Gama Defense de la Paula’s Choice – Review
Produse cosmetice cu efecte anti-poluare
Așa cum spuneam în articolul Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare, pentru ca un produs cosmetic să aibă efecte anti-poluare trebuie să conțină ingrediente dovedite prin studii independente, ca eficiente în neutralizarea efectelor poluanților și repararea daunelor cauzate de aceștia atunci când ajung în contact cu pielea.
Indiferent că trăim într-un oraș suprapopulat sau în cabana din mijlocul pădurii, fiecare dintre noi este expus zilnic la poluanți, atât în spații deschise cât și în interiorul locuințelor. Preocuparea pentru produsele anti-poluare din ultimii ani are un motiv real, mai ales pentru că nivelul de poluare crește de la an la an.
Antioxidanții sunt o categorie principala de ingrediente de care pielea are nevoie în fiecare zi și ar trebui să fie prezenți în toate produsele de îngrijire a pielii, ei fiind prima apărare a pielii împotriva radicalilor liberi generați de poluanți și lumina albastră emisă de dispozitivele cu ecran LED.
Pentru efecte vizibile pe piele, împreună cu antioxidanții, în formulele anti-poluare sunt folosite diverse alte ingrediente cu efecte în prevenirea și repararea semnelor de îmbătrânire prematură a pielii (principala problemă generată de poluanți), cum ar fi ingrediente nutritive, ingrediente reparatoare și ingredientele care uniformizează culoarea pielii.
Defense Anti-Pollution Factors
Paula’s Choice și multe alte branduri care oferă formule complexe cu efecte dovedite au inclus în produsele lor întotdeauna antioxidanți, ingrediente reparatoare și nutritive și toate aceste formule ajută pielea să lupte împotriva efectelor poluanților. Noutatea vine o dată cu apariția unor ingrediente anti-poluare specifice (mai multe detalii în articolul Poluanți, factori de mediu și ingrediente cosmetice anti-poluare) și cocktailuri de ingrediente cu efecte anti-poluare studiate și confirmate.
Paula’s Choice folosește în formulele din gama Defense un complex de astfel de ingrediente, pe care l-a numit Anti-Pollution Factors. Fiecare amestec APFs protejează pielea de cei mai dăunători cinci factori de mediu: noxele cauzate de automobile, fumul, smog-ul, impurități și toxine din aer și lumina albastră emisă de dispozitivele electronice cu ecran.
Gama Defense este diferită ca formule și texturi de restul produselor Paula’s Choice și propune o rutină de îngrijire simplă și eficientă, special concepută pentru a repara și întări barieră naturală a pielii, a neutraliza efectele poluanților și a repara daunele cauzate de poluanți în piele – în acest fel pielea este mai rezistență la acțiunea factorilor de mediu și își păstrează luminozitatea și fermitatea.
Rutina de îngrijire Defense presupune trei pași esențiali:
Dimineața: curață pielea cu Defense Gel-to-Cream Cleanser, aplică apoi Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30, crema de zi hidratanta cu protecție solară
Seara: curață pielea cu Defense Gel-to-Cream Cleanser, aplică serul purificator Defense Antioxidant Pore-Purifier, aplică apoi crema hidratantă de seară Defense Nightly Recovering Moisturizer
Gama Defense este extrem de versatilă pentru că include toate produsele de bază de care are nevoie tenul pentru îngrijirea zilnică și poate fi folosită în acest scop, însă fiecare produs din gama Defense are o formulă complexă și diferită de produsele de același fel din portofoliul Paula’s Choice și poate fi integrat în orice rutină de îngrijire a tenului, în special în rutina anti-aging. Din punctul meu de vedere cele două creme, de zi cu protecție solară și de seară, sunt mai puțin potrivite tenului gras acneic, însă restul produselor sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru tenul sensibil și cu probleme.
În urmă cu 7 luni am integrat toate cele 4 produse în rutina mea de îngrijire, mai jos am povestit experiența mea cu gama Defense și am inclus detalii despre fiecare produs și tipul de ten pentru care cred eu că sunt potrivite. Din cele 4 produse mi-am dorit să testez protecția solară și crema hidratanta de seară – protecția solară pentru că este o formulă nouă, cu filtre minerale, iar crema hidratanta pentru că în ultimul timp tenul meu s-a schimbat foarte mult și îmi doresc o textură puțin mai lejeră decât Resist Clear Skin Hydrator pentru vară, crema pe care o folosesc de câțiva ani.
