Arhiva decembrie 2011

1
Despre produsele destinate creșterii genelor
2
Odată ce începi să pui întrebări nu te mai poți opri

Despre produsele destinate creșterii genelor

În ultimii ani au apărut tot mai multe produse destinate creșterii genelor și nici unul dintre ele nu a avut succes până când într-o zi când Jan Marini a lansat în SUA un produs denumit Age Intervention Eyelash care conținea un ingredient activ denumit de către compania producătoare „growth factor”. Bineînțeles că nu există în chimie un ingredient cu acest nume, dar nimeni nu a fost interesat de acest aspect deoarece după câteva săptămâni de la folosirea substanței respective genele erau mai negre, mai lungi și firul de păr mai gros. Toate femeile care au folosit acel produs au avut aceleași rezultate extraordinare. Va imaginați că nu s-au pus prea multe întrebări pentru că o „minune” în lumea cosmeticii nu se întâmplă prea des.

Până la urmă misteriosul ingredient „factor de creștere” a atras atenția FDA-ului (Food and Drug Administration). S-a aflat astfel că ingredientul care cauza creșterea genelor era de fapt un medicament pentru glaucom numit bimatoprost. Marini folosea acest medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală și încălca astfel legea. Presată de FDA, Marini a schimbat numele produsului în Age Intervention Eyelash Conditioner și a listat următorul ingredient activ: 7-(3,5-dihydroxy-2-(3-hydroxy-4-(3-(triflormethyl) phenoxy)-1-butenyl) cyclopentyl), N-ethyl,) 1R-(alpha(Z), 2beta (1E,3R), 3alpha, 5alpha).

Citește mai departe

Odată ce începi să pui întrebări nu te mai poți opri

La începutul acestui blog/proiect mi-am propus să învăț femeile să vadă dincolo de reclame și să reușească să își aleagă singure produsele potrivite tenului și afecțiunilor lor. Mi-am dorit să fac înțelese afecțiunile pielii și să prezint o serie de tratamente posibile. Am scris câteva articole și despre drumul meu spre un „ten de porțelan”. Încă mai sunt articole nescrise pe aceste teme, dar am simțit de o vreme că este timpul să scriu mai mult decât atât.

În ultimii ani din viață, mai ales după ce am reușit să îmi tratez diverse afecțiuni, am înțeles că toate bolile sunt doar efecte, iar noi tratam efecte, efecte care se tot încăpățânează să apară pentru că nimeni nu se întreabă: Care este cauza acestei probleme pe care o am?

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.