Blogul Pasagerei – Review

mandala melcÎn săptămâna 5-11 mai s-au întâmplat o mulțime de evenimente minunate în viața mea, evenimente care vor culmina cu schimbarea blogului. De la design până la articole viitoare, totul va fi nou și diferit de lucrurile cu care v-am obișnuit până acum.

Înainte de a închide un capitol mare din viața mea, înainte de a spune ‘La revedere’ designului și stilului acestui blog, aș vrea să vă povestesc câte ceva despre pasagera.ro și să vă rog și pe voi să împărtășiți experiența avută cu acest blog.

Cum am început să scriu?

În luna februarie 2011 aveam deja un bagaj de informații bine pus la punct, despre îngrijirea tenului. Căutările mele în legătură cu îngrijirea pielii au început atunci când am hotărât că e timpul să pun capăt problemelor pe care le aveam cu tenul, iar în acel moment Universul mi-a oferit toate instrumentele necesare, de la jurnale medicale până la produsele potrivite și necesare.

Blogul a pornit de la un articol scris de Camelia despre câteva produse achiziționate de pe ebay. I-am scris un email Cameliei și i-am spus părerea mea despre ingredientele produselor respective. De la acel mail am schimbat câteva mail-uri ce au culminat cu cele două (și singurele articole) scrise pe blogul Cameliei.

Articolele sunt acestea:
GUEST POST BY CORINA: HIPOALERGENIC – MIT SAU REALITATE?
GUEST POST BY CORINA: PRODUSE DERMATOCOSMETICE, NONCOMEDOGENICE ȘI TESTATE DERMATOLOGIC?

După reacțiile generate de cele două articole (dacă aveți răbdare să citiți comentariile) Camelia a hotărât să nu mai publice articolele mele și îi mulțumesc pentru că hotărârea ei m-a împins să încep să scriu pe blogul meu.

Cred că cel mai greu mi-a fost să aleg numele blogului și probabil multe dintre voi v-ați întrebat de unde vine ‘pasageră’ și ce legătură are cu industria cosmetică? Uitându-mă înapoi îmi dau seama că și acest nume a fost trimis de Univers, pregătind într-un fel chiar acest pas pe care urmează să îl facem împreună, în acest spațiu pe care îl numim blogul Pasagerei.

În 2011 Pasagera era numele cu care semnam poeziile și proza pe care o scriam pe internet și în acel moment nu am găsit altul mai potrivit pentru a semna articolele pe blog. Așa s-a născut pasagera.worpress.com care a avut o viață destul de scurtă pentru că în drumul meu am întâlnit-o pe Dojo, cea care m-a ajutat să cumpăr domeniul pasagera.ro și care l-a hostat o perioadă. Tot ea a fost cea care a hotărât că numele blogului va fi ‘Sfaturi cosmetice’, iar draga mea prietenă Tatiana (cunoscută prin intermediul blogului) a caracterizat blogul ca un colț de industrie cosmetică, fără perdea de marketing, iar eu am ales ca logo cuvintele ei.

Practic eu nu am făcut nimic, doar mi-am dorit să scriu, restul a venit de la sine, la momentul potrivit. La fel și cu articolele: mi-am dorit să transmit informația pe care o am cui are nevoie de ea, m-am pus în fața calculatorului și am lăsat lucrurile să se întâmple așa cum este cel mai bine. Așa s-a născut pasagera.ro, blog care astăzi conține mai mult de 330 de articole și aproape 20.000 de comentarii.

De ce am început să scriu?

Am început să scriu pe blog pentru a oferi o alternativă la informațiile prezente în acel moment pe internet, în limba română, despre îngrijirea pielii. Am scris și scriu din dorința de a ajuta persoanele care ajung pe blog să înțeleagă ce înseamnă pielea și cum se îngrijește corect. Subiectul este complex și nu se rezumă doar la parte fizică și palpabilă, abordată până acum pe blog, iar acest aspect l-am descoperit pe parcursul căutărilor personale, nu l-am conștientizat de la începutul blogului.

Tot ce am scris pe acest blog reprezintă adevărul meu, propunerea mea de abordare a problemei. Pentru că suntem diferiți, fiecare dintre cititoare va înțelege și interpreta acest ‘adevăr’ în funcție de convingerile și credințele pe care le are în acel moment și fiecare va experimenta lucruri diferite urmând sfaturile prezentate pe blog.

În cei trei ani am învățat alături de voi extrem de mult, am învățat din întrebările voastre în primul rând, dar am învățat și să fiu tolerantă, diplomata și deschisă. În continuare scriu pentru că încă mai am de învățat.

Ce înseamnă pasagera.ro în blogosfera din România?

Practic pasagera.ro ‘nu există’ în blogosfera de beauty, nici nu știu în ce categorie s-ar putea încadra blogul, însă cu siguranță nu este încadrat în categoria bloguri de beauty, nu pentru că nu aș vrea eu. În topurile blogurilor pasagera.ro nu apare niciodată deși are în acest moment un trafic de peste 80.000 de vizitatori unici lunar.

Influența articolelor asupra blogosferei există și mă bucur că multe bloggerite și chiar reviste adoptă anumite idei promovate pe pasagera.ro pentru că în acest fel consumatorii devin mai informați când vine vorba despre alegerea produselor și îngrijirea pielii. Ca urmare a acestui blog am fost invitată la emisiuni TV și am scris articole în reviste de profil. Am spus în repetate rânduri că eu nu inventez lucrurile pe care le scriu și nici nu le descopăr, doar le aduc în atenția cititorilor din România.

De ce nu sunt reclame pe blog?

