Ce te definește pe tine?

În urmă cu ceva timp am văzut filmarea de mai sus și m-am întrebat ce anume mă definește pe mine? Mi-a luat ceva timp să îmi răspund la această întrebare, dar de când mi-am răspuns m-am întors în fiecare moment dificil (și nu numai), la acel lucru care mă definește.

Probabil că vă întrebați de ce scriu pe acest blog de sfaturi cosmetice un articol de acest gen. Pentru că cele mai multe dintre noi acordă o importanță deosebită aspectului exterior și uită adevăratele valori. Pentru că sunt multe femei supărate (sau chiar deprimate) de felul în care arată tenul lor și pentru că aceste gânduri generate de supărări sunt cele care influențează major felul în care tenul va arată și în viitor.

Urmăriți cu atenție filmarea de mai sus, Lizzie a fost ‘etichetată’ că cea mai urâtă femeie din lume. Ce face această femeie? Se ghidează după lucrurile care o definesc, nu după felul în care arată și ajunge la 25 de ani să susțină discursuri motivaționale.

Înainte de a găsi răspunsul am analizat lucrurile din viața me,a căutând ce anume mă definește.

Părerile altor despre mine – Deși îmi doresc să fiu plăcută tuturor, cu singuranța acest lucru este imposibil. Indiferent de părerile oamenilor despre mine sau despre munca mea, eu rămân aceeași Corina Allan și nimeni din exterior nu poate schimba asta. Indiferent de felul în care mă percep oamenii, doar ceea ce mă definește este ceea ce mă influențează, oamenii nu au această putere asupra mea.

Părerile mele despre mine – În fiecare moment emitem judecăți despre felul în care arată corpul nostru, tenul nostru, felul în care ne exprimăm sau acționăm. Aceste judecăți sunt generate de mintea noastră și nu pot defini ceea ce suntem noi cu adevărat. Am renunțat în a mă judeca pentru că eu sunt perfectă așa cum sunt, indiferent de calitățile și defectele mele. În plus, mă întreb de fiecare data înainte de a face sau a spune ceva: Ce ar face IUBIREA acum? Ce ar spune ea?

Aspectul meu exterior – Fiecare dintre noi va găsi defecte atunci când se va uita în oglindă. Felul în care lăsăm aspectul exterior să ne influențeze ține doar de noi și nu poate defini ceea ce suntem. Indiferent că sunt grasă, slabă, frumoasă sau urâtă, sunt perfectă așa cu sunt și înțeleg că acestea sunt doar judecăți emise de minte. Am grijă de corpul meu, am o alimentație cât pot de sănătoasă și nu dau importanță mai mare decât este necesară aspectului meu exterior. Îmi place să am un aspect exterior îngrijit și (uneori) elegant, dar sunt conștientă că această plăcere este doar o iluzie.

Munca mea – Deși am realizat multe în viața mea și ar fi foarte simplu să cred că realizările mele sunt cele care mă definesc, la o analiză mai atentă mi-am dat seamă că aceste lucruri sunt la fel de trecătoare și iluzorii ca și aspectul exterior. Munca mea este lucrul pe care am ales să îl fac, iar realizările mele se datorează foarte mult faptului că am ales întotdeauna doar lucruri pe care le-am făcut cu plăcere și dedicație. Nu mă definesc realizările mele.

Lucrurile materiale – Cu siguranță o mașină, o casă, o bijuterie scumpă nu mă pot defini și nici nu spun nimic despre mine. Eu sunt aceeași indiferent dacă mă urc într-un Mercedes sau într-un autobuz și am înțeles asta după ce viață mi-a arătat că pot dormi pe drumuri sau pot dormi într-o vilă și că singurul care suferă este ego-ul meu. Ceea ce mă definește nu are legătură cu lucrurile materiale pe care le dețin sau nu le dețin.

Felul meu de a fi – Cel mai greu a fost să nu confund felul meu de a fi cu ce anume mă definește. Iar această confuzie a dispărut doar în momentul în care am găsit lucrul care mă definește. Am crezut că bunătatea, răbdarea, impulsivitatea, curajul, temerile și altele asemenea sunt cele care mă definesc. Căutându-mă pe mine am găsit singurul lucru important, definiția mea, iar acest lucru este adevărata mea stare pe care o uit de multe ori atunci când las iluziile să pună stăpânire pe gândurile mele.

Pe fiecare dintre noi ne definește ceva, iar ceea ce ne definește poate fi un important punct de sprijin în momentele în care lăsăm mintea să dea importanță exagerată lucrurilor care ne pot afecta în mod negativ.

CE TE DEFINEȘTE PE TINE?

Întreabă-te atunci când te uiți în oglindă și nu vezi ce crezi tu că ar trebui să vezi. Întreabă-te atunci când ți se pare că totul e altfel decât ți-ai dori.

Iar când găsești răspunsul, când afli care este singurul lucru pe care nu îl poate schimba nimic, singurul lucru pe care îl vei lua cu tine când vei decide să părăsești această lume, întoarce-te mereu la el și folosește-l ca ajutor în orice moment din viața ta.

Singurul adevăr este definiția ta. Nu lasă iluziile create de minte să te afecteze, caută adevărul în fiecare moment.

