Arhiva 2015

1
Rutina de îngrijire a tenului meu – Toamna/Iarna 2015
2
Consultanță cosmetică și întâlnire cu Pasagera – București. Noiembrie 2015
3
Paula’s Choice Resist Eye Cream
4
Amazing Grass – Supliment alimentar
5
Arsuri solare – Prevenire și tratament
6
Diferența dintre exfolierea pielii și descuamarea pielii
7
Pete solare – Prevenire și tratamente
8
Comenzi iherb – Ceaiuri Pukka
9
Produse cosmetice ieftine și bune – Nivea
10
Ce trebuie să conțină o cremă anti aging?

Rutina de îngrijire a tenului meu – Toamna/Iarna 2015

Tenul meu este mixt, cu foarte puține porțiuni de ten normal, în mare parte tenul prezintă exces de sebum. De asemenea, după cele 3 săptămâni petrecute în Himalaia la mare altitudine, soare puternic și multe emoții, protecția solară (SPF 50) pe care o aplicam zilnic, se ștergea în timpul zilei, iar posibilitate de reaplicare nu am avut pentru că nu mă puteam spăla pe mâini prea des. De aceea acum am pete pe pomeți și câteva mai mici pe obraji, pe care până în primăvară sper să nu le mai am.

În general tenul meu este predispus la apariția punctelor negre. De asemenea este destul de sensibil în sensul că nu tolerez iritanți și nu mă împac foarte bine cu filtrele chimice din produsele cu SPF. Cu rutina de mai jos previn apariția punctelor negre și a pustulelor, previn îmbătrânirea prematură a pielii și mă asigur ca am o piele care arată și se simte tânără și sănătoasă.

Rutina de mai jos este personală, complexă și a fost contruită în timp. În cazul în care începeți o rutină de îngrijire ca cea de mai jos fără să fi folosit niciodată produsele respective, este posibil ca tenul să aibă reacții adverse grave.

Citește mai departe

Consultanță cosmetică și întâlnire cu Pasagera – București. Noiembrie 2015

În luna noiembrie 2015 voi fi prezentă în București alături de brandul Paula’s Choice, cu următorul program.

Data: 5, 6, 7 noiembrie (joi, vineri și sâmbătă)
Ora: 10.30 – 20.00
Locația: Splaiul Unirii 4, Bloc B3, Tronson 2, Etaj 3, Ap. 7 (același loc în care am fost în luna iunie)

Prin bunăvoința unei prietene avem la dispoziție un spațiu generos în care putem discuta despre îngrijirea pielii, vă invit să veniți să mă cunoașteți și să îmi puneți întrebări.

Pentru a achiziționa produse Paula’s Choice puteți vizita locația în oricând între orele de mai sus.

 Joi și vineri (5 și 6 noiembrie) de la ora 10.30 – Consultanță cosmetică personalizată

Consultanța presupune analiza tenului, tipului de ten, afecțiunilor cutanate prezente pe ten și formularea unei soluții (rutină) de îngrijire personalizată cu recomandări de produse cosmetice (majoritatea rutinei este bazată pe produsele Paula’s Choice).

Costul unei consultanțe este 70 Ron și durează 30 de minute. Pentru programări sunați vă rog la numărul de telefon 0732 806 303. Prima programare este la ora 10.30, ultima programare este la ora 19.30. Costul consultanței se achită în avans, prin transfer bancar.

Sâmbătă (7 noiembrie) de la ora 10.30 – O zi cu Pasagera

Vă stau la dispoziție la standul Paula’s Choice pentru a vă răspunde la întrebări. Nu sunt necesare programări. Vă aștept cu drag.

Detalii despre locație.

Paula’s Choice Resist Eye Cream

Resist Eye CreamProdusul a fost lansat astăzi pe site-ul oficial românesc, aici: Resist Anti Aging Eye Cream.

Când am aflat că Paula’s Choice va lansa o cremă de ochi am fost mai mult decât surprinsă pentru că timp de 30 de ani Paula a spus că nu avem nevoie de o cremă etichetată pentru ochi şi apoi tot ea a lansat o cremă de ochi.