Chiar de la începutul blogului am hotărât să nu afișez reclame, pentru a păstra blogul doar cu informația pe care o consider necesară. Ulterior, când am fost contactată de diverse companii, am hotărât să nu scriu articole plătite. Părerile exprimate pe acest blog sunt personale, reflectă experiența mea cu anumite produse sau analiza chimică făcută în urma informațiilor pe care le dețin despre ingredientele cosmetice. Nu este nici un secret că produsele care mi se potrivesc și pe care le recomand cel mai des datorită formulelor fără iritanți și cu ingrediente benefice dovedite sunt Paula’s Choice. Știți însă că nu există cel mai bun brand sau cel mai bun produs ci doar cel mai potrivit produs pentru fiecare dintre noi.

Cum procedez cu comentariile?

Practic 99% dintre comentariile scrise de voi pe acest blog conțin cel puțin o întrebare. Aprob comentariile voastre doar atunci când răspund la întrebare. Acest aspect e pozitiv pentru că dacă aș aproba comentariul imediat ce ar fi scris nu aș mai ști la care am răspuns și la care nu; este și negativ pentru că niciodată nu reușesc să răspund la toate comentariile (de exemplu, în acest moment sunt 379 de comentarii de aprobat și răspuns la ele).

Cele mai consumatoare de timp sunt comentariile în care sunt întrebată despre produse cosmetice, de aceea am rugat cititoarele să folosească dicționarul de ingrediente pentru a-și face o idee despre produse și pună întrebări eventual despre ingredientele care nu sunt în dicționar.

De multe ori această rugăminte a fost ignorată, poate pentru că nu a ajuns la persoana care a comentat, iar acele comentarii sunt încă în pending, mă străduiesc să răspund la ele. În următoarea perioadă voi răspunde la toate comentariile la care pot răspunde, iar restul vor fi aprobate fără răspuns. Îmi cer iertare pentru timpul meu limitat și vă rog din nou să citiți articole pe blog înainte de a pune o întrebare pentru că 50% din întrebările primite au deja răspuns pe blog.

De ce ‘La revedere’?
Toate întâmplările din viața mea, toate trăirile și emoțiile mele m-au pregătit pentru momentul ACUM și mă pregătesc în fiecare clipă pentru ACUM. Iar acum pot să spun fără să îmi fie teamă de reacțiile celor care ajung pe acest blog, că îngrijirea pielii nu înseamnă doar ce ați citit până în acest moment pe blog: curățare, protecție solară, hidratare, etc. Nu putem trata pielea, cel mai mare organ al nostru, ca fiind altfel decât parte din întregul pe care îl numim OM. Iar omul este un tot unitar format din corp, suflet și minte, animat de o energie căreia îi spunem cu atâta ușurință VIAȚĂ. Singurul lucru care ne menține în echilibru, care ne poartă pașii spre noi aventuri, care este de fapt starea noastră naturală este IUBIREA. Iar iubirea începe cu iubirea de sine, aprecierea, respectarea și încrederea.

Toate aceste lucruri au o influență asupra pielii (și asupra corpului în general) mai mare decât putem noi crede. Toate aceste lucruri le-am învățat ‘pe pielea mea’, la început prin negare, apoi cu teama de a greși, iar mai apoi cu acceptare și încredere.

Cred în Unul Dumnezeu care face parte din mine și din tot ce mă înconjoară, vizibil sau invizibil. Cred că fiecare dintre noi este exprimarea lui Dumnezeu și este creator, conștient sau (de cele mai multe ori) inconștient.

Ce urmează mai departe?

Nu sunt lider spiritual și nici nu am intenția de a trimite cititoarele la vreo biserică. Cred cu tărie că pot fi un deschizător de drumuri. Cred că pot vorbi despre un drum pe care sufletul fiecăreia dintre noi îl cunoaște foarte bine și pe care fiecare dintre noi, conștient sau nu, îl alege în fiecare moment. Poziția noastră față de viața de zi cu zi, față de fiecare eveniment sau întâmplare prin care trece, față de ce anume se întâmplă cu noi, față de cum ne percem în relație cu noi și în relație cu tot ce ne înconjoară, ține de alegerile pe care le facem.

Alegem să fim nefericiți din cauza aspectului nostru exterior? Cu siguranță această nemulțumire va fi ce vom primi pentru că Universul are o singură misiune: împlinirea tuturor dorințelor noastre. Iar dacă eu mă trezesc în fiecare dimineață nemulțumit, stresat și dornic să ascund aspectul tenului meu, cum ar putea Universul să îmi dea un ten perfect când Universul primește informația negativă de la mine? Gândurile noastre sunt cele care aleg pentru noi de cele mai multe ori, grijile și frustrările noastre în legătură cu felul în care ne judecă oamenii după aspectul nostru exterior (care vin din simpla judecată pe care o aplicăm noi oamenilor), credințele și convingerile noastre acumulate pe parcursul vieții, influențate de multe ori de societate, toate se impun atunci când vine vorba de a alege. De aceea, de cele mai multe ori alegerile sunt inconștiente, chiar și atunci când aparent noi dorim altceva.

Suntem simpli pasageri aici, viață noastră actuală e doar o picătură în oceanul sufletului nostru și ne lăsăm angrenați în iluziile materiale, de cele mai multe ori. Aduceți-vă aminte ce sunteți, aduceți-vă aminte că sunteți parte din Dumnezeu, sunteți Dumnezeu exprimat, sunteți Dumnezeu creator, sunteți IUBIRE! Iar o dată ce v-ați adus aminte nu mai dați drumul încrederii și credinței în voi. Lăsați deoparte grijile, fiți observatori pasivi ai gândurilor negative, nu dați voie emoțiilor negative să vă stea în calea de a exprima Dumnezeul din voi și orice problemă aveți cereți ajutor pentru că Universul este AICI și ACUM, așteaptă o nouă alegere, o nouă dorință. Iar Universul nu impune nimic niciodată, fiind și el parte din Dumnezeu, Universul doar răspunde informațiilor primite.

