Soluţii pentru pete – Vitamina C
Vitamina C este un antioxidant eficient pentru piele. Există studii care arată că poate fi benefică şi pentru atenuarea petelor deoarece inhibă producţia de melanină. Ce face acest lucru să fie mai complicat este faptul că Vitamina C are mai multe forme, iar aceste forme sunt folosite în produse de îngrijire a pielii în concentraţii diferite. Vitamina C poate fi inclusă în produsele cosmetice sub formă de magnesium ascorbyl phosphate, L-ascorbic acid, ascorbyl glucosamine, ascorbic acid.
În general, studiile care au dovedit că vitamina C poate inhiba producţia de melanină (mai mult sau mai puţin) au folosit concentraţii între 5% şi 10%, iar cele mai multe produse cosmetice care conţin Vitamina C au o concentraţie mai mică de 1%. Este foarte important să alegeți un produs cu Vitamina C în concentrație mai mare de 10% pentru efecte de estompare a petelor, exista chiar și produse cu Vitamina C 25%. Ascborbic acid este varianta mai eficientă pe pete.
Majoritatea formelor de vitamina C prezente în serurile destinate tratării melasmei au nevoie de un pH scăzut pentru a fi eficiente. Luați în considerare concentrația și pH-ul unui ser cu vitamina C înainte de a-l achiziționa.
Bibliografie
International Journal of Dermatology
buna sunt simona m-am uitat si eu sa vad ce contine crema pt pete, care o folosesc „bioderma „dupa cum scrie contine si vit „c”-e o crema buna?
Buna Simona,
Ma indoiesc ca acea crema are o concentratie mai mare de 1-2% de vitamina C, dar eventual le poti scrie celor de la Bioderma un mail sa ii intrebi. Sau poti sa imi trimiti ingredientele in ordinea in care sunt pe eticheta si iti spun mai exact ce concentratie ca nu e mare filosofie.
Intre timp poti citi aici despre alte solutii mai eficiente pentru pete.
multumesc -citesc de cand am ajuns de la servici-contine aqua,dicaprylyl carbonate,octocrylene,butyl methoxydibenzoylmethane,glycol aluminiu,octenyl si din cele di urma si ascorbyl glucoside etc etc un sir ca abia pot sa le scriu
….. merci
Buna Simona,
Si maine e o zi. Pana aici toate bune si frumoase, nu mi-ai spus ca are factor de protectie ceea ce este foarte inteligent din partea unor producatori de crema pentru pete (de fapt care este numele acestui produs). Glycol aluminiu nu poate fi un singur ingredient, cel putin nu in chimia pe care o stiu eu :); oricum nu este departe in lista asa ca nu vreau sa presupun gresit, hai sa le scriem un mail cu o intrebare simpla: cata vitamina C este in produsul…?
Buna.
Ma gandeam sa imi prepar o crema pentru fata cu ulei de masline, vitamina A si vitamina C. Intrebarea mea este daca este ok sa folosesc vitamina C lichida injectabila, din aceea la fiole? Cam ce cantitate ar fi ok la 100ml crema?
Mersi 🙂
Buna Ruxy,
In primul rand acel produs nu ar fi o crema 🙂 In al doilea rand 100 de ml de orice fel de produs are un timp de folosire destul de lung, trebuie sa te gandesti ca tu nu ai adaugat nici un conservat deci chiar si in conditii de temperaturi scazute si intuneric acest produs nu va mai avea cine stie ce efect in maxim 2 saptamani.
Nu stiu ce concentratie au fiolele de vitamina C, dar cu siguranta pentru pete ti-ar trebui 10% concentratie din totalul cantitatii de produs ( 10 ml din 100 cu conditia ca vitamina C fiole sa aiba concentratia 100% ceea ce nu cred. Ar trebui sa scrie pe eticheta).
Vitamina A sub ce forma vrei sa o folosesti? Care este numele ei de pe eticheta? Retinyl acetate, retinol acetate cumva? Am scris despre acest ingredient intr-un comentariu la articolul despre retinoizi.
Intrebarea mea este de ce doar un ulei si doua vitamine? Poti alege o multime de uleiuri care contin vitamine si care sunt mult mai stabile decat vitaminele din fiole sau sticlute.
