Arhiva iunie 2011

1
Experienţa personală – Alegerea fondului de ten
2
Keratosis pilaris – afecţiune cutanată
3
Când se aplică produsul pentru protecţie solară?
4
Listă cu produse hidratante pentru corp
5
Contour şi highlight pentru buze
6
Paula’s Choice Skin Balancing Moisture Gel – Review
7
Listă cu produse pentru duş
8
Foliculita
9
Mă bronzez sau mă protejez de soare?
10
Cum să ne pudrăm corect

Experienţa personală – Alegerea fondului de ten

Pentru mine alegerea fondului de ten a fost o adevărată aventură pentru că fondurile de ten şi preţurile din Timişoara nu erau pe placul meu, nu găseam ce aş fi dorit şi preţurile unor produse sunt uneori ridicole faţă de ce este în UK.

Primul fond de ten achiziţionat a fost Revlon Colorstay pentru ten gras. O alegere potrivită tenului meu gras din acel moment, dar culoarea am testat-o pe linia maxilarului şi ajunsă acasă mi-am dat seama că de fapt fondul meu de ten este prea închis la culoare pentru că diferenţa dintre faţa mea şi decolteu este de aproape un ton. Aveţi mai jos un video care mi-a fost ulterior de folos în alegerea fondului de ten.

Citește mai departe

Keratosis pilaris – afecţiune cutanată

Keratosis pilaris (KP) este denumită în termeni populari piele de gâscă (sau de găină) şi se manifestă prin apariţia unor vezicule de dimensiuni mici sau medii şi de culoare roz sau roşie sau a unor zone rugoase care câteodată pot cauza prurit. Aceste vezicule apar în grupuri, de obicei în zona braţelor, a picioarelor şi a feselor, însă pot apărea oriunde pe corp mai puţin pe tălpi şi palme.

Keratosis pilaris este o afecţiune a foliculului pilos care se blochează datorită acumulării de keratină, acumulare care duce la inflamarea porilor. Este prezentă pe corpul a peste 40% din populaţia globului.

Citește mai departe

Când se aplică produsul pentru protecţie solară?

Există două teorii care explică când trebuie aplicat produsul cu factor de protecţie (pe care îl denumesc în continuare SPF).
1. SPF se aplică primul pe ten.
2. SPF se aplică ultimul pe ten.

De data aceasta o să vorbesc despre ambele teorii şi o să hotărâţi singure cum procedaţi cu aplicarea protecţiei solare.

SPF se aplică pe ten prima dată, după el urmând orice alt produs

În apărarea acestei teorii vorbeşte DR. Schultz aici.
Teoria spune că dacă se aplică SPF-ul peste alte produse acestea ar putea dizolva SPF-ul şi l-ar face mai puţin eficient. Mai jos însă tot DR. Scultz afirmă că înainte de SPF trebuie să cureţi faţă (corect) şi să o tonifiezi.
După cum bine ştim tonerele sunt produse lichide care conţin aproximativ 80% apă aşa că de fapt SPF-ul nu se aplică primul pe piele dacă deja s-a aplicat un alt produs şi mai ales unul cu 80% apă în concentraţie.

SPF-ul se aplică pe faţă ultima dată în rutină de îngrijire

În apărarea acestei teorii spun următoarele afirmații logice:
Există produse SPF water resistant care sunt formulate special pentru a fi rezistente la apă 40 de minute (cele very water resistant sunt rezistente la apă 80 de minute). Din acest punct de vedere ne dăm seamă că produsele normale cu SPF sunt sensibile în prezenţa apei şi că pot fi diluate, iar eficacitatea le poate fi diminuată dacă intră în contact cu apa. Şi prima teorie este de acord cu aceste afirmaţii.

Citește mai departe

Listă cu produse hidratante pentru corp

Listele cu produse hidratante au fost șterse deoarece nu mai sunt de actualitate. Veți găsi review-uri aici: Review – produse cosmetice și aici veți găsi o mulțime de review-uri: Beautypedia. Întotdeauna verificați lista de ingrediente a produsului pe care doriți să îl achiziționați, comparativ cu cele listate în review, este posibil să apară diferențe.

Contour şi highlight pentru buze

Foarte multe femei au buzele subţiri, iar operaţiile cosmetice medicale nu sunt în acest departament cele mai reuşite sau pur şi simplu nu sunt o opţiune luată în considerare pentru a avea buze mai pline.
Pentru toate aceste femei şi chiar pentru femeile care au buze „normale” există posibilitatea de a machia buzele aşa cum machiaţi ochii sau tenul, cu ajutorul contour-ului şi highlight-ului.
Mai jos am atasat un video pe care îl urmăresc mereu cu plăcere şi vă încurajez să încercaţi această tehnică de „umplere” a buzelor.

Paula’s Choice Skin Balancing Moisture Gel – Review

În momentul în care am descoperit produsele Paula’s Choice faţa mea arăta bine în sensul că nu mai aveam acnee şi dermatita seboreică mi-o ţineam în frâu foarte bine cu Kelual. Rămăsesem cu punctele negre, sebumul şi faptul că uneori oricât de gras îmi era tenul la suprafaţa mă descuamam pe anumite zone, în special barbă, obraji şi frunte.