Defense Gel-to-Cream Cleanser
Ingrediente: Aqua, Sodium Cocoyl Glycinate (cleansing agent), Cocamidopropyl Hydroxysultaine (cleansing agent), Sodium Lauroamphoacetate (cleansing agent), Cocamidopropyl Betaine (cleansing/lather agent), Glycerin (skin-replenishing), Sorbeth-230 Tetraoleate (texture enhancer/emulsifier), Decyl Glucoside (cleansing agent), Pentylene Glycol (hydration), Sodium Chloride (stabilizer/texture enhancer), Disodium Cocoyl Glutamate (cleansing agent), Lauric Acid (cleansing agent), Lactic Acid (hydration), Sodium Lauroyl Oat Amino Acids (skin-soothing), Sorbitan Laurate (cleansing agent/emulsifier), Sodium Cocoyl Glutamate (cleansing agent), Disodium EDTA (chelating agent), Aloe Barbadensis Leaf Juice (hydration), Camellia Sinensis Leaf Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Linoleic Acid (skin-restoring), Phospholipids (skin-restoring), Glycine (amino acid/hydration), Alanine (amino acid/hydration), Serine (amino acid/hydration), Valine (amino acid/hydration), Isoleucine (amino acid/hydration), Proline (amino acid/hydration), Threonine (amino acid/hydration), Cocoyl Proline (hydration), Sodium Citrate (pH adjuster), Sodium PCA (skin-replenishing), Sodium Lactate (hydration), Arginine (amino acid/hydration), Glycine Soja (Soybean) Sterols (antioxidant/hydration), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), PCA (amino acid/hydration), Histidine (amino acid/hydration), Phenylalanine (amino acid/hydration), Lactoperoxidase (hydration), Glucose Oxidase (hydration), Aspartic Acid (amino acid/hydration), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative).
Cleanserele sunt produse de care mă plictisesc și pe care le schimb mereu. Am întotdeauna cel puțin 3 produse diferite de curățare de la Paula’s Choice pe care le folosesc în funcție de mai mulți factori. Defense Gel-to-Cream Cleanser este noul preferat în colecția de cleansere, am folosit deja două tuburi și îl împart cu fiul meu (10 ani) care are ten normal cu tendințe acneice.
Cantitatea necesară pentru a curăța tenul este foarte mică, la contactul cu apa gelul se transformă într-o cremă care spumează ușor și are putere mare de curățare, dar nu usucă pielea. Prefer acest tip de cleansere pentru curățarea pielii seara, iar dimineața folosesc produse cremoase fără spumare, pentru ten uscat (am ten mixt cu tendințe de deshidratare).
L-am folosit și împreună cu peria Foreo și sunt foarte mulțumită de felul în care îndepărtează sebumul acumulat pe piele în timpul zilei, protecția solară minerală pe care o folosesc zilnic și impuritățile din aer care ajung pe piele.
Formula conține o concentrație impresionantă de ingrediente care protejează barieră naturală a pielii în timpul curățării (în special amino acizii), conține agenți de curățare blânzi, dar eficienți, conține agenți de chelare care neutralizează acțiunea metalelor din apa dură, conține ingrediente care previn pierderea moleculelor de apă din epidermă și deshidratarea pielii.
Nu aveam așteptări mari de la acest cleanser pentru că nu îmi plac în mod deosebit gelurile de curățare, însă am fost impresionată de la prima folosire pentru că își schimbă textura și curăță foarte bine, fără să usuce pielea. L-am păstrat în rutina de îngrijire a pielii, îl folosesc seara și sunt încântată de felul în care îndepărtează filtrele minerale de pe piele.
În afară de Defense Cleanser mai folosesc pentru curățarea pielii: Calm Cleanser Normal to Dry Skin sau Resist Optimal Results Hydrating Cleanser (îmi plac ambele la fel de mult, folosesc unul dintre ele în fiecare dimineață), Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser sau Clear Pore Normalizing Cleanser (noua formulă de la Clear conține acid salicilic și nu mai conține triclosan, este un gel de curățare purificator, pe care îl folosesc o dată sau de două ori pe săptămână; în restul serilor folosesc sau Skin Balancing Cleanser sau Defense Cleanser), Gentle Cleansing Cloths (șervețele demachiante, le folosesc frecvent, mai ales în călătorii).
Care este diferența între acest produs și alte produse de curățare Paula’s Choice?
Textura produsului este foarte diferită de restul produselor pentru curățarea pielii de la Paula’s Choice pentru că după ce este emulsionat cu apă, gelul se transformă într-o cremă cu spumare redusă. Există și alte geluri de curățare, dar nici unul nu se transformă în cremă la contactul cu apa. În plus, conține un complex de ingrediente care neutralizează anumiți poluanți din aer.
