Comenzi iherb – Make-up

PFI-07071-1Physician’s Formula, Healthy Wear, SPF 50, Powder Foundation
Ingrediente: Active: Octinoxate 4%, Titanium Dioxide 21%, Zinc Oxide 3%; Altele: Talc, mica, nylon-12, caprylic/capric triglyceride, styrene/acrylates copolymer, ascorbyl palmitate, diacetyl boldine, diisostearyl malate, dimethicone, genistein, glycyrrhetinic acid, lauroyl lysine, alpha lipoic acid, octyldodecyl stearoyl stearate, PEG-12 glyceryl dimyristate, solanum lycopersicum (tomato) fruit extract, squalane, tocopherol, tocopheryl acetate, ubiquinone, zinc stearate, disodium EDTA, phenoxyethanol, sodium dehydroacetate, sorbitan sesquioleate. May contain: Iron oxides, titanium dioxide, ultramarines.
Am citit despre această pudră/fond de ten pe makeupalley.com și am dorit să o încerc. Am comandat prima data culoarea Translucent Medium, variantă care s-a dovedit nepotrivită mai ales din cauza nuanței roz. Apoi am comandat Natural Beige, variantă mult prea închisă pentru tenul meu. Din fericire Translucent Light mi se potrivește. Tenul meu este NC 20 – NC 25, medium light cu subton galben.
Nu am folosit-o niciodată cu rol de fond de ten, nu știu ce acoperire are în acest sens, dar este perfectă pentru o pudră cu protecție solară. Prefer să o aplic cu o pensula, am încercat să o aplic și cu burețelul inclus, dar burețelul ia de pe ten produsul aplicat anterior sau și mai rău excesul de sebum acumulat în timpul zilei (în cazul în care am reaplicat produsul în timpul zilei) și după câteva folosiri în acest fel pudra a fost afectată, s-a întărit ușor, fiind nevoită să îndepărtez partea afectată de produs. Menționez că am spălat burețelul după fiecare aplicare, dar la o aplicare am pus burețelul de mai multe ori pe pudră.
Folosită cu rol de pudră nu oferă acoperire și accentuează zonele de piele uscată, o consider potrivită doar pentru tenul gras sau pentru orice tip de ten care nu prezintă descuamări.
Protecția solară este asigurată de cele două minerale și un ingredient SPF chimic. Pudra este în bază de talc și este matifiantă.

PFI-07338-1 Physician’s Formula, Cashmere Wear, Ultra-Smoothing Bronzer, Bronzer 7338
Ingrediente: Talc, mica, octyldodecyl stearoyl stearate, silica, dimethicone, zinc stearate, capryloyl glycine, undecylenoyl glycine, sodium hyaluronate, hydrolyzed wool, nylon-12 dimethiconol, lauroyl lysine. May contain: iron oxides, titanium dioxide.
Blush, bronzer, highlighter – trei categorii de produse din care am câteva zeci, cu diverse culori. Bronzer-ul de la Physician’s Formula îl folosesc fără a mai aplica blush, am folosit de multe ori partea mai deschisă la culoare pe post de iluminator și cele două culori împreună pe post de blush/bronzer. Îmi place foarte mult nuanța caldă, nu își schimbă culoarea în timp și rezistă pe tenul meu 8 ore fără să fie nevoie de retușuri. Prefer să îl aplic cu o pensulă cu peri naturali, poate fi aplicat foarte light pentru un aspect natural sau poate fi aplicat în strat generos dacă doriți să obțineți un efect bronzat al tenului.
În bază de talc, textură extrem de fină, produsul are finish satinat, aplicat corect arată discret pe piele. Este ambalat împreună cu o oglindă și o pensula pe care am impresia că am aruncat-o pentru că nu o găsesc, dar îmi aduc aminte că era în ambalaj.