Am studiat atentă site-ul Paulei şi produsele şi mi-am comandat patru dintre ele printre care şi acest gel hidratant pentru ten normal şi mixt (zone grase şi zone puţin uscate). Din punct de vedere al compoziției este formulat excelent, conţine toate cele 4 categorii de ingrediente de care are nevoie pielea: antioxidanţi, skin identical, cell communicating şi anti iritanţi şi hidratează fără să încarce tenul. Skin Balancing Moisture Gel este un produs hidratant cu formulă lejeră, intră repede în piele şi este excelent pentru tenul gras sau tenul gras la suprafata şi uscat in profunzime.

L-am folosit în fiecare seară şi pielea rămânea catifelată si matifiată. După o săptămâna am observat că nu mai aveam zone de piele descuamate şi mai ales că dermatita mea nu se mai activa. Am pus toate cele de mai sus pe seama faptului că acest produs împreună cu un exfoliant potrivit, tot al Paulei a dus la rezultatele excelente.

Citește mai departe

Listă cu produse pentru duş

Listele cu produse au fost șterse deoarece nu mai sunt de actualitate. Veți găsi review-uri aici: Review – produse cosmetice și aici veți găsi o mulțime de review-uri: Beautypedia. Întotdeauna verificați lista de ingrediente a produsului pe care doriți să îl achiziționați, comparativ cu cele listate în review, este posibil să apară diferențe.

Foliculita

Foliculita este inflamarea foliculului pilos şi poate fi superficială sau profundă. La început foliculita arată ca o papulă sensibilă la atingere, chiar dureroasă care se transformă într-o pustulă cu puroi. Puroiul este „lichid patologic, seros şi opac, constituit din globule albe, alterate sau nu, din celule ale ţesuturilor învecinate supuraţiei şi din bacterii, vii sau moarte.” (sfatulmedicului.ro)

Foliculita profundă se numeşte furuncul şi carbuncul, iar acestea pot fi izolate sau grupate (furunculoză). Inflamarea foliculului înseamnă de fapt dezvoltarea în exces a diverselor bacterii sau ciuperci care duc la formarea puroiului. Există mai multe cauze care duc la inflamarea foliculului şi fiecare din aceste cauze generează un tip de foliculită fungică, bacteriană, virală sau non infecţioasă. O să le amintesc doar pe cele mai frecvente.

Foliculita înnotătorilor – cauzată de bacteria Pseudomonas aeruginosa. Se dezvoltă după înnotul în piscine, bazine sau după băile în căzi neigenizate corespunzător, se manifestă în zonele de contact: trunchi, picioare, fese şi este formată din pustule de dimensiuni mici. Fără nici un tratament acest tip de foliculită se vindecă de la sine în două săptămâni.

Citește mai departe

Mă bronzez sau mă protejez de soare?

Am spus în articolul despre autobronzante că folosirea acelor produse este singurul mod de a te bronza fără a te supune riscului de cancer de piele. Nu cred că mai este nevoie să explic cât este de nociv soarele şi că ideea că „părinţii noştri nu au avut probleme deşi s-au bronzat mereu şi noi de ce să nu facem asta” este ridicolă pentru că în ultimii ani soarele este tot mai activ şi aşa va fi şi în următorii ani din cauza că exploziile solare sunt frecvente, explozii care trimit în spaţiu radiaţii tot mai puternice. Stratul de ozon al pământului este tot mai subţire, iar acest strat este bariera naturală împotrivă radiaţiilor.

Ideea de a te bronza dimineaţa sau seara când radiaţiile sunt mai slabe este eronată. Indiferent de cantitatea de radiaţii pe care o primeşte pielea, bronzul obţinut seara sau dimineaţa este tot O REACŢIE DE APĂRARE în condiţii de iritare majoră. Bronz frumos şi sănătos este un non sens.
Sau ne bronzam sau ne protejăm de soare pentru ca ambele variante nu sunt posibile.

Citește mai departe

Cum să ne pudrăm corect

Există mai multe tipuri de pudră: pudra pulbere, pudra compactă, pudra cu SPF şi pudra cu particule de sclipici.

Puteţi aplica pudră pe faţă chiar dacă nu folosiţi fond de ten. Scopul aplicării este în general de a fixa fondul de ten sau de a absorbi excesul de sebum din timpul zilei. Indiferent de scopul pudrei este important să aplicaţi foarte puţin produs şi să îl aplicaţi corect.
Dacă nu folosiţi fond de ten şi aveţi tenul mixt sau gras puteţi pudra faţa în timpul zilei cu un produs absorbant.

În cazul folosirii unui fond de ten lichid sau cremos este indicat să fixaţi machiajul cu pudră. Înainte să pudraţi faţă aplicaţi un şerveţel peste fondul de ten pe care îl presaţi uşor cu scopul de a îndepărta excesul fondului de ten. După aceea pudraţi faţa. În timpul zilei dacă doriţi retuşarea machiajului cu pudră este necesar ca înainte de pudrare să folosiţi hârtie absorbantă de sebum. Ideal acest retuş ar fi să se realizeze cu o pudra cu SPF.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.