Ten iritat – Rutina zilnică de îngrijire și măsuri de urgență pentru ameliorarea iritației
În urma expunerii la iritați sau alergeni pielea reacționează indiferent dacă iritația se observă imediat sau nu. Iritanții de orice fel pot acționa la început fără ca efectele lor să fie vizibile pe piele, dar în timp iritațiile sunt vizibile și pot fi destul de grave.
Există cazuri în care pielea este vizibil iritată, inflamată, roșie, descuamată, este posibil să apară prurit, vezicule sau chiar erupții cutanate, iar cauzele iritării pielii sunt dintre cele mai diverse: substanțe sintetice sau naturale (din produse cosmetice sau nu), înțepături de insecte, diverse proceduri cosmetice, căldura, soarele, etc.
În cazul în care nu suferiți de o afecțiune cutanată care să facă aspectul pielii asemănător cu descrierea de mai sus (ex: psoriazis, rozacee, eczemă, foliculită) și reacția pielii nu este o reacție alergică la un produs alimentar, atunci, indiferent de factorul declanșator al iritației și de locul unde este prezentă pe corp, există câteva măsuri de urgență pe care le puteți aplica pentru ameliorarea iritației pielii.
Nu (mai) folosiți produse care conțin iritanți! (Indiferent dacă sunt cosmetice sau nu, foarte multe produse pot conține iritanți: detergenții de rufe, produsele de curățenie, etc).
Dacă este cazul, opriți temporar folosirea produselor care pot fi iritante pentru piele (ex: multe din tratamentele anti acnee cum ar fi acizii exfolianți, retinoizi, produse antibacteriene au potențial iritant și uneori nu sunt bine tolerate; scruburi, produse decolorante,detergenți, orice alt produs cu ingrediente active iritante).
Evitați toate procedurile cu potențial iritant (peelinguri, microdermoabraziune, epilare, etc) sau alte elemente iritante cum ar fi sauna, efortul susținut, chiar si gătitul frecvent lânga cuptoare mari, etc.
Fiți foarte blânzi cu pielea în general și în special atunci când suferiți de iritații sau alergii.
Încercați să determinați ce anume a produs iritația pielii și întrerupeți imediat folosirea iritantului. De multe ori este ușor de determinat ce a dus la apariția iritației, dar câteodată nu un singur produs este vinovat ci o combinație nepotrivită de produse, iar în acest caz este nevoie de observare atentă a tenului/pielii pentru a afla cum anume puteți evita iritarea pielii.
Protejați-vă pielea de mediul extern (soare, vânt, frig, poluare, căldură excesivă). Folosiți protecție solară în fiecare zi din an! Folosiți ingrediente reparatoare și antioxidanți pentru a întări bariera naturală a pielii.
Aplicați pe piele ingrediente anti iritante și anti inflamatoare.
Rutina zilnică, în cazul tenului vizibil iritat, poate arăta așa:
Dimineața:
Curățarea tenului cu un produs solubil în apă.
Aplicarea produselor anti iritante și reparatoare.
Protecție solară (de preferința cu produse care conțin factori fizici de protecție solară, nu sintetici).
Seara:
Demachiere (doar dacă trebuie îndepărtate produse de machiaj).
Curățarea tenului cu un produs solubil în apă.
Aplicarea produselor anti iritante și reparatoare.
Hidratarea tenului cu un produs potrivit tipului de ten.
Rutina de mai sus poate fi completată (în cazul tenului) cu produse opționale gen toner, serum, etc, dacă le foloseați înainte de apariția iritației și bineînțeles doar dacă nu conțin iritanți. Vă recomand să nu introduceți produse noi în rutina zilnică înainte ca iritația să se fi ameliorat.
Există produse care conțin ingrediente anti iritante (ex: tonerele de la Paula’s Choice), dar puteți să vă preparați singuri produse de acest gen pentru că ingredientele anti iritante sunt foarte ușor de obținut și de cele mai multe ori chiar le aveți în casă.
Ingredientele reparatoare se regăsesc în multe produse cosmetice, cremele bine formulate conțin astfel de ingrediente. Personal prefer să folosesc produse cu concentrații mari de ingrediente reparatoare tot timpul pentru a menține bariera naturală a pielii. Preferatele mele sunt serurile și boosterele de la Paula’s Choice, în special Resist Hyaluronic Acid Booster și Resist Super Antioxidant Serum.
Cele mai cunoscute/studiate ingrediente anti iritante: acidul acetilsalicilic (aspirina), sucul proaspăt de aloe vera, mușețelul, ceaiul verde, extract de arahide, extract de brusture, extract de ovăz, extract și ulei de limba mielului (borage), extract de flori de calluna vulgaris (iarbă neagră), extract de rădăcină de Boerhavia diffusa, ulei de răpiță, extract de Centaurea cyanus (albăstrea), extract de semințe de merișor (cranberry), extract de lemn dulce (licorice), extract de răchițica sau zburătoare (Epilobium angustifolium, denumit și willow herb), ulei de luminița serii, mierea, extract de floare de honeysuckle (lonicera sau caprifoi), extract de rădăcină de gențiană, extract de crețușcă (meadowsweet sau Filipendula ulmaria), extract de yerba mate, acid l-ascorbic și sodium ascorbyl phosphate (forme de vitamina C), extract de semințe de lotus, extract de nalbă, vitamină B3, extract de floare de urzică moartă albă (Lamium album), extract de fruct de Phyllanthus emblica, extract de molid (picea excelsa), extract de iarbă grasă (Portulaca oleracea), extract și ulei de soia, extract de yucca, zinc, oxid de zinc, extract de floare de colț (Leontopodium alpinum), extract de Laminaria ochroleuca (o specie de alge maro), suc de noni (din planta Morinda citrifolia), extract de Terminalia sericea, extract de coajă de sălcie (willow bark), extract de fructe de vanilie, ulei de tamanu, extract hidro-glicero-glicolic de propolis, echinaceea, gălbenele, ulei de coacăze negre (black currant), ulei de in, ulei de cânepă, ulei de floarea soarelui, etc.
Există mai multe metode de a folosi anti iritanții, personal prefer aplicarea compreselor sterile îmbibate în prealabil cu anti iritanți pe zonele iritate de piele însă e doar o preferință. Puteți aplica un ingredient (sau un complex de ingrediente) chiar pe zona iritată, de exemplu mierea sau sucul proaspăt de aloe vera, însă extractele vă recomand să le folosiți diluate în concentrații specificate pe prospect.
Rețeta pe care am folosit-o în caz de nevoie: în 250 de ml de apă (o cană) am preparat un ceai concentrat din două pliculețe de ceai verde și două de musețel. Am pisat două aspirine netamponate pe care le-am diluat în ceai. Se aplică pe pielea iritată comprese cu ceai timp de 10-15 minute (la temperatura corpului), trebuiesc reîmprospătate o dată la 2-3 minute.
Compresele nu se introduc în ceai, se toarnă ceai peste ele. Pielea se limpezește cu apă călduță doar dacă neapărat necesar (de exemplu dacă se dorește aplicarea machiajului). Ceaiul preparat poate fi folosit o singură dată, își pierde proprietățile relativ repede.
Deși toate ingredientele de mai sus (și multe altele) au efecte asupra iritației și inflamării pielii, e mai bine să nu combinați prea multe ingrediente, iar dacă vreți să aplicați mai multe le puteți aplica separat (cu condiția să le cunoașteți efectele).
Atenție: Paradoxal, câteva din aceste ingrediente pot fi alergeni, de aceea este nevoie să știți dacă sunteți sau nu alergici la un ingredient înainte de a-l folosi pe piele. (ex: aspirina, mușetelul, etc).
Dacă iritația persistă mai mult de 2-3 săptămâni sau se agravează vă recomand să consultați un medic. În urma unul consult dermatologic se poate prescrie pentru scurt timp, folosirea unor produse cu cortizon, în funcție de tipul de iritație și gravitatea afecțiunii. Cortizonul este un ingredient care oprește reacția alergica a pielii, dar folosirea lui pe termen lung nu este indicată deoarece distruge colagenul și elastină pielii.
Pentru iritațiile pielii din zona oculară vă recomand să vă adresați unui oftalmolog chiar de la începutul apariției lor.
Dacă reacția pielii este una alergică trebuie să consultați un medic pentru un set de analize și pentru a vă prescrie (dacă este nevoie) antihistaminice.
Buna Corina,
Mi-a placut articolul, in special pentru ai mentionat ingredientele anti-iritante si rutina zilnica. Sunt utile aceste aduce-aminteri, mai ales pentru cineva care citeste blogul de putin timp.
Buna Nicole,
Desi, dupa cum bine stiu cititorii blogului, am scris in multe articole/comentarii despre ingrijirea tenului iritat si ceaiurile anti iritante, nu era nici un articol spre care sa fac trimitere. Inspirata mereu de problemele cu care se confrunta cititorii cu care corespondez pe mail am scris acest articol care sper sa fie de ajutor.
In lista de ingrediente sper sa pot adauga pe parcurs mai multe, cand o sa am mai mult timp sa caut in baze de date.
Buna Corina.
Ce poti sa-mi spui despre iritatia care apare pe brate? De la un timp am o eruptie violenta pe brate (partea dintre umar si cot), apar niste bubite rosii ca niste cosuri, multe, unele langa altele, iar in momentul cand apar simt o mancarime foarte violenta. Trece in cateva zile, dar nu pot sa inteleg ce e si de ce erupe atat de violent.
Multumesc.
Buna Georgiana,
Poate fi o reactie alergica la detergent, la orice produs pe care il folosesti in acea zona, chiar anumite haine pot duce la iritatii si alergii, nu mai vorbesc de alimente. Un medic dermatolog te poate sfatui daca mergi la un consult in perioada in care apar eruptiile.