PFI-07317-1Physician’s Formula, Mineral Wear, Airbrushing Kabuki Brush
Știți cum este să aplicați fondul de ten pudră mineral în 5 secunde, cu rezultate perfecte? Știți cum este să spălați o pensulă în 10 minute și să așteptați 2 zile să se usuce? Daca nu știți încercați pensula Physician’s Formula. Are peri foarte scurți, compacți și fermi. Daca nu s-ar usca atât de greu probabil aș recomanda-o cu căldură, dar există alte pensule poate și mai ieftine care aplică fondul de ten mineral perfect, fără să aibă un timp de uscare atât de lung. Are un design deosebit, este mai mare ca diametru decât alte pensule de acest gen.

RTE-01408-1Real Techniques by Samantha Chapman, Your Finish/Perfected, Stippling Brush
O folosesc pentru blush-urile cu pigment mai puternic. Aplică produsul foarte ușor, se spăla ușor, se usucă repede și nu îi cad perii. Am încercat-o și pentru aplicări de fond de ten lichid și cremă, dar tot cu beauty blender-ul prefer să aplic fondurile de ten. Este densă, perii au lungime medie. Design-ul pensulei este deosebit astfel că ea stă pe mâner, pentru mine nu e un avantaj pentru că îmi țin pensulele în cutii speciale pline cu biluțe. O văd potrivită pentru aplicarea blush-urilor cremă și pudră, fond de ten cremă și lichid.

RTE-01402-1Real Techniques by Samantha Chapman, Your Base/Flawless, Foundation Brush
O pensulă pe care am achiziționat-o doar de curiozitate, aplică fondul de ten decent, nimic deosebit ca rezultat de aplicare, dar este diferită de pensulele clasice pentru fond de ten, mult mai ușor de aplicat cu ea în zonele mai greu accesibile: sub ochi, in zona nasului, etc. Ca mai toate pensulele de acest tip, pe tenul meu lasă dungi, după aplicare trebuie să folosesc o altă pensula pentru a uniformiza aspectul machiajului. Și aceasta este din peri sintetici, se spăla extrem de ușor și se usucă foarte repede. Are același design, puțin mai îngustă ca cea de stippling la bază, poate fi așezată ‘in picioare’.

RTE-01407-1Real Techniques by Samantha Chapman, Your Finish/Perfected, Blush Brush
Nu este o pensulă cu care aplic blush-ul, e prea mare, dar o folosesc foarte des pentru a finisa blush-ul după aplicare, îmi place foarte mult, e moale, densă și din câteva mișcări blush-ul arată perfect, fără linii de delimitare între blush și restul feței. Este preferata mea dintre pensulele Real Techniques. Se poate folosi și pentru aplicarea pudrei, are peri sintetici, se spală destul de usor (necesită mai multă atenție mai ales la limpezire pentru ca este densă) și are un timp de uscare mediu. La fel ca anterioarele, puteți să o așezați pe mâner.

RTE-01411-1Real Techniques by Samantha Chapman, Your Base/Flawless, Expert Face Brush
O mare dezamăgire pentru mine, practic nu știu ce să fac cu această pensula. Am încercat-o cu diverse fonduri de ten și aplicarea a fost dezastruoasă, o grămadă de dungi pe care am încercat să le uniformizez cu mișcări circulare, dar machiajul final nu a fost satisfăcător. Îmi pare foarte rău că m-a dezamăgit această pensulă, mai ales că știu multe persoane încântate de ea. Are peri foarte moi și destul de scurți. Se spăla mai greu fiind foarte densă, se usucă mai greu. Nici pentru aplicarea blush-ului nu e potrivită. Cred că fiecare pensula este potrivită pentru un anume tip de ten și mai ales pentru o anumită tehnică de aplicare a produsului. O să mai încerc pensula pentru aplicări diferite, dezamăgirea inițială m-a făcut să nu o mai folosesc, din păcate.

