Ducray Keracnyl Triple Action Mask – Review

Ce spune producătorul: Mască cu triplă acţiune cu Poly Hidroxy Acizi pentru tenul gras şi mixt ce absoarbe sebumul, exfoliază mecanic şi curaţă porii prin exfoliere chimică.

Ingrediente: Aqua, Kaolin, Glycerin, Glyceryl Stearate, Glycolic Acid, Hectorite, Nylon-12, PEG-100 Stearate, Polyethylene, Sodium Hydroxide, Ceteareth-20, Titanium Dioxide, Parfum (Fragrance), Green 3 (Cl 42053), Imidazolidinyl Urea, Panthenol, Propylene Glycol, Zinc Salicylate.

Ce spun eu: A fost una din primele măşti pe care le-am achiziţionat crezând că „dermatocosmeticele” sunt cele mai bune şi mă vor ajuta să scap de acnee. Trebuie agitată bine înainte de folosire pentru că se separă apa de restul cremei. Din păcate conţine şi parfum.
Acest produs este de fapt o mască de argilă albă cu particule abrazive care pot exfolia uşor dacă frecati pielea cu ele. O să explic ingredientele care ar trebui să absoarbă, să cureţe şi să exfolieze.

Kaolin = argilă albă, absorbant de sebum potrivit pentru tenul mixt sau puţin gras; persoanele cu tenul gras beneficiază mai mult de pe urma unei argile mai absorbante, cea mai absorbantă fiind cea verde.
Glycolic Acid = exfoliant chimic (AHA).
Polyethylene = particule abrazive.

Este clar că produsul absoarbe sebumul şi că poate exfolia mecanic cu particulele abrazive, dar cum rămâne cu exfolierea chimică şi cu acei Poly Hydroxy Acizi?
În primul rând nu există nici un poly hydroxy acid în acest produs, există doar un alpha hydroxy acid şi anume acidul glycolic. Zinc salicylate este un conservant, oricum are o concentraţie de 0.2%, nici dacă ar fi fost exfoliant chimic nu ar fi exfoliat. Oricum asocierea unuia sau mai multor acizi nu înseamnă că acel produs conţine Poly Hydroxy acizi (PHA) ci doar înseamnă că are în compoziţie AHA (care oricum sunt mai mulţi) şi eventual BHA.

Rămânem deci la acidul nostru potenţial exfoliant. După poziţia în lista concentraţia lui este de 4%, iar pentru exfoliere ar fi nevoie de minim 5%. Ph-ul este destul de mare şi anume 3.8, dar totuşi nu e rău. Să considerăm că acest ingredient are un potenţial de exfoliere foarte mic. Pentru ca acest lucru să se întâmple ar trebui să aplicăm ingredientul şi să îl lăsăm pe piele 12 ore, ceea ce nu e cazul unei măşti faciale.

Concluzia: Masca nu are decât dublă acţiune, este o mască de argilă combinată cu un scrub. Vă puteţi cumpăra argilă şi zahăr pudra pentru o masca home made, aveţi aceleaşi rezultate, iar costurile sunt minime.

Notă: Produsul şi fotografia îmi aparţin şi nu fac scopul nici unei campanii publicitare.

6 comentarii

Scrie un comentariu
  • Am avut si eu aceasta masca + gelul de curatare + o crema regulatoare pentru tenul predispus la acnee sau ceva de genul asta. Le-am luat la recomandarea unei cunostinte – fiica ei avusese si ea acnee si astea au ajutat-o foarte mult etc. Am dat o gramada de bani pe ele si nu m-au ajutat cu nimic. Bineinteles, asta se intampla inainte sa ma trezesc la realitate si sa ma duc la medic. Ceva ceva tot or face, dar pe mine nu m-au ajutat absolut deloc.

  • Si ai putea sa ne dai si o reteta de preparare te rog!? 🙂 Am inteles argila si zahar pudra, si ceva lichid ce sa fie, miere, ou? Si cam ce cantitati? Sper sa nu par deplasata dar nu ma pricep la chestii home made 😀 Multumesc! 😛

  • Cam asta a fost si concluzia mea in privinta mastii asteia: o sa raman la mastile naturiste cu argila (amestecata doar cu apa) si la scruburile simple. A mai costat si o caruta de bani 🙁

  • Offf….eu nu pot sa mai vad produsele din gama asta. Pe ele le foloseam de putina vreme in momentul in care mi-a revenit ultimul episod de acnee acum 6 luni. Intre timp multumita tie si sfaturilor tale draga Corina m-am mai pus la punct si acum incerc sa scap de semne. Iti multumesc frumos, m-ai ajutat enorm.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.