Practic când vine vorba despre îngrijirea zonei ochilor lucrurile sunt la fel de simple ca şi atunci când vorbim despre îngrijirea tenului. Zona ochilor are nevoie de aceleaşi ingrediente benefice pielii: antioxidanţi, ingrediente reparatoare, ingrediente cell communicating şi anti iritanţi (detalii despre aceste ingrediente aici: Ce trebuie să conțină o cremă anti aging? ). În plus, pentru a menţine pielea tânăra cât mai mult timp şi a preveni apariţia semnelor îmbătrânirii premature a pielii, protecţia solară SPF 25 (sau mai mare) este practic obligatorie a fi aplicată în fiecare dimineaţă.

În aceste condiţii orice cremă fără SPF formulată cu ingredientele de mai sus asigură toate ingredientele benefice necesare zilnic pielii, iar orice cremă cu SPF 25 sau mai mare (bazată pe filtrele solare minerale – zinc oxide şi/sau titanium dioxide) asigură protecţia solară de care pielea are nevoie zilnic pentru a preveni distrugerile cauzate de radicalii liberi (distrugeri celulare care pe ten se manifestă prin riduri, pete, lipsa fermității).

Citește mai departe

Amazing Grass – Supliment alimentar

Anul acesta a fost pentru mine un an extrem de interesant cu multe experiențe. Printre altele anul acesta m-am focusat extrem de mult pe un stil de viață cât mai sănătos și mai natural. Am renunțat la fumat, am avut o dietă în care timp de 6 luni în prima parte a anului nu am mâncat zahăr, sare și alte condimente, grăsimi sau alimente prea aromate (ceapă, usturoi, etc), alimente acre sau alimente care balonează (fasole, varză, etc). Beau foarte multe ceaiuri de plante, am renunțat la suplimentele alimentare sintetice și studiez intens lumea plantelor (le și folosesc de altfel în diferite forme (esențe, remedii Bach, uleiuri esențiale, etc). Mănânc pește și foarte rar carne de pui. Nu consum alt tip de carne.

În îngrijirea pielii mele nu am făcut nici o schimbare radicală și nici nu voi trece la îngrijirea pielii cu produse doar naturale. Rutina actuală îmi menține tenul sănătos, iar natura mă ajută să am un organism sănătos și să fiu echilibrată energetic. Nu este nimic rău în a ne folosi de orice resursă atâta timp cât ne face bine și nu ne face rău. Bineînțeles aceasta este părerea mea și fiecare dintre noi are o anumită părere despre viață în general, în funcție de experiențele și credințele acumulate în timp.

Revenind la subiectul articolului, toate suplimentele mele alimentare le-am înlocuit cu 2 produse: Amazing Grass și enzime digestive (nu pot spune că am găsit un brand de enzime care să mă facă un client fidel, de exemplu acum am Now Foods Digest Ultimate, le folosc prima dată).

Amazing Grass este un brand care comercializează suplimente alimentare naturale și organice sub formă de băuturi (mai precis produsul este sub formă de pulbere care se dizolvă în orice lichid). O altă variantă în afară de pulbere sunt și batoanele energizante, dar eu nu le-am încercat.

Pe piață există mai multe branduri care comercializează acest tip de suplimente alimentare, eu am ales Amazing Grass pentru că mi-a plăcut filosofia lor și felul în care au început să producă suplimentele, nu conțin coloranți, sunt vegane, nu conțin gluten și mai ales pentru că le pot cumpăra de pe site-ul unde îmi fac cumpărături foarte des (iherb.com). Sunt disponibile și în România, mai jos veți găsi link-uri.

Citește mai departe

Arsuri solare – Prevenire și tratament

Expunerea la radiațiile solare poate cauza distrugerea ADN-ului celulelor pielii de către radiațiile UVB, iar această distrugere duce la apariția iritației și inflamației pielii, în unele cazuri por apărea vezicule (bășici) sau chiar este posibil că zona respectivă să devină dureroasă.  Acest fenomen este numit arsură solară și se manifestă în principal prin: roșeață ((atunci când se aplică presiune pe piele, din roșie se transformă în albă) și usturime a pielii, piele foarte caldă; ulterior apar mâncărimi și pielea se descuamează, uneori apar vezicule înainte de descuamare.