Buna ziua,
Imi cer scuze ca va cer sfatul aici, dar nu reusesc sa accesez sectiunea de contact.
Va scriu deoarece de doua saptamani ma confrunt cu o problema a tenului. Mai exact, mi-au aparut niste zgrabunte. Nu sunt cosuri, sunt mai mici si au culoarea pielii…sunt ca niste mici denivelari rotunde. Am fost si la dermatolog si mi-a zis sa astept sa dispara. Nu mi-a propus nici o crema,nimic. Am aceste zgrabunte pe frunte (nu foarte multe), pe mandibula (acolo zona e si rosie) si pe obrazul stang. Azi am observat ca incep sa se intinda si pe barbie. Mentionez ca am 19 ani, tenul imi este putin uscat pe obraji si intre sprancene(cojite) si tot uscat deasupra sprancenelor si normal pe frunte si pe nas (insa am pori dilatati pe langa nas). As aprecia extrem de tare daca mi-ati putea recomanda niste produse care sa ma scape de problema. O zi buna!
Buna Anamaria,
Imi este imposibil sa imi dau seama care este problema tenului tau doar din descriere, ar trebui sa vad macar fotografii ca sa imi fac o parere. Daca doresti sa imi trimiti fotografii foloseste formularul de contact, iar daca nu reusesti spune-mi si iti scriu eu un mail.
Buna seara, aceeasi problema o am si eu, mi-au aparut brusc in decurs de 2-3 ore pe toata fata, a doua zi dupa ce am stat cateva ore intr-o fabrica in care artmosfera era incalzita, incarcata cu ulei si lac. Ce as putea folosi pentru a scapa de ele? Le am de 4 zile si nu dau semne sa dispara. Tenul meu este mixt, iar inainte aveam ten curat fara probleme. Nu am avut niciodata acnee.
Incearca variantele descrise mai sus, este posibil sa ai o alergie. Daca in cateva zile pielea nu se calmeaza ia legatura cu un dermatolog.
Buna. Uite tocmai am aflat de Aslavital de la Farmec. Este o gama pentru ten sensibil asa ca m-am interesat. Am consultat lista de ingrediente si singurele de care nu sunt sigura daca sunt bune sau nu sunt methylisothiazolinone si methylchloroisothiazolinone gasite amandoua la produsele „Gel de curatare a fetei fara sapun” si „Gel anticearcan”. Ar fi asa rau daca as folosi produse care contin ingredientele astea? Din cate am citit, nu sunt privite bine dar ma gandeam, ca fiind doar ele, nu ar irita. Ce parere ai?
Buna Blackholesun,
Daca folosesti produse ce contin iritanti sau nu le folosesti ramane la latitudinea ta. In general in decizia de a folosi produse de acest gen ar trebui sa iei in considerare potentialul iritant al ingredientului (mai mare sau mai mic). La fel de importanta este pozitia lor in lista de ingrediente, un ingredient situat pe ultima pozitie, va avea un impact destul de mic asupra pielii comparativ cu un ingredient listat spre jumatatea listei, iar in produsele de curatare ingredientele de pe ultimele pozitii nu au impact asupra pielii (cu conditia ca potentialul lor iritant sa nu fie foarte mare – cum ar fi menta, camfor, sulf, etc).
Cele doua ingrediente despre care ma intrebi sunt folosite doar in produsele de curatat in loc de parabeni (desi parabenii nu sunt alergeni asa cum sunt acestia). Potentialul lor iritant este foarte mare, mai ales cand sunt prezente ambele in produs. In produsele care nu se limpezesc eu nu le-am prea vazut (mentionez ca produsele ale caror ingrediente le citesc cel mai des nu sunt romanesti, nu stiu daca are importanta).
Personal nu folosesc produse care contin iritanti si in nici un caz produse care contin alergeni.
Multumesc pentru raspuns. La ambele produse se afla pe ultimele locuri. Mi-e teama dar ma gandeam ca fiind destinate tenului sensibil si avand alte ingrediente considerate bune pentru ten, poate nu e neaparat rau. Datorita tie am stat mult timp sa verific fiecare ingredient in parte sa vad despre ce e vorba si daca ar fi indicat sau nu sa folosesc aceste produse. La Crema intens hidratanta si Crema antirid mineralizanta nu am gasit nimic iritant. Nu stiu insa cat de bune sunt. Mi-a fost prea teama sa le incerc fara sa le verific.
Buna Blackholesun,
Doar pentru ca scrie pe produs ca este destinat tenului sensibil nu inseamna ca produsele sunt bine formulate. Din punctul meu de vedere nici un produs destinat tenului sensibil nu ar trebui sa contina iritanti, indiferent de pozitia acestora in lista de ingrediente.
Ramane la latitudinea fiecaruia ce produse aplica pe ten.
Desigur ca nu inseamna neaparat ca e si un produs bun si ca face ceea ce spune :). Stii cumva de unde se poate cumpara witch hazel – solutie (alun vrajit sau Hamamelis virginiana) la noi? Am inteles ca e bun pentru piele iritata.
Buna Blackholesun,
Dimpotriva, hamamelis virginiana este iritant. Eu am achizitionat din UK pe cand credeam (citind pe net) ca este potrivit tenului acneic si iritat. M-am convins destul de repede de faptul ca nu imi facea bine pielii, apoi am inceput sa citesc in alte surse si sa aflu cu surprindere ca este iritant.
Nu stiu de unde il poti achizitiona din Romania, am cautat si eu atunci destul de mult si nu am gasit.
Cum sa trimit foto sa vedeti fata mea?
HRISTOS A INVIAT!Buna seara..am 25 ani, ten mixt si acnee..de curand am descoperit site-ul..sunt o multime de informatii utile, sper doar sa le asimilez repede, pt ca-mi sunt necesare! o sa incep prin a va multumi!datorita mastii cu apirina am scapat de o iritatie, chiar inainte de Paste..nu stiu care ar fi motivul..frecatul covoarelor si o posibila alergie la praf/detergent, sau folosirea peroxidului de benzoyl de aproximativ 1 saptm..tin sa va spun ca, seara ma trezeam cu o mancarime pe gat+frunte..2 zile am avut fata rosie ca racul, si seriile cu aceasta mancarime+roseata..am incetat, in a mai folosi crema cu peroxid, si pt ca, aveam fata descuamata,am aplicat ulei de migdale dulci, impreuna cu o aplicare a mastii cu aspirina, acum sunt binisor..pana acum nu puneam accent pe ingredientele produselor cosmetice folosite, insa de acum clar voi incepe sa citesc site-ul dumneavostra cu mare atentie, si imi voi impune rutina zilnica, dp ce imi procur produsele adecvate necesare- demakiantul+lotiunea fiind alese dp alte considerente, numai ingrediente nu..intrebarile mele sunt.. 1.sa imi procur produse pentru ten mixt sau sensibil- pt a aplana o viitoare iritatie..?
2.imi puteti spune de asemeni 3 produse esentiale de la paula’s pt rutina zilnica?
3. in cat timp aproximati ca un ten, poate deveni ca al dumneavostra?
3. vopselele de par, in baza caror considerente ar trebui alese?
va multumesc mult si inchei prin a va spune ca, aveti un ten imaculat, fapt ce ma indeamna a va citi cu interes postarile, in speranta ca voi avea si eu un asemenea ten, o seara buna
Buna Gabriela,
Adevarat a inviat!
Nu te grabi cu cititul, site-ul nu pleaca niciunde. Eu iti multumesc pentru incredere si ma bucur daca sfaturile gasite aici ti-au fost de folos. Se poate ca iritatia sa fie de la BP, se poate sa fie de vina si praful si mai ales detergentul, dar la fel de bine se poate sa nu fie nici unul din motivele de mai sus.
Uleiul de migdale dulci nu este potrivit tenului acneic, citeste te rog articolul despre uleiuri vegetale.
Citeste si articolul despre ten sensibil. Ar trebui sa iti procuri produse destinate tenului mixt, daca te-ai iritat o data nu inseamna ca tenul este „sensibil”, mai ales ca BP poate da iritatii oricarui tip de ten. In general produsele bine formulate pe care le recomand sunt potrivite si tenului sensibil.
Pentru ten mixt acneic iti recomand de la Paula BHA 2% Liquid si RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator. As putea sa iti recomand si alte produse, dar nu stiu ce rutina doresti sa iti construiesti. De exemplu Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45 este un produs pentru protectie solara foarte bun (cu conditita sa nu fii alergica la ingredientele spf, poti cumpara mostre inainte de a achizitiona produsele Paulei). De asemenea serul cu retinol RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum este foarte bine formulat, dar are rost sa il folosesti doar in cazul in care nu aplici alti retinoizi pe piele (citeste si articolul despre retinoizi).
Imi este greu sa spun in cat timp un ten poate deveni ca al meu, mai ales ca tenul meu nu este perfect (inca am cateva cicatrici post acneice, dar de o vreme am renuntat la fondul de ten, nu mai am nevoie de el 🙂 ) si nici nu cunosc cum arata tenul tau si ce rutina de ingrijire vei avea zilnic insa rezultate notabile in urma unei rutine potrivite tenului acneic se vad dupa 4-6 saptamani. Daca doresti te pot ajuta in incercarea ta de a ameliora afectiunile cutatane de care sufera pielea ta, ma poti contacta prin formularul de contact (daca nu merge sa imi spui, trebuie sa fac ceva si cu el, dar nu sunt inca experta in wordpress).
Nu stiu pe ce baza ar trebui alese vopselele de par, mai ales ca nu exista vopsele care sa nu dauneze firului de par sau scalpului.
