Guest post – Resist Weekly Resurfacing Treatment AHA 10%

Anca a câștigat giveaway-ul desfășurat în urma cu câteva săptămâni, mai jos vă prezint părerea ei despre produs. Comentariile mele la cele spuse de ea sunt evidențiate cu bold. Mulțumesc Anca pentru review-ul tău.

Când am văzut că Resist Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA este al meu, am sărit în sus de bucurie. Pachetul a ajuns la mine intact și repede (mulțumesc Corina!) și am început să folosesc exfoliantul încă din seara în care l-am primit. Așa cum am spus când am participat, am 30 de ani, un ten mixt cu pete post-acnee pe zona maxilarelor (în special). Știam deja că pielea mea nu este deranjată de AHA, din mostre.

Și pentru că a fost o “conspirație” pe undeva, cineva drag a făcut în așa fel încât să posed și BHA 2% gel (nu încercasem nici măcar din mostre).
Astfel că, am început să le folosesc pe amândouă în urmă cu mai bine de 1 lună și jumătate.
Le-am aplicat doar seara. De altfel, pe ambalajul produsului AHA 10% este specificat să fie folosit doar seara, cel puțin o dată pe săptămână.

Recunosc că am fost puțin speriată că încep cu exfolianții în perioada caldă. Cu tot factorul meu de protecție solară ( Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50+ ) mă gândeam să nu fac mai mult rău decât bine. S-a dovedit că nu a explodat nici o bombă și că amândoi exfolianții mi s-au potrivit și s-au comportat frumos (până acum). E drept că nici nu stau la soare prea tare și am aplicat protecție solară din belșug în perioada asta.

Pentru că am dorit să-l introduc corect în rutină, să nu agresez pielea, am decis că voi aplica AHA 10% o dată pe săptămână, la început. Acum încerc să-l folosesc de 2 ori/săptămână.

Seara îmi spăl fața cu un gel de curățare solubil în apă, aștept câteva momente și aplic AHA 10%. După 15-20 minute (s-a întâmplat să treacă și mai mult) aplic crema hidratantă și/sau un mix de uleiuri vegetale. Nu folosesc toner.

Cel mai des în perioada asta, am folosit pentru seară crema Effaclar Duo La Roche Posay, care îmi place mult în perioada de vară. Am văzut de curând că este cotată cu “Best” pe beautypedia (nu este un criteriu strict în cazul meu, a fost o întâmplare). Formula Effaclar Duo din România este diferită de cea prezentată pe beautypedia.

La aplicarea produsului (AHA) nu simt nici un fel de disconfort, nu mă ustură pielea, pișcă sau altceva. Nici la început și nici acum.
În serile în care nu am aplicat AHA 10%, am folosit BHA 2% gel – o seară da, o seară nu. Mă așteptam (eram foarte pregătită) să mă descuamez serios (o pățisem cu Retin A) dar nu s-a întâmplat deloc. Nu știu exact de ce. Retin-A este foarte diferit de exfolianți, sunt multe persoane care nu tolerează Retin-a, iar descuamările sunt efecte adverse comune. Nu e cazul exfolianților.

Fie le-am introdus destul de ușor în rutină (asta mi-am dorit), fie pielea era deja “călită” de la Retin A, la care renunțasem în urmă cu câteva luni.
După toată această perioadă, am observat că:

1. Am tenul mai luminos, dimineața se vede cel mai bine. Are acea “lumină” de piele sănătoasă.

2. Nu-mi mai simt pielea încărcată “cu ceva” la suprafață, asa cum se întampla frecvent. Când simțeam asta în trecut, dădeam fuga la scrub. Cu toate astea, problema era mai serioasă căci nici așa, pielea nu devenea cum doream eu să fie. Ca să nu mai vorbim de faptul că uneori o agresam serios (probabil).

