Arhiva iunie 2013

1
Tratamente faciale – pro și contra
2
La Roche Posay Effaclar Duo (+) – Analiza chimică
3
Guest post – Resist Weekly Resurfacing Treatment AHA 10%
4
Elta MD UV Physical SPF 41 – Review
5
Paula’s Choice Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense SPF 30 – Review
6
Cum se fac produsele cosmetice home made?
7
SkinCeuticals Physical Fusion UV Defense SPF 50 – Review

Tratamente faciale – pro și contra

Multe dintre doamnele care vin la cabinet mă întreabă dacă au nevoie de un tratament facial. Din punctul meu de vedere există doar anumite tipuri de ten care ar trebui să urmeze un tratament facial (sau mai multe). Rezultatele unui tratament depind extrem de mult de cosmeticiana care face tratamentul, de produsele pe care le aplică pe piele și de procedurile folosite în timpul tratamentului.

Tratamentul facial clasic presupune câțiva pași de bază:
1. Curățarea profundă a tenului (demachiere, curățare cu produs solubil în apă, scrub, etc)
2. ‘Tonifierea’
3. Extracția comedoanelor sau a punctelor albe
4. Masajul facial
5. Aplicarea unei măști în funcție de tipul de ten
6. Hidratarea pielii

Tipuri de ten care nu ar trebui să urmeze tratament facial clasic
1. Ten acneic – în cazurile de acnee moderată o cosmeticiană pricepută poate executa un tratament fără a agrava afecțiunea.
2. Ten cuperozic sau cu rozacee
3. Ten cu eczeme (dermatite)

Citește mai departe

La Roche Posay Effaclar Duo (+) – Analiza chimică

La Roche Posay Effaclar Duo
Ingrediente: Water(Aqua) • Glycerin • Cyclohexasiloxane • Hydrogenated Polyisobutene • Niacinamide • Isopropyl Lauroyl Sarcosinate • Ammonium Polyacryldimethyltauramide/Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate • Silica • Methyl Methacrylate Crosspolymer • Sodium Hydroxide • Salicylic Acid • Nylon-12 • Zinc PCA • Linoleic Acid • Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate • Capryloyl Glycine • Capryloyl Salicylic Acid • Caprylyl Glycol • Piroctone Olamine • Myristyl Myristate • Potassium Cetyl Phosphate • Glyceryl Stearate SE • Fragrance

Ce spune producătorul (preluat de pe site-ul La Roche Posay România):
EFFACLAR DUO este un produs de îngrijire complet care combină 4 ingrediente active pentru a trata principalele simptome ale tenului acneic.
Imperfecțiuni localizate: Niacinamida și Pirocton Olamina împiedică proliferarea bacteriană și elimină imperfecțiunile.
Pori astupați de sebum: asocierea de LHA și Acid Linoleic curată porii și elimină celulele moarte acumulate la suprafața pielii și responsabile de astuparea porilor.
Aceste ingrediente active sunt combinate cu apa termală La Roche-Posay calmantă și anti-iritantă, pentru a reduce roșeață.
Formulă fără parabeni.

Citește mai departe

Guest post – Resist Weekly Resurfacing Treatment AHA 10%

Anca a câștigat giveaway-ul desfășurat în urma cu câteva săptămâni, mai jos vă prezint părerea ei despre produs. Comentariile mele la cele spuse de ea sunt evidențiate cu bold. Mulțumesc Anca pentru review-ul tău.

Când am văzut că Resist Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA este al meu, am sărit în sus de bucurie. Pachetul a ajuns la mine intact și repede (mulțumesc Corina!) și am început să folosesc exfoliantul încă din seara în care l-am primit. Așa cum am spus când am participat, am 30 de ani, un ten mixt cu pete post-acnee pe zona maxilarelor (în special). Știam deja că pielea mea nu este deranjată de AHA, din mostre.

Și pentru că a fost o “conspirație” pe undeva, cineva drag a făcut în așa fel încât să posed și BHA 2% gel (nu încercasem nici măcar din mostre).
Astfel că, am început să le folosesc pe amândouă în urmă cu mai bine de 1 lună și jumătate.
Le-am aplicat doar seara. De altfel, pe ambalajul produsului AHA 10% este specificat să fie folosit doar seara, cel puțin o dată pe săptămână.

Recunosc că am fost puțin speriată că încep cu exfolianții în perioada caldă. Cu tot factorul meu de protecție solară ( Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50+ ) mă gândeam să nu fac mai mult rău decât bine. S-a dovedit că nu a explodat nici o bombă și că amândoi exfolianții mi s-au potrivit și s-au comportat frumos (până acum). E drept că nici nu stau la soare prea tare și am aplicat protecție solară din belșug în perioada asta.