Buna.Te felicit pentru ceea ce faci.Aseara am inceput sa citesc blogul tau.inca nu am gasit un articol cu produse recomandate de tine inafara de cele ale Paulei.le voi incerca si pe acelea dar ma gandeam daca exista si alte produse pe care le poti lua cand te duci in mall.Am vazut ca cineva a scris despre Olay insa nu am dat de articolul tau.Referitor la articole am observat ca se vorbeste in primul rand despre tenul cu probleme,ceea ce este foarte bine insa as dori sa scrii si despre tenul normal.Eu de exemplu am 24 ani,nu am avut niciodata probleme cu tenul,gen acnee,vinisoare,iritatii.in ultimii 2 ani am inceput sa folosesc creme,de la cat de cat de ieftine pana la cele scumpe insa niciodata nu am observat ceva spectaculos adica tenul meu arata la fel.Poate ca nici nu prea am ce sa ii fac mai mult de atat.As dori sa imi recomanzi creme care sa „imi mentina” in continuare tenul si in viitor.multumesc
Buna Maya,
Aici este articolul destinat tenului normal (https://pasagera.ro/ingrijirea-tenului-normal-rutina-zilnica.html).
Aici este site-ul despre produse (https://pasagera.ro/review-uri-produse-cosmetice-si-make-up.html).
Daca ai tenul normal si fara probleme este foarte putin probabil sa vezi rezultate spectaculoase in urma folosirii produselor uzuale. In cazul tau diferenta o poate face doar aplicarea unor produse care contin cantitati mari de antioxidanti, retinoizi (sau orice alt cell communicating) si bineinteles aplicarea unor exfolianti gen AHA sau BHA. Sa nu uiti de SPF.
Iti multumesc foarte mult.cat de ciudat mi se pare ca nu conteaza varsta atunci cand alegi o crema:D listele sunt mai mult decat suficiente,reprezinta exact raspunsul pe care il doream,cu exemple si multe game. inca nu le-am studiat dar o voi face in orele viitoare.as avea inca o intrebare.ce parere ai despre produsele cu particule stralucitoare unele mai mult sau mai putin evidente???as fi fost interesata de o crema sau „ceva” care sa imi lumineze tenul,sas radieze:) as vrea sa dau un sfat pentru toate doamnele si domnisoarele.eu sunt fosta fumatoare,am fumat 4 ani de la 20.nu e mult dar e suficient incat sa pot face o diferenta intre tenul meu de nefumatoare de 3 saptamani si tenul din perioada cand fumam.inainte era tern acum e mai luminos si cearcanele pe care le aveam inainte dispar.inainte cand ma trezeam dimineata uneori nu imi placea fata mea:P insa acum ma uit in oglinda si ma admir.parerea mea este ca indiferent de cat de bune ar fi cremele pentru tenul nostru e posibil sa nu ne putem bucura de efectul lor asa cum ar trebui daca fumam:( apropo,inca o lista cu creme pentru ochi,implicit cearcane??? iti multumesc pentru ceea ce ne oferi
Buna Maya,
Am fumat 16 ani si stiu cat de mult rau face fumul. De altfel in lista de iritanti il gasesti pe primele locuri 🙂 Te felicit pentru hotararea de a deveni nefumatoare, ti-ai facut un mare bine si tie si pielii tale.
Exista foarte multe produse care contin diverse ingrediente ce dau tenului luminozitate, eu prefer Strobe Cream de la Mac sau Strobe Liquid.
Citeste si articolul despre cearcane si cel despre cremele de ochi, poate iti vor fi de folos.
Buna, imi poti spune te rog care dintre aceste fonduri de ten sunt mai potrivite pentru tenul meu mixt,predispus la acnee si sensibil?Am incercat sa caut ingredientele dar nu am gasit decat cateva si nu pot sa imi dau seama daca e vreunul bun pentru mine,in sensul ca nu as vrea sa imi faca si mai rau la ten.
MAYBELLINE DREAM SATIN LIQUID:
Ingrediente:aqua/water, isododecane, cyclopentasiloxane, dimethicone, glycerin, cyclohexasilohexane, PEG-9 polydimethylsiloxethyl dimethicone, butylenes glycol, dimethicone crosspolymer, disteardimonium hectorite, PEG-10 dimethicone, cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, sodium chloride, phenoxyethanol, polyglyceryl-4 isostearate, caprylyl glycol,disodium stearoyl glutamate, PEG-9, aluminum hydroxide.
May contain: CI 77891, titanium dioxide, CI 77499, CI 77491, iron oxides.
MAYBELLINE AFFINITONE MINERAL
ingrediente:water, cyclopentasiloxan,dimethicone, ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, isotridecyl isononanoate, peg-9 polydimethylsiloxyethyl dimethicone, disteardimonium hectorite, dimethicone, /polyglycerin 3 crosspolymer, sodium chloride, phenoxyethanol, methylparaben, disodiumstearoyl glutamate, chlorphensin, disodium edta, acrylates copolymer, propylparaben, tocopherol, ascorbyl palmitate, aluminium hydroxide, peg-9, etylparaben, isobutylparaben, butylparaben.may contain titanium dioxide/ci77499, ci77492/ci77491/iron oxiDE
L’OREAL ACCORD PARFAIT LE TEINT:
Ingrediente:Aqua / Water, Isododecane, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Peg-10 Dimethicone, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Butylene Glycol, Dimethicone, Isoeicosane, Disteardimonium Hectorite, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Sodium Chloride, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, C9-15 Fluoroalcohol Phosphates / C9-15 Fluoroalcohol Phosphate, Isostearyl Neopentanoate, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Tocopherol, Panthenol, Methicone, [+/- May Contain: CI 77891 / Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77499, CI 77492 / Iron Oxides, Mica, CI 19140 / Yellow 5 Lake, CI 15850 / RED 7]. FIL B35880/1 TSA 10007 F 92667 Asnieres Cedex
MULTUMESC MULT PENTRU AJUTOR! Daca tu consideri ca nimic de aici nu mi-ar face bine la ten si ai alta recomandare in materie de fond de ten pentru tenul meu cu probleme, ceva accesibil, ti-as fi recunoscatoare.
Buna Madalina,
Citeste te rog si articolul https://pasagera.ro/experienta-personala-alegerea-fondului-de-ten.html si mai ales comentariile.
Nu iti poate spune nimeni daca un fond de ten o sa arate bine pe pielea ta sau daca iti va agrava sau nu acneea, acest lucru il poti afla doar in urma aplicarii lui pe ten, insa, tenul sensibil si cu tendinte acneice ar trebui sa foloseasca doar fonduri de ten care sa nu contina iritanti.
Primul este ok, uite si un review: http://www.beautypedia.com/search.aspx?bid=155&cid=175&st=1%2c2%2c3%2c4&rid=1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8#&&fjFHo9tztu+2OqjFhwTiASINztLtddivRwGk7UilFTG7uDuWtOSgDc/VGCMXSQ6niHmdcaw62w+QGQRtRcNfKg2MUC0ATnlnG2KLV9gZCrbGGOr74Zl7Hm3JSl60oDsJd5rDEgmyZrvPeq+sEobqRPbC0ItawoWQVWJaHYCHu31bGqdOV0RHDMBQAGqhz7qQfgJ/R5XqEkrVwzdurjrKi6LDTB96P/r7hZpd47C8R12xLdEQ6LhDdccX+hU=
Al doilea este ok cu mentiunea cu mentiunea ca are in compozitie un ingredient protectie solara care este un filtru chimic si poate fi iritant (ca orice alt ingredient filtru chimic).
Al treilea este ok, uite un review aici http://www.beautypedia.com/search.aspx?bid=146&cid=169&st=1%2c2%2c3%2c4&rid=1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8#&&Nd8uGGyg8Ea/jxHX5fkWjTjZz73pV82hax2FivRQ9ND7o6X2ZBbs7si5mnPBn8LhCreNu+UZTM2h14vkF8x7oMF2I3hQ2VfIOxD7nF+Yt71116MQkngA4YUwLhBNSuB5dWyOzIzrsc2PAmFWkrR/PCNkzea7BB+YXg7J0pPrGNmBqSY6mEtouFWBGipCGBwSiCCYPsc36U2VLfI+jDHyJLMTwmOXk4PTWKy4mpWmiL55+q+XOnl/a/pqz98= cu mentiunea ca exista o mica diferenta intre produsul despre care ma intrebi si cel din review: produsul din review contine o cantitate mai mare de titanium dioxide, de aceea cel care exista la noi pe piata nu are SPF, iar cel care exista in SUA are SPF 17, insa per total review-ul se aplica ambelor variante, mai putin partea despre protectie solara.
Cred ca ar trebui sa le incerci si sa observi care arata cel mai bine pe ten inainte de a achizitiona unul din ele, personal nu le-am folosit.
Am citit postarea aceea,dar problema este ca nu imi permit momentan sa cumpar un fond de ten cum ar fi Make up forever sau Laura Mercier.Am vazut ca SODIUM CHLORIDE (sare) are grad 5 la comedogenicitate,si toate cele 3 fonduri de ten contin acest ingredient.Este periculos oare??
Daca te-as ruga sa ma ajuti sa imi fac un program de ingrijire pentru tenul meu,ai fi de acord?Multumesc
Buna Madalina,
Te-am indreptat spre acel articol pentru a citi mai multe despre diverse fonduri de ten si pentru a intelege felul in care ar trebui sa iti alegi un fond de ten, nu pentru a-ti sugera sa achizitionezi Laura Mercier.
Gradele de comedogenicitate sunt niste inventii care nu fac altceva sa induca in eroare. Unele ingrediente au potential mai mare sau mai mic comedogenic, este adevarat. La fel cum au potential iritant. In chimia cosmetica nu exista grade de acest fel si iti pot spune cu siguranta ca pielea fiecaruia este altfel si ca un ingredient cu potential comedogenic mic poate duce la forme grave de acnee, iar alte ingrediente cu potential comedogenic mare pot fi inofensive. Nu este o regula in acest sens, fiecare piele trebuie tratata separat. Tenul acneic si/sau mixt sau gras ar trebui sa evite emolientii, ei au potential mare comedogenic (citeste te rog articolul despre emolienti daca vrei).
