Aparate pentru curățarea tenului

„Bună Corina,
Aș vrea să te întreb ce părere ai despre așa-numitele aparate pentru curățarea tenului, care afirmă ca extrag (delicat) punctele negre. Iată doua dintre acestea :
http://www.mqm.ro/spot_cleaner.html
http://www.thegift.ro/cadouri-ingrijire-corporala-c-3_88/aparat-pentru-intretinerea-tenului-power-perfect-pore-p-2234
Mulțumesc”

Răspunsul meu la intrebarea de mai sus se referă la toate aparatele pentru curățarea tenului, indiferent de producător, link-urile de mai sus sunt doar pentru a vă face o idee despre ce aparate m-a întrebat cititoarea.

Aparatele pentru curățat tenul care pot fi folosite acasă pot avea mai multe funcții:

1. Exfoliere cu perii – Realizează exfoliere mecanică, cu ajutorul acestor perii se îndepărtează celule moarte de la suprafața pielii. Peria nu are nici pe departe efectele unui exfoliant chimic. Există foarte multe tipuri de perii exfoliante, în cazul în care doriți să achiziționați o perie trebuie să alegeți o perie cu peri foarte moi și să nu abuzați de folosirea ei. Dacă pielea se irită sau înroșește în urma folosirii periei trebuie să scurtați timpul folosirii sau să renunțați la ea. Dintre periile care există pe piață, cea mai bine cotată este peria Clarisonic, nu are mișcări circulare, în schimb vibrează ușor. Review-ul periei Clarisonic îl găsiți aici. În cazul în care doriți să încerci o perie exfoliantă vă recomand să o folosiți doar când nu trebuie să demachiati tenul. Puteți aplica produsul de curățare pe ten, spumați ușor și apoi curățați tenul cu peria (maxim 1 minut) sau puteți uda pielea și aplica produsul de curățare chiar pe peri, folosind apoi peria pe ten.

2. Demachiere cu burete – Buretele se atașează unei perii, se aplică demachiant pe ten sau chiar pe burete și se curață tenul cu acest aparat. Personal nu recomand acest tip de demachiere, din simplu motiv că demachierea tenului ar trebui să se realizeze cât mai blând, fără a freca pielea excesiv. Demachiați-vă aplicând demachiantul pe ten ca pe o cremă, masați ușor tenul cu degetele, apoi îndepărtați demachiantul cu dischete demachiante ude. După demachiere spălați tenul cu un produs solubil în apă. Bineînțeles, fiecare alege pentru el, iar în cazul în care alegeți să demachiati tenul cu un burete de acest tip, asigurați-vă că pielea nu rămâne iritată, roșie sau uscată în urma folosirii aparatului. Nu folosiți acest tip de demachiere mai des de o dată pe săptămână.

3. Extracția comedoanelor prin aspirare – Am încercat această metodă într-un cabinet cosmetic, aparatul era atașat unei combine profesionale. Nu încercați să aspirați pustulele cu puroi, veți leza țesutul și puteți rămâne cu cicatrici. Punctele albe nu pot fi aspirate. În cazul în care, înainte folosirii aparatului, vă expuneți la aburi, aparatul va aspira partea de comedon care se găsește la suprafața pielii, în nici un caz nu va aspira comedonul în întregime. Extracția parțială a comedoanelor este posibilă doar dacă aceste comedoane se extrag ușor în mod obișnuit, dacă aveți comedoane încrustate, greu de extras prin metodă clasică, aparatul va fi ineficient. După folosirea aparatului este nevoie să evacuați porii manual pentru a îndepărta complet comedoanele.
Timpul de acțiune al aparatului trebuie să fie foarte scurt, câteva secunde pentru fiecare zonă, timp în care zona respectivă se înroșește datorită irigației sanguine puternice. Din acest motiv vă recomand să fiți extrem de atente în cazul în care folosiți un astfel de aparat acasă.
Personal nu aș folosi un aspirator pentru comedoane.

4. Masajul tenului cu bile – Masajul tenului presupune o tehnică anume, mișcările care se execută pentru masaj sunt de mai multe tipuri, în funcție de zona masată și mai ales de tipul de ten. Nu toate tipurile de ten pot beneficia de masaj, de exemplu masajul tenului acneic constă doar din ciupituri. Nici un aparat pentru masaj nu poate imita mișcările necesare masajului facial, direcțiile de mișcare, intensitatea mișcării, etc. Am învățat masajul facial în cadrul școlii de estetică, nu putem compara masajul manual cu un masaj efectuat de o perie cu bile. Nu vă recomand să folosiți aparate de masaj facial în cazul în care nu sunteți familiară cu mișcările necesare masajului facial (diferențiate în funcție de tipul de ten), iar dacă sunteți familiară cu siguranță nu veți apela la acest tip de aparat.

28 comentarii

Scrie un comentariu
    • Buna Anatta,
      Este un dispozitiv pentru curatarea superficiala a porilor, sunt foarte multe si foarte diferite de acest gen. Nu exfoliaza in profunzime si nu poate fi folosit foarte des.
      Poti sa il incerci daca doresti. Nu este miraculos, in caz ca te intrebai asta.