Pentru cine este și nu este potrivit acest cleanser?
Defense Cleanser este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv tenul sensibil sau tenul cu probleme.
Dacă ai tenul extrem de uscat este bine să alegi produse pentru curățarea pielii cu textură cremoasă sau și mai bine, poți curăța pielea cu un ulei pentru curățare cum ar fi Perfect Cleansing Oil. Dacă ai tenul afectat de acnee poți folosi Defense Cleanser, dar ar fi mai bine să încerci și un produs cu efecte anti-acnee, cum este Clear Pore Normalizing Cleanser, cu acid salicilic și să compari efectele pe pielea ta.
Care sunt ingredientele anti-poluare incluse în formulă?
Defense Gel-to-Cream Cleanser conține toate ingredientele anti-poluare ce ar trebui incluse într-un produs de curățare cu efecte anti-poluare: agenți de chelare (Disodium EDTA), ingrediente care păstrează barieră naturală a pielii intactă (amino acizii și ingredientele reparatoare), ingrediente care previn deshidratarea pielii (acidul lactic, Sodium PCA etc).
Defense Antioxidant Pore Purifier
Ingrediente: Aqua, Propanediol (solvent/hydration), Butylene Glycol (texture enhancer/hydration), Ethoxydiglycol (solvent), Glycerin (skin-replenishing), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Panthenol (hydration), Salicylic Acid (exfoliant), Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Potassium Azeloyl Diglycinate (skin-brightening), Coffea Arabica (Coffee) Fruit Extract (antioxidant), Ceramide NP (skin-replenishing/restoring), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant), Panax Ginseng Root Extract (antioxidant), Niacinamide (skin-restoring), Phytic Acid (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), enisonedA (skin-restoring), Ubiquinone (coenzyme Q10/antioxidant), Calendula Officinalis (English Marigold) Extract (skin-soothing agent), Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract (skin-soothing agent), etanorulayH muidoS (skin-replenishing), Lecithin (skin-restoring), Centella Asiatica Extract (antioxidant/skin-soothing), Sucrose Stearate (emulsifier), Glycine Soja (Soybean) Seed Extract (antioxidant), Hydrogenated Lecithin (skin-restoring), Carbomer (texture enhancer), Tetrasodium Glutamate Diacetate (chelating agent), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Caprylyl Glycol (emollient), Polysorbate 20 (emulsifier), Polyglyceryl-10 Stearate (emulsifier), Hydroxyethylcellulose (texture enhancer), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).
Deși nu este denumit ser, Defense Antioxidant Pore Purifier este un ser purificator cu acid salicilic, antioxidanți și ingrediente reparatoare. Când vine vorba de seruri eu nu am folosit prea mult timp același ser în special pentru că mereu am găsit formule interesante.
În timpul verii am folosit serul Defense în fiecare seară și de multe ori am omis aplicarea cremei hidrante (mai puțin în jurul ochilor unde am nevoie de extra hidratare). Deși are textură fluidă și se absoarbe imediat în piele, pentru mine serul a fost suficient de hidratant vara. L-am păstrat în rutina de îngrijire, sunt la al doilea tub și aplic câteva picături în fiecare seară. De când a venit toamna am reintrodus crema hidratantă în rutina de seară, împreună cu serul purificator și cel puțin până când nu voi descoperi un alt ser cu formulă la fel de interesantă îl voi folosi zilnic.
Defense Antioxidant Pore Purifier este formulat pentru a îmbunătăți luminozitatea pielii, pentru a neutraliza pe cât posibil efectele poluanților și pentru a repara daunele cauzate de poluanți pe piele: iritantie, deshidratare, piele ternă, semne de îmbătrânire prematură a pielii. Ceramidele și ingredientele reparatoare întăresc barieră naturală împotriva factorilor de mediu, iar niacinamidele, vitamina C, derivatul de acid azelaic și acidul salicilic ajută la uniformizarea culorii și texturii pielii, ameliorarea porilor dilatati și repararea imperfecțiunilor minore.
În gama Defense nu există un exfoliant, iar concentrația de 0.5% acid salicilic (BHA) din ser poate fi aplicată pe piele în fiecare zi, chiar de două ori pe zi. Serul poate fi folosit și împreună cu orice exfoliant sau tratament cu ingrediente active, completează acțiunea exfolianților, retinoizilor și tratamentelor anti-pete. Dacă însă ai puncte negre ar fi bine să complezi exfolierea minimă oferită de 0.5% BHA cu un exfoliant cu 1 sau 2% BHA.