Alegeți! Alegeți să schimbați! Alegeți să schimbați drumul!

Schimbarea nu se va întâmpla peste noapte și veți fi încercați de mintea voastă în fel și chip, dar într-o zi drumul vostru va fi clar, iar greutățile vor deveni doar experiențe, singurii creatori ai drumului veți fi voi, iar Iubirea vă va fi companion, alături de Dumnezeul pe care nu îl veți mai pune în exterior ci îl veți păstra acolo unde îi este locul.

Eu nu sunt perfectă și nici nu caut perfecțiune. Eu mă iubesc așa cum sunt și sunt așa cum aleg să fiu, în fiecare clipă. Indiferent că eu aleg să îl păstrez pe Dumnezeu în interior sau să il consider o entitate exterioară, indiferent că eu aleg Iubirea sau desnădejdea, Dumnezeu este tot în interior, iar singura stare pe care o pot avea este Iubirea, chiar daca mintea mea mă minte și mă adâncește în iluzii. Și de fiecare dată Universul îmi aduce aminte ce sunt, îmi aduce aminte că sunt Creator, că nu există coincidențe, doar alegeri și experiențe potrivite pentru a crește.

La final de review

Vă mulțumesc că existați pentru că alături de voi am crescut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare cuvânt scris și spus, pentru fiecare moment din acest spațiu virtual și pentru că există persoane care citesc acest blog, care îmi dau imboldul de a scrie mai departe.

Scriu pe acest blog cu bucurie, pentru că încă mai am de învățat și cu cât scriu mai mult cu atât îmi dau seama cât de puțin cunosc și cât de mult am de învățat în continuare. De la ultimul seminar în București în care am încercat să transmit puțin din ideea de suflet și iubire am simțit că asta am eu de făcut acum: să scriu despre cum putem schimba problemele pielii noastre folosindu-ne și de uneltele pe care le-am uitat undeva în copilărie, unelte care sunt cele mai importante de fapt. Probabil la început îmi va fi mai greu, dar Dumnezeu este aici cu mine, la fiecare cuvânt scris și va avea el grijă să scriu doar ce îmi este și vă este de folos. Pentru că fiecare cuvânt care l-am spus la București mi l-am spus mie și apoi vouă și în afară de emoția care m-a copleșit am simțit o energie minunată, binefăcătoare, care a umplut sala și care m-a ajutat să las mintea deoparte și să dau voie sufletului meu să vorbească pentru că EL ȘTIE.

Deși suntem atât de diferiți, nu suntem separați. Împreună suntem UNUL, iar separat trăim experiențe și emoții cu ajutorul cărora putem găsi în noi răspunsul la problemele din fiecare zi.

La sfârșitul acestui articol în care am încercat să ‘fac un review’ blogului, vă rog pe voi, dacă doriți, să povestiți experiența voastră cu blogul, iar dacă aveți întrebări despre blog vă răspund cu drag.

Vă spun din nou ‘La Revedere’ și ‘Bun Venit!’

38 comentarii

Scrie un comentariu
 • Corina, fara doar si poate „Pasagera” e deja un brand in beauty blogosfera romaneasca, indiferent de ce zic topurile pe care cine naiba le baga in seama. Chiar ieri vorbeam cu o colega despre ingrijirea pielii si eram surprinsa de cate chestii stie, dupa care mi-a spus ceva despre Differin Gel. Si m-am gandit instant „O citeste pe Pasagera, as putea sa jur!”, ceea ce mi-a si fost confirmat ulterior. Deja imi dau seama din ce produse foloseste lumea daca ti-a citit blogul sau nu hahaha.
  Mie imi pare rau ca renunti la stilul acesta de blogging, nu mi-e clar ce o sa scrii de acum incolo, dar intuiesc cumva ca nu o sa fie stilul meu, eu abonata la The Skeptics’ Guide to the Universe si ASUR. Iti respect totusi hotararea si iti doresc mult succes in ce ti-ai propus, eu chiar am invatat multe de la tine.

  • Draga Silvia,
   Sincer nici mie nu mi-e clar ce o sa scriu de acum incolo pentru ca voi lasa Universul sa scrie 🙂 Dar cu siguranta partea de industrie cosmetica va fi abordata la fel pentru ca jurnalele sunt jurnale scrise pe baza unor cercetari, iar review-urile de produse vor fi la fel ca pana acum. Ce vreau sa accentuez este folosirea altor ‘unelte’ ca o completare a unei ingrijiri corecte.
   Chiar si intuitia pe care ti-o folosesti este tot o astfel de unealta 🙂 Iti doresc si eu mult succes si sa ne citim cu drag mai departe, atat cat poate fiecare dintre noi citi.