Vitamina C se gasesti si in forma de cristale si o poti amesteca cu glicerina, uleiuri, alte vitamine.
Folosesc un ser cu vitamina C de la Monoderma
ingredients
Cyclopentasiloxane, Ascorbic Acid (Vitamin C 10%), Dimethicone, Crosspolymer, Methyl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer.
si crema de fata cu vit.C de la Bliss
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P255525&shouldPaginate=true&categoryId=4326
si ma gandesc sa imi iau serul acesta de la MD SKINCARE http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P184113&shouldPaginate=true&categoryId=5668, ce parere ai de el?
Buna Felicia,
Sper ca serul acela cu vitamina C este ambalat in tub si nu in borcan.
Crema de fata de la Bliss – ai dat banii degeaba pe ea. Este plina de antioxidanti ceea ce este bine si este plina de oxigen ceea ce este groaznic. Antioxidantii au rolul de a ajuta pielea sa lupte impotriva oxigenului, o formulare mai proasta nici nu se putea. Si pe deasupra este ambalata in borcan ceea ce face ca toti antioxidantii sa fie instabilie si sa iti aplici doar oxigen pe piele. Groaznic.
Ultimul ser este DR. Deniss Gross Hydra-Pure Vitamin C Brightening Serum si nu M.D. Forte. Oricum nu conteaza. Cel la care ma uit (din linkul pe care mi l-ai dat) este formulat excelent, are o impresionanta cantitate de vitamina C si cativa antioxidanti, are si ambalajul potrivit, dar are un pret usturator. Daca folosesti deja un produs cu 10% vitamina C, de ce mai vrei unul? Si pentru ce ai nevoie de serumuri atat de scumpe de parca ar fi aur?
Serumul cu vitam.C de la Monoderma,este conditionat in capsule individuale
http://acemonoderma.vermontitalia.com/cgi-bin/acemonoderma/c10.htm.
Cat despre ultimul , pana acum 1 an produsele Dr.Denis Gross se numeau MD skincare,eu asa am ramasa cu titulatura in minte.MD FORMULATION este alta firma ,brand-ul de skincare al lui Bare Escentuals.Nu am avut nimic de la ei(MD FORMULATION),doar fardurile minerale Bare escentuals (Bare minerals)-(ce parere ai de ele?).
Mie imi place sa mai schimb produsele,si ma gandeam sa schimb capsulele de la Monoderma cu serul MD skincare,imi face cu ochiul de vreo 2 ani.
Buna Felicia,
Era in spam commentul tau, am facut curatenie in comentarii aici, acum sper sa ne intelegem.
Bare Escentuals este o companie care are multe produse bune si multe proaste, ca majoritatea companiilor. Nu am incercat decat fondurile de ten si pudrele minerale, dar nu mi s-a parut nimic deosebit asa cum se lauda. Majoritatea sunt formulate bine, dar nu sunt miraculoase.
Despre linia lor de ingrijire a pielii nu stiam si nu pot sa iti spun daca sunt bune sau nu, as avea nevoie de ingrediente.
Cele pe care le folosesti acum ambalate individual au ambalajul perfect, nu exista mai bun, dar sunt convinsa ca 80% din costuri sunt acel ambalaj. Daca acest produs are cu adevarat 10% vitamina C nu are rost sa il schimbi decat cu un produs cu aceiasi concentratie si un pret mult mai mic. Cel putin asa gandesc eu.
Buna Felicia,
Poti sa incerci serul depigmentant MELACLEAR de la Auriga. Are 10% viramina C si costa maxim 90 de ron. Se gaseste la Help Net, Dona, Farmacia Magheru ( intre Teatrul Notara si Cinema Patria ), Farmacia Dorobanti ( str M Eminescu ). Exista si o crema de intretinere care se foloseste dupa ce s-a obtinut depigmentarea.
http://www.auriga-int.com/index.php?id=69&L=1
Buna Ralouka,
Produsul despre care vorbesti are urmatoarea lista de ingrediente: Aqua, Glycerin, Alcohol, Ethoxydiglycol, Phytic Acid, L-Ascorbic Acid, Thea Sinensis extract, Vitis Vinifera extract.