Sodium chloride este un ingredient inofensiv. Poti consulta acest dictionar (http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary/A.aspx) daca doresti mai multe informatii despre ingrediente.
Acestea sunt ideile in care eu cred si cu ajutorul carora mi-am vindecat tenul de multiplele afectiuni.
Daca articolele despre rutina zilnica de ingrijire a tenului nu ti-au fost de folos te pot ajuta cu placere. Cand vine vorba de achizitionarea produselor poti sa te inspiri din beautypedia.com daca vrei, eu folosesc in special produse Paula’s Choice, iar daca vei dori altceva iti voi fi de prea putin ajutor pentru ca nu cunosc ce exista pe piata din Romania.
Buna Corina.
As dori sa imi comand de la Paula doua creme pentru ten mixt : gelul fara factor de protectie si crema cu factor de protectie 45. Am citit comentariile de pe site-ul Paulei si cateva dintre persoanele ce au cumparat crema cu factor de protectie spuneau ca au simtit o senzatie de arsura la nivelul fetei. Eu am in ultimul timp tenul destul de sensibil (piele descuamata si senzatie de arsura mai ales dupa folosirea 2%BHA). Imi trebuie o crema cu factor de protectie mai mare si nu stiu daca cea a Paulei este buna pt tenul meu sau sa ma orientez mai bine spre creme cu SPF 30 gen Nivea, Bioderma.
Multumesc.
Buna Anca,
Ingredientele pentru protectia solara factor chimic (vezi acest articol https://pasagera.ro/ingredientele-produselor-cu-factor-de-protectie.html) pot fi iritante. Sunt foarte multe persoane care nu tolereaza anumite ingrediente de acest gen. De aceea te sfatuiesc sa achizitionezi mostre ale produselor pe care doresti sa le folosesti, daca te iriti de la un ingredient vei sti de la primele aplicari.
Buna din nou, am vazut o crema de la Iwostin cu spf 25, SOLECRIN ACNE se numeste,iti las ingredientele,daca ma poti ajuta cu o parere despre ce contine,sa stiu daca e ok sa o aplic pe ten,sa nu contina ceva care imi agraveaza conditia tenului.
Ingrediente:Aqua, Iwonicz Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Propylheptyl Caprylate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Metoxydibenzoylmethane, Potassium Cetyl Phosphate, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Isocetyl Stearoyl Stearate, Dipentaerythrityl Hexacaprylate/ Hexacaprate, Isononyl Isononanoate, Isodecyl Neopentanoate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Titanium Dioxide, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Alumina, Sodium Metaphosphate, Sodium methylparaben, Caprylic/Capric Triglyceride, Laminaria Ochroleuca Extract, Sodium Hyaluronate, Hydrogenated Stearyl Olive Esters, Panthenol, Sodium PCA, Magnesium PCA, Zinc PCA, Manganese PCA, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Squalane, Polysorbate 60, Tocopheryl Acetate, Acrylates and C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trietholamine, PEG-8, Tocopheryl, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Disodium EDTA.
Buna Madalina,
Inainte de a-ti spune parerea mea despre acest produs vreau sa iei in considerare faptul ca toate ingredientele factor chimic necesare pentru protectia solara pot fi iritante si ca iti recomand ca inainte de a achizitiona orice produs cu SPF sa folosesti mostre. In farmacii ar trebui sa existe mostre, dar din pacate farmacistele nu le „gestioneaza” prea bine, insa cu insistente poti primi mostre de la orice produs.
De asemenea trebuie sa nu uiti faptul ca orice ingredient poate agrava acneea, indiferent daca el este sau nu comedogenic, iar acest lucru il poti sti doar dupa ce ai aplicat ingredientul pe ten, nu din analiza produsului.
Iwostin Solecrin Acne SPF 25 este un produs care ofera protectie solara importriva intregii game UV si este potrivit doar tenului normal/uscat. Ingredientele pe care le contine sunt in mare parte emolienti, tenul acneic nu beneficiaza de efectele acestor ingrediente, dimpotriva. Pentru tenul uscat este un produs bun cu mentiunea ca este strict pentru protectie solara nu aduce alte beneficii, nu contine nici un ingredient in concentratii care sa aduca beneficii pielii.
Am vazut si articolul despre uleiurile esentiale,eu folosesc la recomandarea unui dermatolog acest ulei,aplicat cu un betisor de vata pe cosuri, crezi ca e ok?
Buna Madalina,
Banuiesc ca vorbesti de tea tree oil. Se practica aplicarea acestui ulei pe pustule pentru ca are proprietati antibacteriene insa studiile comparative intre tea tree oil si benzoyl peroxide de exemplu arata ca acesta din urma este mult mai eficient. Toate antibacterienele au potential iritant, depinde foarte mult de reactia pielii tale si de cat de eficiente sunt ingredientele pentru pustulele pe care le ai.
Multumesc pentru raspuns, da de acel ulei vorbeam. Incerc de ceva timp sa iti trimit ingredientele unei creme, Iwostin Solecrin Acne spf 25, dar nu stiu ce se intampla, vad ca nici de data aceasta nu ti-a aparut mesajul din pacate 🙁
Buna Madalina,
Despre acel produs am vorbit de cateva ori, foloseste te rog cautarea in comentarii descrisa in pagina Disclaimer. Am primit comentariile tale, chiar daca raspund mai greu pana la urma raspund la toate. Multumesc pentru intelegere.
Buna ziua ,din nou.Mi se intampla ceva bun si nu descopar inca din ce cauza…Am o acnee nodula chistica, in forma medie ,sa zicem,cu care ma chinui de foarte multi ani..DE 3 saptamani fata arata mai bine, desi n am mai folosit brevoxil, ceea ce fac de un an,si s-au schimbat 3 lucruri.Am schimbat crema hidratanta paula s choice, care nu mi a placut deloc,pe o crema diadermine antirid,o sa revin cu ingredientele, am renuntat la cafea(sunt vegana de un an ,dar nimic nu s a vazut la ten) si folosesc ziolnic spf 50 pe fata, ceea ce inainte nu faceam.Toate sfaturile sunt obtinute de aici, de pe blog.Nu stiu insa care e magia care mi a facut mai bine decat altele de pana acum.Multumesc,LIli-34 ani
Buna Lili,
Ma bucur de rezultatele obtinute si iti doresc multa sanatate. Nu mai conteaza ce anume a dus la imbunatatiri conteaza doar rezultatele 🙂
Buna Corina. Foarte bun articolul, felicitari, maine numaidecat ma duc sa cumpar aspirina!
Am o problema care ma macina de cateva luni… imi apar cosuri pe piept si pe spate,si nu stiu ce sa le mai fac sa treaca, se vad extraordinar de urat si nu vor sa treaca sub nici o forma…
Buna Mada,
Ai putea sa iti faci o analiza bacteriologica pentru a afla ce bacterie se dezvolta in exces pe pielea ta. In acelasi timp poti aplica produse antibacteriene, exfolianti chimici si retinoizi intr-o schema de tratament asemanatoare cu cea destinata tenului. Despre aceste produse si despre cum se introduc ele in rutina zilnica de ingrijire gasesti mai multe articole in blog.
Buna Corina!
Imi place foarte mult blog-ul. Eu am 28 ani, ten gras(posibil mixt, nu stiu) cu cosuri, la 20 ani am avut probleme mari, am incercat diverse produse, am luat cativa ani si anticonceptionale, la care am renuntat pe urma, citind despre efectele adverse. O sa incerc sa urmez sfaturile de aici, sa revad toate ingredientele produselor si sa cumpar si alte produse.
Dupa renuntarea la anticonceptionale problemele au reaparut, putin mai slab ce-i drept.
Vazand de-a lungul anilor ca desi cheltuiam f mult pe cosmetice nu-si faceau efectul pe termen lung si nici macar scurt, am renuntat incet incet la multe din ele. Am fost si la dermatolog, am luat creme cu eritromicina, mi-a fost bine un timp, apoi problelele au reaparut, dar nu mai voiam sa-mi pun chimicale pe fata… Am devenit si vegetariana intre timp…
De vreo 2 ani folosesc seara pentru curatare produsul sebamed antibacterial cleansing foam, cel de aici http://www.sebamedusa.com/424.html. Ingredientele sunt: Water, Cocamidopropylalbetainamide MEA Chloride, Cocotrimonium Mthosulfate, Sodium Lactate, Panthenol (Vitamin B5), Fragrance (Parfum), Phenoxyethanol.
Dimineata ma dau direct cu pudra. Mi-am luat pudra Lily Lolo de la http://www.lilylolo.co.uk/sp+mineral-foundation-spf-15+001, in ideea ca e BIO, cu minerale si nu are nanoparticule . Ingredientele sunt: All shades – Mica (CI77019), Zinc Oxide (CI77497) May Contain: Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxides (CI77491, CI77492, CI77499)
Cam atat. In rest din cand in cand ma mai dau cu ulei de argan, care am vazut pe blogul tau ca trebuie sa-l schimb pentru ca e prea uleios si nu e f potrivit cu tipul meu de ten. Mi-am mai luat ieri o apa termala de la Evian, in ideea sa o folosesc dimineata inainte sa ma dau cu pudra. Dar dupa ce am citit aici pe blog un articol imi pun acum problema cu nitrogenul continut.
