Despre Mibazon

 „Bună, citesc de puțin timp blogul tău și aș dori, dacă se poate, să-mi spui o părere despre  Mibazon. Ingredintele sunt: tetraciclină 2,50 g, eritromicină 1,20 g, sulfat de neomicină 1,20 g, prednisolon 0,06 g, și excipienți: parafină solidă, stearat de aluminu, parafină lichidă.”

Din prima parte a prospectului  aflăm ce conține unguentul:

 „Compoziție: 100 g unguent conțin: tetraciclină 2,50 g, eritromicină 1,20 g, sulfat de neomicină 1,20 g, prednisolon 0,06 g, și excipienți: parafină solidă, stearat de aluminu, parafină lichidă.

 Indicații:

 Tetraciclina este un antibiotic cu efect bacteriostatic față de bacteriile Gram-pozitive și Gram-negative.

 Eritromicina este un antibiotic din grupa macrolidelor cu efect bacteriostatic față de bacterii Gram-pozitive (Staphylococcuss, Streotococcus sp.), Mycoplasma sp., Ricketsia sp.

 Neomicina este un antibiotic aminoiglicozidic cu efect bactericid față de bacterii Gram-negative (Escherichia coli, Brucella abortus) și bacterii Gram pozitive (Streptococcus spp).

 Prednisolonul, delta-1-hidrocortizon, are acțiune antiinflamatorie, limfolitică și de stimulare a glicogenezei hepatice. Prednisolonul se utilizează ca antiinflamator și antialergic.

 Prin intermediul celor 3 antibiotice pe care le conține, Mibazon este activ față de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, Mycoplasma sp., Ricketsia sp., implicat în infecții cutanate, infecții oculare și ale glandei mamare. Mibazon este indicat în tratamentul unor afecțiuni al pielii (abcese, fistule, plăgi), cheratite, blefarite, conjunctivite și mastite produse de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative sensibile la tetraciclină, eritromicină și neomicină la bovine, câini și pisici. Prednisolonul acționează că antiinflamator și favorizează pătrunderea celor trei antibiotice în țesuturile afectate.”

Mibazonul conține trei antibiotice care se recomandă și în tratarea acneei, dar în acest caz concentrațiile  sunt foarte mari: 2.5% tetraciclină, 1.2% eritromicină și 1.2% neomicină. În general, concentrațiile pe care le găsim în produsele destinate tratării afecțiunilor cutanate sensibile la antibiotice sunt între 1% și 1.5%, foarte puține produse conțin antibiotice în concentrații mai mari (ex: Benzamycin). În afară de cele trei antibiotice acest medicament conține prednisolon care este un glucocorticoid, însă concentrația lui este mică (0.06%).

Excipienții  medicamentului sunt emolienți și agenți de îngroșare.

Mibazon conține antibiotice, înainte de începe un tratament cu antibiotice este nevoie să faceți o vizită la medicul dermatolog. Acest medicament este pentru uz veterinar și nu cred că există medici în România care să îl prescrie, dar nu cunosc părerea medicilor dermatologi  despre el.

Nu recomand aplicarea Mibazonului pe ten, nici în cel mai extrem caz de acnee, mai ales pentru că o analiză bacteriologică a pustulelor  poate spune cu exactitate la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile  care se dezvoltă în exces pe piele. Personal nu am văzut cazuri de acnee care să aibă într-adevăr nevoie de  trei antibiotice cu concentrații mari pentru a fi tratată, dar am vazut cazuri grave de furunculoză pe corp care au folosit ca tratament Mibazon (fără îndrumarea medicului).

Articolul are un scop informativ! Nu începeți un tratament antibiotic decât după un consult de specialitate și la indicațiile medicului curant! Acest medicament este pentru uz veterinar!!!

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.