Produse anticelulitice aplicate local

Când este vorba despre produse anticelulitice, numărul opţiunilor din comerţ este covârşitor, dar formulele lor lasă de dorit de cele mai multe ori. Se pare că, dacă este să credem ceea ce susţin producătorii, o varietate largă de extracte de plante pot avea influenţă asupra stratului de grăsime şi/sau pot restructura pielea. Uitându-ne însă la studiile acestor plante, cele mai multe articole sugerează că există o şansă mult prea mică ca un ingredient cu care se masează pielea să poată schimba depozitul de grăsime sau să poată influenţa radical aspectul de coajă de portocală al pielii.

Speranţa că plantele sunt răspunsul la problema celulitei este departe de realitate din moment ce nu există nici un studiu care să spună ce ingredient şi în ce concentraţii ar trebui folosit într-un produs şi ce proprietate fiziochimica ar trebui să aibă acest ingredient pentru a fi eficient. Ingrediente de tot felul sunt folosite în produsele pentru corp care susţin că vă pot scăpa de celulită, dar dacă studiaţi lista de opţiuni vă veţi întreba totuşi de ce încă peste 85% din femei au celulită mai mult sau mai puţin vizibilă?

Dintre cele mai cunoscute, acestea sunt ingredientele folosite în produsele anticelulitice:

Agrimonia Eupatoria (Turiţă mare sau Turicioară) – Extract de frunze

Studiile arată că această plantă inhibă virusul Hepatitei B şi are proprietăţi antioxidante. Dacă aduce beneficii când este aplicată pe piele nu se ştie şi nu există nici un studiu care să arate că ar fi eficientă în cazul celulitei.
(Bibliografie: Phytotherapy Research; Journal of Ethnopharmacology)

Aminophylline şi Theophylline (Aminofilina şi Teofilina) – injectabil

Aceste ingrediente sunt folosite pentru a trata probleme respiratorii. Aminophylliane a câştigat notorietate ca şi ingredient al cremelor anticelulitice în urma rezultatului unui studiu publicat în Obesity Research (1995), dar ulterior acest studiu a fost considerat neconcludent deoarece unul din autori comercializa o cremă care conţinea acest ingredient, s-a considerat că el nu putea fi obiectiv. De asemenea, numărul participanţilor la studiu a fost mic, iar cei mai mulţi aveau şi o dietă combinată cu sport în timpul în care au folosit crema anticelulitică.

În 1999 s-a publicat un alt studiu în Plastic and Reconstructive Surgery care spunea că nu s-a observat o îmbunătăţire substanţială a aspectului celulitei pe subiecţii în cauză.

Ce face totuşi ca acest ingredient să fie popular este faptul că el este lipolitic însemnând că poate „topi” celulele de grăsime atunci când este introdus într-un vas Petri care conţine celule de grăsime  în condiţii de laborator. Totuşi, nu există cercetări care să ateste faptul că aceste ingrediente pot avea influenţă asupra stratului de grăsime de pe coapse nici măcar dacă sunt injectate; despre efectele adverse nu se ştie nimic încă.
(Bibliografie: Annals of Pharmacotherapy, Plastic and Reconstructive Surgery; Journal of Plastic and Reconstructive Aesthetic Surgery)

Atractylodes Lancea (Margareta ciulin chinezească) – Extract de rădăcină

Cunoscută şi sub numele de Chinese Thistle Daisy, acest extract de rădăcină este folosit în medicina alternativă chineză şi japoneză pentru angiogeneza (formarea noilor vase de sânge) în cazul diabeticilor deoarece conţine beta-eudesmol. Alte componente ale extractului au proprietăţi anti inflamatoare. Dacă efectele acestui ingredient pot fi benefice asupra celulitei atunci când este aplicat local, nu se ştie.
(Bibliografie: Yakugaku Zasshi; The Pharmaceutical Society of Japan; European Journal of Pharmacology; Planta Medica)

