Arhiva iunie 2016

1
Totul despre protecție solară și produsele cu SPF
2
Totul despre exfolierea pielii – îndepărtarea celulelor moarte
3
Consultanță cosmetică și întâlnire cu Pasagera – București. Iunie 2016

Totul despre protecție solară și produsele cu SPF

De ce trebuie să ne protejăm de soare?

Radicalii liberi sunt molecule, de obicei de oxigen, care au pierdut un electron, iar din acest motiv sunt foarte instabile (reactive), iar în acţiunea lor de a fura electroni de la moleculele învecinate operează ca ‘terorişti’ în corpul nostru. Radicalii liberi sunt de mai multe tipuri şi au acţiuni diferite asupra celulor noastre (eu voi scrie doar despre efectele asupra pielii, dar acțiunea lor este similară în restul corpului, atacând diverse celule cheie din organism):

Atacă ADN-ul celulelor, iar acest lucru duce la funcţionarea incorectă a acestor celule, apariţia mutaţiilor la nivelul celulei şi transformarea celulei sănătoase într-o celulă cancerigenă.

Distrug membrana celulară şi afectează activitatea normală a celulelor. Atacă şi distrug colagenul şi elastina, cele două proteine responsabile cu elasticitatea pielii.

Foarte ciudat este faptul că totuşi corpul nostru se foloseşte de puterea distructivă a acestor radicali liberi pentru a se proteja de organisme care ar putea produce infecţii în corp (viruşi şi bacterii). Radicalii liberi joacă două roluri esenţiale în corpul nostru: 1. susţin sistemul imunitar atunci când apare o situaţie inflamatorie în corp şi 2. duc la apariţia diverselor boli prin acţiunea distructivă asupra celulelor corpului.

Există chiar şi câteva teze care afirmă că de fapt radicalii liberi sunt cei care duc la îmbătrânirea corpului, datorită degradării continue, ce nu poate fi oprită, a corpului nostru, degradare ce are ca şi cauză principală acţiunea radicalilor liberi asupra celulelor noastre. Practic ei sunt responsabili cu semnele vizibile şi invizibile de îmbătrânire ale corpului şi implicit ale pielii.

Procesul prin care radicalii liberi atacă celulele (cu intenţia de a le fura un electron) se numeşte oxidare. Oxidarea se poate observa foarte simplu atunci când preparăm un suc de fructe şi îl lăsăm expus la lumină şi aer; după o scurtă vreme sucul din pahar îşi schimbă culoarea şi textura.

Citește mai departe

Totul despre exfolierea pielii – îndepărtarea celulelor moarte

Pentru acest articol mă voi limita strict la a povesti despre exfolierea pe care o putem face acasă, zilnic, însă despre microdermoabraziune sau alte proceduri asemănătoare (exfolieri mecanice realizate în salon cosmetic) şi despre peelingurile cu acizi (exfoliere chimică realizată în cabinetul unui medic) puteţi citi articole pe blog.

Ce presupune exfolierea pielii? Care este diferenţa între descuamare şi exfoliere?

Deteriorarea pielii datorită soarelui (sau altor factori externi) face ca stratul superficial al pielii să devină mai gros şi stratul de profunzime (cel care are în componenţă structuri de susţinere – colagen şi elastină) să devină mai subţire şi inflexibil, toate acestea ducând la încetinirea procesului de regenerare al celulelor pielii şi de asemenea la încetinirea procesului de desprindere a celulelor moarte din matricea intercelulară.

În fiecare moment, de pe suprafaţa pielii, mai precis de pe stratul cornos se desprind mii de celule moarte. Însă la fel de multe celule moarte ce ar trebui să se desprindă din matricea intercelulară rămân pe stratul cornos şi se strâng în grupuri formând aglomerate de celule moarte care afectează negativ aspectul exterior al pielii:

– tenul începe să aibă aspect tern şi obosit
– pielea îşi pierde elasticitatea (efect indirect al acumulării de celule moarte pe stratul cornos)
– cremele hidratante sau alte produse aplicate pe ten nu se mai asimilează în piele
– porii se blochează, apar puncte negre, puncte albe sau chiar pustule cu puroi

În urma exfolierii, indiferent de tipul acesteia, pe suprafaţa pielii nu trebuie să apară scuame. Aceste scuame pot apărea în urma exfolierii doar dacă exfolierea a fost prea dură sau nu a fost realizată corect, însă pentru a obţine exfoliere nu este necesar să observăm scuame pe piele.

