Autobronzantele – produse şi aplicare
Autobronzantele sunt singura opţiune de a bronza pielea fără să o agresaţi. Toate autobronzantele sunt bazate pe acelaşi ingredient activ şi anume dihydroxyacetone (DHA) cunoscut şi sub numele de glycerone, ingredient care colorează pielea chimic. Unele produse conţin o concentraţie mai mare de DHA şi cu cât este mai mare concentraţia cu atât pielea se va colora mai repede şi va fi mai închisă la culoare.
Felul în care arată pielea la sfârşitul procedurii de autobronzare este influenţat de aplicarea propriu zisă care poate fi dificilă. Este nevoie de multă practică pentru a ştii cât de mult produs trebuie folosit, cât de închisă la culoare arată bine pielea, ce zone trebuie să lăsaţi mai deschise la culoare, ce zone să evitaţi (ex: palmele şi axila), de unde să începeţi şi unde să terminaţi cu aplicarea produsului. Toate aceste întrebări îşi găsesc răspunsul în preferinţele fiecăreia şi depind de tehnica de aplicare.
Nu există diferenţe de culoare între produsele autobronzante ci doar de intensitate a culorii. Culoarea unui autobronzant este data strict de culoarea pielii voastre şi de metoda de aplicare. Acest lucru se întâmplă pentru că toate autobronzantele conţin DHA care este de fapt un zahăr (carbohidrat) derivat din plante, un ingredient natural. DHA face pielea maro prin interacţiunea cu amino acidul arginine care se găseşte în celulele de la suprafaţa pielii. Timpul de uscare al produsului nu este relevant pentru că efectele lui depind doar de schimbările la nivel chimic ce au loc în celulele pielii. De aceea, dacă procesul autobronzării nu s-a finalizat chimic şi vă frecaţi pielea de haine puteţi crea o zonă cu aspect neplăcut, indiferent dacă produsul s-a uscat sau nu pe piele.
Produsele care pretind că vă „bronzeaza” în mai puţin de o oră pot fi problematice pentru că, dacă faceţi o greşeală de aplicare (se întâmplă fecvent la primele aplicări) va fi evidentă şi nu o veţi putea repara. Dacă sunteţi novice în arta autobronzării este cel mai bine să folosiţi produse care au nevoie de aplicări repetate, astfel învăţaţi să aplicaţi produsul şi observaţi cum se colorează pielea fără să faceţi greşeli majore.
Indiferent de ce ar spune producătorul nu contează ce produs alegeţi atât de mult cât contează tehnica de aplicare. Dacă încercaţi să vă „bronzati” în timp scurt, pielea va arăta destul de diferit de un bronz adevărat, vă recomand să faceţi totul cu răbdare şi foarte calculat, rezultatele vor fi pe măsură. Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luaţi în considerare sunt:
1. Aplicarea unui produs autobronzant durează în medie între 30 de minute şi o oră, este foarte important să daţi suficient timp produsului să acţioneze înainte să vă îmbrăcaţi.
2. Autobronzantele acţionează pe celulele moarte de la suprafaţa pielii, aceste celule sunt mai multe în anumite zone ale corpului de aceea pentru a avea o piele „bronzata” cât mai uniform este bine să aplicaţi produsul pe pielea curată şi exfoliată. Puteţi exfolia cu o mănuşă de baie îmbibată în gel de duş, cu bicarbonat de sodiu sau cu orice altceva puţin abraziv. Atenţie: nu exfoliaţi cu uleiuri, pielea nu trebuie să fie îmbibată în uleiuri. Nu exageraţi însă scrub-ul şi aveţi grijă deosebită în zona gâtului, genunchilor, gleznelor, laba piciorului, coatelor şi călcâielor.
3. După ce pielea este curată, exfoliată şi uscată aplicaţi un strat foarte subţire de hidratant care să între uşor în piele. Hidratarea ajută produsul autobronzant să se aplice mai uşor şi să nu rămână mai mult în zonele de piele uscată. În zona gleznelor, coatelor şi genunchilor e bine să folosiţi mai mult produs hidratant pentru un aspect final cât mai uniform. Deşi unele persoane recomandă să amestecaţi un produs hidratant cu autobronzantul această tehnică este foarte greu de stăpânit deoarece este nevoie de multă precizie în amestecarea celor două şi bineînţeles va fi nevoie de şi mai mult timp ca autobronzantul să se absoarbă în piele şi să se usuce.
