Arhiva 26 mai 2011

1
Experiența personală – Povestea tenului meu (III)
2
Autobronzantele – produse şi aplicare

Experiența personală – Povestea tenului meu (III)

Experiența personală – Povestea feței mele (II)

La vârsta de 22 de ani lucram în Bucureşti şi aspectul tenului meu începuse să mă preocupe. După micul succes avut asupra nodulilor şi pentru că aveam acces la anumite produse am crezut că totul va fi bine în cel mai scurt timp. Am început să folosesc produsele Vichy, nou apărute pe piaţa din România, sau cel puţin aşa ştiam eu. Am încercat diverse creme, dar cu siguranţă primele în care mi-am pus speranţe au fost cele din gama Normaderm. Rezultatele au fost dezastruoase. Gelul  de spălat pe faţă îmi lăsa pielea uscată pe moment însă în 2 ore faţă mea era plină de sebum. Tonifiantul îmi lăsa pielea uscată şi mă ustura când îl aplicăm (acum ştiu de ce). Crema nu a avut nici un efect asupra pielii mele. Bineînţeles că nu mă protejam de soare.

Veneam destul de des în Timişoara şi printr-o împrejurare pe care nu mi-o mai aduc aminte foarte clar, am ajuns să cunosc o cosmeticiană (Adriana) care mi-a inspirat foarte multă încredere. Astfel, cu puţină frică, am ajuns din nou într-un salon de cosmetică crezând că este cea mai sigură metodă de a scăpa de pustulele şi punctele negre care nu conteneau să îmi apăra pe faţă şi pe care bineînţeles că le extrăgeam singură. Aveam deja câteva cicatrici destul de evidente.

Citește mai departe

Autobronzantele – produse şi aplicare

Autobronzantele sunt singura opţiune de a bronza pielea fără să o agresaţi. Toate autobronzantele sunt bazate pe acelaşi ingredient activ şi anume dihydroxyacetone (DHA) cunoscut şi sub numele de glycerone, ingredient care colorează pielea chimic. Unele produse conţin o concentraţie mai mare de DHA şi cu cât este mai mare concentraţia cu atât pielea se va colora mai repede şi va fi mai închisă la culoare.

Felul în care arată pielea la sfârşitul procedurii de autobronzare este influenţat de aplicarea propriu zisă care poate fi dificilă. Este nevoie de multă practică pentru a ştii cât de mult produs trebuie folosit, cât de închisă la culoare arată bine pielea, ce zone trebuie să lăsaţi mai deschise la culoare, ce zone să evitaţi (ex: palmele şi axila), de unde să începeţi şi unde să terminaţi cu aplicarea produsului. Toate aceste întrebări îşi găsesc răspunsul în preferinţele fiecăreia şi depind de tehnica de aplicare.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.