În timpul unei săptămâni eu aplic seara 2% acid salicilic (de 2-3 ori pe săptămână), 5% acid glicolic (2-3 ori pe săptămână) și 1% retinol (o dată pe săptămână). De când folosesc serul în fiecare seară și aplic astfel 0.5% acid salicilic și potassium azeloyl diglycinate în fiecare zi, am observat că tenul meu este și mai luminos și am observat o ușoară reducere în cantitatea de sebum acumulată pe piele în timpul zilei.
Folosirea zilnică a serului purificator, în special dacă se aplică dimineața și seara, ajută la decongestionarea porilor blocați, eliminarea deshidratării pielii și calmarea iritațiilor.
Care este diferența între acest produs și alte seruri Paula’s Choice?
Defense Antioxidant Pore Purifier este singurul ser de la Paula’s Choice care nu conține siliconi și este singurul ser care conține un acid exfoliant (acidul salicilic), are textură diferită de restul serurilor. Fiecare dintre serurile de la Paula este formulat pentru a repara anumite probleme are pielii, fiecare dintre ele conține ingrediente active specifice într-o formulă infuzată cu antioxidanți. În serul purificator ingredientele speciale sunt acidul salicilic și complexul de ingrediente Anti-Pollution Factors.
Diferit de alte seruri în același tip de ambalaj, Defense Pore Purifier varianta full size, are un picurator de sticlă care din punctul meu de vedere este un dezavantaj. După folosire, în picurator rămâne ser, iar acest ser este expus la lumină dacă produsul nu este păstrat în cutia de carton pentru că picuratorul are capac transparent. După fiecare folosire eu întorc produsul cu picuratorul în sus pentru ca serul din picurator să curgă înapoi în recipient, apoi înșurubez capacul pe recipient. Păstrez serul cu picuratorul în sus și în acest fel păstrez ingredientele intacte.
Pentru cine este și nu este potrivit acest ser?
Defense Antioxidant Pore Purifier este potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și tenului sensibil sau cu probleme și este în special benefic persoanelor care doresc să repare daunele cauzate de poluanți. Pentru că nu conține siliconi și are o formulă anti-aging de ultima generație, acest ser este extrem de versatil și este soluția perfectă pentru persoanelor care nu tolerează siliconi pe piele. Formula are proprietăți anti-inflamatoare și este potrivit chiar și tenului gras, afectat de acnee.
Pentru persoanele care nu tolerează concentrații medii de acid salicilic (BHA 1-2%), dar au probleme cu porii congestionați și punctele negre, aplicarea acestui ser cu 0.5% BHA zilnic este o soluție pentru a curăță porii pe cât posibil.
Nu este potrivit persoanelor care sunt alergice la aspirina (acid acetilsalicilic), pentru că acidul salicilic (BHA) din formulă provine din aceeași sursă ca acidul acetilsalicilic.
Care sunt ingredientele anti-poluare incluse în formulă?
Defense Antioxidant Pore Purifier conține un complex de ingrediente Anti Pollution Factors, dovedite în protejarea pielii împotriva poluanților și repararea daunelor cauzate de poluanți. Niacinamide, vitamina C, potassium azeloyl diglycinate, ceramide, antioxidanți – toate aceste ingrediente împreună au efecte anti-poluare vizibile pe piele. Polifenolii din extractul de struguri și alte extracte de plante din formulă ajută la protejarea pielii de efectele luminii albastre emise de dispozitivele cu ecran LED.
Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30
Ingrediente: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), Zinc Oxide (nano, sunscreen), Titanium Dioxide (nano, sunscreen), Glycerin (skin-replenishing), Isononyl Isononanoate (emollient), Butylene Glycol (texture enhancer), Cetearyl Alcohol (emollient/texture enhancer), Potassium Cetyl Phosphate (emulsifier), Dimethicone (hydration), Glyceryl Stearate (texture enhancer), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract (antioxidant), Argania Spinosa Kernel Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Tetrapeptide-30 (skin-restoring agent), Linoleic Acid (skin-restoring agent), Resveratrol (antioxidant), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Niacinamide (skin-restoring), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Magnesium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Bisabolol (skin-soothing), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Phospholipids (skin-restoring agent), Lecithin (skin-restoring agent), Glycine Soja (Soybean) Sterols (antioxidant/hydration), Xanthophylls (antioxidant), Pullulan (texture enhancer), Sodium Gluconate (hydration), Xanthan Gum (texture enhancer), Sclerotium Gum (texture enhancer), Alumina (texture enhancer), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Citric Acid (pH adjuster), Triethoxycaprylylsilane (texture enhancer), C13-14 Isoparaffin (solvent), Acrylates Copolymer (film-forming agent), Polyhydroxystearic Acid (dispersing agent), Caprylyl Glycol (hydration), Polyacrylamide (film-forming agent), Ceteareth-20 (texture enhancer), Aluminum Stearate (texture enhancer), Laureth-7 (emulsifier), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).