4. Perspiraţia corpului poate face autobronzantele să se usuce neuniform , duşul pe care îl faceţi ar trebui să fie puţin rece pentru a preveni perspiraţia. Pielea trebuie să fie complet uscată pentru a avea cele mai bune rezultate. Nu aplicaţi un autobronzant niciodată într-o baie plină de aburi.
5. Ideal autobronzantele se aplică când sunteţi total dezbrăcată. Înainte să aplicaţi produsul ar trebui să hotărâţi ce zone „bronzati” şi ce zone nu „bronzati”. De exemplu: doriţi să „bronzati” şi axila, călcâiele, urechile, palmele?
Aplicarea produsului pe spate este dificilă şi este nevoie de puţin ajutor din partea altei persoane sau în caz că nu aveţi această posibilitate puteţi folosi o pensula cu coadă foarte lungă.
Să nu uitaţi că autobronzantele pătează textilele înainte fie complet abosorbite piele.
6. Aplicaţi autobronzantul împărţind corpul pe zone şi fiţi preocupate de uniformizare mai degrabă decât de viteza cu care trebuie să acoperiţi tot corpul. În zonele în care nu doriţi culoare nu aplicaţi produs.
7. Pentru a nu avea palmele bronzate puteţi purta mănuşi, dar acest lucru îngreunează aplicarea produsului. O altă opţiune este să vă spălaţi pe mâini de fiecare când terminaţi o zonă a corpului. Nu aşteptaţi însă prea mult deoarece palmele vor arăta ciudat bronzate. Ar fi bine să aveţi la îndemână o perie de unghii pentru a îndepărta autobronzantul de pe cuticule şi dintre degete.
8. Pielea de pe corp reacţionează diferit la autobronzante, unele zone se colorează mai repede decât altele, trebuie să experimentaţi ca să ştiţi cum reacţionează pielea voastră. Aveţi mare grijă în zona nasului, ochilor, urechilor, buzelor şi linia părului. Cu un beţişor de urechi puteţi uniformiza acele zone mai uşor. Pentru a evita colorarea părului puteţi aplica un strat subţire de balsam pe linia părului.
9. Aşteptaţi cel puţin 15 minute înainte să vă îmbrăcaţi. Nu faceţi efort fizic susţinut şi nu înnotaţi în următoarele 3 ore, ideal ar fi ca aceste restricții să le urmați toată ziua în care aplicați autobronzantul. Nu vă expuneți la soare fără protecție solară!
10. Dacă faceţi o greşeală şi ajungeţi să aveţi zone prea închise la culoarea sau neuniforme puteţi folosi seara un produs cu 2% BHA, de preferinţă lichid, în zonele respective. Dimineaţa exfoliaţi pielea în zona respectivă cu o mănuşă de baie, pielea va arăta mult mai bine.
11. Există două metode de aplicare a autobronzantelor pe mâini.
– aplicaţi autobronzantul aşa cum aplicaţi un produs hidratant, apoi ştergeţi-vă palmele de un prosop ud care să aibă pe el un gel de curăţare. Cu un beţişor de urechi ud cu acetonă sau cu demachiant (atenţie: care să nu fie prea gras) îndepărtaţi cu atenţie produsul din zona cuticulelor şi dintre degete.
– aplicaţi autobronzantul cu ajutorul unui bureţel pentru machiaj. În acest fel e nevoie de curăţarea palmelor doar acolo unde aveţi contact cu bureţelul. Atenţie: acest burete nu trebuie să fie ud.
12. Produsele exfoliante, scruburile, tretinoizii şi antibacterienele pot afecta felul în care arată bronzul chimic pentru că autobronzantele acţionează doar asupra celulelor de la suprafaţa pielii, aceleaşi celule care sunt exfoliate, descuamate, etc, de către ingredientele de mai sus. De aceea este indicat să nu folosiţi acest tip de ingrediente în ziua în care folosiţi autobronzantul.
