Analiza chimică a produselor pentru protecție solară – Eucerin
Gel-cremă împotriva alergiilor solare FPS 25 – Protejează de întregul spectru UV. Datorită prezenței iritantului major alcool nu recomand acest produs.
Ingrediente: Aqua, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Octocrylene, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hydrogenated Coco-Glycerides, Diethylhexyl Butamido Triazone, Sodium Citrate, C18-36 Acid Triglyceride, Citric Acid, Tocopheryl Acetate, Glucosylrutin, Isoquercitrin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben
Gel-cremă împotriva alergiilor solare FPS 50 – Protejează de întregul spectru UV. Datorită prezenței iritantului major alcool nu recomand acest produs.
Ingrediente: Aqua, Homosalate, Octocrylene, Glycerin, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Butylene Glycol, Polysilicone-15, C18-36 Acid Triglyceride, Polyamide-5, Glycine, Sodium Citrate, Citric Acid, Glucosylrutin, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Tocopherol, Isoquercitrin, VP/Hexadecene Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin
Loţiune de protecţie solară copii FPS 50+ – Protejează de întregul spectru UV. Datorită prezenței iritantului major alcool nu recomand acest produs.
Ingrediente: Aqua, Octocrylene, Glycerin, Titanium Dioxide, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, C12-15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Stearate Citrate, Panthenol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Myristyl Myristate, Tocopheryl Acetate, Stearyl Alcohol, Xanthan Gum, VP/Hexadecene Copolymer, Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trimethoxycaprylylsilane, Sodium Citrate, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben
Spray de protecţie solară copii FPS 50+ – Protejează de întreagul spectru UV. Datorită prezenței iritantului major alcool nu recomand acest produs.
Ingrediente: Aqua, Glycerin, Octocrylene, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Homosalate, Titanium Dioxide, Panthenol, Sodium Phenylbenzimidazole Sulfonate, C18-36 Acid Triglyceride, Ceteareth-20, Methylpropanediol, Diethylhexyl Butamido Triazone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Tocopheryl Acetate, VP/Hexadecene Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trimethoxycaprylylsilane, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben
Spray transparent de protecţie solară FPS 30 – Protejează de întreagul spectru UV. Datorită prezenței iritantului major alcool nu recomand acest produs.
Ingrediente: Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Homosalate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Cyclomethicone, Glycerin, Tocopherol, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Aqua, Parfum
Spray transparent de protecţie solară FPS 50 – Protejează de întreagul spectru UV. Datorită prezenței iritantului major alcool nu recomand acest produs.
Ingrediente: Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Homosalate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Dibutyl Adipate, Glycerin, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Tocopherol, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Aqua, Parfum
Cremă de faţă colorantă FPS 50+ – Protejează de întreagul spectru UV. Datorită prezenței iritantului major alcool nu recomand acest produs.
Ingrediente: Aqua, Octocrylene, Glycerin, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Homosalate, Polyamide-5, CI 77891, Stearic Acid, Dimethicone, Alcohol Denat., Ethylhexyl Salicylate, Glyceryl Stearate, Titanium Dioxide, C18-36 Acid Triglyceride, Polymethylsilsesquioxane, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Butyrospermum Parkii Butter, Stearyl Alcohol, VP/Hexadecene Copolymer, Cetyl Alcohol, Trisodium EDTA, Chondrus Crispus, Trimethoxycaprylylsilane, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Mica, BHT, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben, CI 77492, CI 77491, CI 77499
Toate produsele din gama Eucerin pentru protecție solară prezente în acest moment (2012) pe piața din România conțin alcool. Nu recomand aceste produse cu SPF. După cum observați chiar și produsul pentru copii conține alcool, iar spray-urile pentru adulți sunt în bază de alcool.
Această analiză reprezintă părerea mea despre produsele enumerate mai sus și nu reprezintă părerea mea despre alte produse Eucerin sau despre compania Eucerin.
