Arhiva 2024

1
Protecție solară și machiaj în zilele lungi de vară
2
Când expiră produsele cosmetice?
3
Baby Botox și fillere cu acid hialuronic pentru buze voluminoase

Protecție solară și machiaj în zilele lungi de vară

Am scris articolul de mai jos în grupul Paula’s Choice Discuții pe Facebook unde postez din ianuarie în fiecare zi de luni. Vă povestesc în articolul viitor mai multe despre grup, vă invit să intrați dacă vreți să fiți parte din comunitatea Paula’s Choice din România. Am modificat puțin postarea de pe grup pentru a fi mai potrivită pentru blog.

Machiajul complică aplicarea și reaplicarea protecției solare, în special în zilele lungi de vară. Probabil v-ați întrebat cum se poate reaplica protecția solară peste machiaj, iar dacă înțelegeți că aplicarea protecției solare presupune un strat generos care se întinde uniform pe piele, înțelegeți că acest tip de aplicare poate să strice machiajul.

Atâta timp cât nu se reaplică corect protecția solară, pielea nu este protejată suficient de radiațiile UV, însă există câteva lucruri pe care le putem face pentru a avea o protecție cât mai bună.

Aplicarea protecției solare și machiajului

Primul pas și cel mai important este prima aplicare a protecției solare, înainte de machiaj. Aplicați o cantitate generoasă de protecție solară cu factor de protecție SPF 30 sau mai mare – cu cât mai mare cu atât mai bine.

Aplicați protecția solară în strat uniform pe ten, pe gât, pe urechi și acordați atenție deosebită pe linia părului. Așteptați cel puțin 10 minute înainte să aplicați machiaj pentru ca protecția solară să ‘se fixeze’ pe piele.

Alegerea unui produs cu SPF rezistent la apă înainte de machiaj asigură o mai bună protecție din mai multe motive: este mai puțin afectat de produsele pentru machiaj care se aplică peste SPF și rezistă mai bine la perspirație.

Citește mai departe

Când expiră produsele cosmetice?

Ați găsit vreodată în sertar un produs cosmetic sigilat pe care nu vă amintiți când l-ați cumpărat și care nu are dată de expirare pe ambalaj? V-ați întrebat dacă produsul este sau nu expirat?

Ce este data de expirare a cosmeticelor?

Produsele cosmetice sunt formulate pentru a fi stabile pe o anumită perioadă de timp în condiții optime de depozitare – temperatură 21 – 25 de grade, umiditate mai mică de 50% și întuneric. Sfârșitul perioadei de stabilitate este reprezentat prin data de expirare a produsului.

Data de expirare stabilită de producător în urma testelor de stabilitate nu este neapărat data exactă la care produsul nu mai este sigur pentru piele și nu mai are beneficiile promise pentru că degradarea ingredientelor se întâmplă treptat, nu de pe o zi pe alta.

Totuși, data de expirare trebuie respectată pentru că producătorul estimează data respectivă ca fiind momentul în care nu mai garantează stabilitatea sau siguranța de folosire a produsului.

Nu folosiți produse expirate, există posibilitatea ca formula să fie afectată, să nu obțineți rezultatele dorite și în cel mai rău caz, să observați reacții negative severe.

Majoritatea produselor cosmetice nu au dată de expirare pe ambalaj pentru că nu există această reglementare în cazul produselor care expiră după mai mult de 30 de luni de la data fabricației.

Citește mai departe

Baby Botox și fillere cu acid hialuronic pentru buze voluminoase

Acest articol exprimă doar părerea mea despre Baby Botox și fillerele cu acid hialuronic pentru buze voluminoase, nu prezintă sfaturi medicale, nu încurajează / nu descurajează anumite proceduri de rejuvenare și nu are intenția de a judeca persoanele care aleg aceste proceduri.

Întotdeauna discutați cu medicul pentru a obține recomandări și detalii despre procedurile faciale. Întrebați medicul care sunt potențialele riscuri pe termen scurt și lung pentru orice procedură recomandată și întrebați care sunt indicațiile de urmat înainte și după procedură, este posibil să aflați că sunt necesare anumite restricții pe care nu le puteți respecta.

Dacă sunteți însărcinată sau dacă alăptați și vă doriți neapărat o procedură cosmetică sau estetică cereți acordul medicului care vă urmărește sarcina înainte să vă faceți programare la cabinetul cosmetic sau clinica de estetică.

Personal nu sunt împotriva injectării Botoxului sau fillerelor pentru că există situații în care aceste injectări chiar îmbunătățesc calitatea vieții, Botoxul nu este folosit doar pentru ridurile de pe frunte, iar fillerele nu sunt folosite doar pentru augumentarea buzelor. Puteți citi mai multe informații în articolul despre Botox, fillere și alte proceduri asemănătoare.

Baby Botox

Baby și Botox sunt două cuvinte pe care eu nu le-aș asocia, Baby Botox este doar un termen de marketing folosit ca denumire pentru a descrie un rezultat mai natural al injectării cu toxină botulinică. Nu știu cine a născocit această asociere nefericită de cuvinte, dar este folosită pe canalele de social media, este folosită de medici și pacienți.

În același timp există medici care nu folosesc acest termen pentru că nu îl cunosc sau nu sunt de acord cu el și există persoane care au auzit termenul, dar nu îl înțeleg – e normal să nu îl înțeleagă pentru că e doar un termen de marketing folosit în diferite conjucturi ca să exprime uneori lucruri diferite.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.