13. Puteţi reaplica autbronzant oricând este nevoie. În general efectul acestuia se estompează după 3-4 zile când stratul superior al pielii începe să se desprindă de matricea pielii. Dacă vă epilaţi va fi nevoie să reaplicaţi autobronzant în zonele respective mai des decât în alte zone. Puteţi aplica autobronzant după 3 ore de la epilare cu condiţia ca pielea să fie în stare perfectă, fără iritaţii şi bineînţeles curată şi uscată. De exfoliere nu mai este nevoie în principiu deoarece epilarea exfoliază suficient.
În afară de ingredientul principal nu contează ce altceva conţine produsul atâta timp cât nu conţine iritanţi. Toate ideile de mai sus sunt doar generalităţi şi nu garantează un rezultat perfect, pentru acesta este nevoie de practică. Produsele care sunt puţin colorate sunt mai uşor de folosit pentru că vedeţi unde aţi aplicat deja.
Dacă nu doriţi să experimentaţi autobronzarea acasă puteţi opta pentru saloane specializate, aplicarea se face de obicei prin pompe tip spray, dar produsele conţin acelaşi ingredient activ, indiferent că tehnica este numită pompos „bronzare organică”, ingredientul folosit este același.
Aseara, am ajutat-o pe sora mea sa se bronzeze cu o solutie naturala incorporata intr-un fel de pistol, cred ca stii procedura. Din greseala m-am stropit pe maini. Pe moment nu am realizat, lichidul este transparent, se coloreaza intens dupa vreo 8 ore. Cand m-am trezit de dimineata, am avut un soc: mainile mele sunt pline de pete maro.:)) M-am spalat cu apa calda si sabun, abraziv, perie, bicarbonat….Nimic, iar maine dupa amieaza am o intalnire importanta (dpdv profesional).:( Imi poti da, te rog, un sfat: cu ce m-as putea curata mai repede? Multumesc mult.
Buna Cristina,
Doar cu exfoliere chimica poti sa te cureti cel mai repede. Dar pentru asta ai nevoie de un produs cu AHA sau BHA cu concentratie mare si ph intre 3 si 4.
Exfolierea chimica n-am cum s-o incerc pana maine. Stau asa, si cand o sa simt ca privirile zabovesc speriate pe mainile mele, informez omu’ ca-s doar pete de prostie si-n scurt timp revin la starea mea normala.:) Multumesc tare mult pentru raspuns.
Multumim pentru articol. Eu folosesc ocazional produse autobronzante, asta e singura metoda de bronzare. Imi place sa fiu alba. Dar daca tot ai explicat procesul, poate dai si cateva exemple, o listuta mica de produse recomandate..ca prevad numai ingrediente la comenturi 😀
De 2 zile ma dau si eu cu autobronzant si am reusit sa-l intind foarte bine (am exfoliat pielea bine, am hidratat-o cu o crema dupa dus si de abia apoi am aplicat lotiunea autobronzanta- asa cum ai mentionat si tu in articol).
Singura problema am avut-o cu palmele, chiar daca la sfarsitul procesului m-am spalat temeinic. A doua zi erau galbene-portocalii.
Solutia de moment pe care a trebuit sa o pun in aplicare a fost folosirea unei pietre ponce sub jetul de apa. Recunosc ca nu-i placuta senzatia, fiind o metoda destul de agresiva, dar a functionat instant. Mi-am dat cu crema de maini si totul a fost ok…
Buna Katyna,
Daca te speli pe palme destul de des nu patesti asa ceva. Cred ca te-a durut frecare cu piatra ponce.
F util post-ul! Ai putea sa dai cateva exemple de autobronzante pe care le-ai folosit si ti-au placut?
Buna Nicoleta,
O sa fac o lista cu produse de acest gen, dar foarte mult mi-a placut Paula’s Choice Almost the Real Thing Self-Tanning Gel, for All Skin Types. Vara aceasta insa o sa stau alba ca hartia, am o noua pasiune pentru pielea alba.