Rămâne la latitudinea fiecăruia să aleagă produsele potrivite pentru a se proteja de soare și de a aplica sau nu iritanți pe piele, indiferent de recomandările din acest articol.
Corina este vreun motiv pentru ca are alcoolul in produse de protectie solara este mai daunator decat intr-o crema obisnuita sa zicem? Sau pur si simplu nu il recomanzi pe aceleasi considerente ca si in restul cremelor?
Buna Silvia,
Cat de daunator este alcoolul intr-un produs cosmetic depinde doar de concentratia lui. In produsele de mai sus concentratia alcoolului este mare sau foarte mare.
In produsele in care alcoolul este listat la sfarsitul listei de ingredienti, dupa conservanti, actiunea lui asupra tenului este minora, dar eu nu aplic nici astfel de produse pe ten si in nici un caz nu sunt recomandate tenului sensibil sau pielii copiilor. In produsele pentru curatat tenul (sau gelurile de dus) aceste ingrediente listate dupa conservanti sunt si mai putin iritante, dar asta nu inseamna ca ele nu pot fi iritante.
Eu nu aplic pe ten nici un produs care contine alcool (sau alti iritanti) insa fiecare alege produsele cosmetice asa cum crede de cuviinta.
Multumesc pentru articolul acesta! De fapt, multumesc pentru toate dar pentru acesta in special pentru ca mi-a confirmat ceea ce am observat si eu zilele trecute la cremele Eucerin. Am plecat convinsa ca voi cumpara una dar faptul ca am gasit alcool denat. atat de sus pe lista ingredientelor m-a oprit.
In momentul acesta „studiez” cremle Solecrin de la Iwostin dar ma misc greu pentru ca nu stiu cum sa fac sa fac poze ingredientelor de pe cutie fara sa ma ia la rost farmacistele. 🙂
Ma tem putin si de oxybenzone, pe care se pare ca majoritatea fetelor care au tenul alb si sensibil ca al meu, nu l-au tolerat.
Pot spera la o analiza asemanatoare celei de azi pentru produsele Solecrin? Ai asa ceva in plan?
Multumesc!
Buna Diana,
Da, urmeaza toate produsele cu SPF de piata din Romania, incet si sigur. 🙂
La Solecrin nu exista ingredientele pe site, am nevoie de ajutor cu listele de ingrediente, cred ca am ceva pe site in intrebarile cititoarelor. O sa scriu un articol despre asta, poate e mai simplu asa, sa cer ajutor 🙂
Nu iti fa griji cu oxybenzone, nu este regula in legatura cu toleralea lui. Este posibil ca nimeni sa nu il tolereze si tu da sau invers. Pana nu incerci chiar nu poti sti. Cauta mostre, cei de la Iwostin au, ramane sa le si primesti de la farmaciste. Astazi mi-a fost interzis sa fotografiez ingredientele produselor intr-o farmacie Sensiblu.
uau, esti foarte amabila si ne ajuta enorm informatiile tale. multumim
O sa incerc si eu sa fac niste fotografii la ingredientele produselor iwostin cu spf, sper sa ma lase farmacistele.
Buna Madalina,
Mi-ai fi de mare ajutor, sper sa reusesti.
farmacistele sunt destul de mirate cand ma uit la listele de ingrediente :)) toate presupun ca ma uit la un produs daca are parabeni :)). eu le spun foarte calma si cu incredere ca nu cumpar niciodata un produs fara sa ii studiez cu atentie lista de ingrediente, si ca mi se pare normal sa o fac. Au fost de cele mai multe ori de acord sa fac poze listei de ingrediente, acolo unde nu era acoperita de pret sau de eticheta cu traducerea in limba romana a descrierii produsului, o practica ce ar trebui interzisa…
unde am remarcat priviri acuzatoare – in magazine de tip sephora sau beauty shop, unde faptul ca scoti telefonul sa faci o poza este privit urat si insistent, si e cam dificil sa te iei la harta cu paznicul magazinului :))
Buna Simona,
Eu ma enervez cand gasesc etichete lipite pe ingrediente. Pana la urma vreau sa stiu ce imi aplic pe piele asa cum vreau sa stiu ce mananc: si la produsele alimentare le citesc ingredientele.
