Arhiva mai 2011

1
Despre albirea dinţilor
2
Soluţii pentru pete – acidul azelaic
3
Listă de produse cu protecţie solară
4
Contour, Highlighter, Blush, Bronzer
5
Neutrogena Visibly Clear Moisturizer şi Exfoliating Wash – Review
6
Experiența personală – Povestea tenului meu (III)
7
Autobronzantele – produse şi aplicare
8
Despre riduri
9
Giveaway – Protecţie solară
10
Creşterea şi căderea părului

Despre albirea dinţilor

Dinţii pătaţi inestetic sau îngălbeniţi au diverse cauze dintre care cea mai frecventă este moştenirea genetică. Alte cauze cu la fel de mare impact sunt alimentele puternic pigmentate (vinul roşu, murele, cafeaua, ciocolata, etc) şi  fumatul care nu numai că pătează dinţii, dar afectează sănătatea gingiilor.

Oricare ar fi cauza petelor de pe dinţi acestea nu pot fi corectate cu pastă de dinţi indiferent de ce afirmă producătorul, dar din fericire există destul de multe produse pe care le puteţi folosi acasă şi destul de multe proceduri ale cabinetelor stomatologice care pot ameliora aspectul neplăcut de dinţi galbeni.

Produsele pentru albirea dinţilor care funcţionează cu adevărat sunt produse care conţin carbamide peroxide (CP) sau hydrogen peroxide (HP), acesta din urmă fiind mai puternic. Ca să funcţioneze, carbamide peroxide trebuie să se transforme în hydrogen peroxide. Asta înseamnă că o soluţie 10% CP este aproximativ de trei ori mai slabă decât o soluţie 10% HP. În general este suficient să vă amintiţi raportul următor: 3% HP = 10% CP; 6% HP = 20% CP; 9% HP = 30% CP.

Citește mai departe

Soluţii pentru pete – acidul azelaic

Acidul azelaic este un derivat din grâne (grâu, secară, orz), dar deşi are origini naturale este creat din oleochimicale (chimicale derivate din uleiuri sau grăsimi). Acidul azelaic este considerat foarte eficient în tratarea diverselor probleme ale pielii  în concentraţii de 15% sau 20%. În afară de acţiunea asupra acneei şi rozaceei, acidul azelaic ajută la atenuarea zonelor hiper pigmentate, există câteva studii care susţin această afirmaţie.

Într-un tratament combinat cu alte ingrediente (vitamina C, retinol, exfolianţi, etc) acidul azelaic poate fi o opţiune de luat în considerare în încercarea de a trata melasma.

Bibliografie
Jorunal of Dermatology
Cutis
Medical Hypotheses

Listă de produse cu protecţie solară

Listele cu produse au fost șterse deoarece nu mai sunt de actualitate. Veți găsi review-uri aici: Review – produse cosmetice și aici veți găsi o mulțime de review-uri: Beautypedia. Întotdeauna verificați lista de ingrediente a produsului pe care doriți să îl achiziționați, comparativ cu cele listate în review, este posibil să apară diferențe.

Contour, Highlighter, Blush, Bronzer

Countouring este umbrirea unei zone a feţei cu ajutorul unui produs cu 2 nuanţe mai închis decât tenul;
Highlighting este iluminarea unei zone a feţei cu ajutorul unui produs cu 2 nuanţe mai deschis decât tenul;
Aplicarea Blushului este accentuarea zonei pomeţilor prin aplicarea unui produs ce poate avea diverse culori cu nuanţe în general de roz sau corai;
Bronzing este aplicarea unui produs cu scopul de a obţine aspectul de ten uşor bronzat (sun kissed), poate avea diverse culori de la auriu până la nuanţe de maro.

Citește mai departe

Neutrogena Visibly Clear Moisturizer şi Exfoliating Wash – Review

Neutrogena Visibly Clear Oil Free Moisturiser
Din punct de vedere al ambalajului acest produs este perfect, dar din păcate conţine două ingrediente foarte iritante: Menthyl Lactate şi Alcohol Denat. Derivatul de mentol este chiar în concentraţie foarte mare. Concentraţia de acid salicilic este mult prea mică pentru a exfolia.
Acest produs nu face absolut nimic din ce pretinde producătorul, dar cu siguranţă are  potenţial iritant foarte mare.

Neutrogena Visibly Clear Gentle Exfolianting Wash
Conţine particule abrazive care exfoliază mecanic însă concentraţia de acid salicilic este aproximativ 0.2%, mult prea puţin ca acest produs să exfolieze chimic.
În afară de surfactanţi acest produs conţine o cantitate foarte mare de iritanţi: hamamelis virginiana distillate, alcohol, alcohol denat. Cum de s-au gândit să îl denumească „gentlea” nu îmi dau seama.

Citește mai departe

Experiența personală – Povestea tenului meu (III)

Experiența personală – Povestea feței mele (II)

La vârsta de 22 de ani lucram în Bucureşti şi aspectul tenului meu începuse să mă preocupe. După micul succes avut asupra nodulilor şi pentru că aveam acces la anumite produse am crezut că totul va fi bine în cel mai scurt timp. Am început să folosesc produsele Vichy, nou apărute pe piaţa din România, sau cel puţin aşa ştiam eu. Am încercat diverse creme, dar cu siguranţă primele în care mi-am pus speranţe au fost cele din gama Normaderm. Rezultatele au fost dezastruoase. Gelul  de spălat pe faţă îmi lăsa pielea uscată pe moment însă în 2 ore faţă mea era plină de sebum. Tonifiantul îmi lăsa pielea uscată şi mă ustura când îl aplicăm (acum ştiu de ce). Crema nu a avut nici un efect asupra pielii mele. Bineînţeles că nu mă protejam de soare.