Sute de ani femeile se chinuiau sa fie cat mai albe si acum noi vrem sa ne bronzam cat mai tare 🙂
Nu cred ca le sta bine tuturor femeilor sa fie bronzate, mai ales celor care nu se bronzeaza natural usor.
de curand am primit si eu o crema autobrozanta si am incercat-o doar pe gat, decolteu si fata. Am inceput de sus in jos si m-am descurcat fara sa mai fi facut asta vreodata.
multumesc pt articol
data viitoare, peste doua zile, ma voi face si pe restul corpului, pana acum nu am avut curaj.
Draga Corina, daca dupa aplicarea autobronzantului folosim demachiant sau parfum sau ne epilam ? In aceeasi zi sau in urmatoarele. Se intampla ceva ? Riscam sa ne „decoloram” ? Multumesc. 🙂
Buna Caress,
Asa cum am spus, ingredientele colorate coloreaza de fapt celulele moarte de la suprafata pielii si de fiecare data cand acestea se desprind de piele te decolorezi. Procesul este progresiv. Deci, orice aplici pe piele cu potential exfoliant decoloreaza incet incet autobronzantul. Scruburi, geluri de dus, etc. Epilarea cu siguranta trebuie sa o faci inainte de autobronzare, in nici un caz in aceeasi zi. O data ce ingredientele au intrat in piele este foarte putin probabil sa te decolorezi brusc folosind produse obisnuite de ingrijire. Epilatul insa exfoliaza destul de mult.
Astazi am folosit pentru prima oara autobronzant si a iesit destul de rau, cu tot felul de dungi si pete mai inchise la culoare. Zici ca sunt murdara. Dar ma intreb daca se ia pe haine …Pe cele deschise la culoare risc sa le patez ? Si daca da, e definitiv ? Multumesc din nou.
Buna Caress,
Imi pare rau de experienta nereusita, oare de ce s-a intamplat asta? Daca autobronzantul este in piele nu patezi nici o haina, dar unele au nevoie de cateva ore sa se fixeze definitiv.
Daca hainele se murdaresc in zilele urmatoare nu vor ramane patate.
Chiar nu stiu de ce s-a intamplat asa. M-am scrub-uit, m-am hidratat si apoi am aplicat bronzantul. Dupa care am asteptat sa se usuce si apoi m-am imbracat. Dupa aceea mi-am facut treburile prin casa ca de obicei. Oare din cauza asta ? Ca nu puteam sa stau nemiscata toata ziua doar ca sa nu stric bronzul…care oricum nu era vizibil.
Buna Caress,
Uscarea asta presupune destul de mult timp, dar daca nu ai produs pe haine inseamna ca nu faptul ca te-ai uscat prea putin este cauza bronzului tau nereusit. Nu am fost acolo sa vad ce ai facut si mi-e tare greu sa imi dau cu parerea. Daca esti sigura ca ai urmat totul exact ca in articol atunci vinovate sunt produsele de hidratare si cel de autobronzare.
Buna Corina,
Am folosit vara trecuta emulsie autobronzanta gerovital sun. S-a intins destul de frumos.
Acum, analizand ingredientele descopar ca are parfum pe la jumatatea listei, alcool si cativa iritanti. Oricum trebuia sa o arunc pentru ca expira in 6 luni de la deschidere, acest lucru aflandu-l dupa ce am citit articolul tau „termen de valabilitate”. Multumesc foarte mult pentru informatii.
Acestea sunt ingredientele:
Aqua, Steareth-2, Ceteareth-12, Stearyl Alcohol, Ceteareth-20, Distearyl Ether, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Propylene Glycol, Dihydroxyacetone, Caprylic/Capric Triglyceride, Cera Alba, Dimethicone, Parfum, Olea Europaea Oil, Hippophae Rhamnoides Oil, Sodium Metabisulfite, Methylisothiazolinone, Phenethyl Alcohol, PPG-2-Methyl Ether, Punica Granatum Pericarp Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Glycerin, Citric Acid, BHA, Citronellol, Limonene, alpha-Isomethyl Ionone, Geranoil, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehide.
Ce autobronzante ne recomanzi pentru intreg corpul, inclusiv fata . Pot face rau tenului mext, gras?
Multumesc din nou.