Bupleurum Falcatum (Urechelniţa falcata) – Extract

Bupleurum este o plantă folosită în medicina chineză pentru o multitudine de probleme de la o simplă răceală până la probleme ale ficatului. Există cercetări care atestă faptul că are proprietăţi anti inflamatoare, anti cancerigene şi antioxidante. Dacă aceste beneficii sunt valabile atunci când extractul este aplicat local pe piele nu se ştie.
(Bibliografie: www.naturaldatabase.com; British Journal of Pharmacology; Planta Medica; Life Science)

Caffeine (Cofeina)

Cofeina este unul dintre cele mai folosite ingrediente ale produselor anticelulitice şi există câteva motive pentru acest fapt. Primul ar fi fapul că ea are o legătură la distanţă cu aminofilina (am vorbit mai sus despre aminofilină). Aminofilină este o formă modificată a teofilinei,  iar cofeina conţine teofilină. Nu există nici un studiu care să ateste sau să nu ateste faptul că teofilina poate afecta celulita. Un alt motiv pentru care cofeina este folosită este faptul că există studii care arată că ea ajută în procesul de slăbire al corpului, dar doar când este consumată oral nu când este aplicată local.

Există doar 2 studii care descriu impactul cofeinei asupra celulitei. Unul făcut de Johnson & Johnson care deţine brandul ROC ce vinde creme anticelulitice cu cofeină. Celălalt a fost făcut de un producător de ingrediente cosmetice care vinde componente anticelulitice. Nu există studii independente care să arate că ingredientul cafeină este benefic în tratarea celulitei.

Cafeina este un potenţial antioxidant, deci nu este un ingredient inutil în produsele cosmetice. Doar că nu este unul dintre cele care reduc celulită.
(Bibliografie: Journal of Cosmetic Science; BMC Complementary and Alternative Medicine; www.biomedcentral.com ; Bioscience, Biotechnology and Biochemestry; Sports Medicine; Progress în Neurobiology; Alternative/Complementary Medicine; www.yalenewhavenhealth.org )

Panax Ginseng – Extract de rădăcină

Acest extract de rădăcină are potenţiale proprietăţi antioxidante (chiar potenţial profilactic  anti cancerigen) şi poate ajuta la vindecarea rănilor. Dacă el are sau nu impact asupra celulitei nu se ştie.
(Bibliografie: Journal of Agricultural and Food Chemistry; Phytotherapy Research; Archives of Pharmacal Research; Cancer Letters)

Paullinia Cupana (Guarana) – extract de seminţe

Guarana este folosită în principal ca şi stimulent în băuturi şi suplimente alimentare. În urma testelor pe şoareci s-a demonstrat că afectează metabolismul grăsimii. În alte teste s-a arătat că folosirea repetată a acestui extract poate duce la mărirea tensiunii şi a presiunii sângelui şi poate avea impact negativ în homeostaza glucozei şi a potasiului. Aceste efecte ar fi în detrimentul persoanelor hipertensive, celor care suferă de arteroscleroză şi celor care au intoleranţă la glucoză (condiţii asociate mereu cu obezitatea).

Guarana este deseori folosită în produsele anticelulitice datorită faptului că are o structură asemănătoare cu a cofeinei şi teinei; ea poate fi absorbită de piele. Dacă are impact asupra metabolismului grăsimii atunci când este aplicată pe piele şi mai ales care sunt efectele adverse a acestui ingredient nu este cunoscut.
(Bibliografie: Food and Chemical Toxicology; Clinical Nutrition; Internaţional Journal of Pharmaceutics; Clincal Pharmacology & Therapeutics)

Pisum Sativum (Mazărea)

Mazărea are proprietăţi antioxidante dovedite, dar nu există studii care să arate că reduce celulita.
(Bibliografie:Phytotherapy Research)

