Despre rozacee

În afară de problemele comune cu care ne confruntăm (ten gras, tendințe acneice, ten sensibil, alergii, melasmă) pielea dezvoltă foarte multe afecțiuni la care medicina are prea puține tratamente. Cele mai cunoscute sunt eczemele, seboreea, psoriazisul și rozaceea.

Pentru că nu toți suntem medici sau avem cunoștințe în domeniul dermatologic, este destul de greu să alegem produse de îngrijire zilnică, benefice afecțiunii noastre, în special în cazurile în care nici medicii nu ne dau soluții concrete.

În cazul în care pielea voastră prezintă o afecțiune este important să o diagnosticați cât mai repede pentru a reduce simptomele, dar mai ales pentru a folosi doar ingrediente de care piela are nevoie, nu ingrediente care pot agrava afecțiunea respectivă.

În cazul rozaceei este foarte important să găsiți produse care vă sunt benefice deoarece tot ce conține ingrediente iritante sau problematice nu numai că pot agrava afecțiunea, dar pot chiar anula beneficiile tratamentului (dacă urmați unul).

Rozaceea afectează între 30% și 50% din populația caucaziană și este foarte des diagnosticată greșit, de aceea este important să consultați un dermatolog specialist în rozacee pentru un diagnostic corect.

Rozaceea afectează în special pielea feței, iar evoluația ei durează o perioadă mai lungă de timp. Ea debutează ca o roșeață a obrajilor, nasului, bărbiei și frunții care apare și dispare ( flushing) sau ca o sensibilitate extremă la orice produs cosmetic. Acesta este stadiul de eritem trazitor în care apare roșeața inițial legată de factorii declanșatori: iritanți, expunere solară, emoții, schimbări de temperatură, alcool, alimente fierbinți, condimente, etc. Roșeața este tranzitorie în acest stadiu și poate dispărea în timp, după încetarea factorului agresor, ceea ce face rozaceea și mai greu de diagnosticat.

Cu timpul, această roșeața tinde să devină mai intensă și mai persistentă, iar vasele de sânge se pot dilata, devenind vizibile prin piele sub forma unor mici linii de culoare roșie și uneori chiar violacee, numite teleangiectazii. Acesta este stadiul cuperozic.

Pe fondul unui ten cu eritem tranzitor și cuperoză, afecțiunea netratată poate duce la formarea papulelor și pustulelor, semănând foarte mult cu acneea, acesta fiind stadiul papulopustulos numit și acnee rozacee. Acneea rozacee este caracterizată și de pori dilatați, zone descuamate sau zone cu exces de sebum și extinderea afecțiunii pe scalp, gât și decolteu (doar în rare cazuri se observă această extindere).

Diferența dintre acneea vulgară cauzată de bacteria P.acnes și rozaceea papulopustuloasa este în primul rând evidențiată de faptul că rozaceea nu are ca simptom comedoanele (punctele negre), iar acneea nu prezintă teleagiectazii. Tratamentele specifice acneei vulgare nu sunt foarte eficiente în cazul rozaceei.

Ultimul stadiu al rozaceei este reprezentat de elefantiazisul feței, simptomatic fiind caracterizat prin prezența nodulilor mari inflamatorii și plăcilor hipertrofice îngroșate. Nodulii sunt prezenți pe nas și obraz, doar în rare cazuri în alte zone ale feței, pielea prezintă seboree în exces, descuamări, este inflamată, îngroșată și porii sunt dilatați. Bărbații pot avea ca simptome mărirea și roșeața exagerată a nasului cu zone umflate și vene vizibile, simptome numite rinofimă și puse în trecut (în mod eronat) pe seama alcoolului. Femeile fac foarte rar rinofimă.

Ce anume cauzează rozaceea nu se știe încă, de o vreme se presupune că un acarian ar putea fi un factor declanșator în multe cazuri și anume Demodex Folliculorum. În multe cazuri au existat rezultate bune în urma tratamentele specifice Demodexului, cu metronidazol.

Se știe însă ce duce la declanșarea și agravarea simptomelor: soarele (în primul rând), căldura, stresul, fricțiunea pielii, efortul susținut, transpirația excesivă, alcoolul, nicotina, sauna, iritanții chimici, cortizonii de orice fel, etc.

Există mai multe tipuri de rozacee:

1. Rozaceea papulopustuloasă – este caracterizată de prezența unor placarde eritematoase (vezi eritem tranzitor), papule roșiatice, pustule, telangiectazii, etc.

2. Rozaceea fimatoasă – se caracterizează prin îngroșarea accentuată și difuză a tegumentelor feței, apariția de neregularități la suprafața nasului și mărirea acestuia (rinofimă), bărbiei (gnatofima), frunții (metofima), urechilor (otofima), și/sau pleoapelor (blefarofima). Rozaceea fimatoasă are la rândul ei 4 subtipuri histologice: glandulară, fibroasă, fibroangiomatoasă și actinică.

3. Rozaceea eritematotelangiectatică – este caracterizată de prezența roșetei persistente, a telagiectaziei, dar mai ales prin deshidratarea pielii și a senzației de arsură și usturime în special când pe piele se aplică un produs (nu are importanță ce fel de produs).

4. Rozaceea oculară – este caracterizată de senzațiile de arsură a ochilor, prezența unui corp străin în ochi, uscăciune a ochilor. Globul ocular prezintă de multe ori vase de sânge vizibile, iar pleoapele se pot inflama. Alte manifestări ar fi: blefarita, conjunctivita, hiperemia conjunctivala interpalpebrala și telangiectazii conjunctivale, fotofobie.

Această afecțiune se vindecă în procent destul mic. Netratată corespunzător rozaceea își amplifică și agravează simptomele. Tot ce se poate face pentru rozacee este ameliorarea simptomelor vizibile, dar vindecarea este posibilă doar pe o altă cale, alta decât cea a aplicării locale de produse cosmetice sau medicamente.

Bineînțeles că nu orice vas de sânge care se vede la baza nasului (de exemplu) este rozacee, de aceea vă recomand să fiți un bun observator al pielii voastre, să nu faceți presupuneri și să nu exagerați/ignorați afecțiunile cutanate.

Mult mai multe informații despre rozacee puteți gasi pe www.rosacea.org.

Soluții pentru ameliorarea rozaceei

Bibliografie:

Journal of the American Academy of Dermatology
Experimental Dermatology
Cosmetic Dermatology
Archive of Dermatology Research
The Original Beauty Bible, Paula Begoun
British Journal of Dermatology
Cutis
Acta Dermato-Venereologica

121 comentarii

Scrie un comentariu
  • Buna ziua!
    Lucrez intr-un salon de infrumusetare si pana acum a fost foarte dificil sa ameliorez efectele cuperozei la clientele mele, dar am apelat la Rejuvenare faciala cu aparatul (nume editat de Pasagera), la indicatiile medicului dermatolog. Efectele sunt spectaculoase. Recomand cu toata caldura, dar NUMAI dupa o consultatie la medicul dermatolog !

