefer sa „ma chinui” in continuare decat sa ma intorc la aparatul de ras. 🙂

        • Mi.am recitit prima postare, si observ ca m.am contrazis putin. Doresc sa rectific: uitasem de experienta cu benzile cu ceara rece pt ca pe acestea nu le.am folosit multa vreme. Dar acum, amintindu.mi de ele, mi.am dat seama ca si ele imi provocau aceeasi senzatie.

        • Buna Ruxandra,
          De ce sa te resemnezi? Mai ai inca variante pe care le poti incerca, pana la urma afectiunea ta este minora si nu faci nimic rau daca incerci cateva tratamente locale (care nu au nevoie de prescriptie medicala). Te incurajez sa incerci oxidul de zinc, e la indemana si e foarte ieftin.

          • Salut! Ok, am sa.l incerc si revin cu pareri si rezultate. 🙂 Multumesc!
            Cat despre resemnare, ma refeream la faptul ca deocamdata nu am sa.mi schimb metoda de indepartare a parului. La tratamente locale nu renunt, voi cauta o solutie in continuare.
            Ma gandeam la un moment dat la epilarea cu IPL , dar momentan nici nu.mi permit – sunt studenta, deh :)- si citind despre experienta ta m.am convins ca e bine sa nu am asteptari foarte inalte in legatura cu aceasta metoda.

          • Buna Ruxandra,
            Tot resemnare se cheama si nu ar trebui sa existe in gandurile tale. Chiar poti avea o piele sanatoasa, dar mai intai e nevoie sa te convingi de asta 🙂
            Ai citit despre Sugaring, am scris si eu un articol si am observat tot mai multe articole si video-uri despre aceasta metoda de epilare, devine tot ai populara.

  • Buna! tocmai am descoperit de curand site-ul tau. Sunt foarte multe sfaturi utile. Mii de multumiri pentru ele. Faci un lucru minunat pentru noi fetele care vesnic avem multe intrebari si probleme de rezolvat :-D. Am si eu o problema cu pielea din cauza epilatului. La inceput am folosit un epilator dar pentru ca imi facea bubite și multe fire pe sub piele am decis sa renunt la el. De 6 luni folosesc incalzitor ceara de unica folosinta dar tot nu au disparut bubitele acelea. Mentionez ca nu au puroi sau puncte albe. Totusi arata tare urat. Nu pot purta deloc fusta sau pantaloni scurti. De fapt n-am mai purtat de vreo 3 ani o fustă fara strampi. Vara e teribil de greu. Mentionez ca am aceasta problema doar pe picioare de la genunchi in jos. Ma epilez si pe maini si la axile cu ceara acolo n-am probleme. Pielea e superba. Bubitele au o culoare maronie și rosiatica cateodata. Am incercat multe produse natursite dar fara rezultate. Daca pot sa imi recomanz o crema care m-ar putea ajuta as ramane profund recunoscaoare. Iti multumesc! Numai bine!

    • Buna Roxana,
      Iti recomand sa citesti articolul de mai sus din nou, eu am descris ce anume are nevoie pielea ta dupa epilare apoi articolul „Si totusi cum ne vindecam afectiunile cutanate” I si II.

  • Buna Pasagera,
    indraznesc sa te intreb cum tratez pielea dupa ce imi epilez buza superioara (musteata :D) cu ceara? De fiecare data imi apar cosulete cu puroi micute si multe. Unele cosmeticiene ma dadeau chiar dupa epilat cu o discheta imbibata cu spirt iar apoi puneau ori cutaden ori ceva crema cu mustetel, insa tot aveam cosuletele de care iti ziceam. Eu le tratam cu brevoxyl (puneam pe o suprafata mai maricica cum erau cosulete mici dar multe ,extinse) si aveam pete de piele uscata. Sunt sigura ca tu ai raspunsul. Iti multumesc din suflet

  • buna!am o problema care nu imi da pace,de cativa ani,de cand am inceput sa ma epilez,imi cresc fire de par pe sub piele,iar apoi le storc pentru a le scoate sau le scot cu acul.Ideea e ca imi raman semne foarte urate. intrebarea mea e daca mai dispar vreodata? mentionez ca am semne de genul asta si mai vechi,adica de vreo 2 – 3 ani. eu sunt plecata in uk,as vrea sa stiu daca SUDOCREM este bun pentru vindecarea acestor semne. multumesc!