Plectranthus Bărbătuş (Urzica Indiană) – Extract

Cunoscută şi sub numele de Coleus Barbatus această plantă are studii care atestă beneficiile în probleme cardiovasculare şi pulmonare. Există câteva studii care arată că poate stimula lipoliză (topirea grăsimilor) din celule şi că inhibă asimilarea glucozei de către celulele grase atunci când este consumată ca supliment alimentar. Totuşi, nu există informaţii care să arate că această plantă este benefică atunci când este aplicată local.
(Bibliografie : www.naturaldatabase.com ; About herbs; www.mskcc.org )

Porphyridium Cruentum – Extract

Acest extract este derivat dintr-un tip de alge roşii. Algele roşii conţin acid gras omega 3 eicosapentaenoic, acid gras omega 6 acid arachidonic şi alte ingrediente benefice pielii cum ar fi polizaharidele. Însă dacă aceaste alge roşii sunt eficiente în tratarea celulitei nu se ştie.
(Bioseparation; Free Radical Biology and Medicine)

Retinoizii

Dacă straturile de ţesut cojunctiv subcutanant de pe coapse sunt cu adevărat cauza primară a celulitei (împreună cu excesul de grăsime) atunci prin îmbunătăţirea structurii pielii, teoretic, s-ar îmbunătăţii aspectul celulitei. Există tot mai multe dovezi care arată că această teorie este corectă. Retinolul (întreaga moleculă de vitamină A) sau derivaţii tretinoizi prezenţi în Retin-A fac parte dintr-un grup de ingrediente cunoscute pentru proprietatea lor de a îmbunătăţii structura pielii. Când vine vorba de celulită, există studii limitate care arată că tretinoizii sunt benefici (în mică măsură), dar teoretic aceste ingrediente sunt benefice şi cu siguranţă că sunt mai benefice decât orice altă alternativă aplicată local.

Ca să fie totuşi eficiente, aceste ingrediente trebuie să aibă concentraţie mare, să fie la începutul listei de ingrediente, iar produsul trebuie să fie ambalat corespunzător, în recipiente mate cu capac şurub sau pompă specială care nu dă voie aerului să altereze ingredientele. Din păcate marea majoritate de produse care conţin retinol au o concentraţie mult prea mică.
(Bibliografie: Journal of Cosmetic Science, American Journal of Clinical Dermatology, Journal of the European Academy of Dermatology & Venereology)

Ruscogenine (Ruscogenina)

Ruscogenina este extractul din plantă Butchera – Broom (ghimpele) şi aduce îmbunătăţiri funcţiilor venelor şi capilarelor atunci când este consumat oral. Dacă are sau nu efect asupra celulitei atunci când este aplicat local nu este demostrat de nici un studiu independent.
(Bibliografie: www.naturaldatabase.com; Journal of Alternative and Complementary Medicine)

Santalum Album (lemnul de santal) – Extract de seminţe

Lemnul de santal este folosit în cosmetică pentru a da miros plăcut produselor sub numele de fragrance. Poate avea proprietăţi antioxidante şi există studii care arată că vindecă herpesul. Poate de asemenea fi iritant şi poate sensibiliza pielea. Efectul lui asupra celulitei este necunoscut.
(Bibliografie: Journal of Ethnopharmacology)

Terminalia Sericea – Extract

Acest extract are proprietăţi antibacteriene şi anti inflamatoare, dar nu există studii care să arate că are impact asupra celulitei.
(Bibliografie: Journal of Ethnopharmacology; Europeam Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics)

Ulva Lactuca (Lăptucă de mare) – Extract

Lăptuca de mare este un extract din planta Sea Lettuce (Algă Verde) şi are proprietăţi anti inflamatoare şi antioxidante însă nu există nimic care să dovedească eficienţa lui în tratarea celulitei.
(Bibliografie: Phytotherapy Research)