Cred ca pudra are SPF, in rest am incercat sa folosesc creme cu SPF de-a lungul timpului dar avand tenul cu probleme mi-l faceau si mai lucios si imi puneau in evidenta cosurile. Tot din cauza asta nu concep sa ies din casa fara pudra. Pudra simt ca-mi tine sebumul in control si acopera, desi de multe ori nu reuseste sa acopere „monstrii” durerosi care imi mai apar sub piele 🙁
Iti multumesc foarte mult pentru articolele pe care le scrii. O sa incerc sa citesc tot, sa iau notite pentru tenul meu si sa incep sa iau produse care sper sa il faca sanatos.
Buna Nicole,
Produsul de curatat contine ingrediente antibacteriene si parfum. Este posibil sa usuce excesiv pielea, curatarea pe care o ofera nu este deloc blanda. Reactia pielii la acest produs este de a produce si mai mult sebum.
Tenul gras trebuie curatat cu un produs bland si trebuie cutarat dimineata si seara, ca orice alt tip de ten. Dimineata ai nevoie de un produs pentru protectie solara. Poti citi in categoria de Protectie solara de ce ar trebui sa folosim protectie in fiecare zi din an.
Pudra respectiva e ok, dar cu siguranta nu te poti baza pe protectia solara asigurata de ea pentru ca niciodata nu vei putea aplica pe ten cantitatea de produs necesara protectiei solare, tenul ar arata mai rau decat o masca daca ai face acest lucru. Nici macar un fond de ten cu SPF 15 nu asigura protectie suficienta. Produsele cu SPF trebuie aplicate in cantitate generoasa. Poti folosi un produs cu SPF pe care sa il „fixezi” cu acea pudra, astfel combati si excesul de sebum si culoarea albicioasa a produselor de acest gen.
Uleiul de argan este foarte bun, dar nu pentru tenul gras, iar despre apa termala stii parerea mea.
Poti citi articolul despre rutina tenului cu tendinte acneice sau a tenului acneic, nu stiu cat de grava este afectiunea ta. Ai nevoie de un exfoliant, de un produs bacterian aplicat pe pustule, de hidratare potrivita, de protectie solara zilnica si de curatare blanda. Citeste te rog articolele din categoria acnee, gasesti detalii.
Sa imi spui daca ai nevoie de ajutor in construirea unei rutine.
Buna,
Multumesc frumos pentru informatii. M-am uitat pe site la lista de produse de curatat , am vazut Paula’s Choice – CLEAR Normalizing Cleanser Pore Clarifying Gel dar uitandu-ma pe lista de ingrediente am vazut ca are SLS. Uitandu-ma pe site-ul EWG pe care il mai consul din cand in cand, am vazut ca majoritatea produselor de la Paula’s choice pentru care cei de acolo au facut review sunt destul de nocive (http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=paula%27s+choice+)
Ai putea te rog sa-mi recomanzi un produs de curatare cat mai BIO / natural? O sa continui si eu sa caut pe NET si revin aici cu ce-am gasit. As indrazni sa te rog daca imi poti da si o rutina zilnica cat mai bio pentru ten acneic / gras. Nu conteaza daca e mai scump, sau daca nu se gaseste in tara.
Multumesc frumos!
Buna Nicole,
EWG nu este un site reprezentativ pentru mine. Eu citesc jurnale medicale si rapoarte oficiale, nu zvonuri. Daca te vei interesa mai mult despre EWG vei afla si ca ei recunosc ca datele furnizate nu se bazeaza pe date oficiale.
Produsele Paula’s Choice nu contin SLS, faci o confuzie intre ingrediente. Citeste te rog acest articol https://pasagera.ro/sodium-lauryl-sulfate-sls-si-sodium-laureth-sulfate-sles.html.
Citeste si articolul despre produsele bio/organic https://pasagera.ro/produse-cosmetice-bio-organice-eco.html.
Poti folosi produse naturale intr-o anumita masura, de exemplu produsele cu SPF sau acizii exfolianti nu pot fi naturale.
Chiar si Paula’s Choice are o gama de produse naturale: http://www.paulaschoice-eu.com/shop/skin-care/earth-sourced
Buna,
Ai dreptate, cu SLS-ul, mea culpa. De felul meu sunt mai putin increzatoare in industria cosmetica sau alimentara de azi, sunt pe piata chiar produse BIO care te astepti sa fie cat de cat naturale pline de tot felul de aditivi.
Am citit articolele corespunzatoare din blog, asta e lista la care am ajuns:
1.Curatare:
Poti sa-mi spui daca primul gel e la fel eficient decat al doilea din:
1.1)http://www.paulaschoice-eu.com/earth-sourced-perfectly-natural-cleansing-gel.html
1.2)http://www.paulaschoice.com/product/clear-normalizing-cleanser-pore-clarifying-gel/acne-treatment-clear-skin
2.Exfoliere:
Paula’s Choice – CLEAR Targeted Acne Relief Exfoliating Toner with 2% Salicylic Acid
3.Hidratare
Aici nu stiu ce sa aleg intre:
3.1) Clinique – Super Rescue Antioxidant Night Moisturizer, for Combination Oily to Oily Skin – ten normal, mixt
3.2) Paula’s Choice – HydraLight Moisture-Infusing Lotion, for Normal to Oily/Combination Skin
3.3)sau mai am in casa de la Sebamed, l-am folosit foarte putin pentru ca n-am vazut efecte :
http://www.sebamedusa.com/product-lines-clear-face.html (Ingredients
Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Triticum vulgare starch, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Talc, Water, Sodium Lactate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cocamidopropyl Betaine, Fragrance (parfum), Inulin, Lecithin, Cera alba, Tocopheryl Acetate, Glycine, Magnesium Aspartate, Alanine, Lysine, Leucine, Cl 77891.)
4.SPF
Nivea Baby Sonnenschutz Milch SPF 50. 200 ml
5. anti bacterian
2.5% Paula’s Choice – CLEAR Acne Fighting Treatment 2.5% Benzoyl Peroxide
Eu sunt in Belgia acum, o sa comand aici sau la parinti in RO si imi trimit ei pachetul.
Multumesc pentru ajutor!
Buna Nicole,
Produsul de curatare Clear contine triclosan, un antibacterian eficient impotriva acneei, cel din gama Earth Sourced este potrivit tenului normal, mixt sau gras, dar nu contine ingrediente antibacteriene. Produsele cu ingrediente antibacteriene pot usca uneori tenul. Ar trebui sa alegi intre Clear si Hydralight One Step Face Cleanser daca ai tenul gras si acneic. Daca ai ten mixt acneic e potrivit Clear sau Skin Balancing.
Pentru hidratare eu as opta pentru Resist Skin Hydrator, contine foarte multe ingrediente benefice si pielea ta va avea nevoie de ele in urma tratamentului cu exfolianti si benzoyl peroxide.
Antibacterianul de la Paula nu se comercializeaza in Europa din cate stiu eu, l-am vazut doar pe site-ul din SUA.
Buna,
Multumesc pentru raspunsuri.
Fac o recapitulare ca sa ma asigur ca am inteles corect si comand ce trebuie:
-curatare: http://www.paulaschoice-eu.com/hydralight-one-step-face-cleanser.html (nu contine agent antibacterian, spre deosebire de CLEAR Normalizing Cleanser si ma gandesc ca daca tot o sa folosesc ceva cu peroxid de benzoyl e mai bun un produs mai „soft” pentru curatare.)
-exfoliere: Paula’s Choice – CLEAR Targeted Acne Relief Exfoliating Toner with 2% Salicylic Acid
-hidratare: http://www.paulaschoice-eu.com/resist-anti-aging-clear-skin-hydrator.html
– SPF: Nivea Baby Sonnenschutz Milch SPF 50. 200 ml
– antibacterian: http://www.danielkern.com/product-p/treatment-8.htm (brevoxyl e mult mai la indemana, dar e posibil sa-i injumatatesc concentratia ? 🙂 )
Multumesc!
Buna Nicole,
Da, e foarte bine.
In articolul despre BP gasesti mai multe variante de concentratii. Produsul lui Dan de pe acne.org e bine formulat si are o concentratie mai mica, este tolerat de mult mai multe persoane. Poti incerca Brevoxyl daca doresti, iar daca ai reactii adverse sa renunti la el si sa incerci concentratii mai mici.
Nu e posibil sa injumatatesti concentratia nici unui produs cosmetic, daca un produs contine 5 mg de ingredient activ la o cantitate de 100mg de produs atunci el are o concentratie de 5% ingredient activ, tu nu poti schimba formula unei produs, iar cantitatea de produs aplicata nu duce la schimbarea concentratiei.
Buna. Am aruncat tot ce ma irita Acum caut o crema care sa ajute pielea sa se regenereze. M-am tot uitat pe net si am vazut multe optiuni: La Roche-Posay, Avene, Bioderma. Inainte sa aleg una dintre ele, ai vreo sugestie? As fi tare recunoscatoare 🙂
PS: Roseata a fost cauzata de tratamente pt acnee si alte produse care contineau iritanti
Buna Blackholesun,
Nu cunosc nici un produs din gamele enumerate de tine care sa ajute pielea cu adevarat sa se regenereze, dar nici nu cunosc toate formulele chimice ale acelor produse si nici nu cred ca exista cineva care sa le cunoasca pe toate.
Pentru a ajuta in regenerarea pielii un produs trebuie sa contine o concentratie foarte mare de ingrediente cell communicating, antioxidanti si skin identical.
LRP, Avene si Bioderma erau doar exemple. Nici nu ma gandeam ca esti atot stiutoare 🙂 O sa caut ce mi-ai spus. Multumesc!
Poti sa imi spui ce parere ai despre cateva produse, te rog? Am confruntat dictionarul insa sunt unele ingrediente de care nu stiu nimic sau de care nu sunt sigura. Iti las linkuri catre pagini cu ingrediente ca sa nu las un comentariu mare. http://www.bioderma.com/en/nc/the-products/what-s-new/product/characteristics/183.html , http://www.bioderma.com/en/nc/the-products/what-s-new/product/characteristics/174.html , http://www.onemanonewoman.net/wp-content/uploads/2012/02/6a2fd__610.jpg . O seara placuta!