Al treilea ingredient este alcoolul si nu exista nici un ingredient corector de PH care sa asigure stabilitatea acidului l-ascorbic (forma de vitamina C prezenta in acest ser), ingredientul nu va fi stabil prea mult timp si nu va avea efecte depigmentante. Si acidul phytic cere PH scazut pentru a fi eficient si stabil.
Este imposibil ca acest ser sa aiba 10% vitamina C pentru ca asta ar insemna ca fiecare din ingredientele listate inainte de vitamina C sa aiba cel putin 10% concentratie. Tinand cont de faptul ca in acest produs apa este prezenta in concentratie de aproximativ 60%-70% si ca acidul phytic este un antioxidant puternic care nu poate avea concentratii atat de mari in produsele cosmetice si mai ales ca descrierea produsului este: Made with a unique formulation (10% vitamin C, phytic acid and the ROS Modulateur system)…. eu cred ca de fapt vitamina C, phytic acid si Ros Modulateur este de fapt un complex de ingrediente care are in total o concentratie de 10%.
ROS Modulateur System nu stim ce este, in lista de ingrediente nu apare nimic care sa poata fi ingredientul acestui „sistem ROS”.
Buna Corina,
Te rog, daca ai timp, sa imi spui parerea ta despre Clairial Peel. Iata si ingredientele:
Water • Glycolic Acid • Citric Acid • Sodium Hydroxide • Ascorbyl Tetraisopalmitate • Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer • Arginine.
Ce spui, merita incercat?
O zi frumoasa!
Buna.
As vrea sa stiu:
1. exista produse eficiente in tratarea urmelor lasate de acnee?
2. cum pot achizitiona produse Paula’s Choice ? (am gasit un site dar din pacate produsele sunt distribuite numai in America si Canada)
Multumesc!
Buna Romina,
Am scris despre urmele si cicatricele lasate de acnee aici.
Am scris despre produsele Paulei aici.
eu folosesc vitamina C dermatologica in concentratie de 10 % de la Skeen+. Este in flacon sub forma de pudra iar la aplicare pe piele se transforma in crema . Sunt multumita
Am mutat mesajul aici, scuze pentru confuzie.
Multumesc mult pentru toate lamuririle.
Mai exista in lista lor de produse unul care ma intriga foarte mult (il gasesti la acelasi link, se cheama Hydracid C20), care pretinde ca are vitamina C 20% (un procent urias). Iata ingredientele:
Aqua (Purified Water), Ascorbyl Tetraisopalmitate, Cyclopentasiloxane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, SMyristyl Alcohol, Sorbitol, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Xylitylglucosides, Pentylene Glycol, Glycerin, Butyrospermum ParkII Butter (Shea Butter), Myristyl Glucoside, Dimethicone, Anhydroxylitol, Xylitol, Xanthan Gum, Parfaffinum Liquidum (Mineral Oil), Citric Acid, Sodium Citrate, Silica, Propylparbaen, Methylparaben, Parfum, Cl 15985.
http://www.leguidesante.com/hydracid-30ml/products_7791.html
Si pentru ca tot suntem la vitamina C, un dermatolog mi-a recomandat acest serum: http://www.dermatocosmetice.eu/flavo-c.php
Ce parere ai?
Multumiri din nou pt ajutor!
Buna Georgiana,
Da, contine o forma de vitamina C (ascorbyl tetraisopalmitate) in concentratie mare din cate vad (nu am de unde sa stiu daca 20%, dar ii credem pe cuvant). E foarte greu in primul rand sa stabilizezi aceasta forma de vitamina C intr-un produs, daca are efect asupra petelor nu stiu si nu poate sti nimeni inainte sa incerce.
Serumul Flavo C contine 8% acid ascorbic, are si PH-ul potrivit pentru a fi stabil si este cu siguranta un antioxidant in concentratie mare insa poate fi iritant. Si ginkgo biloba tot antioxidant este. Daca acest produs te poate ajuta cu atenuarea petelor nu stiu, depinde de la persoana la persoana, dar oricum e un concentrat de 2 antioxidanti si este bun pentru piele atata timp cat nu te irita. Mare atentie la ce pret are (nu stiu ce pret are), dar daca e scump nu merita.
Niciunul dintre aceste produse nu ma intereseaza pentru efectul impotriva petelor, ci pentru efectul antioxidant al vitaminei C, deci in acest sens era formulata intrebarea mea.