Buna! Mi-ai fi de mare ajutor daca mi-ai spune ce parere ai despre urmatorul produs:
Eau Thermale Avene Very High Protection Spray 50+
Ingredients:AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE. OCTOCRYLENE. WATER (AQUA). GLYCERIN. METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYBUTYLPHENOL. POLYDECENE. BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE. CYCLOMETHICONE. DIMETHICONE. LAURYL GLUCOSIDE. POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE. BUTYLPARABEN. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. DECYL GLUCOSIDE. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE. METHYLPARABEN. O-CYMEN-5-OL. PHENOXYETHANOL. PROPYLENE GLYCOL. PROPYLPARABEN. SORBIC ACID. TITANIUM DIOXIDE. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. TRIETHOXYCAPRYLYSILANE. TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE. XANTHAN GUM. ZINC OXIDE.
Multumesc
Buna Andreea,
Analiza produselor Avene o sa apara pe site zilele urmatoare. Multumesc pentru intelegere.
Corina, daca ma uit pe lista de ingrediente in cazul primelor produse, vad ca alcohol denat este imediat dupa glicerina. Am remarcat din propria experienta faptul ca , glicerina, daca este folosita intr-un produs leave on in procent mai mare de 3%, este responsabila de senzatia extrem de neplacuta de lipicios pe care o regasim pe piele. Asa ca eu cred ca este foarte posibil ca alcohol denat sa se gaseasca in compozitia acelor produse intr-un procent mai mic de 3%, sau, oricum, mai mic de 5% .
In cazul primului produs, de exemplu, ingredientul C12-15 Alkyl Benzoate se foloseste intre 1 si 15%. Cred ca este putin probabil totusi sa fie folosit aici in procent mai mare de 5%. Asa ca este important sa cunoastem si procentul maxim admis in care se poate folosi un ingredient, inainte de a spune ca este intr-o proportie prea mare. Cert este ca, fara a sti procentul maxim in care poate fi (si este) folosit ingredientul de dupa alcohol denat. nu putem sti cat de mult a fost folosit acesta. Poate fi 3%, poate fi 2%. Ingredientele ce sunt mai putin de 1% intr-un produs pot fi listate in orice ordine dorim, deindata ce am ajuns la acel prag de 1%, nu este obligatoriu sa fie listate si ele in ordinea descrescatoare a % folosit.
Mai este posibil ca acel alcohol denat. sa se afle in compozita produsului pentru ca a fost solventul unui alt ingredient, care nu este solubil in apa sau ulei. Nu zic sigur, e doar posibil.
De asemenea, anumite active sunt si ele conservate (fie cu un complex de parabeni, fie phenolyethanol, fie potassium sorbate si sodium benzoate, etc.). acel conservant este luat si el in calcul in scrierea etichetei , asa ca daca initial am folosit de exemplu 1.5% phenoyethanol (and) caprylyl glycol, procentul final poate sa fie mai mare datorita contributiei conservantului folosit pentru conservarea (ma repet, scuze) alor ingrediente. Nu spun ca este si adevarat. Asa ca , daca alcohol denat. apare dupa conservanti imediat, chair daca e la coada listei, poate fi prezent intr-o concentratie intre 0.1% si 1.5% (teoretic). Cat e mult, cat e putin? Eu zic ca it’s the dose that makes the poison. Probabil ca folosit sub 5% nu mai este un iritant major pentru piele. Poate unul minor.
