Clinical Ceramide-Enriched Moisturizer – Primele impresii și recomandări

Tipul meu de ten și produsele folosite pentru hidratare

Tenul meu este mixt, cu exces de sebum în zona T (frunte, nas, barbie), piele normală pe obraji și puțin uscată în jurul ochilor. Pielea mea are tendințe de deshidratare, în special iarna, pe obraji. Crema mea pentru hidratarea pielii seara este Resist Clear Skin Hydrator, formulată pentru ten mixt și gras. În iernile foarte friguroase pielea mea se usucă și este nevoie să aplic uneori Resist Barrier Repair Moisturizer, formulată pentru ten normal și puțin uscat.

Am așteptat cu interes noul produs hidratant și am sperat că va fi suficient de lejer ca textură încât să îl pot aplica. De multe ori produsele pentru toate tipurile de ten sunt mult prea emoliente pentru tenul mixt, dar nu e cazul acestui produs.

Am aplicat Clinical Ceramide-Enriched Moisturizer 3 seri consecutive și m-am îndrăgostit de textura fluidă și felul în care hidratează fără să se simtă grasă pe piele. După primele aplicări pielea nu prezintă semne de iritație și sper să pot folosi acest produs pentru hidratarea pielii mele în fiecare seară.

Atunci când am descoperit Paula’s Choice tenul meu era gras, acneic și am folosit o bună perioadă Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel. Cu o rutină corectă tenul meu are tot mai puțin exces de sebum, iar o dată cu înaintarea în vârstă zona ochilor a devenit mai uscată.

De aproape 5 ani folosesc Resist Clear Skin Hydrator (și uneori Barrier Repair), iar noul produs are o formulă mai complexă, potrivită pentru prevenirea și estomparea semnelor de îmbătrânire. Am 37 de ani și am urmez o rutină de îngrijire corectă doar de 8 ani, am riduri de expresie pe glabelă (zona intersprâncenoasă) de la vârsta de 14 ani și ani de zile m-am expus soarelui, cu ulei pe piele, pentru a mă bronza.

Detalii despre rutina de îngrijire zilnică a tenului meu, schimbările pielii în timp și alegerea produselor preferate.

Clinical Ceramide Moisturizer – Textură și consistență

Clinical Ceramide-Enriched Moisturizer este o loțiune fluidă, cu textură satinată, care se absoarbe imediat în piele și nu lasă peliculă grasă pe suprafața pielii.

Pe pielea mea produsul se absoarbe mai repede și mai bine decât Resist Barrier Repair Moisturizer și pot aplica imediat serul Resist Omega+ Complex, care la rândul lui conține ingrediente hidratante.

Comparând textura produsului cu alte loțiuni din gama Paula’s Choice, Clinical Ceramide Moisturizer este o loțiune mai fluidă decât Resist Clear Skin Hydrator, iar Calm Moisturizer Ten mixt/gras are textură de gel loțiune, cu mai puțini emolienți decât celelalte două produse.

Am fotografiat textura celor trei produse, nu știu cât de bine se observă consistența lor în imagine. Cea mai consistentă textură este a produsului Resist Clear Skin Hydrator, iar pe pielea mea toate cele trei produse se absorb complet și nu lasă peliculă grasă.


Formula produsului Clinical Ceramide Moisturizer este un cocktail de ingrediente anti-aging într-o bază de loțiune lejeră, hidratantă. Cand vine vorba de hidratare, Clinical Ceramide Moisturizer nu este crema emolientă clasică, suficient de consistentă și grasă pentru nevoile tenului foarte uscat.

Hidratarea acestui produs se realizează din interior, prin infuzia de ingrediente care repară straturile profunde ale epidermei și ingrediente care fortifică matricea intercelulară a pielii împotriva daunelor cauzate de mediul extern. Astfel, pielea este protejată împotriva deshidratării (pierderii moleculelor de apă din epidermă) cauzată de factorii de mediu, prin restaurarea filmului hidrolipidic al pielii și acțiunea ceramidelor de ‘cimentare’ a matricei intercelulare.

Prin aplicări zilnice, pielea devine mai netedă, mai fermă, mai hidratată și mai rezistentă la acțiunea factorilor iritanți. După doar trei aplicări nu pot comenta despre aceste efecte dovedite ale ingredientelor active, dar pot spune că oferă suficientă hidratare pentru tenul meu, chiar și acum în anotimpul rece.