Buna Blackholesun,
Nu pot sa iti spun nimic de produsele Bioderma pentru ca unele formule listate pe site-ul lor nu corespund cu listele de ingredientele de pe eticheta. Fa-mi te rog fotografii cu etichetele din magazin.
Sincer eu am vazut mai toate produsele Bioderma si nici una nu are ingrediente necesare regenerarii pielii, iar calitate/pret/cantitate nu se compara cu Paula’s Choice. Acum, de cand exista parteneri PC in Romania si ofera reduceri si transport gratuit, preturile produselor PC sunt foarte bune.
Buna. Ingredientele de la Bioderma le-am gasit identice si pe site-ul din Romania. Ce aiurea ar fi sa nu corespunda. Ai mai spus de Paula’s Choice dar uitasem ca pot sa le achizitionez. O sa ma interesez! Multumesc. O zi frumoasa!
Buna Blackholesun,
Da, ingredientele Bioderma de pe site nu corespund cu realitatea, dar nu stiu daca la toate produsele, ei au spus ca vor remedia problema si ma vor anunta cand au facut update pe site, deocamdata nu am primit nici o notificare in acest sens.
Sa speram ca se va remedia desi am vazut si alte produse fabricate diferit pentru Romania.
M-am uitat pe site-ul Paulei si am vazut cateva produse care cred eu ca mi-ar remedia problema insa toate par sa aiba ingredientele de care spui ca are tenul nevoie + alte ingrediente si nu ma pricep sa spun care este produsul potrivit. M-as orienta spre Resist Barrier Repair Moisturizer sau Skin Recovery Moisturizer with Antioxidants pentru ca au si ingrediente menite sa calmeze pielea. Tu ce parere ai?
Buna Blackholesun,
Incearca Resist Barrier Repair Moisturizer daca ai ten normal sau putin uscat.
Tenul meu e deshidratat dar e pe cale sa isi revina. Multumesc!
Buna Blackholesun,
Deshidratat nu e totuna cu uscat. Am scris si un articol despre diferenta dintre cele doua.
Incearca Resist Barrier Repair Moisturizer.
Asta stiam 🙂 Prima mea alegere era tot Reist Barrier Moisturizer dar vroiam sa aflu si parerea ta. Sper sa imi priasca.
am 43 de ani si ma confrunt cam de 30 de ani cu problema acneei, acuma este chiar mai rau pentru ca pe langa acneea aceasta enervanta (pe care o intretin cu propriile unghii, avand obiceiul automutilarii) au aparut si ridurile, asa ca am decis sa urmez ca ultima solutie radicala tratamentul cu Roaccutane, asta si dupa ce-am citit multe din informatiile utile pe care le-am gasit pe site-ul tau. Am aproape o luna de cand urmez tratamentul prescris de medicul dermatolog cu Roaccutane (varianta SOTRET de 20mg, cate 2 cps/zi), iar de cateva zile am aplicat o data pe zi si Brevoxyl preparat la farmacie in combinatie cu Dalacin capsule, tot la recomandarea medicului dermatolog. Problema este iritatia cumplita pe care constat ca mi-o provoaca pe fata acest Brevoxyl, e ca o spuzeala rosie care mi-a acoperit pana si gatul si de care mi-e foarte frica sa nu ramana in permanenta atasata de pielea mea. Plus o stare de prurit deranjant si nervozitate dusa la extrem. Stiu ca ai timpul limitat si comentariul meu s-ar putea sa fie chiar offtopic, am sa incerc sa intrerup cauza iritatiei adica aplicarea cremei Brevoxyl, cel putin pentru moment, e clar asta. Sunt cam ingrijorata pentru ca fatza mea arata chiar extrem de rau de cateva zile, dupa ce am aplicat seara Brevoxyl. Si, bineinteles, sa aplic comprese sterile imbibate in ceai verde si musetel. Acum, in timp ce scriu, am o stare ingrozitoare, simt ca imi ia foc fatza si am niste usturimi absolut oribile
Buna Foxy,
Citeste te rog inca o data toate articolele despre Roaccutane. Opreste orice alt tratament gen antibacteriene (Brevoxyl, etc) sau antibiotice.
Foloseste indicatiile din acest articol pentru a-ti calma iritatia, foloseste neaparat SPF 50 in fiecare zi chiar daca afara sunt nori si seara foloseste un produs hidratant bine formulat.
Nu iti fa griji, toate vor trece incet incet, dar ai mare atentie ce aplici pe piele, Roaccutane duce la sensibilizarea extrema a pielii, efectele negative nu sunt insa permanente, ele dispar o data cu incetarea tratamentului.
Nu iti mai sparge pustulele, vei duce la formarea petelor si cicatricilor care sunt foarte greu de tratat.
Roaccutane nu are efect asupra ridurilor. Despre riduri poti citi cateva articole, inclusiv despre toxina botulinica.
Ai incredere in tine mai mult decat in medici, citeste si prospectul Roaccutanului, scrie clar ca trebuie sa eviti antibioticele si sa nu aplici alte produse tratament pe piele.
Iti doresc multa sanatate si sper ca problema ta sa se amelioreze in cel mai scurt timp.
de 2 ani cand folosesc creme de fata imi apar mici cosuri albe care se sparg usor, problema care inainte nu o aveam..Apar pe fata si pe decolteu, dupa cateva zile de folosire a cremei.Posibil sa fie alergie la creme? Daca nu mai aplic crema dupa cateva zile dispar.Am schimbat si crema si demachiant dar la fel.V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da macar un indiciu.Va doresc o zi buna.
Buna Beatrice,
Este foarte posibil sa te iriti de la un anume ingredient pe care il contin aceste creme. Nu stiu ce contin cremele pe care le-ai folosit si cu siguranta nu stiu care este ingredientul la care esti alergica, poti doar tu sa determini acest lucru.
Salut Corina.
Am inceput sa folosesc de vreo saptamana Skin Balancing Toner de la Paula’s Choice si apoi (doar seara) aplic BHA 2% tot de la Paula’s Choice. Exfoliantul il folosesc deja de mai mult de 1 luna.
Am simtit in zona barbiei usturime, intepaturi si chiar daca am aplicat o crema buna cu SPF , am observat ca pielea se descuameaza putin in acea zona. Intepaturile le-am simtit si la aplicarea cremei su SPF (Essential non greasy SPF 15 with antioxidants de la Paula’s Choice).
De ieri nu am mai aplicat pe acea zona nici exfoliantul, iar azi nici toner-ul. Nu stiu care poate sa fie problema si cum sa reactionez.
Multumesc,
Lavinia
Buna Lavinia,
Trebuie sa raresti aplicarile BHA-ului in zona barbiei. SPF-ul 15 pe care il folosesti contine oxybenzone, si poate da senzatia de usturime cateva minute dupa aplicare. Cel mai important insa este faptul ca in combinatie cu BHA-ul, in lunile de vara, SPF 15 este factor prea mic, mai ales daca nu reaplici o data la 3 ore. Soarele te irita si descuameaza.
Salut din nou.
Intr-adevar usturimea dispare in maxim 3 minute.
Voi folosi mai rar BHA-ul in zona barbiei. Peste SPF-ul 15 de la Paula’s Choice aplic un tinted moisturizer de la Neutrogena cu SPF 30 si pudra de la Sephora cu SPF 15, deci banuiesc ca am protectie echivalenta cu SPF 30.
Voi incepe sa folosesc pe fata Neutrogena Ultra Sheer SPF 45 si pastrez SPF 15 de la Paula’s Choice pentru lunile de toamna/iarna/primavara.
Am inceput sa folosesc de vreo 3 zile Neutrogena Healthy Skin Anti-Wrinkle Cream, Night Formula
Ingrediente: Water, C12 15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Dimethicone, Camellia Olefifera (Green Tea) Extract, Retinal, Panthenol, Disodium EDTA, Tocopherol (Natural Vitamin E), Cetearyl Glucoside, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Polysorbate 20, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Butylene Glycol, Diazolidinyl Urea, BHT, Carbomer
Crezi ca are vreo legatura cu usturimea?
Lavinia
Buna Lavinia,
In acest caz protectia este ok, m-ai indus in eroare 🙂 Cantitatea de produs aplicat pe fata ar trebui sa fie cat o migdala pentru a te proteja – valabila pentru fiecare produs cu SPF, mai putin pentru pudre, ele nu ofera protectie de fapt, dar e mai bine sa folosesti SPF 15 pudra decat nimic.
Healthy Skin Anti Wrinkle Cream contine o concentratie minima de iritanti, nu e problematica pentru piele.
Exfoliantul e de vina, rareste aplicarile, iar zona descuamata trateaz-o cu un scrub foarte usor si cu emolienti in plus, daca ai uleiuri vegetale e perfect.
Salut din nou.
Am rarit aplicarea BHA 2% in zona barbiei si totul a revenit la normal, nu mai simt nici o usturime si nici nu ma mai descuamez.
Multumesc pentru sfaturi si pentru tot ceea ce faci.
Lavinia
Buna, iar de cateva zile mi-a aparut o iritatie, pur si simplu de la orice ma irit.Nu stiu ce crema de protectie solara sa folosesc pentru a nu ma irita dar pe de alta parte nu vreau nici sa imi blocheze porii,avand o tendinta acneica.Ma poti ajuta cu un sfat, Bioderma pe care ai analizat-o tu, cea cu spf 50 colorata, crezi ca este potrivita pentru un ten sensibil?Sau sa folosesc o crema doar cu filtre fizice cum este cea de la Avene pt piele intoleranta?Poate stii tu o crema care ma poate scapa de iritatiile astea sau macar sa le tina sub control.M-ai ajuta enorm…chiar nu stiu ce sa mai fac, numai cu ceaiuri de musetel si ceai verde stau pe fatza, dar degeaba…
Buna Madalina,
Ai identificat de la ce a pornit iritatia?
