MASK Gel. MASK Plus Gel – Review

De ceva vreme au apărut pe piața din România câteva produse care au devenit foarte repede preferatele medicilor dermatologi atunci când este vorba de tratarea acneei. Cred că multe dintre voi ați auzit de Mask Gel și Mask Plus Gel, produse de Laboratoarele Farmaceutice Krymi Italia. Mai jos am scris părerea mea despre aceste produse (formulată în urma analizei listei de ingrediente), sper să vă fie de ajutor atunci când vă întrebați dacă vă sunt sau nu de folos aceste produse.

În primul rând vreau să vă spun câteva cuvinte despre ingredientele active ale acestor produse.

Mask Gel conține trei ingrediente active (așa cum găsim pe site-ul românesc), mai precis:
1. Tretinoin – În concentrație de 0.02%, practic aceste produse sunt singurele disponibile în România în acest moment, cu ingredientul activ tretinoin (din câte știu eu). Din păcate Retin-A nu este disponibil momentan. Concentrația acestui ingredient în Retin-A este de 0.05%, Retin-A fiind practic de 2,5 ori mai concentrat decât Mask Gel. Despre retinoizi am scris un articol complex pe care vă încurajez să îl citiți. Retinoizii medicamentoși cum este și tretinoinul și retinolul cu concentrații mari (1% sau mai mari) sunt eficienți în ameliorarea acneei.

2. Polivinil Alcool – În concentrație de 0.2%. Acest ingredient este un polimer sintetic care are rol de agent de vâscozitate, liant și film forming (formează o peliculă pe suprafața pielii). Din punctul meu de vedere acest ingredient nu are beneficii asupra pielii, nu este un ingredient activ. Pe site-ul din România unde există detalii despre acest produs apar aceste afirmații: “formează o membrană non-ocluzivă care protejează pielea de contaminarea bacteriană, reechilibrează nivelul PH-ului natural al pielii și crează la nivelul epidermului un mediu nefavorabil pentru dezvoltarea și proliferarea bacteriilor patogene. În plus după uscare înglobează principiile active și nu permite absorbția lor la nivel sistemic, contribuind așadar la creșterea profilului de siguranță și tolerabilitate a tratamentului.”

Din păcate o dată ce acneea este prezentă pe suprafața pielii contaminarea bacteriană este irelevantă și mai mult decât atât, pustulele se dezvoltă din bacteriile deja prezente pe suprafața pielii, chiar din bacteriile care trăiesc în mod natural pe suprafața pielii. Contaminarea bacteriană se poate realiza doar dacă aplicăm mâinile murdare pe ten (sau pensule murdare sau orice altceva care este deja contaminat), lucru pe care nu îl facem în mod normal. Mai mult decât atât, o grămadă de produse cosmetice conțin polimeri care formează peliculă pe suprafața pielii, de aceea acest polivinil nu este special și nici nu are rol activ în tratarea acneei. Polivinilul nu are nici un impact asupra ph-ului pielii, iar restul afirmațiilor sunt la fel de exagerate și incorecte.

3. Acidul glicolic – În concentrație de 4%. Acest ingredient este un acid exfoliant chimic care din păcate în acest produs nu exfoliază, din două motive: concentrația este sub cea minima necesară pentru exfoliere (5%), iar pH-ul produsului este mult prea mare pentru ca acest acid să fie activ. pH-ul necesar ca un acid să fie activ este de maxim 3.9, iar acest produs are un pH mai mare decât 3.9 pentru că tretinoinul este activ la pH peste 5.

Pe același site menționat mai sus există această informație: “Acid Glicolic 4%: cel mai utilizat acid alfa hidroxilic (AHA) în tratamentul acneei datorită acțiunii sale cheratolitica și acționează în sinergie cu tretinoinul pentru exfolierea corneocitelor și eliberarea mai rapidă a canalului pilosebaceu. Totodată stimulează regenerarea epidermului și previne dezvoltarea cicatricelor post-acneice.“

Se poate ca cel mai utilizat acid dintre acizii AHA să fie cel glicolic pentru că cele mai multe produse cosmetice din categoria AHA conțin acid glicolic, dar din păcate, în tratamentul acneei nu acidul glicolic este cel atât de necesar, ci acidul salicilic, din categoria BHA. De ce? Pentru că acidul glicolic este solubil în apă și nu în lipide, iar acest lucru înseamnă că acidul glicolic nu penetrează sebumul pentru a exfolia celulele moarte acumulate în pori, acele celule moarte care ulterior, împreună cu sebumul și impuritățile din aer formează comedoanele (punctele albe sau punctele negre). Acidul glicolic exfoliază la suprafața pielii. Despre acizii exfolianți și proprietățile lor puteți citi aici.

Tretinoinul nu este un exfoliant și nu o să fie vreodată. Da, acidul glicolic stimulează regenerarea celulelor pielii, stimulează producerea colagenului și elastinei, dar nu previne dezvoltarea cicatricilor post acnee – citiți va rog articolul detaliat despre cicatrici post acneice. Per total acest ingredient și mai ales în concentraței sub 5%, are un impact minim asupra tenului acneic.

