Consultanță cosmetică personalizată și scanarea tenului cu Observ 520
Consultanța cosmetică persoanalizată are drept scop consilierea în vederea înțelegerii importanței unei rutine de îngrijire corecte a tenului, personalizată și explicată în detaliu, cu recomandări de produse/proceduri cosmetice necesare pentru a avea o piele sănătoasă și pentru a ameliora problemele pielii.
Consultanța include scanarea tenului cu Observ 520 și analiza celor 6 imagini obținute de dispozitiv. Imaginile sunt trimise ulterior prin mail și sunt păstrate în baza de date pentru a monitoriza evoluția tenului. Consultanța durează 1 oră – 1 oră și 30 de minute.
Programările se fac doar telefonic, costul consultanței este 400 lei. Pentru persoanele cu probleme grave, care au fost deja la dermatolog, dar nu au găsit încă cea mai potrivită soluție pentru îngrijirea pielii, costul consultanței este 200 lei.
Telefon: 0732 806 303
Adresa: Timișoara, Str. Putna, Nr. 15, la Parter
Punct de reper: Intrare din strada Victor Babeș
Observ 520 – dispozitiv imagistic pentru scanarea pielii în profunzime
În timpul scanării se obțin 6 fotografii folosind diferite tehnologii patentate de scanare a pielii, fiecare dezvăluie alte caracteristici ale tenului, de la tipul de ten, petele care nu se văd încă pe suprafața pielii, zonele cu lipsă de colagen și elastină, hiperkeratoză, bacterii, ciuperci, capilare sparte și multe alte probleme ale pielii mai mult sau mai puțin vizibile cu ochiul liber.
1. Daylight – aspectul pielii în lumină naturală
2. Cross polarized – aspectul pielii 2 mm în profunzime, se observă sensibilitatea pielii, inflamația și iritația, petele, rozaceea, zonele cu piele subțire, capilarele, cearcănele.
3. Parallel polarized – arată textura pielii, se observă liniile fine și ridurile, porii dilatați, imperfecțiunile de textură, microrelieful pielii, descuamările și acumulările de celule moarte (hiperkeratoză).
4. True UV – o cantitate foarte mică de UV, inofensivă pentru piele, este transmisă de dispozitiv pielii timp de o milisecundă. În imaginea True UV se observă hiperpigmentările și depigmentările, lipsa elasticității, pierderea fermității, compactarea corneocitelor, vitiligo și mai ales se observă felul în care soarele a afectat pielea pe parcursul vieții.
5. Simulated Wood’s light – se observă activitatea glandelor sebacee, cantitatea de sebum de pe suprafața pielii, tipul de ten, deshidratarea pielii, porii blocați, infecții bacteriene și fungice.
6.Complexion analysis – prezintă potențialul negativ al pielii și felul în care tenul poate evolua în câțiva ani, în special dacă nu este protejat de radiațiile solare. Această imagine combină toate informațiile dezvăluite de cele 5 imagini anterioare și evidențiază problemele pe care ar fi bine să le corectăm înainte de a deveni vizibile pe piele.
Pregătirea pielii pentru scanare
Pentru scanare pielea trebuie să fie curată, fără produse aplicate după curățare. Cele mai bune imagini se obțin când se scanează pielea după cel puțin 6 ore de la curățare, ideal ar fi să poți curăța pielea cu 24 de ore înainte de scanare.
Curăță pielea cu atenție, asigură-te că ai îndepărtat reziduurile de produse aplicate pe ten, machiajul, sebumul și impuritățile. După curățare tamponează ușor pielea cu un servețel de hârtie și nu aplica produse cosmetice. În funcție de ora la care este programată consultanța poți alege ora la care să pregătești pielea pentru scanare.
Atenție, pielea nu este protejată de radiațiile UV și este bine să nu te expui luminii solare înainte de scanare. Imediat după scanare vei putea aplica protecție solară.
Dacă ai păr lung te rog să pregătești părul pentru scanare: prinde părul astfel încât să nu acopere fruntea. Ideal ar fi să lași părul liber și să folosești un accesoriu de păr pentru ca fruntea să fie vizibilă.
extrem de interesant
Buna Corina , cred ca nu intamplator a intrat in atentia mea acest site si te-am vazut la emisiunea Draga mea prietena,de aceea am nevoie si eu de un sfat ……de-a lungul timpului am traversat si eu o acnee acum sunt tot cu pustule care apar si dispar in functie de anumiti factori pe care nu i-am descoperit inca.. .De aceea doresc sa inlocuiesc gama de produse pe care le folosesc acum produse Julette Armand care nu as putea spune ca au fost benefice ….cu gama Paula’s clear anti Acnee doresc sa incerc produsele urm
clear pore normatizing cleanser
Clear regular strenth anti redness exfolieting solution with 2% salicylic acid
Si daresc sa te intreb daca imi recomanzi sa folosesc si rezist skin transforming multi correction tratament with azelaic acid + bha ? Deasemenea ca crema de hidratare si crema cu factor de protectie ai recomanda unui ten cu tendinte acneice… multumesc din suflet pentru ceea ce faci….
Simona,
Te sfatuiesc sa incerci produsele tratament treptat, poti folosi Clear Cleanser si Clear Regular Strenght BHA 2% doua, trei saptamani apoi sa introduci si RESIST Skin Transforming Multi Correction Treatment. Poti folosi BHA-ul seara si tratamentul RESIST dimineata.
Protectie solara: Skin Balancing Ultra Sheer SPF 30. Crema hidratanta: RESIST Clear Skin Hydrator.
Ca de la timişoreancă la timişoreancă, ba mai mult ca de la bănăţeancă la bănăţeancă (eu am copilărit la Domaşnea), ba şi mai mult ca de la mamă a celui mai …. celui băieţel, vreau să te salut şi să te felicit. Blogul tău e ca o gură de aer proaspăt în mijlocul intoxicărilor cosmetice de la ora actuală. 🙂
Buna Anatati,
Cuvintele tale au venit intr-un moment in care sinteam ca ma bat cu morile de vant si mi-au dat elan. Iti spun bine ai venit si sper sa citesti aici lucruri interesante.
Oho, nici nu ştii. Sunt absolut încântată. Atâta doar că am reuşit să termin toate articolele de citit şi mi se pare super obositor că am fost nevoită să tot dau more ca să citesc tot articolul şi apoi back şi iară more şi iară back.
Da’ baba pentru frumuseţe suferă. 😀
Iar în legătură cu morile de vânt: „o luptă-i viaţa;deci te luptă/cu dragoste de ea, cu dor…”
Şi acuma, pentru că orice laudă are un interes ascuns (:D) mă preocupă foarte tare dacă crema Gerovital H3 este într-adevăr foarte bună pentru tenul 30+ sau ba. Am ten mixt (gras în zona T) şi cred că n-am nu ştiu ce riduri, doar pe ici pe colo câte-o linie fină care mă obsedează suficient cât să petrec seara câteva minute studiind dacă s-a pronunţat sau ba. De simţit bine mă simt bine după ce-o folosesc, dar eu mă simt bine după orice cremă, aşa că aş vrea măcar una să ştiu că are efecte anti-rid. Acuma am Gerovital H3 din gama Evolution ce are şi SPF.