Descuamarea pielii este un proces de desprindere a unor porţiuni din stratul superior al epidermei sub formă de scuame de dimensiuni mici în general (dar este posibil să apară şi scuame mai mari). În cazul în care pielea este agresată, bariera naturală a pielii este afectată şi apar scuame (denumite popular şi coji).

Orice tip de ten poate prezenta descuamări. De asemenea descuamările pot fi prezente oriunde pe corp, nu doar pe faţă. Despre descuamări citiţi aici: Diferenţa dintre exfolierea pielii şi descuamarea pielii.

Citește mai departe

Consultanță cosmetică și întâlnire cu Pasagera – București. Iunie 2016

În luna iunie 2016 voi fi prezentă în București alături de brandul Paula’s Choice, cu următorul program.

Data: 16, 17, 18 iunie (joi, vineri și sâmbătă)
Ora: 10.30 – 20.00
Locația:  Bd. Mircea Vodă, Nr. 43, Bl. M32, Et. 7, Ap. 27, Sector 3. Interfon 27C. Vă rog frumos să căutați locația prin GPS înainte de a ajunge la adresă. Peste drum este CEC și Mega Image, iar la parterul blocului este o cafenea.

Prin bunăvoința unei prietene avem la dispoziție un spațiu în care putem discuta despre îngrijirea pielii, vă invit să veniți să mă cunoașteți și să îmi puneți întrebări.

Pentru a achiziționa produse Paula’s Choice puteți vizita locația în oricând între orele de mai sus.

 Joi și vineri (16 și 17 iunie) de la ora 10.30 – Rutină personalizată de îngrijire a tenului

Din păcate de data aceasta nu avem spațiul privat necesar pentru consultanță însă voi construi rutine de îngrijire persoanelor care doresc acest lucru. Tipul alocat unei sesiuni este de maxim 15 minute.

Construirea unei rutine de îngrijire este gratuită și se bazează pe produsele Paula’s Choice. Pentru programări sunați vă rog la numărul de telefon 0732 806 303 (între orele 10.00 – 18.00, de luni până vineri). Prima programare este de la ora 10.30, ultima programare este de la ora 19.30.

Din respect pentru toate persoanele care doresc să vorbească cu mine în zilele de joi și vineri vă rog frumos să nu vă programați dacă aveți deja o rutină construită de mine (pentru modificări vă poate ajuta și Anca, este alături de mine de 3 ani și are experiență în construirea rutinelor; mai mult decât atât, voi fi și eu lângă ea și dacă este nevoie pot să vă ajut). Vă rog de asemenea să vă programați doar dacă știți că puteți onora programarea, iar dacă intervine ceva în programul vostru și nu puteți ajunge vă rog frumos să mă anunțați telefonic sau prin mail pentru că de fiecare dată există lista de așteptare.

Sâmbătă (18 iunie) de la ora 10.30 – O zi cu Pasagera

Vă stau la dispoziție la standul Paula’s Choice pentru a vă răspunde la întrebări și a construi rutine. Nu sunt necesare programări. Vă aștept cu drag.

Vă anunț pe această cale că reducerile practicate la București sunt disponibile pe site-ul paulaschoice.ro cel puțin o dată pe lună. Vă rog abonați-vă la newsletter-ul Paula’s Choice și veți primi săptămânal mail-uri cu reduceri. Scriu aceste informații pentru că o persoană a întrebat când mai vin la București pentru a beneficia de reducere. Puteți beneficia de reduceri chiar și mai avantajoase ca în București, iar dacă aveți comenzi mai mari de 450 de lei și achitați factura în avans beneficiați și de transport gratuit.

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.