Arhiva februarie 2016

1
Despre detergenți bio și recomandări de produse

Despre detergenți bio și recomandări de produse

ecolabel

Ce înseamnă detergent bio?
Personal nu cunosc toate regularizările în vigoare care pot explica ce anume înseamnă ‘bio’ în cazul produselor de curăţare, pentru că sunt atât de multe încât doar un pasionat în domeniu ar putea înţelege toate aceste informaţii care bineînţeles că diferă de la continent la continent şi uneori chiar şi de la ţară la ţară, dar există câteva lucruri de luat în seamă atunci când achiziţionăm un produs de curăţare.

1. Impactul asupra mediului înconjurător – Alegeţi produsele biodegradabile, solubile în apă, cu ambalaje reciclabile. Aceste produse nu sunt testate pe animale și nu conțin parfumuri și coloranți sintetici.
2. Impactul asupra sănătăţii – Alegeţi produse blânde, dar eficiente, fără substanţe mai mult sau mai puţin toxice pentru oameni sau animale. Alegeţi produse ce nu sunt corozive, alergice, otrăvitoare, caustice.
3. Ingrediente naturale – există o mulţime de ingrediente naturale care au putere mare de curăţare. Se evita în acest fel ingrediente cum ar fi clorul, formaldehidă, fosfaţi, coloranţi sintetici, etc ce nu sunt biodegradabili şi se beneficiază din plin de elementele pe care ni le pune la dispoziţie natura.

În România există etichetarea bio pentru detergenţi, valabilă la nivel european. Dacă doriţi mai multe informaţii despre ea puteţi citi aici. Definiția produselor etichetate cu simbolul florii (imaginea din acest articol), de pe site-ul oficial: „The EU Ecolabel helps you identify products and services that have a reduced environmental impact throughout their life cycle, from the extraction of raw material through to production, use and disposal. Recognised throughout Europe, EU Ecolabel is a voluntary label promoting environmental excellence which can be trusted.”

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.