  • Buna Corina! Te deranjez cu o intrebare. Pentru foliculita si petele de pe picioare folosesc Skinoren seara, dupa dush si as vrea sa folosesc si exfoliantul de la PC cu 2% BHA. Ce rutina de aplicare a acestor 2 produse ar trebui sa adopt? Mentionez ca skinorenul il folosesc seara la sfatul doctorului deoarece nu e indicat ca pielea sa ia contact cu razele solare dupa ce il aplic. Multumesc anticipat.

    • Buna Alexandra,
      Acidul azelaic poate fi aplicat fara probleme dimineata sau seara. Important este sa aplici protectie solara pentru ca razele sa nu afecteze pielea pe care ai aplicat Skinoren.
      Poti sa le aplici unul o seara si altul o seara, sau oricare dintre ele seara si oricare dimineata sau chiar ambele seara. Depinde de preferintele tale si de cum reactioneaza pielea ta. Sa nu uiti de SPF (atata timp cat porti pantaloni va fi ok, dar cand se va incalzi si vei purta haine care iti expun zona respectiva soarelui este important sa te protejezi cu spf) si de un produs hidratant.

  • Buna Corina!
    Revin iarasi cu o intrebare in legatura cu rutina îngrijirii pielii. Inca de cand ti-am trimis primul comentariu si am primit raspunsul cautat, am inceput sa folosesc acizii exfolianti 2% de la Paula si de curand si crema cu oxid de zinc si m-am epilat cu ceara, dar tot nu sunt multumita de rezultate, in sensul ca tot se mai observa bubitele de pe picioare, firele de par cresc pe sub piele in mod enervant si in acelasi timp si nu-mi place deloc cum arata pielea.
    De aceea, m-am hotarat sa ma epilez iarasi cu lama, pentru ca de cate ori incerc sa smulg firul de par creste inapoi mai mult pe sub piele.
    Intrebarea mea vizeaza rutina de ingrijire pe care vreau sa o respect in continuare. As dori sa stiu parerea ta in legatura cu modul de aplicare a tuturor solutiilor, ordinea lor detaliata si mai ales intervalul de timp in care ar trebui sa le aplic avand in vedere ca o sa trebuiasca sa ma epilez odata la 2 zile in principiu.
    In zilele in care ma epilez, mai folosesc crema cu oxid de zinc? Trebuie sa aplic mai intai solutia de calmare a pielii ( am luat Skin Relief Treatment de la Paula), apoi crema cu oxid de zinc si apoi exfoliantul, asta în fiecare zi? Sper din tot sufletul ca asa sa pot avea si eu pielea pe care mi-o doresc, fara toate bubitele astea enervante:)
    Multumesc pentru raspuns!

    • Buna Alina,
      Pentru a trata afectiunea pe care o ai e nevoie de mai mult timp, „minunile” sunt rare in cosmetica. Ar fi bine sa accepti ca e nevoie de timp pentru a rezolva anumite probleme cutanate, enervarea nu duce nicaieri (am invatat asta pe propria piele).
      Apropo, ai incercat Sugaring? https://pasagera.ro/metode-de-epilare-sugaring.html

      Daca te epilezi o data la doua zile ai putea incerca urmatoarea rutina:
      In ziua in care te epilezi aplici dupa epilare, pe pielea curata si uscata, anti iritanti (Skin Relief Treatment in cazul tau) apoi crema cu oxid de zinc.
      In ziua in care nu te epilezi aplici, pe pielea curata si uscata, anti iritanti, BHA 2% si oxid de zinc doar pe eventualele inflamari.
      Sa nu uiti de hidratare cu un produs potrivit tipului de piele, in fiecare seara, iar anti iritantii ii poti aplica oricand, chiar si seara inainte de hidratare, dar doar daca pielea este iritata si inflamata. O data pe saptamana iti recomand (in ziua in care nu te epilezi) un scrub usor cu ulei de samburi de struguri si zat de cafea sau malai sau orice alta particula abraziva noniritanta. Nu insisti cu scrubul si in ziua respectiva nu folosesti BHA.