Mask Gel Plus – conține 4 ingrediente active: cele 3 despre care am scris mai sus și clindamicina.

Clindamicina – În concentrație de 0.8%. Este un antibiotic cu spectru larg care are o acțiune eficientă asupra majorității tulpinilor de P. Acnes. P. Acnes este una din bacteriile care, dezvoltându-se în exces pe suprafața pielii, duce la apariția pustulelor cu puroi. Toate bune până aici, însă problema apare atunci când pe tenul tratat nu P. Acnes este cauza acneei ci un strafilococ sau alte bacterii. Mai mult decât atât există o grămadă de afecțiuni cutanate diagnosticate acnee care pot fi de fapt: dermatită periorală, foliculită, etc (de cele mai multe ori acest diagnostic nu este pus de medicul dermatolog ci de pacientul informat greșit). De aceea, înainte de a aplica un antibiotic pe suprafața pielii alegeți întotdeauna să faceți o analiză bacteriană din pustule pentru a afla care este bacteria ce cauzează pustulele și pentru a obține o antibiogramă care va conține lista de antibiotice la care bacteria respectivă este sensibilă.

Continuare listei de ingrediente a celor două produse este ok, produsele nu conțin parfum și nici alți iritanți. Din câte îmi dau seama (cel puțin pe site apar aceste informații) este foarte clar specificat în prospectul lor că produsele se aplică seara și că sunt fotosensibilizante, ceea ce înseamnă că protecția solară este obligatorie în fiecare dimineață.

După cum bine știți, pentru a trata acneea este nevoie să aflăm cauza care duce la declanșarea pustulelor și să o oprim, iar pentru a ameliora efectele observate pe suprafața tenului este necesar să avem o rutină de îngrijire a tenului care să aibă cel puțin două ingrediente active: un antibacterian (cele două antibacteriene care au cele mai bune efecte cu iriție minimă sunt benzoyl peroxide și acid azelaic) și un exfoliant chimic, mai precis acidul salicilic. Împreună, aceste două ingrediente pot schimba major aspectul tenului acneic, prin curățarea porilor (exfolierea celulelor moarte acumulate în exces, îndepărtarea unei cantități importante de sebum), fapt ce duce la prevenirea dezvoltării bacteriilor, nemaiavând teren propice și, în cazul în care totuși se formează o pustulă, prin acțiunea antibacterianului care ajută leucocitele să lupte pentru a opri pustula din dezvoltare.

De cele mai multe ori, pentru persoanele care au doar tendințe acneice (hormonale, specifice majorității femeilor cu ten gras), aceste două ingrediente, împreună cu un produs cu protecție solară, un produs de curățare și o cremă hidratantă lejeră și bineînțeles cu ajutorul unei alimentații sănătoase, fără fumat și alcool în exces, sunt tot ce este necesar pentru ca tenul să aibă un aspect sănătos, fără pustule cu puroi.

Însă există situații în care pe suprafața tenului se observă multe papule, pustule sau chiar noduli și chisturi, iar în aceste cazuri este important a se folosi un retinoid. De aceea Mask Gel este un produs recomandat de tot mai mulți medici dermatologi, pe bună dreptate. Dacă aveți acnee, folosiți acid salicilic și un antibacterian zilnic și nu ați obținut rezultatele pe care vi le doriți, încercați un retinoid.

Avantajul concentrației de 0.02% este că poate fi tolerată mult mai bine, de mai multe persoane, dar dezavantajul acestei concentrații este că e mai puțin potentă decât Retin-A și poate fi ineficientă pentru multe persoane. Numărul de aplicări săptămânale depinde de efectul produsului pe suprafața tenului și de toleranța tenului la acest ingredient.

Doar în cazul în care ați făcut o analiză bacteriană și bacteria care se dezvoltă pe suprafața pielii este sensibilă la clindamicina, Mask Plus Gel este perfect pentru a completă o rutină care conține acid salicilic și un antibacterian.

Bineînțeles puteți folosi Mask Plus sau Mask Plus Gel ca singurele tratamente din rutina voastră, dacă considerați că așa este cel mai bine. Personal recomand a se începe o rutină cu un antibacterian și acid salicilic, fiind mult mai bine tolerate decât retinoizii și ulterior puteți completa rutina cu un retinoid. Antibioticele se folosesc doar dacă sunt necesare (în urma unei analize).

Înainte de a încheia vreau sa amintesc că există mai multe produse în această gamă, printre care și produsul numit MASKrym, cu clindaminicină 0.8%. Tot în această gamă există și MASK Repair, care are în compoziție 2% acid salicilic (nu cunosc pH-ul produsului, nu știu dacă acidul este activ sau nu), dar din păcate în compoziția lui apare un ingredient pe bază de sulf, iar sulful este puternic iritant pentru piele.

