Arhiva 2016

1
Îngrijirea tenului cu probleme – Seminar în București
2
Consultanță cosmetică și seminar – București. Decembrie 2016
3
Terapii complementare de vindecare. Lansare kalisara.ro
4
Rutina de îngrijire a tenului meu – Toamna/Iarna 2016
5
Review Paula’s Choice Resist 10% Niacinamide Booster
6
Este linalool citotoxic doar dacă rămâne pe piele sau și dacă se clătește?
7
Curs consultanță cosmetică cu Pasagera – 1 Septembrie Timișoara
8
Totul despre protecție solară și produsele cu SPF
9
Totul despre exfolierea pielii – îndepărtarea celulelor moarte
10
Consultanță cosmetică și întâlnire cu Pasagera – București. Iunie 2016

Îngrijirea tenului cu probleme – Seminar în București

Am avut probleme cu tenul încă din copilărie. De-a lungul anilor am încercat atât de multe tratamente pentru vindecarea afecţiunilor cutanate încât le-am pierdut şirul. De la alcool medicinal aplicat pe piele până la antibiotice, contraceptive, autovaccin, am încercat orice. Am avut perioade în care am cumpărat o mulţime de creme şi medicamente cu aplicare locală, perioade în care am făcut o mulţime tratamentele faciale şi am urmat tratamentele naturiste şi perioade în care pur şi simplu nu făceam altceva decât să mă spăl pe faţă, cu apă, în fiecare dimineaţă şi seară.

Am avut perioade în care un nou medicament sau un nou remediu natural păreau că sunt răspunsul pentru cel puţin una din problemele tenului meu şi perioade în care pur şi simplu nu mă preocupa starea tenului meu pentru că mă simţeam descurajată de toate încercările zaharnice de a schimba ceva pe termen lung.

Vârsta de 29 de ani m-a găsit cu acnee papulo pustuloasă, acnee comedoniana severă, dermatită seboreică pe ten şi scalp, pori extrem de dilatati, riduri profunde pe glabelă şi o pată pe obrazul drept. Tocmai ce născusem şi aspectul tenului meu era prea puţin important. În timpul sarcinii și primele luni după naştere acneea şi dermatita seboreică nu s-au manifestat foarte mult şi nici nu am dat prea multă importanță tenului meu.

Citește mai departe

Consultanță cosmetică și seminar – București. Decembrie 2016

consultanta cosmetica

În luna decembrie 2016 voi fi prezentă în București alături de brandul Paula’s Choice, cu următorul program.

Data: 8, 9 decembrie (joi, vineri)
Ora: 10.30 – 20.00
Locația: LOFFICE HUB. Str. ICOANEI NR. 61, ET. 1, AP. 2, Sector 2. Sunați la interfon, apoi urcați la etajul 1 în clădirea din partea dreaptă.

Consultanță cosmetică

Joi și vineri (8 și 9 decembrie) între orele 10.30 – 14:30 – Rutină personalizată de îngrijire a tenului

Consultanța cosmetică presupune analiza tenului, determinarea tipului de ten, afecțiunilor cutanate prezente pe ten și formularea unei soluții (rutină) de îngrijire personalizată cu recomandări de produse cosmetice (majoritatea rutinei este bazată pe produsele Paula’s Choice).

Costul unei consultanțe este 100 lei și durează 30 de minute. Pentru programări sunați vă rog la numărul de telefon 0732 806 303, între orele 10.00 – 18.00, de luni până vineri. Costul consultanței se achită în avans, prin transfer bancar.

Seminar și tombolă

Vineri (9 decembrie) între orele 15.30 – 17.30 – Îngrijirea tenului cu probleme

Seminarul presupune două ore de discuții interactive despre îngrijirea tenului cu probleme și este potrivit persoanelor cu ten sensibil, acneic sau afectat de orice altă problemă cutanată. În cadrul seminarului voi prezenta metode de îngrijire specifice tenului cu probleme și abordarea holistică pentru a obține un ten sănătos.

Costul seminarului este 50 lei, se achită în avans prin transfer bancar. Pentru seminar sunt disponibile 30 de locuri. Pentru programări sunați vă rog la numărul de telefon 0732 806 303, între orele 10.00 – 18.00, de luni până vineri.

Tombola va fi organizată la sfârșitul seminarului și are un premiu surpriză în valoare de peste 300 lei.

