Arhiva iunie 2015

1
Produse cosmetice ieftine și bune – Nivea
2
Ce trebuie să conțină o cremă anti aging?
3
Să aleg produse cosmetice naturale, organice sau sintetice?
4
Soluții pentru tenul gras, cu exces de sebum
5
Protecție solară pentru păr
6
Reminder – Întâlnire cu Pasagera la București 18 – 20 iunie
7
Protecție solară naturală hand made/ home made

Produse cosmetice ieftine și bune – Nivea

Mai jos regăsiți produse Nivea, formulate foarte bine (cu nota de la ultimul produs), cu preț mai mic de 30-40 de lei. Produsele Nivea se pot achiziționa din orice supermarket sau hipermarket, chiar și din farmacii.

nivea baby protection lotion spf 50Nivea Sun Baby Protection Lotion SPF 50 – Protecție solară – Formula acestui produs a fost schimbată în 2016, în prezent conține alcool și nu o recomand.
Preț: 35 lei
Cantitate: 200 ml
Ingrediente: Aqua, Octocrylene, Butylene Glycol, Titanium Dioxide (nano), Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, C12-15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol, Methaxyphenyl Triazine, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Isopropyl Stearate, Panthenol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Myristyl Myristate, Tocopheryl Acetate, Stearyl Alcohol, VP/Hexadecene Copolymer, Xanthan Gum, Trimethoxycaprylylsilane, Citric Acid, Sodium Citrate, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

Tip de ten: Deși produsul este destinat pielii corpului, poate fi aplicat fără probleme pe tenul normal, uscat și mixt. Nu vă așteptați să matifieze sau să fie complet non lipicios, însă este un produs foarte bun la un preț excelent. Eu îl folosesc în fiecare vară în concediu pentru toata familia. Se poate aplica și pe fața bebelușilor mai mari de 6 luni, doar dacă medicul pediatru nu a cerut protecție cu filtre minerale.

Proprietăți: Protejează pielea de radiațiile solare. Acest produs este pe baza de filtre chimice și filtre minerale.

Metodă de folosire: Se aplică cu 20 de minute înainte de a ieși din casă, se reaplică ori de câte ori  ori este nevoie. Se reaplică de fiecare dată când pielea este udată sau ștearsă cu prosopul (ex: la mare). Citiți cu atenție sfaturi de aplicare a produselor cu protecție solară. Nu uitați, protecția solară expiră după 12 luni de la data deschiderii, în cazul în care ați rămas cu un produs de vara trecută aruncați-l și achiziționați unul nou. Ca să vă faceți o idee, familia mea (3 adulți și 2 copii mărișori) folosesc în 7 zile la mare 1000 ml de protecție solară, aplicat și reaplicat corect. În cazul în care nu aplicați protecție solară în cantitate generoasă (mai ales în cazul copiilor) este posibil să suferiți arsuri solare.

Atenție: Există un alt produs denumit la fel apărut anul acesta pe piață, fără capac galben, care din păcate conține foarte mult alcool. În Timișoara eu am găsit formula de mai sus la Auchan Calea Aradului. O folosesc de câțiva ani, sper să nu o retragă de pe piață.

Citește mai departe

Ce trebuie să conțină o cremă anti aging?

‘Caut o cremă anti rid pentru mama mea, are tenul uscat și 45 de ani, care sunt ingredientele “must have” într-o cremă bună anti rid?’

Cred că în primul rând ar trebui să definim termenul anti aging ca să înțelegem ce anume dorim să realizăm cu un astfel de produs (sau mai precis ce anume poate face un astfel de produs și ce nu poate face).

Anti aging înseamnă prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și ameliorarea semnelor îmbătrânirii (în special îmbătrânirii premature a pielii). Astfel spus, un produs anti aging conține ingredientele necesare ca tenul să fie menținut cu aspect tânăr și sănătos și să repare eventualele daune cauzate tenului. Nici un produs anti aging nu poate întoarce timpul înapoi și nu poate face ca un ten de 50 de ani să arate ca la 30 de ani. Acest lucru poate fi realizat doar prin proceduri estetice (de la cele mai simple, cum ar fi Botox și dermal fillere până la cele mai complicate cum ar fi operațiile estetice).

Un ten sănătos și cu aspect tânăr este de fapt un ten care are nivel de hidratare echilibrat, bariera naturală intactă, fără celule moarte acumulate în exces pe stratul cornos și de asemenea primește ingrediente care stimulează producerea de colagen și care îmbunătățesc forma elastinei pe care o avem deja (colagenul și elastina sunt cele două proteine care susțin structura epidermei). Iar acest ten se poate obține de fapt cu o rutină de îngrijire, nu doar cu o cremă anti aging. Este adevărat că există câteva ingrediente anti aging recunoscute ca având efect intens de ameliorare a semnelor îmbătrânirii, dar doar aceste ingrediente nu sunt suficiente pentru a obține tenul sănătos și tânăr pe care ni-l dorim.