91 comentarii

Scrie un comentariu
 • Folosesc de 2 luni masrym si mask plus gel pentru o acnee apărută brusc din februarie..nici o imbunatatire ,din păcate.skinoren ul nu-l tolerez,stie cineva de unde pot lua brevoxyl?

 • Buna Corina, ma bucur ca ai scris despre aceste produse. Ai dreptate cand zici ca sunt preferatele dermatologilor, chiar acum vreo 2 sapt, la ultimul consult, medicul dermatolog mi-a recomandat mask plus.
  Nu l-am cumparat inca, incercam sa-mi fac timp pentru niste research inainte de a-l folosi. Am citit ingredientele produsului si m-a deranjat antibioticul ala acolo, practic recomandat de medic fara nici o analiza.
  Mersi pentru review, foarte util.

 • L-am pomenit si eu pe blog, pentru mine chiar a fost cel mai bun din tot ce am testat si am testat cam de toate. Am fost foarte sceptica, pentru ca ingredientele pe care le contine le-am mai tot incercat in alte combinatii fara prea mari rezultate. Deci eu o vreme am folosit doar asta si am facut cateva tratamente cu Dermapen si rezultatele chiar au fost peste asteptari.

 • Cautam un retinoid in farmacii si acestea erau singurele produse disponibile, dar cand am vazut pretul am amutit. Bine ca nu le-am cumparat, se pare ca nu merita banii. Acum inteleg de ce s-au scos de pe piata din Romania toate cremele cu retinoizi care erau ieftine, cineva trebuia sa aduca aceste produse Mask scumpe.
  Oare Retin-A sau ceva asemanator de unde pot cumpara?

  • Ioana,
   De pe piata din Romania nu s-a scos Retin-a, pur si simplu producatorul nu are autorizatie de punere pe piata valabila. Acelasi lucru se intampla si cu Brevoxyl si se intampla periodic, nu e prima data cand nu se gaseste Retin-a. Nu e chiar o conspiratie 🙂
   Nu stiu cat costa produsele Mask, dar stiu sigur ca la nivel de industrie cosmetica retinoizii sunt foarte scumpi. Retin-A, Isotrexin, etc sunt medicamente, nu sunt cosmetice.
   Incearca Differin, de la farmaexpress.

   • Va spun eu . La Sensiblu MASK PLUS e 104 lei si la Farmacia Tei 71 lei -iunie 2017. Am plans cand am vazut diferenta.

   • Prețul produsului „Mask Plus Gel” începe de la 90 lei în farmacii, chiar astazi am fost la Spitalul Militar la cabinetul Dermatologic si a fost singurul tratament care mi s-a recomandat pentru comedoame, bineînțeles că voi astepta împlinirea unei luni pentru a merge la control si a vedea rezultatul deși doamna dermatolog m-a anunțat că un astfel de tratament necesita în jur de 3-4 luni pentru a vedea adevăratul rezultat!

    • Carmen, sper ca ti-a recomandat si sa aplici protectie solara in fiecare dimineata, SPF 30 sau mai mare. Unii dermatologi mai uita sa spuna ca pielea se va irita daca nu se aplica protectie solara zilnic.

 • Am folosit si eu timp de o luna Mask plus gel,dar nici o îmbunătățire vizibila…nici măcar 1 %!Pe când la produsele PC se vad rezultate chiar dupa câteva zile!Eu zic ca nu-si merită bani Mask plus gel!

 • Buna Corina!

  Stiu ca o mare parte dintre cele care iti acceseaza site-ul cauta Brevoxylul.
  Sper ca informatia de mai jos sa va ajute.
  Farmacia online http://www.farmaexpress.ro/ importa din Germania Benzaknen, produs similar Brevoxylului, in concentratii de 5% sau 10%. Dupa indelungi cautari ale Brevoxylului, am apelat la ei si am comandat Benzaknen gel 5% (si la recomandarea medicului dermatolog) ca inlocuitor pentru Brevoxyl. Comanda a sosit in termen de 10 zile iar pretul (cu livrare ) a fost de 60 lei.
  Benzaknen-ul este (dupa spusele dermatoloagei mele) denumirea in germana a Benzac AC si gasiti mai multe informatii aici http://www.benzac.com.au/products/benzac-gel

  • Buna imi poti spune si mie cum ai comandat,sunt disperata!
   Am 31 de ani,nu am probleme hormonale dar totusi sunt plina de cosuri de piept si pe spate si inainte de menstruatie e mai groaznic!
   Am incercat zineryt a mers dar dupa aceea nimic!
   Si m-am saturat!
   Mi-a intrebat si ginecologul daca are de a face faptul ca sunt singura!
   Ai mi-a spus ca nu!
   Sunt disperata te rog din tot sufletul daca poti sa-mi trimiti un mail!
   Multumesc anticipat!