Fericirea, in cazul folosirii parabenilor, este ca , se pare, sunt printre cei mai stabili conservanti ce se pot folosi in cosmetica, cu incidenta cea mai scazuta de reactii alergice. Si se folosesc si in cel mai mic procentaj (cel putin fata de multe alte marci de conservanti pe care le-am intalnit pe piata). Pacat ca exista atatea dispute (nefondate, din punctul meu de vedere) menite sa bage spaime in consumatorul final. E usor sa vinzi produse atunci cand predici sus si tare ca „celelalte marci” te vor imbolnavi :). Asa ca alcohol denat. folosit de exemplu dupa unul din parabeni, chiar ca este intr-un procent foarte mic in produs.
atentie, eu nu sunt avocatul alcoholului in produse, nu spun ca nu este iritant si ca nu usuca pielea. Spun doar ca daca ne uitam la o lista de ingrediente si stim doar ca sunt puse in ordine descrescatoare, nu stim de fapt nimic in legatura cu procentul folosit in compozitie. Ceea ce ni se poate parea monstruos de mult poate fi o iluzie. Cat despre parabeni, ei pot fi folositi intre 0.5 si 1% intr-o compozitie. recomand o lista de articole foarte bine scrisa despre parabeni aici (sunt 10 articole) : http://personalcaretruth.com/?s=parabens+in+perspective%3A+part
Buna Simona,
Iti multumesc pentru parerea atent documentata. In articolul meu despre parabeni am explicat foarte clar ca sunt cei mai stabili conservanti si cu cel mai mic potential iritant, nu stiu de ce crezi ca as fi impotriva lor (sau impotriva conservantilor in general), probabil este o confuzie, eu nu am mentionat parabenii in articolul de mai sus.
Sunt foarte pertinente ideile tale si as fi putut sa explic detaliat despre concentratia alcoolului in aceste produse, dar ma intreb cui i-ar fi folosit? Cuiva care cunoaste deja aceste lucruri (cum esti tu) cu siguranta nu i-ar fi de nici un ajutor, iar cine nu este interesat de concentratia ingredientelor in produsele cosmetice nu ar intelege prea multe din detaliile de acest gen si nici nu ar vrea sa stie ce concentratie are alcoolul.
Listele de ingrediente ale produselor de mai sus sunt in ordinea concentratiilor, iar un procent chiar si de 3% alcool are un potential iritant mare pentru piele (parerea mea in urma experientei cu iritantii si a articolelor citite), dar, cum am spus si mai sus, fiecare alege pentru el cosmeticele pe care le aplica pe piele.
Lasand toate astea la o parte am o intrebare pentru tine, tinand cont de faptul ca imi este evident ca nu esti nici avocatul alcoolului si ca incerci doar sa explici in detaliu potentialul iritant mic sau mare al concentratiilor de alcool:
Ti-ai aplica aceste produse pe piele? (sa presupunem ca iti sunt potrivite tipului de ten si ca singurul iritant este alcoolul)
Nu e retorica, chiar vreau sa stiu daca, stiind toate cele de mai sus, ti-ai aplica vreun produs din lista pe piele.
Draga Corina,
In primul rand tin sa precizez ca nu insinuam ca tu ai ceva contra parabenilor :). Dar sunt multe persoane care inca mai cred asta (si eu am picat in plasa asta acum ceva vreme, pana ce am inceput sa citesc si altceva in afara blogurilor alarmiste care nu fac decagt copy-paste) si cred ca trebuie sa le fie precizat cat de des se poate ca nu e chiar asa de speriat :). Iar acea serie de articole scrise pe PersonalCareTruthOrScare cred ca merita citite de toata lumea care are cunostinte de engleza si e in stare sa aloce putina rabdare pentru a intelege terminologia stiintifica .
In legatura cu alcoholul, eu una nu stiam care ar fi acel procent de la care ne putem pune probleme serioase in ceea ce priveste iritabilitatea tenului. Inca nu imi este foarte clar acest mecanism, dar imi place sa studiez si chiar vreau sa imi fac timp sa citesc articolele stiintifice, precum si asa numitele peer review. Imi este clar ca alcohol-ul (denat sau nu, atentie a nu se confunda cumva cu alcolii grasi de tip cetyl sau cetearyl) este un produs care usuca pielea. Nu imi este foarte clar cum actioneaza asupra tenului meu, din pacate. Credeam ca am un ten cu productie foarte mare de sebum, si care nu este nici pe departe sensibil. Se pare, totusi, ca ar fi sensibil, ceea ce m-a facut sa mai arunc o privire asupra ingredientelor pe care le folosesc. Spun folosesc, pentru ca imi place sa imi fac singura produsele cosmetice, cu exceptia exfoliantilor (BHA) si a produselor cu protectie solara (unde, cred eu, nimeni nu ar trebui sa se joace, cel mai bine este sa cumparam niste produse bine formulate, iar blogul tau mi se pare extrem de bine informat, ca punct de plecare in cautari).