Produse Paula’s Choice. Rutine de îngrijire a tenului și recomandări produse

Joi și vineri (8 și 9 decembrie) – între orele 10.30 – 19:45 puteți achiziționa produse Paula’s Choice la preț special și puteți beneficia de construirea rutinei de îngrijire (10 minute) realizată de Anca și recomandări individuale de produse.

Vă anunț pe această cale că reducerile practicate la București sunt disponibile pe site-ul paulaschoice.ro cel puțin o dată pe lună. Vă rog abonați-vă la newsletter-ul Paula’s Choice și veți primi săptămânal mail-uri cu reduceri.

Vă aștept cu drag.

Terapii complementare de vindecare. Lansare kalisara.ro

terapii complementare
În urmă cu 6 ani am scris primele articole despre îngrijirea pielii, entuziasmată de informaţiile acumulate din studierea jurnalelor medicale şi a chimiei cosmetice şi de experienţele pozitive avute cu tenul meu.

Mi-am dorit ca pasagera.ro să fie un spaţiu inovativ, în pas cu descoperirile în domeniul cosmetic, care să ofere răspunsurile pe care le-am căutat în drumul meu spre a obţine un ten sănătos, lipsit de problemele grave cu care mă confruntam: acnee papulo-pustuloasă, acnee nodulo-chistică, acnee comedoniană, pete şi cicatrici post acnee, melasmă, dermatită seboreică pe ten și scalp, pori extrem de dilatați, ten deshidratat în profunzime, dar cu exces de sebum, riduri profunde pe frunte şi glabelă.

În toţi aceşti ani am crezut şi am sperat că industria cosmetică este responsabilă cu îngrijirea zilnică a pielii şi că în timp acest lucru se va vedea în tendinţa producătorilor de cosmetice de a exclude ingredientele problematice şi de a include tot mai multe ingrediente benefice, a fi transparenţi, oneşti şi de a conduce campanii de informare despre necesitatea igienei pielii, protecţiei solare etc.

Citește mai departe

Rutina de îngrijire a tenului meu – Toamna/Iarna 2016

Tenul meu este mixt, cu foarte puține porțiuni de ten normal, în mare parte tenul prezintă exces de sebum. În general tenul meu este predispus la apariția punctelor negre și petelor în jurul ochilor. De asemenea este destul de sensibil în sensul că nu tolerez iritanți și nu mă împac foarte bine cu filtrele sintetice din produsele cu SPF. Cu rutina de mai jos previn apariția punctelor negre și a pustulelor, mențin culoarea pielii uniformă, previn îmbătrânirea prematură a pielii, stimulez colagenul pentru a avea o piele fermă și netedă și mă asigur ca am o piele care arată și se simte tânără și sănătoasă.

Rutina de mai jos este personală, complexă și a fost contruită în timp. În cazul în care începeți o rutină de îngrijire ca cea de mai jos fără să fi folosit anterior produsele respective, este posibil ca tenul să aibă reacții adverse grave.

DIMINEAȚA
Îmi curăț tenul cu un produs solubil în apă, prefer unul cremos (pentru ten normal/uscat), tamponez ușor pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic un toner pentru hidratare ușoară apoi aplic o picătură de Resist Hyaluronic Acid Booster (link review). Aștept 1 minut pentru ca ingredientele să intre în piele, apoi aplic Resist Pure Skin Brightening Treatment (redescoperit de curând, îmi place foarte mult luminozitatea pe care o am de când folosesc din nou acest produs). Câteodată amestec acidul hialuronic cu Resist Pure.

După ce serul s-a absorbit în piele (intră imediat în piele) aplic protecția solară, aștept 4-5 minute înainte de a aplica machiaj (în timpul săptămânii folosesc pudră și blush; sâmbăta și duminica folosesc un produs cu SPF fără culoare și nici un alt tip de machiaj). Prefer protecție solară colorată în locul fondului de ten, peste care aplic pudră pentru matifiere.

Citește mai departe

Review Paula’s Choice Resist 10% Niacinamide Booster

Articolul de mai jos răspunde la câteva întrebări frecvente despre niacinamide booster de la Paula’s Choice, integrate în review-ul ce prezintă detalii despre potențialul ingredientului activ și observații personale în urma aplicării constante timp de 6 săptămâni.

Ce rol are, cum acționează și pentru cine este potrivit Resist 10% Niacinamide Booster?

Resist 10% Niacinamide Booster este un concentrat anti aging ce poate fi adăugat în orice produs de îngrijire în special seruri şi creme hidratante pentru a potenţa efectele acestora şi pentru a acţiona în special asupra texturii şi culorii pielii cu scopul de a uniformiza culoarea pielii, a îmbunătăţii fermitatea pielii şi a minimiza aspectul porilor dilatați.