 • Am gasit Mask Gel pe o farmacie online. As vrea sa stiu daca aceasta se poate folosi in timpul tratamentului cu roaccutane. Sunt in a 4-a luna de tratament, de vreo 2 saptamani pe ten nu mi-au mai iesit pustule, insa mai sunt vreo doua care se retrag singure. Din moment ce tenul se va curata de pustule in continuare, este necesar produsul acesta? Am o cunostinta care-l foloseste si mi-a spus ca este ok si pentru elasticitatea si netezirea pielii. Multumesc!

  • Diana,
   Nu numai ca este necesar, dar este si interzis, asa cum vei gasi scris in clar pe prospectul de Roaccutane. Nu se pot administra suplimente alimentare cu vitamina A sau derivate de vitamina A si nu se pot aplica pe piele medicamente care contin derivate de vitamina A, cum este si acest tretinoid, din Mask Gel. Te rog citeste cu atentie articolele despre Roaccutane: https://pasagera.ro/roaccutane.html si despre retinoizi: https://pasagera.ro/retinoid-ingredient-cell-communicating.html

   • Buna,de 5 zile am inceput tratamentul cu Sotret 20 mg si paralel dermatologul mi-a prescris cremele din gama Mask,inclusiv Mask gel plus 😐
    Ce crezi despre asta ?

    • Roxana,
     Produsele cu ingredientele active anti acnee nu se recomanda a fi folosite in timpul tratamentului cu Sortret. Citeste te rog articolele despre Roaccutane, foloseste functia de cautare din blog.

   • Si la mine acelasi lucru Roxana… Iau sotret de 20 mg de 2 ori pe zi ma spal cu gel de la Avene dimineata si seara,dimineata folosesc o crema hidratanta de la bioderma si medicul dermatolog mi-a zis sa ma dau seara cu Mask gel,

    • Anabella,
     Nu inteleg de ce dermatologii fac aceste recomandari, in timpul tratamentului cu Roaccutane pielea este extrem de sensibila si orice alt produs anti acnee poate irita grav pielea. Mare atentie!

 • Am folosit si inca folosesc produsele Mask gel simplu, Mask gel plus si Maskrym, asa ca pot scrie din experienta mea. Le-am incercat prima oara acum un an si am fost extrem de multumita de rezultate. Mask gel plus pe fata, Maskrym pe spate si decolteu si chiar s-au vazut efecte pentru vreo 2 luni de zile. Tin sa spun ca am acnee nodulo-chistica din copilarie, acum am 28 de ani si inca am aproape aceeasi forma de acnee. Am tratat-o cu absolut orice exista pe piata referitor la acnee, de la produse obisnuite, la dermatocosmetice, tot felul de pastile, pana am ajuns la Roaccutane, singurul medicament care chiar a avut efect asupra mea pe termen lung. La un an dupa ultima pastila de Roaccutane acneea a reaparut, intr-o forma oarecum mai usoara, dar oricum e deranjanta. Am cicatrici post acneice, pori inchisi tot timpul, pustule, cantitate crescuta de sebuum, iar pe spate si pe decolteu acneea a reaparut frumos, arata ca o constelatie. Mi-am facut analize hormonale, in afara de cortisol, toti ceilalti hormoni sunt in limite normale si dupa antibiograma, am aflat ca bacteria cauzatoare de acnee in cazul meu e rezistenta la toate antibioticele. Ceea ce mi-a mai comunicat dermatologul (am schimbat multi) e faptul ca pe tenul meu nu se gaseste deloc acel parazit care traieste in mod normal pe pielea noastra si care se hraneste cu sebuum, Demodex, lucru despre care am invatat si eu in facultate (medicina veterinara, unde Demodexul este mult mai larg studiat).
  Mask gel m-a ajutat o vreme, dar acum nu-mi mai e de folos, iar la Roaccutane nu stiu daca ma pot intoarce, desi eu as vrea. A cauzat o gramada de efecte secundare, pentru ca l-am luat mai mult timp decat scria pe prospect.

 • Bună Corina!
  Am fost la dermatolog cu o foliculită urâtă și văzându-mi tenul mi-a dat și un tratament pentru acnee micro-chistică respectiv: Mask gel plus seara, Effaclar duo o dată pe zi, vitamina A 50000 ui, Mediket spălat o dată pe zi pe ten și o dată pe săptămână pe cap și doxicilină 1 la 2 zile. M-am gândit bine și până la urmă le-am cumpărat, mai puțin antibioticul. Eu folosesc exfolianți, Retinol 1% și hyaluronic acid booster, tenul arată mai bine, dar tot fac puncte albe inchistate care în timpul mestruației se inflamează. Întrebarea este cum aș putea sa combin toate acestea( dacă se poate).
  Mersi frumos!

 • Buna Corina,
  Vreau sa te intreb daca Mask Plus merge folosit in paralel cu BHA si 1% Retinol de la Paula.
  Eu zic ca merge, vreau doar sa confirm. Folosesc BHA in fiecare zi de un an, 1% Retinol de 2 ori pe saptamana, hidratare, desigur, dar fata a cam luat-o razna de-o vreme (chisturi sub piele pe maxilar, care fac cap uneori).
  Mai demult mi-am facut analiza din pustule, si stafilococul gasit era sensibil la clindamicina.
  Mersi de sfat!