Uncaria Tomentosa (Gheara Pisicii) – Extract

Cunoscută şi sub numele de Cat’s Claw această plantă are proprietăţi anti inflamatoare şi antioxidante şi poate fi eficientă în problemele cardiovasculare. Mai mult decât atât, poate distruge celulele canceroase fără să afecteze celulele sănătoase. Cercetările care arată că poate avea impact asupra asupra ADN-ului când ingredientul este aplicat local au fost efectuate de Lauder Corporation (cea care deţine L’Oreal, Aveda, Aramis, Clinique, MAC, Bobbi Brown, La Mer, Originis, Jo Malone, Good Skin, Donna Karan Cosmetics, Flirt, Prescriptives, Michael Kors Beauty, Darphin, Smashbox, etc).
(Bibiliografie: Journal of Ethnopharmacology; www.naturaldatabase.com; Phytotherapy Research)

Visnaga Vera (Mărarul sălbatic) – extract

Acest extract din planta Ammi visnaga, cunoscut şi sub numele de khella, are ca şi reacţii adverse greaţa, ameţeli, dureri de cap şi insomnie atunci când este consumat oral; poate cauza probleme ficatului. Există şi teoria că ar cauza fotosensibilizarea pielii. Nu are nici un beneficiu cunoscut în cazul celulitei.
Bibliografie: www.naturaldatabase.com)

Dacă aţi ajuns până aici  voi ce produse anticelulitice folosiţi?

48 comentarii

Scrie un comentariu
 • Foloseam crema aceea de la Elmiplant in tub rosu. Si o crema de la Herbagen.Nu pot sa zic ca au fost wow,dar cel putin a doua am avut rezultate ok cu ea si cu ceva sport si intretinere alimentara din partea mea.Pup!

 • Collistar Cryogel ancellulitic a fost cel mai buna folosita de mine. desi nu prea cred ca in promisiunile acestor creme, am fost f placut surprinsa! aspectul pielii era vizibil imbunatatit! eu am putina celulita, dar cu aceasta crema nu se mai sesiza nimic!!
  namolul (mda) de la geomar (se vinde in italia) a functionat la mine. este o varianta mult mai ieftina a namolului guam, despre care se spune ca este si mai bun.
  din lista ta bine documentata, mie cafeina mi s-a parut eficienta- eu, intr-o vreme, imi faceam un amestec de zat de cafea cu ulei de masline si il aplicam pe fese, dupa 40 de minute clateam sub dus. dupa o luna de aplicari constante (3 ori pe saptamana) am sesizat ceva rezultate.

  alte ingrediente pe acre le-am mai observat prin astfel de creme sunt frunzele de iedera si ardeii iuti 🙂

 • Am avut crema de la Elmiplant cu guarana (Cellulight-ul) si am folosit-o o perioada pana cand intr-o seara am facut o reactie urata: pielea mi s-a inrosit atat pe zona pe care am aplicat crema cat si pe maini (pana la coate) mult mai mult decat de obicei si senzatia de usturime si mancarime a persistat pana in momentul in care am cedat si am luat un Aerius. Dupa aceea crema a aterizat la cosul de gunoi. In prezent folosesc o crema pe baza de cafeina, efectul nu e cine stie ce (doar ca imi place sensatia de piele fina pe care o am dupa ce folosesc acreasta crema). Oricum de cand m-am reapucat de sport s-a redus vizibil aspectul de coaja de portocala asa ca o sa ma tin de miscare in continuare pt ca e cea mai eficienta.

  • Buna Codruta,
   De cele mai multe ori aceste creme se bazeaza pe faptul ca iritantii pe care ii contin pun sangele in miscare si persoana care le foloseste simte ca se intampla ceva. In cazul tau nefericit ai simtit adevarata potenta a unui ingredient iritant. Pana la urma fiecare din noi isi gaseste propria reteta de a face celulita cat mai putin vizibila, la asta se reduce totul. Si pentru mine sportul a fost benefic. In combinatie cu o alimentatie sanatoasa sunt convinsa ca ar avea un impact major.