Pentru machiajul feţei nu folosesc decât blush, fără fond de ten.
Şi Yves Rocher pe unde se găsesc în Timişoara că nu le-am mai văzut demult să mă duc să-mi iau un demachiant bifazic de ochi (am văzut că ai zis că e bun şi eu am testat PREA multe demachiante de ochi)…
Buna Anatati,
Mi s-a parut mai simplu cu . Eu cand citesc bloguri care au dau click dreapta si – deschide in fila noua; apoi inchid fila noua si astfel am pagina principala deschisa tot timpul. Crezi ca daca acest ar deschide singur o fila noua ar fi mai bine?
Trecand la lucruri mai serioase: In primul rand tenul sub 30 de ani, tenul peste 30 de ani, tenul oricarei varste are nevoie de aceleasi ingrediente specifice tipului de ten. Am scris aici despre asta. Apoi ca sa iti spun despre un produs am nevoie sa stiu lista de ingrediente si tipul ambalajului. Ca anti rid recomand: factor de protectie in fiecare zi din an; un produs exfoliant chimic o data pe zi si un produs hidratant in fiecare zi. Rezultate care se vad 🙂
Yves Rocher este la Bega jos, demachiantul sa il cumperi cu incredere, dar sa astepti reduceri ca e cam scump (asa cum sunt multe bifazice).
atunci să-mi dai exemplu de un exfoliant chimic bun. şi voi reveni cu ce conţine gerovital asta, da-ţi trimit la contact să nu poluez aici aiurea:)
Buna Anatati,
Am scris o lista cu exfolianti aici.
Buna ziua! Pentru inceput vreau sa va felicit si de asemenea sa mentionez ca sunt foarte incantata ca am descoperit acest blog, dar mai ales sa vad ca exista oameni pasionati si dedicati unui lucru, care doresc sa impartaseasca din experienta lor si celorlalti. Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva detalii despre produsele Shiseido, eu am cumparat doua produse din gama Pureness – Deep cleansing foam si Anti-shine refreshing lotion. Va multumesc si va doresc mult succes in continuare!
Buna Alina,
Te rog muta comentariul cu copy/paste in sectiunea dedicata intrebarilor si anume Pasagera va raspunde. Acolo iti voi raspunde, dar citeste intai intrebarile pe care le pun in legatura cu produsele despre care vrei sa stii mai multe, e scris totul in articolul respectiv. Multumesc
M-ar interesa o postare despre Nuva Ring. Am vazut ca ai pomenit de el intr-un comentariu. 🙂 Multumesc
Buna Chocolate,
Tot ce stiu despre Nuva Ring stiu din propria experienta si se rezuma la doua trei cuvinte: eficient, m-am obisnuit intr-o saptamana cu el si nu l-am simtit niciodata, in nici o imprejurare.
Multumesc. O sa cer parerea ginecologului. De 9 ani iau anticonceptionale si nu mai reusesc sa ma impac cu ele.
Buna, mi-ar placea foarte mult un articol despre ingrijirea parului vara, cand parul este mult mai afectat de soare, apa marii, a piscinelor, bazinelor, etc. Tot auzim ca e indicat sa folosim sprayuri protectoare pentru par, dar care sunt acestea si ce ingrediente ar trebui sa contina? Pentru ca am invatat pe acest blog sa privim ingredientele si nu numele produsului. Mie una, mi-ar prinde de minune un astfel de articol, avand si un par lung si blond,destul de uscat. O zi frumoasa!
Buna Sandra,
Cu siguranta voi scrie si despre ingrijirea parului vara.
Buna Corina,
Eu as dori un articol despre samponul potrivit fiecarui tip de par, despre rujuri/balsamuri de buze, despre cuticule (eterna batalie intre a le taia sau nu), despre produse de styling bine formulate, care sa nu incarce parul si ….cam atat deocamdata.
Buna Nicole,
Nu imi plac produsele de par, nu o sa vezi prea multe articole despre asta.
Despre balsamuri am scris deja. Despre cuticule o sa scriu.
Buna Corina,
Ti-am citit blogul bucatica cu bucatica si mi-am luat inima in dinti ca sa postez acest comentariu pentru a te felicita din suflet pentru ceea ce faci si pentru altruismul de care dai dovada incercand sa-i ajuti pe ceilalti! Iti doresc multa sanatate tie si familiei tale si mult succes in proiectele tale , oricare ar fi acestea!.
Cu stima,
Ioana
As vrea sa te intreb despre serum-ul hidratant de la Bioderma-Hydrabio (se prezinta in falcon opac cu pompa si are urmatoerele ingrediente care mie (consultind dictionarul mi se par ok -parfumul e ultimul ingredient):
Aqua, glycerin, xylitol, sodium polyacrylate, mannitol, rhamnose, fructooligosaccarides, laminaria ochroleuca extract, niacinamide, pyrus malus (apple) fruit extract, dimethicone, cyclopentasiloxane, trideceth-6, peg/ppg-18/18 dimethicone, sodium hyaluronate, hexyldecanol, caprylic/capric triglyceride, disodium edta, chlorphenesin, phenoxyethanol, fragrance.
Ce parere ai? Este bun si pt un ten mixt-spre gras? Iti multumesc anticipat pt raspuns si pt timpul acordat!
Buna Maria,
Da, e ok, poate fi folosit pentru toate tipurile de ten, mai putin sensibil din cauza fragrance-ului.
Buna Corina
As vrea sa-ti scriu un mail si nu gasesc adresa ta nicaieri pe blog. Fie nu m-am uitat bine fie nu este.
Mi-am facut o recoltare la pustule (ma lupt cu acneea de 2 ani deja) si rezultatul a iesit pozitiv la spafilocoul auriu. Pe antibiograma scrie ca este sensibil la : Cefoxitin (rezultat superpozabil pentru peniciline cefemi, carbapenemi, beta lactamine in combinatie cu inhibitori de beta lactamaze) Clindamicin si Rifampicina. Este rezistent la Claritromicina, Eritromicina si Tetraciclina.
Am facut un tratament de 2 saptamani cu zinat la recomandarea doctorului si cam o luna n-am mai avut pustule noi dar au revenit dupa intrerupere, dupa un timp scurt. Am mai consultat un dermatolog (femeie si tanara) la care m-am dus cu antibiograma, mi-a zis ca nu e stiintifica (?!) analiza asta si mi-a recomandat zinerit si brevoxyl….