Serumul este in jur de 70 de lei in farmacii.
Buna Georgiana,
Aceste produse contin antioxidanti in concentratie mare. Acum hai sa iti explic ce inseamna antioxidantii pentru piele (si pentru organism). Antioxidantii sunt pentru piele cam ce sunt legumele si fructele pentru sanatatea generala. Pentru a fi sanatas corpul are nevoie de cat mai multe legume si fructe. Daca in fiecare zi ii dai 10 mere si 20 de morcovi nu inseamna ca el va fi sanatos. Are nevoie si de pere, brocoli, conopida, rosii, banane, kiwi, etc. Asa este si cu antioxidantii. Pielea are nevoie de cat mai multi antioxidanti si nu este niciunul mai bun decat celalalt. Antioxidantii singuri nu sunt suficienti pentru a avea o piele sanatoasa si tanara cat mai mult timp. Ai nevoie si de ingrediente cell communicanting (in primul rand) si de ingrediente skin identical. Am scris despre ingredientele necesare pielii in articolul Cum se realizeaza hidratarea pielii.
Daca doresti un produs cu multi antioxidanti si alte ingrediente benefice poti incerca un serum de la Paula’s Choice sau orice alt produs care sa aiba totusi aceste ingrediente.
Vitamina C peste 10% este destinata petelor, doar vitamina C antioxidant nu va aduce o imbunatatire majora tenului, nici daca este in concentratie mult peste 10%.
Cremele acestea par sa se apropie de criteriile tale:
http://www.bioderma.com/ro/nc/produsele/ce-e-nou/product/characteristics/1140.html
http://www.bioderma.com/ro/nc/produsele/ce-e-nou/product/action/1141.html
Buna Georgiana,
Ingredientele listate pe site-ul Bioderma nu sunt ingredientele de pe ambalaje, am verificat la nenumarate produse. Nu stiu de ce, Bioderma nu mi-a raspuns inca. Pana atunci eu nu ma pronunt in legatura cu produsele lor fara sa am ingredientele de pe cutie.
Nu recomand folosirea Vitaminei ce in forma acida deoarece duce la necrozarea tesuturilor așa ca aveți grija ce ser cu vitamina C va cumparati pentru ca va puteti face mai mult rău decât bine.
Buna Adina,
Vitamina C este un acid si anume acid ascorbic si este recunoscută ca fiind una dintre cele mai puțin toxice substanțe din medicină.
[…] Vitamina C pentru petele pigmentare […]
Eu folosesc Mario Badescu Vitamin C Serum. Are o concentratie de 7.5% vitamina C. Il gasesc foarte bun si am vazut rezultate de la prima utilizare.
De aici l-am luat: http://www.carespot.ro/seruri/mario-badescu/vitamin-c/
Buna Cherie,
La ce anume esti alergica de obicei descoperi in timp. Untul de shea este un ingredient cu potential mare comedogen.
indicele comedogenic al untului de shea este 0
Sanda,
L-ai masurat tu? Nu exista masuratori pentru indicele comedogenic care sa spuna ca untul de shea nu este comedogenic. Si apropo, eu sunt una din persoanele pentru care untul de shea este comedogenic.
Buna ziua as vrea sa va intreb ce parere aveti despre produsele de la Juliette Armand?
Buna,
Legat de produsul de la gerocossen pentru albire ce parere ai ? Pe mine ma ingrijoreaza Cetearyl Alcohol dupaq ce am citit articolele tale legate de alcool.
INGREDIENTE:
Aqua, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Decyl Oleate, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Olea Europea, Cyclomethicone, Cetearyl Ethylhexanoate (and) Isopropyl Myristate, Mel, Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Camelia Sinensis, Ascorbic Acid, Titanium Dioxide, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Buthylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene-Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Imidazolidinyl Urea, BHA, EDTA
Multumesc
Buna Luiza,
Citeste te rog articolul despre alcool, il gasesti in blog. In crema despre care ma intrebi altii sunt iritantii, nu cetearyl alcohol. Consulta te rog dictionarul de ingrediente, gasesti link in site.
Buna , lamaia aplicata pe ten de mai multe ore pe zi pe zona cu pistrui are efecte? uleiul de ricin ,jojoba,argan ,avocado si vitamina e sunt bune pentru pistrui? Lamaia poate afecta tenul ?