  • Buna, asteptam sa abordati acest subiect.
    Este o boala nestapanita de medici si cel putin eu sunt un caz exceptional chiar si dpdv statistic.
    Episoadele de flushing au inceput inca de la 16 ani si nu am ten deschis la culoare. La 25 de ani deja ma tratam cu laser si acum la 32 continui sa am telangiectazii pe ambii obraji si ochii sensibili la lumina si substante iritante aplicate pe piele.
    Nu beau, nu fumez, nu mananc condimentat, fug de soare de ani de zile cu toate ca il iubesc si sufar cumplit de fiecare data cand imi aplic creme cu factor mare de protectie pt ca inca nu am gasit una careia sa nu-i simt gustul amar in gura si sa nu-mi inroseasca ochii chiar daca am folosit doar dermatocosmetice.
    Intr-adevar, cand am luat antibiotice, tenul meu stralucea dar odata cu incetarea tratamentului revenea. Tratamentul cu lumina intens pulsatorie, pe langa ca e scump si neplacut, nu imi asigura tratamentul definitiv, doar le face sa dispara pe cele existente insa apar altele noi pentru ca emotiile (factor declansator) nu le poti controla mai ales in cazul in care ai o fire sensibila si emotiva.
    M-am resemnat oarecum dar sunt inca in cautarea cremei hidratante cu spf 50, ideale.
    Multumesc pentru tot ce faceti cu acest blog!

    • Buna Ramona,
      De ce te-ai resemnat?
      Pana la urma, din tot ce am invatat pana acum citind si interactionand cu voi este ca pentru fiecare afectiune (de orice fel) exista un tratament, trebuie doar sa il gasim.
      Ai citit toate articolele din Cartea Pasagerei?
      Ai incercat cremele Paulei cu SPF 45?

  • Buna! Te-am descoperit de curand si sunt foarte incantata de toate informatiile pe care le-am gasit aici. Am fost de doua ori la dermatolog, diagnosticul a fost de cuperoza combinata cu dermatita seboreica (desi am ten mixt, spre uscat chiar). Prima doctorita mi-a dat tratament cu Metroruboril, care n-a avut niciun efect. A doua doctorita mi-a dat tratament cu Nizoral crema, care nici ala n-a avut efect. Tot ce fac acum este sa acopar cu anticearcan zonele rosii. Fondul de ten e dificil de aplicat pentru ca zonele cu scuame ies in evidenta foarte urat indiferent ce fond as folosi. Ma gandeam sa incerc Kelual…dar nu stiu care simptome sa le tratez, ale rozaceei, sau ale dermatitei? Ca din ce-am citit acum, se pare ca si rozaceea produce descuamari si deshidratare…

    • Buna Maya,
      Cand am inceput sa imi vindec tenul de diversele afectiuni am luat lucrurile pe rand si fara graba, aveam deja aceste afectiuni de cativa ani, nu ma grabeam niciunde 🙂
      In primul rand ar trebui sa stii cu siguranta ce afectiune ai pe ten. Apoi sa incerci sa descoperi cauzele ei. Pana cand nu vei stii cu siguranta aceste lucruri tot ce poti face pentru tenul tau este sa ii dai ingredientele de care are nevoie ca el sa fie sanatos.
      De foarte multe ori problemele tenului sunt exacerbate de produsele folosite si de putine ori un ten care primeste tot ce are nevoie ajunge sa sufere de afectiuni cutanate.
      Sfatul meu ar fi ca inainte sa incepi sa tratezi simptomele pe care le ai sa incepi sa folosesti produse de care pielea are nevoie si anume: curatare blanda, protectie solara zilnica, hidratare, exfoliere zilnica. Dupa aceea va trebui sa observi tenul si reactiile lui, mai ales la ce anume mananci (dermatita seboreica se poate activa atunci cand consumi alimente acre sau conservate).
      Cred ca intai ar trebui sa te asiguri ca ai dermatita seboreica si apoi sa aplici Kelual pe piele, ai aplicat deja doua ingrediente tratament fara nici un efect.
      Ai citit articolul „Si totusi cum ne tratam afectiunile cutanate?”
      Nu ezita sa imi pui intrebari, te voi ajuta asa cum pot.

  • Buna, iti citesc de ceva vreme blogul si mi se pare foarte interesant. Tatal meu are psoriazis, de fiecare data ii apare cate o eczema care il mananca foarte rau si care reapare ce crema sau lotiune ai putea recomanda pentru aceasta afectiune.? A fost la dermatolog si orice i s-a dat nu a dus la nici un rezultat. Multumesc!

    • Buna Madalin,
      Sa inteleg ca tatal tau are psoriazis si ii apar si eczeme? Nu am scris inca despre psoriazis si eczeme si solutiile pe care le ofera medicina pentru tratarea acestor afectiuni, sunt mai multe, dar aceste afectiuni sunt de fapt efecte ale unor cauze. Atat timp cat sunt prezente cauzele, vindecarea este prea putin probabila si tot ce poate face tatal tau cu ajotorul medicinei este sa amelioreze simptomele (cu o mica probabilitate de vindecare).
      Desi soarele este inamicul pielii numarul unu, expunerea prelungita la soare numita si climatoterapie are o rata de succes de 60% in a ameliora sau chiar vindeca psoriazisul. Expunerea controlata la lampile cu UVB este o optiune alternativa. Atentie: majoritatea aparatelor de bronzat din saloane sunt pe baza de UVA. Exista mult mai multe optiuni (voi scrie despre psoriazis si eczeme in urmatoarele doua saptamani), dar bineinteles toate se aplica doar la indicatiile unui medic.

  • As vrea tare mult sa gasesc un doctor bun, care sa stie sa trateze si caruia sa ii pese de ceea ce face.
    Experienta mea cu doctorii a fost intotdeauna aceeasi: se uita la tine 3 secunde si iti prescriu antibiotic (de cele mai multe ori in baza de alcool sau alte feluri care agreseaza fata) si te trimit la ginecolog si gata. „Mai vino peste 3 saptamani, sa te mai taxez o data pentru iritatia pe care ti-au cauzat-o inevitabil produsele „tratament””.
    Nu sunt interesati sa te faca bine din prima, pt ca asta ar insemna sa incaseze mai putini bani.
    Sincer, refuz sa mai merg la dr din aceasta cauza.

    Ultima experienta am avut-o anul acesta, prin februarie. Dupa ce toata iarna am avut fata iritata de la frig si, cu siguranta, de produsele de ingrijire folosite, m-am trezit intr-o zi plina de pete rosii pe tot corpul – la spital mi s-a dat diagnosticul de Pitiriazis rozat Gibert, facut, „fara indoiala, pe un fond de imunitate scazuta”. Fara analize, fara nimic.
    Deoarece nu m-a multumit consultatia de la spital (unde am ajuns printr-o cunostinta si unde dna dr a stat fix 5 minute cu mine, de fapt era si cu 4-5 studente si tot ce a spus, le spunea lor, nu mie – a vorbit foarte repede si nu am inteles nimic), am mers la policlinica, cu programare, la o dna dr recomandata de cineva din familie ca fiind foarte atenta, buna etc. Pe langa problema pitiriazisului, am rugat-o sa imi prescrie un tratament pentru acnee/cosuri.
    Si aici, dna dr s-a uitat putin la fata mea, a concluzionat ca am foliculita si mi-a prescris Eryfluid (antibiotic in baza de alcool), desi a vazut clar ca fata mea era inflamata si plina de pete uscate si inrosite. Am folosit Eryfluidul cateva zile si l-am aruncat la cos, deoarece mi-a produs o iritatie foarte urata, desi am aplicat exact cum mi-a spus dna dr.
    Nu am incredere in medici si nu merg decat daca am probleme urgente.
    As vrea sa se schimbe lucrurile si la noi in sistemul medical.
    Maria

    • Buna Maria,

      Pentru o atenuare a efectelor rozaceei am fost la dl. dr. Victor Clatici. Tratamentul a inceput doar dupa ce am facut analizele prescrise de el.
      Succes.

