Arhiva 2011

1
Despre produsele destinate creșterii genelor
2
Odată ce începi să pui întrebări nu te mai poți opri
3
Experiența personală – Roaccutane
4
Despre Roaccutane și depresie
5
Soluții pentru acnee – Roaccutane
6
Termen de valabilitate al produselor cosmetice – codul produsului
7
Să ne parfumăm
8
Produsele minerale pentru make-up
9
Experienţa personală – Alegerea fondului de ten
10
Keratosis pilaris – afecţiune cutanată

Despre produsele destinate creșterii genelor

În ultimii ani au apărut tot mai multe produse destinate creșterii genelor și nici unul dintre ele nu a avut succes până când într-o zi când Jan Marini a lansat în SUA un produs denumit Age Intervention Eyelash care conținea un ingredient activ denumit de către compania producătoare „growth factor”. Bineînțeles că nu există în chimie un ingredient cu acest nume, dar nimeni nu a fost interesat de acest aspect deoarece după câteva săptămâni de la folosirea substanței respective genele erau mai negre, mai lungi și firul de păr mai gros. Toate femeile care au folosit acel produs au avut aceleași rezultate extraordinare. Va imaginați că nu s-au pus prea multe întrebări pentru că o „minune” în lumea cosmeticii nu se întâmplă prea des.

Până la urmă misteriosul ingredient „factor de creștere” a atras atenția FDA-ului (Food and Drug Administration). S-a aflat astfel că ingredientul care cauza creșterea genelor era de fapt un medicament pentru glaucom numit bimatoprost. Marini folosea acest medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală și încălca astfel legea. Presată de FDA, Marini a schimbat numele produsului în Age Intervention Eyelash Conditioner și a listat următorul ingredient activ: 7-(3,5-dihydroxy-2-(3-hydroxy-4-(3-(triflormethyl) phenoxy)-1-butenyl) cyclopentyl), N-ethyl,) 1R-(alpha(Z), 2beta (1E,3R), 3alpha, 5alpha).

Citește mai departe

Odată ce începi să pui întrebări nu te mai poți opri

La începutul acestui blog/proiect mi-am propus să învăț femeile să vadă dincolo de reclame și să reușească să își aleagă singure produsele potrivite tenului și afecțiunilor lor. Mi-am dorit să fac înțelese afecțiunile pielii și să prezint o serie de tratamente posibile. Am scris câteva articole și despre drumul meu spre un „ten de porțelan”. Încă mai sunt articole nescrise pe aceste teme, dar am simțit de o vreme că este timpul să scriu mai mult decât atât.

În ultimii ani din viață, mai ales după ce am reușit să îmi tratez diverse afecțiuni, am înțeles că toate bolile sunt doar efecte, iar noi tratam efecte, efecte care se tot încăpățânează să apară pentru că nimeni nu se întreabă: Care este cauza acestei probleme pe care o am?

Citește mai departe

Experiența personală – Roaccutane

Am început tratamentul cu Roaccutane în momentul în care știam tot ce se putea ști la acea dată despre cum funcționează isotretinoinul și ce reacții adverse poate avea. Tenul meu arăta acceptabil, îmi tratasem dermatita seboreică, acneea și stafilococul de pe ten, punctele negre erau ținute sub control de exfolierea zilnică și peelinguri o dată la șase luni, iar rarele pustule le tratam cu Brevoxyl. Aveam porii dilatați, câteva cicatrici și pete, pe obrazul drept o pată de melasma de mărimea unui bănuț și tenul foarte gras. Știam deja că dacă nu voi regla producția de sebum nu voi putea scăpa definitiv de puncte negre și pustule însă nu m-a preocupat acest lucru în mod deosebit decât când mi-am dat seama că oricâte produse absorbate de sebum folosesc zilnic, fondul meu de ten după 4 ore „băltește” în sebumul din porii dilatați.

Citește mai departe

Despre Roaccutane și depresie

În octombrie 2001 în Jurnal of the American Academy of Dermatology s-a publicat un articol care semnala că FDA (Food and Drug Administration) a primit rapoarte despre cazuri de stări depresive și sinucideri în rândul pacienților tratați cu Roaccutane. Între anii 1982 și 2000 s-au raportat 37 de cazuri de sinucidere din pacienții tratați cu Roaccutane, 110 de cazuri grave de depresie ce au avut nevoie de spitalizare pentru că a existat intenția de suicid și 284 de cazuri de depresie ușoară, în total 431 de pacienți. Au existat factori ce au sugerat o posibilă asociere între Roaccutane și cazurile de depresie, dar doar pentru o perioadă limitată.