 • Am folosit mask gel la recomandarea medicului dermatolog. Rezultatul este unul socant. Toata pielea mi se exfoliaza de pe fata si este foarte iritata . Iritatie care nu mai dispare pe tot parcursul zilei. Produsul este foarte puternic si nu il recomand. Nu inteleg de ce medicii prescriu produse despre care ei nici macar nu stiu numele firmei producatoare. Sunt tari care nici macar nu isi dau acordul pentru folosirea acestui produs. Unde sunt interzise.

  • si eu am folosit acest produs tot la recomandarea medicului dermatolog, insa am fost avertizata, daca pot spune asa, ca in primele zile tenul se va exfolia si e posibil sa se si irite putin. de asemenea mi s-a spus sa folosesc si protectie solara. dupa o saptamana nu am mai avut probleme cu exfolierea tenului sau iritatie si folosesc produsul in continuare

 • La multi ani! Sper ca toata lumea a avut o mini vacanta relaxanta. Folosesc si eu Mask Plus Gel de 3 luni, la recomandarea dermatologului, dupa ce nimic altceva nu a reusit sa stopeze aparitia pustulelor pe zona maxilarului, Si recomandarea acum a venit dupa analize hormonale, unde sincer credeam ca este cauza, dar valorile sunt normale. Recunosc ce explica E mai sus, am patit si eu in primele zile si asta pentru ca am aplicat multa cantitate pe fata si fara protectie solara (nu reusesc sa gasesc o crema cu SPF care sa nu cauzeze alte pustule, fie ea minerala). Eu de 2 ani de zile folosesc BHA 2% de la PC, deci tenul meu era obisnuit cu exfolianti. Recomandarea este sa se aplice doar pe zonele cu probleme, o cantitate ffff mica de produs. In momentul in care pustula incepe sa se formeze, la mine in 2-3 zile solutia reuseste sa stopeze dezvoltarea si reduce umflatura. Si nu am mai avut prb cu exfolierea masiva.
  In schimb la mine se produce altceva.
  In ultima luna, poate si datorita faptului ca este rece afara, cand ma dau cu Skin balancing invisible finish, ma ustura fata. Cam 10 secunde, dupa care senzatia trece. Ca si gel curatare folosesc Resist Foaming cleanser, ma inteleg bine cu el.
  Corina, este posibil o reactie dintre mask plus gel cu crema hidratanta, sau poate fata imi este iritata si imi trebuie o crema mai hidratanta? Nu stiu ce sa aleg din oferta PC. Am incercat Hydralight, cateva mostre Earth..si dupa cateva zile de folosire, fata prezenta mici pete rosii, ca si cand urmeaza sa se formeze cosulete. Ca si ser, iarasi optiunile mele sunt reduse pentru ca tenul meu se irita daca folosesc creme cu retinol sau cu shear butter. Tenul meu este mixt, cu tendinte acneice, trecut de 30 de ani 🙂

  • Deni,
   Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel este cea mai lejera hidratare de la PC, alege ceva mai hidratant, poate Resist Clear Skin Hydrator. Nu este o problema de incompatibilitate, este pur si simplu sensibilizarea cauzata de Mask Plus Gel. Ai nevoie de foarte multi anti iritanti, poti incerca Calm Redness Relief Serum de exemplu.

 • Buna Corina,

  Pe scurt, acnee (Sindromul Ovarelor Micropol., ciclu neregulat).

  Ultimul dermatolog la care am fost mi-a prescris Sotret ( pe care am refuzat sa-l iau, pe motiv ca in viitorul apropiat intentionez sa raman insarcinata), mi-au fost recomandate Akneroxid + Differin + o crema de la Sesderma Salises „Crema Gel Hidratante „. Iti scriu ingredientele de pe site-ul lor:·

  1,5% ÁCIDO SALICÍLICO LIBRE.
  · AC. SALICÍLICO LIPOSOMADO.
  · 4% NICOTINAMIDA.
  · COMPLEJO SEBORREGULADOR.
  · SOLUCIÓN CALMANTE.
  · ALOE VERA.
  · SALES DE ZINC.
  · ÁCIDOS BOSWÉLICOS.

  Crema este destul de scumpa, dar nu m-ar deranja daca as sti ca ma ajuta, tu ce parere ai? Am probleme cu sebumul, iar indiferent de rutina de ingrijire ( produse PC, BHA 2%,sol.micelara Bioderma Sensibio, Effaclar gel spumant, etc),nu pot scapa de excesul de sebum, iar in rarele dati cand folosesc fond de ten dermatocosmetic, acneea imi explodeaza.

  Multumesc tare mult!