  • Buna Pasagera,
    Deja eu consider ca m-ai ajutat foarte mult, prin toate informatiile postate de tine pe acest blog si iti multumesc.
    Am inceput o „schema” de tratament, dupa modelul descris de tine in postul acesta https://pasagera.ro/produse-destinate-ingrijirii-pielii-si-integrarea-lor-in-rutina-zilnica.html .
    Am introdus foarte, foarte lent un retinoid, Brevoxyl si BHA 1%, dar inca nu am ajuns la folosirea zilnica (fata mea accepta mai greu aceste produse, de aceea le folosesc la cateva zile, alternandu-le). Pe langa aceste produse tratament, mai folosesc si un gentle cleanser, un toner hidratant, SPF si un serum sau o crema (toate din listele tale sau de pe Beautypedia).
    Inca mai am pustule, inca mai apar, dar eu sper ca vor disparea in cateva saptamani/luni. Ce este mai neplacut este faptul ca am pete rosii ramase in urma pustulelor si pare ca as avea cosuri, dar de fapt sunt doar pete. Ma voi preocupa de ele doar dupa ce nu vor mai aparea pustule noi si dupa ce (sper) ca mi se va mai calma fata. Oricum, din cate am inteles eu de la tine, acestea se pot trata doar cu exfoliant (BHA), ceea ce folosesc deja.
    Daca ti se pare ca gresesc undeva in rutina mea, chiar te rog sa imi atragi atentia (desi eu sper sa nu gresesc).
    Multumesc si o zi frumoasa.

    • Buna Maria,
      Nu te grabi, in timp cu ajutorul exfoliantului si mai ales a retinoidului (ce anume folosesti?) culoarea tenului se va uniformiza. Poti folosi un spf colorat pentru estomparea lor.
      Sunt persoane care nu ajung niciodata sa foloseasca toate ingredientele zilnic, dar nu e problema. Este mai important ca tenul sa nu se irite de la folosirea lor, iritatiile pot duce la si mai multe pustule.
      Ce crema hidratanta folosesti? Ar fi bine sa fie una care sa contina cat mai multi antioxidanti si cell communicating.

  • Da, incerc sa nu ma grabesc dar, sincer, este foarte greu.
    Ca retinoid folosesc Avene Diroseal (care tehnic este un tratament pentru cuperoza, dar care are retinaldehyde 0.05%). Te rog sa ma corectezi daca am folsoit termenul „retinoid” gresit pt acest produs, sunt un pic confuza asupra formelor de vit A, desi am citit articolele tale si acest articol http://www.skinacea.com/retinoids/types-of-retinoids.html .
    De asemenea, daca crezi ca gresesc folosind acest produs, si ar trebui sa ma orientez spre altceva, te rog frumos sa imi spui, multumesc.
    Crema hidratanta folosita este Clinique Super Resque Antioxidant Night Moisturizer for Combination to Oily Skin. Al doilea tub este pe terminate si nu stiu daca sa continui cu ea ( mi s-a parut ok, dar simt o usoara usturime de cate ori o aplic) sau sa imi iau ceva de la Paula (am o mostra de Skin Balancing Moisture Gel pe care inca nu am incercat-o, dar am incercat Resist Anti-aging Clear Skin Hydrator – miroase cam tare pt nasul meu, desi ca formula mi s-a parut potrivita; am incercat si Resist Barrier Repair Moisturiser with Retinol -care este mult prea emolienta pt mine).
    Multumesc.

    • Buna Mariap,
      Da, Avene Diroseal contine retinaldehyde 0.05%. Din punctul meu de vedere e destul de mica concentratia, dar fiecare piele reactioneaza altfel si este posibil sa ai rezultate bune cu el. Eu prefer Differin, nu am incercat retinaldehyde, pentru problemele mele ar fi prea putin potent ingredientul.
      Mie nu imi miroase a nimic Resist Skin Hydrator :), dar gusturile (sau in acest caz mirosurile) nu se discuta. E foarte buna formulata. Cea cu retinol contine unt de shea, e potrivita mai mult tenului uscat dupa parerea mea.
      Eu am folosit si Skin Balancing Moisture Gel si mi-a placut mult, dar Skin Hydrator e net superioara.

  • Buna,

    Am studiat cremele din farmacii recomandate pentru rozacee,cuperoza (Citat dermatolog „Vezi care ti se potriveste mai bine”). Am exclus cremele analizate deja de tine in articolele anterioare (TIS,Eucerin,DermaE,Ruboril Expert S) si cele ambalate in „borcanas simpatic”. Cand ai timp te rog sa imi spui care este parerea ta legata de aceste creme. Mai jos ingredientele acestora.

    Uriage Roseliane

    Aqua, Uriage Thermal Spring Water, Glycerin, Cetearyl Isononanoate, Squalane, Pentaerythrityl Distearate, Limnanthes Alba (Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil), PTFE, Butyrospermum Parkii, Pentylene glycol, Cetyl alcohol, Titanium dioxide, Dimethicone, Sodium Acrylate / Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Inulin Lauryl Carbamate, Isohexadecane, Raspberry Seed Oil / Palm Oil Aminopropanediol Esters, Brassica campestris (BC sterols), Steareth-21, Steareth-2, Mica, Sodium Dextran Sulfate, Chlorphenesin, Parfum (Fragrance), Rosa centifolia (RC Flower Wax), Rosa damascena (RD flower wax), Polysorbate 80, Tocopheryl acetate, O-cymen-5-ol, Citric acid, Panax ginseng (PG root extract), sorbitan oleate, Maltodextrin, CI 73360 (RED30).

    Bioderma Sensibio AR

    WATER (AQUA), MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, ARACHIDYL ALCOHOL, DIMETHICONE, GLYCERYL STEARATE, GLYCOL DISTEARATE, OZOKERITE, PEG-100 STEARATE, SODIUM PCA, CANOLA OIL, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE, GLYCYRRHETINIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, GINKGO BILOBA EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, ALLANTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, PROPYLENE GLYCOL, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, DISODIUM EDTA, LAURETH-7, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN.

    Avene Diroseal
    Water (aqua), Caprylic/Capric Triglyceride), Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Squalane, Propylene Glycol, Glycol Montanate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, BHT, Blue 1 (Cl 42090), Butylparaben, Carbomer, Dextran Sulfate, Disodium Edta, Hesperidin Methyl Chalcone, Phenoxyethanol, Propylparaben, Red 33 (CI 17200), Retinal, Triethanolamine.