Este ca și cum am vrea să fim foarte sănătoși și am mânca în fiecare zi spanac (care este atât de benefic). În cel mai scurt timp am deveni subnutriți pentru că ne privăm organismul de o gamă largă de antioxidanți și nutrienți, atât de necesari pentru a fi cu adevărat sănătoși. La fel este și în cazul tenului -€“ pielea are nevoie de o gamă largă de ingrediente benefice pentru a fi sănătoasă. Iar atunci când este sănătos, tenul nostru este luminos, neted, catifelat, cu aspect tânăr.

Citește mai departe

Să aleg produse cosmetice naturale, organice sau sintetice?

robert tisserand bookCu siguranță multe dintre voi v-ați pus această întrebare, dar știți oare dacă natural înseamnă mai bun decât sintetic, așa cum producătorii de produse naturale ar dori să credem?

Deși natura ne oferă tot ce avem nevoie pentru a fi sănătoși, când vine vorba de îngrijirea pielii, există nenumărate studii care dovedesc că o mulțime de ingrediente obținute din natură sunt iritante, alergene, foto sensibilizante.

Practic nu putem aplica pe piele orice fără să existe anumite riscuri. Aceste ingrediente care nu ar trebui aplicate pe piele sunt sintetice și naturale. Pielea noastră nu știe că ingredientul aplicat este sintetic sau natural, nu știe ce scrie pe eticheta produsului, ea doar reacționează în funcție de o mulțime de factori asupra cărora noi nu putem acționa.

De aceea este important să înțelegem că ingredientele naturale nu sunt cu nimic mai bune decât cele sintetice atunci când vine vorba de siguranță de aplicare pe piele (și nici cele sintetice nu sunt mai bune sau mai proaste decât cele naturale). În ambele categorii este ingrediente iritante, alergene, fotosensibilizante, etc și în ambele categorii există ingrediente reparatoare, antioxidanți potenți, anti iritanți, etc.

Nu există nici măcar un studiu care să afirme că ingredientele naturale ar fi mai bune decât cele sintetice în a trata acneea, a ameliora rozaceea, a vindeca alte afecțiuni cutanate sau a menține tenul sănătos.

Indiferent că preferați să folosiți produse cosmetice naturale, produse sintetice sau nu aveți preferințe, cel mai important factor înainte de a aplica produsul pe piele nu este eticheta produsului ci ambalajul și lista de ingrediente.

Citește mai departe

Soluții pentru tenul gras, cu exces de sebum

servetele matifianteCe este sebumul și ce duce la apariția excesului de sebum?

Sebumul este hidratarea naturală, generată de glandele sebacee. Cantitatea de sebum prezentă pe ten este cea care determină tipul de ten. De la persoană la persoană, fiecare dintre noi are mai multe sau mai puține glande sebacee. Astfel, persoana cu mai multe glade sebacee va avea mai mult sebum pe suprafața pielii, iar persoana cu mai puține glande sebacee va avea prea puțin sebum pe suprafața pielii.

Cele mai multe persoane au ten mixt, de obicei cu exces de sebum pe zona T (frunte, nas, bărbie) și fără exces de sebum pe obraji. Ceea ce înseamnă că pe zona T există mai multe glande sebacee decât în mod normal, iar pe obraji există sau un număr echilibrat de glande sebacee (obraji fără sebum, fără senzație de uscăciune) sau un număr prea mic de glande sebacee (obraji uscați).

Mai mult decât atât, toate produsele pe care le aplicăm pe piele pot duce la uscăciunea nenaturală a pielii, generată sau de iritanți (de exemplu produse care conțin alcool, mentă, camfor, sulf; săpunuri, produse cu uleiuri esențiale, etc) sau de produse tratament (cum ar fi ingredientele antibacteriene, anumite medicamente cu aplicare locală, etc).

Citește mai departe

Protecție solară pentru păr

Întrebare:
Buna Corina,
Există, și dacă da, poți să-mi recomanzi produse cu protectie UV pentru păr? Te întreb pentru că părul meu este foarte uscat, fiind ondulat și vopsit blond, și mă întrebam cum aș putea să-l protejez mai bine. Crezi ca un spray cu protectie UV ar ajuta, în cazul în care există și ai cunoștința de așa ceva?

Răspunsul meu:
În ultimul timp tot mai multe persoane m-au întrebat cum să își îngrijească părul în timpul verii. Este adevărat că în timpul verii părul este mult mai afectat pentru că radiațiile UV distrug foarte repete cuticula (bariera naturală a firului de păr), așa cum distrug bariera naturală a pielii, iar în cazul părului, expunerea constantă la UV (an după an) duce la afectarea permanentă a părului, astfel firul de păr se rupe ușor, este mai aspru și mai rar și se decolorează (indiferent dacă a fost vopsit sau nu), își pierde culoarea dacă a fost vopsit (în special culoarea roșie) și își pierde luciul natural, devenind mat.