Buna Gabi,
Aici gasesti review-uri despre foarte multe autobronzante. ( http://www.beautypedia.com/search.aspx?cid=147&st=1%2c2%2c3%2c4&rid=1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8#&&toQB5sLg2A1LotrKJHcgUu9Y6AKthqKNDPtQYrqvDIG7ta9rLQCua3OMp72r7pN9PYV5qHetKn2/01I3Fg6COuDrTYg2yKBdJKNr/ytpKpeGw8G8kigidDHZyJEn951baEwngmUmqGNS/1ujjY9gwEnHktAtSU9GWji9DgAAWFgCIGoxXn5HxDSk87nDZb7JYZu5T/zV5/j2JJsaKpQhDAi67+rfna/NmxX+dQ== )
Cele care contin ingrediente comedogenice sau iritante pot face rau oricarui tip de ten. Ingredientul activ din produsele autobronzate (dihydroxyacetone (DHA)) nu este problematic pentru ten.
Draga Corina!As dori sa te intreb ce parere ai tu de autobronzantele de la Avon?Crezi ca sunt bune?
Buna Irina,
Cred ca am raspuns la intrebarea asta (pusa in alta forma) in articol sau in comentariile anterioare.
buna Corina,
ce parere ai despre bronzul organic?
Buna Elaa,
Bronzul organic este doar un nume de marketing pentru ca de fapt ingredientul activ este tot DHA-ul. Despre ce inseamna „organic” in produsele cosmetice poti citi aici: https://pasagera.ro/produse-cosmetice-bio-organice-eco.html, insa vad ca produsele nu sunt denumite organice, doar tehnica este denumita bronzare organica.
Avantajul unui „bronz organic” ar fi faptul ca aplicarea se realizeaza intr-un salon si e foarte probabil ca rezultatele sa fie mai bune (desi am auzit si povesti cu doamne care au plecat de la astfel de saloane dezamagite).
Pana la urma conteaza concentratia de DHA si mai ales conteaza raspunsul pielii la acest ingredient, iar acest lucru il poti vedea doar dupa ce ai incercat ingredientul.
cum pot sa scap de autobronzantul de pe piele..dupa dus incepe sa dispara dar nu im totalitate..astept raspuns merci 🙂
Buna Camelia,
Am raspuns deja la aceasta intrebare in comentarii. Cu exfolianti chimici.
Azi am remarcat cat de albe imi sunt picioarele (in my new little black dress) si am decis sa imi aplic o crema autobronzanta (pentru ca, desi am DHA in casa, nu mai am timp sa imi si prepar crema singura :)). asa ca am dat mareata suma de 66.3 lei pe o crema de la Avene, cu urmatoarele ingrediente (ma rog, erau doar 2 in farmacie cand mi s-a pus mie pata, asa ca…)
avene thermal spring water (avene aqua – in paranteza, nici nu stiam ca apa termala avene are si propria sa denumire INCI!!! tare mi-e teama ca e la mijloc o „facatura”, ar trebui , crd eu , sa scrie water/aqua si descrierea de apa termala doar in descrierea larga a produsului), cyclomethicone, propylene glycol, dihidroxyacetone, caprylic/capric triglyceride, mineral oil (paraffinum liquidum), dicaprylyl ether, glyceryl stearate, isododecane, PEG-100 stearate, stearyl alcohol, caprylyl glycol, disodium EDTA, fragrance (parfum), tocopheryl glucoside, xanthan gum, tocopherol.
Ma mira ca nu am gasit un conservant din cei pe care ii stiu deja, dar poate vorbim de un self preserving system…. dar l-am luat totusi, fiind extrem de doritoare sa am picioarele o idee mai bronzate 🙂
Buna Simona,
Toate apele din „dermatocosmeticele” pe baza de ape minerale au mai nou INCI, si Herculane, si altele si apar asa in lista de ingrediente. Altceva decat marketing nu e. Tocopherolii de la sfarsitul listei o conserva.