  • Anca,
   Bineinteles ca nu vei scapa de excesul de sebum cu produsele cosmetice. Glandele sebacee sunt influentate de nivelul hormonal si prea putin de produsele cosmetice. Exfoliantul si retinol 1% (sau Differin) pot aduce o mica schimbare, dar de a ten foarte gras la ten normal din pacate nu vei trece (mi-as dori eu sa se poata, am si eu ten gras si problematic).
   Poti incerca acel produs daca doresti, dar nu pot sti eu daca vei avea sau nu rezultatele dorite. Doar dupa ce testezi poti observa reactia tenului la un anume produs. Nu stiu ce este acel complex seboregulator, dar repet, produsele cosmetice nu pot opri glandele sebacee.
   Cand ramai insarcinata sa opresti imediat Differin.

 • Buna. Ce imi recomandati ca exfoliant si gel de curatare? Am acnee care nu se stopeaza cu nimic, am facut si laser, am folosit o gama imensa de produse… fara prea mari rezultate. Acum folosesc Mask Gel Plus si ma cam irita, nu pot folosi fond de ten, dar il suport… pana la urma tot efortul acesta este pentru fata mea.

 • Buna! Ma puteti ajuta va rog cu o informatie: folosesc de aprox 1 luna Mask Plus gel la recomandarea medicului dermatolog. Nu am o forma severa de acnee, dar totusi am desi sunt trecuta de perioada adolescentei. Nu am sesizat o imbunatatire remarcabila, dar in afara de o perioada in care am fost mai iritata, nu am avut mari pb cu el, si mi se pare ca cosurile se vindeca mai usor de la el. Fiind insa la inceput, mi s-a spus ca trebuie sa mai am rabdare si ca s-ar putea sa fie nevoie sa il folosesc peste 3 luni. Nelamurirea mea este daca e-n regula sa fie folosit pe termen asa lung, datorita continutului sau cu antibiotic, nu ar putea dauna pe de alta parte? As vrea sa pot duce la sfarsit tratamentul, daca va contribui la vindecarea acneei.

 • Bună seara! Ați spus în articol: dacă ați folosit acid acetilsalicilic și un antibacterian zilnic și nu a dat rezultate, puteți încerca mask plus gel. Ce as putea folosi inițial, ca antibacterian și care sa conțină acid acetilsalicilic. Mulțumesc anticipat!

 • Buna ! Nu vreau sa te deranjez, dar am si eu o întrebare . De la mask plus gel ți se descuameaza pielea si devine mai sensibilă ?

  • Georgiana,
   Te rog citeste cu mare atentie articolul de mai sus si articolele spre care am facut trimitere, mai ales cel despre retinoizi. Da, bineinteles ca este posibil ca pielea sa se descuameaze si sa devine mai sensibila, acest lucru se poate intampla cu orice ingredient activ daca produsul nu este folosit corect sau daca, desi folosit corect, tenul nu tolereaza produsul respectiv.
   Folosirea corecta a produselor cu ingrediente active este extrem de importanta si incepe cu aplicarea protectiei solare in fiecare dimineata. Vezi articol: https://pasagera.ro/protectie-solara-si-produse-cu-spf.html. Numarul de aplicari se ajusteaza in functie de toleranta, in rutina este necesara si o crema hidratanta, ce se aplica in fiecare seara, un produs de curatare folosit de doua ori pe zi, etc.
   Citeste te rog si acest articol: https://pasagera.ro/diferenta-dintre-exfolierea-pielii-si-descuamarea-pielii.html

 • Buna ziua, am o mica problema cu comedoanele albe, am fost la dermatolog si mi-a recomandat produsele din gama Mask pentru o perioada de 8 saptamani, specificand ca am un inceput de accnee, dar sa nu ma ingrijorez ca nu e grav. Dar nu stiu daca sa fac aceasta achizitie. Am doar cateva comedoane si am inteles ca usuca fata foarte tare pielea, nu stiu daca sa fac aceasta achiziti sau nu. Ma poti ajuta?

 • Buna seara! Vroiam sa aflu si eu un sfat in legatura cu experienta mea. Saptamana trecuta am fost la dermatolog unde am fost diagnosticata cu acnee printr-un consult extrem de simplu si rapid. Mi au fost recomandate Mask plus gel si mask hidra. Am inceput sa le folosesc insa pielea mi se exfoliaza , imi apar niste umflaturi rosii, mi se usuca tenul foarte tare si ma ustura si strange toata suprafata fetei. Daca ma puteti ajuta cu o sugestie …As fi recunoscatoare pentru ca imi este frica . Poate sunt alergica la ceva sau poate e prea puternic …si as vrea sa stiu daca stiti un caz similar mie. Multumesc anticipat

  • Cristina,
   Te rog citeste din nou articolul si comentariile. Sunt multe cazuri ca tine din doua motive: nu aplici protectie solara (sau nu aplici corect) si/sau nu tolerezi unul din ingredientele active (sau nu tolerezi combinatia dintre ele).
   Te rog citeste acest articol: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html pentru a intelege ce se intampla cu pielea ta si opreste imediat orice produs care iti cauzeaza iritatie, uscaciune, roseata etc.