Mai mult decât atât, clorul și substanțele folosite în piscină afectează cuticula firului de păr, la fel și sarea din mare.

De aceea este extrem de important ca în timpul verii să acordăm o atenție sporită îngrijirii părului pentru ca și atunci când vom avea o vârstă înaintată să ne putem bucura de un păr sănătos, cu luciu natural. Repararea daunelor cauzate de radiațiile ultraviolete nu este ușor de obținut în cazul părului, iar o dată ce părul este foarte rar, se rupe ușor și este aspru, tot ce mai putem face este să folosim substanțe pentru regenerare, ce oferă o creștere temporară a părului – singurele substanțe care funcționează cu adevărat sunt minoxidil și nanoxidil.

Cum ne protejăm părul de radiațiile solare?

Înainte de a răspunde la întrebare vreau să clarific ce înseamnă protecția solară pentru păr. Practic nu există teste (la această data) de a stabili protecția solară pe care o poate oferi un produs care conține filtre solare. De aceea producătorii nu au voie să scrie un număr SPF pe eticheta produselor de acest gen. Este adevărat că filtrele solare protejează părul de radiațiile solare (există studii care arată clar acest lucru), dar aplicarea produsului este atât de complexă încât este imposibil să se știe ce cantitate este necesară pentru a proteja părul sau cât de mult este protejat părul cu un produs destinat pielii care are un anumit filtru înscris pe etichetă.

Citește mai departe

Reminder – Întâlnire cu Pasagera la București 18 – 20 iunie

Buna dimineața dragele mele, am ajuns la București, într-o locație superbă, pe malul Dâmboviței, chiar lângă magazinul Unirea.
Așa cum am promis, vă dau câteva repere pentru a ne găsi mai ușor. Adresa este Splaiul Unirii, Nr. 4, Tronson 2, Bloc B3, Etajul 3, Ap. 7. Cum mergeți spre Biblioteca Națională, pe Splaiul Unirii, cu apa pe partea stângă (iar peste apă este exact magazinul Unirea și sigla H&M) și clădiri pe partea dreaptă, treceți de Banca Veneto și faceți la dreapta printre blocuri, trecând pe lângă Sitraco Center.

Noi suntem chiar în spate la Sitraco Center (poza 1), pe tronson 2. Sitraco rămâne pe partea stângă, mergeți câțiva metri și faceți la stânga și la prima intrare pe stânga este blocul B3. La parter este portar, urcați până la etajul 3 cu liftul, ușa este deschisă și la ușă este un banner cu Paula’s Choice. Dacă nu ne găsiți puteți suna la 0732 8063 03 și voi încerca să vă direcționez.

Dacă sunteți cu mașina încercați să parcați în zonă, în fața blocului nu sunt locuri de parcare. De la stația de metrou Piața Unirii se merge 5 minute pe jos până la locație.

Vă aștept cu drag și vă încurajez să veniți, voi avea timp pentru oricine dorește să îmi pună întrebări.

IMG_0859
IMG_0860

Protecție solară naturală hand made/ home made

Am primit un comentariu de curând la care am răspuns mai jos, textul scris de cititoare este înclinat și albastru.

Ce părere ai despre produsele de protecție solară handmade? Știu că ai scris un articol despre produsele hand made în general, despre cât de greu este să formulezi un produs, dar cred că la produsele cu spf este și mai complicat, având în vedere testele care se fac pentru determinarea nivelului de protecție.

Ai dreptate, pentru a obține un produs care asigură protecție solară sunt necesare anumite teste care se pot realiza doar în laboratoare. Protecție solară hand made nu există (nu este posibil să obținem acest produs acasă), iar orice persoană care face un produs acasă și îl etichetează pentru protecție solară, fără a-l fi testat în laborator și fără a obține factorul SPF emis de acest laborator este o persoană inconștientă care se joacă cu sănătatea oamenilor, ceea ce pentru mine este foarte grav. Da, pot să adaug într-un produs natural unul sau chiar ambele filtre minerale (respectiv titanium dioxide și zinc oxide), dar asta nu înseamnă că voi obține o protecție solară eficientă.

Așa cum spuneam și în articolul despre produsele home made în general, cunoștințele de chimie cosmetică sunt obligatorii înainte de a avea pretenția că putem face un produs cosmetic, iar înainte de a avea pretenția că putem vinde un produs cosmetic este necesar să obținem anumite avize de punere pe piață, avize care de fapt atestă faptul că produsul meu este sigur pentru a fi pus pe piele, avize obținute în urma testării și aprobării din partea unor instituții acreditate.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.