 • Produsul meu anticelulitic … am ajuns la concluzia ca sunt de fapt doua: hidratarea si pilates-ul. Asta pentru ca inca nu am putere sa tin o dieta (alaptez ). Nici o crema din comert incercata de mine nu a avut efect pe termen lung, asa ca nu imi mai fac iluzii. Iar faptul ca totusi 85% din femei o au intr-o masura mai mare sau mai mica ma face sa cred ca natura asa ne-a facut. Poate cu un rost nu aratam toate „photoshopate” 🙂

  • Buna Simona,
   Da, asta este lucrul care il avem in plus fata de barbati si care ne face sa nu fim chiar perfecte 🙂 E bine ca ai gasit o varianta potrivita stilului tau de viata. Eu cand am alaptat am mancat foarte selectiv ca sa nu ii fac rau baietelului meu, nu stiu daca a fost bine sau rau, oricum el a crescut sanatos.

   • eu una am decis ca suntem perfecte asa cum suntem, asa ca daca mai este celulita, sau daca mai sunt vergeturi dupa nastere, nu e un semn decat ca sunt FEMEIE si nu cred ca ar trebui sa ma chinui prea mult sa ma schimb – mai putin in cazul in care devinde o problema de sanatate pe termen lung. una e sa doresti sa fii frumoasa si sa te simti frumoasa, alta e sa traiesti toata viata intre creme „de firma” si diete si durerea din suflet ca nu arati ca cine stie ce papusa de portelan :). Asta nu inseamna ca imi iubesc celulita si ca mi-o caut cu lumanarea, pur si simplu am acceptat existenta ei ca pe un fapt si nu ma mai consuma atunci cand este incapatanata :). Cum spunea o prietena de-a mea medic, este parte din feminitate si, grasa sau slaba, tot poti sa o ai, asa ca sa fim fericite si mandre de feminitatea noastra 🙂

    • Buna Simona,
     Atata timp cat avem grija de corpul nostru in sensul ca mancam sanatos (legume, fructe, etc), facem miscare si ne protejam de soare, sunt de acord ca suntem perfecte asa cum suntem, grase, slabe, urate, frumoase, blonde sau brunete. Dar daca vine vre un barbat pe aici sa vezi ce ne auzim 🙂

  • tare comentariul tau …si foarte adevarat o sa ajungem sa facem atacuri de panica de la cea celulita …tot miscarea este remediul.

 • imi sustin parerea :). daca un barbat nu e de acord cu mine, inseamna ca e prea superficial ca sa merite vreun raspuns 😀

  vive la femme!

 • Am folosit si mi-a priit Elancyl Cellu Reverse. Insa cand m-am oprit, celulita a reaparut, desi m-am apucat de sport 🙁 Acum mai am 2 flacoane pe care le-am amestecat cu ulei esential de portocale si de ienupar, plus extract de iedera. Inca nu observ schimbari, dar am intrerupt sportul si am trecut la dieta.
  Ce stii despre uleiurile esentiale de portocale, de grepfruit, de ienupar si despre extractul de iedera? Sunt bune sau nu pt celulita?
  Dupa ce termin flacoanele de Elancyl ma gandeam sa-mi iau vestitul gel Supliform, pe care sa-l amestec cu uleiurile esentiale si extractul de iedera. De-asta eram curioasa…
  Merci!

  • Buna Ruxandra,
   Trebuie intr-o zi cu soare sa termin si articolul acesta ca mai am cateva ingrediente la fel de ineficiente de listat.
   Printre ele si iedera. In general ingredientele acestea sunt iritante pentru piele, iar acest lucru este resimtit de catre cine le foloseste insa actiunea lor nu este in nici un caz benefica.
   In afara de solutii extreme (o sa scriu un articol pe tema asta) cel mai eficient tratament consta in miscare, alimentatie corecta si retinoizi.