Are textură apoasă, nu lasă peliculă lipicioasă, chiar dacă este aplicat direct pe piele, fără a-l combina cu un alt produs. Este ideal pentru persoanele cu ten gras sau mixt, cu pori dilatați şi pete cauzate de pustule sau de soare (atenţie, pentru un tratament eficient împotriva melasmei este necesar a se aplica şi un inhibitor de melanină cu potențial mare cum ar fi hidroquinona sau vitamina C în concentrații peste 10% şi un acid exfoliant – citeşte Pete solare – prevenire și tratament)

În afară de niacinamide, booster-ul conține antioxidanți (vitamina C, canosine, etc), ingrediente reparatoare și ingrediente inhibitoare de melanină. Pentru efectele vizibile ale acestui booster este necesară protejarea pielii de radiațiile solare tocmai pentru ca excesul de melanină, porii dilatați și lipsa fermității sunt cauze ale expunerii neprotejate la radiațiile solare.

Citește mai departe

Este linalool citotoxic doar dacă rămâne pe piele sau și dacă se clătește?

linaloolÎn 21 august, Pitpalache a pus următoarea întrebare la care am răspuns mai jos mai ales pentru că și eu mi-am pus unele din întrebările ei:

Buna, Pasagera! Este linalool citotoxic doar dacă rămâne pe piele sau și dacă se clătește? Am vazut ca îl am în deodorant; l-am mai avut de curand și în ața dentară, șampon și gel de duș, dar momentan folosesc altele, fără linalool. Ce înseamnă exact faptul că e citotoxic? Efectul e local (o să-mi fie afectată pielea din zona axilei) sau intră în organism și omoară celule pe-acolo?

Știu că oricum e iritant și ar trebui evitat, dar asta mi se pare mai grav. Multumesc!

La data la care scriu acest articol linalool a ieșit din incidența substanțelor citotoxice și este declarat substanță cu potențial alergen și iritant (unul din cei 26 de alergeni cunoscuți din ingredientele cosmetice) la anumite concentrații. Linalyl acetate nu este declarat potențial citotoxic. Cele două substanțe sunt componentele principale ale uleiului esențial de lavandă.

Citotoxic este acel element care are efecte toxice asupra celulelor vii, efecte manifestate prin diverse mecanisme de acțiune (pentru lavandă cel mai comun efect de acest gen este iritația).

În produsele de îngrijire a pielii și nu numai se respectă concentrațiile maxime admise pentru ingredientele cu potențial dăunător asupra organismului nostru pentru că altfel cu siguranță toată populația globului ar fi grav afectată de substanțelele cu care intră în contact zilnic (cosmetice, alimente, băuturi, etc) care au potențial citotoxic, cangerigen, alergen, etc. Pentru mai multe ingrediente folosite în cosmetică există potențiale efecte secundare nedorite însă in general consider că produsele cosmetice cu clătire sau ața dentară ce conțin astfel de ingrediente au potențial dăunător aproape inexistent, iar pentru restul produselor cred că potențialul dăunator este mic dacă se respectă concentrațiile maxime admise* cu precizarea că niciodată nu se poate cunoaște reacția exactă a organismului la o anumită substanță și nici schimbarea reacțiilor în timp, de aceea cred că fiecare dintre noi trebuie să aleaga pentru el.

* Presupun că aceste concentrații maxim admise au fost emise de anumite instituții care țin seama doar de cercetări independente și nu au interese financiare pe piața cosmeticelor, medicamentelor, etc.

Citește mai departe

Curs consultanță cosmetică cu Pasagera – 1 Septembrie Timișoara

Întotdeauna am considerat că o cosmeticiană trebuie să cunoască mult mai multe informații despre piele și despre rolul de consultant cosmetic al fiecărei cosmeticiene, decât este necesar prevăzut în programa cerută de Ministerul Muncii. Indiferent că urmați un curs în cadrul căruia partea de teorie este extrem de bine pusă la punct sau urmați o școală unde partea de teorie vi se pare cel mai plictisitor lucru din lume, consider că un curs de specializare poate oferi o perspectivă nouă într-un domeniu mereu în schimbare, așa cum este cosmetica sau pot oferi răspunsul la întrebările pe care le aveți despre cosmetică, îngrijirea pielii și produse cosmetice.