    • Buna ziua, am cumparat acest aparat, de pe un site de cumparaturi online, si as dori sa spun ca m-a dezamagit total. Am inceput, bineinteles cu aspirarea comedoanelor, ceea ce ma interesa, f tare. Nu am o fata, foarte incarcata de puncte negre, doar ca imi place sa , ma intretin, de aceea am inceput cu acest procedeu. Vreau sa spun ca dupa maxim 20 de minute de la curatare, aparatul nu a mai aspirat deloc,. orice am facut, l-am spalat cu o periuta de dinti, l-am curatat, cu o carpa si absolut nici un rezultat.Nemaiavand factura, deoarece vazand ca functioneaza la inceput, pur si simplu am aruncat-o, a doua zi am sunat la firma de la care am cumparat-o, si mi s-a raspuns ca bininteles nu ma pot identifica pe baza buletinului, desi ei factura o mai au in sistem, si sa binevoiesc sa desfac eu aparatul, sa il curat. Alta solutie nu am avut, l-am desfacut, era egal deja ce fac, si in interior, membrana care ajuta aspirarea , era rupta, motiv pentru care, aspiratorul de comedoane, se stricase dupa 20 de minute de utilizare. fie mi s-a vandut un produs care nu era original, fie pur si simplu produsul in sine, la propriu nu valoreaza doi bani. Nu am exagerat cu nimic, este exact ceea ce mi s-a intimplat, si deoarece eu inainte de a-l cumpara , nu am stiut ce sa cred despre el, vreau ca pe viitor alte persoane sa fiu, putin mai imformate decat am fost eu.

  • Buna, Corina. Ai putea spune mai multe despre masajul facial? Beneficii? Efecte adverse?
    Mie mi se pare ceva extrem de relaxant mai ales ca sunt o persoana tensionata, dar ma intreb daca are si contraindicatii sau daca poate face rau. Ma gandesc in special la vase dilatate pentru care eu am o predispozitie.
    Multumesc

    • Buna Nicole,
      Electrodermul nu te va ajuta cu petele post acnee si nici cu porii dilatati.
      Este un aparat cosmetic care are rol de dezinfectare a pielii, poate fi folosit maxim o data pe luna pe ten, dupa tratamentul cosmetic. Poate fi folosit dupa epilat.
      Proprietatile electrodermului descrise pe acel site nu au nici o legatura cu realitatea.

    • Ale,
      Ce inseamna bun?
      E o perie normala, la un pret normal. Nu face nimic deosebit, practic realizezi un scrub cu acest tip de perie. Sa nu o folosesti mai des de o data pe saptamana si sa o folosesti cu mare atentie, sa nu lezezi tenul. Partea cu buretel nu o poti folosi foarte mult, buretele umed e un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

  • Buna! Am si eu mari probleme cu tenul… nu prea am timp si bani pt cosmetica… am vazut activatorul de la Gerovital, ce parere aveti? multumesc.

    • Ioana,
      Aparatele de microdermabraziune disponibile pe piata nu au nici o legatura cu cele profesionale, pe care le vei gasi doar in cabinetele medicilor sau ale unor saloane de cosmetica. Despre microdermo am scris, daca vei citi ce inseamna aceasta procedura vei intelege marea diferenta.
      Da, Peelife suna asemanator, dar de fapt tu iti faci un scrub cu un aplicator diamantat, rugos. Pe cand la microdermoabraziune se trimit particule pe suprafata pielii si se absorb la fel de repede.
      Din punctul meu de vedere aparatul despre care ma intrebi este doar un scrub foarte dur. Bineinteles fiecare alege cum crede de cuviinta.

  • Buna ziua,am si eu o rugaminte:ce aparat sa -mi achizitionez pentru ingrijirea tenului.Am 33 de ani,tenul mixt,am pori negri si dilatati oe alicuri,am si pistrui de la soare de vreo 2 ani si un rid foarte adanc de expresie intre ochi la baza nasului.Am din fiecare cate o problema si nu stiu oe ce sa ma orientez

    • Ramona,
      Nu ai nevoie de aparate, ai nevoie de o rutina zilnica de ingrijire a tenului. Citeste articolele din acest site si vei intelege ce este pielea si cum trebuie ingrijita.

    • Adina,
      Eu cred ca nu ajuta tenul cu nimic. Mai bine o crema hidratanta plina de antioxidanti decat 2 minute de ionizare pe saptamana.

  • Buna. Va rog sa ma indrumati daca aparatul Power Perect Pore ajuta pt un ten gras cu puncte negre sau pt ridurile de expresie ? Mentionez ca am si pete maronii pe frunte.
    Multumesc pt suport!

  • Buna Corina! Ce parere ai despre aparatul Foreo Luna? Am citit cateva review-uri si pare interesant, dar as vrea sa aflu si parerea ta. Am un ten gras, cu tendinte acneice si as vrea sa stiu daca un astfel de aparat m-ar ajuta. Multumesc anticipat!

    • Anca, Foreo este o varianta mult mai blanda comparativ cu periile clasice, am si eu varianta Luna Mini Play Plus (costa 170 lei daca o gasesti la reducere). Pentru persoanele cu ten gras sau cu porii incarcati, o curatare mecanica a stratului superficial de celule moarte poate fi de ajutor in a mentine porii curati – cu conditia ca exfolierea principala sa se realizeze chimic, cu exfolianti AHA sau BHA. Pentru tenul cu tentintele acneice nu este ok sa folosesti metode mecanice de curatare pe zonele unde exista pustule inflamate.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.