Arhiva 22 aprilie 2011

1
Îngrijirea pielii după expunerea la soare

Îngrijirea pielii după expunerea la soare

După cum probabil ştiţi deja soarele este cel mai  dăunător pielii, el producând radicali liberi, iar impactul razelor ultraviolete asupra pielii este nociv şi duce la îmbătrânirea şi distrugerea prematură a celulelor pielii expuse acestora. De aceea este foarte important să vă protejaţi de soare în fiecare zi din an, chiar şi atunci când nu îl vedeţi strălucind pe cer pentru că atâta timp cât afară este lumină razele ultraviolete ajung în contact cu pielea şi sunt nocive.

Despre cum să vă protejaţi de soare şi cum să alegeţi un produs care să facă acest lucru citiţi Totul despre protecția solară și produsele cu SPF.

Produsele aşa numite ‘după soare’ sau ‘after sun’ – nu au absolut nici un rol în a repara ce a stricat soarele, iar bronzul nu este sănătos ci este o reacţia alergică a pielii la expunerea la iritanţi (razele ultraviolete). Cele mai multe produse de pe piaţă denumite loţiuni sau creme după plajă sunt extraordinar de prost formulate în sensul ca au şi ele la rândul lor iritanţi: mentă, alcool, etc.

Puteţi ajuta pielea să se vindece dacă v-aţi expus accidental la soare dându-i aceleaşi ingrediente de care are nevoie în fiecare zi ca să fie hidratată, să se menţină cât mai mult timp tânără şi sănătoasă, iar despre aceste ingrediente am scris în secţiunea de hidratare şi în special aici.

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.