RTE-01403-1Real Techniques by Samantha Chapman, Your Base/Flawless, Core Collection, 4 Brushes + Case
Conține 4 pensule (peri sintetici):
Detailer Brush – Foarte bună pentru aplicarea corectorului, este mică, densă, fermă, cu mâner foarte subțire și cu peri moi, vârful ușor ascuțit. Se poate folosi și pentru aplicarea fondului de ten sau corectorului pe zone foarte mici, în special dacă doriți să intensificați acoperirea în anumite zone aplicând mai mult produs. Se poate folosi și pentru aplicarea rujului.
Pointed Foundation Brush – Pensula pentru fond de ten, mai mică decât cele obișnuite de acest tip, aplicarea fondului de ten durează mai mult. Mi se pare potrivită mai mult pentru aplicarea produsului pe zone mici, sub ochi, pe lângă nas. Poate aplica produs cu mare precizie, vârful pensulei este ușor ascuțit. Ca și alte pensule de acest tip, pe tenul meu aplicarea produsului lasă de dorit.
Buffing Brush – Această pensula și următoarea sunt de fapt cele pentru care am achiziționat setul. Aplică blush-ul superb și îl uniformizează cu ușurință. O folosesc destul de des, se spăla mai greu (de fapt se limpezește mai greu) fiind densă, dar se usucă destul de repede.
Contour Brush – Ideală pentru aplicarea iluminatorului, aș fi preferat-o puțin mai fermă, dar oricum e o pensulă foarte bună pe care o folosesc foarte des. Se spăla foarte ușor și se usucă repede.
Pensulele din Core Collection au un design diferit al mânerului, baza lui este rotunjită astfel că pensulele nu stau ‘în picioare’.
Panoramic Case – nu îi găsesc întrebuințare, nu o folosesc.

ELF-84002-1E.L.F. Cosmetics, Complexion Brush
Dezamăgire totală, are perii mult prea lungi și prea flexibili că să poata fi folosită pentru altceva decât aplicarea pudrei, eu speram să pot aplica blush-ul cu ea. Se spală și se usuca foarte ușor. Dacă doriți să încercați o pensulă pentru aplicat pudra ieftină, puteți să o încercați și pe aceasta, din review-urile pe care le-am citit multe persoane o laudă pentru cât de bine aplică blush-ului și bronzer-ului, dar eu nu am avut rezultate satisfăcătoare în acest sens.
ECT-01255-4EcoTools, Face & Body Sculpting Brush
Am cumpărat această pensulă pentru că cea mai bună pensulă pentru aplicat blush-ul și bronzer-ul pe care am încercat-o este una asemănătoare, de la Mac, ediție limitată, pe care din păcate nu o am. Comparate ca aplicare cele două sunt foarte diferite, cea de la EcoTools este mai densă, mai lată și nu aplică blush-ul perfect, fiind necesară estomparea liniilor cu o pensulă diferită. O folosesc rareori, aplică produsul ușor și repede. Se spală și se usucă mai greu, perii sunt denși, de mărime medie, sintetici.

ECT-01201-5EcoTools, Tapered Blush Brush
O pensulă pe care am folosit-o pentru aplicarea pudrei, dar și a blush-ului, extrem de moale, densă, se spală ușor, se usucă relativ repede. Din cele cumparate de pe iherb este printre preferate și este printre preferatele mele dintre toate pensulele pe care le folosesc pentru blush si pudră. Nu cred că este potrivită pentru aplicarea blush-ului cremă. Are dimensiuni medii, în caz de necesitate puteți aplica iluminatorul și bronzer-ul cu aceiași pensulă. Pensula este extrem de ieftină pentru calitatea și versabilitatea ei (5.99 dolari pe iherb).

ECT-01229-9EcoTools, Domed Bronzer Brush
Pensula asta mai mult șterge produsul decat îl aplică. O folosesc doar pentru a uniformiza blush-ul și bronzer-ul, în special dacă am aplicat prea mult produs sau doresc să obțin o culoare mai discretă. Este extrem de moale, dar se spala mai greu și se usuca la fel de greu. Încă îi caut o întrebuințare potrivită, e singura pensula pe care o am care îndepărtează produsul de pe ten (blush, bronzer). Aplică însă foarte bine fondul de ten mineral și pudra. Perii sunt sintetici, destul de lungi, pensula e foarte densă.