 • Draga Corina, felicitari pentru acest articol, pentru curajul care l-ai avut cand ai inceput sa scrii acest blog, pentru parerea care ne-ai facut-o despre cosmetice si pentru viata minunata care ti-ai creat-o. Uneori ma intreb cum iti organizezi timpul cu atatea activitati zilnice.
  Acest blog a deschis ochii multor fete si cred ca de ACUM inainte va deschide ochii multora. Pe mine personal m-ai ajutat foarte mult sa inteleg ce inseamna ingrijirea pielii (chiar daca inca n-am ajuns la rezultatele asteptate). Urmaream foarte multe bloguri de beauty si zilnic citeam articole cu produce noi testate de fete, commenturi pozitive, dar nimic despre ingredient si asteptarile/rezultatele reale ale produsului. Imi facusem provizii cu tot felul de produse cosmetice si de machiaj pe care nici n-am apucat sa le folosesc. Toate iti furau privirea, marketingul, culorile si descrierile produselor. Am inteles ce inseamna produse de calitate si valoarea lor. Te-am urmarit inca de la inceputul blogului, am aruncat toate “porcariile” (pe care am dat multi bani) si mi-am creat o rutina simpla si eficinta. Am prietene care vin in vizita la mine si se mira ce putine produse am in baie. M-ai invatat sa ma rezum la strictul necer.
  Ma bucur cat ti-ai gasit “scopul” in viata 🙂 si ma bucur ca vei aborda si partea spirituala a lucrurilor. Sunt intru totul de accord cu parerea ta despre noi si Dumnezeu si abia astept articolele viitoare.
  Bine ai revenit!

 • Draga mea Corina, bine te-am gasit si regasit! 😀
  Am citit articolul pe nerasuflate, iar la sfarsit singurul lucru de care mi-a parut rau a fost ca nu am putut participa la ultimul seminar de la Bucuresti. Dar nu-i nimic, astept cu nerabdare urmatoarele tale articole.
  Cum mi-a schimbat mie blogul asta viata? Ar trebui sa scriu pagini intregi…:)) Am invatat muuult, enorm de mult… Am inceput sa imi cunosc mai intai pielea (pt ca de aici a pornit descoperirea) si apoi m-am cunoscut mai bine si pe mine, ca om. Cred cu adevarat ca nu ai cum sa realizezi cat de mult m-ai ajutat, insa sunt convinsa ca binele facut se va intoarce la tine, iti doresc asta din tot sufletul!
  In prezent bineinteles ca citesc fiecare articol pe care il scrii, inclusiv comentariile aferente…vad ca inca sunt persoane care te intreaba ce parere ai despre anumite produse, chiar daca poate intre primele 3 ingrediente se afla alcool denat., sau persoane care spun ca isi spala tenul cu sapun, sau care te intreaba ce crema recomanzi la solar s.a.m.d si imi vine de fiecare data sa le recomand tuturor sa citeasca!!! Sa ia blogul asta din scoarta in scoarta si sa ajunga sa cunoasca si sa se cunoasca. Stiu, e multa informatie, sunt lucruri greu de asimilat la inceput, insa dupa ce totul se clarifica avem vindecarea la indemana. Si nu numai.
  Iti multumesc din nou, te imbratisez cu drag si iti doresc sa fii sanatoasa, pt a putea duce la indeplinire ce simti ca trebuie sa faci! 🙂

  • Draga Oana,
   Iti multumesc si eu si te astept la Bucuresti la urmatoarele seminarii care voi contine informatii din ambele planuri: vizibil si invizibil. Eu mi-am vindecat pielea cu ajutorul industriei cosmetice, dar am obtinut tenul pe care mi l-am dorit cu ajutorul schimbarilor la nivel personal. De aceea imi doresc sa prezint aceasta varianta, pentru ca in acest moment nu vad cum altcumva as mai putea merge mai departe in viata mea.

 • Draga Corina,
  Astept cu drag sa citesc ce vei scrie in continuare! Ma bucur ca vrei sa impqrtasesti o alta latura a ta, mult mai profunda si cred ca fiecare dintre noi are nevoie la un moment dat sa-si acorde macar cateva clipe de reflectie in care sa lase deoparte tot ce e negativ in viata lui si sa se lase inundat de iubire pentru sine, viata si tot ceea ce ne inconjoara. Te-am descoperit din greseala, la inceput nu mi-a placut site-ul tau pentru ca imi zguduia din temelii toate „credintele” existente la acel moment. Dar uite ca incet incet am citit tot ce ai scris, ti-am urmat sfaturile si asta a insemnat o schimbare majora in aspectul tenului meu si a increderii pe care mi-am recapatat-o in mine. Iti multumesc pentru asta si imi spun „la revedere” si „bun venit”! Te voi citi cu drag!

 • Pasagera. ro a fost ca o binecuvantare pt mine. Dupa lungi tratamente, cautari si incercari sa combat acneea ce ma macina de cca 10 ani, am decoperit-o pe Corina. Am stat 2-3 zile pe blog citind aprox toate articolele, dupa care mi-am facut curaj si i-am trimis mesaj pe Fb in care i-am spus cu ce problema ma confrunt, i-am scris o schema de tratament care am crezut eu ca mi s-ar potrivi, urmand sfaturile de pe blog, cateva poze atasate ca sa-si dea seama cat mai bine. Mi-a raspuns prompt si la obiect. Am inceput schema cu produsele PC si dupa 2 luni fata mea era perfecta. Nu am cuvinte sa-i multumesc si as vrea sa simta ceea ce simt eu cand ma uit in oglinda, multumirea si bucuria. Cu toate ca am mai schimbat cate ceva in rutina zilnica si am inlocuit unele produse PC cu altele, tot sub indrumarea Pasagerei, ptr ca nu mi se potriveau, acum stiu foarte clar care sunt pasii ptr un ten frumos fara acnee. Metaforic vorbind, Pasagera. ro m-a scapat de acnee. Iti multumesc Corina!

  • Ioana,
   De fapt tu ai facut totul pentru a obtine tenul pe care ti-l doresti. Cautarile tale te-au adus pe acest blog de unde ai obtinut informatiile necesare.
   Multa sanatate!

