Arhiva august 2012

1
Sfaturi și instrucțiuni de aplicare – peelinguri chimice
2
Întâlnire cu cititoarele blogului, în București
3
Ghid de utilizare eficientă a blogului pasagera.ro

Sfaturi și instrucțiuni de aplicare – peelinguri chimice

În articolul Peelinguri chimice cu AHA sau BHA am povestit câte ceva despre acest tip de peelinguri, despre beneficiile lor, concentrațiile folosite și PH-ul necesar ca exfolierea să fie posibilă. Mai multe articole despre acizii exfolianți: Îngrijire ten – Exfoliere.

Înainte de a aplica orice tip de peeling pe ten trebuie să:

1. Citiți cu atenție intrucțiunile de folosire a produsului, producătorii sunt obligați să atașeze fiecărui produs de acest gen instrucțiuni de folosire, detaliate.

2. Faceți un test de sensibilitate pe o porțiune mică de piele, pe încheietura mâinii de exemplu. Dacă aveți ten sensibil faceți un test și pe o porțiune mică de piele de pe linia maxilarului. Dacă nu există reacții adverse după 48 de ore de la efectuarea testului puteți folosi produsul. Testul se efectuează urmând întocmai instrucțiunile de aplicare ale acidului.

Vă recomand să efectuați testul de sensibilitate chiar dacă ați folosit peelinguri asemănătoare, indiferent de concentrația sau producătorul lor.

Citește mai departe

Întâlnire cu cititoarele blogului, în București

În septembrie voi veni în București și mi-ar face plăcere să organizez o întâlnire cu cititoarele/cititorii blogului.

În cadrul acestei întâlniri aș vrea să:
1. Povestesc foarte pe scurt despre piele, în special despre construirea unei rutine zilnice de îngrijire și executarea pașilor necesari îngrijirii pielii. De asemenea voi încerca să împărtășesc cele mai importante idei care m-au ajutat pe parcursul anilor pentru a-mi menține pielea cât mai sănătoasă.
2. Construiesc rutine zilnice de îngrijire pentru oricine dorește, în limita timpului disponibil.

Data și ora întâlnirii: Sâmbătă 22 Septembrie, ora 10:00 AM.

Locația o voi anunța ulterior, depinde de câte persoane vor participa.

Pentru a participa trebuie sa îmi scrieți un comentariu sau un mail, vă voi contacta pentru confirmare. Nu trebuie să fiți neapărat cititori ai blogului. Cei/cele care doresc să își construiască o rutină zilnică de îngrijire trebuie să vină pregătiți cu un carnețel de notițe.

Pentru că nu am foarte multe cunostințe în București, dacă vreo cititoare a blogului este bun de organizator de întâlniri, m-ar ajuta foarte mult câteva sfaturi în stabilirea unei locații potrivite, etc.

Citește mai departe

Ghid de utilizare eficientă a blogului pasagera.ro

Bine ați venit pe pasagera.ro! Blogul conține peste 300 de articole despre îngrjirea pielii și nu numai, care sper să vă fie de folos.

Pentru că sunt foarte multe articole scrise și nu mulți dintre voi aveți timp la dispoziție pentru a citi, am construit un mic ghid al blogului, pentru o utilizare mai eficientă. Vă rog frumos să țineți cont de regulile de postare ale comentariilor prezentate în acest articol.

Pentru cei care doresc să citeasca articole:

Folosiți-vă de:

1. Motorul de căutare în site – situat în dreapta, sus. Puteți folosi cuvinte cheie pentru a căuta anumite articole care vă interesează.

2. Căutare în site și comentarii – în căsuţa de căutare din Google tastați “site:pasagera.ro cuvânt căutat”, fără ghilimele. Google va căuta în tot conținutul site-ului, inclusiv în comentarii. E important să nu lăsați spațiu între “:” și “pasagera.ro”.

3. Categoriile de articole – situate în partea dreaptă, sus, sunt bine definite și puteti ciți doar articolele din secțiunea care vă interesează.

4. Arhive – situate în side-barul din partea dreaptă, jos. Găsiți toate titlurile articolelor scrise pe blog, e o metoda foarte eficientă de a citi doar articolele care vă interesează.

Blogul conține o serie de articole care explică funcționarea celulelor pielii, determinarea tipului de ten, descrierea unor afectiuni cutanate și propunerea unor rutine zilnice de îngrijire a tenului precum și alte subiecte diverse (machiaj, review-uri, etc). Pentru a înțelege ideile prezentate în acest blog și a încerca să construiți o rutină zilnică de îngrijire a tenului pe baza lor,  este nevoie să citiți mai multe articole.

Veți observa că multe articole au link spre alte articole, vă recomand să le citiți. Cea mai bună metodă de explorare a blogului este să citiți  toate titlurile articolelor din blog, veți descoperi singuri ce anume este necesar să citiți și ce nu, raportat la subiectul care vă interesează. Puteți face acest lucru folosindu-vă de arhive sau de categoriile pe care sunt împărțite articolele.

