FA Nutriskin – Review

Sunt una din persoanele care participă la Campania Fa NutriSkin pentru că mi s-a spus de foarte multe ori că mai toate produsele recomandate de mine sunt scumpe sau sunt greu de găsit. Astfel m-am înscris în această campanie pentru a testa 2 produse cu preţ foarte bun care se găsesc în orice hipermarket. Sunt 9 zile de când le folosesc zilnic şi aş vrea să le analizez din punct de vedere chimic şi să vă spun prima mea impresie.

1. Deodorant Stick Antiperspirant

– Din păcate primul ingredient este Aluminum Chlorohydrate care poate fi extrem de iritant când este aplicat pe pielea deja iritată (proaspăt epilată de exemplu). Conţine parfum şi alţi câţiva iritanţi la sfârşitul listei, dar majoritatea produselor deodorante conţin aceste ingrediente şi doar persoanele foarte sensibile ar trebui să fie extrem de atente cu aceste ingrediente din urmă: limonene, citronellol, geraniol, parfum, etc.

– L-am folosit în fiecare zi pentru a-l testa. Nu am putut verifica dacă acţionează 48 de ore deoarece nu mi se pare igienic să mă spăl mai rar de 12-24 de ore. Se aplică uşor, lasă o peliculă invizibilă care după 6 ore se simte puţin prăfoasă, dar doar dacă pui mâna să verifici. Mirosul este discret şi fresh însă ca orice miros nu va fi pe placul tuturor. Dungi albe lasă ca orice alt deo stick solid, eu am încercat extraordinar de multe şi nu am găsit nici unul care să nu lase aceste dungi albe pe haine. L-am aplicat înainte de a merge la sală (singurul moment în care transpir) şi pot spune că s-a comportant ok timp de 1h şi 30 minute cât eu am transpirat, când am terminat antrenamentul chiar îi simţeam mirosul. După sală am făcut duş deci nu ştiu cum s-ar fi comportant în continuare. Scopul meu nu a fost să îl testez în condiţii extreme deoarece am fost destul de dezamăgită de formula chimică. Voi folosi produsul timp de 5 săptămâni şi îmi voi spune din nou părerea după acest timp.

2. Loţiune de corp NutriSkin Aloe Vera & Acai Berry

– Din punct de vedere chimic acest produs este pur şi simplu o combinaţie de emolienţi plus vitamina E (în concentraţie destul de mică). Aloe vera este sub formă de pudră şi doar sucul are proprietăţi antioxidante şi anti inflamatoare, dar şi acela trebuie să fie proaspăt stors. În produsele cosmetice este puţin probabil ca sucul să îşi păstreaze proprietăţile. Îmi bazez afirmaţiile pe următoarele surse: British Journal of General Practice; Journal of Ethnopharmacology; British Journal of Dermatology; Free-Radical Biology and Medicine; Skin Research and Technology; www.naturaldatabase.com. Acai Berry este prezent doar ca parfum. Lăsând la o parte toate exagerările producătorului: 7 nutrienţi, Aloe Vera , Acai Berry pot spune că această loţiune conţine o cantitate minimă de iritanţi (nu mai mult de 0.4%) şi este potrivită tuturor tipurilor de piele inclusiv a copiilor.

– De la prima aplicare mi-a plăcut această loţiune, se întinde uşor şi intră repede în piele, mirosul este discret. Emolienţii îşi fac bine treaba pielea rămâne catifelată. Am pielea corpului normală cu unele zone puţin uscate şi acest produs mi-a lăsat-o catifelată. L-am aplicat şi pe mâini şi pe călcâie cu aceleaşi rezultate, dar nici acele zone nu le am extrem de uscate. Per total această loţiune nu conţine ingredientele necesare ca să repare pielea şi să o menţină sănătoasă , dar conţine o selecţie bună de emolienţi care lasă pielea catifelată atâta timp cât o veţi folosi. Cu siguranţă o voi folosi cu plăcere până când o voi termina şi voi scrie noile impresii la sfârşitul perioadei de testare.

– Produsul are un preţ foarte bun (am găsit-o la 9 Ron în Real la promoţie). Am achiziţionat-o împreună cu cea pentru toate tipurile de piele cu cofeină şi ceai verde pentru a le oferi ca şi giveaway. Aceasta din urmă conţine mai puţini emolienţi şi este potrivită pentru toate tipurile de piele, cofeina nu are impact asupra pielii, iar ceaiul verde ar fi fost bine să fie prezent pentru că este antioxidant însă este doar parfum de ceai verde. Nu am achiziţionat-o pe cea pentru piele uscată şi nici nu am avut timp să mă uit pe lista de ingrediente, dar bănuiesc că nu e mare diferenţă între ele.

3 comentarii

Scrie un comentariu
  • Chiar voiam sa te rog sa scrii putin despre deodorante si Al din ele. Eu am gasit unul de la Nivea Deo Fresh – singurul care nu avea acel element in compozitie. Dupa ce s-a terminat n-am mai gasit :(.

  • ma bucur foarte tare ca ai facut un review in genul acesta pentru ca esti o persoane informata si nu te limitezi sa spui „miroase frumos” , „are o consistenta placuta” sau uite ingredientele si acum descifrati-le voi.
    chiar sper sa fie primul dintr-o serie 🙂Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.