Zilele trecute am răspuns pozitiv la invitația Academiei Reflexo-vital din Timișoara de a preda un curs de consultanță cosmetică pentru cosmeticiene și am construit o structură de curs prezentată în detaliu mai jos. Ulterior este posibil să predau și alte cursuri specializate, pe diverse subiecte, chiar și pentru persoane ce nu doresc să devină cosmeticiene.

Sesiunea de întrebări și discuții bănuiesc că va fi mai lungă de 30 de minute. Vă aștept cu drag la curs, joi, 1 Septembrie 2016, de la ora 16:00.

Mai jos descrierea cursului, făcută de Academia Relexo-vital

‘Noi credem că acest curs este absolut necesar, pentru toate cosmeticienele existente și în devenire !
Ne bucurăm să o putem aduce alături de noi în Academie pe PASAGERA (Corina Allan), o femeie pasionată de ten, cosmetică și adevăr, a cărui blog e urmărit de zeci de mii de oameni din întreaga țară.

Acest curs de specializare va conține informații valoroase și utile tuturor celor care iubesc această meserie. La final vă oferim o diplomă din partea Academiei Reflexo-vital!

Citește mai departe

Totul despre protecție solară și produsele cu SPF

De ce trebuie să ne protejăm de soare?

Radicalii liberi sunt molecule, de obicei de oxigen, care au pierdut un electron, iar din acest motiv sunt foarte instabile (reactive), iar în acţiunea lor de a fura electroni de la moleculele învecinate operează ca ‘terorişti’ în corpul nostru. Radicalii liberi sunt de mai multe tipuri şi au acţiuni diferite asupra celulor noastre (eu voi scrie doar despre efectele asupra pielii, dar acțiunea lor este similară în restul corpului, atacând diverse celule cheie din organism):

Atacă ADN-ul celulelor, iar acest lucru duce la funcţionarea incorectă a acestor celule, apariţia mutaţiilor la nivelul celulei şi transformarea celulei sănătoase într-o celulă cancerigenă.

Distrug membrana celulară şi afectează activitatea normală a celulelor. Atacă şi distrug colagenul şi elastina, cele două proteine responsabile cu elasticitatea pielii.

Foarte ciudat este faptul că totuşi corpul nostru se foloseşte de puterea distructivă a acestor radicali liberi pentru a se proteja de organisme care ar putea produce infecţii în corp (viruşi şi bacterii). Radicalii liberi joacă două roluri esenţiale în corpul nostru: 1. susţin sistemul imunitar atunci când apare o situaţie inflamatorie în corp şi 2. duc la apariţia diverselor boli prin acţiunea distructivă asupra celulelor corpului.

Există chiar şi câteva teze care afirmă că de fapt radicalii liberi sunt cei care duc la îmbătrânirea corpului, datorită degradării continue, ce nu poate fi oprită, a corpului nostru, degradare ce are ca şi cauză principală acţiunea radicalilor liberi asupra celulelor noastre. Practic ei sunt responsabili cu semnele vizibile şi invizibile de îmbătrânire ale corpului şi implicit ale pielii.

Procesul prin care radicalii liberi atacă celulele (cu intenţia de a le fura un electron) se numeşte oxidare. Oxidarea se poate observa foarte simplu atunci când preparăm un suc de fructe şi îl lăsăm expus la lumină şi aer; după o scurtă vreme sucul din pahar îşi schimbă culoarea şi textura.

Citește mai departe

Totul despre exfolierea pielii – îndepărtarea celulelor moarte

Pentru acest articol mă voi limita strict la a povesti despre exfolierea pe care o putem face acasă, zilnic, însă despre microdermoabraziune sau alte proceduri asemănătoare (exfolieri mecanice realizate în salon cosmetic) şi despre peelingurile cu acizi (exfoliere chimică realizată în cabinetul unui medic) puteţi citi articole pe blog.

Ce presupune exfolierea pielii? Care este diferenţa între descuamare şi exfoliere?

Deteriorarea pielii datorită soarelui (sau altor factori externi) face ca stratul superficial al pielii să devină mai gros şi stratul de profunzime (cel care are în componenţă structuri de susţinere – colagen şi elastină) să devină mai subţire şi inflexibil, toate acestea ducând la încetinirea procesului de regenerare al celulelor pielii şi de asemenea la încetinirea procesului de desprindere a celulelor moarte din matricea intercelulară.

