Antioxidanţi

Antioxidanţii sunt compuşi naturali ce au posibilitatea de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adică de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, ajutând corpul să nu-şi distrugă celulele.

Antioxidanţii sunt o parte esenţială a unui produs hidratant, reduc impactul negativ al soarelui, aerului şi poluării asupra pielii. De asemenea, orice produs care pretinde că ar fi anti -aging sau anti – rid ar trebui să aibă în compoziţie numeroşi antioxidanţi pentru a fi eficient.

Numărul de antioxidanţi care poate fi prezent într-un produs este aproape nelimitat, antioxidanții nu sunt unul mai bun decât celălalt şi cei mai mulţi dintre ei funcţionează foarte bine împreună, cu cât sunt mai mulţi într-un produs cosmetic cu atât mai bine.
Cei mai folosiţi antioxidanţi în industria cosmetică sunt (aşa cum apar ei pe etichetă): Alpha lipoic acid, neta-glucan, coenzyme Q10, grape seed extract, green tea, soybean sterols, superoxide dismutate, vitamin C (ascorbyl palmitate şi magnesium ascorbyl palmitate), vitamina E (alpha tocopherol, tocotrienols), pomegranate, cucurmin, turmenic, etc. Pentru o listă detaliată puteţi consulta dicţionarul de ingrediente cosmetice.

Este foarte important de ştiut despre antioxidanţi că sunt instabili atunci când sunt expuşi la aer şi soare în mod repetat. Ţinând cont de faptul că avem nevoie de ei tocmai pentru a ne apăra de oxigen şi soare ar trebui să ştim că un produs care conţine antioxidanţi trebuie să fie ambalat în tuburi sau sticle opace cu capac şurub, nu în borcane incolore. Cu cât este mai puţin expus aerului şi luminii cu atât mai mult un produs îşi păstrează proprietăţile antioxidante. Cu siguranţă un produs în borcan incolor va fi ineficient în câteva săptămâni din momentul în care este deschis.

Când pielea nu este distrusă de radiaţiile solare conţine o sursă naturală de antioxidanţi, dacă vă expuneţi soarelui fără protecţie aceste elemente vitale nu se mai regenerează. Pielea are nevoie de antioxidanţi pentru a funcţiona normal şi pentru „a fi cât mai tânără”.

Bibliografie
Clinics in Dermatology
Skin Therapy Letter
Journal of Drugs in Dermatology
Dermatology Therapy
The Original Beauty Bible, Paula Begoun
Dermatologic Surgery ” The Antioxidant Network of the Stratum Corneum”
Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis
Cosmetic Dermatology

11 comentarii

Scrie un comentariu


Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.