După arsuri solare repetate (uneori chiar și după un singur episod de acest gen) pielea poate să prezinte pete maro, pete albe, piele aspră, culoare neuniformă, pori dilatați, aspect îmbătrânit. În timp, aceste distrugeri ale ADN-ului celulelor pielii duc la mutații ale celulelor, iar aceste celule mutant se pot transforma în celule cancerigene.

De aceea este extrem de important să prevenim arsurile solare, mai ales pentru că o arsură solară se poate întâmplă în câteva minute de expunere la radiațiile solare în cazul în care nu folosim protecție solară (sau și mai rău, dacă aplicăm uleiuri vegetale pe piele înainte de expunerea la soare). În funcție de culoarea pielii noastre, există riscul ca unii dintre noi să ne ardem foarte repede sau există posibilitatea că pielea să nu se ardă atât de des.

Există câțiva factori care influențează apariția arsurilor solare, unii din acești factori pot fi eliminați pentru a preveni riscul de a ne arde.

1. Lipsa protecției solare -€“ factorul numărul unu în apariția arsurilor solare. Nu numai că trebuie să ne protejăm de soare, dar trebuie să ne protejăm corect și bineînțeles să reaplicăm o dată la 2 ore dacă suntem expuși continuu soareluir (de exemplu la mare). Citiți vă rog Sfaturi de aplicare a protecției solare.

Citește mai departe

Diferența dintre exfolierea pielii și descuamarea pielii

Scriu acest articol deoarece am observat că foarte multe persoane confundă exfolierea pielii cu descuamarea pielii. Cei doi termeni reprezintă două lucruri complet diferite.

Descuamarea pielii

Descuamarea pielii este un proces de desprindere a unor porțiuni din stratul superior al epidermei sub formă de scuame de dimensiuni mici în general (dar este posibil să apară și scuame mai mari).

Această descuamare se formează în urma unei acțiuni de lezare sau iritare a pielii sau pur și simplu poate apărea ca efect al uscăciunii și/sau deshidratării pielii. În cazul în care pielea este agresată, bariera naturală a pielii este afectată și apar scuame (denumite popular și coji). Orice tip de ten poate prezenta descuamări. De asemenea descuamările pot fi prezente oriunde pe corp, nu doar pe față.

Scuamele pot fi îndepărtate de pe suprafața pielii cu diverse metode de exfoliere, cum ar fi: un prosop moale îmbibat cu un produs de curățare, folosit cu mișcări circulare blânde; un scrub ușor cu un ulei vegetal și zahăr măcinat (particulele abrazive trebuie să fie mici). În cazul în care nu sunt îndepărtate ele se vor desprinde în timp de pe piele.

Pentru a opri descuamarea continuă a pielii este necesar a se reface bariera naturală a pielii și bineînțeles a opri agentul care a dus la apariția scuamelor (acolo unde este posibil).

Citește mai departe

Pete solare – Prevenire și tratamente

Cauzele apariției petelor solare

Petele maro pe care le observăm la un moment dat pe piele sunt cauzate de o hiper producție de melanină, generată de anumite celule ale pielii. Melanina este pigmentul natural al pielii, iar cantitatea de melanină este cea care determină culoarea pielii, diferită de la persoană la persoană. În anumite condiții, melanocitele (celulele care product melanina) generează o cantitate mai mare de melanină decât produc ele în mod normal, iar acest lucru se observă pe suprafața pielii ca o pată maro, de dimensiuni diferite, ce apare în funcție de mai mulți factori.