Clinical Ceramide Moisturizer – Ambalaj

În cazul acestui produs, ambalajul este foarte important pentru a proteja retinolul și vitamina C, două ingrediente care se distrug foarte repede în prezența luminii și aerului. Produsul are pompă airless, iar recipientul are aspect premium, cu design nou, foarte diferit de stilul simplu și clasic abordat de Paula’s Choice. Imaginea de pe pagina produsului este dezamăgitoare, în comparație cu recipientul real.

Recipientul este ambalat în cutie de carton, pe cutie este tipărită lista de ingrediente, dar pe produs nu este tipărită. La Paula’s Choice lista de ingrediente este disponibilă online, pe pagina fiecărui produs, dar mi-aș dori să văd lista de ingrediente și pe ambalaj, chiar dacă acum foarte multe produse au cutie de carton și lista de ingrediente tipărită pe cutie.

Clinical Ceramide Moisturizer – Formulă și ingrediente active

Clinical Ceramide Moisturizer este un produs cu formulă de ultimă generație, cu o listă impresionantă de ingrediente, care se reflectă și în prețul produsului. Conține un amestec unic de ingrediente, denumit CollagenSupport Complex care include retinol, cinci tipuri de ceramide și trei tipuri de vitamina C.

Retinolul este cel mai cunoscut și studiat ingredient cell communicating cu efecte anti-aging vizibile: îmbunătățește aspectul ridurilor și textura pielii, ajută la uniformizarea culorii pielii, estompează imperfecțiunile minore și porii dilatați, stimulează neocolagenul și îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii. Retinolul este eficient în concentrații începând cu 0.01% – 0.09% (concentrație mică), 0.1%-0.9% (concentrație medie) sau 1%-1.5% (concentrație mare).

Concentrațiile mari sunt mai eficiente pentru semnele avansate de îmbătrânire a pielii și sunt incluse în seruri cu 1 – 3 aplicări săptămânale, iar concentrațiile mici și medii pot fi incluse și în produse cu aplicări zilnice. Clinical Ceramide Moisturizer conține 0.1% retinol (concentrație medie), la fel ca și Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum.

Ceramidele sunt molecule lipidice care reprezintă mai mult de 50% din moleculele stratului superior al pielii, cu rol de a menține intactă matricea intercelulară și de a forma un strat protector pentru celulele pielii, care previne pierderea moleculelor de apă și protejează împotriva daunelor cauzate de factorii de mediu. Prin acțiunea lor, ceramidele ajută la prevenirea deshidratării și apariția semnelor de îmbătrânire a pielii, cauzate de factorii externi.

În procesul natural de îmbătrânire, pielea pierde ceramidele de care are nevoie pentru a se menține fermă, hidratată și rezistentă (pierde de altfel și colagen, fibrele de elastină sunt afectate, etc), iar acțiunea radiațiilor UV asupra pielii, în special cumulată pe parcursul anilor în care nu s-a aplicat protecție solară zilnic, afectează cantitate și calitatea ceramidelor produse în piele.

Există 9 tipuri de ceramide, în lista de ingrediente de obicei nu apare tipul ceramidelor ci doar denumirea nomenclatorului INCI cerută de legislația produselor cosmetice. Exemplu: Ceramide AP este denumirea INCI pentru Ceramide VI. Ceramide NG este denumirea pentru Ceramide II, etc.

Clinical Ceramide Moisturizer conține 5 tipuri de ceramide, cholesterol (un ingredient care se regăsește în piele alături de ceramide și acizi grași și care completează acțiunea ceramidelor) și două tipuri de precursori ai ceramidelor (phytosphingosine și sphingosine) care stimulează formarea ceramidelor în mod natural.

Vitamina C este un antioxidant potent, care repară și previne daunele cauzate de radicalii liberi, protejează pielea împotriva factorilor de mediu și uniformizează culoarea pielii. Există mai multe forme de vitamina C, iar în funcție de concentrație, vitamina C are efecte diferite.

În concentrații mai mici de 5% este un antioxidant potent și ajută la estomparea petelor, în concentrații mai mari de 5% este eficient în estomparea petelor cauzate de soare, în concentrații mai mari de 10% este eficient chiar și pe pete mai vechi și poate uniformiza culoarea pielii, iar în concentrații foarte mari (peste 25%) este folosit cu aplicare pe zone restrânse, pentru petele foarte închise la culoare sau ridurilor profunde.