ECT-01253-1EcoTools, Fresh & Flawless Complexion Brush Set, 5 Piece Brush Set
Un set de pensule cu design foarte drăguț, destul de lăudat pe canalele media. Din păcate eu am primit acest set fără pensula pentru care de altfel am comandat produsul, pur și simplu lipsea din pachet. Am primit valoarea setului în contul meu după ce am sesizat problema, dar nu am recumpărat setul pentru că practic eu folosesc o singură pensula dintre toate și după mărimea spațiului gol, nu cred că pensula lipsă ar merită deranjul achiziționării unui alt set. Pensulele sunt travel size, cu peri moi.
Conține:
Flat Concealer Brush – Se poate folosi pentru aplicarea corectorului sau anticearcanului sau pentru aplicarea fondului de ten în zone mai mici.
Buffing Concealer Brush – Poate fi folosită pentru aplicarea corectorului sub ochi și chiar pe pleoape.
Precision Foundation Brush – O pensula de care mă pot lipsi oricând, e prea mică pentru fond de ten și de altfel acest tip de pensula aplică fondul de ten destul de inestetic în cazul meu.
Complexion Blending Brush – O folosesc pentru blush, îmi place foarte mult, păcat că nu au această pensulă separat de set.
Full Powder Brush – Pensula care a lipsit din set.

ECT-01227-1EcoTools, Six Piece Essential Eye Set, 5 Brushes, 1 Travel Bag
Un set de pensule foarte reușit, în afară de o pensulă, le folosesc pe toate. Pentru aproximativ 7 dolari setul acesta e perfect.
Conține:
Large Eye Brush – Nu am încercat nicioadata să aplic fardul cu această pensulă, este extrem de mare pentru ochii mei, dar e foarte bună pentru a estompa culorile aplicate în pliul ochiului.
Angled Crease Brush – O pensulă pe care nu o folosesc, mi se pare că are perii prea moi și prea mari pentru pliul ochiului și în general nu îmi plac acest tip de pensule.
Petite Eye Shading Brush – O pensula mică, ideală pentru aplicarea fardului pe pleoapa inferioară și în colțul interior al ochiului, este plată, dar nu este tăiată drept ci ușor ascuțită. Poate fi folosită și pentru aplicarea fardului pe pleoapa superioară, mai ales dacă preferați pensule mici.
Highlighting Brush – O folosesc exact cu acest scop, de a aplica iluminator pe pleoapa superioara.
Smudge Brush – așa cum îi spune numele, este foarte potrivită pentru ‘smudge’, o folosesc pentru a estompa liniile de creion, în special pe pleoapa inferioară sau chiar pentru a aplică fard pe pleoapa inferioară și în colțul interior al ochiului.
On-The-Go Travel Bag – poate fi utilă pentru transportul câtorva farduri, eu pensulele nu le transport în astfel de gentuțe.

Despre cum puteți comanda pe iherb, coduri de reducere și timp de livrare a comenzilor puteți citi la sfârșitul în acest articol. Link-urile de mai sus conțin și codul meu de afiliere, cod care va genera o reducere pentru o primă comandă plasată pe iherb.

24 comentarii

Scrie un comentariu
 • Si eu am aceeasi problema cu pudra Physician’s Formula din pacate. Cu orice pensula as aplica-o se intareste produsul si trebuie indepartat. In afara de aceasta risipa nu am alte nemultumiri. Ba chiar am avut zile in care mi se descuama un pic pielea si era singurul produs care sa arate ok pe ten.
  Si eu am fost dezamagita la prima utilizare de expert face brush, dar acum o folosesc aproape zilnic. Pentru aplicarea fondului de ten Nearly Naked cred ca e perfecta (nu folosesc miscari circulare, ci doar tapotare+miscari scurte de netezire).