Spor la bronzat :), eu sincer nu am rabdare sa imi aplic autobronzante, mi se pare o mare bataie de cap. Prefer sa raman alba.
din cate stiu eu, tocopherolii nu conserva nimic, ei sunt doar antioxidanti. Mai ales ca vorbim de o emulsie, nu de un produs gras. A, daca era un serum uleios, mai ziceam, intarzia rancezirea uleiurilor. Dar aici, nu prea m-au convins. Cu siguranta ceva este , doar ca nu imi dau eu seama. Posibil sa fie o anumita combinatie de ingrediente care sa actioneze ca un conservant cu spectru larg.
tocopheryl glucoside este Skin-Conditioning Agent – Emollient. imi prind urechile, dar ce ar fi chimia cosmetica fara un pic de mister ? 😉
Buna Simona,
Eu cred ca le analizezi prea mult. Tocopherol este un conservant foarte bun si natural, bineinteles este un antioxidant puternic. Nu stiu daca acesta e conservantul lor, am presupus datorita proprietatilor ingredientului, dar poti sa le scrii un mail sa ii intrebi.
Salut Corina,
Eu aplic pe picioare crema cu protectia solara Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45 apoi autobronzantul paulei si imi place, dar ma intrebam daca voi fi la plaja si voi dori sa reaplic crema peste autobronzat va fi oare ok.
Multumesc frumos.
Buna Margo,
Dupa cum am spus in articolul de mai sus si din instructiunile produsului Paulei (sunt chiar pe site, la Application Tips) reiese clar ca produsul nu se aplica in fiecare zi si nu se aplica nici un alt produs cel putin o ora dupa aplicarea autobronzantului. Inainte de autobronzant nu trebuie sa aplici produse cu SPF.
Daca folosesti autobronzant dimineata poti sa aplici SPF dupa o ora de la aplicarea lui si poti sa reaplici oricand in timpul zilei.
Salut Corina,
Sorry ca nu am fost atenta si nu am citit instructiunile, iti multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna Margo,
Nu trebuie sa iti ceri scuze, dar cred ca e bine sa folosesti produsul corect pentru efectele dorite. Sa ai un bronz frumos 🙂
Buna! Daca folosesc AHA 8% iar in urmatoarea seara aplic autobronzantul, afecteaza cumva?Inteleg ca BHA si AHA vor face ca autobronzantul sa tina mai putin, insa mai are si alte urmari ?
Buna Andreea,
Singura urmare ‘negativa’ este ca pe portiunile unde vei aplica exfolianti, autobronzantul va fi mai putin intens decat pe restul corpului unde l-ai aplicat. Nu exista interactiuni intre ingrediente.
salut corina in legatura cu bronzatul…aparte ca nu e sanatos solarul… daca folosesc serul cu retinol in jurul ochilor pot sa fac 3 sedinte de solar (apoi amplific culoarea cu autobronzant coolistar) ? o sa pun bineanteles si protectie solara..mersi mult
Buna Cry,
Nu poti folosi retinol daca mergi la solar, concentratia din serul Paulei este destul de mare si expunerea la radiatii atat de puternice cum sunt cele din solar poate avea efecte adverse (sau nu, depinde de piele).
multumesc pt raspuns..o saptamana usoara sa ai..
ma gandesc atunci sa nu-mi expun fata,,,oricum am un autobronzant super pt fata…..asa pot ?
Da, asa poti.
Buna,eu am un autobronzant de la oriflame sun-zone self tonning mist body si eu sunt foarte alba si la bronzul natural raman rosie chiar si dupa trei zile tot alba raman ce sfat imi dati as putea sa folosesc autobronzantul asta? astept raspuns 🙂 Multumesc
Buna Florentina,
Nu poti sti daca un autobronzant iti este potrivit sau nu inainte sa il incerci. Despre expunerea la soare am scris mai multe articol in caz ca doresti sa le citesti.
Buna! Orice autobronzant as folosi, imi iese bine cam peste tot cu exceptia gleznei si labei piciorului. Am pus cat de putin produs am putut dar tot imi ies pete mai inchise care arata ciudat. Ai idee cum sa fac sa iasa cat mai natural?