Vitamina C este un ingredient activ care în concentrații mai mari de 20% poate să nu fie tolerat foarte bine (pielea mea tolerează vitamina C 25% doar de 2-3 ori pe săptămână pe zone mici de piele, dar 15% pot aplica în fiecare seară pe toată fața, chiar și după ce am aplicat exfoliant AHA sau BHA).

Clinical Ceramide Moisturizer conține 3 tipuri de vitamina C, iar pe un canal media Bryan Barron (directorul Departamentului de Cercetare de la Paula’s Choice) a spus că produsul conține 7% vitamina C.

În formulă sunt incluse și alte ingrediente benefice pielii: antioxidanți, ingrediente calmante și reparatoare, ingrediente nutritive, toate acestea fiind necesare pentru a crea un produs complex, cu beneficii multiple. Clinical Ceramide Moisturizer este cea mai complexă formulă hidratantă din portofoliul Paula’s Choice.

Nu uita: Nu există un singur ingredient miraculos pentru piele, în alegerea unui produs bine formulat trebuie să iei în considerare: nevoile pielii tale și tipul de ten, ingredientele active, concentrațiile lor și felul în care este formulat produsul, ambalajul produsului (recipientul în care trebuie protejate ingredientele afectează foarte mult prețul produsului), bugetul.

Clinical Ceramide Moisturizer – Lista de ingrediente

Aqua, Sodium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Cetyl Alcohol (emollient), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Neopentyl Glycol Diheptanoate (texture enhancer), Potassium Cetyl Phosphate (emulsifier), Glyceryl Stearate (texture enhancer), PEG-100 Stearate (texture enhancer), Glycerin (hydration), PEG-12 Glyceryl Dimyristate (texture enhancer), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (emollient), Dimethicone (hydration), Glyceryl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Retinol (skin-restoring), Ceramide NP (skin-replenishing ingredient), Ceramide NS (skin-replenishing ingredient), Ceramide AP (skin-replenishing ingredient), Ceramide EOP (skin-replenishing ingredient), Ceramide EOS (skin-replenishing ingredient), Cholesterol (skin-replenishing ingredient), Caprooyl Phytosphingosine (skin-replenishing ingredient), Caprooyl Sphingosine (skin-replenishing ingredient), Squalane (emollient), Punica Granatum Fruit Extract (pomegranate antioxidant), Pongamia Glabra Seed Oil (non-fragrant plant oil), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Carnosine (skin-restoring), Panthenol (hydration), Sodium PCA (skin-replenishing), Butylene Glycol (texture enhancer), Sodium Citrate (pH adjuster), Ceteareth-25 (emulsifier), Polysorbate 20 (emulsifier), Ethylhexyl Stearate (texture enhancer), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Trideceth-6 (emulsifier), Propyl Gallate (antioxidant), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (texture enhancer), Sodium Polyacrylate (film-forming agent), Behenic Acid (texture enhancer), Disodium EDTA (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative), Caprylyl Glycol (preservative), Chlorphenesin (preservative).

Pentru ce tip de ten este potrivit Clinical Ceramide Moisturizer?

Clinical Ceramide-Enriched Moisturizer este formulată pentru toate tipurile de ten și este ideală ca hidratare anti-aging pentru tenul normal, mixt sau puțin uscat, mai ales pentru pielea cu tendințe de deshidratare și semne avansate de îmbătrânire cum ar fi riduri, lipsa fermității, aspect tern și obosit, culoare neuniformă.

Poate fi aplicată pe orice tip de ten, dar este posibil ca persoanele cu ten uscat să prefere creme mai emoliente decât Clinical Ceramide Moisturizer. În acest caz se poate completa hidratarea cu un ser sau un complex de uleiuri vegetale.

Poate fi aplicată pe ten gras, textura este suficient de lejeră, nu am simțit loțiunea prea emolientă pentru zonele unde am exces de sebum pe piele. Dacă ai ten gras, preferi produse cu textură fluidă sau gel și dorești să folosești Clinical Ceramide Moisturizer îți recomand să testezi mostre câteva zile pentru a afla dacă este sau nu potrivit pentru tine.

Pentru ce vârstă este potrivit Clinical Ceramide Moisturizer?

În funcție de foarte mulți factori – felul în care a fost îngrijită și protejată pielea de mediul extern: radiații UV, temperaturi extreme etc; factori genetici; alimentația; stilul de viață, etc – primele semne de îmbătrânire a pielii devin vizibile după o anumită vârstă, însă procesul de degradare al pielii începe din prima clipă în care expunem pielea la radiațiile solare fără protecție solară.

