Arhiva aprilie 2011

1
Soluţii pentru acnee – pilule contraceptive
2
Soluţii pentru vergeturi
3
Valabilitatea produselor pentru machiaj sau cosmetice
4
La cumpărături de cosmetice – sfaturi (partea 4)
5
La cumpărături de cosmetice – sfaturi (partea 3)
6
La cumpărături de cosmetice – sfaturi (partea 2)
7
La cumpărături de cosmetice – sfaturi ( partea 1 )
8
Îngrijirea pielii după expunerea la soare
9
Îngrijirea tenului cu acnee papulo pustoloasă şi nodulo chistică – Rutina zilnică
10
Pensule de tip Kabuki

Soluţii pentru acnee – pilule contraceptive

Pilulele contraceptive pot reduce acneea pentru că ele pot scădea nivelul hormonilor androgeni (masculini) şi pot creşte nivelul estrogenului, aceşti hormoni fiind factori importanţi în apariţia acneei. Acest medicament ce conține hormoni nu este tratament pentru acnee, dar poate fi un pas necesar pentru persoanele cu acnee datorată sindromului ovarelor polichistice.

Cum funcţionează pilule contraceptive?
Producţia exagerată de sebum poate fi cauzată de nivelul prea mare al hormonilor masculini, care în mod natural este mai mare doar înainte de menstruaţie – de aceea foarte multe femei au pustule rare înainte şi în timpul menstruaţiei.

Se pare că pilulele pot scădea nivelul hormonilor masculini şi astfel pot micșora riscul apariției pustulele. Acest medicament nu exclude necesitatea unei rutine corecte de îngrijire, de altfel contraceptivele funcţionează cel mai bine în combinaţie cu retinoizi, produse antibacteriene gen benzoyl peroxide sau acid azelaic și acizi exfolianți (de obicei acid salicilic).

Citește mai departe

Soluţii pentru vergeturi

Cu siguranţă toată lumea ştie cum arată vergeturile (linii fine albe sau roşii) şi majoritatea dintre noi ştim că ele se formează în urma ruperii ţesuturilor subcutanate datorită creşterii rapide a acestora. Mai precis ruperea fibrelor de colagen din ţesutul conjunctiv duce la apariţia vergeturilor. Din punct de vedere medical vergeturile se numesc striae atrophicans, striae distensae, stria rubra (vergeturile roşii) și striae alba (vergeturile albe). Cele mai vechi sunt de culoare alb sidefiu, în timp ce vergeturile recente sunt roşiatice sau purpurii. Persoanele predispuse la vergeturi sunt femeile însărcinate, persoanele care slăbesc brusc sau care se îngraşă brusc.

Citește mai departe

Valabilitatea produselor pentru machiaj sau cosmetice

Valabilitatea produselor în general este dată de concentraţia de conservanţi folosiţi şi de stabilitatea/instabilitatea ingredientelor pe care acestea le conţin. De câţiva ani, în Europa s-a adoptat legea care spune că termenul de valabilitate este obligatoriu să fie tipărit doar pentru produsele cosmetice care au valabilitatea mai mică de 30 de luni. În cazul în care produsul cosmetic are valabilitatea mai mare de 36 de luni, termenul de valabilitate nu trebuie menţionat, ci trebuie menţionată doar perioada de timp cât este el valabil, iar acest lucru se face prin numărul indicat pe cutiuţa cu capacul ridicat, prezentă pe etichetă. Acel număr este numărul de luni în care produsul poate fi folosit după ce a fost desfăcut.

Citește mai departe

La cumpărături de cosmetice – sfaturi (partea 4)

Dacă aţi ajuns în acest pas în care analizaţi un produs cosmetic ambalat corect (partea 1 ), nu conţine iritanţi (partea 2), conţine ingredientele necesare pentru a fi un produs cu adevărat benefic (partea 3) rămâne un singur lucru să vă întrebaţi înainte să îl achiziţionaţi:

Am nevoie cu adevărat de acest produs?

Citește mai departe

La cumpărături de cosmetice – sfaturi (partea 3)

În acest moment ţineţi în mână un produs ambalat corespunzător în tuburi de plastic sau sticlă mate cu capac şurub sau pompă care nu permit luminii şi aerului să distrugă ingredientele (partea 1), de asemenea acest produs nu conţine iritanţi sau dacă îi conţine îndeplineşte condiţiile din partea 2-a. Urmează o nouă întrebare:

Care este scopul acestui produs cosmetic? De ce l-aş achiziţiona?

Citește mai departe

La cumpărături de cosmetice – sfaturi (partea 2)

Pasul doi vine cu o nouă întrebare pe care trebuie să v-o puneţi:

Produsul conţine iritanţi?