Veneam destul de des în Timişoara şi printr-o împrejurare pe care nu mi-o mai aduc aminte foarte clar, am ajuns să cunosc o cosmeticiană (Adriana) care mi-a inspirat foarte multă încredere. Astfel, cu puţină frică, am ajuns din nou într-un salon de cosmetică crezând că este cea mai sigură metodă de a scăpa de pustulele şi punctele negre care nu conteneau să îmi apăra pe faţă şi pe care bineînţeles că le extrăgeam singură. Aveam deja câteva cicatrici destul de evidente.

Citește mai departe

Autobronzantele – produse şi aplicare

Autobronzantele sunt singura opţiune de a bronza pielea fără să o agresaţi. Toate autobronzantele sunt bazate pe acelaşi ingredient activ şi anume dihydroxyacetone (DHA) cunoscut şi sub numele de glycerone, ingredient care colorează pielea chimic. Unele produse conţin o concentraţie mai mare de DHA şi cu cât este mai mare concentraţia cu atât pielea se va colora mai repede şi va fi mai închisă la culoare.

Felul în care arată pielea la sfârşitul procedurii de autobronzare este influenţat de aplicarea propriu zisă care poate fi dificilă. Este nevoie de multă practică pentru a ştii cât de mult produs trebuie folosit, cât de închisă la culoare arată bine pielea, ce zone trebuie să lăsaţi mai deschise la culoare, ce zone să evitaţi (ex: palmele şi axila), de unde să începeţi şi unde să terminaţi cu aplicarea produsului. Toate aceste întrebări îşi găsesc răspunsul în preferinţele fiecăreia şi depind de tehnica de aplicare.

Citește mai departe

Despre riduri

În mintea consumatorilor de cosmetice există o legătură puternică între pielea uscată şi riduri. În realitate însă pielea uscată şi ridurile sunt două lucruri care nu au legătură unul cu celălalt. Ştiu că această afirmaţie poate fi greu de crezut pentru că toate reclamele vorbesc despre diminuarea ridurilor pielii uscate, dar dacă trataţi pielea conform cu acest mit şi aplicaţi doar emolienţi pentru a îmbunătăţii aspectul ridurilor nu veţi avea nici un rezultat notabil.

Există foarte multe studii care arată clar că ridurile şi pielea uscată nu sunt legate din punct de vedere cauza – efect. La fel de multe studii au arătat că pielea uscată este de cele mai multe ori rezultatul agresării pielii cu diverse metode sau produse care sunt de fapt cauza producerii ridurilor. Cu alte cuvinte pielea uscată este în primul rând un simptom al altor factori care cauzează ridurile.

Dacă pielea uscată nu cauzează ridurile atunci ce le cauzează? Ridurile sunt linii permanente care se accentuează din cauze externe (soarele şi poluarea) şi cauze interne (genetică, mişcările musculare, scăderea nivelului de estrogen şi diminuarea grăsimilor din zona respectivă). Niciunde în afară de reclame nu se vorbeşte despre pielea uscată ca şi cauză a ridurilor.

Citește mai departe

Giveaway – Protecţie solară


Acest giveaway s-a incheiat, multumesc pentru participare. Câştigătoare a fost Moony, comentariul 16.

Pentru că trebuie să ne protejăm de soare întreg corpul nu doar faţa, aş dori să ofer un produs cu factor de protecţie 50, Nivea Baby, care poate fi aplicat oriunde pe corp inclusiv pe pielea copiilor peste 6 luni şi chiar pe faţă, produs pe care eu îl recomand şi despre care am vorbit aici. De asemenea doresc să ofer un produs cu SPF 30 pentru buze.

Condiţiile participării la acest giveaway sunt:
1. Să lăsaţi un comentariu în care să specificaţi adresa cu care sunteţi abonată la articole noi. Vă rog să nu scrieţi toată adresa de email, ci doar nume@.
2. Opţional: Să lăsaţi un comentariu în care să spuneţi de ce credeţi că un produs pentru corp nu ar trebui aplicat pe faţă.
3. Opţional: Să daţi like paginii de Facebook a blogului, în partea dreaptă pe sidebar puteţi face asta.

Giveaway-ul este valabil de duminică 22.05 până duminică 29.05, ora 21:00. Câştigătoarea va fi anunţată duminică 29.05.

Notă: Fotografia şi produsele îmi aparţin şi nu fac scopul nici unei campanii publicitare.

Creşterea şi căderea părului

Cum creşte părul

Depinzând de persoană, pielea corpului este acoperită de aproximativ 5 milioane de foliculi piloși. Dintre aceștia doar 100 000-150 000 de fire cresc pe scalp. Spre surprinderea tuturor, persoanele blonde au de obicei mai mult păr pe scalp decât cele roşcate sau brunete. Toţi cei 5 milioane de foliculi se dezvoltă înainte să ne naştem. Din punct de vedere biologic este imposibil să apara foliculi piloşi după ce ne-am născut – toate firele pe care le veţi avea în viaţă sunt deja acolo când v-aţi născut.

În foliculul pilos, sub piele, firul are un ciclu de viaţă propriu. În orice moment, fiecare fir de păr de pe corp se află în una dintre cele 3 cicluri de viaţă: creştere, stagnare sau cădere.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.