 • Mda, deci m-am lamurit 🙁 Sa stii insa ca nu am niciun fel de reactie neplacuta cand aplic crema in care am pus extractul de iedera…
  Astept cuminte continuarea 😉

 • Buna, ce parere ai de Supliform ;Compozitie: saponine, hederina, hederozida A, rutin, rutozid, acid clorogenic si cafeic, fitoestrogeni, carotenoide, tocoferoli, capsicina, enzime lipolitice, glicozide triterpenice, escina, afrodescina, argirescina, criptoescina, flavonozide, glicozizi ai cvercetolului si camforului, vitamine, protoantocianidine, linalol, acetat de linalil, camfor, eucaliptol, a, �-pinen, limonen, mentol, acetat de mentil, mentona, citronelol, geraniol, acetat de geranil, acetat de citronelil, neril, sesquiterpene, oligoelemente (K+, Na+, Mg2+, Ca2+, Fe2+), Am citit un intreg studiu, pe revista lor (Hofigal) si par foarte convingatoare rezultatele.

  • Buna Anca,
   Daca iti trimit un raport de studiu facut de Vichy te duci imegiat sa le cumperi produsele. 🙂
   Toate rapoartele producatorului sunt foarte convingatoare. Dar ca sa ma convinga pe mine un studiu trebuie facut in conditiile urmatoare: de catre un laborator particular, pe un esantion destul de mare de femei si neaparat duble blinded. Eu nu cred ca studiile lor sunt facute asa.
   Apropo, lista aia de ingrediente e o gluma. Cum adica sa contina vitamine? Ce vitamine?
   Daca te uiti cu atentie, are vreo 2 ingrediente din lista mea, dar dupa cum am spus, rezultatele sunt placebo.

 • Buna.eu ma gandesc sa imi cumpar o crema care contine ardei iute si alge marine…revicel se numeste…ar putea functiona?

   • intrebare in legatura cu revicel. am folosit o in ultima vreme, o singura data pe zi, ustura ca naiba,dar nu asta e important acum.m am pricopsit cu niste mancarimi pe partea de sus a piciorului in spate.nu este nici o iritatie nimic, doar mancarimi constante.oare au vreo legatura cu crema asta?

    • Buna eu1eu,
     Nu stiu ce este revicel, nu cunosc toate produsele de ingrijire, este imposibil. Mancarimile sunt provocate de ceva, chiar daca nu se vede o iritatie pe piele si pot avea o gramada de cauze. De exemplu pe mine ma mananca pielea unde am zona zoster si nu se vede nimic pe piele. Asta nu inseamna ca tu ai putea avea zona zoster, dar ca eu sa stiu daca mancarimile au sau nu legatura cu o crema fara sa stiu mai multe informatii ar trebui sa fiu clarvazatoare si nu sunt din pacate.

 • Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Sodium Polyacryloyldimethyl Taurate, Hydrogenated Polydecene , Dimethicone, Carnitine, Caffeine , Mentha Piperitha Extract *, Rosmarinus Officinalis Extract*, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Vanillyl Butyl Ether, Alcoohol Denat ., Citral, Geraniol, Linalool, Limonene, Trideceth- 10, Phenoxyethanol Cum ti se pare aceasta crema anticelulitica de la KRAUTER?

   • Buna!
    Vroiam sa te intreb in continuare de crema de la Krauter…bun, deci nu are in compozitie nimic cu efect asupra celulitei, dar in rest eticheta cum ti se pare? Ma refer, contine elemente care ar putea afecta pielea in vreun fel?
    Multumesc!

    • Buna Roxana,
     Da, contine mai multi iritanti: Mentha Piperitha Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Alcoohol Denat ., Citral, Geraniol, Linalool, Limonene.
     Te rog din nou sa citesti articolul despre iritanti si alergeni si sa consulti dictionarul de ingrediente spre care exista link in site. Multumesc pentru intelegere.