Nu folosesc nici un agent antibacterian in prezent, schema de ingrijire pe care o am e: dimineata spalat pe fata cu cleanser anti blemish paula’s ch, apoi o crema de zi matifianta cu spf 15 si ser cu antioxidanti (apoi machiaj ca toate urmele alea trebuiesc acoperite , cu colorsaty), seara demachiere, gel de curatare, Retin A sau BHA 2% Paula’s ch (le alternez) apoi ser cu antioxidanti si gel hidratant paulas ch. Pielea arata bine, nu am puncte albe, puncte negre, e supla, ferma insa odata pe saptamana imi apare o pustula dureroasa, ”adanca” care trece greu, lasa urma (nu le strng niciodata! si tot lasa urma si pata). Pustulele apar doar pe obraji. Ce antibiotic ar trebui sa iau? mi-am cam pierdut speranta ca voi scapa vreodat de ele.
Merci!
Buna Anca,
Nu am pe site adresa de mail si formularul de contact nu functioneaza mereu (remediez problema in curand).
Stafilococul auriu este destul de comun in pustule, iar analizele nu sunt stiintifice, sunt doar analize 🙂 Personal nu recomand folosirea antibioticelor pe cale orala decat in cazuri grave de acnee in care orice altceva mai putin invaziv nu fuctioneaza. Nu sunt specialista in antibiotice, dar Zinnat contine cefuroximă axetil, nu contine nici una din substantele la care stafilococul tau este sensibil.
Zineryt este eritromicina in alcool, iar stafilococul tau este rezistent la eritromicina (nu mai spun nimic de alcool, stie toata lumea ca nu sunt de acord cu folosirea acestui ingredient pe ten). Brevoxylul este un antibacterian cu spectru larg care poate avea efecte benefice si asupra afectiunii tale.
Inainte de a lua un antibiotic (pe care daca doresti sa il folosesti iti recomand sa fie cu aplicare locala) iti recomand sa incerci urmatoarea schema de tratament:
Dimineata: curatarea tenului, BHA 2%, SPF peste 15 mai ales ca vine vara si nu poti reaplica protectia solara daca folosesti machiaj, fond de ten. Daca doresti sa aplici serul o poti face insa ar fi bine sa aplici inainte de SPF (https://pasagera.ro/cand-aplica-produsul-protectie-solara.html).
Seara: demachiere, curatarea tenului, o seara Retin-a o seara un produs cu benzoyl peroxide pe pustule si in zona imediat apropiata (sunt mai multe in articolul despre BP, iti recomand sa o alegi pe cea mai putin iritanta), ser cu antioxidanti, hidratare (in orice ordine doresti).
Am construit schema incluzand toate produsele pe care le folosesti.
Daca dupa 4 saptamani pielea ta inca mai are aceste pustule poti lua in considerare folosirea unui antibiotic, dar eu cred ca nu va mai fi nevoie.
Atentie: sa nu spargi pustulele, sa nu pui mana pe ten niciodata, sa nu freci pielea, sa folosesti prosoape de hartie sau sa schimbi prospul dupa doua zile, sa schimbi fata de perna, etc, toate indicatiile de la acnee raman valabile.
Buna Corina,
Cefuroxima ce i-a fost prescrisa ca tratament corespunde antibiogramei, este un antibiotic beta-lactamic, o cefalosporina de generatia a II-a, rezistenta la beta-lactamaze. Imi cer scuze de interventie, dar sunt pasionata de medicamente 😀
Buna Andra,
Nu pot sa te contrazic, nu sunt pasionata de antibiotice. Din antibiograma eu nu am inteles ca un antibiotic rezistent la beta lactamaze ar fi solutia pentru bacteria respectiva, dar, repet, nu sunt specialista in antibiotice.
Vroiam sa te intreb daca ai putea sa ma ajuti cu o lista de produse antibiotice pentru uz cutanat care sa nu contina iritanti. Te-ar interesa sa scrii un articol informativ?
Iti multumesc.
Buna Corina,
Eu sunt studenta abia in anul 3 la farmacie, iar deocamdata la chimie farmaceutica studiem doar substanetele medicamentoase ca atare, iar produsele farmaceutice in care se gasesc le mentionam doar in liste cu scop informativ, fara sa invatam si excipientii; mai multe despre ei vom invata la tehnologie farmaceutica. Am terminat clasa antibioticelor, am toate informatiile despre antibioticele de uz cutanat, insa cu ce doresti tu as putea sa te ajut la vara (iulie), cand voi face practica in farmacie si voi avea acces la toate produsele, ca sa pot sti exact si ce se gaseste pe piata noastra si toti excipientii. Chiar mi-ar face placere 🙂
Buna Andra,
Perfect, m-ai ajuta foarte mult cu o lista de produse antibiotice, eventual o sa iti dau o lista de substante mai des intalnite in antibiograme. Iti multumesc foarte mult si astept vesti in iulie cand esti in practica.
Buna Andra! merci de lamurire. Totusi de ce nu a trecut infectia daca am folosit zinat? trecuie folosit mai multe saptamani? mie mi-a zis doctorul sa iau 10 zile, eu m-am incapatanat sa fac tratamentul 2 saptamani si tot am in continuare pustule. In cazul in care schema indicata de Corina, nu functioneaza in cazul meu, stii vreun antibiotic orla sau local care ar corespunde cu antibiograma mea? in afara de zinat (si zinat as lua dar pentru cat timp, daca 2 saptamani nu-i suficient?)
Mai am o singura intrebare si nu conteaza cine raspunde la ea, Corina sau Andra. Poate acest safilococ auriu pe care il am pe piele sau sub piele sa migreze altundeva in corp, la vreun organ? poate suna ciudat a si tampa intrebarea mea, dar o cunsotinta de-a mea a murit anul trecut la 35 de ani dupa ce a facut septicemie, avea stafilococ auriu si ii atacase ficatul, rinichii, plamanii.
Buna Anca,
Cunosc multe cazuri de afectiuni cu stafilococi (chiar eu am fost unul dintre ele) si iti pot spune ca este foarte putin probabil ca doar dupa 10 zile de antibiotic luat pe cale orala sa iti vindeci pielea. Cunosc o gramada de cazuri care dupa tratamente complexe au refacut analizele si s-au gasit alte bacterii, alte antibiotice. De aceea, din punctul meu de vedere, inainte de a pune un diagnostic gen: stafilococ auriu ar trebui sa faci analize din mai multe pustule, pe o perioada de cel putin 30 de zile, sa faci exudate faringiene si nazale si sa tratezi problema local in primul rand. Din experienta mea cu acest tip de afectiuni iti pot spune ca o ingrijire potrivita la nivel local (fara antibiotice), o alimentatie sanatoasa, multa apa si miscarea fac mai mult decat 2 saptamani de pastile antibiotice.
Cu multa rabdare si mai ales incredere in tine poti ajunge sa iti vindeci pielea. Sa nu uiti ca organismul nostru are un sistem de aparare foarte bine pus la punct impotriva acestor bacterii, este nevoie doar sa intaresti sistemul imunitar pentru a-l ajuta sa lupte cu ele.