      Cum arata acum petele datorate inflamarii foliculilor, te-a ajutat BHA-ul?

  • Buna Corina! Cred ca m-a ajutat si BHA-ul, arata mai bine pielea acum decat acum aproape un an cand nu foloseam nimic. Dar tot au mai ramas destule pete, vechi, de cand ”scrijeleam” eu pielea ca sa scot firele crescute pe sub. De acestea incep sa scap acum, plus ca apar mereu fire inestetice de cate ori smulg firul de par cu ceara sau cu epilatorul, in perioada cand incearca sa strapunga epiderma. De aceea m-am hotarat sa ma epilez cu lama, dar în acelasi timp ma gandeam zilele astea daca nu cumva fac mai rau, daca nu imi irit pielea si mai rau. Ce parere ai?
    Ceea ce nu am facut deloc a fost sa folosesc un produs pentru hidratare. Ai putea sa-mi recomanzi ceva cu efecte benefice, la un pret mai rezonabil ( nu as vrea totusi sa folosesc si crema pt fata de la Paula si pt picioare:p)?
    O intrebare un pic off topic: produsul cu 2% bha se foloseste si in jurul ochilor? ca nu stiu sigur daca este bine sa il aplic si pe zona aceea.
    Multumesc mult pentru toate raspunsurile !

    • Buna Alina,
      Toate metodele de indepartare a parului sunt iritante mai mult sau mai putin, de aceea te intrebam daca ai incercat sugaring sau ai luat in considerare IPL-ul, acesta din urma te-ar ajuta si cu acele fire crescute sub piele.
      Crema Paulei de corp este foarte buna, dar si in magazinele din Romania gasesti cateva care sa fie cat de cat ok, vara trecuta am recomandat Crema hidratanta de la Garnier, cea cu ambalaj alb, sper ca nu i-au schimbat ingredientele.
      Acizii nu se folosesc in jurul ochilor, mare atentie cu ei, pielea e foarte fina. Poti aplica atat de aproape cat simti ca este ok, depinde de sensibilitatea pielii din acea zona.

  • Buna Corina,
    Te deranjez cu o intreabre care nu cred ca intra in domeniul tau de activitate, insa esti singura persoana in care am incredere si care cred ca este capabila sa-mi dea macar un sfat. De ceva timp sunt in cautarea antiperspirantului perfect; toate aveau efectul scontat, insa mirosul lor era prea puternic si interactiona cu parfumul, plus ca am citit foarte multe lucruri negative despre influenta lor negativa asupra organismului (blocheaza toxinele etc.). Cam de 2 saptamani folosesc doar bicarbonat de sodiu. Dizolv o lingurita cu bicarbonat de sodiu in putina apa si aplic cu o discheta, las sa se usuce, apoi ma imbrac. Imi place foarte mult deoarece ma protejeaza intreaga zi, lasa pielea sa respire, nu are miros, deci ma pot da linistita cu parfum. Intrebarea este urmatoarea: poate dauna in timp folosirea lui? Citisem undeva ca folosit pe o perioada indelungata dauneaza, insa nu argumenta de ce. Imi cer scuze daca intrebarea nu este pe domeniul tau. O zi frumoasa!

    • Buna Cristina,
      Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza aciditatea si este un bun antiseptic. Poate fi folosit ca pasta de dinti, deodorant (nu adauga miros, dupa cum zici, doar neutralizeaza mirosurile), sampon, etc in combinatie cu alte ingrediente sau chiar singur.
      Nu este nici o problema daca il folosesti pe timp nedeterminat. Desi foarte putin probabil, in caz ca pielea se va irita in urma folosirii acestui ingredient este nevoie doar sa intrerupi aplicarea lui pe piele.

