Cumpărături pe iherb.com

iHerb-logo-green 1

De mulți ani fac diverse cumpărături pe iherb.com, un magazin online din Statele Unite ale Americii unde sunt disponibile o mulțime de produse din diverse categorii: produse pentru îngrijirea pielii, pentru casă, alimente, suplimente alimentare și nu numai.

Deși uneori durează mai mult de două săptămâni pentru a primi coletul în Timișoara (pentru metoda cel mai des aleasă de mine, Global Post), livrările de pe iherb sunt mereu momente de bucurie pentru mine, pentru că produsele alese nu sunt disponibile în România, cu mici excepții (recomandări produse non beauty, recomandări produse cosmetice) .

Unele din produsele de pe iherb se găsesc în magazinele online din România, eu cumpăr și de pe rangali.ro atunci când am nevoie repede de un produs și mai ales pentru produsele grele: geluri de duș cu gramaj mare, detergenți etc.

Pentru a plasa comenzi pe iherb poți folosi site-ul sau aplicația (descarcă din AppStore sau PlayStore). Când vizitezi magazinul poți alege țara, limba în care dorești afișarea informațiilor de pe site și valuta folosită pentru afișarea prețurilor.

Indiferent de metoda de afișare a prețurilor (lei, dolari sau euro), poți achita cu orice card în lei sau în altă valută. Banca ta va face automat schimbul valutar, dar uneori plata cu cardul în lei pe un site internațional presupune aplicarea unor comisioane de tranzacționare, în afară de comisionul pentru schimbul valutar.

Pentru mai multe detalii contactează banca emițătoare a cardului tău și cere informații despre taxele și comisioanele ce se aplică plăților online pentru comenzi în dolari.

În funcție de preferința valutară există mai multe opțiuni de plată a comenzii:

USD (dolari) – Magazinul este în dolari, orice altă opțiune de afișare a prețurilor presupune aplicarea unei rate de schimb valutar setată de iherb. Pentru plățile în dolari poți achita cu card și PayPal. Este avantajos să plasezi o comandă în dolari dacă ai card pentru dolari sau dacă ai card de lei și banca ta nu percepe comision de tranzacționare.

EUR (euro) – Poți plasa comenzi în euro la o rată de schimb valutar estimată de iherb, poți achita cu card și PayPal. Este avantajos să plasezi o comandă în euro dacă ai card de euro.

RON (lei) – Poți plasa comenzi în lei la o rată de schimb valutar estimată de iherb, poți achita comenzile doar cu cardul pentru acest tip de comandă. Dacă ai card atașat contului de lei și banca ta percepe comision de tranzacționare, plata în lei este cea mai avantajoasă. Uneori rata de schimb valutar estimată de iherb crește costurile comenzilor în lei cu câțiva lei.

Dacă preferi să achiți comenzile online cu PayPal verifică detaliile despre taxele de tranzacționare în contul tău PayPal. Eu am ales de cele mai multe ori plata cu cardul de lei, iar banca mea (ING) percepe comision, de aceea am plasat mereu comenzile în lei.

Metode de expediere pentru cumpărături pe iherb.com

Toate comenzile plasate pe site-uri din afara Europei sunt supuse procesului de vămuire în România. Pentru fiecare colet cu valoare mai mare de 10 euro se aplică TVA conform legislației în vigoare: 9% pentru alimente și suplimente alimentare, 19% pentru orice altceva, inclusiv valoarea transportului.

În funcție de greutatea și valoarea coletului există mai multe variante de expediere a coletelor de pe iherb. Pentru fiecare metodă de expediere există costuri și timp estimat de livrare a coletului, vizibile pe pagina coșului de cumpărături.

Expediere prin Global Post – varianta pe care o aleg cel mai des, pentru colete până la 1.8 kg și valoare mai mică de 100 $. Coletul nu este asigurat (eu în 4 ani am pierdut doar unul) și nu există cod de urmărire. În funcție de oraș coletul poate ajunge la adresa de livrare adus de factorul poștal, la oficiul poștal zonal sau la oficiul poștal vamă.

De cele mai multe ori această variantă de livrare este cea mai ieftină, iar de când în magazin au apărut produse marcate Shipping Saver, atunci când am cumpărat produse de acest gen am achitat taxe foarte mici de expediere sau am beneficiat de transport gratuit.