De aceea, atunci când vorbim de anti-aging, prevenirea este extrem de importantă și destul de simplu de realizat. O rutină de bază, care include un produs de curățare, un exfoliant AHA sau BHA, o cremă hidratantă de seară foarte bine formulată, o cremă hidratantă de zi cu SPF 30 (sau mai mare) și un ser cu multe ingrediente anti-aging (sau booster, esență, complex anti-aging sau orice alt produs de acest gen) este suficientă pentru a menține pielea cât mai mult timp netedă, cu aspect tânăr.

Clinical Ceramide Moisturizer este o alegere bună atunci când pe piele sunt vizibile semne avansate de îmbătrânire a pielii, dar ridurile și lipsa fermității nu sunt vizibile pe pielea femeilor foarte tinere, ele apar în special după vârsta de 30 de ani. Personal recomand acest produs persoanelor cu rutine concentrate pe anti-aging, în special persoanelor cu ten îmbătrânit, lipsit de fermitate și luminozitate, cu riduri.

Dacă vrei să folosești acest produs și nu știi de la ce vârstă ar fi necesar să aplici în fiecare zi o formulă anti-aging atât de complexă, poți considera vârsta de 30 de ani potrivită pentru aplicare cu rol de prevenire a îmbătrânirii pielii, iar pentru efecte anti-aging poți aplica imediat ce apar primele linii fine, dar nu mai devreme de 25 de ani.

Dacă dorești o cremă hidratantă anti-aging de ultimă generație, Clinical Ceramide Moisturizer poate fi alegerea potrivită pentru tine. Pentru formule atât de avansate prețul produselor este mare, indiferent de producător, însă există și formule anti-aging cu preț mai mic, chiar și în portofoliul Paula’s Choice.

Din punctul meu de vedere, alegerea unui produs de acest gen poate fi avantajoasă financiar atunci când înlocuiești crema și serul cu antioxidanți pe care le aplicai de obicei seara, cu loțiunea Clinical Ceramide Moisturizer. În acest fel vei putea ameliora semne avansate de îmbătrânire a pielii, efecte pe care nu le poți obține în mod normal din combinația cremă hidratantă de seară și ser cu antioxidanți.

Nu uita: Un singur produs nu este suficient pentru a repara semnele avansate de îmbătrânire a pielii. Rutina ta zilnică trebuie să includă cel puțin produsele enumerate mai sus (cleanser, protecție solară, exfoliant, hidratare – Clinical Ceramide Moisturizer, ser anti-aging), iar formula produselor trebuie să includă ingrediente anti-aging.

Notă: Produsul se poate aplica la orice vârstă pe pielea adulților (după 18 ani), ingredientele din formulă nu vor afecta negativ pielea, dar nu acestea sunt ingredientele (sau mai precis concentrațiile acestor ingrediente) de care are nevoie pielea înainte de 30 de ani.

Recomandări de aplicare

Pentru a testa toleranța pielii tale, dacă nu ai folosit produse cu retinol nu aplica foarte aproape de zona ochilor în primele zile. Ideal ar fi să testezi mostre (vor fi disponibile din câte știu, peste 2-3 luni) dacă pielea ta este sensibilă.

Pielea mea tolerează foarte bine retinolul în concentrație mică și medie, iar retinol 1% pot aplica o dată pe săptămână. Am aplicat de trei ori, nu am simțit disconfort la aplicare și nici nu am observat o sensibilizare a pielii. În rutina de seară am înlocuit Resist Clear Skin Hydrator cu această loțiune, iar restul rutinei l-am urmat ca de obicei. Am aplicat peste exfoliantul cu BHA sau AHA. Voi monitoriza cu atenție reacția pielii în primele sâptămâni de folosire, uneori pot apărea reacții negative după o perioadă mai lungă.

Pentru că are în compoziție retinol, am preferat să nu aplic foarte aproape de ochi (eu aplicam Resist Clear Skin Hydrator foarte aproape de ochi), iar pentru zona ochilor am folosit doar Resist Eye Gel și Resist Omega+ Complex Serum. În funcție de toleranța pielii tale, poți aplica sub ochi, dar nu aplica în colțurile ochilor și nici pe buze.