Da, poti folosi produsul de la Bioderma cu conditia sa nu fii alergica la ingredientele factor chimic continute. Nu am gasit produsele Avene din Romania, acesta este link catre crema din UK cu ingrediente. Sunt ok, o poti folosi (sa urmaresti reactia pielii, tocmai sa nu iti blocheze porii). Sa verifici ca ingredientele corespund.
Incearca Redness Relief Treatment de la Paula’s Choice cu conditia sa nu fii alergica la aspirina.
Important este sa afli ce anume te irita.
Chiar nu imi pot da seama ce anume ma irita, si soarele am observat ca ma irita,am avut fond de ten cu spf17(accord parfait) fara o crema cu protectie, si de la praf ma irit, si de la solutiile pentru spalat geamuri… de la puful de papadie, de la absolut orice ma irit.M-am iritat si de la diverse creme.Am cautat si eu pe internet ingredientele pentru avene, dar nu am gasit absolut nimic, si cand m-am dus la farmacie nu m-au lasat sa fac poze la ingrediente, de parca le mancam produsele. Acum dau o comanda la boots de un gel de spalare a tenului din gama simple sensitive(spuma nu mai e iar in stoc, din pacate),si o crema hidratanta tot de la simply sensitive cu spf 15, pentru ca din pacate nu am vazut altceva pe site-ul lor care sa nu contina f multi emolienti si sa aiba un spf mai mare,printre care si unt de shea,si eu am totusi si un ten mixt, cu tendinta acneica.Le am pe amandoua, si ten iritat si cu tendinte acneice.. mai bine de atat nu se poate.. Sunt alergica la aspirina :(.Nu stiu cum sa fac sa gasesc o crema care sa ma ajute cu tenul asta al meu, la anul am nunta si tenul meu e si iritat si cu cosuri…eu pe langa bubite multe rosii cand ma irit, am si unele cu cap alb.. si cand aplic fond de ten mi se vad oribil.Nu am gasit in DM nici o crema de la nivea cu spf, au rafturile goale, si in alte supermarketuri tot ce au cu spf are si alcool denat. Chiar nu stiu ce sa mai fac, ce sa iau sa ii fie bine si tenului meu.
Buna Madalina,
Atunci ai nevoie de un tratament pentru alergii. Stii ce as face eu in locul tau? As apela la un homeopat pentru a incerca sa ameliorez problema cu alergiile.
Nu prea ai ce sa faci daca te iriti de la o gramada de ingrediente, de la Paula nu poti folosi nici un produs cu SPF, aproape toate contin oxybenzone, iar cel mineral e pentru ten uscat.
Nu am auzit de nici un homeopat in Valcea. O sa mai intreb, poate totusi avem asa ceva si aici. O alta solutie crezi ca mai exista in caz ca nu gasesc un homeopat? De teama acum iar nu mai folosesc nimic pe ten,ma dau doar cu ceai, si nu prea imi permit sa tot schimb la creme:(, de asta ar fi fost bine daca si la noi se dadeau mostre in farmacii. Chiar imi trebuie o crema cu protectie solara pentru ca atunci cand ies afara simt ca ma arde fata de la soare, dar imi este atat de teama sa cumpar ceva care poate nu imi prieste si iar dau banii degeaba. Marea problema este din cate mi-ai spus si tu, ca filtrele fizice si produsele pt ten sensibil pot bloca porii,am vazut ca multe produse pentru piele sensibila , intoleranta contin parafina lichida, cel putin cele pe care mi le permit eu, Bioderma,Avene,Eucerin. Ar fi perfect sa existe o crema cu spf care sa fie pentru ten sensibil dar care sa nu blocheze porii, dar din pacate, eu nu stiu sa fie. Tu cunosti o crema de acest gen?
Buna Madalina,
Homeopatia ofera uneori solutii mai bune decat alopatia, iar medicamentele nu au nici un efect advers. Cred ca in toate orasele mari exista homeopati, sper sa gasesti si in Valcea.
Cu cremele SPF este destul de complicat, nu poti stii cum se comporta tenul tau pana cand nu le incerci. Daca doresti pot sa iti trimit intr-o cutiuta o cantitate suficienta sa poti aplica cateva zile din SPF-ul 50 de la Nivea, iar daca e bun iti pot cumpara un tub din Timisoara si ti-l trimit. Ai mail-ul meu?
Da, am mailul tau. Daca ai putea sa imi trimiti putin sa testez, ti-as fi recunoscatoare, doar sa nu fie prea mare deranjul si-asa te-am tot stresat cu intrebari…
Buna Madalina,
Nu e nici un deranj, trimite-mi adresa te rog frumos. Nu ma stresezi niciodata cu intrebarile.
Corina, ce ai recomanda unui ten sensibilizat foarte mult in urma chimioterapiei? Stiu ca ar trebui oricum sa se evite iritantii, dar nu stiu daca trenul ar putea reactiona neplacut la vreun conservant. Eu i-am sugerat prietenei mele aloe Vera, ceai de musetel comprese, si un Mix de uleiuri … Doar ca nu stiu daca nu i-ar prii cumva o emulsie, pt a beneficia si de ingrediente prec proteine hidrolizate , pantenol sau altele… As vrea sa stiu ce sa ii sugerez sa caute in magazine, merge in mod regulat in Franța.
De asemenea, ce crema cu SPF ar fi indicate, tinand cont de faptul ca ar putea fi alergica acum la filtrele chimice?
Scuze ca amestec topicurile, dar vorbim de ten iritat si agresat din interior de tratamente…. Daca ai scris pe blog deja, te rog trimite-mă tu la articol 🙂
Buna Simona,
Ce tip de ten are prietena ta? Normal, uscat, gras sau mixt?
Are nevoie in primul rand de antioxidanti, sunt foarte importanti. Apoi de anti iritanti (vezi mai sus), skin identical (ii ia din uleiuri) si cell communicating (niacinamide e perfect). Stiu ca iti place pantenolul, dar este o forma banala de vitamina B5, mult mai buna pentru piele este B3 pentru piele (poate te conving 😉 ).
La SPF nu are de ales decat sa incerce mostre. Nu poate sti la ce e alergica pana nu incearca. Nu este o regula ca tenul sensibil sa fie alergic la filtrele chimice, dar este dovedid ca exista o probabilitate mai mare de alergie in cazul folosirii acestor filtre.
Daca merge in Franta si gaseste Peter Thomas Roth http://www.peterthomasroth.com/p-96-uber-dry-sunscreen-spf-30.aspx poate sa ceara sample, e unul dintre cele mai bune spf-uri care exista.
Recunosc ca imi place panthenolul, mai cu seama pe par 🙂 dar si pe chip. Eu una am cumpărat si niste nicotinamide, dar amsenzatia ca miroase ușor a tutun 🙂 oricum o folosesc si pe ea.
O sa ii spun prietenei mele despre produsele recomandate de tine, si chiar as încerca sa ii fac cadou o emulsie cu cat mai multe din ingredientele recomandate. Asta pana își va găsi ea produsul perfect.
Despre SPF, o sa ii spun despre recomandărilor tale, poate va găsi ceva. Cred ca pielea ei are nevoie de SPF poate mai mult ca noi 🙂
Despre ten, citez: „mixt, plin de bube, dupa o aparitie masiva de bube se ia pielea, se formeaza puncte negre, stii ce inseamna fara vlaga, ponosita? „. Cand iese la soare i se accentueaza petele obținute in sarcina.
Multumesc tare mult !!
Buna Simona,
Fa-i ceva cu multi antioxidanti, niacinamide (sau nicotinamide) si cateva skin identical. Eu i-as recomanda serul cu retinol de la Paula’s Choice si bineinteles tratarea pustulelor si punctelor negre, cel putin cu BHA 1%.
De acord cu tine, doar ca nu stiu cat de receptiva este la ideea de exfoliere. Poate o convertesc. Crema este o provocare, sper sa ii si ajute, fiind cu moralul scăzut si intre tratamente pentru neoplasm…
Eu am inceput si serviciul, sper ca in we sa ii fac emulsia. O sa ii public aici si ingredientele cand mă hotarasc asupra lor 🙂
uite, mi-am facut un gel pe care ma gandesc sa i-l ofer si ei:
water, aloe vera, centaurea cyanus flower water, fucus vesiculosus, hydrolized oats protein, hydrolized wheat protein, cucumis sativus, glycerin, nicotinamide, Camellia sinensis (White Tea) Leaf Extract, Camellia sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cyclopia intermedia (Honeybush) Leaf Extract, sodium carbomer, Propylene Glycol , Diazolidinyl Urea ,Iodopropynyl Butylcarbamate, Phenoxyethanol
poate am exagerat cu vascozitatea (imi plac gelurile puternice), l-am testat in jurul ochilor si imi parea poate o idee lipicios dupa aplicare (cred ca abundenta de umectanti isi spune cuvantul, i-am folosit la un procent destul de ridicat), dar cred ca overall si ei i-ar prinde bine. Ce zici?