 • Corina, cand am citit titlul acestui articol, m-am gandit insantaneu la o schimbare si totodata a venit si o teama neasteptata: daca se decide Corina sa inchida blogul!? apoi cititind mai departe, mi-am dat seama ca de fapt acest ‘sfarsit’ este de fapt un nou inceput! Motiv pentru care ma bucur pentru tine si iti doresc mult success in ceea ce iti propui in continuare cu site-ul si nu numai!

  Nu ma pricep la cuvinte, dar simt ca prin articolele tale scrise in toti acesti ani ai ajutat enorm de multe persoane cu diferite probleme ale pielii si daca, poate unele nu si le-au rezolvat in totalitate inca, cel putin au inteles mai bine cauza problemei si conduita pe care ar trebui sa o adopte in speranta de a gasi solutia acestora definitiv.

  La randu-mi, am aflat si invatat o multime de lucruri rasfoindu-ti articolele de-a lungul timpului, motiv pentru care si eu iti multumesc din suflet pentru toate informatiile selectate si postate aici, ca si pentru opinia sincera si obiectiva vis-a-vis de diverse produse sau probleme care tin de ingrijirea tenului.

  Totusi, adesea cand apare o problema sau confund anumite aspecte, pentru verificare fie revin pe blogul tau sa mai citesc o data articolele respective, fie intru pe site-ul PC incercand sa razbat prin multimea de articole si informatii in egala masura de valoroase.
  De aceea, te rog mult sa lasi toate articolele scrise pe acest blog disponibile celor care vor sa le reciteasca sau sa le rasfoiasca sau daca se poate, sa le integrezi intr-o arhiva (nu stiu daca folosesc termenul corect) care poate fi accesata de pe noul tau site. Ce spui? este posibil?

  Pe de alta parte, ma bucur ca ai luat decizia sa modifici aspectul blogului si asta pentru ca mie una mi-a fost putin greu initial sa imi dau seama unde se gasesc anumite articole, in ce categorii, de aceea uneori ti-am lasat intrebari la articole la care nu trebuia,insa tu ai fost draguta mereu si mi-ai raspuns de fiecare data nelamuririlor sau curiozitatilor mele. Multumesc inca o data!
  Aceasta ar fi singura observatie referitoare la aspectul blogului, in rest continutul este de cea mai buna calitate.

  Multumim Corina pentru tot!
  Mult,mult succes cu noul proiect! Astept cu nerabdare sa ne povestesti despre el!!!

  • Draga mea Diana,
   Nu voi sterge articolele de pe blog si nici nu voi rescrie informatia prezenta. Voi continua doar, intr-o alta nota si voi organiza articolele in categorii mai simplu de accesat, sper. Iti multumesc pentru comentariile si aprecierile tale. Multa sanatate!

 • Ma bucur foarte mult ca ai creat acest blog, ma bucur de toate informatiile care le cuprinde. Mi-a deschis ochii despre ce inseamna industrie cosmetica, ingrijire corecta si asa mai departe. Sunt atat de multe informatii si ma bucur ca ai ales sa le publici!
  Si nu in ultimul rand, ma bucur ca ne-am intalnit in Londra acum cativa ani (wow!) .
  Acum astept cu nerabdare sa vad ce vei publica in continuare!

 • buna Corina,
  am ajuns pe site-ul tau din click in click, de la blogul une fete de mult uitat…am citit avida tot ce era din urma cateva zile la rand si de-a lungul timpului am revenit cand am vrut sa-mi reimprospatez informatiile sau citind vreun review la oarecare produs–am avut incredere tocmai datorita faptului ca nu erau publicitate mascata;

  informatiile sunt mina de aur, mi-au deschis multe orizonturi si vad altfel chimia 🙂 (ingredientele cosmetice)
  poate nu am fost in totalitate de acord cu tine, dar iti multumesc pentru multe si iti urez Succes pentru viitorul blogului, pare foarte interesant

 • Oh, Corina, câtă vreme a trecut. Am şi uitat de motto 🙂 Ce frumos a fost să te descopăr din pură întâmplare pe internet şi câte lucruri am învăţat de la tine, dincolo de cosmetică! Vara asta sunt destul de liberă (Alexei e la bunici), poate avem timp să ne mai povestim lucruri 🙂

  • Draga mea Tatiana creatoare de moto 🙂 Va trebui sa renunt la el acum pentru ca simt ca nu mai reprezinta neaparat ce voi incerca sa transmit in continuare.
   Am urmarit ‘din umbra’ nelinistea ta in legatura cu evenimentul care ti-a schimbat viata si as vrea sa iti spun un singur lucru. Cand ma gandesc la bunica mea imi dau lacrimile la fel ca si tie. Dar cand am reusit sa o simt langa mine am inteles un lucru foarte important: ea ar vrea ca eu sa zambesc cand ma gandesc la ea.
   Sigur, abia astept sa ne vedem, poate ne auzim pe weekend, cu voia lui Dumnezeu si a buletinului meteo 🙂

 • Buna, Corina!
  Noi, tocmai ce ne-am auzit ieri, la tel!
  Iti multumesc foarte mult pentru toate informatiile pe care ni le pui la dispozitie!!!
  Am aflat, invatat, descoperit, lucruri importante, care ne sunt de mare ajutor (tocmai de aceea, recomand tuturor sa citeasca blogul tau).
  Te puuup, multa bafta in tot ceea ce ti-ai propus sa faci mai departe!!!