Protecția solară este extrem de importantă pentru mine – nu tolerez foarte bine filtrele sintetice, iar formulele minerale lasă pelicula albă pe piele (mai mult sau mai puțin), iar de aceea alegerea unui produs potrivit pentru tenul meu este dificilă. Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 oferă protecție solară minerală și este crema cu filtre minerale cea mai puțin vizibilă pe piele din toate pe care le-am încercat în ultimii 8 ani.
Formularea unei creme cu protecție solară nu este simplă, mai ales când e vorba de filtrele minerale care sunt cunoscute pentru pelicula albă opacă pe care o lasă pe piele. Există multe produse cu filtre minerale cu formule bune, fără iritanți și parfum, însă există puține formule care nu arată ca o pastă albă. Cu cât crește factorul de protecție solară cu atât crește concentrația filtrelor minerale și potențialul de a forma pelicula albă pe piele. Nu există produse cu filtre minerale SPF 50 pe care să le fi încercat și care să fie invizibile pe tenul meu, sau cel puțin să fie aproape invizibile. Cu SPF 30 am avut mai mult succes, am găsit câteva produse pe care le folosesc de câțiva ani.
Pentru a evita această problemă, cele mai elegante formule minerale sunt colorate, cu o singura culoare universala (cum este Resist Super Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 sau Elta MD UV Physical SPF 41, două produse pe care le folosesc de câțiva ani) sau cu mai multe variante de culori (cum a fost Barely There Sheer Matte Tint SPF 30, care a fost disponibil în 4 nuanțe). De multe ori aceste formule colorate, mineral sau sintetice, sunt denumite BB Cream sau CC Cream.
Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 nu este o cremă colorată și nu este o cremă minerală albă și opacă. Culoarea cremei în recipient este alb maroniu, iar din acest motiv nu lasă pelicula albă pe piele. Se absoarbe ușor în piele, nu lasă pelicula grasă pe suprafața pielii, iar aspectul final este luminos. În timp culoarea cremei se schimbă, în imagine sunt fotografiate 2 produse: unul aproape gata (mai maro) și unul abia deschis (mai alb).
Pentru că tenul meu nu mai este atât de gras în anotimpul rece, nu m-a deranjat faptul că protecția solară nu are aspect final mat, iar pentru că este aproape invizibilă pe piele și se absoarbe imediat după aplicare fără să fie grasă sau lipicioasă, am renunțat la protecția solară Calm Mineral Moisturizer Normal to Oily Skin SPF 30 și folosesc Defense în perioada septembrie/octombrie până în aprilie/mai. Defense SPF 30 nu este cea mai potrivită variantă pentru tenul meu în timpul verii, pentru ca tenul meu este deja luminos din cauza excesului de sebum.
Pentru zilele în care sunt la cabinet folosesc protecție solară colorată, blush și pudră, însă în restul zilelor prefer protecție solară necolorată. În timpul verii folosesc SPF 50, pentru că tenul meu se pătează dacă nu folosesc protecție solară cu generozitate. Ar trebui să reaplic protecția solară SPF 30 în timpul zilei, pentru că petrec mult timp în aer liber, de aceea prefer un factor mai mare, iar pe zonele de lângă ochi unde am avut petele aplic și un strat generos de SPF 50 mineral, sub formă de stick – pe aceste zone reaplic stick-ul de mai multe ori pe zi, în acest fel la sfârșitul verii petele mele nu sunt accentuate.
În afară de faptul că sunt impresionată de cât de bine se absoarbe în piele, sunt cu adevărat impresionată de formula acestei creme. Conține un complex de ingrediente numit Anti Pollution Factors care include antioxidanți și extracte de plante, dar și ingrediente de ultima generație: peptide, niacinamide, fosfolipide etc, rareori incluse în produsele cu protecție solară. Bineînțeles conține mai mulți antioxidanți care nu numai ca sunt ingrediente anti-poluare de bază, dar au și efecte în potențarea protecției solare oferite de filtrele din formulă.