  • Buna Corina. Vroiam sa te intreb daca crema asta este ok pentru a fi folosita sau confund eu zinc oxide-ul. Este o crema solara cu SPF 30 si tot ma gandesc daca poate fi folosita si ca inlocuitor de crema pentru eritem fesier. Thanks

    Active Ingredients: Zinc Oxide 20% (Non-nanoparticle)ș Inactive Ingredients: Spring water, organic camelia sinensis (green tea) leaf extract*, vegetable glycerin, caprylic capric triglyceride (coconut derived), organic rosa canina (rose hip) fruit oil*, organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, hydrolyzed jojoba esters, glyceryl stearate (coconut derived), methylcellulose, stearic acid, organic olea europaea (extra virgin olive) fruit oil*, organic butyrospermum parkii (shea butter)*, xanthan gum, tocopherol (vitamin E), less than 1% total formula preservative blend (caprylyl glycol, sodium citrate, sodium benzoate, potassium sorbate, ethylhexyl glycerin).

    • Buna Adiana,
      Banuiesc ca doresti sa folosesti acest produs pe corp pentru evitarea/ameliorarea foliculitei care poate aparea in urma indepartarii parului. In acest caz da, poti folosi crema de mai sus, contine chiar si anti iritanti si cateva uleiuri benefice pielii. Acest produs oricum nu te protejeaza de razele UVA deci nu asigura protectie solara completa.

  • Buna Corina,stiu ca este un subiect vechi dar sper ca ai timp sa raspunzi.In mare parte problema mea seamana cu a Alinei (26.o3.1012).Ce forma de BHA ar trebui sa folosesc?pe site-ul paulei vad gel/lotiune/lichid…conteaza?Iar pt cicatrici si semne ce as putea sa folosesc?am citit articolele tale despre retin-a si brevoxyl crezi ca ar ajuta?si cand/cum ar trebui sa le introduc in rutina alaturi de restul produselor?Si crema cu protectie solara 45 de la paula o pot folosi atat pe picioare cat si pe fata?Iti multumesc anticipat,sper ca vei gasi timp sa raspunzi.

    • Buna Ana,
      Pentru corp ar trebui sa folosesti produsul pentru corp, are putere de penetrare mai mare decat cele pentru ten.
      Pentru cicatrici si semne poti folosi retinoizi. Brevoxyl ajuta doar pe pustule, chiar si pe foliculita. In general pielea de pe corp nu este atat de sensibila ca cea de pe ten, dar totusi eu iti recomand sa introduci treptat Brevoxyl (doar daca ai nevoie neaparata de el) si Retin-a si doar dupa ce ai aplicat BHA 2% fara probleme de cel putin 10 ori. Efectele retinoizilor asupra pielii vor fi vizibile dupa mai mult timp. In articolul despre integrarea produselor cosmetice in rutina zilnica gasesti sfaturi despre introducerea lor in schema de tratament.
      Sa nu uiti ca Brevoxyl-ul decoloreaza tesaturile.
      Crema SPF 45 de la Paula o poti folosi oriunde pe corp.

  • Buna! In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru sfaturile pe care le dai de fiecare data, poate nu am apucat sa o fac pana acum, desi te-am „stresat” cu destule intrebari. Am respectat rutina recomandata si parca pielea arata ceva mai bine. Totusi am descoperit ca n-am rabdare sa ma epilez cu lama, pentru ca parul creste mult prea repede si arata inestetic.
    Intrebarea mea e urmatoarea: este vreo diferenta intre epilarea cu epilatorul si cea cu ceara? ma refer la nivelul efectelor produse asupra pielii.
    Imi este mult mai comod sa folosesc epilatorul si intentionez sa nu sar nicio seara fara a aplica BHA pt a nu-mi mai creste firele pe sub piele.
    Multumesc inca odata!

    • Buna Alina,
      Da, sunt mai multe sanse ca epilatorul sa rupa parul si sa nu il smulga din radacina, iar in timp poti avea mai multe fire de par crescute sub piele, insa nu este o regula in acest sens. Depinde foarte mult de pielea ta si de firul de par. Poti incerca observand atenta reactia pielii.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.