    Herbagen Crema de fata Herbagen cu micronizat de strugure rosu

    Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Propylen Glycol, Butyrospermum Parkii, Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Glyceryl Stearate (and) Ceteareth-20 (and) Ceteareth-12 (and) Cetyl Palmitate, Cetearyl Glucoside, Stearic Acid, Methylparaben (and) Propylparaben (and) Diazolidinyl Urea, Parfum, 2-Amino 2-Methyl 1-Propanol, Vitis Vinifera (Microzest Red Grape), C.I. 16255, C.I. 19140.

    Herbagen : Aqua, Cetearyl Glucoside (and) Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera(Grape) Seed Oil, Dicaprylyl Carbonate, Butyrospermum Parkii, Glicerin, Ceteareth-30, Propylene Glycol (and) Ruscus Aculeatus Root Extract (and) Cettela Asiatica Extract (and) Panthenol (and) Water (and) Calendula Officinalis Flower Extract (and) Hydrolyzed Yeast Protein (and) Aesculus Hippocastanum (Horse Chesnut) Extract (and) Ammonium Glycyrrhizate, Polysorbate 80, Methylparaben Propylparaben Diazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Tocopherol (and) Hydrogenated Palm Glyceride Citrate.

    Metroruboril

    AQUA (WATER), CETYL ALCOHOL, CETETH-20, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), MIMOSA TENUIFLORA BARK EXTRACT, RANUNCULUS FICARIA EXTRACT, ESCIN, GLYCYRRHETINIC ACID, (METHYL-2 NITRO-5 IMIDAZOLYL)-2 ETHANOL, STEARETH-20, PROPYLENE GLYCOL, DIAZOLIDINYL UREA, TITANIUM DIOXIDE, BISABOLOL, ACRYLATE/ C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, TRIETHANOLAMINE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN

    Ruboril M
    AQUA (WATER), CETEARYL ALCOHOL, PROPYLENE GLYCOL, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), SODIUM PCA, ISOPROPYL PALMITATE, CETEARETH-20, GLYCYRRHETINIC ACID, CHRYSANTHELLUM INDICUM EXTRACT, SCLEROTIUM GUM, CYCLOPENTASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, CYCLOHEXASILOXANE, MIMOSA TENUIFLORA BARK EXTRACT, CHLORPHENESIN, CRATAEGUS MONOGYNA LEAF EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, METHYLISOTHIAZOLINONE, GLYCERYL CAPRYLATE, DIPROPYLENE GLYCOL

    Iwostin Capillin SPF 20

    Auqa, Iwonicz Aqua, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Octyl Methoxycinnamate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Isopropyl Palmitate, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethoxydiglycol, Vitis Vinifera Oli, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Glyceryl Stearate, Esculin, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloydimethyl Taurate Copolymer, Squalane, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Buthylparaben, Propylparaben, Tocopheryl Acetate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Disodium Edta, PEG-8, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Plamitate, Citric Acid, Cl 77288

    Multumesc mult.

    • Buna Luiza,
      Produsele fara SPF sunt doar pentru hidratare si se aplica seara. Tenul cu rozacee/cuperoza trebuie neaparat protejat de soare in timpul zilei, e foarte important. De asemenea e foarte important ca produsele aplicate pe ten sa nu contina nici macar un iritant.
      Nu mi-ai spus ce tip de ten ai, o sa spun eu pentru ce tip de ten e fiecare produs potrivit.
      Uriage Roseliane – potrivit doar tenului normal si uscat, din pacate contine iritanti. In afara de unturi si uleiuri, nu contine nimic interesant.
      Bioderma Sensibio AR – potrivit doar tenului uscat, e un produs destul de simplu formulat, nu ofera hidratarea necesara, dar nici nu contine iritanti.
      Avene Diroseal – o crema foarte foarte simplu formulata, nimic interesant, daca te uiti la formula observi ca hidratarea se bazeaza pe ulei mineral. Antioxidantul prezent in acest produs (BHT) este problematic.
      Herbagen – Nimic interesant, contine unt de shea, potrivita doar pentru tenul uscat. Contine iritanti.
      Metroruboril – Extractul de mimoza este iritant, iar extractul de ranunculus poate cauza iritatii si photosensibilizarea pielii. Contine un ingredient folosit in tratamentul pielii care are Demodex, pe principiul ca Demodexul poate cauza acnee rozacee se regaseste si in acest produs.
      Ruboril M – Iritanti si ulei mineral, nu mai spun nimic.
      Iwostin Capillin – Ofera protectie solara, potrivita tenului normal si uscat. Nu contine iritanti, dar nici ingrediente care sa te ajute in ameliorarea rozaceei.

  • Buna.
    Eu am, din pacate, un nas mult prea sensibil. Din cauza acestui lucru am probleme cu foarte multe produse, mai mult sau mai putin parfumate (de la mancare, la cosmetice, la detergenti, nu mai zic de miros de tigara).
    Voi cauta mai multe informatii despre Differin dupa ce voi termina Diroseal, poate schimb si va fi mai bine. Dar va mai trece ceva timp pana atunci.
    As dori sa iti adresez o intrebare despre combinarea Retinaldehyde aplicat local si Vitamina A consumata sub forma de capsule de peste:
    – crezi ca este posibil ca luand aceste capsule si folosind Diroseal, sa se produca o iritare a fetei (prea mare)? Acestea sunt pastilele cu ulei de peste: http://www.naturesbounty.com/product/001150 (eticheta produsului http://images.vitaminimages.com/cdn/sd/pdf/L001150-NB.PDF ). Am vazut la articolul despre retinoizi ca nu recomanzi combinarea de retinoizi, chiar daca unul este aplicat local si unul este luat oral.
    Multumesc.

    • Buna Mariap,
      Retinoizii care se regăsesc în produse farmaceutice. Atenție: nu folosiți două produse de acest gen în rutina zilnică (chiar daca unul se aplică local și altul se administrează oral).
      Ma refeream la retinoizii din produse farmaceutice, nu din cosmetice. De exemplu Retin-A.
      Retinaldehyde nu are contraindicatii de a fi folosit impreuna cu vitamina A in varianta de supliment nutritiv.

  • Fiica mea are rozacee. Pana acum a folosit, la idicatia medicului 1 pastila de prednison/zi si unguent Elocom de 2 ori/ zi. Pe toata perioada tratamentului, fata a fost curata. Acum a intrerupt tratamentul, este insarcinata, si problemele au reaparut chiar de a 3-a zi. Ce s-ar putea folosi pe perioada sarcinii?

    • Buna Maria,
      Protectie solara neaparat, ceaiuri cu anti iritanti, crema hidratanta lejera fara nici un iritant (nici macar parfum), cleanser fara iritanti, care sa nu lase tenul uscat. Pentru medicamente trebuie sa intrebi medicul.

