Arhiva mai 2017

1
Dermatita alergică de contact – parfum, iritanți și alergeni în produse cosmetice
2
Protecție solară vara – Produse recomandate pentru ten și corp
3
Protecție solară minerală vs protecție solară sintetică
4
Epilare definitivă cu IPL, Tria Laser și Laser Alexandrite

Dermatita alergică de contact – parfum, iritanți și alergeni în produse cosmetice

În ultimii ani am observat cu bucurie cum mulţi producători au ales să excludă din produsele cosmetice parfumul, influenţaţi de consumatori şi de numeroasele studii publicate care arată că există o incidenţă alarmantă a cazurilor de sensibilizare, iritație a pielii şi dermatită alergică de contact apărute în urma contactului cu anumite ingredietele aromate.

De multe ori dermatita alergică de contact ce apare pe piele la contactul cu ingredientele aromate (parfum) din produsele de îngrijire este diagnosticată greşit ca dermatită atopica, mai ales în cazul bebeluşilor.

Ce mă îngrijorează însă este adăugarea elementelor aromate în produse cum ar fi hârtia igienică, jucării, scutece, şerveţele umede etc, multe din ele fiind folosite pe pielea bebeluşilor.

Există cercetători care afirmă că bebeluşii şi copiii dezvoltă sensibilitate la substanţele aromate folosite de mamele lor şi nu cred că mai este nevoie să spun mămicilor cât de sensibilă este pielea bebeluşilor.

Citește mai departe

Protecție solară vara – Produse recomandate pentru ten și corp

Alegerea produselor cu protecție solară este de cele mai multe ori dificilă, mai ales daca ai nevoie de produse cu filtre minerale care au de cele mai multe ori textură greu de aplicat pe piele și aspect final albicios.

În zilele lungi de vară când petrecem mult timp în aer liber reaplicarea protecției solare o dată la 2 ore este obligatorie pentru a ne proteja. Deși atunci când petrecem o zi la birou, un produs cu SPF 30 aplicat corect protejează pielea întreaga zi, atunci când petrecem mai mult de 2-3 ore (în total) expuși luminii solare este necesar să reaplicăm SPF.

Dacă perspirăm abundent sau când înotăm este necesară protecția solară rezistentă la apă (water resistant) care rămâne pe piele și ne protejează timp de 40 de minute de la aplicare, cel puțin în teorie. Este mai bine să reaplici SPF-ul înainte de expirarea celor 40 de minute și nu uita că protecția scade treptat, nu scade brusc.

Cel mai sensibil din familia mea este copilul, el poartă la mare tricou cu UV cu guler înalt, în acest fel este protejat cel mai eficient. După 25 de minute de înot îl scot din apă, îl usuc bine, reaplic protecție solară – în acest fel la sfârșitul vacanței de vară pielea lui este foarte puțin colorată (nu există produs care să asigure protecție completă), dar nu este bronzat și nu a suferit iritații sau roșeață din cauza soarelui.

Citește mai departe

Protecție solară minerală vs protecție solară sintetică

protectie solara minerala
Ai auzit de multe ori vorbindu-se despre protecție solară minerală sau protecție solară sintetică, dar nu știi care variantă este mai potrivită pentru tine?

Cunoașterea particularităților filtrelor solare îți poate ușura alegerea, dar nu uita că protecția solară trebuie aplicată pe piele pentru a afla dacă îți este sau nu potrivit produsul respectiv.

Diferența între produsele cosmetice cu protecție solară, în afară de tipul de ten pentru care sunt formulate, este tipul de ingrediente filtru solar ce asigură protejarea pielii de radiațiile solare.

Cele mai multe produse cu SPF conțin filtre solare sintetice, fiind mai accesibile si mai ușor de integrat în formule. Există produse însă și produse cu protecție solară minerală și produse care conțin o combinație între filtre minerale și filtre sintetice.
Produsele cu protecție solară sunt disponibile în diverse texturi: lichid, cremă, emulsie, fluid, baton solid și diverse culori: albe, albastre sau diverse nuanțe neutre pentru a estompa culoarea albicioasă pe care o au uneori filtrele solare.

Citește mai departe

Epilare definitivă cu IPL, Tria Laser și Laser Alexandrite

Îndepărtarea părului de pe anumite zone ale corpului poate fi neplăcută, iar uneori metodele temporare (epilare cu ceară, aparate de epilat etc) pot irita pielea, pot cauza foliculită, pot duce la creșterea firului de păr sub piele, pot duce la apariția petelor solare, mai ales dacă nu aplici cu mare atenție protecția solară în fiecare zi din an.

Dacă ai decis să urmezi ședințe de epilare definitivă articolul de mai jos te poate ajuta să faci alegerea potrivită pentru tine. Nu uita, fiecare dintre noi este unic, iar rezultatele fiecăruia depind de mai mulți factori printre care: culoarea pielii, grosimea și culoarea firului de păr, metoda de epilare aleasă, numărul și frecvența ședințelor, schimbări hormonale în organism, etc.

Pentru nici o metodă de epilare definitivă nu există garanții cu privire la rezultate. Practic înainte să încerci poți doar să speri anumite rezultate, de aceea este bine să alegi cu atenție felul în care îți vei investi resursele pentru a încerca metodele de epilare.

În articolul despre Îndepărtarea părului facial poți citi detalii despre fiecare metodă de epilare temporară și definitivă ce poate fi aplicată oriunde pe corp. În general pentru IPL, laserul Diode și laserul Alexandrite se recomandă 10 ședințe o dată la 6 săptămâni, însă medicul tău poate decide numărul de ședințe și cât de des ar trebui să urmezi procedura în funcție de mai mulți factori.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.