 • Corina, am citit pe nerasuflate (desi m-am intors de cateva ori sa recitesc anumite pasaje) si mi-a placut mult ce am citit. Si eu sunt intr-o calatorie de descoperire a propriului sine, si a lui Dumnezeu deopotriva. Ai ajuns la inimile si sufletele multora dintre noi.
  Si eu sunt una dintre persoanele carora descoperirea si citirea blogului tau le-a schimbat viata. E o buna cale de a-ti multumi din inima pentru tot ce imparti cu noi, pentru timpul si rabdarea de a scrie articole si a raspunde la comentarii, si dupa cum spunea cineva mai sus fie ca binele sa ti se intoarca insutit,inmiit inapoi.
  Astept sa te citesc cu nerabdare in viitor. Si sunt convinsa ca ai dreptate, ESTI deja o deschizatoare de drumuri. Multa sanatate iti doresc ca sa iti poti infaptui tot ce ti-ai propus!

  • Mi-am dat seama ca am uitat sa scriu ce am invatat eu citind blogul tau:
   -sa folosesc crema cu spf in fiecare zi a anului
   -sa nu cumpar/folosesc creme ambalate la borcan
   -sa nu cumpar/folosesc nimic ce contine iritanti(alcool, mentol, etc)-e incredibil cat de multe produse pt.copii contin alcool pe primele locuri in licta de ingrediente 🙁
   -sa nu cumpar creme pt.ochi, cele pt.ten sunt perfecte
   -sa folosesc exfolianti chimici
   -sa fiu blanda cu tenul meu
   -sa folosesc doar apa calduta pe ten(nu fierbinte, nu rece)
   -sa nu mai miros cremele 🙂 si asta sa fie un factor de decizie in cumpararea lor
   -sa CITESC IGREDIENTELE inainte a de cumpara orice(o faceam la alimente, dar nu la cosmetice)
   -si multe altele pe care nu mi le mai amintesc momentan.
   Toate acestea nu le stiam inainte de a citi blogul tau. Multumesc.

 • Draga mea,

  Imi permit sa iti scriu asa pentru ca imi esti extrem de draga prin ceea ce ai facut prin blogul tau, dar si personal pentru mine. M-ai ajutat in mai multe moduri decat am crezut in urma cu 3 ani, cand te-am descoperit (pe blogul Cameliei, si uite ca nu mai tineam minte treaba asta). Si astept cu nerabdare sa vad ce urmeaza.
  Acceptarea de sine e ceva cu care ma lupt si eu si cred ca orice sfat este binevenit si orice lectie importanta. Tare mi-as dori sa fiu la fel de silitoare si la capitolul asta, cum am fost si la cel despre ingrijirea pielii.
  Recitesc cu drag informatiile scrise de tine si caut mereu articolele vechi cand am confuzii sau nu pot lua o decizie bazata doar pe ce imi amintesc. Inteleg in mare parte de ce primesti intrebari legate de formulele chimice, pentru ca eu fac parte dintre aceia care buchisesc dictionarul de ingrediente si, cel mult, pot spune daca un produs contine iritanti, insa nu pot aprecia cat de bine formulat este pentru ca doar cunoasterea ingredientului nu duce la intelegerea formulei chimice. Aici, tot tu esti de baza! 😀
  Iti doresc mult succes in continuare in tot ceea ce intreprinzi – pentru ca asta, de obicei, se traduce intr-un mod egoist, prin ceva bun pentru noi.
  P.S.: Iti scriu tot aici, desi nu e subiectul, ca-ti multumesc pentru sugestie si ca am inceput sa aplic Locoid pe brate si iritatia dispare, incetul cu incetul. S-au retras „proeminentele”, aproape toate, au ramas doar sub forma unor pete mici, hiperpigmentate, sper sa mai dispara si din ele pana termin cele 7 zile de aplicari.

 • Cumva gandurile tale mi-au ajuns fix in cel mai potrivit moment si stiu c-ai sa intelegi exact ce-am vrut sa spun prin asta 🙂
  Se spune ca exista un timp al trezirii, potrivit fiecaruia dintre noi. Cu ochii deschisi – recunosc, uneori sprijiniti cu scobitori pentru ca nu vreau sa readorm si sa uit din nou, cu drag, curiozitate, zambet si discretie am sa-ti urmaresc parcursul.

 • Astept cu mare interes ce urmeaza sa scrii. Intuiesc putin despre ce este vorba si ma regasesc in multe dintre afirmatiile tale. Poate, asa cum ai schimbat o mentalitate legata de ingrijirea tenului, vei reusi sa aduci liniste unor suflete. Cred ca ai ajuns intr-un punct unde cu totii putem ajunge insa nu o facem fie de teama, fie dintr-o ignoranta care ne convine, fie din prea mult interes pentru parerea celor din jur.

 • Draga Corina,
  Trebuie sa-ti scriu si eu si sa-ti multumesti pt existi. Nu sunt inca in totalitate sigura, dar descoperindu ti blogul si produsele PC, cred ca mi am recapatat aspectul tenului mult visat. Inca nu este 100% perfect dar eu sper ca va fi. Daca intr o saptamana rezultatele au fost wow, sper ca intr o luna sa fie exact ce mi doresc! (adik sa ies din camera mea cu tenul fara machiaj si sa ma simt increzatoare in mine si vorba ta fara nevoia disperata de a mi acoperi fata cu fdt in fiecare dimineata imediat ce ma trezesc). Te am vazut prima data la emisiunea Draga mea prietena, te am urmarit pe nerasuflate, ba chiar am luat si notite si imediat m am dus la calculator sa ti accesez blogul , care, tin minte perfect ca mergea foarte greu in acea dimineata, era si normal, la cata lumea urmarea emisiunea. De atunci am citit, fara sa iau vreo masura concreta.Produsele mi se pareau scumpe, eram sceptica, pana acum cva timp cand am hotarat sa mai citesc o data blgul si sa comand,in urma sfatului tau.Si nu regret!
  Iti multumesc, si astept cu nerabdare viitoarele postari! Sper sa te incarci cu energia pozitiva pe care o simtim noi cand incercam produsele recomandate de tine !