 • Am citit parerea ta despre Mask plus..nu este nici pro nici contra..oare sa folosesc in loc de acst gel si de Skinoren ,Duac gel?eu am vb cu farmacista sa mi-l aduca.Ma gandeam sa il folosesc in loc de skinoren,dar vazand ca si Duac si Mask plus au acelasi antibiotic in compozitie..cred ca ar fi mai bun Duac si atat..

 • Buna ziua, am o intrebare in legatura cu profusele Mask Plus Gel si Mask Hidra. Mi’au fost recomandate de catre medicul dermatolog pentru o acnee, usoara, zic eu, am inceput tratamentul de 5 zile, astazi este a 6-a zi…si mi’a aparut pe barbie o roseala, pe toata zona una am aplicat solutiile si uneori se vede de parca se decojeste pielea. Ma sperie…pentru ca arata destul de ciudat…si totusi este pe fata, se observa..
  Oare este o reactie normala sau ceva nu este in regula?? Multumesc !

 • Bună,

  Am fost la dermatolog unde mi-a fost dat diagnosticul de acnee polimorfa din cauza excesului de sebum. Acest diagnostic a fost dat doar în urma unei scanari a coșurilor cu un dispozitiv și mi s-a parut oarecum primit. Mi-au fost propuse două variante de tratare, și anume antibiotic și produse mask clean sau roaccutane. Ținând cont că am un ten mixt și doar câteva cosuri care apar pe obraz, mi s-a parut un tratament mult prea drastic să folosesc roaccutane. Această acnee a apărut în urmă cu doi-trei ani(am 25 de ani), așa că m-am gândit că trebuie să fi fost declanșată de ceva anume, deoarece până atunci nu am avut nici o problemă cu tenul. Din punctul tău de vedere, recomanzi tratamentul cu antibiotic, regim alimentar și produse mask clean? Mulțumesc anticipat

  • Clau,
   In nici un caz antibioticul, mai ales administrat fara o analiza specifica, nu este primul pas in tratarea acneei. Iar de Roaccutane nici nu poate fi vorba in cazul tau. Poti citi articolele despre antibiotice si Roaccutane si alte articole din categoria Acnee, poti incepe cu acesta: https://pasagera.ro/am-acnee-cum-procedez.html. Da, alimentatia sanatoasa este extrem de importanta, am povestit mai multe despre ce anume ar fi bine sa eviti in articolul recomandat pentru inceput, sper sa iti fie de folos.

 • Pe mine Mask Plus gel m-a ajutat foarte tare, dar sunt ferm convinsa ca rezultatul difera de la persoana la persoana. Eu una am scapat complet de acnee in urma tratamentului si din fericire am scapat si fara semne (il mai folosesc ocazional cand imi mai apare cate un cos in perioada menstruatiei).
  Nu stiu daca ajuta sau nu neaparat, insa am observat ca unele fete au spus de roseata, usturimi si ca li se descuama pielea. Eu am fost avertizata de aceste efecte in cazul in care nu foloseam si o crema hidratanta, eu am folosit emulsia hidratanta Mask Hidra acne (am cumparat un pachet cu acestea doua si inca un gel de curatare, desi medicul imi recomandase un gel de curatare de la bioderma daca nu ma insel, iar dupa ce am terminat emulsia am folosit Cicalfate de la avene in locul ei, in speranta de a evita semnele). Initial nici eu nu am folosit emulsia respectiva si dupa o perioada am avut aceleasi simptome (descuamarea, roseata si usturimea,, si in prezent am o portiune de piele uscata ca urmare) ~ greselile mele au fost faptul ca nu foloseam acea emulsie care a facut diferenta ulterior si faptul ca desi scria clar sa aplic produsul doar pe zonele cu probleme, in disperarea mea am aplicat pe toata fata.
  Tin sa precizez (poate are vreo relevanta) si faptul ca pana in acea perioada eu nu am avut probleme cu acneea. Mi s-a spus ca acneea ar fi fost cauzata de stres, dar eu cred ca la asta s-a mai adaugat si faptul ca tratam superficial curatarea tenului, lucru care acum e sfant pentru mine.
  Nu stiu daca acest mesaj va ajuta pe cineva, dar asta a fost experienta mea proprie cu combaterea acneei.