 • Buna, Corina! Foarte utile posturile cu iherb, astept si altele cu mare interes!
  In privinta pensulelor, tu ce alegi pentru aplicarea fondului de ten lichid? Eu folosesc Revlon Colorstay si m-ar interesa o pensula potrivita pentru a maximiza acoperirea.
  Iti multumesc!

   • Buna Corina, imi spui te rog cum se curata acest beauty blender? eu am vazut tutoriale pe youtube cu fete care il foloseau si mereu arata portocaliu si murdar.. e fiindca nu il curatau sau iese culoarea? hmm..si in privinta aplicarii cum il aplici? nu ia mult din produs?

    • Buna Katrina,
     Isi pierde culoarea in timp, dar al meu nu e murdar. Il spal dupa fiecare folosire cu cleanser-ul lor, cel solid. E singurul cleanser care il curata foarte bine. In trecut il spalam cu gel de dus sau sapun lichid de maini si intradevar ramanea patat.
     Nu ia deloc mult produs, dimpotriva.

 • Buna Corina,
  Imi spui te rog de unde procuri beauty blenderul, as dori sa-l incerc dar nu il gasesc?
  si referitor la pudra, unde pastrezi pensula cind o folosesti in timpul zilei sau foloseti una retractabila.
  Multumesc.

  • Buna Ana,
   Poti cumpara de pe net, eu am cumparat din mai multe locuri, de exemplu cherryculture (au frecvent reduceri pe site) sau urbanretreat.co.uk.
   Pentru pensule am diverse gentute, ca niste penare pentru stilouri, le tin cu brush guard pe ele. Rareori folosesc pensule retractabile.

 • multumesc mult, am vazut ca sunt 3 buretei de diverse culori, exista careva diferente intre ele sau ramane o preferinta care culoare o alegem, tu ce culoare folosesti?

  • Buna Ana,
   Eu prefer roz si negru. Cel alb ei zic sa il folosesti pentru aplicarea cremelor, dar eu nu imi aplic creme cu bureteti. Fondul de ten murdareste foarte rau buretelul alb.

 • Buna Corina,
  De vreo 2 saptamani am tot citit si analizat posibilitatea de a-mi procura si eu pudra Physician’s Formula, Healthy Wear, SPF 50, Powder Foundation Translucent Light pentru ca am impresia ca mi s-ar potrivi f bine ( mi-ai recomandat-o si tu) . Dar dupa cate am vazut nu se mai aprovizioneaza la iherb de ceva timp si nu o prea gasesc in alta parte ; doar pe amazon.com mai sunt cateva bucati la vreo 4 furnizori. Am impresia ca nu se va mai fabrica totusi din pacate si nu stiu daca ar fi mai bine sa astept sa vad daca apare pe iherb , sau sa incerc sa o iau cat mai repede de pe amazon unde costul de transport este mult mai mare 🙁
  M-as reorienta eventual spre alta daca nu o mai gasesc pe aceasta, care sa fie comparabila la cost, SPF si eficienta pt ten gras . Poate ai vreo recomandare sau afla cineva ceva despre lipsa acestei pudre din ‘piata’ , sau vreo alta sursa de unde as putea sa o achizitionez la costuri rezonabile 🙂

   • Multumesc de raspuns , m-am mai ‘linistit’ daca spui ca s-a mai intamplat sa nu fie pe stoc o perioada mare de timp. Mai bine astept in cazul acesta , si voi lua de pe iherb cand apare pe stoc .
    Week-end placut !