Cat despre migrarea acestei bacterii spre alte organe, este posibil ca deja el sa fie prezent (in general in nas sau gat daca afectiunile sunt pe fata), dar nu ar trebui sa te ingrijorezi. Cazurile grave de infectii cu stafilococ auriu sunt evidente de la inceput.
Buna Corina
De cand mi-ai ”prescris” rutina(exfoliant dimineata si o seara brevoxyl si una Retin A) am urmat-o in fiecare zi si as vrea sa-ti zic care sunt pana acum efectele. De la o pustula pe saptamana am ajuns la una la 2 pe zi, efectiv fata mea este santier in lucru. Pielea pe langa nas si buze se desuameaza zilnic. In jurul narilor am o crusta. Am incercat sa o indeprtez pe o mica potiune si mi-am facut rana. Spune-mi te rog ce ar trebui sa fac. Mentionez ca folosesc protectie solara 30 (paula’s ch). Merci si imi cer scuze daca nu e ok ca am scris aici, as vrea doar sa stii ca sunt tot aceeasi Anca de mai sus, cu stafolococul cu tot 🙁 .
Buna Anca,
Cum ai introdus produsele in rutina zilnica, ai urmat instructiunile din acest articol: https://pasagera.ro/produse-destinate-ingrijirii-pielii-si-integrarea-lor-in-rutina-zilnica.html.
Opreste tot ce folosesti timp de o saptamana, reactia tenului tau la ingrediente nu este cea potrivita. Urmeaza o schema de ingrijire descrisa in acest articol: https://pasagera.ro/ten-iritat-rutina-zilnica-de-ingrijire-si-masuri-de-urgenta-pentru-ameliorarea-iritatiei.html.
Dupa retragerea iritatiei poti incerca din nou schema propusa anterior introducand produsele pe rand, incepi cu BHA 2%, apoi cu brevoxyl si in ultimul rand cu Retin-a. Urmaresti cu atentie reactia pielii, scopul nu este sa ai fata „un santier”. Unele persoane nu tolereaza benzoyl peroxide de exemplu, in acest caz poti folosi acid azelaic. Unele persoane nu tolereaza Retin-a, iar in acest caz poti incerca un ser cu retinol.
Daca ai cunostinte in alte tari poti cauta in loc de Retin-a un produs care se numeste Differin si care contine ca ingredient activ adapalene, un tretinoid de generatia 3 care are efecte secundare minore.
De asemenea te incurajez sa citesti mai multe articole din acest blog, gasesti informatii despre ingrediente si reactiile lor. Imi pare rau pentru iritatia tenului tau si sper sa se amelioreze in cel mai scurt timp.
Buna,
Iti multumesc mult si din suflet pentru raspunsul prompt. Mi-ai recomandat sa folosesc exfoliant chimic dimineata si o seara brevoxyl si una retin A (ziua spf hidratant si seara hidratare si eventual ser). Am urmat rutina recomandata de tine si in prima saptamana a fost ok, o usoara descuamare, ”cosurile” se imputinau. Cititnd din nou articolul despre integrarea produselor in rutina zilnica observ ca probabil tu te-ai referit la faptul ca trebuie sa le folosesc pe rand ca in articol, nu cum le-am folosit eu: in fiecare dimineata exfoliere chimica cu bha 2% lotiune P aula’s Ch, si in fiecare seara fie rein a fie brevoxyl. Eu nu am inecput sa le bag treptat in rutina si pe toate 3 in aceeasi saptamana in fiecare zi, si am continuat cateva zile si dupa ce fata a suferit o eruptie si a inceput sa se descuameze excesiv. Acum o sa intrerup folosirea lor o saptamana si apoi le voi introduce treptat. Mai am niste intrebari: a contribuit la iritatia mea si faptul ca produsele pe care le folosesc de la paula’s ch sunt matifiante? crema de zi cu sf 15 (Daily mattifying sunscreen 15) si serul cu antioxidanti tot matifiant. Mentionez ca am mai folosit in multe zile lotiune cu spf 30 pentru ten normal si uscat tot Paula ch, dar aceasta lasa un film gras pe fata si am preferat produsele matifiante.
Buna Anca,
Imi asum vina de a nu iti fi descris felul in care se introduc produsele noi in rutina zilnica, eu am presupus ca ai citit toate articolele despre rutina si mai ales despre produse si posibilele lor reactii adverse.
Intrerupe folosirea lor si ia-o de la inceput cu mare atentie.
Nu conteaza ca ai folosit produsule matifiante, acelea doar sunt usor absorbante de sebum, nu contribuie la iritatia data de ingredientele exfoliante, antibacteriene si tretinoizi. E foarte important sa folosesti SPF-ul cu factor mai mare si sa aplici o cantitate generoasa. Paula are si un SPF 45, eu pe acela il prefer vara daca nu am posibilitatea sa reaplic produs in timpul zilei. Produsele destinate tenului uscat nu iti sunt potrivite. Peste SPF-uri eu aplic o pudra translucida pentru a combate acel film gras pe care il lasa mai toate SPF-uri cu factor mai mare.
Buna Corina,
Ma bucur f mult ca am gasit blogul tau si iti multumesc mult pentru efortul care il faci pentru noi toti. Vroiam sa te intreb ce parere ai despre produsele Academie? Sunt ele bine formulate in general?
Am o iritatie de o juma de an si in urma schimbarii produselor de ingrijire observam ca iritatia persista. Acum incerc sa urmez sfaturile tale si observ deja unele schimbari. Insa vroiam deja sa schimb si produsele cu o gama profesionala. Ce parere ai?
Multumesc f mult!
Buna Violetik,
Din pacate nu stiu ce ingrediente contin produsele Academie. Nu conteaza producatorul, conteaza doar ingredientele unui produs, iar daca un produs este bine sau prost formulat nu inseamna ca toate produsele aceluiasi brand sunt la fel. Asa zisele produse „profesionale” sunt doar marketing, nu conteaza cum sunt denumite ele, sunt doar produse cosmetice si conteaza doar formula lor.
Buna ziua,
Am o mare problema si pana acum am tot cautat si n-am gasit nicio solutie.
Forma ochilor mei este de asa natura incat cand ma uit in sus sau cand deschid ochii foarte tare, genele imi ating portiunea imediat de sub sprancene, lasand urme de rimel.
Asta se intampla numai vara, datorita caldurii – nu stiu exact daca e pentru ca transpir sau se „topeste” putin rimelul (sau amandoua).
Am incercat foarte multe tipuri de rimel, insa la toate se intampla acelasi lucru. O prietena mi-a sugerat sa folosesc mai mult primer sau mai mult fard – nicio schimbare.
Din 10 in 10 minute imi verific ochii ca sa vad daca mi s-a mai intins rimelul si va dati seama, nu este comod deloc.
Puteti sa ma ajutati, va rog?