 • Corina, eu am descoperit blogul tau anul trecut si de atunci, la fel ca si in cazul celorlalte cititoare ale tale, tenul meu s-a schimbat enorm in bine, binenteles datorita sfaturilor tale si a produselor Paula’s Choice pe care le consider exceptionale. Si da, faptul ca, incepand de anul trecut. tenul meu arata pe zi ce trece mai bine ma face sa am mai multa incredere in mine si sa ma simt mai bine „in pielea mea”. Din acest motiv – in primul rand, dar si pentru tot ce vei mai incerca sa faci pentru noi in viitor, altfel spus: PENTRU CA ITI PASA, iti spun sincer ca TE IUBESC si ITI MULTUMESC!

  ps: cu siguranta cand vei veni din nou in Bucuresti o sa vin la seminar sa te vad 🙂 te pup!

 • Ce surpriza am avut cand ai spus ca scrii poezii si proza. Chiar mi-ar face o deosebita placere sa citesc una din poeziile tale.Si eu scriu,iar asta ma face fericita, Mult succes in continuare! Si da, Dumnezeu se afla in orice lucru!

  • Andreea,
   Ai cerut, ai primit 🙂
   Pornind de la ideea restaurantului Blind Cow din Zurich, unde se mananca pe intuneric, ultima pozie pe care am scris-o (in 2007 cred) e asta:

   Blind Cow

   Şi se făcea că eram orbi
   de neputinţă
   Cu clopoţei la picioare
   Servind alţi şi alţi
   nevăzuţi neştiutori
   Orbecăind printre sunete
   printre cutele gândirii
   Căutând fisurile cele mai tainice
   ale imaginaţiei ca o boare
   mâncată cu mâna

   Cineva stinsese luna
   pentru noi

   Animale de sticlă treceau pe poarta
   de gratii a asfinţitului
   spre celălalt trotuar al morţii
   De partea cealaltă a oglinzii –
   sufletul beat al unui bărbat orb
   osândit să putrezească de viu
   servind specialităţi culinare
   pe întuneric

   Stările de conştiinţă alterate
   ale clarvăzătorilor
   ne purtau spre ieşirea slab luminată
   Clopoţeii ne rămân în ureche

   Şi se făcea că eram surzi
   de durere

 • Buna Corina, cu cateva luni in urma am descoperit si eu IUBIREA despre care vorbesti in acest articol, si de atunci fiecare zi este minunata. Ma bucur nespus ca vei vorbii despre asta, poate ca, si prin intermediul tau tot mai multa lume va descoperii IUBIREA si unul cate unul vom devenii mai buni, mai iubitori si implicit o lume mai buna se va naste. Pasagera. ro a fost si continua sa fie ghidul meu de ingrijire personala. Multumesc pentru ca existi si sunt ferm convinsa ca totul va fi bine!

 • Draga mea Corina,

  Iti scriu acum, cu toate ca sunt la servici si sunt oarecum stresata, deoarece articolul tau m-a emotionat foarte mult si pentru ca nu ti-am mai scris de mult. De ce nu ti-am mai scris?! Simplu…pentru ca datorita tie am reusit sa tin sub control problemele pe care le aveam cu tenul . Tot cu ajutorul tau am descoperit niste produse minunate la care nu as renunta niciodata si am reusit sa ajut si eu persoanele din jurul meu cu sfaturile si invataturile primite de la tine.
  Iti mutumim in primul rand pentru timpul acordat si pentru faptul ca pui suflet in ceea ce faci. Te admir si iti doresc ca Dumnezeu sa te ajute si sa te inspire in continuare!
  Te imbratisez cu drag!

 • Draga Corina, blogul tau mi-a fost recomandat de o colega de servici(Lavinia) cand m-am confruntat cu o eruptie(nu stiu daca e corect asa sa spun) de rozacee. M-am dus la dermatolog prima data, am dat o multime de bani pe produsele respective, produse care nu mi-au ameliorat situatia. Aveam si acnee, dar cumva ma resemnasem ca nu mai scap de ea(ma saturasem sa tot cumpar produse care nu ma ajutau). Insa roseata aia de pe fata, petele alea m-au afectat foarte tare.Mi-am luat cateva produse Paula’s Choice Skin Recovery si bineinteles ca peste noapte nu mi-au rezolvat problema, motiv pentru care am renuntat si la ele :). Intre timp am ramas insarcinata si nu am mai folosit nimic, in afara de protectie solara, care cumva estompa petele respective. Dupa ce am nascut am zis ca e timpul sa fac ceva(si si stand acasa) am reinceput cu produsele Paula’s Choice(tot tu m-ai indrumat ce sa aleg) si cu rabdare am vazut efectele. Acnee nu mai am, si petele de pe fata mea au disparut. Nu pot sa explic in cuvinte cat de recunoscatoare iti sunt. Pe mine acneea m-a afectat foarte tare pentru ca a inceput in pubertate, cum mai rau(consider eu din cauza efectelor pe care le are mai ales asupra psihicului unui om in devenire) si imi pare rau ca pe atunci(cu 16 ani in urma) nu a fost cine sa ne ajute asa cum tu ne ajuti in problemele acestea cutanate. Tare tare iti multumesc pentru toata munca ta. Dumnezeu din ceruri sa te rasplateasca pentru ca ai facut mult mult bine,constient sau nu. Mult succes in ce ti-ai propus sa faci in continuare.