  • Salut,

   Am citit toate comentariile si link-urile puse la dispozitie.
   Am in urma consultului dermatologic, doar in urma unei discutii, o acnee pustuloasa care se intensifica in preajma menstruatiei. In afara de tiroidita Hashimoto, nu am niciun fel de probleme hormonale. Analizele sunt brici. Am 35 de ani.
   Asa ca mi s-a prescris Mask Plus Gel o data pe zi seara si o crema hidratanta de la BioDerma HydraBio Gel Creme. O aplic si seara dupa ce aplic gelul antiacneic, cat si dimineata inainte de machiaj.
   Dupa sase zile de folosire sunt in situatia descrisa de fetele de mai sus: piele inrosita in jurul gurii, mici cosulete/bube rosiatice, dar multe, piele foarte uscata, senzatie de strangere a pielii, usturime.
   Habar nu am cum sa procedez. Nu stiu daca sunt alergica la ceva ingredient pentru ca pana acum nu am mai folosit niciun produs pt acnee. Dr. dermatolog a spus ca voi face trei saptamani acest tratament , dupa care a propus sa facem o microdermabraziune cu evacuare.
   Sigur ca crescand niste unicorni in zona T inainte de ciclu cu precadere, dar oricum nici in restul timpului tenul nu e curat, m-am gandit ca am ten gras, dar in acelasi timp este si foarte uscat si sensibil. Dr a spus raspicat ca e gras si gata. Ma rog, nu stiu ce sa fac. Sa intrerup, sa nu intrerup? Sa merg pt microdermabraziune in conditiile in care de abia suport gelul asta, nu stiu zau.
   Tare mi-as dori un raspuns de la tine.

   Multumesc.

   • Fana, in primul rand ar trebui sa aplici orice produs care duce la aparitia eruptiilor sau iritatiilor pe piele. In al doilea rand ar trebui sa intrebi pe doamna doctor de ce a uitat sa iti spuna ca protectia solara SPF 30 sau mai mare este obligatorie in fiecare dimineata, pentru ca Mask Plus Gel contine ingrediente care pot duce la aparitia iritatiilor, eruptiilor si fotosensibilizatii pielii in urma expunerii la radiatiile UV. Pielea este expusa la radiatii UV in fiecare moment. De altfel scrie si pe prospect.
    Procedurile estetice, mai ales microdermoabraziunea sau altele care presupun lezarea tesutului de piele, nu se pot efectua pe o piele iritata si nici pe pielea afectata de eruptii.

 • Buna..folosesc Mask Plus Gel seara, iar dimineata Effaclar K. Am o acneea usoara, dermatologul mi-a prescris aceste produse. Le folosesc de o saptamana zilnic, insa de vreo 2 zile am observat ca buzele imi sunt extrem de uscate, fata ma pisca incontinuu dupa ce ma spal cu apa, iar in jurul gurii mi-a aparut o iritatie. E normal sa se intample asa sau e o complicatie?

  • Angelina, probabil ca dermatologul a uitat sa mentioneze faptul ca este obligatoriu sa aplici in fiecare dimineata protectie solara SPF 30 sau mai mare. Iritatia de pe pielea ta este reactia secundara cauzata de ingredientele active aplicate incorect pe piele (fara protectie solara, prea multe aplicari etc) si poate arata chiar o intoleranta la ingredientele active aplicate pe piele.

 • Buna! In articol ai scris ca mask gel nu ar functiona pentru ca are ph-ul nepotrivit etc. si ca ai scris recenzia pe baza listei de ingrediente. Este prima data cand aud o parere mai negativa despre mask gel. Pentru mine, de exemplu, functioneaza foarte bine in ciuda ‘analizelor chimice’ relatate in articol, in sensul in care este observabila descuamarea pielii la intervale de cateva zile si tenul este mai neted si mai lucios (nu mai are aspect mat, tern, fara viata). Se poate observa cu ochiul liber ca nu mai exista comedoane si atat de multe puncte negre. Il folosesc de cateva luni de zile si isi face foarte bine efectul!

  • Alexandra, descuamarea pielii nu este un efect dorit de la exfolianti sau tratamente. Am scris ca acidul nu este activ din cauza ph-ului, nu am spus ca produsul nu ar functiona pentru ca are pH nepotrivit. Te rog citeste din nou articolul sa intelegi ce am incercat sa spun. In produs este inclus un retinoid, acel ingredient este cel care are efectele benefice observate pe pielea ta. Se poate insa si mai bine, cu produse mai bine formulate si mai eficiente in cazurile de acnee. Bineinteles fiecare dintre noi alege asa cum considera ca este mai bine pentru el.

 • Buna.
  Am citit acest articol dupa o curiozitate. Am fost si eu la dermatolog si mi-a prescris Duac gel ( dimineata ) si Mask gel ( seara) . eu nu as fi crezut ca am acnee. Considram ca am o fata curata si sa zic asa ” normala” la varsta de 24 de ani.
  Nu am folosit medicamente sau cosmetice pentru tratarea punctelor negre sau cosuri, doar masca naturala ( uleiuri , fructe, legune).
  Acuma astept o parere, un sfat.
  Multumesc!

  • Lavinia, daca nu ai acnee nu ai nevoie de tratamente anti-acnee. Legumele si fructele sunt alimente, pielea are nevoie de produse specifice pentru ingrijire.

 • Buna! Recent am fost la dermatolog pentru ca imi ies cosuri foarte mari si dureroase si imi raman semne imense de la ele. Mi-a spus sa iau doxiciclina timp de o lună si in acelasi timp sa ma dau cu mask plus gel. Ce părere ai despre asta?Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.