Buna Simona,
Eu as zice sa scazi din umectanti, sa adaugi un silicon si sa adaugi un emolient. Arata foarte bine produsul, eu iti repet, nu vrei sa te apuci serios de treaba? 🙂
:-)) il pastrez asa cum e pentru picioare, post epilat 🙂 cu cyclometicona, doar sa gasesc emulsifiantul optim si il fac 🙂
problema mea e ca nu ma abtin sa introduc multi umectanti , si daca fac o cantitate mica e greu la masurat, cu tot c useringa si cantar cu 0.01 precizie 🙂
ma bate gandul sa ma apuc de treaba mai serios, dar cand ma gandesc ce inseamna asta dpdv legal si organizatoric, cand abia m-am intors la serviciu, ma face sa ma descurajez :)))
Buna,
Ma ofer si eu sa ii trimit Madalinei, daca e de acord, putin produs din crema Iwostin Selecrin Acne SPF 25 despre care s-a discutat aici: https://pasagera.ro/lista-produse-hidratante-cu-spf.html#comment-2967
Pentru tenul meu, foarte gras vara, era prea emolienta, dar pe tenul ei poate se va potrivi, cine stie 🙂
Singura problema ar fi ca are cam 10-11 luni de la deschidere si stiu ca dupa 12 se considera ca expira produsele cu SPF, insa am folosit-o doar de 2-3 ori vara trecuta si apoi a stat neatinsa in dulap, la intuneric. Eu cred ca inca e ok, dar astept si parerea ta, Corina, si apoi raspunsul Madalinei.
Buna Ginny,
E ok produsul daca nu l-ai folosit decat in conditiile descrise. Astazi ii pun si eu pachetul Madalinei.
iti multumesc foarte mult Ginny, chiar mi-ar fi de mare ajutor, avand in vedere faptul ca la noi in farmacii mostrele nu sunt de gasit. Banii ti-i trimit pe un cont sau facem cu plata ramburs?
Corina, pune-ma te rog frumos in legatura cu Madalina, trimite-i ei adresa mea de mail sau invers, sa putem stabilit detaliile organizatorice. Mersi 🙂
Buna Ginny,
Ii trimie adresa ta de mail acum.
Buna din nou Corina!
Uite de ce iti scriu din nou: asa cum iti scriam si la articolul „Rutina zilnica de ingrijire a tenului normal”, de la crema cu spf 45, a Paulei, ma ustura pielea in jurul ochilor ( simt ca o arsura). Asa cum mi-ai indicat, sunt perserverenta si o sa o mai aplic ceva timp pentru a vedea daca nu se obisnuieste, pana la urma, pielea cu ea. Ma ustura cateva ore dupa care imi trecea, pana acum. Dar, aseara s-a intamplat sa ma usture chiar cand ma demachiam, si a continuat sa ma usture si dupa ce am aplicat tonerul RESIST Advanced Replenishing Toner Skin Remodeling Complex, gelul skin Balnacing si RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum. Ce gresesc? Mentionez ca ma demachiez cu demachiant bifazic de la Balea (la ochi) si cu un demachiant pentru ten sensibil tot de la Balea(de care am vazut, intru-un comentariu, ca ai zis ca e ok), ma spal cu gel spumant pentru ten mixt de la Bioderma ( si-l folosesc deja de o luna si nu am avut nimik pana acum), ca folosesc exfoliantul RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid (dar de-abia l-am folosit o data si asta vinerea trecuta- adik pe 1 iunie).
Eu, ma gandesc ca poate fi de la un produs pe care-l folosesc pentru conjunctivita pe care o am de ceva vreme si pe care o tratez de 9 zile si anume, de la Proculin , care, la aplicare, nu ramane 100% in ochi si imi mai curge cate o lacrima. Daca crezi ca pot fi de folos „ingredientele” medicamentului spune-mi si le scriu. Dar.. pana atunci, ce pot face? Ce sa schimb in rutina zilnica?
Multumesc mult de ajutor!
Buna Adriana M_R,
Schimba SPF-ul, este posibil sa nu accepte pielea ingredientele regasite in SPF-ul 45 de la Paula’s Choice. Returneaza-l.
Multumesc mult pentru raspuns, Corina! Esti o minunatie cum ai tu timp si rabdare sa ne raspunzi tuturor! O sa-mi permit sa te mai deranjez daca mai am neclaritati! Te pup!
Buna Corina.
Am tenul foarte iritat si uscat, in special in jurul nasului dar si pe restul fetei. Sufar de dermatita seboreica de multi ani… am incercat tot tipul de tratamente… in sfarsit ceva pare sa functioneze(sensibio h2o+bioderma sensibio ds crema+kelual crema + Node DS sampon). Dermatita a cam disparut dar din pacate tenul meu este foarte uscat,deshidratat si rosu in zona din jurul nasului… porii sunt foarte dilatati. Nu am avut probleme cu acneea, dar mai nou imi apar cosuri in zonele astea sensibile…pe nas si frunte am multe puncte negre. Ma bucur ca am reusit sa scap de dermatita(momentan), dar nu stiu ce sa fac legat de hidratare… Am incercat multe produse pentru fata si problema este ca pielea ramane uscata indiferent de care ori pe zi as aplica. Pentru curatat foloseam sensibio DS lichid + solutie micelara sensibio H2O. In prezent nu mai prea folosesc sensibio DS lichid opentru ca imi usuca pielea foarte foarte tare… asa ca-mi curat fata doar cu sensibio H2o. Apoi aplic bioderma sensibio DS crema pe toata fata, stau 5-10 min si aplic kelual pe zona din jurul nasului, sprancene, perciuni. Imi poti recomanda te rog ceva produse pentru hidratare, anti iritante care sa-mi tina in frau si dermatita? De asemenea am citit mai sus ca Simona ar vrea sa faca o emulsie anti iritanta pentru prietena ei… este cineva in TM care se pricepe la prepararea emulsiilor cu ingredientele mentionate de tine? Multumesc in avans
Buna Sorin,
Iti recomand Paula’s Choice Moisture Boost Hydrating Treatment Cream. E foarte important sa incepi sa folosesti protectie solara daca nu folosesti deja, dermatita ta se poate agrava datorita iritatiei solare. De asemenea ar fi foarte important sa afli ce anume iti cauzeaza dermatita. Mananci acru cumva? Sau piperat, iute? Orice aliment acru, de exemplu: lamaie, otet, varza acra, ardei iuti, boia iute, piper, toate pot activa o dermatita pe ten. Ti-a fost diagnosticata de medic aceasta dermatita? Pentru ca nu am vazut inca exces de sebum pe ten uscat, iar dermatita seboreica apare doar zona unde exista exces de sebum (am scris si eu articol despre ea).
Simona e pasionata de produsele cosmetice si prepara pentru ea, iar in acest caz pentru prietena ei. Din pacate nu cunosc pe nimeni care sa prepare un astfel de produs in Timisoara, insa cel pe care ti-l recomand contine tot ce are nevoie pielea iritata, uscata si rosie cu eventuala eczema, asa cum mi-ai descris.
Buna. In primul rand, multumesc pentru raspuns. Dupa ce am citit raspunsul tau am realizat ca nu m-am exprimat bine: da, ai dreptate, am un ten gras, insa de ceva vreme il simt uscat atunci cand misc fata in scopul de a intinde pielea (pe cap si pe frunte pielea este cu exces de sebum si nu o simt deshidratata). Am fost diagnosticat de patru medici diferiti cu dermatita seboreica (atat de medici din Romania cat si din SUA), deci diagnosticul este 90% sigur (cu dermatologii nu poti sa fii niciodata 100% sigur 🙂 ). Imi poti recomanda, te rog, si o crema/solutie contra punctelor de grasime (am multe pe frunte)?
Multumesc.
Buna Sorin,
Iti recomand Paula’s Choice Moisture Boost Hydrating Treatment Cream doar pe zona cu dermatita seboreica si unde simti ca e uscata. Pe restul fetei incearca cu incredere Paula’s Choice Skin Balancing Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel.
Iti reamintesc de protectia solara.
Ce fel de puncte ai pe frunte? Albe sau negre? Arata ca unele din imaginile din acest articol? https://pasagera.ro/tipuri-de-acnee.html
Buna din nou,
Multumesc foarte mult pentru sfaturi. Pe frunte am punctele albe, din imaginea 1. Arata ca cele din poza dar nu sunt atat de multe ca-n imagine. Pe nas am si cateva puncte negre. Sa-mi iau ambele tipuri de exfoliant, AHA si BHA?
Legat de protectia solara, am Photoderm MAX Cremă SPF 50+ / UVA 38 (am ales-o dupa ce am citit articolul tau https://pasagera.ro/analiza-chimica-a-produselor-pentru-protectie-solara-bioderma.html) si mai am un spray Avene High Protection SPF 30 Spray 200ml. Din pacate am vazut in ingrediente ca spray-ul contine si parfum. Crezi ca l-as putea folosi si pe fata sau doar pe corp (inclusiv pe cap ca sunt tuns foarte scurt)?
Postez si ingredientele din spray:
avene thermal spring water (avene aqua). octocrylene. glycerin. c12-15 alkyl benzoate. water (aqua). methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol. cyclomethicone. diisopropyl adipate. dicaprylyl ether. bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine. butyl methoxydibenzoylmethane. cetearyl isononanoate. titanium dioxide. lauryl glucoside. polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate. dimethicone. caprylic/capric triglyceride. caprylyl glycol. decyl glucoside. disodium edta. FRAGRANCE. ropylene glycol. silica. sorbic acid. tocopheryl glucoside. xanthan gum. citric acid. tocophero
Buna Sorin,
Da, ai nevoie de AHA si BHA, sa nu uiti ca se introduc treptat in rutina zilnica, sa nu cumva sa te iriti (exista un articol detaliat).
Urmeaza sa analizez si Avene, eu am fotografiat ingredientele si e multa munca sa le transfer pe calculator. In afara de spray-ul pentru copii toate contin acelasi iritant, parfumul. Nu il folosi pe ten, dar il poti folosi pe corp si pe cap daca pielea nu este foarte sensibila bineinteles. Concentratia nu e mare, dar mai bine nu risti sa il folosesti pe ten.