3. Porii sunt mai curați, se vede cu ochiul liber. Nu s-au micșorat însă, sunt tot acolo și nu-mi face nici o plăcere. O baghetă magică pentru ei, se poate? La partea asta, cred că BHA-ul are de lucru. În timp se vor observa ameliorări, rezultate miraculoase în cosmetică nu există, din păcate.

4. La nivelul petelor am observat o ușoară ameliorare dar mai este de lucru până să dispară (dacă se va întâmpla). Depinde de profunzimea lor. Nu are cum să fie suficientă o perioadă așa de scurtă pentru asta. Sincer, mă gândesc să mă uit din nou la ele cam după 3 luni (măcar). Probabil că diminuarea lor depinde mult de vechime, de cât de serioase sunt. Ale mele sunt de prin adolescență. Cu toate acestea, sper ca AHA 10 % să le facă cât mai puțin vizibile.

Concluzia este că imi place cum arată pielea la modul general, se vede clar o îmbunătățire. Nu știu să punctez exact care dintre cele două produse m-a ajutat mai mult, dat fiind că le-am introdus în această perioadă pe amândouă. Sunt mulțumită de ce văd dimineața în oglindă. Da, mă uit mai des, doar aștept schimbări. Și când le observ mă bucur. Sunt un fel de pași mici care se văd bine. Nu știu dacă faptul că am ales să le folosesc mai rar (adică nu seară de seară, sau dimineața-BHA și seara-AHA) mi-a afectat cumva rezultatele, mai degrabă rapiditatea lor. A fost alegerea mea, așa am simțit eu că vreau să le folosesc. Voi vedea dacă pe viitor (eventual în perioada mai rece) voi avea o frecvență mai mare în aplicare. Nici nu știu dacă ar fi oportun, probabil mă va sfătui puțin și Corina. De altfel, dacă am greșit undeva cu aplicarea sunt sigură că-mi va spune acum. Cred că e foarte important să ‘asculți’ reacția pielii tale și să aplici produsele așa cum simți că este mai potrivit pentru tine. Nu există reguli stricte.

Un minus găsit de mine produsului AHA 10%: recipientul (60 ml) nu are pompiță și fiind un produs lichid, mi se scurge uneori printre degete. Poate nu am găsit eu soluția ideală de aplicare, dar până acum am aplicat AHA cu buricele degetelor și l-am întins pe toată fața (exceptând zona din jurul ochilor și buzele). M-am gândit și la varianta de a pune produs pe o dischetă de bumbac dar, probabil că lichidul care rămâne îmbibat acolo este cel pe care-l pierd acum printre degete. Nu știu exact, mă gândesc. Poate în timp capăt dexteritate și torn din sticluță fix cât am nevoie. Raportat la ce face produsul ăsta, minusul este oricum nesemnificativ. Dacă aplici pe dischetă îl vei irosi, când am folosit acest produs am preferat sa torn putin într-un vas pentru măști faciale și să îl aplic pe ten cu o pensulă pentru peeling-uri (îmi place cea de la Bravura London). Orice pensula mică ce are peri sintetici poate fi folosită.

Mă bucur că am început să citesc mai multe despre piele și produse în general, că sunt atentă la mult mai multe lucruri pe care în trecut nu le vedeam, că stau și citesc etichete în magazine/farmacii (spre disperarea celor care au ghinion să meargă cu mine la cumpărături).

Știu la fel de bine că rutina mea este abia la început și mai am de lucru până să-mi stabilesc una solidă. Doar că încredere am, asta nu-mi lipsește.
Cu permisiunea Corinei vă țin la curent cu viitoarele schimbări (în bine zic). Mulțumesc dacă ați rezistat să citiți până aici mica mea experiență. Cu bine !

20 comentarii

Scrie un comentariu
  • Corina, ce parere ai despre peeling-urile chimice ale Bravura London?
    Astea-s ingredientiee de la glycolic acid 30% AHA Chemical Skin Peel 30ml: Distilled Water, Glycolic Acid, Glycerin, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Hydroxyethyl Cellulose.