 • Draga Corina,

  blogul tau descoperit a fost mina de aur pt mine, informatii pretioase pe care la inceput le-am procesat mai greu, dar pe masura ce am studiat mai mult articolele tale si prin raspunsurile oferite de tine am reusit sa inteleg mai bine nevoile tenului.
  Nu pot sa-ti spun cat de mult admir daruirea ta (neconditionata) si rabdarea cu care raspunzi intrebarilor noastre, foarte multe si poate unele usor penibile si repetitive pt tine uneori in incercarea noastra de a afla cat mai multe.

  Sunt de parere ca starea noastra de spirit si ceea ce gandim pozitiv sau negativ se vede pe fata noastra. Produsele cosmetice de calitate ajuta in ameliorarea unor probleme ale tenului, dar tenul perfect se obtine prin liniste sufleteasca, compasiune, grija si multa iubire pt ceilalti . Cand esti multumit sufleteste parca si ridurile se sterg.

  Eu personal ma aflu intr-o perioada de cautare, redescoperire si mai ales evolutie spirituala pt a fi un om mai bun si impacat cu sine asa ca rezonez foarte mult cu tot ce ai scris si pot spune ca vorbele tale mi-au „atins” sufletul.

  Nu pot decat sa-ti multumesc pt minunea de a fi intrat in viata mea si sa-ti doresc sanatate si multa putere pt a reusi in ce ti-ai propus!

 • Nu pot decat sa iti multumesc pentru munca depusa in sfaturile pe care le-ai dat de-a lungul timpului. Citind blogul tau am invatat sa nu mai cred orbeste in recomandarile primite (chiar si dermatologul imi recomandase la un moment dat o solutie plina de alcool) si sa caut produse potrivite pentru mine ceea ce am reusit si acum ma bucur de rezultate la care nu mai speram. Blogul tau a ajutat foarte multe persoane, si eu ma numar printre ele. Mult succes in continuare.

 • Buna Corina, regasesc in articolul tau ideile prezente in Secretul. Am luat cartea din curiozitate nestiind ce contine si spre mirarea mea am gasit informatii pe care eu le detineam deja si pe care le aplicam in viata mea din proprie initiativa si intuitie. Pur si simplu ceva imi spunea ca va fi bine si chiar asa era pana la urma. Am invatat ca totul este posibil – trebuie doar sa iti doresti si sa ceri. Cu toate astea, in momentul de fata traversez o perioada ft dificila pe mai multe planuri si mi-e foarte greu sa o depasesc. Ma cuprinde teama de esec si de a dezamagi persoane dragi mie. Astept articolele tale cu mare nerabdare! Numai bine !

  • Agnes,
   Este posibil, desi nu am citit Secretul, dar ideile sunt universal valabile.
   Nu exista esec, exista doar alegeri, iar de dezamagit nu poti dezamagi pe nimeni pentru ca nu esti responsabila de fericirea sau nefericirea altcuiva. Intoarce-te la tine si intreaba-te ce ai de facut. Fiecare pas e doar inainte si tot ce te inconjoara e doar reflexia ta.

 • Draga Corina, vreau doar sa spun ca de la tine a inceput o noua era in ceea ce priveste ingrijirea pielii pentru mine, o noua era in care privit lucrurile diferit, in care nu m-am mai lasat pacalita cu 2 cuvinte si 3 promisiuni, in care am stiut ce caut si de ce anume am nevoie. Iti multumesc si te respect enorm!

 • Dragă Corina,
  În primul rând vreau să-ţi mulţumesc pentru toate articolele pe care le-ai postat aici şi sper că odată cu schimbarea design-ului blogului, le vei păstra pentru cele dintre noi care mai vor să le recitească.
  M-am bucurat enorm să văd în sfârşit şi la noi adevăruri despre industria cosmetică, susţinute de jurnale medicale. Multe dintre lucrurile aflate aici le descoperisem acum 2 ani la Paula Begoun. Am aflat şi multe lucruri noi, pentru care îţi sunt recunoscătoare.
  Cu ajutorul informaţiile de pe acest blog mi-am găsit, cred, în sfârşit un ritual de îngrijire care funcţionează. Deja aspectul pielii s-a ameliorat, e aşa cum îmi amiteam de acum câţiva ani, curat (aproape, ca să fiu complet sinceră) şi sănătos. Am observat că anumite tipuri de produse care până acum 2 ani le foloseam cu efecte pozitive chiar, acum tenul meu nu le mai suportă.
  M-am adaptat însă la nevoile şi preferinţele tenului meu.
  Scuze pentru un comentariu atât de lung. Ceea ce am încercat să spun este că sfaturile de pe blogul tău m-au ajutat şi că aştept cu nerăbdare noua înfăţişare a blogului, precum (cu şi mai mare interes), noile articole.
  Şi nu în ultimul rând, am vrut să-ţi mulţumesc pentru ceea ce ai făcut şi faci în continuare pe acest blog.

 • Cumva ma asteptam la o schimbare de genul. Sau cel putin mi-o doream. Am simtit ca ai mai multa informatie pe care o poti impartasi. Este o veste care ma bucura si pentru care te felicit din toata inima! Succes!
  P.S. In urma citirii articolului mi-au venit in minte cuvinte: Te iubesc! Imi pare rau! Iarta-ma! Iti multumesc!Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.