  • Buna, si eu am rozacee , am urmat si eu sfatul unul medic care mi-a recomandat ELOCOM este o prostie, face mai mult rau decat bine, creaza dependenta (adica atunci cand nu-l mai pui pe facte te trezesti cu toate problemele la loc, ba chiar mai multe) mi s-a intamplat asta acum vreo trei ani, am ajuns la un medic dermatolog din Cluj, care mi-a spus ca din cauza Elocomului n-am sa scap de probleme numai cu sedinte laser, IPL … si nu se stia cam de cate am nevoie; am facut cteva, 5 la numar dar din cauza pretului ( 150 euro sedinta) am renuntat si de atunci am tot cautat si incercat diverse produse naturale si dermato-cosmetice, ca sa tin cat de cat sub control problema, am citit ce a scris d-na Maria despre fica ei si asi dori sa-i impartasesc noua mea descoperire de care sunt foarte incantata, produse de la MARIO BADESCU, se pot comanda pe internet, exista o crema -Control crem- ii spune ” BENEFICII: produs anti-roseata, aceasta crema este un tratament eficient pentru rozacee, piele descuamata si iritata. Balsam Peru este un ingredient activ, calmant care va face o diferenta vizibila imediat. Formula fara ulei. Poate fi utilizat pentru zonele cu probleme ale fetei sau in loc de o crema hidratanta. Functioneaza bine in completare cu masca: Azulene Calming Mask iar ca ingrediente: apa, ulei de garoafa, Polyglycerylmethacrylate (si) propilen glicol, extract de alge, Balsam Peru” pot sa va spun ca o folosesc deja de cateva luni si fata mea na aratat atat de bine de ani buni, nu mai am rosata, scoame si tot felul de bubite, din aceiasi gama am gasit si un tonic foarte fun cre calmeeaza fata. V-am scris toate acestea deoarece eu sunt foarte incantata de rezultate mai ales ca de mai bine de 3 ani mi-am pierdut mult timp si bani prin cabinelete mai multor medici dermatologi dar fara nici un rezultat. Sper din tot sufletul sa va fie de folos pt. ca stiu ce inseamna sa te confrunti cu o astfer de problema. Va pup, numai bine !

    • Buna Lacrimioara,
      Elocom contine corticosteroizi, nu se poate folosi timp indelungat. Nu da dependenta, dar poate avea efecte adverse grave daca nu este folosit corect si pe perioada scurta.
      Ma bucur ca esti multumita de rezultatele cu produsele respective, dar asta nu inseamna ca altcineva va avea aceleasi rezultate ca si tine pentru ca pielea este diferita, fiecare persoana este diferita si va reactiona diferit la produsele cosmetice.
      Mario Badescu Control Cream contine balsam de Peru care este o rasina grasa ce poate cauza alergii si dermatite de contact atunci cand este aplicata pe piele. De asemenea, acest ingredient poate cauza fotodermatita si fototoxicitate. Balsamul de Peru este folosit in testele standard de sensibilitate a pielii deoarece este un ingredient ce poate cauza reactii foarte repede. Informatiile despre balsamul de Peru au fost publicate in 2001 in Journal of the American Academy of Dermatology si sunt dispobibile pe naturaldatabase.com. In iulie 2006 Deutsche Medizinische Wochenschrift a facut un studiu cu 3000 de alergeni cunoscuti, iar balsamul de Peru este in top 10 cei mai frecventi.
      Lista de ingrediente a produsului este urmatoarea: Deionized Water, Balsam Peru, Seamollient, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Panthenol, Methylparaben, Propylparaben (forma fara ulei cum ai denumit-o tu, se numeste Control Moisturizer for Oily Skin). Contine apa, balsam de Peru, trei emolienti, o vitamina (care nu are cine stie ce efecte asupra pielii) si doi conservanti. In nici un caz acest produs nu este un produs hidratant, iar in cazul prezentei rozaceei pe piele acest produs poate cauza reactii negative severe (le poate cauza pe orice tip de ten, in special pe ten sensibil sau intolerant).
      Masca Azulele: uleiul de garoafa si balsamul de Peru sunt iritante.
      In cazul in care cineva doreste sa foloseasca produsele descrise de Lacrimioara, aceste produse nu sunt recomandate pe blog si nu sunt responsabila pentru efectele lor pe piele.

    • Pentru toti cei care au pielea sensibila si au folosit Control Cream/Healing Cream de la Mario Badescu, am vesti proaste – produsele sunt retrase de la vanzare, pentru a fi „reformulate”, spun reprezentantii marcii. Insa, din cate se pare, aceste produse contineau corticosteroizi (nementionati in lista de ingrediente si nicaieri altundeva!!) – un laborator coreean se pare ca ar fi gasit hydrocortisone si triamcinolone acetonnoide (care e un corticoid foarte puternic, total contraindicat pentru fata/termen lung). Am citit pe net pareri (foarte multe, din pacate) ale unor utilizatori nemultumiti, care au reclamat la FDA (Food and Drug Association din SUA) produsele si vor sa dea in judecata compania Mario Badescu…

      Cum spuneam acum ceva timp, am folosit si eu cremele (mai ales Control Cream) timp de cateva luni, si au fost nemaipomenite! Sunt sigura acum ca a fost ceva dubios la mijloc, pentru ca dupa ce nu am mai folosit CC, pielea mi s-a iritat ingrozitor – aveam mai mereu obrajii rosii de tot, ma usturau si ma mancau de imi venea sa plang, plus ca au inceput sa-mi apara niste mici telangiectazii (acele „magnifice” vene dilatate), deci probabil e o cuperoza incipienta provocata de acesti corticoisteroizi (se stie ca acesta e unul dintre efectele secundare ale aplicarii topice de steroizi, pe langa multe altele)… Am reusit cat de cat sa mai redresez situatia cu Tolerance Extreme/Cicalfate de la Avene carem-au ajutat dintotdeauna si un ulei in care am pus vitamina K, dar asta in 4-5 luni, si inca situatia e departe de a fi roz (ma rog, e mai degraba rosie…).

      Anyways, am scris povestea asta ca un avertisment, in caz ca cineva citeste acest topic si are vreun gand sa incerce produsele M. Badescu. Oricum, e incredibil ca o companie (si inca de asa talie!) sa se preteze la asa ceva, batandu-si joc de increderea si sanatatea clientilor sai!

  • Buna Pasagera,
    multumesc pentru comentariile facute la cele scrise de mine, dar nu inteleg un lucru, acum m-ai pus pe ganduri, dar de ce in atatia ani de tratamente scrise chiar de cativa dr. dermatologi, de incercari cu diverse produse dermato-cosmetice indicate pt. atenuarea problemelor rozaceei ( stiu ca inca nu s-a gasit nimic pt. o tratare completa) n-am simtit nici o ameliorare a problemei mele. Ti-am citit multe articole, iti respect toate cunostintele pe care le ai si tocmai de aceia te-ai ruga sa-mi dai o explicatie posibila de ce produsele care le-am mentionat in articolul precedent mi-au facut bine, mai mult, ma sperie ce spui tu, ca acel balsam de Peru poate cauza alergii si dermatite de contact. N-am vrut sa fac reclama acelui brand chiar sunt pregatita sa-mi fac o noua comanda, dar acum nu stiu ce sa fac, eu sunt atat de incaintata de faptul ca rosata s-a diminuat considerabil, nu mai simt iritatii si nici senzatia de mancarime, ce sa-ti mai spun fata mea arata chiar foarte bine. Ajuta-ma cu un sfat te rog ! Pot sa-mi mai spun ca am incercat tratamente cu : Elocom, Metroruboril, Aven, Bioderma, Cliniq, Paula’ s Choice.
    Multumesc !