Ce folosesc acum (din lipsa de altceva), este o lotiune de la Vichy (gama normaderm), care, din pacate, contine alcohol. Eram pe fuga, am vrut sa incerc combinatia exfoliant + SPF, si nu am gasit la indemana decat aceasta lotiune si o crema de SPF de la Ivatherm (SPF 20, pt ten sensibil).
M-am uitat cu atentie pe ambele liste de ingrediente, si le-am ales cu indoiala. Prima – lotiunea contine alcohol, chiar daca se pare ca are si AHA si BHA (simt ca ma pisca putin la aplicare, senzatia de inrosire apare pentru o secunda pe frunte, unde am niste puncte pe care probabil le cam stresez eu cand imi curat tenul :P), dar in rest nu am remarcat nici o alta problema. Senzatia de piscatura dispare repede, dar tot nu ma multumeste faptul ca are alcohol. As vrea sa imi comand un gel exfoliant de la P’sC (se aplica mai usor decat o lotiune lichida), dar nu stiu daca sa aleg una pentru ten mixt sau gras. Mai vad.
A doua – crema – contine un procent cam mare de parfum pentru gustul meu, desi este unul pe care nu il prea simt la aplicare. Ca si textura este fluida, intra rapid in piele, nu simt nici o manifestare vizibila de iritatie. Insa, precum spuneam, eu credeam ca nu am un ten sensibil, s-ar putea sa am o surpriza in cautarea mea de a imi formula produse adecvate.
Ceea ce eu folosesc (si recunosc ca ma simt foarte foarte bine cu ele) sunt apele florale. Iti cunosc parerea referitoare la ele, precum si la uleiurile esentiale, despre potentialul iritant. NU am avut niciodata vreo problema cu ele (prefer apa florala de musetel, chiar daca mirosul nu este cel mai grozav poate ). Mi-a placut in mod deosebit uleiul esential de musetel (fie german, fie roman), mai ales pentru faptul ca au in compozitie bisabolol. Am mai folosit si imi plac foarte mult extractele CO2 de musetel si galbenele. Folosite, in orice caz, cu parcimonie (nu pun niciodata in crema mea mai mult de 1-2 picaturi la 50 de ml). Cred ca sunt si dependenta de parfumul florilor :))
Oricum, pentru prima oara in mult timp, sunt dispusa sa fac „o concesie” , si anume sa imi formulez o crema far nici unul din acele ingrediente cu potential iritant. Oricum, rau nu au ce sa imi faca. Din lista ta de no-no, eu folosesc doar apele florale si uleiurile esentiale (a, plus ceva parfum cosmetic, mai ales pentru cremele de corp si balsamul de par – ador sa imi miroasa parul a ceva frumos, in afara de curat :P). Chiar sunt curioasa cum se va simti tenul meu, in combinatie cu exfoliantul de la P’s C si crema cu SPF45 care imi face cu ochiul.
Cred ca produsele de mai sus le-as aplica pe piele daca nu as avea de ales. Oricum, daca as fi la mare, ar fi mai bine decat deloc. O protectie solara, chiar si cu ceva alcohol (a, nu as incerca produsele la care primul ingredient este alcohol denat.), este mai buna decat nici o protectie solara.
desigur, daca am banii si produsele de ingrijire adecvate la indemana, fara alcohol, cu siguranta ca le-as folosi pe acelea. acum imi amintesc despre experientele mele cu alcoolul sanitar pus pe fata in tinerete, in ideea ca „usuca cosurile”, cand de fapt singurul lucru pe care il facea era sa deshidrateze tenul. E fascinant sa stim ca si glicerina este un alcool. E bine sa ne cunoastem ingredientele 🙂
p.s. pe mine una chiar m-ar fi interesat cam in ce procent se intalneste alcohol denat. in primele produse. nu ca l-as folosi eu, dar mi se pare fascinant sa aflu mai multe :)).
