Arhiva martie 2020

1
Cum ne obișnuim să nu punem mâna pe față și cum ne spălăm pe mâini
2
Greșeli frecvente când protejăm pielea de radiațiile solare

Cum ne obișnuim să nu punem mâna pe față și cum ne spălăm pe mâini

Vrem, nu vrem, în 2020 trebuie să învățăm să nu ne mai atingem fața, cel putin în timpul zilei, cât suntem conștienți și prezenți. E foarte simplu să îți propui acest lucru, dar majoritatea dintre noi ne atingem fața și nici măcar nu ne dăm seama că facem asta.

Fără să vrem, pe parcursul zilei ne atingem fața de mai multe ori: ne atingem când simțim mâncărimi, ne sprijinim bărbia în palmă, ne frecăm la ochi, ne ștergem la gură și la nas, de aproximativ 23 ori la fiecare oră.

De multe ori ne atingem fața și știm că facem acest lucru: ne ștergem nasul când suntem răciți sau când avem alergii, ne ștergem lacrimile (eu lăcrimez la soare), ne aranjăm ochelarii, ne spălăm pe față, lipim telefonul de obraz.

Indiferent de motivul pentru care ne atingem fața ar trebui să ne asigurăm că tot ce atinge fața este curat: ne spălăm pe mâini sau folosim un dezinfectant cu alcool 60% dacă nu avem apă și gel de curățare, dezinfectăm obiectele care ne ating fața cum este telefonul sau ochelarii, curățăm frecvent pensulele pentru machiaj, spălăm frecvent fața de perină.

Citește mai departe

Greșeli frecvente când protejăm pielea de radiațiile solare

1. Apreciem potențialul nociv al radiațiilor solare după temperatură și intensitatea luminii

Radiațiile solare includ UVA1, UVA2, UVB, UVC, VL (Lumina Vizibilaă, IR (Infrared) și BL (Lumina Albastră). Deși efectele radiațiilor solare nu se simt pe piele din prima secundă, pielea este afectată de radiațiile solare din prima secundă de expunere la lumina vizibilă, indiferent de nivelul de radiații UV.

În zilele cu temperaturi scăzute și nori, pielea este afectată mai puțin, dar este în continuare afectată de radiațiile solare. Cantitatea de UV care ajunge pe suprafața pielii nu este influențată doar de temperatura atmosferică – altitudinea, mediul înconjurător care reflectă radiațiile (nisip, zăpadă, apa) și alți factori cresc cantitatea de radiații UV care ajung pe piele.

Indiferent de anotimp și temperatură trebuie să protejăm pielea de radiațiile UV în fiecare zi cu un produs care oferă protecție solară cu spectru larg pentru radiațiile UVA1, UVA2 și UVB. Protejează tenul, gâtul, urechile, buzele, pleoapele, mâinile și orice altă zonă de piele neacoperită de haine.

Produsele cosmetice cu SPF din Europa au pe etichetă tipărit simbolul UVA într-un cerc, unele chiar au pe etichetă valoarea UVB și valoarea UVA, de exemplu SPF 50 UVB și SPF 25 UVA. Produsele cu SPF din SUA au în descriere Broad Spectrum (spectru larg), iar cele din Asia folosesc simbolul PA++++ pentru protecție UVA ridicată și PA+ pentru protecție UVA redusă.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.