Articolele pe care le consider necesare oricărui cititor care dorește să își construiască o rutină zilnică propusă de mine sunt următoarele:

Să înţelegem cum funcţionează celulele pielii

Tu ce tip de ten ai?

Articole din categoria Curățarea tenului – Veți găsi articole despre curățarea tenului, demachiere, tipuri de produse și cum alegem un astfel de produs.

Cum se realizează hidratarea pielii

Iritanți și alergeni

Cât timp se așteaptă între aplicările produselor cosmetice?

Categoria Îngrijire ten – Hidratare – Veți găsi articole despre hidratarea diverselor tipuri de ten, despre ingredientele necesare hidratării, despre diversele produse propuse de industria cosmetică pentru hidratare (seruri, creme de ochi, creme de zi-noapte, etc).

Categoria Îngrijire ten – Exfoliere – Articole despre importanța exfolierii, acțiunea exfolianților chimici asupra tipurilor de ten, despre exfolianții chimici (AHA – Alpha hydroxy acid, BHA – Beta Hydroxy Acid si PHA – Poly Hydroxy Acid), despre alegerea unui astfel de produs și aplicare lui corectă pe piele, despre alte metode de exfoliere (scrub, microdermoabraziune, etc), despre peelingurile chimice.

Categoria Îngrijire ten – Protecție solară – Articole despre soare și impactul lui asupra pielii, despre necesitatea protejării pielii de razele UV în fiecare zi din an, indiferent de anotimp, despre ingredientele care asigură protecția solară, despre alegerea unui produs pentru protecție solară și aplicarea lui corectă pe piele.

Categoria Îngrijire ten – Diverse – Articole despre alegerea produselor cosmetice în funcție de vârstă, produsele care poti fi folosite în sarcină și în timpul alăptării, despre diverse produse (apa termală, BB cream, măști faciale), etc.

Categoria Îngrijire Ten – Rutina zilnică – Articole cu rutine zilnice de îngrijire propuse pentru diverse tipuri de ten și diverse afecțiuni. Înainte de a începe o rutină de îngrijire citiți acest articol: Produse destinate îngrijirii pielii și integrarea lor în rutina zilnică

În functie de afecțiunile cutanate despre care doriți să citiți, există mai multe subcategorii în categoria Afecțiuni cutanate.

Pentru cei care doresc să comenteze în subsolul articolelor:

Comentariile sunt publicate pe acest blog doar când răspund la ele. Nu trimiteți același comentariu de mai multe ori, veți observa la trimiterea comentariului un mesaj care spune că va fi vizibil după aprobare.

Încercați să comentați la articolele care conțin subiectul întrebării voastre, de multe ori căutând acel articol veți găsi și răspunsul la întrebare. Evitați, pe cât posibil, să comentați off-topic.

Pe blog puteţi găsi 300+ articole care oferă răspunsuri la 90% din întrebările voastre din comentarii, vă rog să ţineţi seama de acest lucru şi să căutaţi înainte să întrebaţi, vă ajutaţi şi pe voi şi pe mine. Metodele de căutare în blog și comentarii le repet: Pentru căutare în articole folosiţi motorul de căutare, iar pentru căutare în comentarii folosiţi soluţia următoare: în căsuţa de căutare din Google tastați “site:pasagera.ro cuvânt căutat”, bineînțeles fără ghilimele. Google va căuta în tot conținutul site-ului, inclusiv în comentarii. E important să nu lăsați spațiu între “:” și “pasagera.ro”.

Nu cunosc toate produsele cosmetice care există pe piaţă şi nici nu ştiu ce anume se comercializează în România şi ce nu, este puțin probabil să răspund la astfel de întrebări.

Nu cunosc felul cel mai potrivit pentru voi de a achiziţiona produse cosmetice.

Toate produsele recomandate sunt cosmetice formulate bine sau foarte bine din punct de vedere al ingredientelor (nu cunosc acţiunea lor asupra pielii voastre în mod particular şi o puteţi afla doar experimentând).

Îmi rezerv dreptul de a răspunde doar la anumite comentarii (le voi selecta în funcţie de importanță lor şi mai ales în funcție de toate cele de mai sus).

Îmi rezerv dreptul de a nu publica anumite comentarii: reclamele de orice fel, comentarii cu un limbaj nepotrivit, etc.

Pe blog există dicţionarul de ingrediente şi un articol cu site-uri ce conțin review-uri de produse cosmetice și make-up. Există de asemenea categoria Produse cosmetice – Review. Folosiți-vă de aceste link-uri înainte de a-mi cere părerea despre anumite produse.

Este foarte puțin probabil să răspund la întrebări despre anumite produse cosmetice, din lipsa timpului necesar unei analize de acest gen. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.