Buna Gina,
Pistruii nu sunt pete datorate soarelui, citeste te rog articolul despre pistrui.
Despre sucul de lamaie poti citi in comentariile din acest articol: https://pasagera.ro/enzimele-si-peelingul-enzimatic.html
Uleiurile nu au efect asupra pistruilor, nici unul dintre ele. Citeste articolul despre uleiuri vegetale, acolo sunt descrise proprietatile lor.
Buna,mi-au aparut doua pete maroni pe fata dupa ce am luat anticonceptonale…aveti vreo metoda pentru a scapa de ele…Va multumesc anticipat
Buna Mariana,
Poti incerca acizi exfolianti (AHA), peelinguri cu AHA sau orice ingredient depigmentant, lista lor o gasesti in articolul despre zone hiper pigmentate.
Buna Corina
Mi-am achizitionat cu ceva timp in urma o crema de la Murad ”Esential C ”cu spf 30,care am inteles ca, contine si vitamina C. Acum,citind aproape tot blogul tau mi-am dat seama ca mi-am pierdut increderea ca ar fi bun si de aceia daca nu-ti cer prea mult, cand ai timp,chef si rabdare sa te uiti la ingrediente si sa-mi spui parerea ta,te rog mult eu am incercat cu dictionarul tau dar tot degeaba nu-mi dau seama de nimic. http://www.murad.com/essential-c-day-moisture.jsp/essential-c-day-m – 87k .
Multumesc anticipat !
Buna Theresa,
Ajuta-te si de beautypedia, au o gramada de review-uri.
http://www.beautypedia.com/search.aspx?bid=161&st=1%2c2%2c3%2c4&rid=1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8#&&tpNrXVLbyHIT+Xzl/Hv9aoGBJQEOagXoQ7aRVcxhARV4EvMLGY5LC/jFlxKGdi7LSj7cyjdymEDfDKkMypZeaUKZQKlfOhlFm/27d0u7Bv6gpjZADrwPILKHM5reShztSBNAxi4fnXYpJuzfWb4S8I4LK6QId8dyMnUwFK8fEGHAt2XSm4cq5usnz7mEsjwYCIKWkPDQ85kZQBHKyFoNTqxFmUgK7axyge6EJvUmkyybljwWera4j8gBIYg=
Pe post de antioxidant este minunata forma vitaminei C denumita tetrahexyldecyl ascorbate (sau Ascorbyl Tetraisopalmitat). Este un ester al vitaminei C, FOARTE stabil in prezenta luminii si aerului, solubil in ulei. Si foarte foarte scump. MULT mai scump decat celelalte variante de vitamina C pe care le-am gasit pe piata ingredientelor. Eul il folosesc in serumul uleios, se gaseste prezent si la noi in serumuri (cei de la Medik8 au scos pe piata doua produse foarte scumpe, unul cu 3% si unul cu 7% ascorbyl tetraisopalmitate). Este o forma de vitamina C care nu depinde de pH acid pentru a fi eficienta, ceea ce este un lucru bun daca dorim doar antioxidanti.
L-Ascorbic Acid – forma puraa vitaminei C, eficienta in pH acid (intre 2 si 3,5, daca nu cumva am retinut eu gresit). Foarte sensibila la lumina si oxigen, trebuie neaparat sa fie prezentata in recipiente inchise la culoare, de preferinta opace. Serumul cu vitamina C care m-a impresionat foarte tare este cel de la Skinceuticals (CE Ferulic, cu 15% l-ascorbic acid, 1% d-alpha tocopherols si 0,5% ferulic acid). pH-ul este stabilizat cu TEA (triethanolamine), ei au pus patent pe pH-ul intre 2 si 3 (sper ca nici aici sa nu ma insele memoria). Exista multe versiuni de produs pe piata cu aceleasi ingrediente, dar la pH intre 3 si 3,5. Evident, si mult mai ieftine.