Pentru că am dorit să-l introduc corect în rutină, să nu agresez pielea, am decis că voi aplica AHA 10% o dată pe săptămână, la început. Acum încerc să-l folosesc de 2 ori/săptămână.

Citește mai departe

Elta MD UV Physical SPF 41 – Review

elta md uv physical spf 41.Probabil știți că eu prefer SPF-urile minerale și colorate. Nu am intoleranță la cele chimice, pur și simplu le prefer pe cele minerale pentru că arată mai bine pe tenul meu. Pentru iarnă e foarte simplă problema alegerii unui SPF potrivit, Barely There Sheer Matte Tint LVL 2 este perfect pentru tenul meu.

Vara însă îmi doresc protecție solară mai ridicată și am găsit câteva produse pe care mi-am propus să le încerc, iar dacă îmi sunt potrivite să le folosesc. Am scris deja articolul despre unul dintre ele (SkinCeuticals Physical Fusion SPF 50), iar astăzi aș dori să vă povestesc despre cel de-al doilea produs cu SPF mineral, colorat, pe care îl voi folosi în lunile de vară.

Se numește Elta MD UV Physical SPF 41, deși conține o concentrație mai mare de ingrediente active (cele care asigură protecția solară) decât SkinCeuticals SPF 50.

Ingrediente active: Zinc Oxide (9.0%), Titanium Dioxoide (7.0%)  Alte Ingrediente: Aluminum Hydroxide, Butylene Glycol, Citric Acid, Dimethicone/Methicone Copolymer, Hydrated Silica, Iodopropynl Butylcarbamate, Iron Oxide, Isopropyl Palmitate, Lecithin, Linoleic Acid, Octyl Stearate, Octyldoceyl Neopentanoate, Oleth-3 Phosphate, Perfluorononyl Dimethicone, Phenoxyethanol, Polyacrylate-13/ Polyisobutene/ Polysorbate 20, Purified Water, Quercitin, Sodium Hydroxide, Thioctic Acid, Triethoxycaprylsilane.

Elta MD este un brand din Statele Unite care se vinde (oficial) doar în cabinetele medicilor din SUA. Conține o gamă foarte mică de produse, în special produse pentru protecție solară, majoritatea dintre ele fiind bine formulate, nu neapărat în conținut mare de ingrediente benefice ci mai mult în lipsa iritanților. Eu l-am ales pe acesta pentu că nu conține iritanți, are un SPF maxim (zic eu), este mineral, colorat, este potrivit tenului mixt și review-urile de pe makeupalley.com sunt pozitive (citesc întotdeauna review-uri despre produsele colorate înainte de a le cumpăra).

Citește mai departe

Paula’s Choice Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense SPF 30 – Review

1560Din luna iunie Paula’s Choice și-a completat gama de produse pentru protecție solară prin schimbarea produsului Skin Balancing SPF 15 cu un produs cu SPF 30, numit Skin Balancing Ultra Sheer Daily Defense SPF 30 with Antioxidants. Formula este diferită de cea veche, produsul este foarte light ca textură și matifiaza tenul, este aproape lichid și se absoarbe imediat în piele, nu lasă peliculă pe suprafața pielii.

Ingrediente: Aqua, Homosalate 7%, Benzophenone-3 (Oxybenzone) 4%; Butylene Glycol (slip agent), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) 3%, Silica (absorbent), Octocrylene 2%, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Cetyl Dimethicone (silicone-based emollient), Aluminum Starch Octenylsuccinate (absorbent/thickener), Ginkgo Biloba Leaf Extract (antioxidant), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (water-binding agent), Ascorbyl Palmitate (vitamin C/antioxidant), Phospholipids (cell-communicating ingredient), Superoxide Dismutase (antioxidant enzyme), Adenosine (cell-communicating ingredient), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Bisabolol (anti-irritant), Boerhavia Diffusa Root Extract (antioxidant/anti-irritant plant extract), Colloidal Oatmeal (plant-based anti-irritant), Panthenol (skin-conditioning agent), Salix Alba (Willow) Bark Extract (anti-irritant), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (film-forming agent), Titanium Dioxide (opacifying agent), Sorbic Acid (preservative), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Steareth-21, Steareth-2, Polysorbate-20 (emulsifiers), Disodium EDTA (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative).
Contine o multime de ingrediente benefice (antioxidanti, cell communicating, skin identical si anti iritanti).

Produsul nu este water resistant și este ideal pentru tenul normal, mixt sau gras. Formula conține doar filtre SPF chimice. În comparație cu formula veche s-a renunțat la octinoxate, ingredientul care poate provoca usturimi în jurul ochilor anumitor persoane. De asemenea formula s-a îmbunătățit considerabil prin prezența unor concentrații mai mari de antioxidanți (vitamina C și E) care potențează protecția solară. Nu conține alcool, parfum sau alți iritanți. Hidratează fără a lăsa pielea grasă sau lipicioasă. Poate fi folosit pe tenul acneic, nu îl recomand persoanelor cu rozacee.