În funcție de cauzele ce generează aceste pete solare există:

  1. Melasma – pete maro, cauzate de expunerea prelungită la radiațiile solare fără protecție solară sau cu protecție aplicată incorect. Această expunere prelungită se referă la toți anii în care nu ne-am protejat de soare, la faptul că nu s-a aplicat corect protecția solară (în fiecare zi din an, în strat generos).
  2. Chloasma – pete maro cauzate de hormoni. În condițiile expunerii la radiațiile solare fără protecție solară chloasma se poate extinde chiar pe 80% din suprafața tenului. Se manifestă în sarcină sau în timpul anumitor tratamente cu hormoni (inclusiv contraceptivele sunt hormoni).

Petele maro de pe piele nu sunt cauzate de ficat sau de bătrânețe, așa cum probabil ați auzit. Ele sunt cauzate stric de lipsa protecției solare, iar o dată cu înaintarea în vârstă se pot extinde, dar nu din cauză că îmbătrânim ci din cauză că timpul petrecut expuși la radiațiile solare crește, iar daunele cauzate de aceste radiații sunt cumulative.

Citește mai departe

Comenzi iherb – Ceaiuri Pukka

Mi-am descoperit pasiunea ceaiurilor după ce m-am lăsat de fumat și de atunci am achiziționat o mulțime de ceaiuri, majoritatea de pe iherb. Unele mi-au placut, unele nu. Voi scrie câteva articole despre ceaiuri pe care le voi edita ulterior daca voi mai achiziționa altele diferite de la același producator.

Pukka este unul din brand-urile pe care le-am descoperit la începutul căutarilor mele de ceaiuri și care m-a cucerit pentru că are o filosofie care rezonează cu ceea ce cred eu și pentru că am gasit o mulțime de ceaiuri care au ceea ce îmi doresc de la un ceai: un amestec echilibrat de plante pentru un gust blând, dar parfumat. Pukka este un brand certificat organic (toate plantele folosite în ceaiuri provin din agriculturi organice, de origine controlată) și desi pe iherb există doar ceaiuri, brandul vinde și capsule ayurvedice din plante (pe care în 2012 au fost nevoiți să le eticheteze ca suplimente alimentare datorită unei legislații intrate în vigoare la acea dată).

Eu am ales ceaiuri Pukka fără cofeină, sunt și alte variante interesante, mai ales dacă vă place ceaiul verde (eu beau ceai verde extrem de rar). Nu adaug îndulcitori în ceaiuri.

Citiți mai multe informații despre cum se poate comanda pe iherb în acest articol.

Pukka Herbs, Love, Organic Rose, Chamomile & Lavender Tea, Caffeine Free
Ingrediente: Chamomile flower (25%), limeflower, elderflower, marigold petal, licorice root, rose flower (5%) lavender flower (5%).

Sunt mare fană de ceaiuri care conțin lavandă, iar acesta este chiar preferatul meu de la Pukka, cu gust intens de mușetel și aromă subtilă de lavandă și trandafiri. Câteodata adaug și boboci de trandafiri (de la Sonnentor) sau lavandă (chiar și proaspătă din gradină) pentru a amplifica gustul ceaiului. Este cel mai cunoscut ceai de la Pukka.

Citește mai departe

Produse cosmetice ieftine și bune – Nivea

Mai jos regăsiți produse Nivea, formulate foarte bine (cu nota de la ultimul produs), cu preț mai mic de 30-40 de lei. Produsele Nivea se pot achiziționa din orice supermarket sau hipermarket, chiar și din farmacii.

nivea baby protection lotion spf 50Nivea Sun Baby Protection Lotion SPF 50 – Protecție solară – Formula acestui produs a fost schimbată în 2016, în prezent conține alcool și nu o recomand.
Preț: 35 lei
Cantitate: 200 ml
Ingrediente: Aqua, Octocrylene, Butylene Glycol, Titanium Dioxide (nano), Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, C12-15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol, Methaxyphenyl Triazine, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Isopropyl Stearate, Panthenol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Myristyl Myristate, Tocopheryl Acetate, Stearyl Alcohol, VP/Hexadecene Copolymer, Xanthan Gum, Trimethoxycaprylylsilane, Citric Acid, Sodium Citrate, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

Tip de ten: Deși produsul este destinat pielii corpului, poate fi aplicat fără probleme pe tenul normal, uscat și mixt. Nu vă așteptați să matifieze sau să fie complet non lipicios, însă este un produs foarte bun la un preț excelent. Eu îl folosesc în fiecare vară în concediu pentru toata familia. Se poate aplica și pe fața bebelușilor mai mari de 6 luni, doar dacă medicul pediatru nu a cerut protecție cu filtre minerale.