    • Buna Lacrimioara,
      Balsamul de Peru este un contra iritant. Contra iritantii induc o stare de inflamare pielii cu scopul de a atenua iritatiile prezente in straturile inferioare ale pielii. Ei substituie un tip de iritatie vizibila cu un alt tip de iritatie care la inceput nu se vede cu ochiul liber. Iritatia datorata acestor tip de iritanti distrug sistemul imunitar al pielii si sistemul reparator (in Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology si Skin Research and Technology poti citi mai multe pe acest subiect). Desi la inceput, aparent, iritantul respectiv iti amelioreaza problemele, daca aplici iritanti pe piele efectele adverse exista indiferent daca se vad sau nu, iar in timp vor fi vizibile.
      Balsamul de Peru este un alergen cunoscut si poate cauza dermatite de contact daca este folosit pe timp indelungat, depinde foarte mult de sensibilitatea pielii pe care este aplicat.
      Eu nu spun sa renunti la el, e alegerea ta, eu spun doar sa iei in considerare toate cele de mai sus si mai ales sa intelegi ca aceste remediu nu va fi benefic pe timp nedeterminat. Bineinteles, cand e vorba de piele orice e posibil si poate nu vei avea niciodata o reactie adversa la acest produs, m-as bucura sa fie asa.
      Oricum, rezultatele tale nu sunt general valabile, iar balsamul de Peru nu este remediul care poate vindeca rozaceea.

  • Ce coincidenta ca am ajuns sa citesc acum acest articol… Eu am un ten ingrozitor de sensibil, capricios, intolerant, deshidratat, in fine, cu o gramada de probleme, intre care si obrajii mai mereu iritati. Cred ca am o forma usoara de rozacee, sau mai degraba eritroza, pentru ca nu am pustule sau capilare aparente, doar obrajii extrem de sensibili, deshidratati, deseori iritati si… roz, in general. Am folosit nenumarate creme si produse de-a lungul timpului, care au ameliorat situatia, dar de ceva timp, nu stiu de ce, problemele au revenit (probabil de la stres, desi stresata am fost si sunt de mult timp). La un moment dat am ajuns sa comand aceeasi crema de la Mario Badescu (Control Cream) ca si Lacramioara, si am avut parte de aceleasi efecte – respectiv o piele calma si normala cum nu am mai avut de nu stiu cand. Si asta timp de luni de zile… Stiam ca balsamul de Peru e iritant, dar cineva mi-a recomandat crema, si in disperare de cauza am incercat-o. Si chiar a functionat, mult mai bine decat orice altceva. E un fenomen foarte ciudat…

    Sau poate pielea mea e extrem de ciudata, am avut efecte oribile cu o multime de substante care se presupune ca sunt calmante, si am efecte bune cu substante iritante. De ex., niciun produs destinat tenului cu eritroza/rozacee/cuperoza (inclusiv cele recomandate de medic) nu m-au ajutat, majoritatea chiar au avut efecte negative (deshidratare, agravarea iritatiei etc.). Total de neinteles si debusolant. Pana si medicii sunt depasiti si merg, din cate am impresia, „pe ghicite”.

    Oricum, de ceva timp am terminat crema si planuiesc o comanda de la Paula’s Choice, am vazut ca are si ea un produs, Redness Relief, poate ma ajuta. Daca nu, cred ca va trebui sa revin la dl Badescu, desi acum imi e teama, dar zau, in ultimii doi ani e singurul produs care a dat rezultate (si am folosit nenumarate produse, dermatocosmetice, uleiuri bio, produse de lux, de toate felurile, si tot degeaba).

    A propos, corticosteroizii (din care, asa cum s-a mai spus, face parte si Elocom) sunt absolut contraindicati in caz de rozacee/cuperoza, riscuril de efecte secundare urate e foarte mare, mai ales daca sunt folositi timp indelungat. De altfel, din cate stiam eu, in general se recomanda sa se evite folosirea lor pe fata.

    • Buna Liv,
      Sper sa iti fie de folos produsul Paula’s Choice, eu il folosesc in casa mereu, l-am folosit si pentru eritem-ul fesier al copilului, cu rezultate excelente.
      Da, corticosterozii sunt total contraindicati in caz de rozacee, iar folosirea lor pe ten se face doar la recomandarea medicului si nu mai mult de o saptamana, maxim doua. Raspunsul meu anterior se referea la Elocom in general.

  • Multumesc pentru raspuns, Corina. Redness Relief este un fel de lotiune, sau o crema (pe site-ul Paulei am citit ca ar trebui aplicat cu un „cotton pad”)? As mai vrea sa comand si o crema hidratanta, daca nu sunt prea insistenta, tu ce ai recomanda pentru un ten arhi-sensibil? Eu ma gandeam sa comand crema din gama Earth Sourced, care, zic ei, e ideala pentru ten sensibil, cu eczeme si rozacee.

    De cand nu mai folosesc acea crema M. Badescu iar am obrajii iritati (si am primit un nou borcanas de crema, dar nu mai vreau sa-l folosesc)…

    • Buna Liv,
      Redness Relief este lichid, se poate aplica direct pe piele, cu pompa spray care se poate cumpara de la Paula sau chiar fara pompa.
      Da, incearca Earth Sourced, este pentru tenul iritat cu eczema sau rozacee.

  • Buna, am citit in comentarii faptul ca nu e bine sa luam 2 retinoizi deodata. Dermatorlogul mi-a recomandat Retin-A crema si vitamina A pastile (din prima zi de ciclu, 20 zile timp de 3 luni). E vorba de un tratament pentru niste cosuri dureroase in zona barbie si maxilar. Nu am incredere 100% in opinia medicului (spre exemplu nu mi-a spus deloc ca as avea nevoie de o crema cu factor de protectie mare) asa ca as vrea parerea ta in privinta combinatiei de vitamina A si Retin-a.

    • Buna Ina,
      In comentarii si in articol am spus ca nu trebuie administrat un retinoid oral impreuna cu alte variante de vitamina A (orale sau cu aplicare locala). Mai exact, nu se poate urma tratament cu Roaccutane si administra in acelasi timp vitamina A sau aplica pe piele orice retinoid medicamentos (Retin-a, Tazorac, etc).
      In cazul Retin-a-ului nu exista interdictii de administrare a vitaminei A ca supliment alimentar.
      Insa protectia solara nu este o optiune, este obligatorie in timpul tratementelor cu retinoizi locali sau administrati orale ale acestora (ma refer la medicamente bineinteles). Chiar si prospectul Retin-a-ului avertizeaza in privinta efectelor adverse datorate lipsei protectiei solare.
      Nu sunt medic si nu stiu de ce ti s-a recomandat vitamina A oral, dar din tot ce am citit eu pana acum vitamina A supliment alimentar nu vindeca acneea.