Multumesc anticipat!
Buna Monica,
Intr-adevar problema ta este neobisnuita. Da, probabil datorita caldurii rimelul are o consistenta mai lichida. Banuiesc ca ai folosit si rimeluri water resistant.
Ce as face eu daca as fi in locul tau:
Dupa ce as aplica rimelul mi-as sterge varfurile genelor de rimel, nu de tot, dar cel putin o mare parte din el l-as indeparta. As incerca oricum sa rimelez genele cu o pensula uscata pentru a ma asigura ca nu exista exces.
Am o prietena care nu foloseste rimel, dar le are atat de lungi incat o deranjeaza (foloseste picaturi pentru glaucom care duc la cresterea excesiva a genelor). Ea le tunde varfurile din cand in cand.
Bună seara. Ma interesează daca acest tratament trateaza şi pigmentatia deoarece cosmetologul a zis ca ajută ,dar am dubii căci nicăieri nu scrie despre asta
Buna!
Acum 4 ani mi-am scos chirurgical o alunita iar in locul ei cicatricea s-a transformat intr-un cheloid. Am aplicat in urma indrumarii medicului dermatolod Zeraderm un gel pe baza de polysiloxane care nu a avut niciun efect. In urma citirii blogului pentru cicatrici am vazut ca recomanzi acizi AHA si BHA si retinoizi. Intrebarile mele sunt:
1. Ce acid este mai bun pentru tipul asta de probleme, am o piele uscata spre normala in zona cu alunita ( este pe piept). Eu am deja BHA lichid, ma gandeam sa incerc intai cu el.
2. Ce alte variante ar mai fii. De inca o incizie chirurgicala mi-e frica…nu vreau sa iasa ceva si mai urat.
Multumesc frumos!
Buna Andra,
Din pacate exfoliantii chimici nu au nici un efect asupra cicatricilor cheloide, indiferent de concentratia lor. Nici peelingurile chimice cu AHA, BHA sau TCA nu au efecte asupra acestor cicatrici.
Nu cunosc tratamente aplicate local care sa amelioreze aspectul cicatricilor cheloide.
Felicitari!
Vreau doar sa va spun ca aveti mult mai multi cititori decat comenteaza! 🙂
Va urmaresc de multa vreme dar in ultimele zile am devenit maniaca :))
iti multumesc inca o data pentru sfaturile acordate
tocmai cand am inceput sa aplic sfaturile tale pt un ten curat m-am lovit de o alta problema: herpesul. mi-a aparut pe santul nazo-labial ( am baut apa rece pe stomacul gol…asa patesc de fiecare data si evit cat pot ) si nu stiu ce sa- i fac mai exact. inainte il uscam cu alcool sau ulei volatil de lamaie,dar ramanea o pata in urma lui .
sti ce este de facut in aceasta situatie?
multumesc
Buna Anca,
Herpesul este un virus, nu se activeaza daca bei apa rece pe stomacul gol. Daca esti convinsa ca ai un herpes trateaza-l ca pe un herpes cu aciclovir (Zovirax sau forma generica Aciclovir).
Chiar si plasturii de la Compeed sunt eficienti, contin acelasi ingredient activ, iar in plus izoleaza zona de mediul extern ajutand astfel pielea sa se vindece mai repede. Banuiesc ca ai o papula care seamana foarte bine cu un efectele virusului herpes, dar, in primele zile de evolutie chiar si impetigo seamana cu herpes. Totusi, tu cunosti mai bine problema si este posibil sa fie herpes, dar ma indoiesc ca s-a activat din cauza apei rece 🙂
Nu mai stiu la ce post am citit ca urmezi niste cursuri si ca iti vei deschide cabinet. Indraznesc sa te intreb, aici, despre ce cursuri e vorba si ce profil va avea cabinetul.
Buna Crigri,
Urmez o scoala de estetica, cabinetul este de consultanta cosmetica, in Timisoara.
Buna,
Te-am descoperit de foarte putin timp, nu am reusit sa-ti citesc toate articolele, dar intentionez sa o fac.Am 31 de ani si de cateva luni, mai exact 2, mi-au aparut in zona pometilor o acnee nodulo chistica, dureroasa combinata cu acnee rozacee,diagnostic dat de medicul dermatolog.La indrumarea acestuia am urmat, timp de o luna, un trament cu Unidox(timp de 2 saptamani, un comprimat/zi iar in celelalte doua jumatate de comprimat/zi), iar pentru fata mi-a prescris un preparat farmaceutic cu clindamicina.Cat am timp am urmat tratamentul acneea disparuse si m-am gandit ca am scapat de ea, dar nu a fost decat o iluzie.
M-am reintors la medicul dermatolog, dupa ce am refacut toate analizele(hemoleucograma, ginecologie(lama + papanicolau) endocrinologie, exdudat faringian, helicobacter pylori, ac anti nucleari si toate rezultatele erau bune(nu am dereglari hormonale, fara ovare polochistice etc, desi acum un an am luat anticonceptionale si am crezut ca poate fi ceva hormonal).
De data aceasta medicul dermatolog mi-a prescris Skinoren gel si o crema antiroseata de la Avene.
Precizez ca folosesc de cativa ani doar dermatocosmetice(Bioderma, Avene, Oxiance, Ivatherm + sampon Ducray sau Vichy)avand o usoara dermatita si un ten sensibil,mixt.
Nu fumez, nu consum bauturi alcooloce, nu exista seara fara sa ma demachiez si am un regim alimentar echilibrat(salate, apa plata, somn 8 ore, fara dulciuri in exces)
Neavand nici un rezultat cu skinoren, am luat legatura cu alt dermatolog iar acesta mi-a prescris Brevoxyl.Dupa cateva zile mi se descuama fata(am zis ca e ok pentru ca le usoca) dar am facut si o inflamatie in zona fetei de toata frumusetea(piele foarte rosie, umflata si dureroasa).
Am renuntat la a mai folosi Brevoxyl si am utilizat doar cataplasme de ceai cu galbenele si ulei de argan+ un comprimat de zinc/zi.
Tenul meu cat de cat si-a revenit(nu mai e rosu)dar de acneea dureroasa nu am scapat, ultima solutie a dermatologului fiind Roaccutane.
Inainte de a apela la tratamentul cu Roaccutane,am fost si la Institutul Cantacuzino pentru a apela, daca e cazul la autovaccin.
Precize ca acum dimineata folosesc Oxyance Purify Oily Skin + Crema Avene Antirougeurs Fort, iar seara demachiere cu apa termala + acelasi gel de curatare Oxyance + aplicare pe pustule a unei creme pe baza de acid salicilic cu talc(preparat in farmacie)+ ulei de argan pentru hidratare.
Inainte pentru hidratare foloseam si Avene Clean Ac, dar imi apareau tot mai multe cosuri si nu am mai utilizat aceasta crema.De asemenea, pana acum, precizez ca foloseam doar Fond de ten de la Roche Posay.