Despre cât de bine se întinde Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 pe piele și cât de repede se absoarbe, mi-a spus și fiul meu când a folosit acest produs pentru prima dată. Defense SPF 30 e prima cremă pe care o aplică fără să se plângă că trebuie să își aplice SPF pe piele, va fi dificil la vară când va trebui să revină la SPF 50, pentru că are (efelide) pistrui moșteniți de la tată și în fiecare vară îi apar tot mai mulți.
Care este diferența între acest produs și alte creme cu protecție solară de la Paula’s Choice?
Comparativ cu alte produse cu protecție solară și filtre minerale, Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 este cea care lasă cel mai puțin peliculă albă pe piele. Nici celelalte SPF-uri minerale nu lasă peliculă albă foarte vizibilă pe piele, însă comparând cu produsul la care am renunțat de când folosesc protecția solară Defense, aceasta din urmă este cel mai puțin vizibil pe piele.
Pelicula albă cauzată de filtrele minerale din orice produs, este mult diminuată pe tenul normal sau uscat și este posibil să fie mai evidentă pe tenul gras – depinde de cum se absoarbe produsul în piele. Pentru că nu are culoare albă, crema de la Defense este invizibilă pe pielea mea.
O altă diferență este că Defense, nefiind matifiantă, se întinde mult mai ușor pe piele și se absoarbe mai bine în piele decât produsele matifiante.
Comparând-o cu formula Calm Mineral Moisturizer Normal to Dry Skin SPF 30, ambele sunt hidratante, diferența este între aspectul final luminos oferit de Defense, aspectul final natural oferit de Calm și faptul că Defense are textură mult mai lejeră și poate fi folosită chiar și pe tenul gras, pe când Calm Normal to Dry Skin SPF 30 nu poate fi aplicată pe tenul gras.
Din punct de vedere al ingredientelor, Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 este una dintre cele mai complexe formule cu protecție solară, cu o listă impresionantă de ingrediente active cu efecte anti-aging și anti-poluare.
Pentru cine este și nu este potrivit acest produs?
Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 este potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru tenul sensibil, mai puțin pentru tenul foarte gras și tenul foarte uscat. Este formula perfectă pentru persoanele care preferă creme care oferă luminozitate (glow) tenului – atenție, tenul gras nu este cel mai potrivit pentru produsele ‘glow’, dar dacă îți place aspectul final luminos, cu siguranță textura este suficient de lejeră pentru tenul gras.
Este ideală pentru tenul mixt, în special tenului mixt cu zone uscate, tenul normal și tenul puțin uscat. Se poate aplica în jurul ochilor, are filtre minerale care sunt potrivite și pentru pielea sensibilă din jurul ochilor.
Dacă ai tenul foarte gras și îți dorești o cremă matifiantă cu filtre minerale alege Calm Mineral Moisturizer Normal to Oily Skin SPF 30 sau Resist Super Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 (colorată), iar dacă ai tenul foarte uscat aplică crema ta hidratantă de seară înainte de aplicarea protecției solare Defense.
Care sunt ingredientele anti-poluare incluse în formulă?
Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 conține filtre minerale pentru protecție împotriva radiațiilor solare și un complex de ingrediente Anti Pollution Factors, dovedite în protejarea pielii împotriva factorilor de mediu și repararea daunelor cauzate de acești poluanți. De asemenea conține ingrediente eficiente în protejarea pielii de efectele luminii albastre emise de dispozitivele cu ecran LED, cum ar fi xanthophyll. Peptidele, diferite forme de vitamina C, extractele de plante, antioxidanți, niacinamide, resveratrol, sunt câteva din ingredientele care ajută pielea să fie mai sănătoasă și mai rezistentă la acțiunea poluanților din mediul extern.