L-ascorbic acid se mai gaseste intr-o forma stabilizata in siliconi. Adica un melanj de siliconi cu 10% l-ascorbic acid, insa cel mai probabil acel produs care contine aceasta combinatie trebuie sa aiba un Ph scazut, pentru ca vit C sa fie eficienta
L-ascorbil palmitate este un alt ester al vitaminei C, solubil in ulei, sub forma de pudra, care nu are nevoie de nu pH acid pentru a functiona ca antioxidant
magnesium ascorbyl phosphate este un alt derivat al vitaminei C, solubil in apa dar care nu are nevoie de un pH acid. Pentru produsele cu pH sub 6, poate sa le schimbe culoarea, de aceea se recomanda folosirea lui la pH de 6-7. Pentru cei care vor sa evite efectele exfoliante ale l-ascorbic acid poate fi o altenrativa eficienta. Daca se vrea obtinerea efectului de stopare a productiei de melanina, ar trebui ca sa existe o concentratie de cel putin 10% pentru aceasta.
Din ce am citit eu, toate derivatele vitaminei C se transforma in l-ascorbic acid o data absorbite in piele, ajutate de pH-ul acid al acesteia. Evident ca cea mai eficienta forma este si cea mai putin stabila, cu rezultate minunate , urmata de forma ascorbyl tetraisopalmitate. Cel putin din ce am citit eu 🙂
Sper sa va ajute si aceste informatii cand va achizitionati un serum cu vitamina C.
Bună, Corina
Citesc de ceva vreme blogul tău, felicitări pentru el! Cred că te bucuri să ştii că sunt şi bărbaţi printre cititorii tăi…
Am 23 de ani iar rutina mea zilnică e simplă: cremă de soare SPF 50 + gel de curăţare seara. Mi-aş dori să introduc un ser antioxidant şi am găsit pe ebay un asemenea produs, la un preţ foarte bun, cu o formulare identică (spun ei) cu a mai cunoscutului Skinceuticals C E FERULIC.
Ingredientele serului de pe ebay:
L-ascorbic Acid (10% concentraţie), Vitamin E Acetate, Ferulic Acid, Hyaluronic Acid, MSM, Water, Rosewater, Almond Oil, Apricot Kernel Oil, Cherry Kernel Oil, Isodecyl Neopentanoate, C12-15 Alkyl Benzoate, Evening Primrose Oil, Lemon Oil, Emulsifying Wax, Cetyl Esters, Sodium Stearoyl Lactylate, Sodium Lactate, Glycerine.
Crezi că e formulat în regulă? Apoi, cam cât de repede ar trebui să-l consum ca să evit oxidarea acestuia?
Buna Razvan,
Multumesc pentru aprecieri.
E ok formula, mai putin acel ulei esential de lamaie care poate fi iritant pentru piele.
Daca nu e ambalat in recipient mat cateva din ingredientele benefice pielii continute in acest produs se distrug in prezenta luminii.
Pe eticheta produsului este specificat cat timp de la data deschiderii poate fi folosit produsul inainte ca formula sa fie afectata. Vezi acest articol: https://pasagera.ro/valabilitatea-produselor-pentru-machiaj-si-cosmetice.html.
am folosit crema si serul de la bioderma.Nu ma ajutat deloc,am dat 200ron dar nu si-a meritat banii
Buna Corina. Eram pe cale sa achizitionez CE Ferulic, dar am avut inspiratia sa iau o mostra de la farmacie si cred ca imi apar puncte albe de la el (dupa 3 zile). Pe deasupra are pipeta in loc de pompa si nu ma incanta ideea sa dau 100 si ceva de euro pe un ser care sa oxideze in o luna.
Am gasit zeci de retete dyi de vit C serum, majoritatea cu glicerina. Dar, daca vit C are nevoie de un ph scazut ca sa nu oxideze, daca amestec acid L ascorbic cu apa care are Ph 7, mai e eficienta vit C?
Ai putea sa dai un exemplu de o reteta dyi de vit C serum in forma stabila? Many thanks! Sandra
Buna Sandra,
Personal nu iti pot da indicatii despre fabricarea produselor cosmetice, nu sunt chimist si nu am cunostintele necesare in acest sens.
Eu folosesc un CE Ferulic facut de Simona, poti cauta blog-ul ei, poate vei gasi si reteta: Sanziene si Matruguna este blogul.
Multumesc, Corina!
Buna Corina,
Mentionezi ca este important ca ph-ul unui ser bun cu vit C sa fie scazut.