In functie de rezultatul de la Cantacuzino,impreuna cu medicul dermatolog vom lua o hotarare de a folosi sau nu Roaccutane.
In prezent ,pe par ,ma spal cu Vichi Dercos deoarece am tendinta de a face cojite.
Te rog ajuta-ma cu un sfat pentru a aborda cat mai corect(din punct de vedere cosmetic) aceasta situatie.
Multumesc anticipat.
Buna Simona,
Din punctul meu de vedere Roaccutane este ultima solutie care ar trebui abordata de femeile ce doresc sa aiba copii in viitor, bineinteles fiecare alege si hotaraste pentru el.
In functie de rezultat poti alege un antibiotic local daca e cazul. Nestiind care este cauza afectiunii de care suferi e foarte greu sa iti recomand ceva foarte precis.
Daca as fi sa iti dau un sfat ti-as recomanda sa incerci o rutina zilnica care sa contina: curatare blanda, dar eficienta, protectie solara zilnica, un produs cu 2% acid salicilic (lichidul Paulei Choice este excelent), un retinoid (de preferinta Differin) si o crema hidratanta lejera, aplicata seara.
Renunta la uleiul de argan, nu este potrivit tenului mixt si nici in cazurile de acnee. Renunta la orice produs cu iritanti, citeste articolele despre curatare, exfoliere, protectie solara, hidratare, acnee (ce sa nu faci). Foloseste perna pe care dormi doar o seara.
Rutina ta contine produse cu iritanti si nu este corecta (vezi demachierea cu apa termala), folosirea uleiului de argan, lipsa protectie solare (poate fi un motiv al pustulelor de pe piele). Asigura-te de asemenea ca fondul de ten pe care il folosesti nu contine iritanti, emolienti si este potrivit tipului tau de ten.
Cand ai facut analizele hormonale ai cerut si nivelul de testosteron?
Citeste si articolele despre „dermatocosmetice”, le gasesti in categoria Mituri si realitati cosmetice.
Multumesc mult pentru raspuns.Sunt disperata in a gasi o solutie deoarece am incercat tot ce era posibil, fara nici un rezultat iar tenul meu arata tot mai rau pe zi ce trece.
Azi am primit raspuns de la Cantacuzino: stafilococ coagulaza negativ, Sensibil:
Rifampicina(RD), Trimetoprim+Sulfametoxazol(SXT)
Rezistent:
Amoxicilina+Ac. Clavulanic (AMC), Cefuroxim(CXM), Claritromicina(CLR), Clindamicina(DA), Doxiciclina(DO), Gentamicina(CN), Ofloxacin(OFX), Oxacilina(OX), Penicilina(P)
Cei doi dermatologi la care merg insista cu Roaccutane, iar eu, ca si tine, am aceeasi parere.
Crezi ca autovaccinul de la Cantacuzino ma va ajuta?
Protectie solara folosesc de la Bioderma.De asemenea acum mi-au recomandat sa folosesc seara crema cu marul lupului, arnica si galbenele.(te rog sa-mi spui daca este ok deoarece ma simt un fel de cobai)
Fondul de ten folosit pana acum, La Roche Posay Toleraine, este cu acoperire medie, cu SPF 20, e un produs dermacosmetic,non comediogen si potrivit tenului sensibil,cu tendinta acneica, dar acum, avand aceste probleme mi-e practic imposibil sa-l mai folosesc deoerece fata mea ar arata si mai rau.
Ca si ingrediente acesta are: AQUA / WATER ,CYCLOPENTASILOXANE , DIMETHICONE ,GLYCERIN
POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE ,PENTYLENE GLYCOL ,CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE ,HEXYL LAURATE ,MAGNESIUM SULFATE ,DISTEARDIMONIUM HECTORITE ,ACETYLATED GLYCOL STEARATE ,ETHYLHEXYLGLYCERIN ,TRISTEARIN ,CELLULOSE, GUM ,ACRYLATES COPOLYMER ,DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE ,ALUMINUM HYDROXIDE
May also contain
CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE
CI 77499
CI 77492
CI 77491 / IRON OXIDE
Nivelul Testosteronului era 0,73 ng/mL.
In cazul in care imi transmiti o adresa de mail,pot atasat cateva foto pentru a-ti da seama cum arata tenul meu inainte si cum arata acum…
Multumesc inca o data pentru ajutor si astept raspunsul tau.
Buna Simona,
Stafilococul ce este prezent pe pielea ta nu este patogen.
Dermatocosmetic, non comedogen, nu inseamna nimic, citeste te rog articolul despre aceste produse.
Iti scriu mail, dar cel mai simplu ar fi sa vii la cabinet sa te vad.
Buna Corina,
tocmai am gasit in articolele tale ca Bioderma- crema cu factor de protectie, ce o folosesc si eu, contine alcool si alti iritanti si nu este ok.(dupa cum vezi incep sa invat, asa ca orice fel de sfaturi sunt bine venite, si cele mai elementare, ca sa vad unde gresesc si sa repar).
Dupa ce am folosit brevoxyl, tenul meu a devenit foarte uscat si este clar ca are nevoie de hidratare.
Am regasit in articolele tale ca o crema buna ar fi Peter Thomas Roth Clinni-Matte All Day Oil-Control SPF 20 (nu stiu inca daca se gaseste la noi, dar daca nu o gasesc ma voi orienta cate Paula’s choice-Skin Balancing Daily Mattifying Lotion with SPF 15 & Antioxidants, for Normal to Oily/Combination Skin – ten normal/gras, mixt + lichidul cu acid salicilic, folosit seara).
Am rugamintea sa-mi spui ce ulei as putea folosi.Nu stiu daca cel de nuci de macadamia este bun pentru tenul meu si problemele mele.
De asemenea, am rugamintea sa-mi spui ce parere ai despre Boots No7 – Beautifully Balanced Purifying Cleanser, for Oily/Combination Skin
Unde pot gasi, printre articolele tale, sfaturi privind sampoanele pentru scalpul cu cojite?
Imi cer scuze ca te stresez cu intrebarile dar esti singura care ma poate ajuta sa aleg produse cat mai bune, astfel incat sa reusesc sa inving acneea rozacee combinata cu cea nodulo-chistica dar si dermatita care-mi da batai de cap.
Multumesc
Buna Simona,
Citeste articolul despre uleiuri vegetale.
Produsul Boots este bine formulat.
Nu am scris despre sampoane prea multe articole, despre dermatita seboreica am scris, poti folosi motorul de cautare.