Buna Simona,
Cred ca iti poti face exfolianti singura si chiar SPF-uri daca te pasioneaza. In jurnalele de specialitate exista liste de concentratii necesare pentru protectia solara, dar sincer eu prefer sa imi cumpar produse gata ambalate, iar mixurile de uleiuri si scrub-urile sa mi le fac singura. Imi place chimia cosmetica, dar sa o analizez 🙂
Cat despre alcool: ai citit articolul meu? (apropo, sa citesti si articolul despre rutina tenului sensibil daca vrei).
Cand spun alcool ma refer doar la acele forme de alcool care sunt iritante pentru piele. In cazul tenului sensibil chiar si concentratiile foarte mici pot fi problematice, iar in cazul oricarui alt tip de ten alcoolul este iritant, indiferent daca acest lucru se vede pe piele in momentul aplicarii sau nu. De la persoana la persoana concentratia la care pielea reactioneaza vizibil este diferita, dar sincer, daca exista produse care sa nu contina iritanti, de ce oare sa aplic eu pe ten produse care contin? Nu vad motivul 🙂
Eliminarea totala a iritantilor din rutina de ingrijire a tenului meu m-a ajutat foarte mult in „batalia” mea cu afectiunile cutanate.
Concentratia de iritanti din apele florale este mica, dar potential iritant au, chiar daca acest lucru nu se vede foarte repede pe piele sau nu se vede niciodata. Iritatia pielii datorata iritantilor chimici sau de mediu se „acumuleaza” in timp, de aceea exista persoane care pot folosi orice pe piele pana la un moment dat cand efectele secundare incep sa apara, sensibilizarea este unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale iritantilor, apoi excesul de sebum si chiar afectiuni cutanate gen pustule, dermatite, etc.
Insa tu alegi pentru tine ce anume iti aplici pe piele, stii foarte bine ce faci 🙂
Produsele de mai sus eu nu le-as aplica nici daca nu as avea altceva la indemana. Mai degraba as sta inchisa in casa sau cu haine pe mine decat sa imi aplic alcool pe ten, dar asta e alegerea mea 🙂
In primul produs concentratia alcoolului este mai mica de 3%, foarte probabil concentratia de Butyl Methoxydibenzoylmethane (mai simplu denumit avobenzone) este probabil in jur de 3%, dar se poate sa ma insel. Sincer prea putin conteaza cat este concentratia exacta, alcoolul este in primele pozitii listat in aceste produse, cu siguranta nu are o concentratie de 0.01% ca sa putem spune ca este putin probabil ca el sa afecteze negativ pielea.
Stii ce este si mai deranjant? Ca produsele Eucerin cu SPF din SUA nu contin alcool. Oare de ce?
Hm, interesant, nu stiam ca produsele din SUA nu contin alcohol. Probabil ca va mai dura ceva pana vor ajunge si pe piata noastra europeana, cine stie. Pe de alta parte, exista rules and regulations in ceea ce priveste ce se poate vinde in EU (EU este, se pare, mult mai stricta decat FDA-ul, din ce citeam eu).
Acum, daca sunt la mare si mi-am uitat crema, pe cuvantul meu ca o iau si pe aia cu 3% :)) Si asa ies rar la soare ca fac munca de birou, daca in concediu ajung cu geanta de cosmetice uitata acasa pe noptiera, fac o concesie :))). Evident, asta este un caz exceptional. Si sper sa nu se intample vreodata, acum ca am gasit crema de la PC care mi-a placut in ceea ce priveste ingredientele, si sper sa nu ma irite.