Defense Nightly Reconditioning Moisturizer
Ingrediente: Aqua, Glycerin (skin-replenishing), Ethylhexyl Palmitate (emollient), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer (texture enhancer), Isoamyl Laurate (emollient), Prunus Serotina (Wild Cherry) Fruit Extract (antioxidant), Almond/Borage/Linseed/Olive Acids/Glycerides (skin-replenishing/plant extracts), Medicago Sativa (Alfalfa) Extract (antioxidant), Sesamum Indicum (antioxidant), Hydrolized Eruca Sativa (Arugula) Leaf (antioxidant), Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil (non-fragrant plant oil), Hydrolized Algae Extract (hydration), Palmitoyl Hexapeptide-12 (skin-restoring), Palmitoyl Dipeptide-10 (skin-restoring), etanorulayH muidoS (skin-replenishing agent), Ceramide NG (skin-replenishing agent), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (non-fragrant plant oil), Cocoyl Proline (hydration), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Trehalose (hydration), Eclipta Prostrata Extract (antioxidant), Potassium Azeloyl Diglycinate (skin-brightening), Opuntia Ficus-Indica Stem Extract (antioxidant), Melia Azadirachta Leaf Extract (antioxidant), Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate (hydration), Moringa Oleifera Seed Oil (non-fragrant plant oil), Alaria Esculenta Extract (antioxidant/texture enhancer), enisonedA Phosphate (skin-restoring), PEG-10 Phytosterol (texture enhancer), Tribehenin (hydration), Hydrolized Vegetable Protein (emollient), Sorbitan Olivate (olive-derived hydration), Sodium Gluconate (mineral-derived hydrator), Zinc Gluconate (mineral-derived hydrator), Copper Gluconate (mineral-derived hydrator), Magnesium Aspartate (mineral-derived hydrator), Cetearyl Olivate (olive-derived hydration), Isoamyl Cocoate (emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Polyglyceryl-10 Caprylate/Caprate (emulsifier/stabilizer), Microcrystalline Cellulose (texture enhancer), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), Xanthan Gum (texture enhancer), Pentylene Glycol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Sodium Citrate (pH adjuster), Phenoxyethanol (preservative), Potassium Sorbate (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative).
Din toată gama Defense cel mai mult așteptam această cremă hidratantă pentru că îmi doresc o alternativă mai puțin emolientă decât Resist Clear Skin Hydrator, cu formulă concentrată pe anti-aging și luminozitate pe care să o pot folosi tot anul. Formula acestui produs este de ultima generație, infuzată cu antioxidanți, în special din extracte de plante, ceramide, peptide, potassium azeloyl diglycinate (derivat de acid azelaic, eficient pentru uniformizarea culorii pielii), ingrediente nutritive și reparatoare.
Am început să folosesc crema hidratantă în luna mai, aplicând în fiecare seară, după toner, exfoliant și ser, iar după două săptămâni am renunțat la ea pentru toată perioada verii pentru că serul Defense Antioxidant Pore Purifier a fost suficient de hidratant pentru tenul meu. Am reluat folosirea produsului în luna octombrie și pentru perioada rece este o crema de seară potrivită tenului meu, asigura hidratarea necesară, lasă pielea netedă și catifelată după aplicare.
Defense Nightly Reconditioning Moisturizer are textură fluidă, ca o loțiune-gel care se absoarbe imediat în piele fără să fie grasă sau lipicioasă. Nu conține siliconi, iar uleiurile din formulă și emolienții nu pot bloca porii. Hidratează și calmează pielea, ajută la restabilirea luminozității tenului și are efecte anti-poluare dovedite.
Pentru sezonul rece este perfectă pentru tenul meu mixt cu tendințe de deshidratare. Cel mai probabil voi folosi în anotimpul rece crema de la Defense, iar pentru vară voi folosi noua cremă din gama Clear, am testat-o zilele trecute și este foarte lejeră pe pielea mea, chiar dacă textura cremei Clear Oil-Free Moisturizer nu este la fel de fluidă ca cea din gama Defense. Deși îmi doream o singură cremă pentru tot timpul anului, tenul meu s-a schimbat foarte mult și excesul de sebum este mult diminuat în anotimpul rece, iar zona ochilor este mai uscată. Indiferent de anotimp, completez hidratarea zonei ochilor cu Moisture Renewal Booster sau cu Resist Barrier Repair, în funcție de cât de uscată simt pielea.
Care este diferența între acest produs și alte creme hidratante Paula’s Choice?
Defense Nightly Reconditioning Moisturizer are o formulă de ultima generație, concentrată pe protejarea și repararea barierei naturale, hidratare și neutralizarea pe cât posibil a efectelor cauzate de factorii de mediu: descuamari, roșeață, iritații, deshidratare, semne premature de îmbătrânire a pielii.
Comparând textura produsului cu alte creme de seară de la Paula’s Choice, Defense este foarte diferită de restul cremelor pentru că are textură de loțiune-gel fluidă. Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel și Calm Moisturizer Normal to Oily Skin au texturile cele mai asemănătoare cu Defense Nightly Recoditioning Moisturizer, dar totuși Defense este mai fluid și mult mai hidratant.
Textura lejeră nu înseamnă că produsul nu are putere mare de hidratare. Ca nivel de hidratare simțit imediat după aplicarea produsului, Defense Nightly Moisturizer este asemănător cu Clinical Ceramide Enriched Firming Moisturizer, un produs formulat pentru toate tipurile de ten.
Pentru cine este și nu este potrivit această cremă?