Buna Maya,
Toate ideile despre folosirea autobronzantului le-am expus in articolul de mai sus.
buna,eu am vitiligo si as dori sa ma sfatuiti cum sa folosesc autobronzantul …..am mai muulte zone afectate si de cate ori l am folosit nu mi a prins bine
Buna Alina,
Pe zonele cu vitiligo autobronzantul se comporta diferit. Poti incerca sa aplici mai mult, dar nu iti garantez ca vei avea rezultate foarte bune.
multumesc!
Buna ziua ! As vrea sa aplic autobronzantul de la Paula pe fata . Am tenul destul gras si ma intreb daca nu reactioneaza ca un fond de ten care sa se ia de pe fata la orice atingere chiar daca il las sa intre in piele cat timp este necesar .
Si mai am grija si in legatura cu diferenta de culoare dintre corp (care e bronzat de soare) si fata (pe care am expus-o la soare insa din cauza ca a fost pazita de 1-2 ani cu factor 50 nu s-a bronzat decat prea putin)
. Exista posibilitatea ca dupa aplicarea autobronzantului doar pe fata sa fie o culoare mai inchisa decat pe restul corpului?
Buna Bianca,
Citeste din nou articolul de mai sus. Produsele autobronzante nu se comporta ca fondul de ten!
Doar dupa ce aplici un produs autobronzant poti sti ce culoare o sa aiba pielea ta, iar aceasta culoare difera de la autobronzant la autobronzant.
Buna seara,
Sunt curioasa , in cazul in care imi aplic autobronzant si ma expun la soare si intru in mare in ziua urmatoare este posibil ca acesta sa se ia ?
Buna Mihaela,
Nu, autobronzatul nu se indeparteaza in 24 de ore cu apa. In cazul expunerii la soare fara protectie solara ulterior folosirii unui autobronzant este posibil sa obtii un bronz cauzat de soare care sa nu arate foarte estetic si de altfel iti recomand sa nu te expui radiatiilor solare fara protectie solara, in special dupa folosirea autobronzantului.
Buna Corina!
http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/self-tanning/_/Sun-365-Self-Tanning-Foam/
Ce stii de produsul asta? Cand ajunge si la noi?
Multumesc!
Angelica,
In curand 🙂 Esti abonata la newsletter pe paulaschoice.ro? Se trimit mail-uri la fiecare lansare de produs. In general, dupa ce apare produsul pe site-ul din Europa ajunge si in Romania (cam in 10 zile).
Daaaa, binenteles!!!
Merci!!
Este ok daca imi dau cu autobronzant pentru corp si pe fata?risc sa imi apara pete neplacute?
Anca,
Un autobronzant bun nu iti va cauza neplaceri. Sa nu uiti insa ca protectia solara ramane tot obligatorie.
Salutare,
Am cazut cu bicicleta acum 3 saptamani si am reusit sa-mi fac o rana suficient de intinsa (pe tibie) a carei coaja abia acum da semne sa cada. In locurile in care s-a luat deja, pielea este mult mai rosiatica, eu fiind cat se poate de alba. As vrea sa stiu daca un autobrozant m-ar ajuta sa obtin un bronz uniform pe picioare, ascunzand portiunea din care s-a desprins coaja. Mentionez ca nu am mai folosit autobronzant pentru ca am preferat sa fiu alba insa, acum, pentru a-mi acoperi roseata rezultata in urma caderii cojii, ma gandesc sa incerc sa-mi bronzez picioarele. Deci, am sanse sa-mi acopar urma cojii intr-o maniera uniforma cu restul picioarelor sau, din contra, autobronzantul va accentua urma lasata de coaja?
Multumesc mult anticipat!
Toni,
Autobronzantul va acoperi zona respectiva, daca aplici mai mult pe zona alba, insa eu iti recomand sa folosesti Clinical Scar Reducing Serum pentru a scapa de problema foarte repede.
Mersi mult!!
Daca sunt alergica si folosesc photoderm spray .Pot sta in soare sa ma bronzez.Am voie sa ma dau si cu alta spray de bronz .Multumesc.
Nu poti sta in soare sa te bronzezi, mai ales daca ai aplicat autobronzant in ziua respectiva pentru ca te vei arde. Mai mult decat atat, trebuie sa aplici protectie solara in fiecare zi din an, bronzul este o reactie de aparare impotriva radiatiilor solare!!!