 • Buna. In cazul in care combin 2 creme in timpul masajului, li se anuleaza efectul reciproc sau nu au nici o legatura? De exemplu daca incep cu Supliform si continui cu Cellulight. Pentru ca Supliform-ul intra rapid in piele si nu imi permite sa lucrez mult timp pe o zona. intentia mea e sa obtin rezultate mai rapid, dar sper sa nu gresesc combinandu-le. Care din cele doua ar fi mai buna? Si ce parere ai de gelul anticelulitic Bodyshape, de la Elmiplant? (si Cellulight e tot de la Elmiplant)

  • Buna Diana,
   Nu cunosc aceste produse si nici ingredientele pe care le contin .
   Atata timp cat aplici aceeasi cantitate de produs nu conteaza cate produse folosesti pentru masajul celulitic, cu conditia ca ele sa fie compatibile in primul rand din punct de vedere al texturii. Produsele cu consistenta mai lichida se aplica primele. Acest lucru este valabil si in cazul uleiurilor de masaj. Poti chiar sa le combini daca ingredientele lor permit acest lucru, dar sunt foarte putine ingrediente continute de produsele anticelulitice care sa nu se poata combina.

 • Buna Corina,

  Indraznesc sa te intreb: daca aplicarea de retinoizi poate avea efecte asupra celulitei (spre deosebire de celelalte ingresiente enumerate mai sus) de ce ne-am complica sa cumparam creme super speciale si scumpe cand Retin-A se gaseste in farmacii la un pret acceptabil? Are Retin-A o concentratie indeajuns de mare de tretinoin (parca asta era ingredientul activ) inca sa poata actiona?

  Multumesc frumos.

  • Buna Graziella,
   Din pacate concentratiile mici din produsele care exista pe piata nu sunt eficiente.
   Johnson & Johnson a facut un studiu care dovedeste ca o combinatie de retinol, cofeina si ruscogenina poate ameliora aspectul aparitiei celulitei pe termen scurt. Tot ei si comercializeaza produse care contin cele 3 ingrediente 🙂

 • Buna!

  Cam care ar fi concentratia de retinol necesara pt obtinerea efectelor si se gaseste ea in vreun produs existent?
  Oare daca as aplica spre exemplu retin-a de mai multe ori pe zi m-as apropia oarecum de concentratia necesara?
  Multumesc!

  • Buna V io,
   Nu prea cred, retinoidul din Retin-a este un tretinoid, nu este retinol. Cred ca o sa te iriti daca folosesti Retin-a de mai multe ori pe zi. Mai bine incerci sedinte de mezoterapie (cu conditia sa fie facute corect, iar substantele folosite sa fie seruri extrem de concentrate).

 • Buna! eu am urmarit un studiu intr’o emisiune difuzata la tv in care se prezentau 4 tipuri diferite de creme anticelulita printre care se afla si crema de la Nivea, Nivea Goodbye Cellulite si care a si iesit cu cel mai mare punctaj! A fost testata pe un esantion de 100 de persoane care au afirmat ca a avut un efect de estompare a celulitei! Stiu ca celulita nu o sa dispara complet insa m’as multumi si cu gandul ameliorarii acesteia! Intrebarea mea este: daca as cumpara’o ar fi bani aruncati pe fereastra sau as ptea totusi sa vad vreun rezultat cat de mic??
  MULTUMESC!

 • Contine frunze de lotus din cate s’a prezentat este dovedit stiintific ca acest ingredient natural este de doua ori mai eficient decat cafeina.
  Iar al doile ingredient prezentat este L-Carnitina!
  MULTUMESC!

  • Buna Serenna_b,
   Eu nu am citit in nici un jurnal despre efectele anticelulitice ale lotusului. Din tot ce am citit eu, extractul de lotus este anti inflamator si antioxidant, iar pentru L-Carnitina aplicata local exista putine studii care arata ca poate fi antioxidant.