Felicitari pentru cabinet! Pacat ca nu sunt din Timisoara.. Ar fi minunat sa vii si la Bucuresti cu o astfel de idee, dar din pacate nu te poti imparti in doua…
Buna Corina
Ma numesc Ana si ti-am descoperit blogul relativ recent- l-am parcurs integral, in cautarea unor solutii pentru problemele mele. Deoarece ele sunt cam multe, iar resursele sunt limitate, vreau sa merg cat de cat la sigur si de aceea am ales varianta de a-ti scrie direct, in speranta ca experienta ta imi va indica cele mai bune alegeri. Am 25 de ani, tenul mixt, foarte usor masliniu. Insa pe toata zona T si tample am in permanenta eruptii acneice. Sufar enorm pt ca pielea obrajilor e atat de frumoasa si mi-as dori sa pot sa las de-o parte fondul de ten. macar cativa ani 🙁 din cauza cosurilor, am cicatrici pe frunte, care au ramas albe. Citind si despre produsele Paula’s Choice, vroiam sa te intreb ce-mi recomanzi. Mi-as dori sa-i ofer tenului si hidratare si protectie uv. de la atatea produse pt uscarea cosurilor mi se pare ca am si riduri, tenul nu are straluire, e tern si ofilit. Apoi as mai avea o intrebare pentru zonele afectate de keratosis pilaris si de cicatricile sale, ce produse ai recomanda? Multumesc mult de tot si astept raspunsul tau ca pe soare, ca sa-mi pot lua produsele
Buna Ana,
Ai nevoie de o rutina de ingrijire zilnica care sa contina curatare cu produs solubil in apa (Skin Balancing Cleanser), protectie solara (Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray), exfoliere (BHA 2% gel), hidratare (RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator) si ser cu retinol (RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum). Pe pustule trebuie sa aplici un produs antibacterian (gen Brevoxyl).
Important este sa stabilesti cauza aparitiei pustulelor.
Pentru keratosis pilaris foloseste BHA 2%, iar pentru cicatrici poti folosi peelinguri cu concentratie mai mare de acizi. Bineinteles hidratarea e necesara.
Pentru detalii despre rutina ta zilnica, explicarea introducerii produselor in rutina si folosirea corecta a lor te astept la cabinet.
Felicitari pt cabinet! Mi-as fi dorit foarte mult sa fi existat asa ceva si in Bucuresti, am probleme cu tenul si nu pot scapa de ele!
Ce parere ai despre urmatoarele produse?
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Water (Aqua), Lanolin, Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Beeswax (Cera Flava), Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*.
* from natural essential oils (crema de fata pt copii weleda)
Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Glyceryl Oleate, Calendula Officinalis Extract, Sodium Beeswax, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*.
* from natural essential oils (lapte de corp cu galbenele pt copii)
Water (Aqua), Coco-Glucoside, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*.
* from natural essential oils (weleda pt copii sampon si gel de dus)
Buna Alexandra,
Pune intrebarea in articolul dedicat analizei produselor cosmetice propuse de cititori.
Buna,
Am descoperit de curand blogul, am gasit foarte multe informatii utile pt. mine si am descoperit multe greseli care le faceam in rutina zilnica de ingrijire. Sunt una din persoanele care se confrunta cu acneea de multi ani, in prezent am 30 de ani. Ultimul tratament urmat a fost acum 4 ani, timp de 4 luni am urmat tratamentul cu Roaccutane in paralel cu Skinoren care mi-au agravat si mai mult acneea, fapt ce m-a determinat sa intrerup tratamentul si sa ma resemnez. De-alungul timpului am folosit cremele de la Avene si La Roche Posay care nu mi-au facut nici rau nici bine, aveam perioade de ameliorare, Retin A nu mi-a priit ma iritam foarte tare. Tenul meu este gras si uscat in jurul gurii, pe obraji si linia maxilarului am puncte negre si puncte albe chistice care se inflameaza plus semnele de la acnee si pete rosii. Rutina de ingrijire de ceva vreme este urmatoarea: seara demachere cu Bioderma Sebium H2O, aplic Buffering lotion de la Mario Badescu sau Lysalpha Cicapeel de la SVR, dimineata demachere cu Sebium H2O, aplic crema Healinc Cream de la Mario Badescu, apoi pudra Special Healing Powder de la Mario B, fond de ten. De curand am inceput sa folosesc dimineata 2 produse de la Clarins Fluid Regulateur ultra matifiant si serum anti pores dilates insa nu cred ca imi sunt benefice deoarece a inceput sa mi se irite fruntea unde nu aveam probleme. Doresc sa incep de la zero, am citit despre produsele de la Paula’s Choice mi se par foarte indicate, daca ar fi dupa mine le-as achizitiona pe toate, ma poti ajuta cu o parere cu privirea la o schema de tratament si ingrijire? Multumesc.
Buna Carmen,
Da, te pot ajuta, dar te rog sa vii la cabinet pentru consultanta, toate sfaturile pe care le pot da pe blog sunt doar generale pentru ca nu am raspunsul multor intrebari. Ai facut si faci greseli (de exemplu in timpul tratamentului cu Roaccutane nu ai voie sa folosesti Skinoren; curatarea tenului nu se face cu solutie micelara, trebuie sa folosesti protectie solara in fiecare zi, etc), iar pentru a-ti explica cum iti poti trata acneea am nevoie de 2 ore pentru a-ti explica ce este pielea si cum functioneaza ea, de ce iti apar pustulele (am nevoie si de analiza bacteriologica din pustule), cum se trateaza acneea local si cum se trateaza la nivelul intregului organism (de la felul in care iti usuci pielea dupa curatare pana la alimentatie corecta), etc.
Daca vrei doar o rutina zilnica generala incearca:
Paula’s Choice Skin Balancing Cleanser, BHA 2% Gel, Skin Balancing SPF 15, Skin Balancing Moisture Gel, Skin Balancing Serum si Brevoxyl pe pete. Bineinteles trebuie sa introduci produsele treptat in rutina zilnica si sa respecti timpul de asteptare intre aplicarile produselor (citeste si rutina de ingrijire a tenului acneic si articolele despre exfolianti, produse antibacteriene, hidratare, protectie solara, etc).
Iti multumesc pentru raspunsul prompt. As fi venit la cabinet, insa eu sunt in Bucuresti si timpul liber este foarte limitat chiar si in weekend. Am fost acum doi ani la Institutul Cantacuzino pt o recoltare insa nu a avut cum sa-mi recolteze pt ca nu era nicio pustula inflamata, dna asistenta mi-a spus ca pt acneea mea nu este necesar pt ca nu e nimic grav :). Am citit la tine pe blog de clinica Biolumimedica care efectueaza astfel de analize, vreau sa ma duc sambata pt efectua analiza bacteriologica.
Tratamentul gresit urmat a fost la recomandarea dr. Nedelcu destul de renumit in Bucuresti, care mi-a prescris si un alt medicament care mi-a provocat dereglari ale menstrei – si dansul imi spunea ca nu tratamentul e vinovat, insa pe prospectul acelui medicament era trecuta aceasta reactie adversa, plus vaccinul saptamanal.