În fiecare moment, de pe suprafaţa pielii, mai precis de pe stratul cornos se desprind mii de celule moarte. Însă la fel de multe celule moarte ce ar trebui să se desprindă din matricea intercelulară rămân pe stratul cornos şi se strâng în grupuri formând aglomerate de celule moarte care afectează negativ aspectul exterior al pielii:

– tenul începe să aibă aspect tern şi obosit
– pielea îşi pierde elasticitatea (efect indirect al acumulării de celule moarte pe stratul cornos)
– cremele hidratante sau alte produse aplicate pe ten nu se mai asimilează în piele
– porii se blochează, apar puncte negre, puncte albe sau chiar pustule cu puroi

În urma exfolierii, indiferent de tipul acesteia, pe suprafaţa pielii nu trebuie să apară scuame. Aceste scuame pot apărea în urma exfolierii doar dacă exfolierea a fost prea dură sau nu a fost realizată corect, însă pentru a obţine exfoliere nu este necesar să observăm scuame pe piele.

Descuamarea pielii este un proces de desprindere a unor porţiuni din stratul superior al epidermei sub formă de scuame de dimensiuni mici în general (dar este posibil să apară şi scuame mai mari). În cazul în care pielea este agresată, bariera naturală a pielii este afectată şi apar scuame (denumite popular şi coji).

Orice tip de ten poate prezenta descuamări. De asemenea descuamările pot fi prezente oriunde pe corp, nu doar pe faţă. Despre descuamări citiţi aici: Diferenţa dintre exfolierea pielii şi descuamarea pielii.

Citește mai departe

Consultanță cosmetică și întâlnire cu Pasagera – București. Iunie 2016

În luna iunie 2016 voi fi prezentă în București alături de brandul Paula’s Choice, cu următorul program.

Data: 16, 17, 18 iunie (joi, vineri și sâmbătă)
Ora: 10.30 – 20.00
Locația:  Bd. Mircea Vodă, Nr. 43, Bl. M32, Et. 7, Ap. 27, Sector 3. Interfon 27C. Vă rog frumos să căutați locația prin GPS înainte de a ajunge la adresă. Peste drum este CEC și Mega Image, iar la parterul blocului este o cafenea.

Prin bunăvoința unei prietene avem la dispoziție un spațiu în care putem discuta despre îngrijirea pielii, vă invit să veniți să mă cunoașteți și să îmi puneți întrebări.

Pentru a achiziționa produse Paula’s Choice puteți vizita locația în oricând între orele de mai sus.

 Joi și vineri (16 și 17 iunie) de la ora 10.30 – Rutină personalizată de îngrijire a tenului

Din păcate de data aceasta nu avem spațiul privat necesar pentru consultanță însă voi construi rutine de îngrijire persoanelor care doresc acest lucru. Tipul alocat unei sesiuni este de maxim 15 minute.

Construirea unei rutine de îngrijire este gratuită și se bazează pe produsele Paula’s Choice. Pentru programări sunați vă rog la numărul de telefon 0732 806 303 (între orele 10.00 – 18.00, de luni până vineri). Prima programare este de la ora 10.30, ultima programare este de la ora 19.30.

Din respect pentru toate persoanele care doresc să vorbească cu mine în zilele de joi și vineri vă rog frumos să nu vă programați dacă aveți deja o rutină construită de mine (pentru modificări vă poate ajuta și Anca, este alături de mine de 3 ani și are experiență în construirea rutinelor; mai mult decât atât, voi fi și eu lângă ea și dacă este nevoie pot să vă ajut). Vă rog de asemenea să vă programați doar dacă știți că puteți onora programarea, iar dacă intervine ceva în programul vostru și nu puteți ajunge vă rog frumos să mă anunțați telefonic sau prin mail pentru că de fiecare dată există lista de așteptare.

Sâmbătă (18 iunie) de la ora 10.30 – O zi cu Pasagera

Vă stau la dispoziție la standul Paula’s Choice pentru a vă răspunde la întrebări și a construi rutine. Nu sunt necesare programări. Vă aștept cu drag.

Vă anunț pe această cale că reducerile practicate la București sunt disponibile pe site-ul paulaschoice.ro cel puțin o dată pe lună. Vă rog abonați-vă la newsletter-ul Paula’s Choice și veți primi săptămânal mail-uri cu reduceri. Scriu aceste informații pentru că o persoană a întrebat când mai vin la București pentru a beneficia de reducere. Puteți beneficia de reduceri chiar și mai avantajoase ca în București, iar dacă aveți comenzi mai mari de 450 de lei și achitați factura în avans beneficiați și de transport gratuit.

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.