  • Multumesc foarte mult Corina pentru lamuriri, nu stapanesc toate denumirile si am preferat sa intreb pt ca nu intelesesem 100% ce ai explicat in articol. n privinta protectiei solare am inteles cat e de importanta din articolele tale, ma asteptam ca dermatologul sa ma avertizeze, dinolo de faptul ca scrie si pe prospect, mai ales ca am intrebat ce creme sa folosesc pe langa Retin A. In privinta vitaminei A nu stiu exact de ce mi-a recoandat, mi-a mai recomandat si vitamina E… banuiesc ca au amandoua un efect pozitiv asupra pielii chiar daca nu vindeca acneea. Le voi lua pt ca oricum nu cred ca strica.

  • Buna Corina, iti scriu deoarece tu ai o piele frumoasa si m-am gandit ca poate poti sa ma indrumi. Nu stiu, dermatologii nu au avut probleme cu acneea si de asta nu stiu sa se ocupe de ea? S-au nascut cu un ten uscat care necesita doar hidratare? Nu stiu daca am dermatita, dar banuiesc..e posibil sa am si rozacee ( am pete rosii, urme de la acnee, pielea rosie in obraji, o pustula mare si dureroasa) Din pacate nu am incredere in niciun, niciunX .. dermatolog. Ultima oara cand am fost la unul a fost acum aproape 4 ani, dar ma tem sa merg. Mi-a dat Brevoxyl insa fata mi s-a facut mai rau, si pe langa asta nu mi-a dat nici un SPF dar m-a trimis sa merg la solar! Da, am zis solar! Am mers bineinteles, crezandu-ma in el. Mi-a dat si roaccutane si ca gel de curatare mi-a dat gelul verde de la Avene. Din ce mi-a prescris e clar ca avea acnee vulgara. Mi-a facut analize la testoteron si glicemie si erau normale. Am uitat sa zic ca mi-a dat si zinc. Dupa aproape 7 ani cu probleme cu tenul, am reusit sa scap de acnee aproape in totalitate dar am ramas cu pete rosii foarte inestetice. Practic arata de parca tot as avea acnee. Momentan nu imi permit sa imi cumpar produsele Paula’s Choice si nu stiu ce sa fac in legatura cu petele rosii. Am un BHA cu acid salicilic insa as vrea o crema care sa isi faca efectul vizibil repede. Am avut o crema dar nu o mai gasesc si nici nu stiu daca sa o recumpar, desi mi-a facut un mare bine pielii, ma intepa putin pielea cand o puneam pe ten. Tu Corina, cum ai scapat? Din ce am inteles eu, printr-o alimentatie sanatoasa (fara carne), si cu produsele Paula;s Choice si Brevoxyl banuiesc sau Skinoren, din produsele antibacteriene. Simt ca am scapat de un lucru greu , dar e foarte greu acum sa scapi acum de urme. Am cautat creme care sa contina vitamina C, dar toate au in compozitie un ingredient sau mai multe iritante. Crezi ca un ulei m-ar ajuta? Am citit despre uleiul de macese ca ar contine vitamina C. Sti vreo crema te rog? RetinA nu ma ajuta, imi inroseste pielea desi o protejez cu protectie solara. Interior as putea sa iau ceva care sa ma ajute sa scap de aceasta rozacee?

    • Buna Aloha,
      Nu stiu daca aceste pete de care incerci sa scapi sunt sau nu acnee. Eu de petele post acnee am scapat cu Differin si exfolianti.
      De afectiunile cutanate am scapat cu produse potrivite, alimentatie corecta, sport si mai ales cu o gandire corecta vis-a-vis de afectiunile pe care le aveam.
      Rozaceea e o afectiune care nu se vindeca in totalitate, dar se poate tine in frau. Efecte vizibile rapide e prea putin probabil sa vezi pe ten, indiferent de ce anume vei aplica.

  • Buna Pasagera,
    ma confrunt si eu cu acneea rozacee de 3 luni, am fost la dermatolog si mi-a recomandat vitela ictamo dimineata si seata, am 2 saptamani de cand folosesc, si se vad rezultate, dar nu spectaculoase . ce parere ai de vitela ictamo? poate o folosesc in zadar .multumesc

  • Ok multumesc . Îmi poți recomanda ceva de care ești sigura ca da rezultate bune ? Pentru curatare mi-a dat apa micelara de la roche posay pt piele sensibilă , îmi recomanzi ceva mai bun ?

    • Buna Lavinia,
      Poti citi articolele despre produse recomandate si celalalt articol despre rozacee, plus articolele despre rutina de igrijire a pielii. Exista chiar si articole despre solutiile micelare.

  • Buna Corina, am si eu o intrebare pentru tine, mi-a prescris dermatologul SVR RUbialine crema pentru rozacee si propanorol pentru flush-urile pe care le am. Intrebarea mea este urmatoare, crezi ca ingredientele acestei creme imi pot face mai mult rau sau ma pot ajuta cu ceva, sau voi da banii degeaba si pe aceasta ca pe multe altele?Sti cumva o crema eficienta pentru aceasta afectiune?
    Ingredientele sunt: Aqua, Pentylene Glycol, Dicaprylyl Carbonate, Cyclopentasiloxane, Glycerin, C12-16 Alcohols, Hexyl Decyl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Xylitylglucose, Stearoxy Dimethicone, Anhydroxylitol, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Xylitol, Rhizobian Gum, Sodium Dextran Sulfate, Sodium Methylesculetin Acetate, Neoruscogenin, Glycosaminoglycans, Ruscogenin, Hydrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Palmitic Acid, Paraffinum Liquidum, Silica, Cl 10020.

    • Buna Madalina,
      Daca iti face rau nu poti sti inainte sa o aplici. Iritanti nu contine, dar nici ingrediente care sa te ajute cu rozaceea. In plus, este pentru ten normal spre uscat. Ruscogenine nu are studii care sa ateste efectele asupra rozaceei.

  • Si ai auzit cumva despre o crema care sa ajute totusi cat de cat cu rozaceea? Macar sa reduca putin roseata? Dermatologul doar crema aceasta mi-a recomandat-o si a mai vrut sa imi dea unele cu parfum dar i-am spus ca nu imi pun asa ceva pe fata( ruboril parca se numea si mai era una). Folosesc spf 50 mineral de la Bioderma, ABCderm solaire este pentru copii, am vazut ca ai spus si tu ca are ingrediente ok fata de cea de la avene. Cand l-am intrebat pe dermat. ce sa fac sa mai atenuez roseata a zis ca sa incercam mai multe sa vedem ce merge, dar nu se gandeste la faptul ca eu dau bani degeaba pe niste creme care nu ma ajuta.. si nu sunt nici de neglijat preturile ….