Sa imi prepar exfolianti sa zicem ca as incerca (am si niste AHA dar nu ma prea ajuta), dar la produsele cu SPF chiar nu as risca. Cel mult o emulsie cu cei doi ZnO si Ti2O, imbogatita cu putin pigment mineral asa incat sa nu fiu chiar alba pe fata. Am testat puterea oxidului de zinc acum un an la mare, mi-am facut un sunblock stick cu uleiuri care, zice-se, ar avea un SPF undeva sub 10, si o portie generoasa de oxid de zinc. dar atat, m-am bronzat cu model pe unde am dat cu sunblock-ul. Prefer sa las cosmeticele care se adreseaza protectiei solare in seama specialistilor.
Acuma, am tot citit pe blogul tau articole, nu pe toate , dar e timp :-)) Eu mai comentam despre alcool tot asa, din perspectiva unei persoane care a auzit si ea destule de la persoane speriate de marketingul agresiv „all natural” 🙂 nu tot ce zboara se mananca, nu? 😉
Buna Simona,
Din fericire exista produse si mai ieftine si mai bine formulate, chiar pe piata din Romania, fara alcool.
Ar trebui sa revizuiesc toate articolele din blog si sa adaug in multe dintre ele linkuri spre altele interesante.
Ai citit articolul despre organic/bio? Cred ca ar trebui sa ne mutam pe chat 🙂
lol, tare asta cu chatul :))) o sa imi ia timp sa trec prin diversele articole 🙂 noroc ca (inca) sunt in concediu
tocmai mi-am comandat combinatia de gel exfoliant cu BHA 2% si crema cu SPF 45 de la P’s C. Astept cu nerabdare sa le aiba in posesie reprezentanta la care am apelat. M-a ajutat foarte mult sa iti citesc review-urile, multumesc!
Buna Corina!
Informatiile date de tine sunt extrem de utile. Chiar vroiam sa incerc aceasta gama si ma bucur ca nu am mai cumparat produsele.
Buna Corina,
Nu stiu de ce nu pot sa citesc articolul in legatura cu produsele Gerovital Sun:(, cand il deschid imi apar o gramada de patratele si un scris chinezesc. Te rog frumos scrie-mi pe scurt de ce nu?ca ma gandesc ca din moment ce Nivea e pe locul 1, nu recomanzi Gerovitalul din ceva motive nu? Multumesc.
Si te mai rog ceva – ce parere ai de Iwostine Solecrin Acne? Am piele foarte sensibila si din cautarile mele pe internet rezulta ca aceasta crema ar fi indicata. Bine ca nu se gaseste la Cluj, dar inainte sa rascolesc toata tara ca sa o obtin, poate ma ajuti si imi spui daca merita. Multumesc.
Buna Claudia,
Incearca un clear cache la browser, eu vad articolul respectiv. Nu am spus niciunde ca Nivea este pe locul 1 sau altele sunt pe locul 1.
Analiza la Iwostin o sa apara cand am lista de ingrediente ale produselor, sper saptamana viitoare.
Buna Corina,
Poti sa-mi spui te rog daca aceasta crema este ok si daca este potrivita pentru tenul gras? Multumesc mult.
Crema de zi depigmentantă cu FPS 30 și protecție UVA
Ingrediente:
Aqua
Homosalate
Octocrylene
Glycerin
Butyl Methoxydibenzoylmethane
Ethylhexyl Salicylate
Glyceryl Glucoside
Dimethicone
Glyceryl Stearate Citrate
Cetearyl Alcohol
Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid
Butyrospermum Parkii Butter
Lauroyl Lysine
Glycyrrhetinic Acid
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
Sodium Carbomer
Trisodium EDTA
1,2-Hexanediol
Phenoxyethanol
Methylisothiazolinone
Parfum
Buna Gabriela,
Nu e potrivita pentru ten gras. Contine iritanti, printre care si unul care nu este indicat a se folosi in produsele care nu se limpezesc imediat de pe piele (cele de curatare).