Cam cat ar trebui/ar fi indicat sa fie?
multumesc
Nicoleta
Buna Nicoleta,
Depinde de varianta de vitamina C, dar sub 3 e ideal?
Buna,
Multumesc pentru foarte utilul tau blog. Am si eu o problema, am pete maronii pe frunte, in mijlocul fruntii mai exact, pe obraji si pe tample. Sunt foarte deranjante iar la soare se amplifica in culoare.La recomandarea medicului foloses Melaclear crema (apa, Propolenglicol izostearat, Triethylhexanoin, Glicerina, Acrilat de sodiu, acid octadecendioic, copolimer acriloil dimetil tauta, poliisobuten, glicozida caprili/capril, imidazolindinyl urea, guma xantan, fenoxietanol, Chlorphenisin, metilisoltianzolinona, extract de vita de vie, extract de ceai verde, etil paraben, butil paraben, izobutil paraben, metil paraben) si Eucerin Aqua porin active SPF 15+UVA .
Sincer nu stiu ce sa mai incerc, cand ies la soare am impresia ca nimic nu mai isi face efectul si ca sPF 15 este prea mic.
Ce parere ai de crema de intretinere a depigmentarii? ar trebui sa dublez cu folosirea serului? am vazut intr-un comentariu despre melaclear ca serul nu contine ce ar trebui sa contina pentru depigmentare.
Fac tratamentul de vreo 2 luni…
Ce ar trebui sa urmaresc la o crema de zi hidratanta buna cu factor de protectie solara? cum sa aleg o crema buna?
Foarte multumesc,
Ana
Buna Ana,
Ai nevoie de SPF 50 pentru vara si SPF 30 pentru iarna, in fiecare zi. Exista articol despre alegerea produsului pentru protectie solara.
De asemenea exista articol despre zone hiper pigmentate. De la Paula’s Choice iti recomand Resist Pure Radiance Brightening Treatment aplicat zilnic.
Buna,
Iti multumesc pentru timp si raspuns. Voi incepe prin cumpararea unei creme SPF 50 si voi continua tratatmentul cu Melaclear, pentru ca am inteles ca produsul recomandat de tine nu este foarte usor de procurat.
Se poate comanda online sau il gasesc in tara in magazine?
Multumesc,
Ana
Buna Ana,
Produsul Resist Pure e foarte usor de procurat, exista in Europa. In partea dreapta poti citi despre comenzi Paula’s Choice.
Buna!! O prietena de- a mamei doctor dermatolog mi-a recomandat sa folosesc zeama de lamaie pe un disc demachiant sa aplic pe fata, este ok? Sincer ma cam gadila :))
Buna Aby,
Nu e ok, este extrem de iritant. Citeste articolul despre iritanti si alergeni. Vitamina C din lamaie nu poate penetra pielea pur si simplu.
buna, am auzit si eu de vitamina c 10% combinata cu vit e tablete cu care se da pe fata pt riduri in general …nu am inteles daca le aplic pur si simplu sau le amestec cu ceva… Si fitoceramide din plante oral tot pt piele. Ce parere aveti?
Buna Daiana,
Vitamina C tablete nu are efecte asupra pielii. Nici phytoceramidele orale nu au efecte asupra pielii. http://www.truthinaging.com/review/ceramides-the-new-skincare-breakthrough
Buna,
Pe langa ca am pete maronii pe frunte, usor pe langa buze si pronuntat pe langa ochi, tenul meu pare lipsit de viata, stralucire, hidrartare, are nevoie de crema si de una (paoet mai multe) foarte buna. Imi curat fata, am grija de ea, dar cred ca nu folosesc ceea ce trebuie. Cel putin nimic nu ajuta, am renuntat si la anticonceptionale din cauza melasmei si am si cateva cosuri micute, cand si cand. Oboseala isi spune si ea cuvantul, micuta mea are grija de asta 🙂
Ma poti ajuta te rog cu ceva sugestii, nu foarte greu de gasit si cu rezultat!
Multumesc frumos.
Buna Mirela,
Introdu in rutina ta exfoliantii, in functie de tipul de ten. Vei gasi multe articole despre ei.
Buna! Caut de ceva timp vit C concentrat 10% si P.h scazut…am gasit asta http://www.naturo.ro/product/id/1046/vitamina-c-cristalina-uz-cosmetic-25-gr/
Ce parere ai? Sau ce as putea folosi in schimb?