SPF 30 este ideal pentru toamnă, iarnă, primăvară. Vara vă recomand să îl folosiți doar daca timpul în care sunteți expuși radiaților solare este mai mic de 4 ore sau dacă peste el aplicați un fond de ten cu SPF 20+ și/sau o pudră cu SPF 20+. Produsul se poate reaplica în cazul în care nu ați folosit produse de machiaj.

Notă: Fotografia îi aparține Paulei Begoun.

Cum se fac produsele cosmetice home made?

Întrebare:

‘Buna Corina,
Mulțumesc mai întai pentru un site minunat. După cum au spus și alti cititori, nu mă pot opri din citit de când l-am descoperit. Am căutat informații despre ingrediente cosmetice și am dat peste site-ul celor de la elemental. Bugetul nu îmi permite să îmi cumpăr produse bine formulate gata făcute. Mi-am luat de la plafar ulei de jojoba și vreau să întreb dacă pot adăuga în el alte ingrediente benefice. Mă tentează să îmi cumpăr niacinamide (că nu gasesc retin a), vitamina C pudră si coenzima Q 10.
Multumesc frumos, o seara bună!’

Răspuns:

Am răspuns comentariului, dar aș vrea să vorbesc puțin despre cosmeticele home made în acest articol. Un produs cosmetic nu înseamnă amestecarea unor ingrediente la întâmplare. Dacă doriți să vă faceți singure produse cosmetice trebuie să țineți seama de o mulțime de reguli de chimie cosmetică. Nu toate ingredientele sunt compatibile unele cu celelalte, concentrațiile ingredientelor sunt extrem de importante, la fel și pH-ul produsului finit, stabilizarea și conservarea produsului, etc. Toate aceste noțiuni țin de chimie și sunt necesare atunci când încercați să faceți produse cosmetice acasă.

De aceea vă sfătuiesc să aveți o bază serioasă de chimie cosmetică înainte de a încerca să preparați produse cosmetice și să cunoașteți în detaliu proprietățile ingredientelor pe care le veți folosi cât și modul lor de interacțiune.

Citește mai departe

SkinCeuticals Physical Fusion UV Defense SPF 50 – Review

SCS032_lSkinCeuticals Physical Fusion UV Defense SPF 50 Water Resistant

Ingrediente: Active: Titanium Dioxide (6%), Zinc Oxide (5%), Altele: Water, Dimethicone, Isododecane, C12-15 Alkyl Benzoate, Undecane, Triethylhexanoin, Isohexadecane, Nylon-12, Caprylyl Methicone, Butyloctyl Salicylate, Phenyl Benzoate, Styrene/Acrylates Copolymer, Silica, Tridecane, Dicaprylyl Carbonate, Dicaprylyl Ether, Talc, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Aluminum Stearate, Pentylene Glycol, PEG-9 Polydimtheylsiloxyethyl Dimethicone, Alumina, Polyhydroxystearic Acid, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Caprylyl Glycol, Iron Oxides, PEG-8 Laurate, Disteardimonium Hectorite, Triethoxycapylylsilane, Tocopherol, Propylene Carbonate, Artemia Extract, Benzoic Acid, C9-15 Fluoroalcohol Phosphate, PEG-9

 

Deși am tenul gras în timpul verii, prefer produse cu protecție solară minerală, nu îmi blochează porii. Pentru toamnă/ iarnă am folosit Paula’s Choice Barely There Sheer Matte Tînt (LVL 2) sau Resist Hand Creăm (produs care acum se numește Hydralight SPF 30, disponibil în Europa probabil din luna iulie). După cum știți rutina mea de îngrijire conține multe produse care nu se pot aplica fără protecție solară și vara prefer să aplic protecție solară maximă, water resistant. După multe căutări am decis să încerc SkinCeuticals Physical Fusion UV Defense SPF 50 mai ales pentru că produsul este colorat și nu lasă peliculă albă pe piele după aplicare.

SkinCeuticals a folosit tehnologia Z-Cote pentru a procesa zincul, tehnologie care înlocuiește nanotehnologia cu succes și minimizează probabilitatea formării peliculei albe pe suprafața pielii.

Produsul este în bază de apa și silicon, este fluid și ușor de întins pe piele. Culoarea e universală, nu e foarte potrivită persoanelor cu pielea extrem de albă sau extrem de închisă la culoare. Pentru mine e potrivită, eu sunt MAC NC 20 ca nuanță. Nu oferă acoperire, uniformizează ușor culoarea tenului.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.