Pentru că produsul conține retinol și vitamina C în concentrație mare, este obligatoriu ca în fiecare dimineață să aplici o cremă cu protecție solară SPF 30 sau mai mare. De altfel nu are sens aplicarea unui produs cu scopul de a repara semnele de îmbătrânire a pielii și expunerea la radiațiile solare (cele care sunt responsabile în principal de îmbătrânirea prematură a pielii) fără a proteja pielea cu SPF. Nu vei avea rezultatele dorite, indiferent cât de complex formulat este produsul pe care îl aplici pe piele.

Nu uita, radiațiile solare sunt prezente în atmosferă în timpul zilei și afectează pielea din primul moment în care pielea este expusă la lumină naturală.  Aplică o cremă cu SPF30 sau mai mare, în fiecare zi din an, ca ultim pas în rutina de dimineață.

Poți combina Clinical Ceramide Moisturizer cu alte produse

Clinical Ceramide Moisturizer are o formulă complexă și se poate combina cu un alt produs la fel de complex, cu ingrediente diferite, pentru a obține rezultate mai bune pentru probleme specifice. Dacă ai semne avansate de îmbătrânire a pielii, dar și alte probleme pe care dorești să le ameliorezi mai repede, cu produse special formulate, poți încerca combinațiile de mai jos.

Pentru a fi eficiente, recomandările de mai jos trebuie să fie incluse într-o rutină de bază anti-aging: produs pentru curățarea pielii, toner, exfoliant AHA sau BHA și cremă hidratantă de zi cu SPF 30 sau mai mare.

Aplică loțiunea Clinical Ceramide Moisturizer împreună cu 2-3 picături din produsul complementar recomandat:

22 comentarii

Scrie un comentariu
 • Avand in vedere retinolul din formula, e ok de folosit in alaptare? Am intrerupt in sarcina produsele cu retinol, insa inainte suportam bine concentratia de 1%.

  • Sorina,
   Cand e vorba de alaptare cel mai bine este sa te consulti cu pediatrul si dermatologul. Retinol 1% este contraindicat, dar pentru concentratii mai mici nu exista avertizari speciale, altele decat recomandarea de a intreba medicul. Eu nu as aplica retinol in concentratie medie in timpul sarcinii si alaptarii, exista si alte ingrediente anti-aging care merita atentia, sunt multe persoane care nu pot aplica retinol din diverse motive. Concentratii mici (0.01% – 0.05%) as aplica, dar fiecare dintre noi alege asa cum considera ca este mai bine.

 • Eu mă înțeleg foarte bine cu serumul Omega Complex și cu 1% retinol booster, dar as incerca crema această pt serile fara retinol 1%. S-ar înțelege bine cu crema Clear cu BHA și Acid Azelaic, dupa ce am aplicat și Niacinamide? Tenul meu tolerează foarte bine ingredientele active. Ai idee daca vor fi disponibile mostre sau mini-produs?

  • Andreea, vor fi disponibile mostre, poti incerca. In mod normal nu interactioneaza negativ cu acidul azelaic si cu BHA-ul, trebuie doar sa testezi si sa observi reactia pielii tale.

 • Buna, am nevoie mare de un sfat.
  De un vreo doi ani datorita excesului de sebum am aproape tot timpu timpul tenul plin de scuame.
  De cateva zile , poate datorita frigului, am pielea extrem de uscata si orice imi pun pe fata ma ustura si ma inrosesc , parca fac reactie la orice.
  Am fost la farmacie si mi-am luat de la Bioderma Sensibio DS+ pentru roseata , iritatii si scuame si imi place foarte mult si imi face fata foarte neteda dar tot am cojite pe frunte, obraji si nas.
  Mi-ar trebui o crema hidratanta pentru ca aceasta crema nu e pentru asa ceva, dar nu stiu cu ce sa ma dau sa nu ma usture tenul si sa nu fie gras deoarece am tendinte acneice.Acum crema asta parca mi-a curata tenul foarte mult.

  • Veronica,
   Ambalat intr-un tub cu pompa airless vitamina C este stabilizata la fel de bine ca retinol 1% si are termen la fel de lung de valabilitate: 12 luni de la data deschiderii. Daca doresti un termen de valabilitate pentru loturile dintr-un anumit depozit, poti intreba la Paula’s Choice, sunt sigura ca vei primi raspuns.
   Booster-ul cu vitamina C are termen de valabilitate mai scurt pentru ca ambalajul permite unei cantitati mici de aer sa patrunda in recipient atunci cand se extrage pipeta din recipient.