  • Am folosit redness relief si mi-a uscat tenul si mai rau, mi l-a descuamat pe portiunile unde mi-am dat cu el :(. Folosesc cicaplast balsam la roche posay si crema kiss my face spf 30 face and neck si mi-am mai luat la recomandarea dermatologului crema de care am spus mai sus bioderma abcderm solaire, dar imi usuca tenul, am auzit multe persoane ca aceste creme cu spf mineral le usuca tenul, si imi intra in ridurile de expresie si nu pot sa aplic machiaj peste ea :(. oare de ce se intampla asta, imi poate face rau aceasta crema daca imi usuca asa tenul? Si vroiam sa iti mai spun ca la cateva ore dupa ce mi-am aplicat crem aceasta de la bioderma mi-a aparut ceva sub piele,ca un nodul care ma doare si e rosu..sa fie oare de la crema aceasta sau de la kiss my face spf 30 pe care am aplicat-o tot de putin timp, cam de 2 zile o aplic..Multumesc pentru ajutor!

    • Buna Madalina,
      Ai folosit varianta veche sau cea noua de Redness Relief?
      Da, daca iti usuca tenul nu e ok. Nu stiu de la care dintre ele ar putea fi nodulul respectiv. Foloseste-le pe rand ca sa iti dai seama care este problematica.

  • Nu stiu care este noua sau veche, am luat cateva mostre. Problema este ca nu pot folosi spf cu filtre chimice pentru ca am tenul foarte sensibil , dar filtrele fizice imi usuca tenul… nici nu am gasit mostre inainte, a trebuit sa cumpar direct cele doua creme, cea cu filtre chimice kiss my face si bioderma spf 50 minerala… si acum nu le pot folosi pe nici una.. Exista ceva ce as putea face sa nu imi mai usuce tenul cea de la bioderma, sa o combin cu balsamul la roche posay sau o alta metoda prin care sa o pot folosi totusi pentru ca nu pot sta fara spf pe fata? Asta in cazul in care consideri ca o pot folosi in continuare fara sa imi afecteze tenul…Chiar nu stiu cum sa mai procedez.. am tenul iritat tot timpul…desi toate produsele pe care le folosesc sunt fara iritanti….
    Si am fata foarte calda aproape mereu, ma inteapa, ma ustura, ma arde, ma mananca si simt ca si cum as avea sangele ridicat la nivelul fetei, ca si cum as stat in cap.. Si problema e ca dermatologul imi tot da medicamente dar nu ma ajuta cu nimic…

    • Buna Madalina,
      Ai incercat formula veche de Redness Relief, cea cu aspirina, deoarece formula noua nu a avut niciodata mostre disponibile.
      Poti aplica o crema hidratanta inainte de a aplica protectia solara minerala.
      Te voi contacta pe mail pentru a-ti propune o rutina de ingrijire, cu mostre din partea mea. Sper sa te ajute.

      • Buna Pasagera,
        Ma numesc Lacrimioara, iti urmaresc toate comentariile despre rozacee, am si eu problemele Madalinei si daca se poate asi incerca si eu schema de tratament la care te-ai gandit pentru Madalina daca poti sa mi-o dai. Pot sa-ti spun ca am incercat in ultimi 4 ani tot ce era pe piata, pentru rozacee-cuperoza inclusiv Redness Relief pe care am achizitionat-o anul trecut cu speranta ca o sa ma ajute, dar nu a fost asa, dimpotriva mi-a accentuat rosata si senzatia de arsura, am facut cateva luni pauza, am reincercat produsul dar la fel. singura crema in ultimul an care m-a ajuta a fost „Copntrol Crem” de la MarioBadescu dar nici pe aceasta nu o mai gasesc pe piata.

        Multumesc pentru ajutor !

        • Buna Lacrimioara,
          Am cerut fotografii de la Madalina, scrie-mi si tu te rog.
          Redness Relief a fost reformulat din cauza aspirinei la care multe persoane nu au toleranta.

          • Buna Corina, am inteles ca „Redness Relief Tratament”a aparut intr-o formula noua, fara aspirina, a-si dori sa o incerc si eu dar nu stiu cum pot s-o achizitionez, a-si mai dori o crema de zi, dar nu stiu ce sa aleg, am cumparat anul trecut „Earth Sourced” dar nu am tolerat-o prea bine si am renuntat la ea, am mai folosit si „Schin Perfecting” 2% BHA dar dupa cateva zile rosata incepe sa se acentueze ! Chiar nu mai stiu ce sa folosesc ! Daca poti sa-mi recomanze ceva ar fi forte bine !
            Multumesc mult !

          • Buna Lacrimioara,
            Ziua este foarte important sa aplici protectie solara, nu poti folosi exfoliantii fara protectie solara, iar acestia se introduc treptat in rutina, varianta lotiune fiind singura pe care ti-o recomand.
            Iti scriu in legatura cu Redness Relief.

  • Buna Corina, am nevoie de putina inspiratie din partea ta:)

    Am rosacee ( varianta roseata permanenta de 2 ani, sunt din nou in perioada cu pustule..acum am inceput sa iau doxicilina & vitella), tenul mixt (zona T cu puncte negre si restul fetei uscata as zice), in plus tenul a inceput sa nu mai fie uniform. Folosesc mult SPF (clin. city block 40 fond de ten 10).

    As vrea sa incerc BHA 2% lotiune, pot sa aplic BHA pe intreaga fata sau doar pe zona T? nu stiu daca exista efecte adverse in combinatie cu tratamentul pe care il urmez.
    Ce crema hidratanta imi recomanzi tinand cont de starea tenului prezentata mai sus? ma gandeam la moisture boost.
    multumesc.

    • Buna Ilona,
      Da, poti incerca pe toata fata, BHA-ul este si un anti inflamator foarte bun.
      Hydralight Moisture Infusing Lotion e crema pe care ti-o recomand.

  • Buna Corina,
    Am nvoie de un sfat din partea ta.Sunt alergica,iar in coate am o zona rosie cu crusta alba.Mi-am comandat la o farmacie naturista Aur derm cu mimoza tenuiflora.Am folosit astazi si pare ok.Te rog frumos sa-mi spui daca exista reactii adverse,ce imi recomanzi?Multumesc din suflet.

    • Buna Nicoleta,
      Nu am nici o informatie despre produsul pe care l-ai comandat, nu stiu nici ce afectiune cutanata ai pe coate.
      Alergiile depind de persoana si nu se aplica tuturor.

  • buna seara.acum 5 luni am fost la o clinica in Bucuresti si mi am cauterizat niste vase sparte pe pometi, zona nasului, deci pe fata.. am ramas cu mai multe semne, iritatii, piele descuamata.. am un en cuperozic si chiar cu pucte mici de grasime.. sunt disperata mi am nenorocit fata, imediat atunci ma m dat cu crema Bioderama Cicabio,cu Solutie Micelara Senibio,cu Sensibio Ds..dar nu m au ajutat cu nimik..sunt disperata..iar vaul spart care era cel i mare este i ai iritat si ai urat ca o pata rosie ..te rog ajuta ma cu e sa ma dau… sa fac peeling ?! sau ?!
    si te rog si o crema buna pt ridurile de pe decolteu si gat..
    multumesc din suflet

    • Buna Daniela,
      Pentru intrebarile post procedura cred ca e mai bine sa te adresezi medicului care ti-a executat procedura de cauterizare.
      Pentru riduri poti alege un produs pe baza de retinol, dar daca sunt profunde, datorate batranetii nu vei avea rezultate bune cu produsele cosmetice. Un medic estetician te poate sfatui.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.