Arhiva noiembrie 2018

1
Review produse Paula’s Choice lansate în 2018
2
Gama Defense de la Paula’s Choice – Review
3
Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare

Review produse Paula’s Choice lansate în 2018

Spre deosebire de 2017, când s-au lansat o mulțime de produse, anul acesta doar 9 produse Paula’s Choice au fost lansate în România. Ca de obicei, în prima parte a lunii decembrie, toate noutățile Paula’s Choice au reducere specială.

Anul trecut, în articolul despre produsele din 2017, vă spuneam că în următorii ani vor apărea tot mai multe produse cu formule anti-poluare. Nu numai că au apărut multe formule anti-poluare și că o mulțime de producători au schimbat 2-3 ingrediente sintetice cu ingrediente naturale în formule deja existente pe care le-au redenumit anti-poluare, dar acest nou trend este abia la început și cred că în următorii ani vom vedea tot mai multe ingrediente noi cu proprietăți anti-poluare și formule interesante în categoria produselor naturale.

În ultimul timp am observat tot mai multe studii care dovedesc efectele anumitor plante sau extracte de plante asupra pielii și părului. În special în comunitatea Natural Hair Movement și a persoanelor care urmează metoda Curly Girl, preferința pentru produsele naturale este evidentă, iar producătorii au învățat că e bine să formuleze ce se cere, nu doar ce cred ei că s-ar vinde pentru că au descoperit formule inedite și au studii care dovedesc eficiența produselor etc.

Citește mai departe

Gama Defense de la Paula’s Choice – Review

Produse cosmetice cu efecte anti-poluare

Așa cum spuneam în articolul Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare, pentru ca un produs cosmetic să aibă efecte anti-poluare trebuie să conțină ingrediente dovedite prin studii independente, ca eficiente în neutralizarea efectelor poluanților și repararea daunelor cauzate de aceștia atunci când ajung în contact cu pielea.

Indiferent că trăim într-un oraș suprapopulat sau în cabana din mijlocul pădurii, fiecare dintre noi este expus zilnic la poluanți, atât în spații deschise cât și în interiorul locuințelor. Preocuparea pentru produsele anti-poluare din ultimii ani are un motiv real, mai ales pentru că nivelul de poluare crește de la an la an.

Antioxidanții sunt o categorie principala de ingrediente de care pielea are nevoie în fiecare zi și ar trebui să fie prezenți în toate produsele de îngrijire a pielii, ei fiind prima apărare a pielii împotriva radicalilor liberi generați de poluanți și lumina albastră emisă de dispozitivele cu ecran LED.

Pentru efecte vizibile pe piele, împreună cu antioxidanții, în formulele anti-poluare sunt folosite diverse alte ingrediente cu efecte în prevenirea și repararea semnelor de îmbătrânire prematură a pielii (principala problemă generată de poluanți), cum ar fi ingrediente nutritive, ingrediente reparatoare și ingredientele care uniformizează culoarea pielii.

Defense Anti-Pollution Factors

Paula’s Choice și multe alte branduri care oferă formule complexe cu efecte dovedite au inclus în produsele lor întotdeauna antioxidanți, ingrediente reparatoare și nutritive și toate aceste formule ajută pielea să lupte împotriva efectelor poluanților. Noutatea vine o dată cu apariția unor ingrediente anti-poluare specifice (mai multe detalii în articolul Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare) și cocktailuri de ingrediente cu efecte anti-poluare studiate și confirmate.

Citește mai departe

Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare

Poluanti si anti poluanti

Factorii de mediu și efectele lor asupra pielii

În ultimii ani au apărut tot mai multe studii care arată că factorii din mediul extern și lumina albastră emisă de dispozitivele electronice cu ecran (telefoane mobil, laptop, tabletă) duc la formarea unor molecule denumite specii reactive ale oxigenului sau compuși reactivi de oxigen și implicit la apariția stresului oxidativ* în piele și în întregul organism.

Compușii reactivi ai oxigenului includ radicali liberi și neradicali, fiecare dintre aceste categorii conține molecule foarte diferite, iar fiecare factor de mediu induce formarea unor compuși reactivi ai oxigenului diferiți, cu efecte specifice asupra pielii. De exemplu, fumul de țigară generează in principal neradicali, mai precis oxigenul singlet, iar particulele de praf din aer generează in principal radicali liber, mai precis radicalul hidroxil.

*Practic stresul oxidativ este un dezechilibru între moleculele de oxigen/compuși reactivi de oxigen și antioxidanții naturali prezenți în piele, iar în viața de zi cu zi suntem expuși la o mulțime de factori poluanți: fumul, smogul (în special ozonul din smog), noxele de la automobile, impurități din aer (particule nongazoase), gaze (dioxid de carbon, dioxid de azot etc), metale grele, hidrocarboni aromatici, compuși organici volatili (majoritatea din aerosoli) și alte elemente care pot induce stresul oxidativ, în special radiațiile solare și lumina albastră emisă de telefoane.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.