 • Din experienta toata cremele folosite de mine sunt egale cu zero. Si am experimentat o gama larga de firme: de la banalul elmiplant pana la costisitoarele galenic, vichy etc. Am aruncat o gramada de bani pe apa sambetei, inclusiv la dermatologi. Celulita este o problema complexa care necesita multe cai de atac: dieta curata, antiestrogenica si antiinflamatoare, antrenamente de tip culturism, suplimente pt piele si termogenice, colagen (inghitit, nu dat pe piele), odihna suficienta, apa multa, renuntarea la vicii. Atat timp cat mancam carne din comert plina de hormoni cu efect estrogenic, cereale, proteina denaturata din lactatele uht nu avem nici o sansa sa scapam de ea, indiferent cati bani dam pe creme si pe tratamente „de salon”.

 • Buna Corina,
  Am incerca sa caut pe beautypedia cel mai bun produs anticelulitic, dar din pacate nu am gasit..ma poti indruma unde pot gasi un top al cremelor anticelulite? Bineinteles care sa dea si rezultat. Felicitari pt site, m-a ajutat foarte mult sa imi dau seama ce produse de ingrijire trebuie sa folosesc.

 • Buna! revin cu o noua intrebare cu privire la acest subiect care incomodeaza! Stiu ca nu exista speranta gasirii unei creme minune care sa ne scape de aceasta ‘coaja de portocala’,eu i’as spune mai degraba ‘scoarta’,desigur in termeni dramatici,dar am prins niste randuri pe undeva ca ar exista o combinatie cat de cat bunicica de uleiuri din diverse plante si seminte care aplicate pe piele i’ar mai reduce putin aspectul inestetic! As vrea daca se poate sa’mi spuneti cateva ‘ingrediente’ pe care as putea sa le folosesc in prepararea unei asa zise creme pe care as putea sa o aplic local!
  MULTUMESC! O ZI BUNA!

 • Buna, te rog frumos sa ma ajuti cu o opinie, un sfat in ceea ce priveste gelul Supliform. ca nici o crema,gel sau ulei nu face sa dispara celulita, am inteles, insa pt un aspect mai..placut al pielii as dori sa fac masaj,dar cu ce anume? in trecut am mai folosit Supliform cu masaj si a dat rezultate f bune, insa atunci nu aveam habar despre faptul ca unele ingrediente pot face rau in viitor. deci, tu ce parere ai despre urmatoarele ingrediente aplicate pe pielea de pe coapse, abdomen, gambe (ma gandeam ca pielea nu e asa de sensibila) : aqua, Hedera helix extract, Aesculus hippocastanum extract, Capsicum frutescens extract, carbomer, triethanolamine, Mentha piperita oil, Lavandula angustifolia oil, Salvia officinalis oil, methylchloroisothiazolinone/ methylisothiazolinone/ benzyl alchol. Mentionez ca am capilare sparte :(. Iti multumesc mult ca iti faci timp sa ti impartasesti cunostintele, experientele!!

  • Buna Irina,
   Produsul contine o multime de iritanti, iar masajul ar trebui evitat daca ai capilare sparte. Bineinteles asta este parerea mea, tu faci cum crezi ca e mai bine.

 • multumesc foarte mult!!! am avut nevoie de parerea ta inainte de a lua o decizie. nici o alegere nu mai fac in domeniu cosmetic, al ingrijirii cosmetice fara a consulta blogul tau. esti..un cadou pt noi toate. multumesc!

 • Bine v-am gasit! Sunt noua pe blogul tau Corina si vroiam sa te felicit,faci o treaba exceptionala.O intrebare as avea in legatura cu celulita.Poate masajul limfodrenant manual ori presoterapia sa ajute in stadiul initial al celulitei(edematos).Multumesc!

 • Bună
  Ca să răspund la întrebarea ta de la finalul articolului, eu nu folosesc nici un fel de produs anticelulitic. Când eram mai tânără m-am lăsat şi eu purtată de val şi am cumpărat aşa ceva. Dar m-am lămurit repede după ce am mai studiat puţin problema, că nu o cremă sau un gel o să mă scape de celulită. Ci poate o alimentaţie corectă şi mişcare în fiecare zi. Bineînţeles şi o îngrijirea corespunzătoare a pielii.Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.