10 comentarii

Scrie un comentariu
  • Raluca,
   Eu am descoperit ca practica este singurul lucru care ma pune ‘la volanul vietii mele’ asa cum spune Lizzie in video. Este ca si cum as spune ca nu am timp de mine. Iar practica pentru mine se rezuma cel mai mult la constientizare si la a trai in prezent.

   • Off…mi-ai dat o veche tema de casa, nefacuta. Ne bucuram ca imparti aceste trairi cu noi, cititoarele tale. Sper sa gasesc cat mai repede un raspuns, pe care din pacate inca nu-l am. Grozav fimulet! Multumim

 • Foarte furmos articol. Am şi eu o teorie, care nu se diferenţiază prea mult de a ta.Eu nu plec de la premisa că aş fi perfectă, pentru că, părerea mea este că oamenii nu sunt perfecţi, suntem supuşi greşelii sau poate doar alegem să greşim. Eu am ajuns să-mi iubesc corpul la fel de mult ca şi sufletul (deşi văd defectele corpuiui, dar le iubesc şi pe ele, fac parte din mine), deoarece am reuşit să găsesc acea armonie între suflet şi corp.
  N-aş putea spune că am doar un singur lucru care mă defineşte, cred că sunt mai multe: iubirea, loialitatea şi sinceritatea. Poate că toate acestea vin din mine sau poate o parte şi din educaţia părinţilor mei, din valorile pe care mi le-au insuflat.
  Uneori e destul de greu să-ţi găseşti timp pentru tine însăţi, în această lume veşnic grăbită, dar ca să citez un personaj asiatic: ”trebuie să-ţi încui problemele într-un sertar şi să scoţi de acolo doar câte una şi numai atunci când te simţi în stare s-o rezolvi, trebuie să le manipulezi, altfel te scufunzi”.
  Sunt o fiinţă logică. Toate căutările mele spirituale m-au adus în acest moment, la un echilibru între corrp şi suflet, care mi-a adus pace interioară. Poate că uneori acest echilibru se strică, dar uşor, uşor îl restabilesc Această armonie se vede şi la exterior, în felul în care organismul se simte şi cum arată pielea, parcă ar radia.
  Din fiecare experienţă pe care viaţa mi-o aruncă în faţă, încerc să învăţ ceva, deoarece consider că viaţa e un şir de lecţii pe care Dumnezeu ni le dă spre rezolvare. Cât trăieşti nu încetezi să înveţi, aşa consider eu că poţi să-ţi menţii tânăr sufletul. Mai am multe de învăţat, sunt convinsă de asta.

  Şi nu în ultimul rând, îţi mulţumesc pentru acest blog, pentru timpul pe care ni-l acorzi nouă, tuturor celor care intrăm aici să citim articolele, mulţumesc pentru că încerci să ne ajuţi.

  • Dialora,
   Suntem diferiti si acest lucru este minunat. Eu cred ca suntem perfecti in imperfectiunea noastra. Am ajuns la aceasta concluzie dupa ce am cautat perfectiunea multi ani si nu am gasit-o. De aceea cred ca sunt ‘perfecta’ asa cum sunt atata timp cat sunt constienta.
   Mai interesant este ca in timp ce acumulam experienta ne schimbam perceptiile, valorile si credintele.
   Iti multumesc pentru aprecieri si pentru comentariu.

   • De-a lungul timpului doar percepţiile mi s-au schimbat. Credinţele şi valorile nu. Au rămas intacte şi neschimbate.
    Dar ai dreptate, putem privi lucrurile şi aşa, adică că suntem percfecţi în imperfecţiunea noastră.

 • In articol inteleg ca ai enumerat ceea ce nu te defineste, dar pana la urma ce te defineste pe tine? (doar daca vrei sa raspunzi).

  Nu sunt multi cei care pot raspunde cu sinceritate la aceasta intrebare si uneori au impresia ca ii iei peste picior. Din pacate sunt multi oameni care nu isi cunosc propriile valori asa ca nu pot decat sa te felicit ca ai facut acest pas in a-ti gasi propria definitie 🙂

  • Georgiana,
   Pe mine ma defineste IUBIREA, dar cuvantul in sine exprima foarte putin din ceea ce inseamna cu adevarat iubirea. Iubirea este totul si nu poate fi exprimat in cuvinte, doar se traieste.

 • Indiferent daca este vorba de produse cosmetice naturale, bio, organice sau nu, daca suntem cu bani in cont sau nu, daca avem un Mercedes sau nu, daca …alte si mai cate astfel de comparatii,… pasiunea de a creea , pasiunea de a arata ceea ce stim, ceea ce putem, pasiunea de a trai si de a da, nu poate egala valoarea banilor. Dar ce este valoarea banilor? Valoarea noastra a celor care stim sa facem bine, stim sa dam binete, stim sa aducem alinare, nu are valoare. Dar are valoare atunci cand efectiv se dovedeste sau se adevereste ca munca noastra si pasiunea, daruirea in sprijinul celor suferinzi, celor care au nevoie, este benefica, a dat roade.
  Ne bucuram fara Mercedes sau bani, ne insufletim spre alte reusite , fara valori materiale, cu numai cele spirituale, si este ciudat pentru cei avuti, sau cei ce strang de bani, binele nostru ne iese, asa fara bani , asa fara vile, asa fara suv-uri. D-zeu stie.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.