La cumpărături de cosmetice – sfaturi ( partea 1 )
De fiecare dată când ajungem într-un magazin sau farmacie care vând cosmetice suntem tentate să achiziţionăm câte ceva, iar de cele mai multe ori produsele achiziţionate sunt în scurtă vreme abandonate în dulăpioare în favoarea altora şi altora mai noi. Pentru a vă ajuta să nu aruncaţi banii pe produse total nepotrivite şi în dorinţa de a vă învăţa cum să oferiţi pielii tot ce are nevoie ca să fie cât mai mult timp tânără şi sănătoasă am câteva reguli de cumpărături pe care aş dori să vi le împărtăşesc.
Sunteţi într-un magazin şi descoperiţi un nou produs. În primul rând trebuie să vă întrebaţi:
Este acest produs ambalat corespunzător?
Toate substanţele benefice sunt instabile în prezenţa aerului şi a luminii, de aceea un produs care este benefic pentru piele trebuie să fie neapărat ambalat în tub sau recipient mat cu capac şurub sau pompă care nu dă voie aerului să intre în recipient. Dacă produsul la care vă uitaţi este ambalat în borcan vă sfătuiesc, oricât v-ar fi de greu, să renunţaţi la el deoarece aruncaţi banii pe apă, în foarte scurt timp toate ingredientele benefice s-au distrus. Excepţie de la această regulă fac produsele de curăţat şi demachiat care se limpezesc ulterior de pe faţă. Dacă aceste produse conţin ingrediente gen antioxidanţi sau acizi exfolianti le conţin degeaba deoarece acestea nu au timp într-un minut să îşi facă efectul, ele au nevoie să fie lăsate pe piele.
Regula de mai sus se aplică doar produselor cosmetice. Produsele de machiaj gen fond de ten care sunt ambalate în sticle transparente nu ar trebui să fie o piedică în calea folosirii lor, produsele de machiaj nu sunt produse de îngrijire şi concentraţiile minime de ingrediente benefice pe care eventual le-ar conţine nu au un impact vizibil asupra pielii. Produsele de machiaj sunt pentru machiaj şi nu ne bazăm pe ele să facă altceva decât machiaj.
Dacă produsul cosmetic pe care îl studiaţi este ambalat corespunzător treceţi la pasul 2. Ignorând total reclama produsului sau orice altceva ce pretinde producătorul că ar face, verificaţi lista ingredientelor.
foarte interesant! Nu mi-am pus mereu intrebarea daca este un produs pe care vreau sa il cumpar ambalat corespunzator. Mereu am fost tentata de cremele de corp ambalate in borcanel. Banuiesc ca aceasta regula se aplica si produselor pentru fata si atunci ma intreb ce produs sa imi cumpar pentru tenul meu cand majoritatea cremelor sunt ambalate in borcanele?
Buna Adelina,
Te contrazic, majoritatea cremelor sunt ambalate in tuburi de plastic mate, in general pe pietele din Europa sau tarile mai slab dezvoltate gasesti produse in borcane. Producatorii romani inca mai cred in borcanasele de pe etajera bunicii.
Buna, Corina. Am doua intrebari:
1. Regula aceasta de ambalare „fara lumina, fara aer” este valabila pentru orice produs cosmetic sau doar pentru cele destinate tenului ?
2. Fondurile de ten ambalate in sticlutele acelea transparente cu pompita …inteleg ca nu sunt corect ambalate si atunci n-ar trebui sa le cumparam ?
Iti multumesc.
Buna Caress,
Buna intrebare,
o sa iti raspund in articolul de fataam adaugat un paragraf in articol, in caz ca se mai intreaba cineva.Buna!
Sunt interesata s eu de raspunsurile la intrebarile puse de Caress. Incerc sa respect regulile pentru a alege ce e mai bun pentru pielea mea.
Buna Adelina,
Citeste te rog articolul, am adaugat un paragraf despre produsele pentru machiaj.
Buna Corina,
Marea mea nelamurire este :marii producatori de cosmetice ( Clinique, Biotherm, La mer, Pevonia e.t.c.) au cremele de fata ambalate in borcanele. Cum se poate ca acesti producatori care au in spate echipe intregi de chimisti si doctori dermatologi sa nu stie ca ingredientele si amumiti compusi sunt sensibili la oxigen si lumina si se destabilizeaza?
Intrebarea este de ce nu tin cont de asta?!? Din punctul meu de vedere daca ar inlocui recipientele si ingredientele active ale produselor s-ar pastra pe toata perioada de utilizare a produsului atunci si efectele cremei ar fi de durata asa cum spun ei in reclame.
Tu spui ca in tarile slab dezvoltate gasesti produse la borcan .Acesti producatori sunt in magazine din NY, Viena sau Paris….
Poate ca formula chimica a cremelor este astfel comceputa ca in contact cu lumina si oxigenul ingredientele sa isi pastreze proprietatile… Nu imteleg, nu mi se pare logic ca o intreaga industrie sa ignore un sfat banal precum ambalajul la tub …
Raluca,
Ei stiu si nici macar nu e un secret ca majoritatea ingredientele benefice pielii sunt instabile in prezenta luminii si aerului. Nu trebuie sa fii mare expert sa observi cat de repede oxideaza un suc de fructe lasat in pahar mai mult de 10 minute. Antioxidantii se distrug. Da, cremele sunt formulate ca formulele sa fie stabile, dar totusi antioxidantii si alte ingrediente (Ex: retinolul este extrem de instabil) se distrug dupa un anumit timp in prezenta luminii si aerului. De ce nu tin cont de asta? Pentru ca borcanasul dragut e una din cele mai importante idei de marketing si cred ca va mai fi o vreme lunga.
Din cate observ eu, foarte multi producatori renunta incet incet la borcane, de exemplu L’Oreal. Producatorii locali ambaleaza inca in borcane, din pacate.
buna, corina! ce parere ai despre produsele uriage hyseac pt ten gras acneic? n am vzt pe beautypedia sau aici ceva despre ele.
Iulia,
Citeste aici: https://pasagera.ro/greseli-majore-in-ingrijirea-tenului.html
Iar la hyseac poti face seach, cred ca am facut review la cateva produse de curatare.
ma interesau hyseac k18, hyseac fluide spf 30, hyseac restructurant si hyseac mat