 • Am 25 de ani si pana in prezent am incercat toate produsele Paula choice din gama anti aging. Am comandat si aceasta crema si sunt nerabdatoare s-o incerc. Folosesc produsele Paula choice de mai bine de 4 ani si pot spune ca sunt extrem de multumita . Am folosit creme mult mai scumpe gen Estee Lauder, Lancome dar fara efect. Nu cred ca exista o varsta anume folosirea acestor produse ci consider ca a prevenii e mult mai bine.
  Daca la 25 de ani arat de 18 sper si imi doresc ca la 30 sa arat de 25 si tot asa.
  Asta e ceea ce imi doresc. Un ten perfect fara urme de riduri. Sunt constienta ca o crema si un ser nu e egal cu botox. Nu dau inapoi ci o sa fac tot posibilul sa arat tanara tot timpul.
  Nu ma uit la bani cand e vorba de chipul meu. Important e sa nu ne zgarcim si sa facem alegeri corecte.
  Multumesc Corina caci datorita tie am aflat de Paula Choice si am invatat cum sa aleg corect un produs.

  • Multumesc Bianca pentru incredere. Si mie mi se potriveste Paula’s Choice de minune, iar pielea mea la 38 de ani arata mai bine ca la 30.

 • Buna Corina! Iarta-mi intrebarea off topic dar ai putea face un review produselor the ordinary? Se face atata valva in jurul lor si sunt curioasa de parerea ta. Multumesc !

  • Mara, nu le-am testat pentru ca sunt multumita de rezultatele produselor pe care le folosesc si de altfel nu exista produse in gama The Ordinary atat de complexe incat sa merite atentia mea. Insa exista deja multe review-uri pe beautypedia https://www.beautypedia.com/skin-care-reviews/by-brand/the-ordinary, poate te ajuta. Din pacate nu am timp pentru o analiza a listelor de ingrediente si nici nu as putea face acest lucru mai bine decat cei de la Beautypedia, ei si testand textura, stabilitatea etc.

 • buna ziua,

  si pentru cineva care are varsta de 23 ani, poate sa foloseasca cremele din gama resist-pentru ten mixt/gras si pentru ten normal/uscat?(ma refer la aceste game,pentru cineva care doreste sa previna imbatranirea tenului-nu care are riduri fine)

  va multumesc anticipat
  si va doresc mult succes!

  • Maria,
   Daca doresti, poti folosi produsele din gama Resist. La 23 de ani produsele cu AHA 10% nu iti sunt de folos, insa celelalte pot fi folosite fara probleme.

 • Buna ziua!

  Am 21 de ani un ten mixt spre gras, în special în zona T , cu tendințe acneice iar iarna mi se usucă destul de tare. Eu folosesc destul de mult uleiuri naturale, de ex:seara inainte de somn imi aplic pe fata ulei de jojoba/argan uneori si de măsline. Folosesc si scruburi din tot felul de produse naturale. Tenul arată destul de okay dar nu este destul de hidratat. Pe lângă acestea folosesc si un gel de curățare si crema de fata de le Roche Posay .
  Voiam să vă întreb dacă procedez corect?
  Multumesc mult!

 • Buna,

  Eu am comandat mostre din crema hidratanta Redness Relief pentru ten gras, insa textura si culoarea sunt absolut diferite de cele prezentate de tine in articol si poze. Produsul meu este o lotiune alba, usor uleioasa. Nu are textura de gel, iar culoarea difera foarte mult.

  Unde as putea cumpara produsul cu textura gel? A fost cumparat din strainatate?

  Le-am scris celor de la PC, insa am primit un raspuns standard cu posibile diferente de culoare intre diferite loturi de produse, ceea ce evident nu este cazul, insa nu am rabdare sa mai extrapolez subiectul, daca pentru ei asta inseamna customer service eficient la PC Romania.

  • Alessandra, la acest produs chiar exista diferenta de culoare intre loturi, am avut si eu o lotiune mai putin transparenta decat cea din imagine, insa textura nu era diferita. Ma mir ca nu ti s-a oferit o solutie pentru aceasta problema. In caz ca ajungi la cabinet putem sa deschidem o mostra sa vezi cum ar trebui sa aiba textura produsul tau.

 • Am vazut ca pe lista ingredientelor de la Clinical Ceramide Moisturizer apare si sodium hydroxide. Este acest ingredient ok pentru tenul sensibil?

  • Da, in produsul de mai sus Sodium Hydroxide este un stabilizator de pH, in concentratie foarte mica. Nu este iritant cand este folosit in acest fel. Il vei gasi in multe alte produse cosmetice, e folosit frecvent.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.