Voi achizitiona produsele pe care mi le-ai recomandat luna viitoare – voi pleca in SUA si am sa le iau de acolo, pana atunci sper sa am si rezultatul la analiza bacteriologica si voi reveni sa-ti comunic rezultatul, poate vor fi necesare modificari la schema propusa. Multumesc frumos!
Buna Carmen,
Poti merge la recoltare, sa ai 2-3 pustule in puseu.
Da, in SUA sunt mai ieftine, sa iti achizitionezi si BHA 9, produsul nu este disponibil in Europa. In SUA Paula comercializeaza un produs cu benzoyl peroxide 2.5%, alege-l pe acela in loc de Brevoxyl, este mai bland.
buna, m-am hotarat sa incep sa folosesc uleiuri in loc de creme
am tenul mixt si dupa ce am citit articolele tale mi-am dat seama cam de ce as avea nevoie
am cautat pe net uleiurile de care am nevoie insa singurul site unde le-am gasit pe toate, le vinde la 100 ml sau 50 ml …iar eu vreau sa fac un amestec, asta inseamna sa-mi i-au 1 litru intreg de ulei :S, din care sa folosesc doar 200 – 250 in 6 luni pana cand expira
intr-un final am gasit un site unde se vand la 10 ml … dar nu au poze la produse , asa ca i-am intrebat despre ambalajul produselo
https://www.facebook.com/cosmetica.bio.ro/posts/387931141289650
nu stiu daca va deschide linkul la tine … dar m-am lamurit cat de nepriceputi sunt
as vrea te rog daca ai putea sa-mi dai un sfat …. sa cumpar uleiuri la 100 ml si sa arunc 70% din ele ca expira ??? stiu ca tu comanzi din londra, am cautat pe net site-uri insa majoritatea nu trimit uleiuri in alte tari.
Buna Khamis,
Nu se deschide link-ul.
Eu am o gramada de uleiuri, le tin in frigider. Le folosesc si pe corp, nu numai pe ten.
Si cele pe care le comand eu au cantitati de 50/100 ml, dar le folosesc si pentru uleiul de barberit al sotului meu si dupa epilat, nu prea le arunc.
Nu toate uleiurile au termen de valabilitate 6 luni, eu am unele chiar cu 18 luni. Jojoba nu expira de exemplu.
Buna Corina,
sunt aproape 4 luni de cand am inceput rutina construita pe baza informatiilor din articole tale. Folosesc produse solubile pt curatarea fetei dimineata si seara, BHA 2% dimineata si seara (am folosit BHA timp de 2 luni doar seara, dar efectele nu erau deloc vizibile), protectie solara, Brevoxyl (doar seara daca am pustule) si hidratare.
Totusi fata mea nu este curata, cosuri imi apar doar rar dar am in continuare puncte albe care se vad la lumina artificiala si se simt la atingere. In plus mi-a aparut o acnee papulo pustuloasa in zona maxilarului si sub barbie.
Nu stiu unde gresesc, m-am tot gandit ca am nevoie de un BHA mai puternic sau de un peeling pe baza de acid salicilc cum este cel de la bravura london.
Te rog sa ma indrumi inca o data.
Mmultumesc
Buna Nicoleta,
Spune-mi te rog ce varianta de BHA ai (gel, lotiune, lichid)?
Pustulele vor aparea in continuare daca sunt de natura hormonala de exemplu. Produsele cosmetice nu opresc excesul de sebum, iar daca problema este nivelul mare de testosteron poti avea pustule foarte mult timp.
Spune-mi te rog, astepti cateva minute inainte sa aplici BHA si dupa ce l-ai aplicat?
Punctele albe trebuie extrase la o cosmeticiana priceputa sau la un dermatolog.
Eu as zice sa cumperi Differin (din orice tara din Europa cu reteta din Romania), te va ajuta foarte mult.
Varianta de BHA pe care o folosesc este cea de lotiune, si astept atat dupa curatare cat si dupa aplicare vreo 15 minute. M-as duce la dermatolog, dar ultima oara cand am fost nici nu a prea interesat-o cum arata fata mea ci sa grabit sa-mi prescrie un sapun lichid si differine, care nu au dat rezultate mai deloc.
Eu ma gandeam deja la un peeling facut acasa, ca cel e la bravura sau atunci cand termin BHA de acum sa mi-l iau pe cel de 9% care nu este disponibil in Europa de altfel.
Mersi inca o data
Buna Nicoleta,
Renunta la lotiunea BHA si foloseste lichidul. Ai folosit Differin si nu te-a ajutat? Te ajuta cu pustulele, nu cu punctele negre, dar este un retionoid foarte puternic cu efecte imediate.
Poti incerca peelingurile, dar tot folosirea zilnica a exfoliantului BHA 2% iti va fi de ajutor pe termen lung, nu poti sa faci 10 sedinte de peeling si apoi sa nu mai folosesti exfolianti.
Buna … ai publicat vreun articol despre cremele pentru bust ?
As vrea sa stiu si ce ar trebui sa folosesc…in comert sunt multe creme dar mai toate au parabeni si tot felul de substante daunatoare…
Ma poti ajuta ?
Buna Geoxy,
Parabenii nu sunt daunatori, vezi articolul despre parabeni.
Orice crema de corp bine formulata este potrivita pentru bust ca ingrijire a pielii, nu exista produse cosmetice care sa ajuta la fermitatea bustului. E ca si cum ai cere unui produs cosmetic sa sustina glanda mamara sau muschii pectorali.
Buna! Am si eu nevoie de un sfat…In zona barbiei, mai jos de coltul buzei, de o parte si de alta mi se formeaza puncte albe de grasime, care se transforma in cosuri foarte urate si daca le las in pace si daca scot acele puncte de grasime.Exact aceeasi problema o am intre sprancene deasupra nasului(zici ca sunt indianca…). Tenul meu este mixt.Folosesc pentru curatare un sapun lichid cu glicerina si albastrele cumparat din farmacie, seara o crema regeneratoare de la Yves rocher pure calendula, iar peste zi aplic crema BB Cream Miracle Skin Perfector de la Garnier.Cand mi se fac acele cosuri le tratez cu Skinoren si trec o perioada, doua trei saptamani, apoi o iau de la capat. Imi poti spune ce produse as putea sa folosesc sa previn aparitia acestor puncte de grasime? Precizez ca am o alimentatie scazuta in grasimi, cu legume fructe si toate cele sanatoase….doar de cafea nu ma pot lasa(afecteaza?) As vrea sa trec pe uleiuri esentiale , sa nu mai folosesc creme, dar nu stiu exact care sunt indicate sa fie aplicate pe fata.
Buna Roxana,
Citeste te rog articolul despre uleiuri esentiale.
Iti recomand Skin Perfecting BHA 2% Liquid de la Paula’s Choice, impreuna cu protectie solara zilnica si hidratare potrivita tenului tau seara.
Atentie: asigura-te ca produsele pe care le folosesti nu sunt vinovate de aparitia acestor puncte.