 • Din pacate am avut eu un ‘bad feeling’ pt ca nu am vazut in meniul principal de pe pagina lor la product lines ‘healthy wear’ asa ca le-am scris acum cateva zile celor de la Physician’s Formula si i-am intrebat daca se va mai fabrica sau nu pudra respectiva . Uite ce mi-au raspuns :
  ‘We are sorry to inform you our Healthy Wear SPF 50 Powder Foundation in ‘Translucent Light’ has been discontinued and is no longer available. ‘
  🙁 Va trebui sa caut asadar o alta pudra cu SPF mare potrivita tenului gras 🙁 Ar fi ok oare Mineral Wear® Talc-Free Mineral Airbrushing Pressed Powder SPF 30 ?

  • Nu am mai avut rabdare sa analizez alta pudra si alte optiuni asa ca am comandat-o de pe amazon.com. Sper sa fie ok 🙂 O voi primi numai pe la mijlocul lui octombrie cand mi-o va aduce cineva din Canada ( mi-a fost frica de taxele vamale prea mari la noi asa ca am comandat cu livrare acolo ).
   Si acum urmeaza asteptarea si nerabdarea pana o primesc sa vad daca mi se potriveste si e in ‘stare buna’ 🙂

   • Am revenit 🙂 Am primit pudra , in stare buna si sunt foarte incantata de ea . Super matifianta iar la aplicare ‘am patit-o’ si eu cand am fost nevoita sa o aplic cu buretelul ( eram in deplasare) asa ca evit metoda asta si o aplic numai cu pensula .
    Culoarea e parca o idee cam deschisa pentru mine dar acum pe timpul iernii e ok . M-am gandit ca ar fi bine sa iau si nuanta mai inchisa pt vara si m-am uitat pe site-ul iHerb dar din pacate vad ca si acum sunt ambele nuante out of stock. 🙁 Oare a fost pe stoc si iar nu mai este? sau nu a mai fost de cateva luni de fapt ( in septembrie am verificat eu ultima data ) si chiar nu se mai produce ? Daca e asa, ai gasit cumva intre timp o alternativa buna ?
    Si o intrebare sau nu tocmai intrebare 🙂 cand ai timp, ne mai scrii ce altceva mai iei de la iHerb? Am vazut articolul cu balsamurile de buze- o sa il explorez cat de curand mai atenta pt ca am nevoie si eu de un balsam bun ( cine nu are? 🙂 ) si l-am vazut si pe cel cu ceaiurile , dar ai scris ieri ca tocmai ai ridicat cateva colete si m-ai facut tare curioasa 😀

 • Buna Corina,
  Sper ca pun intrebarea in locul potrivit. Cunosti pe cineva din Arad care a comandat de pe iherb si stie exact unde vin coletele? Stiu ca in unele orase poti avea surpriza neplacuta sa platesti taxe si pentru varianta de transport cu 4$ (in Botosani, de exemplu).
  Sau poate vreo cititoare de-a ta ma poate ajuta cu aceasta informatie, as fi foarte recunoscatoare.
  Multumesc frumos!
  Stefana

  • Stefana,
   Nu cunosc, dar poate va vedea cineva din Arad si va raspunde. Din cate stiu eu toate coletele de pe iherb vin acum la oficiul postal local de care apartine strada ta. Eu chiar ieri am ridicat 3 colete, ajunse dupa 2 saptamani de la expediere.

  • Buna Stefana,

   eu sunt din Arad, si am comandat de mai multe ori de pe iherb.
   pana in noiembrie primeam coletele direct acasa, in maxim 10 zile, dar la ultima comanda am primit aviz de la posta, si l-am ridicat de la Posta de langa BancPost ( nu stiu exact ce oficiu postal e) P-ta Caius Iacob.

   Nicoleta,

 • Pentru mine e un esec orice aplicare cu degetele, cu pensula sau beauty blender. Cred doar pentru ca e putin mai inchisa decat tenul meu devine greu de uniformizat. Folosesc Bioderma photoderm max ultra fluid 50+ in nuanta claire, culmea, si mi se parea ideal sa pot sa am 2in1, culoare si spf, dar se pare ca mai am de incercat. Multumesc pentru raspuns! O zi buna!Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.