Defense Nightly Moisturizer este potrivit pentru toate tipurile de ten, mai puțin pentru tenul foarte gras și pentru tenul foarte uscat. Părerea mea este că e imposibil ca o crema hidratantă să fie la fel de bună pentru tenul gras cum ar fi pentru tenul uscat, pentru că aceste tipuri de ten au nevoie diferite.
Nouă cremă de la Defense poate fi folosită pe tenul foarte uscat, doar că nu cred că va oferi hidratarea necesară – Clinical Ultra Rich Moisturizer este cea mai potrivită variantă de la Paula’s Choice pentru tenul foarte uscat. Totuși, dacă completezi hidratarea cu un ser potrivit pentru tenul uscat atunci Defense Nightly Moisturizer împreună cu serul poate asigura hidratarea necesară chiar și pentru pielea extrem de uscată.
Pentru tenul foarte gras sau pentru tenul gras afectat de acnee, există alte variante mai potrivite, cu aspect final mat, cum ar fi Skin Balancing Invisible Finish Gel sau Clear Oil-Free Moisturizer. Pentru tenul extrem de gras, serul din gama Defense (sau alte seruri) pot asigura hidratarea pielii.
Care sunt ingredientele anti-poluare incluse în formulă?
Defense Nightly Reconditioning Moisturizer conține un complex de ingrediente Anti Pollution Factors, dovedite în protejarea pielii împotriva factorilor de mediu și repararea daunelor cauzate de poluanți: antioxidanți, ceramide, peptide, extracte de plante etc. De asemenea conține ingrediente eficiente în la protejarea pielii de efectele luminii albastre emise de dispozitivele cu ecran LED, cum ar fi xanthophyll și ingrediente pentru restabilirea luminozității pielii cum ar fi potassium azeloyl diglycinate.
Notă: Am observat că în ultimul timp tot mai multe produse Paula’s Choice care sunt ambalate în cutie de carton, au lista de ingrediente tipărită doar pe cutie. Am impresia că această schimbare se datorează diferențelor de legislație între SUA și EU și că tot mai mulți producători aleg să ambaleze produsele în cutii cu lista de ingrediente scrisă în ordinea cerută de legislația în vigoare de pe piața unde se vând produsele.
De aceea recipientele produselor nu au lista de ingrediente tipărită, iar cutiile au lista de ingrediente tipărită în funcție de locul în care sunt vândute produsele. Paula’s Choice are pe pagina fiecărui produs lista de ingrediente, în caz că ai aruncat cutia pe care era tipărită lista de ingrediente.
Am cumparat si eu mini-uri din serul si cleanserul Defense, serul in mod special m-a tentat.
Mi-a atras atentia mentiunea ca emolientii si uleiurile din crema nu pot bloca porii. De ce? Am ocolit-o din start cand i-am vazut lista de ingrediente, mi s-a parut ca nu are ce cauta pe tenul meu gras cu puncte negre si tendinte acneice.
Yanna, unturile si uleiurile care au potential in blocarea porilor au indice oleic mare, iar in formula cremei de seara nu exista uleiuri cu indice oleic mare. Insa cu siguranta crema de seara de la Defense nu este cea mai potrivita alegere pentru tenul gras cu tendinte acneice – mult mai potrivita este Clear Oil-Free Moisturizer, asa cum ziceam si in articol.
Multumesc mult Corina pentru articol, este foarte explicit si mult asteptat. Tenul meu pe timp de iarna sa schimba destul de mult si imi doresc sa incerc ceva nou in ingrijirea lui. Foarte util articolul, ma bucur mult ca ai completat cu partea ce se refera la diferentele dintre gama DEFENSE si restul gamelor. Te citesc cu drag si admir dedicatia ta pentru mai bine si frumos.
Folosirea gamei Defense nu ar trebui completata si cu un exfoliant? Crema de zi cu SPF 30 e destul pentru un ten normal sau vara ar trebui folosita o crema cu SPF 50? Ca si crema de seara ce ti se pare mai potrivit intre cea din gama Defense si Clinical Ceramide Enriched Firming Moisturiser? Un an nou plin de bucurii!
Catalina, ba da, am specificat acest lucru in articol. La intrebarea despre SPF am raspuns aici: https://www.pasagera.ro/protectie-solara-si-produse-cu-spf.html.
Cele doua creme hidratante sunt foarte diferite ca formula, Defense este putin mai lejera pe pielea mea comparativ cu Clinical. Te rog citeste detalii despre fiecare produs pe site-ul romanesc, la intrebarea pentru ce tip de ten este acest produs mai potrivit vei gasi un raspuns care te poate ajuta sa alegi in functie de tipul tau de ten si rezultatele dorite.