Proprietăți: Protejează pielea de radiațiile solare. Acest produs este pe baza de filtre chimice și filtre minerale.

Metodă de folosire: Se aplică cu 20 de minute înainte de a ieși din casă, se reaplică ori de câte ori  ori este nevoie. Se reaplică de fiecare dată când pielea este udată sau ștearsă cu prosopul (ex: la mare). Citiți cu atenție sfaturi de aplicare a produselor cu protecție solară. Nu uitați, protecția solară expiră după 12 luni de la data deschiderii, în cazul în care ați rămas cu un produs de vara trecută aruncați-l și achiziționați unul nou. Ca să vă faceți o idee, familia mea (3 adulți și 2 copii mărișori) folosesc în 7 zile la mare 1000 ml de protecție solară, aplicat și reaplicat corect. În cazul în care nu aplicați protecție solară în cantitate generoasă (mai ales în cazul copiilor) este posibil să suferiți arsuri solare.

Atenție: Există un alt produs denumit la fel apărut anul acesta pe piață, fără capac galben, care din păcate conține foarte mult alcool. În Timișoara eu am găsit formula de mai sus la Auchan Calea Aradului. O folosesc de câțiva ani, sper să nu o retragă de pe piață.

Citește mai departe

Ce trebuie să conțină o cremă anti aging?

‘Caut o cremă anti rid pentru mama mea, are tenul uscat și 45 de ani, care sunt ingredientele “must have” într-o cremă bună anti rid?’

Cred că în primul rând ar trebui să definim termenul anti aging ca să înțelegem ce anume dorim să realizăm cu un astfel de produs (sau mai precis ce anume poate face un astfel de produs și ce nu poate face).

Anti aging înseamnă prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și ameliorarea semnelor îmbătrânirii (în special îmbătrânirii premature a pielii). Astfel spus, un produs anti aging conține ingredientele necesare ca tenul să fie menținut cu aspect tânăr și sănătos și să repare eventualele daune cauzate tenului. Nici un produs anti aging nu poate întoarce timpul înapoi și nu poate face ca un ten de 50 de ani să arate ca la 30 de ani. Acest lucru poate fi realizat doar prin proceduri estetice (de la cele mai simple, cum ar fi Botox și dermal fillere până la cele mai complicate cum ar fi operațiile estetice).

Un ten sănătos și cu aspect tânăr este de fapt un ten care are nivel de hidratare echilibrat, bariera naturală intactă, fără celule moarte acumulate în exces pe stratul cornos și de asemenea primește ingrediente care stimulează producerea de colagen și care îmbunătățesc forma elastinei pe care o avem deja (colagenul și elastina sunt cele două proteine care susțin structura epidermei). Iar acest ten se poate obține de fapt cu o rutină de îngrijire, nu doar cu o cremă anti aging. Este adevărat că există câteva ingrediente anti aging recunoscute ca având efect intens de ameliorare a semnelor îmbătrânirii, dar doar aceste ingrediente nu sunt suficiente pentru a obține tenul sănătos și tânăr pe care ni-l dorim.

Este ca și cum am vrea să fim foarte sănătoși și am mânca în fiecare zi spanac (care este atât de benefic). În cel mai scurt timp am deveni subnutriți pentru că ne privăm organismul de o gamă largă de antioxidanți și nutrienți, atât de necesari pentru a fi cu adevărat sănătoși. La fel este și în cazul tenului -€“ pielea are nevoie de o gamă largă de ingrediente benefice pentru a fi sănătoasă. Iar atunci când este sănătos, tenul nostru este luminos, neted, catifelat, cu aspect tânăr.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.