Citește mai departe

Soluții pentru acnee – Roaccutane

Am încercat să sintetizez în acest articol cât mai multe informații despre medicament, dar este important și vă rog să citiți prospectul cu atenție. (prospectul în limba română a fost modificat de curând)

Isotretinoinul este o substanță derivată din vitamina A (despre alte substanțe derivate din vitamina A am scris aici). În România această substanță se comercializează sub formă de capsule moi sub numele de Roaccutane și Sotret. Singura diferență notabilă între cele două produse este producătorul, Roaccutane fiind mai popular, produs de Roche Pharma Germania, iar Sortret este produs de Ranbaxy Laboratories Limited India. Se comercializează cu diferite concentrații de isotretinoin (10mg, 20mg).

Citește mai departe

Termen de valabilitate al produselor cosmetice – codul produsului

Acest articol este o completare adusă articolului Valabilitatea produselor pentru machiaj sau cosmetice.

V-ați întrebat probabil, în cazurile în care nu ați folosit un produs, dar îl aveți achiziționat de ceva vreme, dacă încă îl puteți folosi sau a  expirat. Și pentru că sunt foarte puține produse pe piață care au termen de valabilitate specificat pe ambalaj, e aproape imposibil să știm dacă produsele mai sunt sau nu în termen de valabilitate.

Citește mai departe

Să ne parfumăm

Primul lucru pe care îl face o femeie când achiziţionează un produs cosmetic este să îl miroase. De ce? Pentru că un miros plăcut poate trimite o femeie cu gândul la lucruri plăcute.

Alegerea unui parfum este o experienţă pur senzorială, iar parfumul ales vorbeşte aproape exclusiv despre dragoste şi sex. Sper că nu sunteţi surprinse să auziţi că aproape toate produsele sunt vândute cu ajutorul reclamelor cu aluzii sexuale. Parfumul este notoriu când vine vorba de marketing bazat pe sex. În reclame apar întotdeauna tineri bronzaţi, pe jumătate dezbrăcaţi, tinere cu sex-appeal sau chiar perechi îmbrăţişate. Cele mai multe dintre noi lasă logica la o parte când sunt confruntate cu speranţa de a fi mai dorite şi asta este ceea ce vinde parfumul pentru că de fapt acest produs nu are nici o utilitate raţională şi chiar sfidează orice logică.

Citește mai departe

Produsele minerale pentru make-up

Produsele minerale pentru make-up sunt ultima „descoperire” din acest domeniu şi sunt promovate cu diverse afirmaţii care mai de care mai puţin realiste. Din punctul de vedere al producătorului acest timp de machiaj poate închide porii, hidrata sau chiar trata acneea. Nu e de mirare că a devenit foarte repede dorit de toate femeile.

Fondul de ten mineral este doar un fond de ten pudră, dacă se foloseşte în strat subţire se comportă ca o pudră, dacă se foloseşte în strat mai gros este un fond de ten. Orice pudră (fond de ten compact sau pulbere) numită minerală sau nu este compusă din MINERALE.

Citește mai departe

Experienţa personală – Alegerea fondului de ten

Pentru mine alegerea fondului de ten a fost o adevărată aventură pentru că fondurile de ten şi preţurile din Timişoara nu erau pe placul meu, nu găseam ce aş fi dorit şi preţurile unor produse sunt uneori ridicole faţă de ce este în UK.

Primul fond de ten achiziţionat a fost Revlon Colorstay pentru ten gras. O alegere potrivită tenului meu gras din acel moment, dar culoarea am testat-o pe linia maxilarului şi ajunsă acasă mi-am dat seama că de fapt fondul meu de ten este prea închis la culoare pentru că diferenţa dintre faţa mea şi decolteu este de aproape un ton. Aveţi mai jos un video care mi-a fost ulterior de folos în alegerea fondului de ten.

Citește mai departe

Keratosis pilaris – afecţiune cutanată

Keratosis pilaris (KP) este denumită în termeni populari piele de gâscă (sau de găină) şi se manifestă prin apariţia unor vezicule de dimensiuni mici sau medii şi de culoare roz sau roşie sau a unor zone rugoase care câteodată pot cauza prurit. Aceste vezicule apar în grupuri, de obicei în zona braţelor, a picioarelor şi a feselor, însă pot apărea oriunde pe corp mai puţin pe tălpi şi palme.

Keratosis pilaris este o afecţiune a foliculului pilos care se blochează datorită acumulării de keratină, acumulare care duce la inflamarea porilor. Este prezentă pe corpul a peste 40% din populaţia globului.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.