Multumesc!
Buna Mariana,
E un ingredient cosmetic, nu cunosc producatorul si nu imi pot exprima parerea despre calitatea ingredientului. Citeste te rog acest articol: https://pasagera.ro/cum-se-fac-produsele-cosmetice-hand-made.html
Buna Corina,
Voiam sa te intreb ce parere ai despre fiolele de vitamina C cumparate din farmacie. Eu am cumparat tipul asta de fiole pentru a lupta impotriva petelor.
http://farmshop.ro/1453-vitamina-c-750-mg-x-5-fiole-x-5-ml-solutie-injectabila-arena-group-6422329001829.html
Ce crezi? Sunt bune de ceva?
Multumesc,
Alexa
Alexa,
Din pacate acest tip de vitamina C nu are efecte asupra tenului. Fiolele injectabile nu sunt formulate pentru uz cutanat, vitamina nu este absorbita in piele si nici nu are aciditatea necesara ca sa amelioreze petele.
buna ziua! am 31 de ani si tenul sensibil,uscat,deshidratat si cuperozic.am o sticluta de 100ml VIT C 10%,de uz veterinar care se administreaza strict intravenos, nu contine alti excipienti,cum ma sfatuiti sa o folosesc pt ten? multumesc!
Madalina,
Nu.
Buna,
Eu folosesc de vreun an numai creme facute in casa de mine ( ca urmare a unei sensibilizari a tenului la cremele din comert)
Cremele sunt pe baza de uleiuri vegetale, apa/apa florala- pe care nu prea o mai folosesc pt ca am citit la tine pe site ca e potential iritanta- emulsifiant si un conservant. Uleiuri esentiale nu prea folosesc- stiu ca sunt iritante.
Ma ajuta f mult acest site pt ca sunt novice in cosmetica si invat multe astfel.
Buna Corina,
Ma simt groaznic zilele aceastea. Dupa un peeling chimic facut in urma cu 2 ani mi-a aparut melasma. In urma cu 8 luni am facut vreo 3 tratamente bbl laser, dupa tratament totul bine. La 4 luni melasma apare din nou. Momentan folosesc produsele recomandate de tine, 10 la nr. Pielea e mult mai hidratata, dar melasma este acolo. Am fost in vacanta la mare, am fost la plaja dupa ora17:00, protectie solara ( paula’s choice), palarie, melasma s-a agravat.
Citisem ca si tu ai avut melasma? Pete mari sau asa mici? Ale mele sunt pe ambii obraji care se pare ca acum se extinde si in jurul buzelor. Sunt insarcinata poate conteaza asta.
E frustrant. Plang cand vad si citesc experientele altor cu melasma. Will always be there. :(Mananc sanatos etc.
Ma gandeam sa imi comand din state si crema cu hidroquinona. Dar citind review-urile altor persoane, dupa ce intrerupi folosirea , apare din nou si mai darker.
Sa incerc din nou peeling? retinoizi in combinatie cu HQ?
Tu cum ai scapat de melasma?
Multumesc mult
Isabela,
Eu am avut pe obrazul drept, o pata de dimensiunea unei monede de 50 bani, destul de inchisa la culoare. Am tratat-o doar cu hidroquinona si nu a revenit. Aplic SPF 50 zilnic, in cantitate foarte mare (doar iarna aplic SPF 30). Insa e adevarat ca in sarcina melasma poate sa reapara, dar nu e adevarat ca dupa ce intrerupi hidroquinona melasma reapare.
Corina ,
Iti multumesc pentru raspuns. Tu ai folosit produsele Paulei cu HQ? am vazut ca au 2% HQ. Este suficient? Ma gandeam la HQ 4 %.
Momentan folosesc tratamentul recomandat de tine cu bha si acid azelaic. Am inteles ca bha este de 5% acidul azelaic sti cumva ce concentratie are in produs?
Isabela,
Da, eu mi-am tratat melasma cu Resist Dark Spot Eraser AHA 7% HQ 2%. BHA este 0.5% in produsul despre care ma intrebi, BHA 5% nu poate exista in Europa, este considerat medicament, iar azelaic are concentratie 15% daca imi aduc aminte corect.