Expediere cu DPD – o variantă nouă de expediere, pentru colete până la 30 kg și valoare mai mică de 145 $. Coletul are cod de urmărire și asigurare, iar taxele vamale sunt incluse în taxele de expediere, coletul este livrat la adresă și nu este vămuit în România. Este cea mai simplă metodă dintre toate, nu știu însă pentru ce comenzi este avantajoasă.

Expediere cu DHL – pentru colete de până la 68 kg, cu cod de urmărire și asigurare. Taxele vamale (TVA-ul de fapt) este încasat de DHL prin transfer bancar. Coletele sunt livrate la adresă după achitarea taxelor.

Coletele livrate prin DHL ajung cel mai repede în România însă procesul de vămuire prin DHL poate fi anevoios, iar DHL percepe o taxă de 50 lei pentru fiecare colet. Însă atunci când ai cod EORI (se obține în două zile, online, fără costuri – poți găsi informații despre EORI pe google) și trimiți toate documentele cerute de DHL nu se percepe taxa de vămuire, se achită doar TVA-ul la valoarea facturii emise de iherb.

Am ales această variantă o singură dată (la comanda respectivă singura metodă de transport cu preț decent a fost DHL), am obținut EORI cu ușurință, dar procesul de vămuire a fost anevoios, DHL răspunde greu la mail-uri, uneori apar probleme și DHL percepe și taxe de înmagazinare dacă nu se achită taxele în timpul impus etc. Coletul meu a fost livrat după o săptămână de la achitarea TVA-ului, deși am trimis toate documentele în câteva ore din momentul cererii.

Expediere cu UPS – pentru colete de până la 68 kg, cu cod de urmărire și asigurare. Taxele vamale sunt achitate la livrarea coletului, în numerar, comenzile sunt livrate la adresă. Taxele sunt calcultate de UPS, coletul este livrat foarte repede dacă trimiți actul de identitate cerut de UPS (de obicei UPS trimite sms când coletul este în tranzit).

Eu aleg metoda de livrare în funcție de valoarea transportului pentru comanda pe care doresc să o plasez, DHL este cea mai puțin preferată variantă, iar DPD nu a fost avantajos în cazul comenzilor mele.

Folosind codul NUN352 beneficiezi de reducere 5% la prima comandă pe iherb.com.

La prima comandă plasată pe iherb poți beneficia de o reducere de 5% dacă vei folosi un cod de reducere. (De-a lungul anilor reducerea pentru prima comandă s-a schimbat ca valoare și uneori poate fi diferită în funcție de promoția valabilă în luna respectivă pe site, dar mereu există reducere la prima comandă plasată pe site dacă folosești un cod de reducere valid).

În articolele mele despre produsele achiziționate de pe iherb este posibil să existe link-uri către produse care conțin codul de reducere (NUN352), cod ce va aplica pe coșul de cumpărături reducea menționată. După prima comandă pe iherb vei primi și tu un cod pe care îl poate folosi oricine se află la prima comandă. Pentru mai multe detalii despre programul de Rewards vizitează link-ul: Rewards iherb.

Vizitează de asemenea Daily & Weekly Specials (conține promoții) și categoria Trials (conține mini produse).

Folosirea codurilor de reducere din programul rewards presupune că, de fiecare dată când achiziționezi produse de pe un site urmând un link ce conține un cod, un procent din suma cumpărăturilor făcute pe acele site-uri revin în contul afiliatului. În general site-urile oferă posibilitatea de a folosi sumele obținute din afilieri pentru achiziționarea produselor pe care le comercializează.

Notă: Nu sunt responsabilă pentru calitatea produselor comercializate pe iherb și pentru livrările comenzilor.

9 comentarii

Scrie un comentariu
 • As vrea gelul de dus, crema de fata fara spf si un produs de curatare solubil in apa. De pe alte site-uri nu as comanda din cauza costurilor de transport care sunt prea mari. Ce as putea sa fac?

 • Buna Corina

  Te rog sa ne mai recomanzi ce cosmetice cumperi de pe iherb.
  Am luat gelul de dus. Imi place f mult. Am luat si un deo stick tot Jason. Nu ma irita, dar nu imi place mirosul 🙂
  M-ar interesa la peturi la fel de bune sapunuri, creme corp, produse pt par.
  Pt cei interesati pe iherb am vazut si suplimente. Cele pe care le folosesc la copiii mei si le cumpar din tara, acolo sunt unele si la jumatate de pret.
  M-ai facut clienta fidela la iherb. Deja am facut 3 comenzi. Au venit in 3 sapta la posta de care apartin, nu prin vama.

  Merci, MariaTe rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.