Dacă în prima parte a listei de ingrediente apare: alcohol, SD alcohol, alcohol denat, ethanol, denatured alcohol, ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol, isopropyl, camphor, parfum, fragrance, menthyl lactate, menthoxypropanediol, peppermint, mint, sodium lauryl sulfate, eugenol, clove, linalool, wintergreen, citroneol, geraniol, orice ulei esenţial, etc (aici găsiţi o listă destul de mare cu iritanţi) atunci vă sfătuiesc să renunţaţi la produsul respectiv, oricât de bun credeţi că ar putea fi, deoarece acţiunea iritanţilor asupra feţei este majoră chiar dacă nu se vede la început. Pentru tenul gras, în special aceşti iritanţi sunt extrem de nocivi deoarece duc la producerea unui exces de sebum. Dacă nu ştiţi care sunt iritantii puteţi să faceţi o fotografie cu telefonul listei de ingrediente şi să verificaţi acasă, iar dacă aveţi internet pe telefon puteţi verifica chiar atunci folosind dicționarul de ingrediente.

Citește mai departe

La cumpărături de cosmetice – sfaturi ( partea 1 )

De fiecare dată când ajungem într-un magazin sau farmacie care vând cosmetice suntem tentate să achiziţionăm câte ceva, iar de cele mai multe ori produsele achiziţionate sunt în scurtă vreme abandonate în dulăpioare în favoarea altora şi altora mai noi. Pentru a vă ajuta să nu aruncaţi banii pe produse total nepotrivite şi în dorinţa de a vă învăţa cum să oferiţi pielii tot ce are nevoie ca să fie cât mai mult timp tânără şi sănătoasă am câteva reguli de cumpărături pe care aş dori să vi le împărtăşesc.
Sunteţi într-un magazin şi descoperiţi un nou produs. În primul rând trebuie să vă întrebaţi:

Este acest produs ambalat corespunzător?

Citește mai departe

Îngrijirea pielii după expunerea la soare

După cum probabil ştiţi deja soarele este cel mai  dăunător pielii, el producând radicali liberi, iar impactul razelor ultraviolete asupra pielii este nociv şi duce la îmbătrânirea şi distrugerea prematură a celulelor pielii expuse acestora. De aceea este foarte important să vă protejaţi de soare în fiecare zi din an, chiar şi atunci când nu îl vedeţi strălucind pe cer pentru că atâta timp cât afară este lumină razele ultraviolete ajung în contact cu pielea şi sunt nocive.

Despre cum să vă protejaţi de soare şi cum să alegeţi un produs care să facă acest lucru citiţi Totul despre protecția solară și produsele cu SPF.

Produsele aşa numite ‘după soare’ sau ‘after sun’ – nu au absolut nici un rol în a repara ce a stricat soarele, iar bronzul nu este sănătos ci este o reacţia alergică a pielii la expunerea la iritanţi (razele ultraviolete). Cele mai multe produse de pe piaţă denumite loţiuni sau creme după plajă sunt extraordinar de prost formulate în sensul ca au şi ele la rândul lor iritanţi: mentă, alcool, etc.

Puteţi ajuta pielea să se vindece dacă v-aţi expus accidental la soare dându-i aceleaşi ingrediente de care are nevoie în fiecare zi ca să fie hidratată, să se menţină cât mai mult timp tânără şi sănătoasă, iar despre aceste ingrediente am scris în secţiunea de hidratare şi în special aici.

Îngrijirea tenului cu acnee papulo pustoloasă şi nodulo chistică – Rutina zilnică

Pentru vindecarea acneei este necesară descoperirea și eliminarea cauzei, iar îngrijirea tenului cu acnee papulo pustuloasă și nodulo chistică presupune abordarea unei rutine de îngrijire cu anumite ingrediente active, dovedite a fi eficiente în tratarea inflamației cauzate de P. acnes (bacterie).

Rutina de mai jos este eficientă pentru ameliorarea simptomelor acneei: pustule, papule, noduli și chisturi, iar dacă cauza acneei este eliminată (sau cel puțin se reușește

Dimineaţa:

1. Curăţarea pielii – cu un produs solubil în apă potrivit tipului de ten (în general tenului gras îi este specifică această afecțiune). Curăţarea feţei se face cu mişcări blânde circulare, încercaţi să fii cât mai blândă cu pielea ta. Uscarea se face prin tamponarea pielii cu prosoape de hârtie sau cu prosop de bumbac schimbat zilnic.

2. Aplicarea unui produs antibacterian eficient asupra bacteriei cauzatoare de acnee (P. Acnes), cele mai eficiente fiind benzoyl peroxide şi acidul azelaic. Se aplică în cantitate mică, doar pe zonele afectate de pustule. Poți folosi un produs cu acid azelaic sau un produs benzoyl peroxide, le poți folosi chiar și alternativ, în funcție de toleranța pielii și efectele observate.

Citește mai departe

Pensule de tip Kabuki

1. The Body Shop Kabuki – A fost primul meu kabuki, dar am renunţat la el destul de repede în favoarea celui de la Mac. Are peri sintetici, foarte moi şi destul de rigizi.

2. Mac 182 – L-am folosit foarte des pentru a aplica fondul de ten mineral şi compact. Are peri naturali, moi şi cu rigididate potrivită.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.