    • Buna Ioana,
      In comentariile de pe acest blog vei gasi multe detalii despre Bravura London. Daca citesti ghidul de utilizare al blogului vei gasi instructiuni de cautare cuvinte cheie in comentarii. Le recomand si le folosesc. Vezi si articolele despre peelinguri.

  • Buna, Corina!
    Eu sunt tot nedumerita de Effaclar-ul care se gaseste la noi. Stiu ca este diferit de cel din SUA. Dar este ok sau nu?
    Multumesc!

  • Buna Corina,

    Nu am inteles exact „Formula Effaclar Duo din România este diferită de cea prezentată pe beautypedia.”
    Imi poti explica in cateva cuvinte, te rog. M-ar interesa sa stiu daca formula din Ro nu este tocmai ok pentru ten si daca nu ar fi cotata cu BEST.

    Felicitari Ancai pt review!

  • Pot tine AHA si BHA la frigider in perioada de vara>? Sau nu este nevoie? Cred a raspunsul se afla prin comentarii pe undeva (nu sunt sigura), dar nu-l mai gasesc. Scuze !

  • Aceleasi rezulate le simt si eu , folosind AHA 10%. dimineata tenul este incredibil de „smooth”. Eu am pielea mare producator de sebum, si, desi dimineata o gasesc lac de „unsoare”, porii nu sunt blocati, textura este fina, pielea straluceste. Alaturi de acidul salicilic, acizii AHA mi-au transformat pielea in bine.

    mai am inca melasma, dar , poate, in timp, voi reusi sa scap de ea. ce sa facem, hormonii si lipsa protectiei solare isi spun cuvantul… 🙁

  • Buna Anca,

    In articol ai amintit ca foloseai Retin A inainte de AHA/BHA. Tu de unde l-aui procurat? In farmacii nu am mai gasit din martie.

    Multumesc,

    • Buna Ana,
      Eu am folosit Retin-a in urma cu cativa ani. Ulterior am folosit Differin.
      Probabil ca si Anca l-a achizitionat cand era disponibil in farmacii, il vei gasi in octombrie din nou.

    • Da Ana, asa cum spunea Corina l-am achizitionat cand inca se gasea in farmacii, un tub ma tinea destul de mult timp. Cand a inceput sa nu se mai gaseasca eu deja renuntasem la el. L-am folosit foarte mult in ultimii ani si am considerat ca este oportun sa renunt, din diverse motive.

  • Buna, Corina!

    As vrea sa-mi dai un sfat in alegerea gamei potrivite pentru tenul meu, care este unul normal (poate cu tendinte usoare spre mixt in zona T-ului) pentru a-mi face o rutina zilnica.

    Astept cu nerabdare raspunsul tau,
    Mihaela

  • Corina, am revenit pentru ca vreau sa-ti spun ca petele de pe maxilar s-au micsorat vizibil si cred ca de la AHA.
    Dupa cum am spus in review folosesc si BHA (mai mult pentru pori) dar aici inca nu am obtinut ce vreau. Sunt doar mai curati, la fel de vizibili. Este drept ca mai am ceva carente la hidratare, trebuie sa mai completez cu cate ceva (si sper sa-mi permit curand produsele). S-ar putea si asta sa ma ajute, pana la urma este vorba de un intreg, nu de un singur produs.
    Cy multumiri!

  • Buna Corina,
    Am achizitionat de curand RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum(folosesc deja de aproximativ 2 luni RESIST Weekly Resurfacing Treatment AHA 10% iar tenul meu reactioneaza bine)
    As vrea sa stiu daca le pot folosi impreuna si cum sa fac asta corect?Multumesc!

    • Ana Maria,
      Exfoliantul cu AHA 10% se aplica pe tenul curat, de 2-3 ori pe saptamana. Dupa exfoliant se aplica o crema hidratanta sau un ser.
      Intensive Wrinkle Repair se aplica in fiecare seara, dupa sau inainte de crema hidratanta, in functie de preferinte.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.