Arhiva septembrie 2023

1
Produse preferate cu protecție solară pentru ten normal, mixt și gras – 2023
2
Haine cu protecție solară – Soari, primul brand românesc cu UPF 50+

Produse preferate cu protecție solară pentru ten normal, mixt și gras – 2023

Deși formulele au evoluat în cei 15 ani de când folosesc zilnic protecție solară pe pielea expusă la lumină, pe tenul meu nici măcar cele mai matifiante produse sau cele mai apoase nu opresc excesul de sebum pe tot parcursul zilei. După câteva ore de la prima aplicare observ o cantitate mare de sebum pe zona T, înainte de reaplicare trebuie întotdeauna să îndepărtez sebumul cu șervețele absorbante de sebum de preferat.

Tenul meu este mixt, cu zona T cu exces de sebum și zona ochilor este normală. Are luminozitate naturală care se vede și după aplicarea protecției solare sau altor produse cosmetice.

În continuare nu tolerez filtrele sintetice clasice: avobenzone, oxybenzone, etc, însă tolerez filtrele de generație nouă în jurul ochilor: Tinosorb, Uvinul, Mexoryl, etc. Pielea mea este predispusă la apariția petelor, de aceea prefer să folosesc două produse cu SPF când ies din casa, unul peste celălalt. Majoritatea produselor cu protecție solară pe care le folosesc conțin iron oxide, un ingredient important pentru pielea cu predispoziție la hiperpigmentări pentru că protejează de lumina vizibilă.

Anul acesta am găsit însă câteva opțiuni cu filtre sintetice de generație nouă pe care le tolerez foarte bine și care oferă un aspect final satinat. Le folosesc de obicei când petrec mult timp la birou sau ca hidratare înainte de aplicarea unui SPF mineral colorat.

Prefer produsele care se aplică ușor pe piele și lasă un aspect final mat natural satinat. Indiferent de puterea de matifiere a produselor cu SPF, după aplicare tenul meu are aspect luminos mai mult sau mai puțin. Deși am folosit în trecut Freziderm SPF 50, de câțiva ani am renunțat la SPF-urile în bază de silicon pentru că în cazul meu siliconul ’se topește’, iar în combinație cu sebumul care apare în scurt timp de la aplicare se transformă într-o ‘baltă de ulei’.

Pentru a reduce excesul de sebum vă recomand să încercați o pudră cu ingrediente absorbante de sebum, de preferat pudră pulbere translucidă, pe care să o aplicați cu un burete pentru machiaj de tipul Powder Puff. Pudra se poate aplica înainte de protecția solară și/sau după protecția solară, presată cu atenție pe piele și apoi îndepărtat excesul cu o pensulă pentru pudră.

Citește mai departe

Haine cu protecție solară – Soari, primul brand românesc cu UPF 50+

De câțiva ani port haine cu protecție solară, iar despre importanța protecției solare nu vă povestesc acum, dacă ați citit câteva articole pe blog ați înțeles că protecția solară nu este un moft și că este subiectul pe care am scris zeci de pagini.

În luna iulie 2023 am lansat Soari, prima și singura* marcă înregistrată de accesorii și îmbrăcăminte cu protecție solară din România cu scopul de a face ușor accesibil acest tip de protecție solară. (*afirmație valabilă la data lansării)

Pentru a exprima nivelul protecției solare oferită de un anume produs se folosește termenul SPF (Sun Protection Factor) pentru produsele cosmetice și termenul UPF (Ultraviolet Protection Factor) pentru materialele textile. Conceptul este în esență același, există totuși câteva diferențe, iar materialele textile oferă protecție solară mai bună decât produsele cosmetice.

SPF oferă protecție solară UVB și parțial UVA, necesită aplicarea produsului în strat generos și reaplicare o dată la 2-3 ore și imediat după înot sau perspirație pentru a menține protecția oferită. Protecția SPF scade în timp după aplicare. Unele formule pătează hainele și obiectele cu care intră în contact, unele formule cauzează reacții negative pe piele din cauza intoleranței anumitor filtre solare sau din cauza prezenței iritanților în formulă (ex: parfum, ulei esențial, alcool denat.).

UPF oferă protecție solară completă, uniformă și constantă pe toată durata purtării obiectului de îmbrăcăminte. UPF reprezintă protecție cu spectru larg, acoperind radiațiile de tip UVA și UVB. În plus, hainele cu UPF reduc senzația de căldură intensă cauzată de radiațiile IR (infraroșii) pe pielea expusă la soare. Riscul reacțiilor la purtarea hainelor se datorează în general detergentului folosit la spălarea hainelor și doar în rare cazuri reacțiile sunt cauzate de materialul textil (ex: lâna poate cauza reacții alergice).

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.